Με νίκη ξεκίνησε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας τη νέα χρονιά, με την επιτυχία επί της Νεάπολης εκτός έδρας (55-57). Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την προσπάθειά τους!

Μάχη μέχρι τέλους έδωσε το εφηβικό μπάσκετ της Ελπίδας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Εκμάθηση Αθλημάτων, από την οποία ηττήθηκαν με διαφορά τεσσάρων πόντων (42-38) για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΘ.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την προσπάθειά της!

Σας κοινοποιούμε το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων μπάσκετ Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

ΕΦΗΒΟΙ

 

 

 

 

ΠΑΙΔΕΣ

 

 

 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

 

 

 





Με όνειρα, ακόμη περισσότερες φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου το ταξίδι της νέας σεζόν για τα αγωνιστικά τμήματα μπάσκετ της Ελπίδας, παιδικό, εφηβικό, κορασίδες και γυναικείο.

Οι βάσεις θα μπούν στο γήπεδο του στίβου των Αμπελοκήπων καθημερινά και από την Κυριακή 27 Αυγούστου θα ξεκινήσουν και οι προπονήσεις στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.

Χωρίς να αλλάξουν πολλά πρόσωπα, η φιλοσοφία της ομάδας έμεινε αναλλοίωτη. Το αγωνιστικό προφίλ της Ελπίδας θα παραμείνει το ίδιο. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι: ατομική βελτίωση, προετοιμασία των μικρών αθλητών και αθλητριών για το επόμενο βήμα και είσοδος στο final four για το γυναικείο μας τμήμα.

Καλή αρχή, με υγεία σωματική και πνευματική και διατήρηση της αθλητικής μας παιδείας!

🏀Το Σάββατο 3/12 οι Έφηβοι στο ΔΑΚ Αμπελοκήπων σαφώς βελτιωμένοι δεν τα κατάφεραν και έχασαν από την ομάδα του Αίαντα Ευόσμου. 
Λίγο αργότερα οι Κορασίδες στο Γήπεδο Κορδελιού προσπάθησαν όσο μπορούσαν αλλά δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν απο τον Πρωτέα Κορδελιού.
🏀 Την Κυριακή 4/12 το Παιδικό στο ΔΑΚ Αμπελοκήπων προσπάθησε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο αλλά έχασε απο τον Ιωνικό Διαβατών. Αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι.
🏀Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής σε κάθε αγώνα δείχνουν σημαντική βελτίωση και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με την μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών! 
Όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσπαθούν να είναι αξιόμαχοι εναντίον αντιπάλων που είναι τις περισσότερες φορές μεγαλύτεροι σε ηλικία.
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯















🏀Το Σάββατο 12/11 οι Έφηβοι στο ΔΑΚ Αμπελοκήπων δεν τα κατάφεραν, αν και έπιασαν καλή απόδοση και έχασαν δύσκολα από την ομάδα του ΕΟΣ Σταυρούπολης. Αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι.
Νωρίτερα στο ΔΑΚ Χαλάστρας οι Κορασίδες παίζοντας ωραίο μπάσκετ νίκησαν εύκολα τον Πύργο Χαλάστρας.
🏀 Την Κυριακή 13/11 το Παιδικό  δεν τα κατάφερε στο ΔΑΚ Αμπελοκήπων και έχασε από τον Δημόκριτο.
🏀Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής σε κάθε αγώνα δείχνουν σημαντική βελτίωση, ιδίως οι μικροί σε ηλικία παίκτες/τριες, και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών! 
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯





























Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο 5-6/11 τα πρωταθλήματα των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής στην ΕΚΑΣΘ!

🏀Το Σάββατο 5/11 οι Έφηβοι στις Συκιές πιάνοντας καλή απόδοση κέρδισαν εύκολα την ομάδα της Νεάπολης. Αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι.
Αργότερα στο ΔΑΚ Αμπελοκήπων οι κορασίδες προσπάθησαν όσο μπορούσαν αλλά έχασαν εύκολα από ένα δυνατό αντίπαλο, τον Παναθλητικό Συκεών.
🏀 Την Κυριακή 6/11 το παιδικό  παίζοντας καλό μπάσκετ, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην αξιόλογη ομάδα της Γέφυρας.
🏀Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής σε κάθε αγώνα δείχνουν σημαντική βελτίωση, ιδίως οι μικροί σε ηλικία παίκτες/τριες, και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών! 
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯



















Την Δευτέρα (22/8) ξεκίνησε η προετοιμασία των αγωνιστικών τμημάτων της Ελπίδας Αμπελοκήπων BC Academy, Εφήβων (γεν. 2005, 2006), Παίδων (2007/2008) και Κορασίδων (2007/2008/2009).
 
🏀Καθημερινά πραγματοποιούνται διπλές προπονήσεις στίβου και μπάσκετ.
 
👉Καλούμε νέους αθλητές-τριες που θέλουν να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου μας να προσέλθουν σε δοκιμαστικές προπονήσεις.
 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310-748470/6999265603.












































Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο 19-20/2 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
🏀Το Σάββατο 19/2 οι Έφηβοι στο ΔΑΚ Φιλύρου έχασαν από την ομάδα του Φιλύρου παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, κάποιες λεπτομέρειες του παιχνιδιού όμως δεν επέτρεψαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα! Αγωνίστηκαν όλοι οι αθλητές του κόουτς Γουναρίδη.
🏀 Λίγο αργότερα στο κλειστό γυμναστήριο Επταπυργίου οι κορασίδες αγωνίστηκαν με τον Παναθλητικό Συκεών όπου η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και φυσιολογικά ήρθε η ήττα.
🏀 Την Κυριακή 20/2 έγινε ο αγώνας των παίδων με την ΕΚ Σταυρούπολης,στο γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου οι ελλιπείς παίδες δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα!  
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯










Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 12-13/2 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
🏀Το Σάββατο 12/2 οι Έφηβοι στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με αρκετές απουσίες και χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση έχασαν από την ομάδα του Δρυμού.
🏀 Την Κυριακή 13/2 έγινε ο εξ αναβολής αγώνας των κορασίδων με την ΧΑΝΘ, στο γήπεδο της αδελφότητας, όπου οι Κορασίδες παίζοντας καλό μπάσκετ πήραν το ροζ φύλλο αγώνα!
🏀Το παιχνίδι του παιδικού με τον ΒΑΟ στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων αναβλήθηκε!
🏀Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής σε κάθε αγώνα δείχνουν σημαντική βελτίωση, ιδίως οι μικροί σε ηλικία παίκτες/τριες, και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών! 
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯








🏀Το Εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας αγωνίστηκε την Τετάρτη το βράδυ στις 9/2 στο ΔΑΚ Ηλιούπολης με τον Μ.
Αλέξανδρο Ηλιούπολης.
🏀Η Ελπίδα με περισσότερες λύσεις από τους αντιπάλους παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα! Αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες του κόουτς Γουναρίδη και κυρίως του παιδικού τμήματος, οι οποίοι θα απαρτίζουν στην νέα αγωνιστική περίοδο το Εφηβικό τμήμα!👏🏀












Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 5-6/2 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
🏀Το Σάββατο 5/2 οι Έφηβοι στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση έχασαν από την ομάδα του Π.Σ Ευκαρπίας.
🏀Εκτός έδρας οι Κορασίδες στο ΔΑΚ Κορδελιού παίζοντας καλό μπάσκετ δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την ανώτερη ομάδα του Πρωτέα Κορδελιού!
🏀Την Κυριακή 6/2 οι Παίδες στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων προσπάθησαν όσο είχαν δυνάμεις αλλά έχασαν καθαρά από την ανώτερη ομάδα του Αετού Πολίχνης.
🏀Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής σε κάθε αγώνα δείχνουν σημαντική βελτίωση! Αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών! 
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯






Μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή από την ΕΚΑΣΘ, συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 22-23/01/22 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
🏀Το Σάββατο 22/01 οι Έφηβοι στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με πολλές απουσίες και κυρίως παίζοντας με αθλητές από το παιδικό τμήμα  έχασαν από την ομάδα του Δημόκριτου.
🏀Το παιχνίδι των κορασίδων με τον Παναθλητικό Συκεών αναβλήθηκε!
🏀Το παιδικό τμήμα είχε ρεπό!
🏀Την Τετάρτη 26/01/22 πραγματοποιήθηκε το αναβληθέν παιχνίδι του εφηβικού με την ομάδα του Αετού Φιλύρου! Συνεχίζοντας με τις απουσίες και κυρίως παίζοντας με αθλητές από το παιδικό τμήμα έχασαν από την ομάδα του Φιλύρου πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση.
Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής δείχνουν σημαντική βελτίωση και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών! 
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες! 💯

Το Εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας αγωνίστηκε την Τετάρτη 29/12 το βράδυ σε εξ αναβολής παιχνίδι στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, όπου και ηττήθηκε από τον Αριστοτέλη Σταυρού.

Η Ελπίδα με πολλές ελλείψεις, παίζοντας κυρίως με παίκτες του Παιδικού, προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε, αφού φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες λύσεις και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα .

.

.

.

Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 11-12/12 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!

🏀Το Σάββατο 11/12 οι Έφηβοι στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με απουσίες πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση έχασαν από την ομάδα του Ερμή Λαγκαδά.
🏀Ακολούθησαν εκτός έδρας οι Κορασίδες στο ΕΑΚ Ηλιούπολης με την ομάδα του ΕΟΣ όπου έχασαν μετά από καλή εμφάνιση!
🏀Την Κυριακή 12/12 οι Παίδες πάλεψαν αλλά έχασαν καθαρά από την ομάδα τού Δημόκριτου.
🏀Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής δείχνουν σημαντική βελτίωση και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών!

👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες! 💯













Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21/11 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
🏀 Το Σάββατο 20/11 οι Έφηβοι εκτός έδρας με πολλές απουσίες πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση νίκησαν την ομάδα του Δρυμού.
🏀 Ακολούθησαν οι Κορασίδες στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με την ομάδα του Πρωτέα Κορδελιού, από τον οποίο έχασαν μετά από καλή εμφάνιση!
🏀 Την Κυριακή 21/11 οι Παίδες πάλεψαν αλλά έχασαν καθαρά από την ομάδα της ΑΚΕΤΣ Σταυρούπολης.
🏀 Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής δείχνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι σημαντική βελτίωση και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών!
👏 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες! 💯

Στιγμιότυπα από τα παιχνίδια:






Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/11) τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, με την συμμετοχή των ομάδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων!

Το Σάββατο 13/11 οι Έφηβοι πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση νίκησαν την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Ηλιούπολης. Αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες και κυρίως οι "μικροί", οι οποίοι άφησαν καλές εντυπώσεις!
Ακολούθησαν οι Κορασίδες στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου με την ομάδα του Χορτιάτη, όπου έχασαν μετά από καλή εμφάνιση!
Την Κυριακή 14/11 οι Παίδες πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά ηττήθηκαν από την ομάδα του ΒΑΟ.
Κορασίδες και Παίδες δείχνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι σημαντική βελτίωση και αυτό βγαίνει από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις των τμημάτων με σημαντική προσέλευση αθλητών-τριών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες!

Στιγμιότυπα από τα παιχνίδια:
















Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο (06-07/11) τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ για τα τμήματα υποδομής της Ελπίδας Αμπελοκήπων. 

Δεν αγωνίστηκαν όλα τα τμήματά μας, αφού το προγραμματισμένο παιχνίδι του Παιδικού με τον Αετό Πολίχνης αναβλήθηκε.

Το Σάββατο (06/11) οι Έφηβοι προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι στην ομάδα της Ευκαρπίας.

Την Κυριακή (07/11) οι Κορασίδες πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά έχασαν εύκολα από την ανώτερη ομάδα του Παναθλητικού Συκεών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες!

Στιγμιότυπα από τα παιχνίδια:

 

 

 

 

Σας κοινοποιούμε το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων μπάσκετ Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, έπειτα από τη διενέργεια της κλήρωσης για τον καταρτισμό των ομίλων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Οι ομάδες μας θα ξεκινήσουν την πορεία τους στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (9-10 Οκτωβρίου)!

 

 

 

 

Σε χαμηλούς τόνους αλλά με όνειρα και αισιοδοξία ξεκίνησε η προετοιμασία του Εφηβικού και Παιδικού τμήματος μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, το απόγευμα της Δευτέρας 23/08 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Πολλοί παίκτες έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο και αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα ρόστερ των τμημάτων.

Οι προπονητές των τμημάτων Σταύρος Γουναρίδης και Γρηγόρης Κοκκινίδης όσο και τα μέλη της διοίκησης Δέσποινα Ξαντινίδου και Αλέξανδρος Βαρυτιμίδης αφού καλωσόρισαν τούς αθλητές, ευχήθηκαν σε όλους να έχουν μία υγιή χρονιά και να πετύχουν όλους τους στόχους τους τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Ακόμα ένα φιλικό προετοιμασίας έδωσε το εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας, αυτή την φορά με την ομάδα του Παναθλητικού Συκεών.
Το σύνολο του Βαρυτιμίδη έπαιξε αρκετά καλά κατά διαστήματα, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, με συνεχώς βελτιωμένη εμφάνιση από παιχνίδι σε παιχνίδι.  
Η ομάδα σιγά σιγά αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά της, θεωρώντας πως έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Τα φιλικά θα συνεχιστούν, έτσι ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΘ, βάσει της οποίας η ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων θα αγωνιστεί στον 3ο Όμιλο.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελπίδας και την σειρά αγώνων του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΘ


Ευχόμαστε καλή νέα σεζόν με υγεία, σε όλες τις ομάδες!

Με μεγάλη συμμετοχή, διάθεση και όρεξη για μπάσκετ συνεχίζεται και φέτος η προετοιμασία στα αγωνιστικά τμήματα υποδομών (Εφηβικό, Παιδικό) της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Η χθεσινή προπόνηση του Εφηβικού τμήματος έγινε υπό την επίβλεψη του προπονητή της Ανδρικής ομάδας κ. Φοίβου Γυμνόπουλου, με τον οποίο υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων με τους υπεύθυνους της ακαδημίας και άριστη συνεργασία. Να σημειώσουμε ότι από φέτος αποφασίστηκε να συμμετέχουν στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας και αθλητές του εφηβικού τμήματος. 

Με αυτόν τον τρόπο οι νεαροί αθλητές της ομάδας μας θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε συνθήκες υψηλότερου επιπέδου και να προετοιμαστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε κάποια στιγμή να αποτελούν βασικά στελέχη της Ελπίδας Αμπελοκήπων! 

Ήδη λοιπόν παίρνουν μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας έφηβοι αθλητές, ενώ σύντομα θα έχουν και άλλα παιδιά την ευκαιρία τους!  
















Σε χαμηλούς τόνους αλλά με όνειρα και αισιοδοξία ξεκίνησε η προετοιμασία του Εφηβικού & Παιδικού τμήματος μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, το απόγευμα της Δευτέρας 17/08 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Πολλοί παίκτες έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο και αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα ρόστερ των τμημάτων.

Οι προπονητές και ο Υπεύθυνος των τμημάτων κ. Σταύρος Γουναρίδης, αφού καλωσόρισαν τούς αθλητές, ευχήθηκαν σε όλους να έχουν μία υγιής χρονιά και να πετύχουν όλους τους στόχους τους τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Στιγμιότυπα από την έναρξη της προετοιμασίας του Εφηβικού & Παιδικού τμήματος μπάσκετ της Ελπίδας:














Δεν τα κατάφερε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας και ηττήθηκε από τον Άγιο Αθανάσιο με 84-43, εκτός έδρας. Η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε μπροστά από το πρώτο δεκάλεπτο και παρόλο που η Ελπίδα πάλεψε να την πλησιάσει στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη.



Το Εφηβικό τμήμα μπάσκετ τής Ελπίδας επικράτησε του αντίστοιχου του Πρωτέα Κορδελιού με 60-57 με πολύ καλή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελπίδα κατέβηκε με έξι παίκτες λόγω τραυματισμών και ιώσεων.



Εκτός έδρας νίκη για το εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας, το οποίο παρά τη νευρικότητα, κατάφερε να επικρατήσει της ΑΣ Αθλέτικο με 41-53.

Δεν τα κατάφερε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας και ηττήθηκε από τα Μετέωρα με 52-76, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε μπροστά από το πρώτο δεκάλεπτο και παρόλο που η Ελπίδα πάλεψε να την πλησιάσει στο σκορ, η τέταρτη περίοδος ήταν καταστροφική και τελικά η ομάδα μας δεν μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.





Οι Έφηβοι της Ελπίδας έχασαν από τον ΓΑΣ Κουφαλίων με 89-40, με αποτέλεσμα να χάσουν έδαφος σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΘ.

Η Ελπίδα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο το παιχνίδι και βρέθηκε στο 10’ να χάνει με 21-9. Η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε με την ομάδα των Κουφαλίων να κυριαρχεί στο παιχνίδι και να κερδίζει στο ημίχρονο με 51-18.

Η προσπάθεια της Ελπίδας να επιστρέψει στο ματς περιορίστηκε σε ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο (18-13) που όμως δεν ήταν αρκετή να αλλάξει κάτι, με αποτέλεσμα η τελευταία περίοδος να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, καθώς το ματς είχε κριθεί.









Οι αθλητές της εφηβικής ομάδας μπάσκετ της Ελπίδας πάλεψαν στο ματς με τον Αστέρα Κουκλουτζά, για τη 12η αγωνιστική, ωστόσο κάποιες νευρικές κινήσεις στέρησαν μια πολύτιμη νίκη στην έδρα μας.

Η ήττα με 59-64 έφερε την Ελπίδα προσωρινά μακριά από τους στόχους της και θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος στα επόμενα ματς.





Έπειτα από δύο διαδοχικές νίκες, το σερί των επιτυχημένων αποτελεσμάτων διακόπηκε για το εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που γνώρισε εντός έδρας ήττα από την ομάδα του Αστέρα Σίνδου με 57-65.


Εκτός έδρας νίκη επί του Πύργου Χαλάστρας πανηγύρισε το εφηβικό τμήμα μπάσκετ καθώς επιβλήθηκε με 54-65.

Οι παίκτες του Αλέξανδρου Βαρυτιμίδη κατάφεραν να ελέγξουν από το ξεκίνημα του αγώνα τον ρυθμό διατηρώντας το προβάδισμα στο σκορ σε όλη την διάρκεια του 40λεπτου.

Κανένα πρόβλημα δεν συνάντησε το εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας στη Γέφυρα, απέναντι στην τοπική ομάδα.
Η ομάδα του Αλέξανδρου Βαρυτιμίδη επικράτησε εκτός έδρας το Σάββατο (30/11) με σκορ 29-48, για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ, έχοντας σταθερά το προβάδισμα από το 2ο δεκάλεπτο του παιχνιδιού και δίχως να απειληθεί, με την άμυνά της να ξεχωρίζει.




Με ήττα συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τον Άγιο Αθανάσιο με 56-73.

Η ομάδα μας ήταν πολύ καλή για τρία δεκάλεπτα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά το τέταρτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό και αποδείχθηκε «μοιραίο» για τους παίκτες του κόουτς Βαρυτιμίδη.


Δεν τα κατάφερε η εφηβική μας ομάδα μπάσκετ, που ηττήθηκε με 68-61 από τον Πρωτέα Κορδελιού εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλή ενέργεια και από τις δύο ομάδες και συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Η Ελπίδα έφτασε να προηγείται από το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη των γηπεδούχων με σκορ 68-61.

Μπαίνοντας δυνατά από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο και πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων επικράτησε επί της Αθλέτικο (55-75) χωρίς να της αφήσει κανένα περιθώριο για μια δεύτερη σκέψη.Το τελικό σκορ μόνο χαμόγελα και αισιοδοξία αφήνει στην ομάδα μας για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια στον προπονητή και σε όλους τους παίκτες, που έβγαλαν την καλύτερη αγωνιστική τους διάθεση στον αγώνα, αλλά και στην ομάδα της Αθλέτικο για την αγωνιστικότητά της.
 

Δεν τα κατάφερε η εφηβική μας ομάδα μπάσκετ, που ηττήθηκε στο καλάθι (50-48) από τη Χαλκηδόνα, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλή ενέργεια και από τις δύο ομάδες και συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Η Ελπίδα έφτασε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με δέκα πόντους διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο με  διαφορά τεσσάρων πόντων (22-26), ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πολύ άσχημα για την ομάδα μας, ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη των γηπεδούχων με σκορ 50-48.



Με νίκες προχώρησαν οι παίδες και οι έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο μπάσκετ, για την 4η αγωνιστική των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ.

Πιο συγκεκριμένα οι παίδες κέρδισαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαγκαδά την τοπική ομάδα με 52-56, πιάνοντας κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση.

Σε ότι αφορά τους έφηβους, υποδέχθηκαν στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων τα Κουφάλια και νίκησαν μετά από ένα δυνατό αγώνα με 88-80, παίζοντας καλό μπάσκετ.

Συγχαρητήρια σε όλους: στους προπονητές για την εργατικότητα, στα παιδιά για την προσπάθεια και τη συγκέντρωση σε χρονιές απαιτήσεων στο σχολείο και στους γονείς για την υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε!

Το Εφηβικό τμήμα μπάσκετ δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα Κουκλουτζά με 84-70. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και με συνδυασμό τα πολλά λάθη και την αστοχία των παικτών της Ελπίδας, δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας μας.
Συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητα σε όλα τα παιδιά της Ελπίδας Αμπελοκήπων!

 

 

Με δύο ήττες συνέχισαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους το Εφηβικό και Παιδικό τμημα μπάσκετ του ΑΣ Ελπίς BC.
 
Το Εφηβικό αγωνίστηκε με τον Αστέρα Σίνδου και γνώρισε την ήττα με 75-66. Ήταν ένα παιχνίδι με χαρακτηριστικά το πάθος και την αγωνιστικότητα για τη νίκη.

Ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση, το Παιδικό με πολλές ελλείψεις, δεν τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα του Αετού Φιλύρου και ηττήθηκε με μικρή διαφορά (73-69). Εκτός της πολύ καλής εμφάνισης οι παίκτες μας επέδειξαν και μαχητικότητα, αν και γνώριζαν, ότι είχαν να αντιμετωπίσουν έναν δυνατό αντίπαλο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των δύο ομάδων μας!

«Με το δεξί» και χωρίς να συναντήσουν αντίσταση, οι έφηβοι της Ελπίδας BC, ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν του Πύργου Χαλάστρας με 80-61, στην έναρξη του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΘ.

Στιγμιότυπα από τη αναμέτρηση:

 

 

 

Ενδιαφέροντα φιλικά παιχνίδια έδωσαν το Σάββατο τα τμήματα υποδομής μπάσκετ της Ελπίς με τα αντίστοιχα του Πρωτέα Κορδελιού στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.
Τα παιχνίδια διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα αλλά και με πλούσιο θέαμα.
 
Οι προπονητές των τμημάτων μας είχαν την δυνατότητα να δουν το "μέλλον" του Συλλόγου να αγωνίζεται σε δυνατά παιχνίδια που ήταν πλούσια σε θέαμα.
 
Συγχαρητήρια στους αθλητές και των δυο ομάδων για την παρουσία τους.
 
 

Η εφηβική ομάδα της Ελπίδας νίκησε σε εξ αναβολής αγώνα την ομάδα Αμπελόκηποι-Μενεμένη με 55-76. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, και από το πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με διαφορά ασφαλείας. Στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας καλή άμυνα κράτησε τη διαφορά μέχρι την λήξη.

Με ήττα για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας έληξε ο αγώνας του Σαββάτου, αφού δεν τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα του Πρωτέα και έχασε με μικρή διαφορά 55-63 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη έδωσε σκληρή μάχη και ψυχή στον αγώνα, μπήκε με δυναμισμό μέχρι το ημίχρονο όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η αντίπαλη ομάδα έφτασε στην ανατροπή και κατάφερε να νικήσει.

Δεν τα κατάφερε η Εφηβική ομάδα της Ελπίδας και ηττήθηκε από το ΕΚ Σταυρούπολης με 75-55, στο ΔΑΚ Ηλιούπολης. Η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε μπροστά από το πρώτο δεκάλεπτο και παρόλο που η Ελπίδα πάλεψε να την πλησιάσει στο σκορ, τελικά δεν τα κατάφερε.

Δεκάλεπτα: 13-11, 24-11, 22-15, 16-18

Διαιτητές: Παπαδοπούλου Κ, Σκρίνιος

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (Κώττης): Μπαρμπάκας 4, Καραγιαννάκης 2, Μαυρόπουλος 2, Καπάτσης 14, Βουτσάς 24 (5), Πασχαλίδης 3, Κυρπιτλίδης 6, Γιαντσόπουλος 5, Ακριβόπουλος 2, Αδάκτυλος 2, Καλαιτζής 2.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 8 (2), Χαρατζίδης 2, Κουτούλας, Γαλάρας, Μαργαριτίδης, Λασπίδης, Ευγενιάδης 14, Κουτσομήτρος 7, Στόικος 8 (2), Στάμος 16.

Την ήττα γνώρισε το εφηβικό τμήμα της Ελπίς απο το αντίστοιχο της Αρμενικής, που ήταν καλύτεροι μετά το δεύτερο δεκάλεπτο, και επικράτησε της Ελπίδας με 32-56.

Δεκάλεπτα: 13-13, 17-26, 28-38, 32-56

Διαιτητές: Μιμηκόπουλος, Καραγιαννίδης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Δισέρης 2, Κωνσταντινίδης, Γιαγλής, Χαρατσίδης, Κουτούλας 9 (1), Στανος 2, Γαλαρας, Μαργαριτίδης, Λασπίδης, Ευγενιάδης 15, Κουτσομητρος 2, Στόικος 2.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ (Μπουγιουκλή): Βλάχος 8, Μπαρδόπουλος 10 (1), Καραμπετιάν 23, Πρατσίδης 2, Ουργαντζής 7 (1), Χρυσοστομίδης 6.

Με ήττα για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας έληξε ο εκτός έδρας αγώνας του Σαββάτου, αφού δεν τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα των Κουφαλίων με μικρή διαφορά 64-56. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη έδωσε σκληρή μάχη και ψυχή στον αγώνα, μπήκαν με δυναμισμό αλλά η κακή άμυνα και η αστοχία στις βολές τους στέρησαν την νίκη.

Δεκάλεπτα: 11-12,25-13,09-16,19-15.

Διαιτητές: Τζεκάκης Γ, Τζεκάκης Β.

ΚΟΥΦΑΛΙΑ Σαμανδάρας 8 (2), Τριανταφυλλίδης 12, Παπαστουγιαννίδης 3, Βάρλας 2, Καραπήτας 10, Αναγνωστόπουλος 7, Πεντσιόγλου 5 (1), Κυπριζόγλου, Καραμήτσος 17 (3).

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Χαρατσίδης 10, Κουτούλας, Στάμος 12, Γαλάρας, Μαργαριτίδης, Ευγενιάδης 15 (2), Λασπίδης, Κουτσομήτρος 15, Στόικος 4, Κωνσταντινίδης.

Εύκολο απόγευμα είχε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στους Αμπελόκηποι/Μενεμένη στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, όπου επικράτησε με 76-42. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο!

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Δισερής Δ. 14, Γιαγλής Δ .3, Χαρατσίδης Δ. 4, Κετικίδης Α. 2, Στάμος Β. 16, Ευγενιάδης Ι. 18, Κουτσομήτρος Π. 8, Στόικος Α. 11, ΓαλάραςΔ., Λασπίδης Θ., Μαργαριτίδης Ζ.

Πιο έτοιμη και με μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα η ομάδα των εφήβων της Ελπίδας επικράτησε στο Κορδελιό του Πρωτέα με 52-66. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο, η ομάδα του Κορδελιού συνεχώς κυνηγούσε το σκορ .

Δεκάλεπτα: 10-16 , 23-34, 39-50, 52-66

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Δισερης 11, Γιαγλης 1, Χαρατζίδης, Κουτούλας 2, Κατικίδης 8(1), Στάμος 12, Χαλάρας, Μαργαριτίδης, Λασπίδης, Ευγενιάδης 11, Κουτσομήτρος 15(1), Στόικος 6(1) .

Με αίσθημα ευθύνης του συλλόγου στην ανάπτυξη του μπάσκετ σε αθλητές μικρών ηλικιών, καθώς και στην παιδική και εφηβική ηλικία, κύριος στόχος και κατεύθυνση σ’ αυτόν, είναι η ευχαρίστηση όλων των παιδιών με το παιχνίδι του μπάσκετ, μαθαίνοντας και τηρώντας τους κανόνες της άμιλλας, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και του σεβασμού των αντιπάλων.

Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και να νιώθουν ασφάλεια στην συνεργασία τους με τους προπονητές τους για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αθλητική διαπαιδαγώγηση τους.

Το τμήμα Μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων σας ενημερώνει οτι την Δευτέρα 20 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των τμημάτων υποδομής μπάσκετ (Εφηβικό, Παιδικό, Προπαιδικό). Καλούνται οι αθλητές των παραπάνω τμημάτων να βρίσκονται στις 7 μμ στο Στάδιο Αμπελοκήπων για την έναρξη της προετοιμασίας για την αγ. περίοδο 2018-19.

Πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των προπονήσεων των Ακαδημιών θα δοθούν τις επόμενες ημέρες από την ιστοσελίδα και το FB (Ελπίς Αμπελοκήπων BC) του Συλλόγου.

Με ήττα για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας έληξε ο αγώνας του Σαββάτου, αφού δεν τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα του ΑΣ ICBS με μικρή διαφορά 57-61 στο γήπεδο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη έδωσε σκληρή μάχη και ψυχή στον αγώνα, μπήκαν με δυναμισμό μέχρι το ημίχρονο όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η αντίπαλη ομάδα έφτασε στην ανατροπή και κατάφερε να νικήσει.

Δεκάλεπτα: 17-15,12-11,15-16,13-19.

Διαιτητές: Κυρίτσης,Τζιαμπαζης.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 5 (1), Σταματίου, Ιωαννίδης 15 (2), Σιμόπουλος 9, Ευγενιάδης 8, Μανελίδης, Χαρατσίδης 3, Στάμος 17 (2), Λάντζας.

ICBS (Nτουβαλετης): Περδίκης 8, Ναισιδης 6, Κοκολινακης, Καραγιαννίδης, Λυπιρίδης 18 (1), Γαβρας 8 (1), Στουγιάννης 16, Περδίκης 2, Δήμογλου, Σοφικίτης 3.

Με ήττα για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας έληξε ο αγώνας του Σαββάτου, αφού έχασε και από τον Αριστοτέλη με 43-55 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη προηγήθηκε μέχρι το ημίχρονο, έδωσε σκληρή μάχη και πάλεψε μέχρι τέλους ένα παιχνίδι αμφίρροπο. Στο τέλος όμως η αντίπαλη ομάδα έφτασε στην ανατροπή μετά το τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να πάρει την νίκη.

Δεκάλεπτα: 13-11 , 15-11 ,7-13, 8-20

Διαιτητές: Καντερες, Μαγη

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 6 (2), Σταματίου 4, Ιωαννίδης 10 (1), Σιμόπουλος 4, Ευγενιάδης 2, Μανελίδης, Χαρατσίδης 4, Στάμος 13, Λάντζας.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Τουβεντσίδης): Μαγγλαρης 15(1) , Γεωργουλας 3 (1), Μαυροσκας 4, Γερανος 4, Ανασιδης 4, Ζογκου 2, Τσιωνης 15 (2), Ντουνη 8.

Δεν τα κατάφερε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας στον αγώνα με την Πυλαία και ηττήθηκε 49-73 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη δεν μπήκε με δυναμισμό στον αγωνιστικό χώρο και αυτό της στοίχησε και χάρισε την νίκη στην αντίπαλη ομάδα. Η Ελπίδα αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκο Ιωαννίδη.

Δεκάλεπτα: 23-12, 16-8, 16-14, 18-15

Διαιτητές: Παπαγεωργίου, Ντοντης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 2, Κουτουλας, Σιμόπουλος 7, Ευγενιάδης 16, Χαρατσίδης 2, Στάμος 14, Κουτσομήτρος 8.

ΠΥΛΑΙΑ (Μαλλιαρου): Νασιοπουλος, Αμπάνης 5 (1), Καρατσιν 15 (1), Ντολοπουλος 13, Τσουπος, Μαρκουδης 8, Τσιογκας 8 (2), Θεοτόκης 4, Κολλιτσιδας 6 (1), Χαντωνίου, Μαλιγκούρας 14, Καμουλιδης.

Με ήττα για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας ξεκίνησε η β’ φάση του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη έχασε από τον ΑΣ Πανόραμα με 53-62. Οι νεαροί παίκτες της Ελπίδας προσπάθησαν για την ανατροπή αλλά είχαν προβλήματα στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 15-17, 15-14, 8-18

Διαιτητές: ΜπαΪος, Παμπούκογλου

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Σταματίου 3, Ιωαννίδης 11 (2), Σιμόπουλος 3, Ευγενιάδης 9, Μανελίδης 4, Χαρατζίδης 4, Στάμος 17, Λάντζας 2.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Κρίτσας): Καλουπτσόγλου 7, Μπούρας, Καββουρας ,Κελεκης, Αλεξιάδης 23 (1), Λιανιδης 11, Κιουτελιαν, Μπατσιαμης, Σιδηρας 2.

Δεν τα κατάφερε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας και ηττήθηκε με 76-50 από τον Μακεδονικό στο γήπεδο του Μακεδονικού. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη έβαλε τα δυνατά της στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, όμως η αντίπαλη ομάδα άσκησε υπερβολική πίεση ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο σκορ.

Η Ελπίδα παρουσίασε μια καλή προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση, παρά τις απουσίες παικτών της που της στέρησαν δυναμικότητα. Μετά το ημίχρονο η ομάδα κατάφερε να ασκήσει λίγη παραπάνω πίεση, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει την ανατροπή.

Δεκάλεπτα: 20-12, 41-20, 65-35, 76-50

Διαιτητές: Λουλουδιάδης, Δημακόπουλος

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Ιωαννίδης): Παπαδόπουλος 4, Μπίσμπος 2, Μηναϊδης 13, Καρακαβης 9 (1), Κυλαντωνίδης 6, Τρούβας 7, Αστερίου 12 (1), Τσινασλανίδης 4, Σαλματζίδης 4, Μάνκο 11 (1), Τσιρολλης 4.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 2, Σταματίου 8, Ιωαννίδης, Σιμόπουλος 11, Ευγενιάδης 4, Μανελίδης 4, Χαρατσίδης 2, Στάμος 17, Λάντζας 2.

Εύκολο απόγευμα είχε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας απέναντι στην Φλόγα Αναγέννησης στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, όπου επικράτησε με 67-43. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο.

Παρά τα μερικά λάθη στην άμυνα, οι παίκτες της Ελπίδας με δυνατό χαρτί τους την επίθεση παρουσίασαν ωραίο θέαμα μέχρι τη λήξη του αγώνα. Την επόμενη αγωνιστική (26/01) η εφηβική ομάδα της Ελπίδας θα αναμετρηθεί με τον Μακεδονικό, στο γήπεδο του Μακεδονικού.

Διαιτητές: Καρκαλέτσης, Κυρίτσης

Δεκάλεπτα: 20-11, 41-21, 56-34, 67-43

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Σταματίου 6, Ιωαννίδης 9, Σιμόπουλος, Ευγενιάδης 18, Μανελίδης 2, Χαρατσίδης 3, Στάμος 26, Λάντζας 3.

ΦΛΟΓΑ (Ιωαννίδης): Μαδεμτζίδης, Δεμουρτζίδης 10, Αμετογλου 4, Γρηγορόπουλος 23 (6), Δαμιανίδης 2, Παπαδόπουλος, Λιαρετίδης, Μυρίδης 2, Δεδεσόγλου 2.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η νέα χρονιά για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας, καθώς επικράτησε με 68-55 επί του Χορτιάτη στο γήπεδο του Ασβεστοχωρίου. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας καλή επίθεση, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο σκορ με διαφορά 14 πόντων από την αντίπαλη ομάδα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο χαλάρωσε στην επίθεση, όμως μετά το ημίχρονο παρουσίασε μια καλή προσπάθεια σε άμυνα αλλά και επίθεση. Την επόμενη αγωνιστική (20/01) η εφηβική ομάδα θα αναμετρηθεί με την Αναγέννηση Φλόγας στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Δεκάλεπτα: 8-13, 24-23, 32-38, 42-55

Διαιτητές: Αγγελίδης, Βλαστος

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ (Παπαχρήστου): Γκόσιος 4 (1), Παξιμαδας 14, Γιαννακούδης, Φωτόπουλος 10 (1), Βασίλογλου, Τσοτουλίδης 5 (1), Κυνηγαλάκης 9, Ταχτατζής 3 (1), Αδαμίδης 10.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 2, Σταματίου 5, Ιωαννίδης 22, Σιμόπουλος 2, Ηλιου 2, Ευγενιάδης 14, Μανελίδης 2, Χαρατσίδης 1, Στάμος 18, Λάντζας 2.

Η εφηβική ομάδα της Ελπίδας δεν τα κατάφερε στον εξ αναβολής αγώνα με την ομάδα του Ασβεστοχωρίου και ηττήθηκε με μικρή διαφορά 66-63. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με διαφορά οχτώ πόντων. Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Ασβεστοχωρίου πέρασε μπροστά στο σκορ και η Ελπίδα δεν κατάφερε να φέρει την ανατροπή μέχρι την λήξη του αγώνα.

Στην επόμενη αγωνιστική (13/01/18) η εφηβική ομάδα της Ελπίδας θα αναμετρηθεί στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου με την ομάδα του Χορτιάτη.

Δεκάλεπτα : 12-11, 12-21, 22-10, 20-21

Διαιτητές : Φουντζηλας, Παπαδοπούλου

ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ (Μητριτζίκης): Σειτανιώτης 11 (1), Νικολάου 25 (3), Ρέππας 4, Τσίρωνας 9, Σελίδης, Πανούδης 2 , Τόσκας 4, Πάγκος 11, Αλατσίδης.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 2, Σταματίου 6, Ιωαννίδης 20 (1), Σιμόπουλος 1 , Στόικος, Ευγενιάδης 13 (1), Μανελίδης, Χαρατζίδης, Στάμος 19, Λάτζας, Κουτσομήτρος 2.

Δεν τα κατάφερε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας στον αγώνα με την HOOP στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων και ηττήθηκε με 76-51. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη δεν μπήκε με δυναμισμό στον αγωνιστικό χώρο και αυτό της στοίχησε τα πρώτα δύο δεκάλεπτα. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και μετά το ημίχρονο όμως δεν αποδείχτηκε αρκετή για να φέρει την ανατροπή στο σκορ.

Η Ελπίδα αγωνίστηκε χωρίς τους Δημήτρη Μιχαλόπουλο, Αντώνη Λάντζα, Παναγιώτη Κουτσομήτρο. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η αναπλήρωση του αγώνα της 2/12 με την ομάδα του Ασβεστοχωρίου στο γήπεδο του Ασβεστοχωρίου.

Δεκάλεπτα: 11-15, 19-37, 39-56, 51-76

Διαιτητές: Καρκαλέτσης, Τράκας EΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής , Σταματίου 4, Ιωαννίδης 7, Σιμόπουλος 7, Ευγενιάδης 4, Μανελίδης 6, Χαρατσίδης 2, Στάμος 15, Στόικος 6.

ΑΟΕΑ (Μαλγαρινος): Σαχινίδης 18 (2), Μουρατίδης 24 (2), Τσιρώνας, Τεκίδης, Κωτσιόπουλος 1, Κόκκινος 4, Νίκος 5 (1), Μανδαλης 2, Καρβουνιάδης 2, Ζιντρο 7 (1), Πολυμένης 11 (2), Σιδηρόπουλος 2.

Εύκολο απόγευμα είχε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας απέναντι στην Ευκαρπία στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, όπου επικράτησε με 73-55. Η Ελπίδα βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση στη βαθμολογία της ΕΚΑΣΘ. Να σημειωθεί όμως πως υπολείπεται ο αγώνας που αναβλήθηκε με το Ασβεστοχώρι. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε μπροστά στο σκορ ήδη από το δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αντίπαλη ομάδα πλησίασε επικίνδυνα την Ελπίδα, όμως μετά το ημίχρονο κατάφερε να φέρει την ανατροπή και να βρεθεί ξανά μπροστά. Την επόμενη αγωνιστική (16/12) η εφηβική ομάδα της Ελπίδας θα αναμετρηθεί με τον Α.Ο.Ε.Α. στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Δεκάλεπτα: 21-13, 34-33, 57-43, 73-55

Διαιτητές: Περράκης, Λαμπρέλης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 2, Σταματίου 7, Ιωαννίδης 10 (1), Σιμόπουλος 17 (1), Μανελίδης, Χαρατσίδης 4, Στάμος 27, Λάντζας, Κουτσομήτρος 6.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Παπαδόπουλος): Δέλλιος 23 (1), Τσακίρης, Πανίδης 5 (1), Καμενίδης 4, Μανταρλης, Ζιλφος, Στούπας 5, Γιαννακίδης 6, Τζώρτζης 12 (4).

Με ήττα για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας έληξε ο αγώνας του Σαββάτου, αφού δεν τα κατάφερε απέναντι στον Μακεδονικό με το σκορ να λήγει 70-54 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη έδωσε σκληρή μάχη και έπαιξε με ψυχή μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Το παιχνίδι μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η αντίπαλη ομάδα πέρασε μπροστά και δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας που διατήρησε μέχρι το τέλος. Η ομάδα όμως παρά το αποτέλεσμα παρουσίασε πολύ καλό θέαμα στο κοινό.

Στον αγώνα συνέβη κι ένα άτυχο περιστατικό, καθώς στα τελευταία δεύτερα του δευτέρου δεκαλέπτου τραυματίστηκε ο παίκτης της Ελπίδας Δημήτρης Μιχαλόπουλος, στον οποίο και θα θέλαμε να ευχηθούμε εκ μέρους όλης της ομάδας καλή ανάρρωση.

Δεκάλεπτα: 19-20, 39-32, 46-49, 54-70

Διαιτητές: Χατζίδου, Ξενιτόπουλος

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Σταματίου 5, Ιωαννίδης 7, Σιμόπουλος, Ευγενιάδης 8 (1), Μανελίδης, Χαρατσίδης, Μιχαλόπουλος 16 (1), Στάμος 13 (1), Λάντζας 5 (1).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Ιωαννίδης): Μπίσμπος 4, Καρακάρης 5, Κυλαντωνίδης 7, Τσινασλανίδης Π, Τρουβας 6, Αστερίου 20, Τσινασλανίδης Α., Σαλματζίδης 10, Μανκο 11 (1), Τσιρούλης 7.

Εύκολο απόγευμα είχε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στην Αναγέννηση Φλόγας στο ΔΑΚ Πολίχνης, όπου επικράτησε με 65-46 και παρέμεινε στην δεύτερη θέση. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη ενώ ξεκίνησε δυναμικά από το πρώτο δεκάλεπτο, εξαιτίας μερικών αδυναμιών στην άμυνα επέτρεψε στην αντίπαλη ομάδα να την περάσει στο σκορ.

Μέχρι το δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά στο σκορ κυμαινόταν από έναν έως τρείς πόντους. Μετά το ημίχρονο όμως, η Ελπίδα έφερε την ανατροπή παίζοντας πολύ καλή επίθεση με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο σκορ και να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας. Τη διαφορά κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι τη λήξη του αγώνα, παρουσιάζοντας ωραίο θέαμα στο κοινό.

Την επόμενη αγωνιστική(18/11) η ομάδα θα αναμετρηθεί εντός έδρας με τον Μακεδονικό.

Δεκάλεπτα: 11-12, 26-29, 51-36, 65-46

Διαιτητές: Δικταπανίδης, Αναστασιάδης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Σταματίου 1, Ιωαννίδης 13 (2), Σιμόπουλος 4, Ηλιου 4, Ευγενιάδης 10, Μενελίδης, Χαρατσίδης 2, Μιχαλόπουλος 22, Στάμος 6, Λάντζας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Ιωαννίδης): Σιωβάνης 19 (1), Δεμουρτζίδης, Αμετογλου 9, Γρηγορόπουλος 6, Δαμιανίδης 2, Δεδέσογλου, Λιαρετίδης 1, Παπαδόπουλος 9.

Μία ακόμα σημαντική νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στην αντίστοιχη του Χορτιάτη στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, όπου επικράτησε με 62-44. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας χαλαρή άμυνα, με αποτέλεσμα η αντίπαλη ομάδα να την φτάσει στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-16.

Στη συνέχεια όμως του παιχνιδιού οι παίκτες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας, με το δεύτερο δεκάλεπτο να λήγει με 37-22 και την Ελπίδα να εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικήτρια του αγώνα με 18 πόντους διαφορά από τον Χορτιάτη. Την επόμενη αγωνιστική (11/11) θα αναμετρηθεί με την Αναγέννηση Φλόγας στο γήπεδο της Πολίχνης.

Δεκάλεπτα: 17-16, 37-22, 57-32, 62-44

Διαιτητές:Κοφσης, Τράκας

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 2, Σταματίου 4, Ιωαννίδης 7, Σιμόπουλος, Ηλιου 3, Ευγενιάδης 16, Μανελίδης, Χαρατσίδης, Μιχαλόπουλος 20, Στάμος 8, Λάντζας 2.

ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ (Παπαχρήστου): Γκόσιος, Παξιμαδας 11, Γιαννακούδης, Φωτόπουλος 13 (1), Γιασόγλου, Τσοτουλίδης 8, Κυνηγαλάκης 1, Ταχτατζής 13 (3), Αδαμίδης 4, Βασιλόγλου.

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σημείωσε το εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας, με 62-52 επί του ΠΣ Ευκαρπίας στο γήπεδο της Ευκαρπίας. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ. Στη συνέχεια του παιχνιδιού η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη παρουσίασε καλύτερη εμφάνιση και κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά μέχρι τη λήξη του αγώνα. Την επόμενη αγωνιστική (21/10) η Ελπίδα θα αναμετρηθεί και πάλι εκτός έδρας με την Α.Ο.Ε.Α.

Δεκάλεπτα: 12-11, 30-20, 49-30, 62-52

Διαιτητές: Μπάϊος, Σκρίνος

ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Κατσούλης): Δέλλιος 6 (1), Τζιώρτζης 8 (2), Πανίδης 7, Καμενίδης 5 (1), Ζίλφος 2, Βούζιος 5, Γιαννακίδης 16 (2).

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Σταματίου, Ιωαννίδης 19 (1), Σιμόπουλος 10, Ευγενιάδης 6, Μανελίδης, Χαρατσίδης, Μιχαλόπουλος 7, Στάμος 21.

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε για τη φετινή σεζόν το εφηβικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας, σημειώνοντας νίκη επί του Α.Σ. Ασβεστοχωρίου 69-58 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα μπήκε δυναμικά και επικράτησε ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, παρά τις μερικές αδυναμίες στην άμυνα. Η επίθεση ήταν το δυνατό της χαρτί καθ’ όλη της διάρκεια του παιχνιδιού. Στην επόμενη αγωνιστική (14/10) η Ελπίδα θα αναμετρηθεί με την Ευκαρπία Π.Σ. εκτός έδρας.

Δεκάλεπτα: 16-9, 37-18, 51-36, 69-58

Διαιτητές: Μάγη, Σκρίνος

Ελπίς (Γεροντίδης): Παγλής 2, Σταματίου 10, Ιωαννίδης 11 (1), Σιμόπουλος, Ευγενιάδης 7 (1), Μανελίδης, Μιχαλόπουλος 13 (1), Στάμος 20, Χαρατσίδης 2, Λάντζας

ΑΣ Ασβεστοχώρι (Μητριτζίκης): Πανούδης, Νικολάου 24 (3), Υδραγωγός 1, Κακατέλης 2, Πάγκος 7, Ρέππας 4, Αλατσίδης, Φρίγγιλος 12, Τσιτινίδης 1, Σειτανιώτης 4

Με ήττα ξεκίνησε το νέο έτος για την εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, αφού δεν τα κατάφερε στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην αντίστοιχη της Αναγέννησης Φλόγας Πολίχνης και ηττήθηκε με 61-59. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη, έδωσε σκληρή μάχη και πάλεψε μέχρι τέλους σε ένα παιχνίδι αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στον σκορ με μικρές διαφορές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι έληξε με την Αναγέννηση Φλόγας πάνω στο σκορ με διαφορά τριών πόντων από τους Αμπελόκηπους.

Διαιτητες :Λάσπα, Βαΐτσης

Δεκάλεπτα : 17-15, 38-36, 45-50 ,61-59

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τσιόγκας): Χαραλαμπίδης, Θεοδωρίδης 4, Κουτίδης 11 (1), Δεμουρτζίδης 5, Γκασιμπαγιατζίδης 2, Γρηγορόπουλος 9 (3), Αμέτογλου, Μαδεμτζίδης 2, Καλαντίδης 18 (1), Παπαδοπουλος 10.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 8, Σταματίου 1, Ιωαννίδης 16 (2), Σιμόπουλος 6, Βατάλης, Γυμνόπουλος 10, Ευγενιάδης 7, Μανελίδης 2, Μιχαλοπουλος 9 (2), Λάντζας.

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Παναθλητικό-Πειραματικό και ηττήθηκε στις Συκιές με 89-46. Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων να ήταν παραπάνω από εμφανής, ωστόσο στο αποτέλεσμα συνέβαλε και ο κακός εαυτός των παικτών της Ελπίδας που ήταν νωχελικοί και έκαναν συνεχόμενα λάθη. Από το παιχνίδι δεν έλλειψαν η ένταση και ο εκνευρισμός.

Στη διακοπή που ακολουθεί, οι παίκτες της Ελπίδας θα έχουν το χρόνο να αναδιοργανωθούν και να προετοιμαστούν ψυχολογικά και σωματικά για τον επόμενο αγώνα με την Αναγέννηση Φλόγας Πολίχνης (14/1) και να επιδιώξουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 42-16, 68-32, 89-46

Διαιτητές: Λαμπρέλης, Αγραφιώτης

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Δημητρόπουλος): Κουνατίδης 9, Θεοδοσίου 2, Παπαδόπουλος Γ. 2, Καγκόπουλος 5 (1), Ριζόπουλος 14, Βασιλείου 22 (1), Δρακάτος 6, Ζάχαρης 18, Γκογκόζης 9.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας, Σταματίου 2, Ιωαννίδης 9, Σιμόπουλος 9 (1), Βατάλης, Γυμνόπουλος 6, Ευγενιάδης 13 (1), Μανελίδης 1, Παντούδης , Μιχαλόπουλος 8, Τρανός, Λάντζας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την ήττα γνώρισε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, το απόγευμα του Σαββάτου, από την Δόξας Ελπίδας Ευόσμου με σκορ 89-46. Το παιχνίδι που έγινε στο ουδέτερο γήπεδο της Σταυρούπολης, λόγω κωλύματος του ΕΑΚ Αμπελοκήπων και ήταν από την αρχή παράσταση για έναν ρόλο, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν εμφανής. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη προσπάθησαν όσο μπορούσαν αλλά τελικά δεν άντεξαν στη μεγάλη πίεση των αντιπάλων, οι οποίοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Δεκάλεπτα: 14-26, 24-42, 35-73, 46-89

Διαιτητές: Κασόλη, Μπόνου

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας, Σταματίου 2, Ιωαννίδης 15 (3), Βατάλης 2, Γυμνόπουλος 12 (2), Ευγενιάδης 3 (1), Σιμόπουλος 2, Μιχαλόπουλος, Μανελίδης 10 (2), Λάντζας, Τρανός, Παντούδης.

Δύσκολη εκτός έδρας μάχη έδωσαν οι έφηβοι της Ελπίδας με τις Ελπίδες Ηλιούπολης και ηττήθηκαν με σκορ 62-48. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη πραγματοποίησαν αξιόλογη εμφάνιση και έπαιξαν με πάθος, σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση. Αν και στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαν μουδιασμένα στο παρκέ, χωρίς να είναι αποτελεσματικοί, ανέβασαν ρυθμό και κόντραραν τους γηπεδούχους. Το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 46-30.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελπίδα με γρήγορες αντεπιθέσεις μείωσε τη διαφορά στους 10 πόντους. Το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες της Ελπίδας έπαιξαν παθιασμένα και με «ψυχή» παρουσιάζοντας καλή εικόνα στο κοινό. Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας είναι στις 10/11 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων απέναντι στους Δ.Ε.Κ.Α.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 34-24, 46-30, 62-48

Διαιτητές: Κούσης, Αντωνέλου

ΕΛΠΙΔΕΣ: Σίσκος 4, Θεοδωσιάδης 5, Μπεκίρι 12 (1), Ροίδης 5, Μυλωνάς 2, Κυνηγόπουλος 8, Μπούτσικας 8, Δαμιανίδης, Ζήσης 3, Αποστολίδης 7, Φυλάκης 8.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 3, Σταματίου, Ιωαννίδης 2, Σιμόπουλος 17 (1), Βατάλης, Γυμνόπουλος 7, Ευγενιάδης 3, Μανελίδης, Παντούδης 2, Μιχαλόπουλος 14 (3), Τρανός, Λάντζας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την ήττα γνώρισε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας από την αντίστοιχη των Αμπελοκήπων-Μενεμένης με 61-71 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, καθώς η εμφάνιση των παικτών του Μάκη Γεροντίδη δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων τους. Τα δύο πρώτα δεκάλεπτα κύλησαν με τους φιλοξενουμένους να έχουν το πάνω χέρι και να παίρνουν από την αρχή διαφορά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελπίδα προσπάθησε να αντιδράσεις και κατά διαστήματα μείωνε τη διαφορά, αλλά οι απουσίες και τα επιπόλαια λάθη στην αρχή του παιχνιδιού στέρησαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 9-28, 25-36, 42-54, 61-71

Διαιτητές: Ηλιόπουλος, Βλαστός

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 12, Σταματίου 6, Ιωαννίδης 20 (2), Σιμονόπουλος 13, Βατάλης, Γυμνόπουλος 5 (1), Μανελίδης 1, Παντούδης.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Μαλτέζος): Πούλος, Θωμάς 7 (1), Δομζαρίδης, Σέβας 9 (1), Μητράκης 7, Γκόσιος, Πασενίδης 21 (1), Παναγιώτους 4, Καλαϊτζίδης 21 (5), Καρδαγάνης, Στεφάνου, Χρηστίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παρά το καλό ξεκίνημα και το αρχικό προβάδισμα, η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας δεν τα κατάφερε και έχασε από την Hoop με 49-78 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Το πρόβλημα εντοπίσθηκε κυρίως στην άμυνα της ομάδας, η οποία επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βάλλουν διαδοχικά και εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε καλύτερα στο παρκέ και μείωσε τη διαφορά, αλλά παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να αλλάξει την έκβαση του αγώνα. Στην επόμενη αγωνιστική (26/11) η Ελπίδα θα αναμετρηθεί με την ομάδα των Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Τα δεκάλεπτα: 8-23, 19-46, 34-61, 49-78

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 9, Σταματίου 2, Ιωαννίδης 8 (1), Σιμόπουλος 6, Βατάλης 12, Γυμνόπουλος 4, Ευγενιάδης 4, Μανελίδης 2, Παντούδης , Μιχαλόπουλος 2, Τρανός, Λάντζας.

HOOP (Μασλαρινός): Σαχινίδης 5 (1), Μουρατίδης 17 (3), Παπανικολάου 11 (1), Δερβισόπουλος 25 (3), Σιμωνόπουλος 1, Φούρναρης 5, Αθανασιάδης 8 (1), Καρβουνιάρης, Αρβανίτης 3 (1), Δάικος 4, Δάικος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σημαντική εντός έδρας νίκη σημείωσε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας επί της Αναγέννησης Φλόγας με 53-34. Μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο με όπλο την άμυνα, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να αδυνατούν να ευστοχήσουν και το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει 15-4. Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε στον ίδιο ρυθμό με τους παίκτες του Μάκη Γεροντίδη να επικρατούν πλήρως. Στη συνέχεια η Ελπίδα φάνηκε να χαλαρώνει και να κάνει διαδοχικά και αβίαστα λάθη, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει.

Τα δεκάλεπτα: 15-4, 36-13, 41-28, 53-34

Διαιτητές: Βασιλόπουλος, Κωνσταντινέλης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 8, Σταματίου, Ιωαννίδης 15 (1), Σιμόπουλος 4, Βατάλης 3, Γυμνόπουλος 7, Ευγενιάδης, Μανελίδης 8 (1), Παντούδης , Μιχαλόπουλος 8, Τρανός , Λάντζας.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Θεοδώρου): Χαραλαμπίδης, Θεοδωρίδης 13 (1), Κυτίδης 9 (1), Δεμουρτζίδης, Αμέτογλου 2, Γρηγορόπουλος 8 (2), Μαδεμτζίδης 2.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ομάδα εφήβων της Ελπίδας δεν τα κατάφερε στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Παναθλητικό και ηττήθηκε στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων 41-85. Με εμφανή τη διαφορά δυναμικότητας, οι παίκτες της Ελπίδας μπήκαν μουδιασμένοι στο παιχνίδι και δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά τους αντιπάλους. Η αστοχία στα σουτ και στις βολές, αλλά κυρίως η κακή ψυχολογία ήταν ο λόγος που τους στοίχισε την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-27, 24-45, 27-78, 41-85

Διαιτητές: Θρασυβουλίδης, Δημητρακόπουλος

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας, Σταματίου 9, Ιωαννίδης 11, Σιμόπουλος 4, Βατάλης 4, Ευγενιάδης, Μανελίδης,, Παντούδης 1, Μιχαλόπουλος 2, Τρανός 8, Λάντζας 2.

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Δημητρόπουλος): Κανατίδης 10, Καρκατζάλης 4 (1), Θεοδοσίου, Παπαδόπουλος 2, Καγκόπουλος, Ριζόπουλος 16, Βασιλείου 21 (1), Δρακάτος 9, Ζάχαρης 20, Κόλλιας, Γκογκόζης 3.

Δύσκολη εκτός έδρας μάχη έδωσε η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στην Δόξα Ελπίδος Ευόσμου και δεν άντεξαν, με αποτέλεσμα την ήττα με 96-35. Με την διαφορά δυναμικότητας αισθητή και σημαντικές απουσίες βασικών παικτών, η Ελπίδα δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη ομάδα, η οποία πίεζε ασταμάτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με την λήξη του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Μάκης Γεροντίδης είπε στους παίκτες του να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι και να συνεχίσουν.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 52-19,71-31, 96-35

Διαιτητές: Καρκαλέτσης, Τσαλκιτζής

ΔΟΞΑ (Κυριαζής): Δημητριάδης 24, Παπασαβόγλου 3 (1), Παπασαβόγλου 4, Παπαπασχάλης 4, Ζαχαρίας 6, Γκούμας 15, Περρής 15 (3), Καλονικίδης 8, Δέτσικας 17.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 8, Σταματίου 4, Ιωαννίδης 11 (1), Σιμόπουλος 4 (1), Ευγενιάδης 2, Μανελίδης 3, Παντούδης, Μιχαλόπουλος 1, Τρανός 2.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντός έδρας ήττα για τους έφηβους της Ελπίδας Αμπελοκήπων από την αντίστοιχη ομάδα των Ελπίδων Ηλιούπολης με 40-72, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη, που έπαιζε με σημαντικές απουσίες, έκανε φιλότιμες προσπάθειες αλλά ήταν αδύνατον να αντέξει στη μεγάλη πίεση των αντιπάλων με αποτέλεσμα να υποπέσει σε αρκετά λάθη και να δεχτεί εύκολα καλάθια.

Τα δεκάλεπτα: 5-25, 15-39, 32- 52, 40- 72

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 5, Σταματίου 4, Βατάλης 4, Γυμνόπουλος 7 (1), Ευγενιάδης 4, Σιμόπουλος 11, Μιχαλόπουλος 3, Μανελίδης 2, Λάντζας, Τρανός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Εσπασε το ρόδι» η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων απέναντι στους Αμπελόκηπους Μενεμένης στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, παίρνοντας τη νίκη με 37-44. Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, δημιουργώντας απόσταση ασφαλείας. Ωστόσο, η διαφορά αυτή έκανε την Ελπίδα να χαλαρώσει επιτρέποντας τους αντιπάλους να μειώσουν και να μετατρέψουν ένα εύκολο παιχνίδι σε ντέρμπι. Τα δύο τελευταία δεκάλεπτα όμως, δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την εικόνα του ματς και να στερήσουν τη νίκη από την Ελπίδα.

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 15-24, 27-34, 37-44

ΑΜΠ. ΜΕΝΕΜΕΝΗ (Μαλτέζος): Θώνας, Καλαϊτζίδης 6, Δομζαρίδης, Μήτρακας 4, Γκόσιος, Πασενίδης 15, Παναγιώτου 8, Σέβας, Στεφάνου 4.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 8, Σταματίου 3, Ιωαννίδης 15 (1), Σιμόπουλος 4, Βατάλης 6, Γυμνόπουλος 8 (2), Ευγενιάδης, Μανελίδης, Παντούδης, Μιχαλόπουλος, Γιαμπουρίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα, στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα του πρωταθλήματος απέναντι στην Hoop, η ομάδα μπάσκετ των Εφήβων δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, με αποτέλεσμα να σημειώσει την πρώτη της ήττα. Η καλή συνεργασία των παικτών μεταξύ τους και η ασφυκτική άμυνα της ομάδας, δημιούργησαν ελπίδες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 20-33, 36-39, 53-48

HΟΟΡ (Μασλαρινός): Κωτσιόπουλος, Μουρατίδης 9 (1), Καρβουνιάρης, Πρατρίδης, Χατζηγεωργίου, Δαϊρος 7, Αθανάσιος 7, Τσινασπανίδης, Αρβανίτης 4, Παπανικολάου 12 (1), Φούρναρης 4, Τερίδης 10.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Μπάρμπας 6, Σιμόπουλος (1), Ιωαννίδης 18 (1), Παντούδης, Βατάλης 8, Ευγενιάδης, Μανελίδης, Σταματίου 4, Μιχαλόπουλος, Γιαμπουρίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΘ ΕΦΗΒΩΝ 2023-2024