Κανονικά λειτουργούν τα γραφεία της Ελπίδας Αμπελοκήπων, στην οδό Μενελάου 3, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η έναρξη της νέας σεζόν, μάλιστα, επιφύλαξε μία έκπληξη στους ανθρώπους του συλλόγου, αφού για πρώτη φορά υπήρχε τόσο μεγάλη προσέλευση για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με τις ακαδημίες βόλεΐ και μπάσκετ.

Μία αθλήτρια και δύο αθλητές της Ελπίδας επέλεξαν οι Περιφερειακοί Προπονητές για τα φετινά Διακλιμακιακά Τουρνουά. Την αρχή έκανε η Βαλεντία Πυργιώτη, που βρέθηκε για μία εβδομάδα στο Μουζάκι Καρδίτσας μαζί με άλλες 70 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα για την επιλογή της προεθνικής Παγκορασίδων. Η 13χρονη αθλήτριά μας επέστρεψε από την Θεσσαλία και στις 18 Ιουλίου θα πάνε στην πόλη της Θεσσαλίας οι 15χρονοι Ιάσων Αθανασίου και Μιχάλης Ρετζέπης για την αντίστοιχη επιλογή των Παμπαίδων, μαζί με άλλους 50 αθλητές. Στους νεαρούς αθλητές μας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

Απόλυτα πετυχημένος ήταν ο φετινός χορός της Ελπίδας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου, καθώς δεκάδες προσκεκλημένοι και αθλητές του Συλλόγου γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «ΝΥΜΦΕΣ» και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι αθλητικών φορέων του βόλεϊ και του μπάσκετ.

Στον σύντομό χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Σταυρίδης τόνισε το αθλητικό και κοινωνικό έργο της Ελπίδας και παρουσίασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ο Δήμαρχος κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι η Ελπίδα διαφημίζει τον Δήμο σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια τιμήθηκε ο αρχηγός και «σημαία» της ανδρικής ομάδας Φώτης Βασιλειάδης, που εγκαταλείπει την ενεργό δράση, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου. Όπως ανακοινώθηκε, προς τιμήν του θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μετά το τέλος της σεζόν.

Τιμήθηκαν επίσης ο Χρήστος Καραντάκης για την εθελοντική προσφορά του στον Σύλλογο, η κ. Δέσποινα Κυριακοπούλου, εκ των χορηγών της ομάδας, ο αθλητής μπάσκετ Γιώργος Βράγγας που ξεπέρασε με γενναιότητα το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, οι αθλητές και αθλήτριες που εισήχθησαν φέτος στα ΑΕΙ (Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Μπολέτος, Νώτη, Κομνίνο, Καραβιδόπουλος, Δέμπη) και τα τμήματα Νεανίδων και Κορασίδων που κατέκτησαν Πανελλήνια Πρωταθλήματα, δια των αρχηγών τους Κατερίνας Παπάζογλου και Αθηνάς Καραμούτσα.

Για μία ακόμη χρονιά η Ελπίδα διοργανώνει στους Αμπελόκηπους το καλοκαιρινό της Camp Βόλεϊ για αγόρια και κορίτσια μέχρι 16 ετών. Το καμπ απευθύνεται σε παιδιά από όλους τους Συλλόγους και συνδυάζει την διασκέδαση με την δημιουργική απασχόληση και την ατομική βελτίωση των αθλητών με έναν από τους κορυφαίους «δασκάλους» του ελληνικού βόλεϊ, τον Γιάννη Κυλίτση.

Το Camp θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» (Εθν. Αντίστασης 57, Αμπελόκηποι). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για πληροφορίες και εγγραφές στο γυμναστήριο την Δευτέρα 20/6 και την Τρίτη 21/6 στις 9 το πρωί. Ισχύουν ειδικές τιμές για αδέλφια.

Ενα πρωτότυπο και ευχάριστο διάλειμμα από τις προπονήσεις έκαναν την Παρασκευή οι αθλήτριες της Ελπίδας, καθώς το γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» επισκέφτηκαν τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ) του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου.

Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης γυμνάστριας Στυλιανής Καλαϊτζίδου και των γυμναστών-συνεργατών της, του προπονητή της Ελπίδας Γιάννη Κυλίτση και τη βοήθεια νεαρών αθλητριών των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, τα μέλη του κέντρου συμμετείχαν σε διάφορα αθλητικά παιχνίδια προσαρμοσμένα στις δυνατότητες τους. Ο ενθουσιασμός και η χαρά τους ήταν έκδηλη σε όλη την διάρκεια της παρουσίας τους στο γήπεδο. Στη διάρκεια της προπόνησης γνώρισαν και τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, που τους έδωσαν αναμνηστικά δώρα (μπλουζάκια και μπρελόκ) και τους κάλεσαν στα επόμενα παιχνίδια τους.

Παρόντες στο γήπεδο ήταν ο πρόεδρος της Ελπίδας Απόστολος Σταυρίδης, μέλη του ΔΣ και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης. Ευχαριστούμε το προσωπικό του ΚΔΑΠ, τους γονείς των παιδιών και τα μέλη του συλλόγου μας που συμμετείχαν με θέρμη σε αυτή την προσπάθεια.

Με την ευκαιρία της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, ο πρόεδρος της Ελπίδας Αμπελοκήπων Απόστολος Σταυρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της Ελπίδας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τα τελευταία χρόνια και μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει τον σύλλογο υγιή, να στηρίξει τον αθλητισμό της περιοχής και να βοηθήσει τους νέους ώστε να αποκτήσουν όραμα και στόχους στη ζωή τους.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να διαχειρίζεσαι έναν αθλητικό σύλλογο με δύναμη 380 αθλητών και αθλητριών, αλλά δεν μας τρομάζουν οι ευθύνες. Οι άνθρωποι του ΔΣ έχουν κάνει σπίτι τους τα γήπεδα, οικογένειά τους την Ελπίδα και παιδιά τους όλους τους αθλητές του συλλόγου. Αυτό μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις νέες προκλήσεις που έρχονται με την άνοδο του γυναικείου τμήματος βόλεϊ στην Α1 Γυναικών, την πορεία πρωταθλητισμού στην Α2 Ανδρών, την άνοδο της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στην Β’ ΕΚΑΣΘ και την συνεχή οργάνωση των τμημάτων υποδομής.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας για τις χαρές που μας έδωσαν και να τους υπενθυμίσω ότι η προσπάθειά τους θα πρέπει να είναι διαρκής. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους προπονητές, τους χορηγούς και τους φίλους του Συλλόγου και τους ανθρώπους του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, που στηρίζουν το έργο μας.

Οι υποχρεώσεις της νέας χρονιάς θα είναι αυξημένες αλλά δεν μας φοβίζουν γιατί ο κόσμος που έρχεται κάθε μέρα στα γήπεδα συμμερίζεται την αγωνία μας και στηρίζει την προσπάθειά μας.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους»

Τηρώντας την παράδοση, η Ελπίδα ήταν παρούσα και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας ακόμη μία φορά την άμεση σχέση της με την πόλη. Νεαροί αθλητές και αθλήτριες από τα τμήματα υποδομής παρέλασαν υπό την επίβλεψη του Γιάννη Κυλίτση και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους κατοίκους των Αμπελοκήπων.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης έχει κάθε χρόνο ένα λόγο για να τιμά και να αναδεικνύει το έργο της Ελπίδας και φέτος αφορμή στάθηκε η άνοδος στην Α1 Γυναικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Ανθοέκθεσης 2016» στον χώρο του στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος» και σε αυτήν παραβρέθηκαν αθλήτριες της γυναικείας ομάδας και ο υπεύθυνος των γυναικείων τμημάτων Αγγελος Ταλαμπίρης, που παρέλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις από τον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε για μία ακόμη φορά το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ελπίδα, την προσφορά της στα παιδιά του Δήμου και την διαφήμιση που προσφέρει στην πόλη των Αμπελοκήπων μέσω των επιτυχιών της. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες του συλλόγου.

Το ΔΣ της Ελπίδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον έφορο του ανδρικού τμήματος βόλεϊ Θεόφιλο Μάρτση για τον θάνατο του πατέρα του Λάζρου.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει στην κοινωνική προσέγγιση του αθλητισμού, η Ελπίδα βρέθηκε για μία ακόμη φορά κοντά στα ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης. Ετσι, αθλήτριες των τμημάτων Παγκορασίδων και Προπαγκορασίδων επισκέφτηκαν τον χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις όμορφες δημιουργίες των μελών του Κέντρου, στο πλαίσιο του Πασχαλινού Bazaar που διοργάνωσαν. To ΔΣ και οι αθλητές της Ελπίδας εύχονται Καλή Ανάσταση σε όλα τα μέλη του ΚΔΑΠ.

Πλήθος κόσμου, με επίκεντρο τους αθλητές και αθλήτριες, γέμισε την Κυριακή το γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» για την κοπή της βασιλόπιτας της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που γιόρτασε το τέλος μια σπουδαίας χρονιάς (2015) και το ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης (2016).

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Β αντιπρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Απόστολο Σταυρίδη που απουσίαζε στο εξωτερικό και η γεν. γραμματέας Εύη Μυλωνά, ενώ την πίτα έκοψε ο Α αντιπρόεδρος Γιώργος Κασαπίδης. Στο τέλος παρέλαβαν τα δώρα τους οι τυχεροί της λαχειοφόρου αγοράς του συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυριλλίδη, οι πρόεδροι της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος και της ΕΠΕΣΘ Βαγγέλης Ντινόπουλος, οι προπονητές όλων των τμημάτων του συλλόγου, δεκάδες αθλητές και πολλοί γονείς.