Το νέο έτος μπήκε δυναμικά και με πολλά καλάθια για τα τμήματα της ακαδημίας της Ελπίς/Δημόκριτος. Το Σάββατο τα τμήματα Προμίνι και Μπαμπίνι έπαιξαν φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα της ΠΚ Νεάπολης στο κλειστό γήπεδο επί της οδού Παπαφλέσσα. Τα παιχνίδια όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς την Κυριακή το Προμίνι έπαιξε και άλλο φιλικό αγώνα με το αντίστοιχο τμήμα των Αμπελοκήπων/Μενεμένης στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Για άλλη μια φορά τα γήπεδα γέμισαν με χαμόγελα, θετική ενέργεια και φυσικά πολλά καλάθια. Οι νεαροί αθλητές ευχαριστήθηκαν τα παιχνίδια αφού είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους. Η Ελπίς/Δημόκριτος ευχαριστεί θερμά την ομάδα της Νεάπολης και την ομάδα Αμπελόκηποι/Μενεμένη καθώς και όσους με την παρουσία τους στήριξαν τις ομάδες.

Με πολλά καλάθια και περισσότερα χαμόγελα έκλεισε τον κύκλο της η φετινή χρονιά για τα τμήματα μπάσκετ της Ελπίς-Δημόκριτος. Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου οι μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι μας συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γήπεδο «Ι. Λεμονίδης» για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Στην τελευταία τους συνάντηση για το 2017 οι νεαροί αθλητές μοιράστηκαν το γήπεδο με τους γονείς τους και το διασκέδασαν παίζοντας παιχνίδια και μπάσκετ για αρκετές ώρες. Οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ξανανιώσουν παιδιά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία δείξουν στους γονείς τους όλα όσα έχουν διδαχθεί και το ραντεβού της ομάδας ανανεώθηκε για την καινούρια χρονιά.

Στα φιλικά της Κυριακής συμμετείχαν και τα τμήματα μπάσκετ Προμίνι και Μπαμπίνι της ακαδημίας Ελπίς/Δημόκριτος με τα αντίστοιχα του Πρωτέα Κορδελιού. Τα παιχνίδια διεξήχθησαν στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων και στο γήπεδο επί της οδού Παπάγου στο Κορδελιό.

Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, εισπράττοντας το χειροκρότημα των θεατών. Η Ελπίς/Δημόκριτος ευχαριστεί θερμά τον Πρωτέα και τους γονείς των νεαρών αθλητών για τη διεξαγωγή των αγώνων.

 

Τα φιλικά παιχνίδια συνεχίστηκαν και αυτό το Σάββατο για τα τμήματα μπαμπίνι και προμίνι στο γήπεδο της οδού Παπαφλέσσα. Οι ακαδημίες της Ελπίς/Δημόκριτος διεξήγαγαν φιλικό αγώνα με τα τμήματα της αντίστοιχης του Ιωνικού. Για άλλη μια φορά το γήπεδο γέμισε χαμόγελα, θετική ενέργεια και φυσικά πολλά καλάθια. Οι μικροί αθλητές ευχαριστήθηκαν τα παιχνίδια αφού είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους. Η Ελπίς/Δημόκριτος ευχαριστεί θερμά τον Ιωνικό καθώς και όσους παρευρέθηκαν στους αγώνες.

Ακόμη ένα Σάββατο αφιερωμένο στο μπάσκετ πέρασαν τα τμήματα bambini και προμίνι της Ακαδημίας Ελπίδας-Δημόκριτος, διεξάγοντας φιλικό αγώνα με τα αντίστοιχα του ΑΣ Ολύμπου στο γήπεδο της οδού Παπαφλέσσα. Τα φιλικά έγιναν στα πλαίσια του τουρνουά WWIC που διοργανώνει ο ΑΣ Όλυμπος Κορδελιού.

Για άλλη μία φορά το γήπεδο γέμισε από χαμόγελα, ενέργεια και πολλά καλάθια. Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, εισπράττοντας το χειροκρότημα των θεατών. Οι αγώνες γίνονται με στόχο την προετοιμασία των αθλητών για την επικείμενη αγωνιστική χρονιά. Η Ελπίς-Δημόκριτος ευχαριστεί τον Όλυμπο για την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και εκτός προπόνησης καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στους αγώνες.

Την Τετάρτη 14/06 στο γυμναστήριο της οδού Παπαφλέσσα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Ακαδημιών Μπάσκετ, με την οποία ολοκληρώθηκε μία ακόμη χρονιά για τους μικρούς αθλητές της Ελπίδας. Μία χρονιά γεμάτη χαμόγελα, προσπάθεια, αγάπη για τον αθλητισμό και κυρίως... ελπίδα, έκλεισε ακριβώς όπως είχε αρχίσει, με τον ίδιο ζήλο και πάθος για το μπάσκετ.

Οι προπονητές και οι υπέυθυνοι των τμημάτων έδωσαν στους μικρούς αθλητές τους επαίνους και τα μετάλλια και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, κρατώντας από τη φετινή τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Ελπίδα ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 14/6 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο γυμναστήριο Παπαφλέσσα η τελετή λήξης των δύο τμημάτων των Ακαδημιών Μπάσκετ.

Τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τις ακαδημίες της Ελπίδας, αφού συνεχίζουν τους φιλικούς αγώνες. Αυτή τη φορά, το δεύτερο τμήμα των Ακαδημιών της Ελπίδας, αναμετρήθηκε με το αντίστοιχο του Δημόκριτου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Οι μικροί αθλητές συνεχίζουν δυναμικά την προσπάθειά τους, ενώ παράλληλα χαίρονται τον αγώνα.

Δύο φιλικούς αγώνες έδωσαν το Σαββατοκύριακο τα τμήματα 1 και 2 της Ακαδημίας Μπάσκετ της Ελπίδας με τα αντίστοιχα του Πρωτέα, στο Κορδελιό. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν να προπονούνται και οι αθλητές να απολαμβάνουν το παιχνίδι ακόμη περισσότερο. Η Ελπίδα από την πλευρά της ευχαριστεί τον Πρωτέα για τον αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακόμη έναν φιλικό αγώνα έπαιξε η Ακαδημία, αυτή τη φορά το πρώτο τμήμα, με το αντίστοιχο του Α.Ο.Α. στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Οι δύο ομάδες διοργάνωσαν τον αγώνα για να δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές να δοκιμαστούν και να παρουσιάσουν στο κοινό την πρόοδό τους, σε έναν αγώνα προπονητικού χαρακτήρα. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον Α.Ο.Α. για τον αγώνα, καθώς και όλους όσους ακολούθησαν την ομάδα και χειροκρότησαν τους νεαρούς αθλητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σαββατιάτικο πρωί με φιλικό αγώνα για το τμήμα των ακαδημιών 2 της Ελπίδας, αντιμετωπίζοντας το αντίστοιχο τμήμα του Α.Ο.Α. στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Τα δύο τμήματα των ακαδημιών διασκέδασαν το παιχνίδι και έπαιξαν με πάθος. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον Α.Ο.Α. για τον αγώνα, καθώς και όλους όσους ακολούθησαν την ομάδα και χειροκρότησαν τους νεαρούς αθλητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για μία ακόμη χρονιά οι νεαροί αθλητές από τις ακαδημίες μπάσκετ της Ελπίδας συμμετείχαν στον τουρνουά μπάσκετ ΜΙLKO 3Χ3 που διοργάνωσε η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης. Το τουρνουά διεξήχθη στο προαύλιο του 2ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελοκήπων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φιλικό αγώνα έδωσε το Σάββατο το τμήμα της Ακαδημίας 2 της Ελπίδας με το αντίστοιχο του Δημόκριτου στο γήπεδο της οδού Παπαφλέσσα. Οι δύο ομάδες διοργάνωσαν τον αγώνα για να δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές να δοκιμαστούν και να παρουσιάσουν στο κοινό την πρόοδό τους. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν για άλλη μία φορά στο κλειστό γυμναστήριο για να στηρίξουν τους νέους αθλητές και να υποστηρίξουν την προσπάθειά τους. Η Ελπίδα από την πλευρά της ευχαριστεί την ομάδα του Δημόκριτου, αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν στον αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ των Ακαδημιών που διοργάνωσε η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Το τουρνουά διεξήχθη σε γιορτινό κλίμα στο γήπεδο «Ι. Λεμονίδης» και συμμετείχαν οι ακαδημίες του Δημόκριτου, του ICBS College και του Πρωτέα. Οι μικροί καλαθοσφαιριστές έκλεισαν την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, με πολλά καλάθια και μετάλλια, ενώ οι γονείς γέμισαν το γήπεδο με την διάθεση και το χειροκρότημά τους. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον αθλητή του ανδρικού Θάνο Τσιάνη για την βοήθειά του στο κομμάτι της διαιτησίας, καθώς και τους παίκτες του μίνι Παπανίκο Γιώργο, Γεροντίδη Δημήτρη και Αβράμη Γιώργο, που διετέλεσαν ρόλο γραμματείας. Φυσικά, το τουρνουά δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία χωρίς την βοήθεια των προπονητών και εφόρων της Ελπίδας.

Η τρίτη μέρα του τουρνουά έκλεισε με τον διαγωνισμό ελεύθερων βολών, όπου όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εντυπωσίασαν το κοινό. Στον διαγωνισμό των ελεύθερων βολών νικητής στους γεννηθείς του 2006 αναδείχθηκε ο παίκτης του Δημόκριτου, Πετσάνης Νίκος, και στα τρίποντα ο παίκτης του ICBS ο Νικόπουλος Μάξιμος. Στην κατηγορία των γεννηθέντων του 2008 στις ελεύθερες βολές κέρδισε ο παίκτης του Δημόκριτου, Νιμβρόγλου Δημήτρης ενώ στα σουτ από απόσταση ο παίκτης του ICBS, Αβραμίδης Σταύρος. Το ραντεβού της ομάδας ανανεώνεται από την καινούρια χρονιά με ακόμη περισσότερα καλάθια και αγώνες.

 

Ραντεβού για τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Μπάσκετ Ακαδημιών δίνει η Ελπίδα Αμπελοκήπων, με τα αντίστοιχα τμήματα του Δημόκριτου, του ΙCBS College και του Πρωτέα. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στο γήπεδο «Ι. Λεμονίδης» από τις 9:00 μέχρι τις 14:00. H Ελπίδα καλεί μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να γιορτάσουν μαζί της, με πολύ μπάσκετ, χαμόγελα, παιχνίδια και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις για όλους.

Ακόμη ένα Σάββατο με μπάσκετ και φιλικά πέρασαν οι ακαδημίες της Ελπίδας, αντιμετωπίζοντας τα αντίστοιχα τμήματα του Πρωτέα στο Κορδελιό. Τα δύο τμήματα των ακαδημιών διασκέδασαν το παιχνίδι. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον Πρωτέα για την πρόσκληση καθώς και όλους όσους ακολούθησαν την ομάδα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕS (Ακαδημίες)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Μίνι)

Φιλικό αγώνα έδωσαν την Κυριακή τα δύο τμήματα των Ακαδημιών της Ελπίδας με τα αντίστοιχα του Δημόκριτου. Τα φιλικά διεξήχθησαν στο γυμναστήριο της οδού Παπαφλέσσα για την Ακαδημία 1 και στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων για το τμήμα της Ακαδημίας 2. Οι μικροί καλαθοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έδειξαν ότι γίνονται καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα. Η Ελπίς από την πλευρά της ευχαριστεί τον Δημόκριτο για την ευκαιρία που είχαν τα παιδιά να κάνουνε μία διαφορετικού είδους προπόνηση.

Με φιλικό αγώνα έκλεισε το Σαββατοκύριακο για το τμήμα της Ακαδημίας 1 της Ελπίδας με το αντίστοιχο του ΕΟ Σταυρούπολης. Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι και να επιδείξουν τις ικανότητες τους στο κοινό, το οποίο χειροκρότησε την προσπάθειά τους. Η Ελπίδα ευχαριστεί την ομάδα της Σταυρούπολης για την πρόσκληση.

Τον πρώτο φιλικό αγώνα έδωσε το τμήμα της Ακαδημίας 1 της Ελπίδας με το αντίστοιχο του Α.Ο.Α. στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και εκτός προπόνησης τις ικανότητές τους και να δώσουν μία γεύση από το ταλέντο τους στο κοινό. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο των Αμπελοκήπων για να υποστηρίξουν το έργο των αθλητών και των προπονητών. Η Ελπίδα από την πλευρά της ευχαριστεί την ομάδα του Α.Ο.Α. για την πρόσκληση, αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν στον αγώνα.

Τα σχολεία ανοίγουν και μαζί ξεκινούν και οι Ακαδημίες Μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Οι Ακαδημίες θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00, στο γυμναστήριο της οδού Παπαφλέσσα.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου, Μενελάου 3 - Αμπελόκηποι, Δευτέρα έως Παρασκευή 6.30 - 9.30 μμ.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η περίοδος για τις Ακαδημίες μπάσκετ της Ελπίδας, με την γιορτή λήξης στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα, εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα των γονιών τους και ανανέωσαν το ραντεβού για το Σεπτέμβρη.

Η γιορτή περιλάμβανε διαγωνιστικά παιχνίδια και στο τέλος μοιράστηκαν έπαινοι και μετάλλια σε όλους τους αθλητές. Οι νικητές των διαγωνισμών ήταν:
Ακαδημίες 1: Στις ελεύθερες βολές ο Παπανίκος Απόστολος και στα τρίποντα ο Σπαχιού Αλέξανδρος.
Ακαδημίες 2: Στις ελεύθερες βολές ο Ιμβρος Αλέξανδρος και στα σουτ από απόσταση ο Βορτολόμι Γιώργος.

Από την Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη οι αθλητές του τμήματος Ακαδημιών, που γεννήθηκαν το 2005 και 2006, έλαβαν μέρος στο πασχαλινό τουρνουά που συνδιοργάνωσαν ο Πρωτέας και ο Ολυμπος Κορδελιού. Οι μικροί καλαθοσφαιριστές διασκέδασαν με το άθλημα που αγαπούν, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους προσφέροντας μοναδικό θέαμα και εισπράττοντας το χειροκρότημα των θεατών. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον Πρωτέα και τον Ολυμπο για την πρόσκληση και εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση.

To Σαββατοκύριακο 23 & 24 Απριλίου ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, διοργάνωσαν το ετήσιο τουρνουά μπάσκετ «3 on 3», από το οποίο δε θα μπορούσαν να λείψουν οι καλαθοσφαιριστές της Ελπίδας. Οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι και να επιδείξουν τις ικανότητες τους.

Φιλικό αγώνα έδωσε την Κυριακή το τμήμα της Ακαδημίας 1 της Ελπίδας με το αντίστοιχο του ΕΟ Σταυρούπολης στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Παπαφλέσσα. Οι μικροί καλαθοσφαιριστές της Ελπίδας ξεδίπλωσαν τις αρετές και έδειξαν το ταλέντο τους και με την καλή απόδοσή τους ικανοποίησαν όλους όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι δίνοντας υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια στο μέλλον.

 

Φιλικό αγώνα έδωσε την Κυριακή το τμήμα μπάσκετ Ακαδημίες 1 της Ελπίδας με το αντίστοιχο του Αίαντα στο ΔΑΚ Ευόσμου, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι και να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον Αίαντα για την πρόσκληση.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου οι Ακαδημίες και η ομάδα Μίνι Μπάσκετ της Ελπίδας φιλοξενήθηκαν από την ΚΑΕ Αρης στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και παρακολούθησαν τον αγώνα των γηπεδούχων με το Λαύριο. Οι νεαροί αθλητές ευχαριστήθηκαν το θέαμα και έζησαν μια σπουδαία εμπειρία, παρακολουθώντας έναν αγώνα της Α1.Η Ελπίδα ευχαριστεί την ΚΑΕ Αρης για την φιλοξενία.

Φιλικούς αγώνες έδωσαν το Σάββατο δύο τμήματα των ακαδημιών μπάσκετ της Ελπίδας με τα αντίστοιχα του Δημόκριτου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, εισπράττοντας το χειροκρότημα των θεατών. Ευχαριστούμε τον Δημόκριτο και τους γονείς των μικρών αθλητών και των δύο ομάδων.

Γιορταστική ήταν η ατμόσφαιρα την τελευταία μέρα του τουρνουά Ακαδημιών που διοργάνωσε η Ελπίδα. Δόθηκαν έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί ελευθέρων βολών και τριπόντων και δόθηκαν μετάλλια στους νικητές. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις ομάδες, τους προπονητές, τους γονείς και τους αθλητές του ανδρικού τμήματος Παναγιώτη Μπίκη και Θάνο Τσιάνη, για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διαιτησία του τουρνουά.

* Τα αποτελέσματα της τελευταίας μέρας: Πρωτέας Μεγάλοι - ΕΟΣ Μεγάλοι 19-12, Πρωτέας Μικροί - ΕΟΣ Μικροί 18-33, Ελπίς Μεγάλοι - ICBS Μεγάλοι 10-27, Ελπίς Μικροί - ICBS Μικροί 21-24.

* Οι νικητές των διαγωνισμών:
ΜΙΚΡΟΙ ΕΛ.ΒΟΛΕΣ: Αβραμίδης Σταύρος (ICBS)
ΜΙΚΡΟΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ: Καλέσης Στέργιος (ΕΟΣ)
ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛ.ΒΟΛΕΣ: Βασιλειάδης Κωνσταντίνος (ICBS)
ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ: Κοκολινάκης Θεόδωρος (ICBS)

Δεύτερη μέρα του τουρνουά Ακαδημιών της Ελπίδας και οι μικροί αθλητές συνέχισαν ακάθεκτοι να προσφέρουν μοναδικό θέαμα. Ντέρμπι της ημέρας ήταν ο αγώνας των μεγαλύτερων αθλητών της Ελπίδας με τον ΕΟΣ, που κρίθηκε μετά από τρεις παρατάσεις(21-21, 23-23, 25-25) και έληξε με νίκη της Ελπίδας 30-27.

Τα αποτελέσματα:
Ελπίς Μεγάλοι - ΕΟΣ Μεγάλοι 30-27
Ελπίς Μικροί- ΕΟΣ Μικροί 19-23
ICBS Μεγάλοι - Πρωτέας Μεγάλοι 27-18
ICBS Μικροί - Πρωτέας Μικροί 25-10

Σε όμορφο κλίμα ξεκίνησε η πρώτη μέρα του χριστουγεννιάτικου τουρνουά μπάσκετ των ακαδημιών, που διοργανώνει η Ελπίδα στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Οι νεαροί αθλητές το διασκέδασαν, πρόσφεραν όμορφο θέαμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τρίτη.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας:
ΕΛΠΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ - ΠΡΩΤΕΑΣ ΜΕΓΑΛΟΙ 20-16
ΕΛΠΙΣ ΜΙΚΡΟΙ - ΠΡΩΤΕΑΣ ΜΙΚΡΟΙ 33-6
ΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΙ - ICBS ΜΕΓΑΛΟΙ 12-39
ΕΟΣ ΜΙΚΡΟΙ - ICBS ΜΙΚΡΟΙ 12-23

H Eλπίδα Αμπελοκήπων διοργανώνει Τουρνουά Μπάσκετ Ακαδημιών το τριήμερο 28-30 Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο Ι. Λεμονίδης, από 09.00 έως 14.00 καθημερινά. Τα δύο τμήματα των Ακαδημιών της Ελπίδα θα παίξουν με τα αντίστοιχα τμήματα του Πρωτέα, του ΕΟΣ και του ICBS.

Φιλικούς αγώνες έδωσαν την Κυριακή 13/12 δύο τμήματα των ακαδημιών μπάσκετ της Ελπίδας με τα αντίστοιχα του ΑΟ Αμπελοκήπων στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Τα αγόρια ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και διασκέδασαν με το άθλημα που αγαπούν, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι ο αθλητισμός ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών για συμμετοχή και διασκέδαση. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον ΑΟ Αμπελοκήπων για την πρόσκληση.

Φιλικό αγώνα έδωσαν το Σάββατο 5/12 τα δύο τμήματα των Ακαδημιών της Ελπίδας με τα αντίστοιχα του Πρωτέα στο Κορδελιό, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι και να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Η Ελπίδα ευχαριστεί τον Πρωτέα για την πρόσκληση.

Το πρώτο… τζάμπολ για τους νεαρούς μπασκετμπολίστες της Ελπίδας θα γίνει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Οι αθλητές των Ακαδημιών και των τμημάτων Μίνι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο γυμναστήριο της οδού Παπαφλέσσα, για να χωριστούν σε τμήματα και να τους δοθεί το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των τμημάτων προμίνι και των ακαδημιών μπάσκετ, στην οποία οι προπονητές και υπεύθυνοι των τμημάτων έδωσαν στους μικρούς αθλητές επαίνους και μετάλλια. Οι νεαροί αθλητές μας έπαιξαν αγώνες μεταξύ τους και στο τέλος έγιναν διαγωνισμοί τους οποίους κέρδισαν από τις ακαδημίες οι Θανάσης Χριστοδούλου (ελεύθερες βολές) και Στέφανος Παπούλιας (σουτ από απόσταση) και από τα προμίνι ο Χαράλαμπος Δεληγιαννάκης (ελεύθερες βολές και τρίποντα).

Τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 στους Αμπελόκηπους διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο η ΕΟΚ και η Ελπίδα δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει. Ετσι, οι 9χρονοι αθλητές Αθανάσιος Κασσής, Αλέξης Μετρεβέλι, Απόστολος Παπανίκος και Ξάβι Σπαχίου, από τις ακαδημίες του συλλόγου μας, δημιούργησαν την ομάδα "Παίκτες του NBA" και κέρδισαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Σε χαρούμενο κλίμα, παρουσία των μικρών αθλητών και των γονέων του, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα οι Ακαδημίες μπάσκετ και τα τμήματα Μίνι Μπάσκετ της Ελπίδας. Τυχεροί της χρονιάς ήταν ο Χαράλαμπος Δεληγιαννάκης και ο Αλέξης Μετρεβέλι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Ελπίς προσκαλεί τους γονείς και τους φίλους του συλλόγου στην κοπή της βασιλόπιτας των Ακαδημιών Μπάσκετ και των τμημάτων Mini Μπάσκετ, την Κυριακή 15/2/2015, ώρα 11.30, στο γυμναστήριο της οδού Παπαφλέσσα.

Παρακαλούμε, οι αθλητές και αθλήτριες να προσέλθουν με την ενδυμασία του συλλόγου.

Οι προπονήσεις της Κυριακής 15/2 θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

 

Ενας νεαρός αθλητής του συλλόγου μας, ο Χαράλαμπος Δεληγιαννάκης, έκλεψε την παράσταση στο φετινό τουρνουά 3Χ3 που διοργάνωσε η ΕΟΚ στους Αμπελόκηπους. Ο 10χρονος Χαράλαμπος, που είναι μέλος των ακαδημιών μπάσκετ της Ελπίδας, νίκησε στον διαγωνισμό τριπόντων του τουρνουά, εντυπωσιάζοντας με την ευστοχία του. Στο τουρνουά πήραν μέρος 416 παιδιά και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος.

 

Α.Σ. ΑΘΛΕΤΙΚΟ- ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  29-74
 
Νίκη με μεγάλη διαφορά για το μίνι της Ελπίδας, που επικράτησε με το εντυπωσιακό 29-74 της Ακαδημίας Αθλέτικο. Τα παιδιά του Μάκη Γεροντίδη, επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Καλό μπάσκετ και βελτίωση για τους μικρούς, τα κέρδη πέρα από την κατάκτηση της νίκης.
 
Δεκάλεπτα (9-14, 06-21, 04-22, 10-17)
 
ΑΘΛΕΤΙΚΟ (ΨΑΡΡΙΑΝΟΣ): ΚΑΡΚΑΡΗΣ,ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ 18, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 1, ΓΚΑΛΗΣ 6, ΡΑΠΤΗΣ, ΤΣΙΚΝΑΣ, ΡΑΠΤΗΣ Ε., ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΖΗΣ, ΛΟΥΜΠΑΛΑΣ 4.
 
ΕΛΠΙΣ (ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ): ΓΡΙΒΑΣ Π 11(1), ΡΙΖΑΚΟΣ 1, ΓΙΑΓΛΗΣ 3 ,ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ 12 , ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ 10, ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ, ΜΠΟΥΝΤΩΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 16, ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ 4, ΣΤΟΪΚΟΣ 17

ΕΛΠΙΣ -ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 34-50

 

Ήττα για το μίνι από το ΔΑΣΩ, σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε πολύ άσχημα και έτσι τελείωσε. Ένα ξέσπασμα στη δεύτερη περίοδο από τους μικρούς, μείωσε τη διαφορά στο -7 αλλά η αντεπίθεση δε συνεχίστηκε καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν ανώτερη και κατόρθωσε τελικά να επικρατήσει.

 

Δεκάλεπτα (2-21, 15-2, 8-14, 9-13)

 

ΕΛΠΙΣ (ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ): ΓΡΙΒΑΣ Π 2, ΡΙΖΑΚΟΣ 4, ΓΙΑΓΛΗΣ 4 ,ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ , ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ 10, ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ, ΜΠΟΥΝΤΩΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 12, ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ, ΣΤΟΪΚΟΣ 2

 

 

ΔΑΣΩ (ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ): ΛΑΘΟΥΡΑΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΟΥ 8, ΠΛΙΟΥΚΑΣ 10, ΣΑΡΚΙΣΙΑΝ 2, ΠΑΥΛΙΔΗΣ 5, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ 4, ΚΑΛΩΝΗΣ, ΠΙΒΑΤΣ 17, ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2, ΣΑΡΑΜΟΥΔΗΣ 2

ICBS 2009 - ΕΛΠΙΣ  60-24
 
Δεν τα κατάφερε το μίνι και ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά από το ICBS. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κατάφεραν οι μικροί να ανταγωνιστούν την αντίπαλο ομάδα, αλλά αυτές οι ήττες είναι ένα καλό μάθημα για παιδιά που τώρα μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος.
 
Δεκάλεπτα (17-6,16-3,12-5,15-10)
 
ICBS (ΤΣΙΚΙΝΑΣ): ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Α. 8, ΛΥΠΙΡΙΔΗΣ 13, ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗΣ 4, ΜΑΝΤΖΙΕΡΙ 5, ΝΑΪΣΙΔΗΣ 5, ΣΟΦΙΚΙΔΗΣ 2, ΓΑΒΡΑΣ 2, ΠΕΡΔΙΚΗΣ 8, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Λ., ΛΑΖΟΣ 4, ΤΟΚΑΛΑΚΗΣ , ΠΕΡΔΙΚΗΣ 10
 
ΕΛΠΙΣ (ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ): ΓΡΙΒΑΣ 7(1), ΡΙΖΑΚΟΣ4(1)ΓΙΑΓΛΗΣ ,ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ , ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ 3, ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣΜΠΟΥΝΤΩΝΗΣΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 6,ΚΟΥΤΟΥΛΑΣΣΤΟΪΚΟΣ 5

ΕΛΠΙΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ  32-39

 

Ήττα για το μίνι της Ελπίδας από τη Φλόγα. Σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο, η ομάδα μας έμεινε πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο αφού δεν προσαρμόστηκε γρήγορα στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, με τους μικρούς της Φλόγας να ξεκινάνε δυνατά και να παίρνουν μια διαφορά που κράτησαν μέχρι το ημίχρονο σε αξιόλογα επίπεδα. Στο δεύτερο μέρος, οι μικροί του Μάκη Γεροντίδη ήταν ανώτεροι και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά αλλά δε μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι, καθώς έχασαν κάποια εύκολα καλάθια με τα οποία θα μπορούσαν να ροκανίσουν τη διαφορά. Έτσι ήρθε η ήττα με 32-39 και οι μικροί έμειναν με τη γλυκιά γεύση της καλής προσπάθειας, αλλά και την πικρή γεύση της ήττας.

 

Δεκάλεπτα (6-16,4-8, 14-10, 8-5)

 

ΕΛΠΙΣ (ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ) ΓΡΙΒΑΣ 3, ΡΙΖΑΚΟΣ, ΓΙΑΓΛΗΣ 2,ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ , ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ 15, ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ, ΜΠΟΥΝΤΩΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 6, ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ, ΣΤΟΪΚΟΣ 6

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ) ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ , ΗΛΙΟΥ 5, ΤΣΑΛΗΣ 2, ΚΕΣΚΙΝΗΣ 10, ΤΕΛΙΟΣ, ΤΣΙΠΙΔΗΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΜΠΥΖΗΣ 5, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ 5, ΕΛΕΥΘΑΡΙΑΔΗΣ 3, ΘΕΟΔΩΡΟΥ 5

 

 

Βαριά ήττα γνώρισε το μίνι της Ελπίδας, στο Ωραιόκαστρο. Ήταν μια κακή παρένθεση για τους μικρούς που τα βρήκαν δύσκολα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η προσπάθεια συνεχίζετε με στόχο την απόκτηση υγιών αθλητικών βάσεων, τα αποτελέσματα προς το παρόν είτε είναι τα καλύτερα, είτε τα χειρότερα, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

 

Δεκάλεπτα: 14-2, 19-7, 28-7, 47-9

Διαιτητής: Λαϊδης

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Τσελεμπής): Πατσιαβούρας 9(1), Παυλίδης Σ. 17(1), Ιατρίδης 11, Αλεξίδης 1, Ταβλαρίδης 2, Παυλίδης Γ. 2, Γεροντίδης 6, Χάβος, Σεραφείμ, Γκακάνας

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γεροντίδης): Ριζάκος, Γρίβας, Γιαγλής, Βογιατζής 5, Ευγενιάδης 1, Μπουντόνης, Μιχαλόπουλος 3, Κουτούλας, Στόικος

ΕΛΠΙΣ-ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 20-28
(4-11, 6-6, 7-10, 4-1)

 

Ηττήθηκε το μίνι από τον Ερμή Λαγκαδά με 28-20. Καλή προσπάθεια για τους μικρούς που σιγά σιγά θα μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς και είναι σίγουρο ότι θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Ο μεγάλος στόχος όμως παραμένει η αθλητική ευγενής άμιλα και η εκμάθηση μπάσκετ πάνω σε σωστές βάσεις.


ΕΛΠΙΣ(ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ) Γριβας2, Ριζανος, Γιαγλης1, Βογιατζης, Ευγενιαδης8, Δαλακουρας, Μπουντωνης, Μιχαλοπουλος 7,Κουτουλας, Στοϊκος 2.

ΕΡΜΗΣ (ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗΣ) Γερεμπανανης 4, Παντουσης, Κωττας, Αθανασιαδης, Δινακης 5, Κυριτσης, Χρηστιδης 13(1), Παλεντζας, Μαντζιαρης, Κων/νιδης 3, Τσαμαλης 3, Παντουσης.