Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος η ομάδα παίδων. Με εξαιρετική εμφάνιση, τουλάχιστον στα δύο πρώτα σετ, νίκησε με 3-0 τον ΠΟ Μουδανιών, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί σε κακό της δαίμονα και παραμένει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα. Για την Ελπίδα ακολουθούν δύο ακόμη ντέρμπι, με τον Ηρακλή και τον Αίαντα, πριν το Final Four στο οποίο έχει ήδη προκριθεί.

Τα σετ: 25-14, 25-15, 25-22

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Τακματζίδης, Σιμητός, Μαδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Πούλος (λ) - Γιαμούκογλου, Ρετζέπης.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Ιατρού, Κασκανιώτης, Πούλος, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Δ. Κλεπουσνιώτης, Λεονταρίδης, Ματθαίου, Βαμβακάς.

Με ένα ακόμη 3-0 στην έδρα της ΧΑΝΘ έκλεισε το 2017 η ομάδα παίδων της Ελπίδας, που καλπάζει προς την πρώτη θέση της Β’ φάσης και το Final Four. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη κέρδισε εύκολα παρά τις ελλείψεις της και αμέσως μετά την διακοπή έχει το ντέρμπι με τον ΠΟ Μουδανιών.

Tα σετ: 16-25, 15-25, 16-25

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος): Καρούσης, Αδάμος, Ρωσσιάδης, Νικολακάκης, Μπουφίδης, Κουρτίδης, Φουντεδάκης (λ) - Δημητρίου.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σαλταφείδης, Ρετζέπης, Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Χατζηνάκος, Γιαμούκογλου, Παπουλίδης, Πέτρου.

Με την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφαλισμένη, η ομάδα Παίδων είχε εύκολο έργο με αντίπαλο τον Μακεδονικό και επικράτησε με 3-0. Για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης απομένει ο αγώνας με τον Περσέα στην Περαία.

Τα σετ: 25-14, 25-13, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Γιαμούκογλου, Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Τακματζίδης, Σιμητός, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Σαλταφερίδης, Παπουλίδης, Χατζηνάκος, Πέτρου, Ακριτίδης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Οσσας): Καριώτης, Μποζίκης, Τσακίρης, Φετώκης, Ράπη, Μήτκος, Συμεωνίδης (λ) - Αλεξάκης, Ρουσβανίδης.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα Παίδων με 3-0 σε ισάριθμους αγώνες της Β’ φάσης. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες, νίκησε σχετικά εύκολα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα σετ: 25-16, 25-7, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Τακματζίδης, Ρετζέπης, Πούλος (λ) - Γιαμούκογλου, Παπουλίδης, Χατζηνάκος, Πέτρου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μελιδώνης): Α. Σκουμπάκης, Κουκουρίκος, Μοσχοφίδης, Γ. Σκουμπάκης, Βαρσάμης, Μελίτος, Παπαγεωργίου (λ) - Καπλάνης, Τσιγαράς.

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα μπάσκετ και ηττήθηκε με σκορ 91-38 από την αντίστοιχη του Ολύμπου, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Το παιχνίδι ήταν από την αρχή δύσκολο για την ομάδα του Μάκη Γεροντίδη, καθώς η αντίπαλη ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο που έληξε με 27-10.

Στα επόμενα δεκάλεπτα η αντίπαλη ομάδα κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα του σκορ, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ελπίδας να αδυνατούν να την φτάσουν. Μετά το ημίχρονο η Ελπίδα βελτίωσε την επίθεσή της, ωστόσο δεν αποδείχτηκε αρκετό για να φέρει την ανατροπή. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τους Αετούς Πολίχνης.

Δεκάλεπτα: 10-27, 21-41, 34-59, 38-91

Διαιτητές: Μαλτέσιος, Κυριτζής

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 3, Τσουλφαΐδης, Κουτούλας, Κέλογλου, Στόικος 5, Καμπάνταης 7, Στάμος 4, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης 10, Κουτσομήτρος 9 (1).

ΟΛΥΜΠΟΣ (Θεοδώρου): Παππάς 11 (1), Αρβανιτίδης 6, Δαμαντης 37 (2), Μυροφορίδης 2, Μπαλάσκας, Μανώλκας 4, Νάντσιος 9 (1), Ανδρεάδης, Ντόμι 4, Χατζηβασιλειάδης 18 (1).

Δεύτερη νίκη για την ομάδα Παίδων της Ελπίδας, που από νωρίς τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία της β’ φάσης. Αυτή τη φορά οι «πράσινοι» είχαν εύκολο έργο στα Διαβατά, όπου νίκησαν τον Ιωνικό με 3-0 και αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η επιστροφή του Αναστάση Τακματζίδη ως αντιπάλου της προηγούμενης ομάδας του.

Τα σετ: 25-16, 25-7, 25-8

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κολεσιώτης): Χορτοκονίδης, Δ. Δημητριάδης, Καραδημητρίου, Κακαζιάνης, Γρηγοριάδης, Κηρόπουλος, Γ. Δημητριάδης (λ).

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Τακματζίδης, Σιμητός, Πούλος (λ) - Σαλταφερίδης, Πέτρου, Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Παπουλίδης, Αντωνιάδης (λ).

Μεγάλη νίκη με 3-2, που ουσιαστικά τους εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο, σημείωσαν οι Παίδες της Ελπίδας στην Πολίχνη επί του Πήγασου. Με βασικό το νεαρό πασαδόρο Βασίλη Παπουλίδη (αντί του απόντα Γιαμακίδη), οι «πράσινο» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά κατάφεραν με ανατροπή να παραμείνουν αήττητοι.

Τα σετ: 25-18, 19-25, 25-23, 14-25, 13-15

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Μπαρδούκας, Κομητούδης, Ν. Παυλίδης, Χαραλαμπίδης, Παραφέστας, Κωνσταντινίδης, Σ. Παυλίδης (λ) - Νεόπουλος, Πασσάς, Μάγγος.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Αθανασίου, Παπουλίδης, Ρετζέπης, Γιαμούκογλου, Σιμητός, Σαλταφερίδης, Πούλος (λ) - Πέτρου, Τακματζίδης, Μαγδαλιανίδης, Αντωνιάδης (λ).

Με νίκη και καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ξεκίνησε η ομάδα Παίδων την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Απέναντι σε έναν από τους πιθανούς αντιπάλους στο Final Four, η Ελπίδα έπαιξε σοβαρά και δεν έδωσε δικαιώματα στην ομάδα της Πολίχνης.

Οπλο των «πρασίνων» ήταν το καλό σέρβις, που οδήγησε σε πολλά λάθη τους αντιπάλους και έδωσε εύκολους πόντους στα δύο πρώτα σετ. Μόνο μετά το 12-7 του τρίτου σετ υπήρξε μία χαλάρωση, χωρίς όμως συνέπειες.

Τα σετ: 25-15, 25-11, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σιμητός, Μαγδαλιανίδης, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Ρετζέπης.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Παραφέστας, Κωνσταντινίδης, Μπαρδούκας, Κομητούδης, Χαραλαμπίδης, Π. Παυλίδης, Ε. Παυλίδης (λ) - Νεόπουλος, Μάγγος, Πασσάς.

Άλλη μία νίκη πέτυχαν οι Παίδες επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0, έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στην β’ φάση και κυνηγούν πλέον την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα σετ: 25-19, 25-18, 25-19

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Παπουλίδης, Ρετζέπης, Αθανασίου, Σιμητός, Μαγδαλιανίδης, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Σαλταφερίδης, Γιαμούκογλου, Πέτρου, Χατζηνάκος, Θωμαΐδης, Σειράς.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μελιδώνης): Α. Σκουμπάκης, Κουκουρίκος, Μοσχοφίδης, Κ. Σκουμπάκης, Βαρσάμης, Μελίτος, Παπαγεωργίου (λ) - Τσιγαράς, Αποστολούδης.

Με την έκτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια ολοκλήρωσε η ομάδα παίδων την πρώτη φάση του πρωταθλήματος και θα μάθει την Δευτέρα το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων της. Τελευταίο «θύμα» της ο Περσέας, τον οποίο νίκησε στην Περαία με 3-0 σε 57 λεπτά. Μαζί με την Ελπίδα στην επόμενη φάση προκρίθηκαν ο ΠΟ Μουδανιών, ο Πήγασος Πολίχνης, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Αίας Ευόσμου, ο Ηρακλής, η ΧΑΝΘ και ο Ιωνικός.

Τα σετ: 25-9, 25-5, 25-14

ΠΕΡΣΕΑΣ (Δράμπας): Μπάρμπας, Σωτηρίου, Λυμπέρης, Βογιατζόγλου, Καρατζίβας, Λαδάς - Παναγιωτίδης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Τακματζίδης, Σιμητός, Πούλος (λ) - Ρετζέπης, Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Παπουλίδης, Πέτρου, Αντωνιάδης (λ).

Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι Παίδες στα Μουδανιά, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν με 3-2 το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με αντίπαλο τον ΠΟΜ. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη μπήκε στον αγώνα νωθρά και πληρώνοντας τα πολλά λάθη της έδωσε την ευκαιρία στην ψυχωμένη ομάδα της Χαλκιδικής να προηγηθεί με 2-0. Μπροστά στο φάσμα της ήττας, όμως, οι αθλητές της Ελπίδας συνήλθαν και αφού ισοφάρισαν εύκολα, πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο τάι μπρέικ και έφτασαν στη νίκη.

Τα σετ: 25-23, 25-22, 5-25, 10-25, 11-15

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Ματθαίου, Ιατρού, Καστανιώτης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Λεονταρίδης, Πούλος, Δ. Κλεπουσνιώτης, Βαμβακάς, Λεμονής.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Τακματζίδης, Σιμητός, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος, Παπουλίδης, Γιαμούκογλου.