Με μία «οικογενειακή» βραδιά αποχαιρέτησαν την αγωνιστική περίοδο οι ομάδες Παίδων και Εφήβων της Ελπίδας στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνα μεταξύ των νεαρών αθλητών και των γονέων τους, οι οποίοι «ενισχύθηκαν» με τον βετεράνο, πλέον, Φώτη Βασιλειάδη και ακολούθησε το καθιερωμένο ψήσιμο στο προαύλιο του γυμναστηρίου.

Με νίκη χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα (3-2) ολοκλήρωσε η παιδική ομάδα της Ελπίδας την παρουσία της στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη χρειαζόταν νίκη με 3-0 ή 3-1 για να προκριθεί στην οκτάδα, προηγήθηκε με 2-0, αλλά επέτρεψε στον Εθνικό να ισοφαρίσει και… έστειλε τον ΓΣ Αντίκυρας στον προημιτελικό.

Η Ελπίδα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο ο Εθνικός αντέδρασε και προηγήθηκε με 23-20. Με ένα εκπληκτικό σερί 5-0 η Ελπίδα κατάφερε να «κλέψει» το σετ και να κάνει το 2-0, αλλά και πάλι δεν είχε συνέχεια στην απόδοσή της και οι Εβρίτες μείωσαν σε 2-1.

Δραματικό ήταν το τέταρτο σετ, το οποίο η Ελπίδα γύρισε από 16-21 και 21-24. Παρά την ισοφάρισή της (24-24) δεν κατάφερε ούτε εδώ να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και έγινε το 2-2. Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα κατέβαλε προσπάθεια και το κέρδισε, πετυχαίνοντας μία νίκη γοήτρου και στέλνοντας την Αντίκυρα στην οκτάδα.

Τα σετ: 25-20, 25-23, 21-25, 25-27, 16-14

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Σκλόπης, Αθανασίου, Καρακόλιας, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Γεωργακούδης, Πούλος.

* Τα αποτελέσματα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4: Εθνικός Αλεξ. - Αίας 0-3, Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 2-3

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4: ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ. 2-3 Ελπίς - Αίας 1-3

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4: Αίας - ΓΣ Αντικύρας 3-0, Ελπίς - Εθνικός Αλεξ. 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αίας 6
2. ΓΣ Αντίκυρας 4
3. Εθνικός Αλεξ. 4
4. Ελπίς 4

Ο Αίας Ευόσμου, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΓΣ Αντίκυρας από τη Βοιωτία θα είναι οι αντίπαλοι της Ελπίδας στον Β' προκριματικό όμιλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, που θα διεξαχθεί το διάστημα 25-28 Απριλίου. Η έδρα των αγώνων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη με φαβορί την Θεσσαλονίκη και τα γήπεδα «Αλ. Νικολαΐδης» της Πολίχνης και Κατσάνειο. Στην περίπτωση αυτή, η Ελπίδα θα αγωνιστεί στην Πολίχνη. Το πρόγραμμα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4: ΓΣ Αντίκυρας - Ελπίς, Εθνικός - Αίας

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4: Ελπίς - Αίας, ΓΣ Αντίκυρας - Εθνικός

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4: Εθνικός - Ελπίς, Αίας - ΓΣ Αντίκυρας

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4: Α1-Β2, Β1-Α2

Στον Α όμιλο κληρώθηκαν ο Πήγασος Πολίχνης, ο Ικαρος Εδεσσας, ο Εβρος Σουφλίου και ο ΑΟ Πρέβεζας.

Παρουσιάζοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο από ότι την πρώτη μέρα, η παιδική ομάδα της Ελπίδας ηττήθηκε μεν από τον Αίαντα με 3-1, αλλά έδειξε ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση στην οκτάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει την Μ. Τετάρτη (ώρα 19.00 στην Πολίχνη) τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, εφόσον στο πρώτο ματς της ημέρας ο Αίας επικρατήσει του ΓΣ Αντίκυρας.

Η Ελπίδα ήταν ανταγωνιστική στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Βαλάντη Μαμάη πάλεψαν μέχρι το τέλος, όπως έκαναν και μέχρι τα μέσα του τέταρτου, αλλά η ομάδα του Ευόσμου ήταν πιο συγκεντρωμένη στο τέλος και έφτασε στη νίκη.

Τα σετ: 25-16, 19-25, 25-21, 25-16

ΑΙΑΣ (Νανάς): Ζαΐμης, Αρτακιανός, Κωνσταντίνου, Γαβαλάς, Ανδριανίδης, Κερτικίδης, Αθανασιάδης (λ) - Νάκος (λ), Νικολαΐδης, Σδραυκάκης, Κρότκας, Βίττης, Καραολάνης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Σκλόπης, Αθανασίου, Σιμητός, Καρακόλιας (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Ρετζέπης, Γεωργακούδης, Πούλος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
Εθνικός Αλεξ. - Αίας 0-3
Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 2-3

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ. 2-3
Ελπίς - Αίας 1-3

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4
13.00 (Κατσάνειο): Α1-Β2
15.00 (Κατσάνειο): Β1-Α2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αίας 4
2. Εθνικός Αλεξ. 3
3. ΓΣ Αντίκυρας 3
4. Ελπίς 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Deltasports.gr

Το χάλκινο μετάλλιο στο Final Four Παίδων της ΕΠΕΣΘ κατέκτησε η ομάδα Παίδων της Ελπίδας και μαζί εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού νίκησε τον ΠΟ Μουδανιών με 3-2. Ηταν μια νίκη παληκαρίσια, που ήλθε με τον... παραδοσιακό τρόπο της Ελπίδας, την ανατροπή. Και αυτό γιατί η ομάδα της Χαλκιδικής προηγήθηκε με 2-0, αλλά η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ξέφυγε στο τρίτο σετ με 9-1 χάρη στα σερβίς του Καρακόλια και στη συνέχεια επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της.

Tα σετ: 22-25, 15-25, 25-21, 25-20, 15-8

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Κ. Χατζηνάκος, Καραμούτσας, Αθανασίου, Ρετζέπης (λ) – Μαγδαλιανίδης (λ), Πούλος, Σκλόπης, Σιμητός, Γεωργακούδης, Π. Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Ροδοβίτης): Κοτσάι, Μαυρόπουλος, Τσαχλάρης, Τσαλούκης, Τερτίρογλου, Οικονόμου, Αθανασιάδης (λ) – Πελέκας (λ), Θωμαδάκης, Μωραϊτόπουλος, Μιχαλάκης, Ματθαίου, Κασκανιώτης, Πούλος.

Απρόσμενη ήττα με 3-2 υπέστη η ομάδα παίδων της Ελπίδας, στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, από τον ΓΣ Αντίκυρας. Η εμφάνιση της Ελπίδας ήταν επηρεασμένη από το άγχος, αλλά έστω και έτσι κατάφερε να πάρει μικρές διαφορές στο τέλος των δύο πρώτων σετ και να προηγηθεί με 2-0. Στη συνέχεια όμως η ομάδα της Βοιωτίας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών της ομάδας του Βαλάντη Μαμάη και έφτασε στην ισοφάριση, για να κυριαρχήσει πλήρως στο τάι μπρέικ.

Τα σετ: 25-21, 25-23, 21-25, 23-25, 6-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Γεωργακούδης, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Πούλος, Σιμητός, Αθανασίου, Π. Χατζηνάκος, Κ. Χατζηνάκος, Γεωργακούδης.

ΓΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (Γουγούσης): Μιστήλης, Νοικοκύρης, Σαμουήλ, Παπαδημητρόπουλος, Οικονόμου, Ζηλιανάκος, Δημόπουλος (λ) - Γεράκιος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
Εθνικός Αλεξ. - Αίας 0-3
Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 2-3

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
17.30 ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ.
19.30 Ελπίς - Αίας

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

Πολύ καλή αλλά και άτυχη ήταν η ομάδα παίδων της Ελπίδας στον ημιτελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ, καθώς το 3-0 από τον Αίαντα Ευόσμου δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ήταν πολύ ανταγωνιστική στα δύο πρώτα σετ και τα έχασε στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Ειδικά στο δεύτερο σετ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12-18, αλλά κατάφερε να το γυρίσει, φτάνοντας δύο φορές σε σετ μπολ (24-23, 25-24), πριν το χάσει με 27-25. Το Σάββατο η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό (17.00) τον ΠΟ Μουδανιών με έπαθλο μία θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα σετ: 22-25, 25-27, 17-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Καραμούτσας, Σιμητός, Ρετζέπης (λ) – Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Αθανασίου, Πούλος, Γεωργακούδης, Παπαδόπουλος, Π. Χατζηνάκος.

ΑΙΑΣ (Νανάς): Αρτακιανός, Νικολαϊδης, Βίττης, Κωνσταντίνου, Ζαϊμης, Κερτικίδης, Αθανασιάδης (λ) – Νάκος (λ), Γαβαλάς, Σδραυκάκης, Ανδριανίδης, Καλαγασίδης, Καραολάνης.

 

Στη μάχη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ρίχνεται από σήμερα η ομάδα Παίδων του βόλεϊ, που θα αγωνιστεί στο γυμναστήριο «Αλ. Νικολαΐδης» της Πολίχνης. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη θα έχει αντιπάλους στον Β’ Ομιλο τον Αίαντα Ευόσμου, τον πρωταθλητή Αν. Μακεδονίας & Θράκης Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον πρωταθλητή Κεντρ. Ελλάδας ΓΣ Αντικύρας. Στον Α’ Ομιλο κληρώθηκαν οι Πήγασος, Εβρος Σουφλίου, Ικαρος Εδεσσας και ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν χιαστί στο Κατσάνειο για τα δύο εισιτήρια της τελικής φάσης.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Ελπίδας:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
18.00 Εθνικός Αλεξ. - Αίας
20.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
17.30 ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ.
19.30 Ελπίς - Αίας

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4
13.00 (Κατσάνειο): Α1-Β2
15.00 (Κατσάνειο): Β1-Α2

Ενα τριήμερο γεμάτο συγκινήσεις αρχίζει σήμερα για το βόλεϊ της Ελπίδας, καθώς οι ομάδες Παίδων και Νεανίδων θα πάρουν μέρος στα Final Four των κατηγοριών τους. Την αρχή θα κάνουν σήμερα Παρασκευή οι Παίδες, που μετά από απουσία ενός χρόνου επανέρχονται σε Final Four της ΕΠΕΣΘ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κατσάνειο, εκεί όπου η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη εξασφάλισε την πρόκριση αποκλείοντας τον κάτοχο του τίτλου Ηρακλή, ωστόσο η Ελπίδα είναι το αουτσάιντερ της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Αίαντα Ευόσμου, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/3
18.00 Πήγασος Πολίχνης - ΠΟ Μουδανιών
20.00 Αίας Ευόσμου - Ελπίς Αμπελοκήπων

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3
17.00 Μικρός Τελικός
19.00 Τελικός

Οι Νεάνιδες στον Παλαμά

Η ομάδα των Νεανίδων αναχωρεί το μεσημέρι της Παρασκευής για τον Παλαμά Καρδίτσας, όπου το Σαββατοκύριακο θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την απουσία της Κατερίνας Παπάζογλου καλύτερα από ότι στην ημιτελική φάση της Λάρισας και να προκριθεί κατ’ αρχήν στον τελικό.

Αντίπαλος στον αυριανό ημιτελικό θα είναι το Μαρκόπουλο, σε μία επανάληψη του προ διετίας τελικού, όπου η Ελπίδα είχε κατακτήσει τον τίτλο. Στον άλλο ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωπες η ΕΑ Λάρισας και το Αιγάλεω.Η Ελπίδα θα προπονηθεί απόψε στο γυμναστήριο του Παλαμά, όπου πέρυσι είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ (www.volleyball.gr).

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3
16.30 ΕΑ Λάρισας – Αιγάλεω
19.00 Μαρκόπουλο – Ελπίς

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3
14.30 Μικρός Τελικός
17.00 Τελικός

Οριστικά στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα η προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, στην οποία θα μετάσχει και η Ελπίδα. Ο σύλλογός μας κληρώθηκε στον Β’ Ομιλο και θα αγωνιστεί στο γυμναστήριο «Αλ. Νικολαΐδης» της Πολίχνης με αντιπάλους τον δευτεραθλητή της ΕΠΕΣΘ Αίαντα Ευόσμου, τον πρωταθλητή Αν. Μακεδονίας & Θράκης Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον πρωταθλητή Κεντρ. Ελλάδας ΓΣ Αντικύρας. Στον Α’ Ομιλο κληρώθηκαν οι Πήγασος, Εβρος Σουφλίου, Ικαρος Εδεσσας και ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν χιαστί στο Κατσάνειο για τα δύο εισιτήρια της τελικής φάσης.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Ελπίδας:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
18.00 Εθνικός Αλεξ. - Αίας
20.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
17.30 ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ.
19.30 Ελπίς - Αίας

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4
13.00 (Κατσάνειο): Α1-Β2
15.00 (Κατσάνειο): Β1-Α2

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΣΘ ΑΓΟΡΙΩΝ Κ18 (πρώην ΠΑΙΔΩΝ) 2023-2024

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της Α’ Φάσης Αγοριών Κ18