Το πρόγραμμα των αγώνων των ομάδων βόλεϊ και μπάσκετ της Ελπίδας:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11
15.30 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Μακεδονικός (Βόλεϊ Παίδων)
17.30 EΑΚ Αμπελοκήπων: Ελπίς - Μακεδονικός (Μπάσκετ Εφήβων)
18.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Αθλος Ορεστιάδας (Βόλεϊ Α2 Ανδρών)
18.00 ΧΑΝΘ (παλαιό): ΧΑΝΘ - Ελπίς (Βόλεϊ Κορασίδων)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/11
15.30 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς 2 - Αρης (Βόλεϊ Κορασίδων Εκτός Συναγ.)
19.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Αρχέλαος Κατερίνης (Βόλεϊ Α2 Γυναικών)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11
21.30 Αγ. Παύλος: Κεραυνός - Ελπίς (Βόλεϊ Νεανίδων)
21.30 Κλ. Βικελίδης: Αρης - Ελπίς (Βόλεϊ Εφήβων)

Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει, η Ελπίδα δέχτηκε για δεύτερη φορά φέτος τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο υπεύθυνος ακαδημιών της Ελπίδας και εμπνευστής της προσπάθειας Χρήστος Γκαλμπένης, μαζί με τον προπονητή Γιάννη Κυλίτση, φιλοξένησαν τα μέλη του ΚΔΑΠ και τους γονείς τους στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» και τους έδωσαν την ευκαιρία να αθληθούν και να διασκεδάσουν επί μία ώρα. Συνεργάτες στο event ήταν το προσωπικό του ΚΔΑΠ και οι αθλήτριες από τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων της Ελπίδας, που όπως κάθε φορά ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση.

Η Ελπίδα έχει συμφωνήσει με το ΚΔΑΠ ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση, με σκοπό την άθληση των ΑΜΕΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εδώ και δύο χρόνια η Ελπίδα Αμπελοκήπων συνεργάζεται με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, δείχνοντας με κάθε ευκαιρία το κοινωνικό της πρόσωπο.

Ετσι, σε συνέχεια των προηγούμενων εκδηλώσεων που διοργανώνονταν περιστασιακά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιούν πλέον συνάντηση σε μηνιαία βάση στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης», με σκοπό την άθληση των ΑΜΕΑ. Την ευθύνη της εκγύμανσης των μελών του Κέντρου αναλαμβάνει ο τεχνικός της Ελπίδας Γιάννης Κυλίτσης, σε συνεργασία με το προσωπικό του ΚΔΑΠ.

Η πρώτη συνάντηση της χρονιάς θα γίνει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 16:30.

Το πρόγραμμα των αγώνων των ομάδων βόλεϊ και μπάσκετ της Ελπίδας

ΠΕΜΠΤΗ 2/11
17.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς 1 - Ακαδημίες Πεύκων (Βόλεϊ Κορασίδων Εκτός Συναγ.)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/11
21.30 ΕΑΚ Αμπελοκήπων: Ελπίς - Γαλαξίας Αδένδρου (Μπάσκετ Β’ ΕΚΑΣΘ Ανδρών)

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11
14.00 Πεύκα: Μαχητές Πεύκων - Ελπίς 1 (Βόλεϊ Κορασίδων Εκτός Συναγ.)
14.15 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - ΑΟ Καβακλιωτών (Βόλεϊ Κορασίδων)
17.30 ΕΑΚ Αμπελοκήπων: Ελπίς - ΑΣ Χορτιάτης (Μπάσκετ Εφήβων)
18.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - ΑΕ Κομοτηνής (Βόλεϊ Α2 Ανδρών)
20.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Απόλλων Καλ. (Βόλεϊ Παίδων)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11
18.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Νίκη Αλεξ/πολης (Βόλεϊ Α2 Γυναικών)
20.00 ΔΑΚ Ευόσμου: Αίας Ευόσμου - Ελπίς (Μπάσκετ Παίδων) ΝΕΑ ΩΡΑ
20.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς 2 - Αίας 2 (Βόλεϊ Κορασίδων Εκτός Συναγ.)

ΤΡΙΤΗ 7/11
20.00 ΔΓ Λαγυνών: ΑΣΚ Λαγκαδά - Ελπίς (Βόλεϊ Νεανίδων)

Το πρόγραμμα των αγώνων των ομάδων βόλεϊ και μπάσκετ της Ελπίδας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10
21.30 ΕΑΚ Αμπελοκήπων: Ελπίς - Αμπελόκηποι Μενεμένη (Μπάσκετ Β’ Ανδρών ΕΚΑΣΘ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10
14.15 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - ΑΕΝ Πανοράματος (Βόλεϊ Παίδων)
15.30 Πολίχνη: Πήγασος - Ελπίς (Βόλεϊ Κορασίδων) ΝΕΑ ΩΡΑ
16.00 Σχ. Ευκαρπίας: ΓΑΣ Ευκαρπίας - Ελπίς 2 (Βόλεϊ Κορασίδων Β)
20.00 Ευκαρπίας: ΠΣ Ευκαρπίας - Ελπίς (Μπάσκετ Εφήβων)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/10
15.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς 1 - Αχιλλέας Τριανδρίας (Βόλεϊ Κορασίδων Β)
16.00 ΕΑΚ Αμπελοκήπων: Αμπελόκηποι Μενεμένη - Ελπίς (Μπάσκετ Παίδων)
20.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Απόλλων Καλ. (Βόλεϊ Εφήβων)

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/10
21.15 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Ηρακλής (Βόλεϊ Νεανίδων)

Στιγμές γεμάτες… Ελπίδα έζησε το Δημαρχείο της Ορεστιάδας καθώς ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Αποστόλης Χαριτωνίδης, υλοποιώντας την υπόσχεσή του παρουσία του μέντορά του Γιάννη Κυλίτση, παρέδωσε στον Δήμο Ορεστιάδας, αφιερώνοντας στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, το χρυσό μετάλλιο της δισκοβολίας που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων αθλητών.

Η εκδήλωση, μία ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Κυλίτση, συνδυάστηκε με την παρουσία των ομάδων ανδρών και γυναικών του συλλόγου στην πόλη της Ορεστιάδας για τους προγραμματισμένους αγώνες τους. Σύσσωμες οι αποστολές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μαζί με τις ομάδες βόλεϊ της Ορεστιάδας και της Ν. Βύσσας και μικρούς αθλητές από τις ακαδημίες ομάδων της πόλης. Παρών ήταν επίσης και ο πρώην αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Φώτης Βασιλειάδης, που ταξίδεψε στον Εβρο για να τιμήσει τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του.

Ο Αποστόλης, που δεν ξεχνά την Ελπίδα Αμπελοκήπων και την τιμά με τις τεράστιες επιτυχίες του, μπορεί να μην γεννήθηκε ή να έζησε στην Ορεστιάδα, ωστόσο έχοντας «πνευματικό πατέρα» τον Γιάννη Κυλίτση, αγάπησε την πόλη και είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία του με επιστολή του η οποία διαβάσθηκε στον φετινό αγώνα παλαιμάχων «Παίζω για τον Νίκο».

Εχοντας βγει νικητής από την μάχη κατά της λευχαιμίας, συνέχισε να αγωνίζεται και να κερδίζει καθημερινές μάχες και έφτασε για άλλη μία φορά στην κορυφή του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων αθλητών που φιλοξενήθηκε στην Μάλαγα. Αυτό το μετάλλιο παρέδωσε στον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, που το παρέλαβε εμφανώς συγκινημένος και υπερήφανος. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει φυσικά ο Γιάννης Κυλίτσης, που συνόδεψε τον Χαριτωνίδη στην πόλη όπου ο ίδιος διέπρεψε ως αθλητής του ΑΟ Ορεστιάδας.

«Τα μετάλλια και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία αξία, αν δεν έχουν και αντίκτυπο στην κοινωνία. Με την πράξη μου αυτή ήθελα να τιμήσω το Νίκο Σαμαρά, καθώς επίσης να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο ως προς την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και να δώσω ελπίδα στους συνανθρώπους μου που περνούν αυτά που πέρασα κι εγώ πριν από δέκα χρόνια», δήλωσε ο Αποστόλης στο Ράδιο Εβρος, ενώ ο Γιάννης Κυλίτσης συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος γιατί ο Απόστολος, χαρίζοντας αυτό το μετάλλιο στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, το χαρίζει στην πόλη και τον αθλητισμό της Ορεστιάδας. Ο Αποστόλης έγινε ένας από μας και ελπίζω η πράξη του να αφυπνίσει τον αθλητικό κόσμο της πόλης και να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές».

Το ΔΣ της Ελπίδας συγχαίρει τον Αποστόλη για την πρωτοβουλία του και τον ευχαριστεί που για μία ακόμη φορά τίμησε το όνομα του συλλόγου και έδωσε ένα μάθημα ζωής στους νεώτερους αθλητές και αθλήτριές μας.

Το πρόγραμμα των αγώνων των ομάδων βόλεϊ και μπάσκετ της Ελπίδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/10
21.00 ΕΑΚ Νεάπολης: ΑΟΕΑ - Ελπίς (Μπάσκετ Β’ Ανδρών ΕΚΑΣΘ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10
17.30 ΕΑΚ Αμπελοκήπων: Ελπίς - ΑΣ Ασβεστοχωρίου (Μπάσκετ Εφήβων)
19.00 Ασβεστοχώρι: Ελπίς - ΠΑΟΚ (Βόλεϊ Τουρνουά Γυναικών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/10
15.30 ΒΑΟ: ΒΑΟ - Ελπίς (Βόλεϊ Κορασίδων)
16.00 ΕΑΚ Αμπελοκήπων: Ελπίς - Πρωτέας (Μπάσκετ Παίδων)
17.30 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς 2 - Παναθλητικός (Βόλεϊ Κορασίδων Β)
19.00 Ασβεστοχώρι: Ελπίς - ΕΟΣ (Βόλεϊ Τουρνουά Γυναικών)
19.30 Γυμ. ΔΕΚΑ: ΔΕΚΑ - Ελπίς 1 (Βόλεϊ Κορασίδων Β)
20.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - ΧΑΝΘ (Βόλεϊ Εφήβων)

Το πρόγραμμα των αγώνων των ομάδων βόλεϊ και μπάσκετ της Ελπίδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10
21.15 ΕΑΚ Σταυρούπολης: Προποντίς - Ελπίς (Μπάσκετ Β’ Ανδρών ΕΚΑΣΘ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10
14.15 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Κεραυνός Αγ. Παύλου (Βόλεϊ Κορασίδων)
15.30 Ν. Μουδανιά: ΠΟ Μουδανιών - Ελπίς (Βόλεϊ Παίδων)
15.30 ΕΑΚ Νεάπολης: ΑΟΕΑ - Ελπίς (Μπάσκετ Εφήβων)
19.30 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Αρης (Βόλεϊ Α2 Ανδρών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10
16.00 ΕΑΚ Αμπελοκήπων: Ελπίς - Μακεδονικός (Μπάσκετ Παίδων)
18.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Ν. Βότσης (Βόλεϊ Α2 Γυναικών)
18.00 ΧΑΝΘ (παλιό): ΧΑΝΘ - Ελπίς 1 (Βόλεϊ Κορασίδων Εκτός Συναγ.)
20.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς 2 - Αρης 2 (Βόλεϊ Κορασίδων Εκτός Συναγ.)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10
21.15 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - ΠΑΟΚ (Βόλεϊ Εφήβων)
21.30 Ασβεστοχώρι: Νέα Γενεά - Ελπίς (Βόλεϊ Νεανίδων)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10
20.00 Ι. Λεμονίδης: Ελπίς - Τιτάνας Ευόσμου (Βόλεϊ Κορασίδων)

Την συνεργασία τους σε επίπεδο ακαδημιών μπάσκετ επισημοποίησαν η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Δημόκριτος, τα δύο ιστορικά σωματεία του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, με σκοπό να αγκαλιάσουν όλα τα παιδιά της περιοχής και να τα φέρουν πιο κοντά στον αθλητισμό. Οι δύο σύλλογοι σφράγισαν την συνεργασία τους εκδίδοντας την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελπίδας Αμπελοκήπων και του Δημοκρίτου αποφάσισαν να συνεργαστούν στις ακαδημίες μπάσκετ, με σκοπό το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο τεχνογνωσίας, οργάνωσης και στελέχωσης δυναμικού.
Φιλοσοφία και των δύο συλλόγων, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τα παιδιά, είναι να μεταδώσουμε στους αθλητές τις γνώσεις του μπάσκετ, τα ιδεώδη του αθλητισμού και να συμβάλλουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην πνευματική τους καλλιέργεια, με το πνεύμα του σεβασμού, της αυτοεκτίμησης, της αθλητικής εντιμότητας, της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.
Η πρώτη συγκέντρωση των αθλητών μας, γεννηθέντων το 2003 και νεώτερων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.30, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Το ΔΣ του ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Το ΔΣ του ΜΑΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ηΕλπίδα άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο υπεύθυνος ακαδημιών της Ελπίδας και εμπνευστής της προσπάθειας Χρήστος Γκαλμπένης, μαζί με τον προπονητή Γιάννη Κυλίτση, φιλοξένησαν τα μέλη του ΚΔΑΠ και τους γονείς τους στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» και τους έδωσαν την ευκαιρία να αθληθούν και να διασκεδάσουν επί μία ώρα. Συνεργάτες στο event ήταν το προσωπικό του ΚΔΑΠ και οι αθλήτριες από τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων της Ελπίδας, που όπως κάθε φορά ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση. Παρών στο γήπεδο ήταν και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζικάς και αρκετά μέλη του ΔΣ της Ελπίδας.

Εδώ και λίγο καιρό ο Σύλλογος συμφώνησε με το ΚΔΑΠ ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιείται πλέον σε μηνιαία βάση, με σκοπό την άθληση των ΑΜΕΑ υπό την επίβλεψη του Γιάννη Κυλίτση. Αλλωστε, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ αποτελούν την καλύτερη ομάδα της Ελπίδας...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων, ο κορυφαίος σύλλογος σε επίπεδο υποδομών στην Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το καθιερωμένο καλοκαιρινό καμπ, υπό την επίβλεψη του προπονητή και παλαιού διεθνή αθλητή Γιάννη Κυλίτση και του Βαλάντη Μαμάη, προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας παμπαίδων.

Το καμπ θα έχει διάρκεια πέντε εβδομάδες και θα διεξάγεται πρωινές ώρες στο κλιματιζόμενο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973 031033 και στα γραφεία του συλλόγου (18.30-21.30), τηλ. 2310 748470.

Διασκεδάστε και μάθετε τα μυστικά του βόλεϊ εκεί που φτιάχνονται οι πρωταθλητές.