Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα Παίδων στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ. Με τον Βαλάντη Μαμάη για πρώτη φορά στον πάγκο, η περυσινή δευτεραθλήτρια επικράτησε στην Περαία του Περσέα με 3-0 (25-18, 25-10, 25-14).

Αγωνίστηκαν οι Σκλόπης, Σταυρίδης, Τέκελης, Βίττης, Καρακόλιας, Φελεκίδης, Γιαμούκογλου, Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Μπολέτος, Καραντάκης (λ).

Το επόμενο Σάββατο οι παίδες υποδέχονται στο "Ι. Λεμονίδης" την ΜΕΝΤ (ώρα 19.00).

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Χρυσοβαλάντη Μαμάη, που θα αναλάβει την ομάδα παίδων του συλλόγου. Ο κ. Μαμάης, πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, υπήρξε αθλητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ εργάστηκε και σαν προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου της Καλαμαριάς και του Μ. Αλεξάνδρου. Ακόμη, διατέλεσε συνεργάτης των ομοσπονδιακών προπονητών εφήβων και παίδων το 2008 και 2010.

Παράλληλα, η Ελπίδα ανανέωσε τη συνεργασία της με τους προπονητές Γιάννη Κυλίτση, Γιώργο Χρυσομαλλίδη και Γιώργο Τεμελούδη.

Στο καινούργιο Δημοτικό Γυμναστήριο Μηχανιώνας "Αινείας", που βρίσκεται μεταξύ Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου, διεξάγεται την Κυριακή 16 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου το Final Four του 36ου Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΕΣΘ, που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή και τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την ΕΠΕΣΘ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Συνδιοργανωτές του Final Four θα είναι η Δ.Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού και τα σωματεία Ποσειδών Μηχανιώνας και Αγ. Νικόλαος Μηχανιώνας και χορηγός της διοργάνωσης η εταιρεία " VELALIS, Αφοι Βελαλή & ΣΙΑ ΟΕ". Στην διοργάνωση έχουν προκριθεί κάτοχος του τίτλου Ηρακλής, ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου Αίας Ευόσμου, ο περυσινός φιναλίστ Επίκουρος Πολίχνης και η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΚΥΡΙΑΚΗ 16/3: 17.30 Αίας Ευόσμου - Ελπίς Αμπελοκήπων, 19.30 Επίκουρος Πολίχνης - Ηρακλής

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/3: 18.00 Μικρός Τελικός, 20.00 Τελικός


ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Αποστόλης Κερτικίδης

Ιορδάνης Χατζηευστρατιάδης

Πέτρος Ζαΐμης

Βασίλης Κόκας

Κυριάκος Κουντουρέτης

Βαγγέλης Ατματζάκης

Δημήτρης Χρηστινίδης

Θοδωρής Παπαϊωάννου

Αλέξανδρος Κωνσταντίνου

Βασίλης Αγγουράς

Βασίλης Χατζηαράπης

Γιώργος Ξενίκας

Νίκος Καραβιδόπουλος

Κώστας Βαργεμιτζίδης

Προπονητής: Στέφανος Νανάς



ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Αντώνης Κουτουνίδης

Παναγιώτης Δημητρακούδης

Γιώργος Χρηστάκος

Γιώργος Κολτσιάκης

Κωνσταντίνος Τίγγος

Χρήστος Πετρίδης

Δημοσθένης Ανδριανίδης

Τάσος Μωυσίδης

Βασίλης Τρούμπαλος

Στέφανος Μακρογιάννης

Θεόδωρος Ιωαννίδης

Αθανάσιος Μάμαλης

Δημήτρης Τζιάβρας

Στέλιος Κρανίδης

Σταύρος Σταυρίδης

Νίκος Ρίζογλου

Προπονητής: Δημήτρης Γαϊδάτζης



ΗΡΑΚΛΗΣ

Πάνος Μανωλόπουλος

Νικηφόρος Φωτιάδης

Αγγελος Στεφανίδης

Παναγιώτης Κουκουμάκας

Στέλιος Τζιουμάκας

Αλέξανδρος Γραμμενούδης

Χρυσόστομος Τσατσούλας

Χρήστος Τοσουνίδης

Αντώνης Μπουράκης

Αλέξης Παπαζήσης

Κώστας Καπετανίδης

Τάσος Σταυρακάκης

Προπονητής: Χρήστος Πάτρας



ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Βασίλης Σταυρίδης

Θωμάς Τεκελής

Μιχάλης Ρετζέπης

Κώστας Νικολακάκης

Δημήτρης Καρακόλιας

Ηλίας Παππάς

Ηρακλής Φωτιάδης

Φρειδερίκος Ταλαμπίρης

Ραφαήλ Σημίτος

Θωμάς Πολυχρους

Γιώργος Μπολέτος

Ανέστης Χρηματόπουλος

Μάριος Καραντάκης

Προπονητής: Γιάννης Κυλίτση



Χρυσή βίβλος

1979 Εσπερος Βυζαντίου

1980 Π.Α.Ο.Κ.

1981 Αρης

1982 Αρης

1983 Β.Α.Ο.

1984 Χ.Α.Ν.Θ.

1985 Γαλαξίας

1986 Μέγας Αλέξανδρος

1987 Αετός

1988 Αρης

1989 Αρης

1990 Αετός

1991 Παναθλητικός Συκεών

1992 Εσπερος Βυζαντίου

1993 Αρης

1994 Αρης

1995 Ορφέας Ηλιούπολης

1996 ΠΟ Μουδανιών

1997 Ορφέας Ηλιούπολης

1998 Ορφέας Ηλιούπολης

1999 Ορφέας Ηλιούπολης

2000 Αίας Ευόσμου

2001 Ηρακλής

2002 Ηρακλής

2003 Μέγας Αλέξανδρος

2004 Ηρακλής

2005 Ηρακλής

2006 Ηρακλής

2007 Ηρακλής

2008 Ηρακλής

2009 Ηρακλής

2010 Ηρακλής

2011 Ηρακλής

2012 Ηρακλής

2013 Ηρακλής

Θετική έκβαση είχε η προσπάθεια των παίδων, στους τρεις αγώνες του ομίλου στην προημιτελική φάση των πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς με 2 νίκες και μια ήττα ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση σε τριπλή ισοβαθμία, έχοντας υπέρ της τα σετ και πήρε το εισιτήριο για τον νοκ- άουτ ημιτελικό στη Θεσσαλονίκη.

 

Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση ξεκίνησε με το δεξί στο πρώτο παιχνίδι, με τον Σπαρτιατικό επικρατώντας με 3-0. Ήταν ένα ματς στο οποίο η Ελπίδα ήταν ανώτερη και κατόρθωσε να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα μη αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα προβλήματα. Το πρώτο βήμα έγινε και εν συνεχεία το ενδιαφέρον στράφηκε στο δεύτερο παιχνίδι με την Πρέβεζα.

 

ΓΣ Σπαρτιατικός - ΑΣ Ελπίς 0-3 (18-25, 20-25, 22-25)

 

ΓΣ Σπαρτιατικός (Ρηγάκος): Καραγιαννάκος, Μπάσο, Αλατσάς, Ρηγάκος, Ρετσίνας, Δρακάκης, Παπαϊωάννου (λ)/ Λαμπράκος, Μουτσάκης,

 

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Μπολέτος, Σταυρίδης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Ταλαμπίρης, Πολύχρους, Καραντάκης (λ)/ Καρακόλιας,  Παππάς, Γιαμούκογλου

 

 

Ως αντίπαλος η Πρέβεζα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Ήταν εξάλλου και η ομάδα που στο τέλος προκρίθηκε χέρι- χέρι με τη δική μας. Αμφότερες προσέφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι τους θεατές με 5 σετ και πολλές συγκινήσεις. Η ομάδα που χαμογέλασε ήταν η Πρέβεζα που επικράτησε 3-2. Πολλές ανατροπές και σασπένς σε έναν αγώνα που ξεκίνησε υπέρ της Ελπίδας που ήταν καλύτερη στο πρώτο σετ και προηγήθηκε. Στο δεύτερο σετ έγινε μεγάλη μάχη με την ομάδα μας να μη καταφέρνει να έχει την τύχη μαζί της και στην τελευταία φάση να χάνει το σετ. Ίδιο σκηνικό και στη συνέχεια, με την Πρέβεζα να κάνει τη μεγάλη ανατροπή για το 1-2 και τα παιδιά του Κυλίτση με περίσσιο πάθος και ψυχή να φτάνουν στην ισοφάριση 2-2 με 26-24. Στο τάι μπρέικ με μεγαλύτερη ψυχραιμία η αντίπαλός μας, κατάφερε να τελειώσει τις σημαντικές φάσεις και να πάρει τη νίκη. Το τρίτο παιχνίδι θα έκρινε τα πάντα για την Ελπίδα.

 

ΑΣ Ελπίς – ΑΟ Πρέβεζας 2-3 (25-19, 23-25, 22-25, 26-24, 11-15)

 

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Μπολέτος, Σταυρίδης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ)/ Παππάς

 

 

Πρέβεζα (-): Αντύπας, Μπάμπης, Βαγγέλι, Πηλιοκάτερος, Σωτηρίου, Τσαμπάφτι, Μπουτόπουλος (λ)/ Κασιάρας

 

 

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι αντίπαλος ήταν ο ΣΠΑΚ. Τα παιδιά του Γιάννη Κυλίτση έκαναν μεγάλη εμφάνιση και κατάφεραν να πετύχουν όχι μόνο τη νίκη αλλά και ένα καθαρό 3-0 που έδωσε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση. Η Ελπίδα βρήκε από την αρχή ρυθμό και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα από την Καρδίτσα να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. 

 

 

 

ΣΠΑ Καρδίτσας – ΑΣ Ελπίς 0-3 (18-25, 17-25, 07-25)

 

ΣΠΑΚ (Καλογεράς): Μοϊανός, Μαλλιώρας, Παπαδόπουλος, Τρέμας, Αντωνίου Π., Φούκας, Ζιαζόπουλος (λ)/ Καρράς, Βασιλάκος, Αντωνίου Κ., Κούτσικος, Λοΐζος

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Μπολέτος, Καραντάκης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης, Καρακόλιας (λ)/ Παππάς, Χατζηνάκος, Σταυρίδης, Γιαμουκόγλου

 

 

Η βαθμολογία
1.Ελπίδα (8-3) 5
2.ΑΟ Πρέβεζας (8-6) 5
3.ΓΣ Σπαρτιατικός (6-6 ) 5
4.ΣΠΑ Καρδίτσας (2-9) 2

 

 

 

Στον ημιτελικό η Ελπίδα αντιμετώπισε τον Επίκουρο. Πολύ δύσκολο το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς, απέναντι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Η Ελπίδα πάλεψε στα δύο πρώτα σετ καταφέρνοντας να κατακτήσει το δεύτερο με 25-23 και χάνοντας το πρώτο στις λεπτομέρειες και με συγκλονιστική εξέλιξη (25-27). Στη συνέχεια η απόδοση των παιδιών έπεσε ενώ αντίστοιχα ο Επίκουρος ανέβηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα 2-1. Στο τελευταίο σετ τα παιδιά της Ελπίδας έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Έτσι, η πορεία σταμάτησε στον ημιτελικό, όμως είναι επιτυχημένη με την Ελπίδα να κάνει το βήμα παραπάνω και να δείχνει πως είναι στο σωστό δρόμο όσον αφορά την ανάπτυξη του ανδρικού της βόλεϊ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον προπονητή που δουλεύει εδώ και χρόνια με μεθοδικότητα και σταδιακά ανεβαίνει το επίπεδο και ο πήχης για την Ελπίδα.

 

 

Ελπίδα- Επίκουρος (25-27, 25-23, 15-25, 20-25)

 

 

ΕΛΠΙΔΑ (Κυλίτσης): Μπολέτος, Νικολακάκης, Σταυρίδης,Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης/ Καραντάκης –λ , Πάππα, Καρακόλιας

 

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ (Γαϊδατζής): Ρίζογλου, Χρηστάκος, Ιωαννίδης, Μωυσίδης Κολτσιάκης, Πετρίδης/Τζιάβρας –λ , Σταυρίδης, Τίγγος

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ- ΕΛΠΙΔΑ 0-3

 

Πανηγυρικά την πρόκριση στο φάιναλ φορ εξασφάλισε  η ομάδα παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων που για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΠΕΣΘ νίκησε εκτός έδρας με 3-0 τον Μακεδονικό και κατέλαβε την 4η θέση στη βαθμολογία.  Με αυτό τον τρόπο η Ελπίδα Αμπελοκήπων σφράγισε τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος, όπου τις δύο προηγούμενες χρονιές κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Στο φάιναλ φορ εκτός από την Ελπίδα Αμπελοκήπων προκρίθηκαν ο Αίας Ευόσμου , ο Επίκουρος Πολίχνης και ο Ηρακλής που κατέλαβαν την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη θέση στη βαθμολογία αντίστοιχα.

Όσο αφορά τον αγώνα με τον Μακεδονικό η Ελπίδα Αμπελοκήπων δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους της αθλητές που αντεπεξήλθαν τον καλύτερο τρόπο.

 

 

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Μπολέτος, Ταλαμπίρης, Χρηματόπουλος, Πολύχρους,Καρακόλιας, Παπάς, Καραντάκης, Σιμητίς, Ρετζέπης, Λορκίδης, Παπαδόπουλος

Την Παρασκευή ξεκινά η προημιτελική φάση των παίδων με την Ελπίδα να αντιμετωπίζει τον Δευτεραθλητή Πελοποννήσου που θα γνωρίζουμε αύριο, με το τέλος του final4 στη Σπάρτη. Η ομάδα μας συμμετέχει στον όμιλο με τον ΣΠΑΚ και την Πρέβεζα με τις οποίες θα τεθεί αντιμέτωπη την 3η και την 2η αγωνιστική αντίστοιχα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

 

ΠΑΙΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Β ΟΜΙΛΟΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ)


Παρ. 27/6/2014
Κατσάνειο
14.00
Δευτ/της Πελ/νήσου- ΑΣ Ελπίς


Παρ. 27/6/2014
Κατσάνειο
20.00
ΣΠΑ Καρδίτσας- ΑΟ Πρέβεζας


Σαβ. 28/6/2014
Κατσάνειο
15.00
ΑΣ Ελπίς- ΑΟ Πρέβεζας


Σαβ. 28/6/2014
Κατσάνειο
17.00
Δευτ/της Πελ/νήσου- ΣΠΑ Καρδίτσας


Κυρ. 29/6/2014
Κατσάνειο
12.00
ΑΟ Πρέβεζας- Δευτ/της Πελ/νήσου


Κυρ. 29/6/2014
Κατσάνειο
14.00
ΣΠΑ Καρδίτσας- ΑΣ Ελπίς

ΕΛΠΙΔΑ- ΑΙΑΣ 0-3 (21-25, 21-25, 18-25)

 

Το ζεστό χειροκρότημα των φίλων της Ελπίδας Αμπελοκήπων που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ιωάννης Λεμονονίδης για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας μας με τον πρωτοπόρο της κατάταξης Αίαντα Ευόσμου κέρδισαν οι παίδες του Γιάννη Κυλίτση. Η Ελπίδα παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες ωστόσο η προσπάθεια των αθλητών ήταν συγκινητική.  Αν και η Ελπίδα Αμπελοκήπων ηττήθηκε με 0-3 (21-25, 21-25, 18-25)  από τον Αίαντα Ευόσμου για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι νεαροί παίκτες του Γιάννη Κυλίτση κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του αγώνα. Ο βασικός πασαδόρος της ομάδας Βασίλης Σταυρίδης αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και έτσι  σαν πασαδόρος κλήθηκε να αγωνιστεί το λίμπερο της ομάδας Μάριος Καραντάκης, και Παπάς αντίστοιχα κλήθηκε να παίξει ως λίμπερο.  Σε συνδυασμό και με τις απουσίες των Τεκελή και Νικολακάκη (ο δεύτερος είχε υποχρεώσεις με την ανδρική ομάδα) η Ελπίδα Αμπελοκήπων παρατάχθηκε με ένα ανορθόδοξο σχήμα. Παρόλα αυτά η ομάδα έπαιξε με πολύ πάθος και κοίταξε στα μάτια την αήττητη ομάδα του Αίαντα Ευόσμου. Ή ήττα ήρθε μοιραία για την Ελπίδα Αμπελοκήπων με τον τεχνικό της Ελπίδας Αμπελοκήπων να δηλώνει: «Πραγματικά τους χάρηκα. Αν και έπαιξαν με διαφορετική σύνθεση και με βασικές απουσίες έπαιξαν με πολύ πάθος και ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου παιχνιδιού. Αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον. Ακολουθεί ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να προκριθούμε και μαθηματικά στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος για τρίτη φορά.  

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γιάννης Κυλίτσης ): Ταλαμπίρης Φ ,  Πολύχρους , Χρηματόπουλος, Καραντάκης, Μπολέτος, Αρβανιτάκης, Παπά (λ)

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά παρά την ήττα 0-3 (17-25, 22-25, 21-25) στον τελικό από τον Ηρακλή. Η Ελπίδα λύγισε από τα προβλήματα και την κούραση απέναντι σε έναν ανώτερο και πιο έμπειρο αντίπαλο. Μια μεγάλη προσπάθεια που στέφθηκε με τη δεύτερη θέση στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ομάδα των παίδων πέρνει ταυτόχρονα και το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή για τη δίκαιη κατάκτηση του τίτλου και στην Ε.Πε.Σ.Θ, το Δήμο Θερμαϊκού και τις ομάδες της Μηχανιώνας για την άρτια διοργάνωση.

 

Η σύνθεση της ομάδας: Προπονητής Γιάννης Κυλίτσης: Μπολέτος, Σταυρίδης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ)/ Παπάς, Καρακόλιας, Σιμήτος, Φωτιάδης, Ρετζέπης, Τεκελής. 

ΠΑΟΚ- ΕΛΠΙΔΑ 0-3

 

Κάτι λιγότερο από μία ώρα χρειάστηκε η Ελπίδα Αμπελοκήπων για να κερδίσει εκτός έδρας με 3-0 τον ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΠΕΣΘ. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, γεγονός που φαίνεται και από τη μεγάλη διαφορά στα σετ , γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο προπονητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων Γιάννης Κυλίτσης για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του.  Ο αγώνας δεν έχριζε δάφνες ποιότητας με την Ελπίδα να φθάνει σε μία πολύ εύκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης.

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γιάννης Κυλίτσης ): Ταλαμπίρης Φ , Σταυρίδης, Τεκελής Πολύχρους , Χρηματόπουλος, Καραντάκης, Μπολέτος, Αρβανιτάκης, Νικολακάκης

 

ΠΑΟΚ(Γκουτζίδης Γιάννης):  Πουλημένος, Κωστής, Μυρώνης, Ζαρκίδης, Ζαλαγιάννης

ΑΙΑΣ- ΕΛΠΙΔΑ 2-3 (10-25, 22 25, 25-11 25-17, 11-15)

 

Στον μεγάλο τελικό οι παίδες! Παλικαρίσια νίκη επί του Αίαντα με 3-2 σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο final 4 που διεξάγετε στο κλειστό της Μηχανιώνας. Τα παιδιά του Γιάννη Κυλίτση τα κατάφεραν παρά το ψυχολογικό σοκ αφού ισοφαρίστηκαν από 2-0 σε 2-2 και παρά τα προβλήματα καθώς ο Νικολακάκης αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού σε όλο τον αγώνα, ενώ ο Ταλαμπίρης δεν έχει ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα λόγω τρίτης λυκείου. Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά και αποφασισμένη και επικράτησε με το απίστευτο 25-10 στο πρώτο σετ, ενώ με ψυχή και πάθος κατάφερε να πάρει τους καθοριστικούς πόντους για να επικρατήσει 25-22 στο δεύτερο σετ και να κάνει το 2-0. Από εκεί και έπειτα η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε καθώς ο Αίαντας ανέβασε την απόδοσή του και εκμεταλλευόμενος την κόπωση της Ελπίδας κατάφερε να κάνει δικό του το τρίτο σετ με μεγάλη ευκολία και τελικό 25-11. Ίδια εικόνα και στο τέταρτο σετ αφού η ομάδα του Ευόσμου προηγήθηκε από νωρίς και κράτησε το υπέρ της σκορ, τελειώνοντας το σετ με 25-17. Το τάι μπρέικ ήταν για γερά νεύρα με τα παλικάρια της Ελπίδας να δείχνουν τα δόντια τους και με τεράστια αποθέματα θέλησης και πάθους κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση μιας πολύ καλής ομάδας όπως ο Αίας και να φωνάξουν σε όλους πως είναι στη διοργάνωση για να φτάσουν στην κορυφή! Το αουτσάιντερ κατά πολλούς τα κατάφερε και αύριο στις 8 το βράδυ θα είναι παρόν στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο τον Επίκουρο ή τον Ηρακλή (παίζουν αυτή τη στιγμή). Τα αγόρια της Ελπίδας ακολουθούν το δρόμο των κοριτσιών και είναι έτοιμα να φτάσουν στην κορυφή, αρκεί να το πιστέψουν αύριο! Απολύτως ικανοποιημένος μετά το τέλος του ημιτελικού, ο προπονητής μας Γιάννης Κυλίτσης συνεχάρη τους αθλητές του για την ψυχή που έδειξαν και τόνισε: «Στα πρώτα δύο σετ ήμασταν πολύ καλοί και καταφέραμε να προηγηθούμε. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη ψυχή και τα κατάφεραν παρά τα προβλήματα και το γεγονός ότι ξεκίνησαν τη διοργάνωση ως αουτσάιντερ. Ο Αίας θεωρείτε καλύτερη ομάδα αλλά εμείς είχαμε το πάθος τη δύναμη της θέλησης και οι αθλητές μου έδωσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Στα δύο σετ στα οποία ισοφαριστήκαμε νομίζω πως έφταιξε το γεγονός της κόπωσης. Δεν έχουμε βάθος πάγκου λόγω μικρής ηλικίας αρκετών παιδιών, ενώ αγωνιζόμασταν με έναν από τους κορυφαίους παίκτες μας το Νικολακάκη, τραυματία. Προς τιμήν του έσφιξε τα δόντια και έβγαλε όλο το παιχνίδι! Στο τάι μπρέικ επιστρέψαμε σε απόδοση καλή και νομίζω πως η ψυχή των παιδιών ήταν αυτή που μας χάρισε το σετ. Σε γενικές γραμμές τακτικά θεωρώ πως ήμασταν καλοί στις άμυνες και κρατήσαμε την τακτική μας, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αύριο ο μεγάλος τελικός, θεωρώ πως ήμαστε αουτσάιντερ αλλά θα είμαστε εκεί να τα δώσουμε όλα και να τα καταφέρουμε. Το πρόβλημά μας ακούει στο όνομα Νικολακάκης, δυστυχώς είναι δύσκολο να τον έχουμε κοντά μας και θα είναι μεγάλη απώλεια εφόσον δε μπορέσει να παίξει. Συγχαρητήρια στα παλικάρια μου, είναι μαχητές!»

 

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Βασίλης Σταυρίδης, Θωμάς Τεκελής, Μιχάλης Ρετζέπης, Κώστας Νικολακάκης, Δημήτρης Καρακόλιας, Ηλίας Παππάς, Ηρακλής Φωτιάδης, Φρειδερίκος Ταλαμπίρης, Ραφαήλ Σημίτος, Θωμάς Πολυχρους, Γιώργος Μπολέτος, Ανέστης Χρηματόπουλος, Μάριος Καραντάκης

 

Φωτογραφικό υλικό: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.277570412406091.1073741848.242001762629623&type=1

Ασταμάτητοι οι παίδες

 

Ελπίδα- ΜΕΝΤ 3-0 (25-11, 25-07, 25-10)

Μία ακόμα νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι παίδες του Γιάννη Κυλίτση.

Για την 7ηαγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΠΕΣΘ η Ελπίδα Αμπελοκήπων επικράτησε μέσα στο Ι.Λεμονίδης με 3-0 (25-11, 25-7, 25-10) της ΜΕΝΤ. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση οι παίδες της Ελπίδας δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους που με εξαίρεση το πρώτο σετ δεν είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια γεγονός που φαίνεται και από το σκορ. Οι αθλητές του Γιάννη Κυλίτση χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από μία ώρα για να φθάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Τεκελής, Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παπά, Καραμούτσα, Ταλαμπίρης Φ, Λορκίδης, Πολύχρους, Μπολέτος, Χρηματόπουλος, Καραντάκης

 

ΜΕΝΤ: Μελισσίδης, Λάσπας, Παστέλης, Αποστόλου, Μπαξεβανάκης, Μαλεφκερίδης, Μουράτης, Λολίδης, Μπουζούδης