Με εύκολη νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ομάδα Παίδων της Ελπίδας, καθώς η ΑΕΝ Πανοράματος δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη, που έχει και φέτος υψηλούς στόχους, επικράτησε με 3-0 και ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, το Σάββατο 21/10 στα Μουδανιά.

Τα σετ: 25-11, 25-9, 15-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σιμητός, Ρετζέπης, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Παπουλίδης, Πέτρου, Θωμαΐδης, Γιαμούκογλου, Σίσκος.

ΑΕΝ (Αραμπατζής): Κιουπάσογλου, Ρότα, Δ. Καρακουλάκης, Π. Καρακουλάκης, Βασιλειάδης, Νομικός, Π. Αραμπατζής (λ) - Χριστοφιλόπουλος (λ), Θεοδωρίδης, Κατσανεβάκης, Νάσσης.

Μάχη μέχρι τέλους έδωσε η ομάδα παίδων της Ελπίδας, στην τελευταία μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την οκτάδα αφού ηττήθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2.

Οι Εβρίτες, που χρειαζόταν ένα σετ για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου, προηγήθηκαν με 2-0. Στη συνέχεια οι παίκτες της Ελπίδας άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, έφτασαν στην ισοφάριση και προσπάθησαν για την ανατροπή, προηγήθηκαν μάλιστα στο τάι μπρέικ με 7-5, αλλά στο τέλος υπέκυψαν στην εμπειρία των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ολοκλήρωσε έτσι μία πολύ καλή χρονιά με την τρίτη θέση στο Final Four της ΕΠΕΣΘ, τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σοβαρή υποθήκη για να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή με τους προημιτελικούς Εθνικού - Εβρου Σουφλίου (Ι. Λεμονίδης 17.00) και Ηρακλή - ΠΟ Μουδανιών (Κατσάνειο 18.00).

Τα σετ: 19-25, 18-25, 25-22, 25-11, 11-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) – Μαγδαλιανίδης, Φελεκίδης, Καλλέργης, Μυλωνάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Τσουλκανάκης): Ανδραβίζος, Αλεξάκης, Μούχλιας, Ποιμενίδης, Κεσεσίδης, Παπάζογλου, Μακρίδης (λ) - Μύρος (λ), Γκότοβος, Χατζίδης, Δημητριάδης, Ραπτόπουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι παρούσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων η Ελπίδα, αφού στον μικρό τελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ νίκησε τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ηταν η δικαίωση για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το χρόνο οι αθλητές και ο προπονητής Βαλάντης Μαμάης, σε έναν αγώνα που ήταν και πάλι δραματικός, με πολλά λάθη και σκαμπανεβάσματα εκατέρωθεν.

Η Ελπίδα πήρε το πρώτο σετ χάρη στο καλό της σέρβις, αν και βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο προηγήθηκε με 20-16, αλλά ο Αίας ισοφάρισε σε 22-22 και έφτασε στο 1-1, για να ακολουθήσει ένα ακόμη εύκολο σετ για τους «πράσινους». Στο καθοριστικό τέταρτο σετ ο Αίας μπήκε πιο αποφασιστικά και πήρε κεφάλι στο σκορ, αλλά η Ελπίδα δεν άφηνε τον αντίπαλό της να ξεφύγει. Η τελική αντεπίθεση άρχισε όταν ο Αίας προηγήθηκε με 23-20 και το σετ «γύρισε» με σερί 5-2.

Τα σετ: 25-21, 23-25, 25-18, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καλλέργης, Θωμ. Μυλωνάς, Σιμητός, Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Πούλος (λ) - Σαλταφερίδης, Γιαμακίδης, Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος (λ).

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Ζλατίντσης, Βαμβατήρας, Καλαγασίδης, Ν. Σδραυκάκης, Σουλεϊμάνογλου Καραολάνης, Αθανασιάδης (λ) - Πεντίδης, Γ. Σδραυκάκης, Ζαχαρόπουλος.

* Το πανόραμα του Final Four:
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ: Ηρακλής - Αίας 3-1, Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 2-3
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Ελπίς - Αίας 3-1
ΤΕΛΙΚΟΣ: Ηρακλής - ΠΟ Μουδανιών 3-2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων πέτυχε την Τετάρτη η Ελπίδα, κερδίζοντας με 3-0 τον ΓΣ Αντίκυρας. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν φανερή και αυτό επέτρεψε στην ομάδα του Βαλάντη Μαμάη να παίξει πιο ελεύθερα από ότι στην πρεμιέρα. Μετά το αποτέλεσμα αυτό και τη νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί του ΠΟ Μουδανιών με 3-0, η ομάδα του Εβρου χρειάζεται ένα σετ για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ η Ελπίδα πρέπει να κερδίσει τον Εθνικό με οποιοδήποτε σκορ για να προκριθεί στην οκτάδα (θα υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία). Ο «τελικός» μεταξύ Ελπίδας και Εθνικού θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 16.00 στο «Ι. Λεμονίδης».

Τα σετ: 25-15, 25-18, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) – Μαγδαλιανίδης, Φελεκίδης, Καλλέργης, Μυλωνάς.

ΓΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (Γουγούσης): Παπαδημητρόπουλος, Νοικοκύρης, Δημόπουλος, Οικονόμου, Κουμπόγιαννος, Ζηλιαναίος, Λαμπρόπουλος (λ) – Αλασώνας (λ), Βαρκούτας, Χασμπάλα.

* Το πανόραμα του Α' ομίλου

ΤΡΙΤΗ 13/6
Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 1-3
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΣ Αντίκυρας 3-0
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6
Εθνικός Αλ. - ΠΟ Μουδανιών 3-0
Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 3-0
ΠΕΜΠΤΗ 15/6
16.00 Ελπίς - Εθνικός Αλ.
18.00 ΠΟ Μουδανιών - ΓΣ Αντίκυρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6
17.00 Ι. Λεμονίδης: Προημιτελικός Α1-Β2
18.00 Κατσάνειο: Προημιτελικός Β1-Α2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Εθνικός 6-0 4
2. ΠΟ Μουδανιών 3-4 3
3. Ελπίς 4-3 3
4. ΓΣ Αντίκυρας 0-6 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση που οδηγεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει η ομάδα Παίδων της Ελπίδας, την Παρασκευή 10/3 στην Περαία (18.30) με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ηττήθηκε στον ημιτελικό της Πέμπτης από τον ΠΟ Μουδανιών με 3-2, έπειτα από έναν αγώνα δραματικό, με πολλή ένταση και σοβαρά παράπονα για την ανεπάρκεια των διαιτητών.

Η Ελπίδα ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε 1-0, παρά την αντίσταση του αντιπάλου και τα πολλά χαμένα σέρβις. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες παρουσίασαν πολλά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα τα επόμενα τρία σετ να κριθούν με μεγάλες διαφορές. Στο τάι μπρέικ η ομάδα των Μουδανιών ξέφυγε στο σκορ (8-4) και η Ελπίδα, εκτός από τα δικά της λάθη, πλήρωσε και τις λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, όσες φορές πλησίασε τους αντιπάλους της στο σκορ.

Τα σετ: 25-19, 14-25, 25-14, 13-25, 10-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Θωμ. Μυλωνάς, Σιμητός, Πούλος (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Ρετζέπης, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Χατζηνάκος, Θεοδ. Μυλωνάς.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Οικονόμου, Κοτζάι, Τερτίρογλου, Ματθαίου, Τσαχλάρης, Τερζής, Θωμαδάκης (λ) - Μωραϊτόπουλος (λ), Μαυρόπουλος, Πελέκας, Μιχαλάκης, Κασκανιώτης, Μαυρόπουλος.

* Το πανόραμα του Final Four:
ΠΕΜΠΤΗ 9/3: Ηρακλής - Αίας 3-1, Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 2-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3: 18.30 Αίας- Ελπίς (Μικρός Τελικός), 20.30 Ηρακλής - ΠΟ Μουδανιών (Τελικός)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το άγχος της έδρας εμπόδισε την Ελπίδα να ξεκινήσει όπως θα ήθελε στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, που ξεκίνησε την Τρίτη στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ηττήθηκε με 3-1 από τον… κακό της δαίμονα ΠΟ Μουδανιών και απογοήτευσε τους φίλους της που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες, μαζί με εκείνους από την Χαλκιδική.

Ο ΠΟΜ κατέκτησε με σχετική ευκολία το πρώτο σετ αλλά στο δεύτερο η Ελπίδα έγινε πιο ανταγωνιστική, αγωνιζόμενη με τους αθλητές της ομάδας Παμπαίδων. Το σετ χάθηκε κυρίως εξαιτίας των πολλών χαμένων σέρβις, πριν οι «πράσινοι» μειώσουν εύκολα σε 2-1. Και ενώ στο τέταρτο σετ η «μάχη» ήταν δυνατή, μία σειρά λαθών στο 16-16 έκαναν το 16-21 και εκεί χάθηκε η ευκαιρία για την ισοφάριση.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό και την εύκολη νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η Ελπίδα χρειάζεται πλέον δύο νίκες για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην οκτάδα. Επόμενος αντίπαλος την Τετάρτη (19.00) είναι ο ΓΣ Αντίκυρας, η ομάδα της Βοιωτίας που πέρυσι είχε αποκλείσει τους «πράσινους» στην ίδια διοργάνωση.

Τα σετ: 21-25, 23-25, 25-17, 19-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) - Μαγδαλιανίδης, Σαλταφερίδης, Γιαμακίδης, Μυλωνάς.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Τερζής, Ματθαίου, Τσαχλάρης, Κοτζάι, Τερτίλογλου, Μιχαλάκης, Μωραϊτόπουλος (λ) - Θωμαδάκης (λ), Πελέκας, Κασκανιώτης, Μαυρόπουλος, Οικονόμου.

* Το πανόραμα του Α' ομίλου:

ΤΡΙΤΗ 13/6
Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 1-3
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΣ Αντίκυρας 3-0
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6
17.00 Εθνικός Αλ. - ΠΟ Μουδανιών
19.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας
ΠΕΜΠΤΗ 15/6
16.00 Ελπίς - Εθνικός Αλ.
18.00 ΠΟ Μουδανιών - ΓΣ Αντίκυρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6
17.00 Ι. Λεμονίδης: Προημιτελικός Α1-Β2
18.00 Κατσάνειο: Προημιτελικός Β1-Α2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εύκολο έργο είχε στον τελευταίο αγώνα της Β’ Φάσης η ομάδα Παίδων του βόλεϊ, που νίκησε τον Ιωνικό με 3-0 και στρέφει πλέον την προσοχή της στο Final Four. Χάρη σε μία ανατροπή της τελευταίας στιγμής, αντίπαλος της Ελπίδας στον ημιτελικό θα είναι ο ΠΟ Μουδανιών, μετά την ήττα του από τον Ηρακλή. Την άλλη θέση στον τελικό θα διεκδικήσουν ο Ηρακλής και ο Αίας Ευόσμου.

Τα σετ: 25-15, 25-11, 25-10

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Παπαδόπουλος (λ) - Πούλος (λ), Γιαμακίδης, Πέτρου, Σαλταφερίδης, Μαγδαλιανίδης, Θωμ. Μυλωνάς, Θεοδ. Μυλωνάς.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κολεσιώτης): Δημητριάδης, Τακματζίδης, Εζανίδης, Γρηγοριάδης, Κατσακιόρης, Κηρόπουλος, Αλεξόπουλος (λ) - Κακαζιάνης, Καραδημητρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Η ώρα για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα έφτασε και η Ελπίδα, πίστη στο ραντεβού με τη διάκριση, ετοιμάζεται να δώσει μάχες σε δύο μέτωπα. Την αυλαία θα ανοίξουν την Τρίτη 13/6 οι Παίδες, που θα είναι οικοδεσπότες του Α’ όμιλου της Β’ φάσης στο «Ι. Λεμονίδης», με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα τελικά (14-16 Ιουλίου).

Πρώτος αντίπαλος θα είναι ο ΠΟ Μουδανιών, που είχε αποκλείσει την Ελπίδα στον ημιτελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ με 3-2, ενώ στον όμιλο συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΓΣ Αντίκυρας, ομάδες που είχε συναντήσει και πέρυσι η ομάδα μας. Στόχος είναι η κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και η πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουμε έναν από τους δύο πρώτους του Β’ ομίλου. Ο Β’ όμιλος διεξάγεται τις ίδιες μέρες στο Κατσάνειο και συμμετέχουν ο Ηρακλής, ο Εβρος Σουφλίου, ο ΑΟ Πρέβεζας και ο Ικαρος Εδεσσας.

Την ομάδα της Ελπίδας αποτελούν οι αθλητές Θοδωρής Μυλωνάς, Θωμάς Μυλωνάς, Μάρκος Καλλέργης, Μιχάλης Φελεκίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Πούλος, Παναγιώτης Χατζηνάκος, Παύλος Μαγδαλιανίδης, Μιχάλης Ρετζέπης, Ραφαήλ Σιμητός, Ιάσων Αθανασίου, Χρήστος Σαλταφερίδης, Χρήστος Γιαμακίδης, Σωκράτης Πέτρου, Λευτέρης Γιαμούκογλου, Βασίλης Παπουλίδης και Ασημάκης Αντωνιάδης με προπονητή τον Βαλάντη Μαμάη.

Η Ελπίδα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων για πέμπτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια και ελπίζει να κερδίσει για πρώτη φορά την πρόκριση στα τελικά. Το 2012, 2013 και 2016 δεν μπόρεσε να περάσει από την Β’ φάση, ενώ το 2014 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από τον Επίκουρο Πολίχνης.

* Το πρόγραμμα του Α' ομίλου:

ΤΡΙΤΗ 13/6
17.00 Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών
19.00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΣ Αντίκυρας

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6
17.00 Εθνικός Αλ. - ΠΟ Μουδανιών
19.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας

ΠΕΜΠΤΗ 15/6
16.00 Ελπίς - Εθνικός Αλ.
18.00 ΠΟ Μουδανιών - ΓΣ Αντίκυρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6
17.00 Ι. Λεμονίδης: Προημιτελικός Α1-Β2
18.00 Κατσάνειο: Προημιτελικός Β1-Α2

 

Κακή εμφάνιση και ήττα για την ομάδα Παίδων του βόλεϊ στα Μουδανιά, που της στοίχισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και της φέρνει τον Ηρακλή στον ημιτελικό του Final Four. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ, αλλά έκανε πολλά λάθη στην υποδοχή και αυτό δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Η Ελπίδα ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 10-3, αλλά γρήγορα έχασε το προβάδισμα εξαιτίας της υποδοχής της. Ο ΠΟΜ έφτασε στο 23-20, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 23-23, αλλά ένα χαμένο σερβίς και ένας άσος έκαναν το 1-0. Στο δεύτερο σετ ο ΠΟΜ μπήκε από την αρχή μπροστά και προηγήθηκε με 18-11. Η Ελπίδα πλησίασε στο 18-17, αλλά έχασε και αυτό το σετ, με αποτέλεσμα στο τρίτο να παραδοθεί.

Τα σετ: 25-23, 25-18, 25-15

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Κοτζάι, Πούλος, Ματθαίου, Τσαχλάρης, Τερζής, Μιχαλάκης, Θωμαδάκης (λ) - Μωραϊτόπουλος (λ), Οικονόμου, Πελέκας, Μαυρόπουλος.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Πούλος (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Σαλταφερίδης, Θωμάς Μυλωνάς, Μαγδαλιανίδης, Γιαμακίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο Final Four του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΕΣΘ και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ του Αίαντα Ευόσμου και του Συλλόγου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από όλους τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές, τους διαιτητές, τους αθλητές, τους εκπροσώπους των σωματείων ΑΠΣ Αίας, ΠΟ Μουδανιών και ΓΣ Ηρακλής, καθώς και τους γονείς των αθλητών και τους φίλους του αθλήματος που παραβρέθηκαν στο ΔΓ Περαίας.

Εύκολη νίκη σημείωσε η ομάδα Παίδων του βόλεϊ στην Πολίχνη με 3-0 επί του Πήγασου, του περυσινού πρωταθλητή Ελλάδος. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη, που εντυπωσιάζει με την φετινή της πορεία, παραμένει αήττητη στην Β’ Φάση και στρέφει πλέον την προσοχή της στο ντέρμπι κορυφής με τον επίσης αήττητο ΠΟ Μουδανιών, το ερχόμενο Σάββατο στη Χαλκιδική.

Τα σετ: 16-25, 12-25, 13-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Χατζηγιάννογλου, Μπαρδούκας, Παυλίδης, Κωνσταντινίδης, Χαραλαμπίδης, Νεόπουλος, Πασσάς (λ) - Νάκος (λ), Παπάς, Ηλιάδης. ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Ρετζέπης, Αθανασίου, Παπαδόπουλος (λ) - Πούλος (λ), Γιαμακίδης, Πέτρου, Σαλταφερίδης, Θωμ. Μυλωνάς, Θεοδ. Μυλωνάς, Παπουλίδης.