Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ανακοινώνει ότι οι τρεις τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς του συλλόγου είναι οι 32896, 72793 και 08709. Από αυτούς ο αριθμός 08709 αντιστοιχεί σε ένα ποδήλατο, το οποίο κέρδισε η αθλήτρια των Ακαδημιών Βόλεϊ, Μαρίνα Παπαεμμανουήλ. Για τα δώρα που αντιστοιχούν στους άλλους δύο λαχνούς (32896, 72793) δεν υπάρχουν τυχεροί και τα δώρα αυτά (1 Tablet και 1 Τηλεόραση) θα κληρωθούν στην λαχειοφόρο αγορά του χορού του συλλόγου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους της Ελπίδας για τη συμμετοχή τους στη φετινή λαχειοφόρο αγορά και θυμίζουμε ότι στηρίζοντας τα ερασιτεχνικά σωματεία, στηρίζετε τον αθλητισμό και δίνετε πνοή στη νεολαία μας.

 

Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η αυλαία που πρόκειται να πέσει στο 2014 αφήνει μια γλυκιά γεύση σε όλους τους ανθρώπους της Ελπίδας Αμπελοκήπων αφού, τουλάχιστον για τα τμήματα βόλεϊ, ήταν η καλύτερη χρονιά της 53χρονης ιστορίας της. Μια χρονιά με δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα (Νεανίδων, Κορασίδων), τρία πρωταθλήματα στη Θεσσαλονίκη (Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων) και συμμετοχές σε όλα (6 συνολικά) Final Four των αναπτυξιακών κατηγοριών της ΕΠΕΣΘ, αγοριών και κοριτσιών. Στις κατηγορίες των αγοριών, οι Παίδες έπαιξαν στον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ και έφτασαν μέχρι την προημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, οι Εφηβοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και οι Παμπαίδες την τέταρτη θέση, ενώ οι άνδρες τερμάτισαν 5οι στην Α2.

Για τον προπονητή των κοριτσιών Γιώργο Χρυσομαλλίδη, που ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του 2013, οι επιτυχίες δείχνουν ότι όλα δούλεψαν σωστά: «Γνώριζα ότι ερχόμουν σε μια ομάδα με ταλέντο, που επενδύει στις μικρές ηλικίες και τα αναπτυξιακά της τμήματα. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διοικητική σταθερότητα, την οργάνωση, το οικογενειακό κλίμα και την πολλή δουλειά στο γήπεδο, έφεραν τα αποτελέσματα». Για εκείνον ο βαθμός δυσκολίας ήταν εξίσου μεγάλος σε όλες τις διοργανώσεις… «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα πρωταθλήματα που πήραμε. Σίγουρα θυμάμαι πολύ έντονα τους δυο τελικούς με το Μαρκόπουλο και τον Ηρακλή Κηφισιάς».

Το 2014 σηματοδότησε και την πρώτη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας στην Α2, που ολοκληρώθηκε με την τέταρτη θέση. Καθόλου άσχημα για μια νεοφώτιστη… + «Ακριβώς επειδή ήταν η πρώτη μας χρονιά στην Α2 Γυναικών, θεωρώ ότι η τέταρτη θέση ήταν ικανοποιητική. Σίγουρα ήταν μια περίοδος προσαρμογής, αφού οι περισσότερες παίζαμε για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία και αντιμετωπίσαμε ομάδες που δεν είχαμε συναντήσει ξανά. Δώσαμε κάποιους πολύ δυνατούς αγώνες, δέσαμε καλύτερα σαν ομάδα και καταφέραμε μέσα από τη δουλειά να βελτιωθούμε. Η πορεία στην Α2, σε συνδυασμό με τις επιτυχίες των τμημάτων υποδομής, θεωρώ ότι κάνει το 2014 ξεχωριστό: πρόσφερε ένα σπουδαίο ξεκίνημα για κάποια νεαρότερα κορίτσια και ένα ιδανικό τέλος για εκείνα που αποχαιρέτισαν τις αναπτυξιακές κατηγορίες με πανελλήνιους τίτλους», τονίζει η αρχηγός της γυναικείας ομάδας, Κατερίνα Μπολέτου.

Η ίδια παρακολούθησε με αγωνία τις επιτυχίες των νεαρότερων συναθλητριών της και δεν έλειψαν οι στιγμές που ευχόταν να μπορούσε να παίξει: «Είναι πολύ δύσκολο να ζεις από την κερκίδα τους αγώνες, ειδικά όταν παίζουν οι συμπαίκτριες σου. Στον τελικό των Νεανίδων με το Μαρκόπουλο, μέχρι τα κορίτσια να πετύχουν την ανατροπή, καθόμουν σε… αναμμένα κάρβουνα. Ηθελα τόσο πολύ να μπω μέσα για να τις βοηθήσω. Αλλαζα συνεχώς θέση, μέχρι που βρέθηκα δίπλα στον πάγκο...» .

Οπως είναι φυσικό, οι ομαδικές διακρίσεις έφεραν και ατομικές επιτυχίες στις αθλήτριες της Ελπίδας, με σημαντικότερη τη συμμετοχή της Αννας Καλαντάτζε και της Κατερίνας Παπάζογλου στην Εθνική Κορασίδων, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ακόμη, η Καλαντάτζε ήταν MVP και στα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα, η Παπάζογλου MVP στο πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ και η Ηλιάνα Ιακωβίδου MVP στο πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΠΕΣΘ.

Τέλος, στο Πανελλήνιο Νεανίδων ατομικές διακρίσεις κατέκτησαν η Αντζελα Δέμπη (καλύτερη επιθετικός), η Ελευθερία Χατζηελευθερίου (καλύτερη λίμπερο) και η Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (καλύτερη πασαδόρος), ενώ στο Πανελλήνιο Κορασίδων καλύτερο λίμπερο αναδείχτηκε η Γαρυφαλλιά Δάκου

Οι στόχοι είναι το ίδιο υψηλοί και για το 2015 και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης ποντάρει στο κίνητρο των αθλητριών του: «Εχουμε δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο και ιδιαίτερα στους φίλους της Ελπίδας για τη νέα σεζόν. Αλλά αυτό που μετράει περισσότερο είναι το δικό μας κίνητρο να παραμείνουμε πρωταγωνιστές στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, να διατηρήσουμε, αν μπορούμε, τα κεκτημένα και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Α2 Γυναικών».

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε το εορταστικό βίντεο - ανασκόπηση που ετοίμασε το τμήμα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, με όλες τις επιτυχίες του 2014.

VIDEO: A YEAR IN GREEN & WHITE…

 

ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2014

 

ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2014

ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ: Δευτεραθλήτρια ΕΠΕΣΘ 2014

ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Πρωταθλήτρια ΕΠΕΣΘ 2014

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετακόμισε μία από τις αθλήτριες που είχαν βασικό ρόλο στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για την διεθνή ακραία μας Αντζελα Δέμπη, η οποία θα φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, στο Σαν Φραντσίσκο.

Λόγω της ασχολίας της με τον αθλητισμό και μέσω των ευκαιριών που της πρόσφερε η Ελπίδα, η Αντζελα κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, που της πρόσφερε υποτροφία για να φοιτήσει σε αυτό και να αγωνιστεί στην ομάδα του, τους California Bears, που παίρνει μέρος στο Κολλεγιακό πρωτάθλημα του NCAA. Μάλιστα η ομάδα της την συμπεριέλαβε ήδη στο ρόστερ της νέας περιόδου και της έδωσε τη φανέλα με τον Νο 18 (www.calbears.com).

«Η Αντζελα θα δώσει νέα στοιχεία στην ομάδα μας. Είναι μια ψηλή αριστερόχειρας παίκτρια που δεν είχαμε εδώ και καιρό. Επίσης, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε μια αθλήτρια από την Ελλάδα και θα προσδώσει διαφορετικότητα στην ομάδα μας», δήλωσε ο προπονητής των Καλ, Ριτς Φέλερ.

Η διοίκηση και οι συμπαίκτριές της στην Ελπίδα της εύχονται καλή σταδιοδρομία στις σπουδές της και τη νέα αθλητική της καριέρα.

Σύσσωμος ο κόσμος της Ελπίδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον εργάτη του Volley Ζαχαρία Νικολαΐδη για την απώλεια της μητέρας του. Ας αναπαυθεί η ψυχή της. Καλή δύναμη φίλε Ζαχαρία.

Νέα μεγάλη επιτυχία για τις αθλήτριές μας, Αννα Καλαντάτζε (στη φωτό με το Νο 13) και Κατερίνα Παπάζογλου, που βοήθησαν την Εθνική μας Ομάδα Νεανίδων να προκριθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. Μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στον προκριματικό όμιλο της Ελβετίας ήταν και η Κωνσταντίνα Δρακουλίδου, που φόρεσε φέτος τη φανέλα του συλλόγου μας.

Η Αννα Καλαντάτζε και η Κατερίνα Παπάζογλου θα ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα Κορασίδων της Ελπίδας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τον Αύγουστο θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Εσθονία.

Παρούσα και φέτος στους εορτασμούς για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του ΟΧΙ ήταν η Ελπίδα. Όπως κάθε χρόνο, αθλητές και αθλήτριες από τις ακαδημίες του Συλλόγου πήραν μέρος στην παρέλαση του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στην οδό M. Αλεξάνδρου & Γιάννη Χαλκίδη και χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση.

 

Στην Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, αφού η ΕΟΠΕ αποδέχτηκε την πρόταση της Ελπίδα Αμπελοκήπων και του Αρη και ανέθεσε την διοργάνωση στους δύο συλλόγους. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 16, 17 & 18 Ιουλίου στο γυμναστήριο "Αλ. Νικολαΐδης" της Πολίχνης με το εξής πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.30: Ηρακλής Κηφισιάς - ΓΣ Ηλιούπολης
19.30: Αρης - Ελπίς Αμπελοκήπων

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.30: ΓΣ Ηλιούπολης - Ελπίς Αμπελοκήπων
19.30: Ηρακλής Κηφισιάς - Αρης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
17.00: Αρης - ΓΣ Ηλιούπολης
19.00: Ελπίς Αμπελοκήπων - Ηρακλής Κηφισιάς

Πιστός στον κοινωνικό προορισμό του, ο ΑΣ Ελπίς διοργανώνει και φέτος συλλογή υλικού, τροφίμων, ρούχων για τις ανάγκες του Παιδικού Χωριού SOS. Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, είναι καλό ο καθένας μας να δείξει το ανθρώπινο του πρόσωπο, βοηθώντας την προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και πολλά χρόνια, το Παιδικό Χωριό SOS.

Η Ελπίδα θα είναι και πάλι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Η συλλογή πραγματοποιείται κάθε απόγευμα στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» (Εθνικής Αντιστάσεως 57), στα γραφεία του Συλλόγου (Μενελάου 3), καθώς και μετά από συνεννόηση με τους εφόρους των τμημάτων, σε κάθε αγώνα κάποιου τμήματος της Ελπίδας. Η παράδοση στο Παιδικό Χωριό SOS θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει ο Σύλλογος.

Στην Κοζάνη θα παρευρεθεί την Κυριακή 11/05 η Ελπίδα Αμπελοκήπων, με τις ομάδες νεανίδων και παγκορασίδων, στο πλαίσιο φιλικού αγώνα με την Κοζάνη, σε ένα απόγευμα γεμάτο βόλεϊ που θα διοργανώσει ο Γυμναστικός Σύλλογος Κοζάνης σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ. Στις 3 μ.μ θα πραγματοποιηθεί το φιλικό ανάμεσα στις πρωταθλήτριες Ελλάδας νεάνιδες της Ελπίδας και την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΕΜ, Γυμναστικού Κοζάνης. Θα προηγηθεί φιλικός αγώνας 2 σετ, μεταξύ της ομάδας παγκορασίδων της Ελπίδας με επιλεγμένες αθλήτριες παγκορασίδων του Γυμναστικού Κοζάνης, ενώ στο περιθώριο των αγώνων θα υπάρξουν βραβεύσεις προς τη διοίκηση του συλλόγου μας και σε σημαντικούς φορείς που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κοζάνης για την ανάπτυξη του βόλεϊ, επιβεβαιώνοντας τις καλές και φιλικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας.

 

Με την έναρξη της νέας σεζόν έχουν κυκλοφορήσει και τα εισιτήρια διαρκείας της Ελπίδας. Ετσι, με 10 μόλις ευρώ, οι φίλοι του συλλόγου θα μπορούν να παρακολουθούν όλη τη χρονιά με το ίδιο εισιτήριο τα τμήματα Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών στην Α2 Εθνική Κατηγορία καθώς και το τμήμα Μπάσκετ Ανδρών, ενώ παράλληλα θα στηρίξουν τον σύλλογο που εκπροσωπεί τους Αμπελόκηπους σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ο Σύλλογος επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, με κληρώσεις και δώρα.

Οι φίλοι της Ελπίδας μπορούν να προμηθευτούν τα φετινά εισιτήρια διαρκείας από το κυλικείο του γυμναστηρίου "Ι. Λεμονίδης", τους εφόρους όλων των τμημάτων και, τις απογευματινές ώρες, από τα γραφεία του Συλλόγου (Μενελάου 3, Αμπελόκηποι. Τηλ. 2310.748470).

 

Την πρωτομαγιά το βράδυ σε εκδήλωση μέσα στην ανθοέκθεση Αμπελοκήπων - Μενεμένης ο Δήμος βράβευσε την ομάδα Νεανίδων για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος παρουσία πλήθους κόσμου. Σε μια λαμπερή εκδήλωση ο Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου έδωσε συγχαρητήρια και τα βραβεία σε όλα τα κορίτσια καθώς και στο προπονητικό τιμ και τους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας. Όμορφες στιγμές με το αθλητικό στολίδι των Αμπελοκήπων να καταχειροκροτείτε από τον κόσμο που βρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του τα κορίτσια που απόλαυσαν τις στιγμές όπως και όλοι μας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης και τον Δήμαρχο κ. Κυρίζογλου για την πρωτοβουλία.