Όπως κάθε χρόνο, αθλητές και αθλήτριες της Ελπίδας συμμετείχαν στην αφή της φλόγας του μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος, συνοδεύοντας τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η οικογένεια του μπάσκετ έγινε φτωχότερη, καθώς ο μπασκετμπολίστας του Ερμή Λαγκάδα, Γιώργος Βράγγας, έχασε τη μάχη για τη ζωή του στην τρυφερή ηλικία των 23 ετών.

Ο Γιώργος αντιμετώπιζε εδώ και πέντε χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί. Πάλευε με τη λευχαιμία και δυστυχώς την Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή. Η Ελπίδα είχε σταθεί στο πλευρό του Γιώργου τον Μάιο του 2015, διοργανώνοντας τουρνουά μπάσκετ για την ενίσχυσή του με μεγάλα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, ενώ τον είχε τιμήσει και κατά τη διάρκεια του ετήσιου χορού της.

Το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου και εύχεται στους οικείους του καλό κουράγιο.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει η Ελπίδα Αμπελοκήπων την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο γυμναστήριο "Ι. Λεμονίδης" και προσκεκλημένοι είναι όλοι οι φίλοι του Συλλόγου και φυσικά οι αθλητές και αθλήτριες με τους γονείς τους.

Με επιτυχία διεξήχθη στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Το σεμινάριο τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και παρακολούθησαν πολλοί γονείς και μέλη του Συλλόγου. Η Ελπίδα ευχαριστεί θερμά την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, Δερματολόγο - Αφροδιοσολόγο, κ. Δωροθέα Καπουκρανίδου, καθώς και τον κ. Σεραφείμ Χαραλαμπίδη, διασώστη του ΕΚΑΒ και γονέα αθλήτριας των ακαδημιών για την βοήθεια του.

Εξι αθλητές της Ελπίδας Αμπελοκήπων και της συνεργασίας Ελπίδας/Δημόκριτου τιμήθηκαν από την ΕΚΑΣΘ για τις σχολικές τους επιδόσεις, γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδο των αθλητών του συλλόγου. Συγκεκριμένα, κατά την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, η Ενωση του μπάσκετ τίμησε τον αθλητή της Ελπίδας Ιωάννη Ευγενιάδη και τους αθλητές της Ελπίδας/Δημόκριτου, Χρήστο Βεκηδημητριάδη, Χαράλαμπο Δεληγιαννάκη, Σαράντη Διαμαντόπουλο, Κωνσταντίνο Δοντούδη και Δημήτρη Χατζή.

Η Ελπίδα συγχαίρει τους νεαρούς αθλητές της και τους εύχεται καλή πρόοδο και το 2018.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων, συνεχίζοντας τις κοινωνικές της δράσεις, διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 11:00 πμ στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Στο σεμινάριο θα διδάξει η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ κ. Δωροθέα Καπουκρανίδου. Καλούνται οι προπονητές, αθλητές/αθλήτριες, οι γονείς και οι φίλοι του συλλόγου να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Hμερίδα για τους κινδύνους του διαδικτύου διοργανώνουν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Δημόκριτος και ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, προπονητές και αθλητές ηλικίας 12 ετών και άνω και θα πραγματοποιηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 326) στις 9 πμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλούνται να το παρακολουθήσουν όλοι οι γονείς αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου, καθώς και γονείς από άλλα αθλητικά σωματεία.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων παρέδωσε σήμερα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, τα τρόφιμα που συλλέχθηκαν το τελευταίο δίμηνο από τους φίλους της ομάδας. Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στην Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου κ. Γεωργία Φύκα από τον υπεύθυνο των Ακαδημιών βόλεϊ Χρήστο Γκαλμπένη.

Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην συγκέντρωση των τροφίμων και δεσμεύεται να είναι πάντα συνεπής στα κοινωνικά ζητήματα του Δήμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει ότι οι λαχνοί της λαχειοφόρου αγοράς που δεν έχουν επιστραφεί στους υπεύθυνους των τμημάτων ή στα γραφεία του συλλόγου έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018 θα τεθούν εκτός κλήρωσης.

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/2 η εκδήλωση της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την κοπή της πίτας στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Παραβρέθηκαν οι αθλητές όλων των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ με τους γονείς τους, πολλοί φίλοι του Συλλόγου και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, που αθλούνται με την Ελπίδα. Μάλιστα, ένα μέλος του ΚΔΑΠ ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί της πίτας.

Ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπαγεωργίου καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφερόμενος στις επιτυχίες και τις δραστηριότητες της Ελπίδας, ενώ ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μανώλης Ιωαννίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Κυρίζογλου, ανακοίνωσε την απόφαση του Δήμου να μετατραπεί το γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» σε σπίτι του βόλεϊ, καθώς και την αύξηση της επιχορήγησης προς τον Σύλλογο. Στο τέλος της γιορτής δόθηκαν και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου στους νικητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μανώλης Ιωαννίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Γιώργος Κατζικάς, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος για θέματα ΚΕΠ Νικόλαος Σουσλόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες εν Δράσει» Γιώργος Κυριλίδης και η Δημ. Σύμβουλος Κική Ζωναρέλη, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΘ Βαγγέλης Ντινόπουλος, ο γεν. γραμματέας της ΕΚΑΣΘ Αντώνης Μαυρογένης, o εκπρόσωπος του ΜΑΟ Δημόκριτος Γεώργιος Δελιτζάκης και ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων Νικόλαος Ιακωβίδης.

H Eλπίδα ευχαριστεί το ζαχαροπλαστείο Παπασωτηρίου για την προσφορά της πίτας και των υπόλοιπων εδεσμάτων της εκδήλωσης.

Τα τμήματα μπάσκετ της Ελπίδας και της συνεργασίας Ελπίς-Δημόκριτος συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Peaceful Jerseys Festival που διοργανώνει το "ΑΣΤΕΡΙ" αποσκοπώντας στην πρόληψη, ελάττωση και καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, του ρατσισμού, της βίας αλλά και τη δημιουργία αθλητικών χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές, Αναμορφωτήρια, Φυλακές ανηλίκων και Κατασκηνώσεις συγκέντρωσης μεταναστών.

Συγκέντρωσαν λοιπόν τις υπογραφές των παικτών και οι φανέλες είναι έτοιμες να παραδοθούν στον οργανισμό ΑΣΤΕΡΙ ώστε να εκτεθούν εναερίως στο Peaceful Jerseys Festival μαζί με τις υπόλοιπες φανέλες αθλητικών συλλόγων στο εμπορικό κέντρο One Salonica ως το τέλος του μήνα.