Επειτα από απουσία ενός χρόνου η παιδική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας επιστρέφει στα Final Four. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε εύκολα τον Περσέα με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους τελική φάση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Ελπίδα άφησε εκτός Final Four τον πρωταθλητή Ελλάδος Ηρακλή, που μένει έξω από την τετράδα για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια (από το 2000) και 11 Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Στον ημιτελικό του Final Four η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα Ευόσμου, ενώ το άλλο εισιτήριο του τελικού θα διεκδικήσουν ο Πήγασος Πολίχνης και ο ΠΟ Μουδανιών. Στο προηγούμενο Final Four Παίδων που είχε πάρει μέρος (το 2014), η Ελπίδα είχε τερματίσει δεύτερη και είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-7, 25-17, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κόκκινος, Πούλος, Καραμούτσας, Σκλόπης, Αθανασίου, Σιμητός, Παπαδόπουλος (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Π. Χατζηνάκος, Σταμπουλίδης, Ρετζέπης, Φελεκίδης.

ΠΕΡΣΕΑΣ (Τζανής): Βογιατζόγλου, Τυροβούζης, Β. Στεφανίδης, Ν. Στεφανίδης, Νικολακάκης, Χατζηδημητρίου, Λυμπέρης (λ) - Κλεπουσνιώτης, Ψαραδέλλης.

Την ευκαιρία να προκριθεί από τώρα στο Final Four έχασε η ομάδα Παίδων, αφού ηττήθηκε στα Μουδανιά από τον ΠΟΜ με 3-2. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη είχε γενικά καλή απόδοση, αλλά στα κρίσιμα σημεία έλειψε η συγκέντρωση. Τελευταίος αγώνας της Β Φάσης το Σάββατο 23/1 στους Αμπελόκηπους με αντίπαλο τον Περσέα και ζητούμενο η νίκη που θα σημαίνει πρόκριση.

Τα σετ: 25-13, 6-25, 26-24, 20-25, 15-10

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Σκλόπης, Καραμούτσας, Αθανασίου, Σιμητός, Κόκκινος, Μαγδαλιανίδης (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Κ. Χατζηνάκος, Π. Χατζηνάκος, Ρετζέπης, Πούλος, Γεωργακόυδης.


Τελευταίες οδηγίες στο λεωφορείο...

Με ήττα ξεκίνησε τους αγώνες της στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος Παίδων η Ελπίδα, χάνοντας μέσα στους Αμπελόκηπους από τον Αίαντα με 3-0. Η ομάδα του Ευόσμου ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια, αφού οι αθλητές του Βαλάντη Μαμάη δεν μπόρεσαν να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση, με εξαίρεση το τρίτο σετ. Το Σάββατο 5/12 η Ελπίδα έχει ένα ακόμη δύσκολο ματς, με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Κατσάνειο.

Τα σετ: 14-25, 16-25, 22-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Αθανασίου, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Πούλος, Π. Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Σιμητός, Παπαδόπουλος.

ΑΙΑΣ (Νανάς): Κερτικίδης, Ζαΐμης, Αρτακιανός, Νικολαΐδης, Γαβαλάς, Κωνσταντίνου, Αθανασιάδης (λ) - Νάκος (λ), Βίττης, Καλαγασίδης, Κριστέας, Ζλατίντσης, Καραολάνης, Ανδριανίδης.

Tην ήττα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Πήγασο με 3-0 γνώρισε η παιδική ομάδα της Ελπίδας, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει στην τετράδα. Για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final Four, η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη χρειάζεται μία νίκη στους δύο αγώνες που απομένουν, με τον ΠΟ Μουδανιών και τον Περσέα.

Τα σετ: 18-25, 13-25, 11-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Αθανασίου, Σιμητός, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καραμούτσας, Σκλόπης, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Π. Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος, Πούλος, Γεωργακούδης.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Γεωργιάδης): Κουτουνίδης, Καπετανίδης, Γ. Παραφέστας, Δημητρακούδης, Μιχαλίτσιος, Μακρογιάννης, Τζιάβρας (λ) - Σακκάς, Παυλίδης, Χατζηγιάννογλου, Ν. Παραφέστας.

Με μία εύκολη νίκη έκλεισαν την παρουσία τους στην Α φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ οι παίδες της Ελπίδας. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε με 3-0 στο Χαριλάου και προκρίθηκε μαζί με άλλες επτά ομάδες στην οκτάδα του πρωταθλήματος. Η κλήρωση της Β φάσης θα γίνει την Δευτέρα 23/11.

Τα σετ: 25-17, 25-12, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Καρακόλιας, Κ. Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Καραμούτσας, Κόκκινος, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Παπαδόπουλος, Πούλος, Αθανασίου, Σκλοπης, Π. Χατζηνάκος, Σιμητός.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και παρά την απουσία του τραυματία Καρακόλια, οι παίδες της Ελπίδας νίκησαν εκτός έδρας την Ενωση Τούμπας με 3-0 και βρίσκονται με το… ένα πόδι στο Final Four της ΕΠΕΣΘ. Τυπικά η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη χρειάζεται άλλη μία νίκη στους τρεις αγώνες που απομένουν (με Πήγασο, ΠΟ Μουδανιών και Περσέα), ώστε να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση. Στον πρώτο αγώνα του 2016, στις 9/1, η Ελπίδα υποδέχεται τον Πήγασο.

Τα σετ: 25-19, 25-9, 25-19

ΕΝ. ΤΟΥΜΠΑΣ (Αντωνιάδης): Κατσιμάνης, Μπαρδούκας, Κανιούρας, Μυρωσίδης, Μπαντάς, Τσελεντάκης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Σιμητός, Κ. Χατζηνάκος, Αθανασίου, Καραμούτσας, Κόκκινος, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Γεωργακούδης, Πούλος, Σκλόπης, Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Π. Χατζηνάκος.

Την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ γνώρισε η Ελπίδα, με 3-1 από τον Πήγασο. Αν και ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί, η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη παρουσιάστηκε νευρική και έκανε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα η ομάδα της Πολίχνης να περάσει σχετικά εύκολα από τους Αμπελόκηπους. Η Ελπίδα ολοκληρώνει τους αγώνες της στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος το Σάββατο 21/11 με αντίπαλο τον Αρη.

Τα σετ: 23-25, 27-25, 21-25 18-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Καραμούτσας, Κόκκινος, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Παπαδόπουλος, Πούλος, Αθανασίου, Σκλοπης, Αμανατίδης, Σιμητός.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχαν οι παίδες επί της ΧΑΝΘ με 3-1, στην β’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Πάντως, η εμφάνιση των παικτών του Βαλάντη Μαμάη ήταν μέτρια και η νίκη αρκετά αγχωτική, αφού έπαιξε ρόλο και ο απρόοπτος τραυματισμός του Καρακόλια στην προθέρμανση. To Σάββατο 19/12 η Ελπίδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ενωση Τούμπας.

Τα σετ: 25-22, 25-22, 18-25, 25-22

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Πούλος, Σιμητός, Σκλόπης, Κόκκινος, Αθανασίου, Καραμούτσας, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Καρακόλιας, Γεωργακούδης, Φελεκίδης, Παπαδόπουλος, Π. Χατζηνάκος, Κ. Χατζηνάκος.

ΧΑΝΘ (Χρυσάφης): Καλλέργης, Γιαμακίδης, Κουρτίδης, Λολίδης, Καραλής, Στοϊμένος.

Λιγότερο από μία ώρα (…μόλις 58 λεπτά) χρειάστηκε η ομάδα Παίδων της Ελπίδας για να νικήσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0 και να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της στην οκτάδα του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, ωστόσο πρόσφερε την ευκαιρία στον Βαλάντη Μαμάη να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πήγασο Πολίχνης, που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου.

Τα σετ: 25-11, 25-5, 25-10

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γ. Χατζηνάκος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Γεωργακούδης, Μαγδαλιανίδης (λ) - Ρετζέπης, Αμανατίδης, Πούλος, Παπαδόπουλος, Π. Χατζηνάκος.

Μεγάλη νίκη, που τους βάζει σε τροχιά Final Four, πέτυχαν οι παίδες στο Κατσάνειο επί του Ηρακλή με 3-1. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη έχασε το πρώτο σετ μέσα από τα χέρια της (προηγήθηκε με 22-19), αλλά στη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό της και επιβλήθηκε του απερχόμενου πρωταθλητή Ελλάδος.

Τη μεγάλη νίκη στο Κατσάνειο ακολούθησε γεύμα της ομάδας με τους εφόρους και τους γονείς. Το Σάββατο 12/12 η Ελπίδα φιλοξενεί στο «Ι. Λεμονίδης» την ΧΑΝΘ και με νίκη θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση στα τελικά.

Τα σετ: 25-23, 18-25, 22-25, 23-25.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανθάτης): Βιλδιρίδης, Καλαΐτζίδης, Κονιόρδος, Αλεξανδρίδης, Λαντσούρης, Καρανταΐδης, Τσατσούλας (λ) - Αθανασίου (λ), Μαδίτσης, Βάβουρας, Βαρβεσιώτης, Στεφανίδης, Ζέρβας. Φραγκουλίδης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Πούλος, Καρακόλιας, Σκλόπης, Γεωργακούδης, Μαγδαλιανίδης (λ) - Ρετζέπης (λ), Π. Χατζηνάκος, Κ. Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος, Φελεκίδης, Σιμητός, Αθανασίου.

Καλή εμφάνιση και εύκολη νίκη για τους παίδες της Ελπίδας επί του Μακεδονικού με 3-0 και η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη βρίσκεται πλέον κοντά στην πρόκριση στην οκτάδα του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η μορφή του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον κόουτς να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η Ελπίδα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τα σετ: 25-17, 25-4, 25-19

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Σκλόπης, Πούλος, Αθανασίου, Παπαδόπουλος, Αμανατίδης, Σιμητός.