ΕΛΠΙΔΑ- ΒΟΤΣΗΣ 3-0 (25-23, 25-20, 25-17)

 

 

Και τυπικά σφράγισε η ομάδα της Ελπίδας την πρώτη θέση στον όμιλο πριν την διεξαγωγή του final-4 της ΕΠΕΣΘ και περιμένει την Τρίτη 14 Γενάρη να μάθει ποιος από τον ΕΟΣ ή τον ΑΡΗ θα είναι ο αντίπαλός της στους ημιτελικούς. Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικό και περισσότερο η ομάδα του Βότση έδειξε διάθεση να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα .Όταν όμως το σκορ ξέφευγε και γινόταν επικίνδυνο για την απώλεια σετ, οι γηπεδούχες έβαζαν τα πράγματα στην θέση τους. Κάπως έτσι ήρθε και το τελικό 3-0 με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους την ερχόμενη Κυριακή στο Λεμονίδης για το γυναικείο πρωτάθλημα της Α2 και το μεθεπόμενο Σάββατο για την ολοκλήρωση της Γ΄φάσης των κορασίδων στου Βότση.

 

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Παπάζογλου, Μούχλια (λ), Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Ιακωβίδου, Φωτιάδου, Μπολέτου, Μπιλιούρη, Δρακουλίδου, Χατζηελευθερίου (λ)

 

Βότσης (Βαλσαμίδης): Αναστασιάδου, Γκρεμηλογιάννη, Αγγελοπούλου, Ψαροπούλου, Μολοπόδη (λ), Μιχαηλίδου, Ντούνη (λ), Ναλμπαντόγλου, Σαρλή, Γεωργούλα, Κουτούπα, Μαναβή

 

 

Νίκησε στο Κατσάνειο τον Ηρακλή
 
Μετά την επικράτηση  το Σάββατο μέσα στη Σταυρούπολη απέναντι στον ΕΟΣ σειρά είχε ο Ηρακλής τον οποίο και νίκησαν οι νεάνιδες της Ελπίδας με 3-1 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση σ' αυτή την φάση περιμένοντας τον αντίπαλό τους  στο final-4.
Μουδιασμένα μπήκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η Ελπίδα και έχασε πάλι το πρώτο σετ από τις γηπεδούχες κάνοντας πολλά λάθη σε σερβίς και επιθέσεις. Διαφορετικά ξεκίνησε το δεύτερο σετ αφού τα κορίτσια του Χρυσομαλλίδη, άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό να μπαίνουν στο παιχνίδι να ισορροπούν σε λάθη και  σε υποδοχή  και τελικά να το καταφέρνουν να ισοφαρίσουν. Πιο εύκολα από ότι περίμενε κανείς κύλησαν τα επόμενα δύο σετ για τις πράσινες, γεγονός που τις έφερε αγκαλιά με την πρώτη θέση και να περιμένουν την επόμενη εβδομάδα για να μάθουν ποιος από τον Άρη ή τον ΕΟΣ θα είναι ο αντίπαλός τους στους τελικούς της ΕΠΕΣΘ.
Με την λήξη του αγώνα μόνο ικανοποίηση εισέπραττε κάποιος από τον κόουτς αφού ξεκίνησε το νέο έτος με δεύτερη συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας και μάλιστα μια περίοδο που είναι πολύ επικίνδυνη για τις ομάδες λόγο των διακοπών και της αγωνιστικής απραξίας.
 

ΧΑΝΘ- ΕΛΠΙΔΑ 1-3 (26-24, 19-25, 23-25, 20-25)

 

Αήττητη η Ελπίδα Αμπελοκήπων πέρασε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος των νεανίδων της ΕΠΕΣΘ. Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος  η Ελπίδα Αμπελοκήπων νίκησε εκτός έδρας με 1-3 (24-26,25-19, 25-23, 25-20) της ομάδα της ΧΑΝΘ. Ο αγώνας ήταν οριακός για  τη γηπεδούχο ομάδα που καιγόταν για τους βαθμούς της νίκης καθώς από αυτό το παιχνίδι εξαρτιόταν η πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, γεγονός που την έκανε να διεκδικήσει με πάθος τη νίκη. Παρόλα αυτά η Ελπίδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παρά το ότι δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης έφυγε με τη νίκη μέσα από το γήπεδο της ΧΑΝΘ. Η γηπεδούχος ομάδα πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις αλλά η διαφορά δυναμικότητας και η εμπειρία της Ελπίδας ήταν τα  δύο στοιχεία που επέτρεψαν στην φιλοξενούμενη ομάδα να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα και να ολοκληρώσει αήττητη τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος νεανίδων.

 

ΧΑΝΘ (Ακριτίδης ): Βερνάρδου, Καμφορίδου , Μπελουμπέκοβα, Γουβαντζιδάκη,  Αβδελά, Νουρέ, Ρωσσιάδου, Μπακοπούλου, Γιάκη, Μητσοκάπα, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  (Χρυσομαλλίδης): Νώτη , Δέμπη, Παπάζολου, Καρακατσιάνη, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Μπολέτου Μ, Καλαντάτζε, Ιακωβίδου, Φωτιάδου, Δρακουλίδου, Χατζηελευθερίου

 

 

Βαθμολογία Α' Ομίλου

αα

Ομάδα

Αγ

Ν

Η

Σετ

Β

1.

Ελπίς Αμπελοκήπων

6

6

0

18-4

12

2.

Αίας Ευόσμου

6

5

1

17-3

11

3.

Ναύαρχος Βότσης

6

3

3

9-10

9

4.

ΧΑΝΘ

6

3

3

10-12

9

5.

Ατρόμητος Τριαδίου

6

2

4

9-14

8

6.

ΠΟ Μουδανιών

6

2

4

9-12

8

7.

ΒΑΟ  1 ΜΗΔ

6

0

6

1-18

5

ΕΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ 1-3 (25-23 21-25 13-25 20-25)

 

 

Άλλη μια νίκη πήρε η ομάδα νεανίδων της Ελπίδας αυτή την φορά από την ομάδα της Σταυρούπολης αφού επικράτησε με 3-1 στο ΔΑΚ της Ηλιούπολης. Με το δεξί λοιπόν μπήκε στο 2014 και ελπίζει να είναι και ανάλογη η συνέχεια με την επίτευξη των στόχων σε όλα τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. Στο αγωνιστικό κομμάτι μετά από καιρό βρέθηκαν ετοιμοπόλεμες όλες οι αθλήτριες της Ελπίδας αφού λίγο οι μικροτραυματισμοί λίγο οι υποχρεώσεις της εθνικής λίγο οι  διακοπές και κάποιες ιώσεις δεν  άφησαν τον κόουτς να τις έχει όλες μαζί. Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση  στο ξεκίνημα του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στην αγωνιστική ομάδα του ΕΟΣ να εκμεταλλευτεί  τα πολλά λάθη και να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη ειδικά μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-23 από  τις γηπεδούχες. Η συνέχεια ήταν διαφορετική αφού αφυπνίστηκαν και με πίεση στο σερβίς και αποτελεσματικές επιθέσεις και συνεχή μπλοκ κατάφεραν να πάρουν τα τρία επόμενα σετ και το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Έτσι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας    και την ερχόμενη Τρίτη  στο Κατσάνειο θα ξεκαθαρίσει αν Ελπίδα ή Ηρακλής θα τερματίσουν πρώτοι παίρνοντας και το πλεονέκτημα για τους τελικούς νεανίδων της ΕΠΕΣΘ.

 

ΕΟΣ (Πιλπιλίδης): Παπουλίδου, Γεωργιάδου Ελ. (λ), Τσαρτσίδου, Σαββάογλου Χ., Ζηνωνίδου, Μανδαλάκη, Γεωργιάδου Ε. (λ), Σταυρίδου, Βοζίκη, Σαχπατζίδου, Παππά, Σαββάογλου Δ.

 

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Δέμπη, Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ), Χατζηελευθερίου (λ), Ιακωβίδου, Μπολέτου Μ, Μπιλιούρη, Δρακουλίδου

Σίφουνας η Ελπίδα

 

Βότσης- Ελπίς 0-3 (25-15, 25-21, 25-13)

 

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η ομάδα νεανίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων που παραμένει αήττητη μετά και την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη πέρασε νικηφόρα μέσα από το γυμναστήριο του Βότση επικρατώντας της Ναύαρχου εύκολα με 3-0 (25-15, 25-21, 25-13), και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης. Με εξαιρετικό σερβίς η Ελπίδα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην υποδοχή της γηπεδούχου ομάδας που δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις. Η Ελπίδα μπήκε από την αρχή του αγώνα αποφασισμένη και με φαρμακερά σερβίς, καλή ανάπτυξη και αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της κατακτώντας το πρώτο σετ 25-15. Μεγαλύτερη μάχη έγινε στο δεύτερο σετ με τον Ναύαρχο Βότση να προσπαθεί να επιστρέψει στο παιχνίδι αλλά ψύχραιμες και αποφασιστικές οι αθλήτριες του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έκαναν το 2-0 (25-21). Πολύ πιο εύκολα κύλησε το τρίτο σετ με τις νεάνιδες της Ελπίδας να έχουν πιάσει απίστευτο ρυθμό και να καθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες το σετ και το ματς.

Απομένει να διεξαχθεί η 5η αγωνιστική για να βγουν οι τρεις ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος με την Ελπίδα Αμπελοκήπων φυσικά να έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

 

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Δέμπη, Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Καραματσούκα, Καλαντάτζε, Ιακωβίδου, Φωτιάδου, Μπολέτου Μ, Μπιλιούρη, Δρακουλίδου , Χατζηελευθερίου

ΕΛΠΙΔΑ- ΑΙΑΣ 3-1 (24-26, 25-20, 25-14, 25-12) 

 

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων αναδείχτηκε νικήτρια στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΠΕΣΘ κερδίζοντας με 3-1 (24-26, 25-20, 25, 14, 25-12)τον Αίαντα Ευόσμου σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής.  Είναι αποδεδειγμένο εξάλλου ότι τα παιχνίδια μεταξύ των δύο συλλόγων  χρόνια τώρα έχουν ιδιαίτερο χρώμα και πάντα είναι ξεχωριστά αφού ομολογουμένως  οι δύο ομάδες είναι από τις κορυφαίες και αποτελούνται από ταλαντούχες και φέρελπις αθλήτριες.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ελπίδας απέναντι στον Αίαντα  καθώς προηγήθηκε αυτή του πρώτου γύρου με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος των νεανίδων.

Ο αγώνας διεξήχθη στο κατάμεστο Ι.Λεμονίδης με τους γονείς των κοριτσιών των δύο ομάδων αλλά και τους φίλους των δύο ομάδων να δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα.

Ενδεχομένως η ατμόσφαιρα αυτή να επηρέασε και τις αθλήτριες της Ελπίδας Αμπελοκήπων που αγχώθηκαν από την ανάγκη να πανηγυρίσουν τη νίκη μέσα στην έδρα τους ξεκινώντας κάπως νευρικά το παιχνίδι τους και κάνοντας πολλά λάθη. Γεγονός που εκμεταλλευτήκαν οι έμπειρες αθλήτριες του Αίαντα Ευόσμου που έστω και δύσκολα πήραν στην κόψη του ξυραφιού το πρώτο σετ 24-26.

Μέχρι εκεί όμως γιατί η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην Ελπίδα . Οι αθλήτριες του Γιώργου Χρυσομαλλίδη μετά και την απώλεια ου πρώτου σετ αφυπνίστηκαν και πέρασαν στην αντεπίθεση κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 25-20. Η ισοφάριση έφερε ισορροπία και ηρεμία στην ομάδα.

Το επόμενο σετ κύλησε ακόμα πιο εύκολα για τη γηπεδούχο ομάδα αφού ο Αίας δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο πιεστικό σερβίς της Ελπίδας με αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει εύκολα στα χέρια των γηπεδούχων με 25-14.

Στο ίδιο μοτίβο και ακόμα πιο εύκολα κύλησε το τέταρτο σετ με τα κορίτσια της  Μαρίας Γαβαλά να μη δείχνουν την ψυχική διάθεση να παλέψουν και να αναστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση δίνοντας την ευκαιρία στην Ελπίδα να το κατακτήσει με 25-12 και να φθάσει στο ροζ φύλλο αγώνα.

Μία ακόμη νίκη στον αγωνιστικό μαραθώνιο των κοριτσιών που κάνει προπονητή και διοίκηση να δικαιώνονται με τις επιλογές τους και τους στόχους που έχουν βάλει να γίνονται όλο και πιο ορατοί.  

 

 

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Νώτη , Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Ιακωβίδου, Ντουντούδη, Μπολέτου Μ, Μπιλιούρη , Κατζικά, Δρακουλίδου, Χατζηελευθερίου

ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 3-0 (25-15, 25-16, 25-08)

 

Το 4 στα 4 είναι γεγονός για την Ελπίδα, στο πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΠΕΣΘ. Με μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην πολύ καλή ομάδα των Μουδανιών, οι πράσινες των δυτικών συνοικιών, επικράτησαν με ¨καθαρό¨ σκορ. Η Ελπίδα επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και με μια εξαιρετική εμφάνιση δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση, με τον τεχνικό της ομάδας Γιώργο Χρυσομαλλίδη να είναι απόλυτα ικανοποιημένος μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Α.Σ Ελπίς Αμπελοκήπων εύχεται στην κα. Κατριλιώτη, προπονήτρια των Μουδανιών, καλή λευτεριά και συνολικά στην ομάδα καλή συνέχεια.

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Δέμπη, Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Ιακωβίδου, Φωτιάδου, Μπολέτου Μ, Μπιλιούρη, Δρακουλίδου , Χατζηελευθερίου (λ)

 

ΜΟΥΔΑΝΙΑ (Κατριλιώτη):  Κουζινά, Τζεϊρανίδου Σ, Μάνου, Μυλωνά, Νικούλη, Αρνάκη, Τζεϊρανίδου Δ, Παλιούρα, Οπλασένη, Αζωίδου, Ευάτογλου, Παπαβασιλείου

ΑΡΗΣ- ΕΛΠΙΔΑ 0-3 (08-25, 22-25, 23-25)

 

Με νίκη, έκλεισε ένα δύσκολο τριήμερο για την Ελπίδα σε κορασίδες, νεάνιδες και γυναίκες, όπου επιτεύχθηκαν τρεις νίκες σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Τελευταίο «θύμα» μετά τους Μακεδόνες (κορασίδες) και τα Γρεβενά (γυναίκες), ήταν ο Άρης, τον οποίο η Ελπίδα κέρδισε με 3-0. Με ένα δυνατό ξεκίνημα στο πρώτο σετ, τα κορίτσια των Αμπελοκήπων έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, χτυπώντας κυρίως από τη γραμμή του σερβίς. Το τελικό 08-25, δεν αφήνει περιθώριο για παραπάνω σχόλια. Στο δεύτερο σετ ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, αλλά η Ελπίδα ανέκτησε γρήγορα τα ηνία του αγώνα και προηγήθηκε, κλείνοντας το σετ με 22-25 και 0-2. Ευκαιρία και για τον προπονητή της ομάδας να δοκιμάσει σχήματα και να δώσει εμπειρίες και σε νεαρότερα κορίτσια που ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά, με αποκάλυψη τη Ντολοπούλου. Λίγο η χαλάρωση, λίγο οι αλλαγές, έφεραν ένα συναρπαστικό τρίτο σετ σε εξέλιξη με την Ελπίδα να είναι αυτή που στο τέλος χαμογέλασε και πάλι κερδίζοντας στις λεπτομέρειες με 23-25 και τελικό 0-3.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι εορτάζουσες Άννα Καλαντάντζε και Κατζικά από την Ελπίδα και η Άννα Πήττα του Άρη, κέρασαν γλυκά για την ονομαστική τους εορτή και εισέπραξαν τις ευχές όλων. Επιπλέον, για ένα ακόμη παιχνίδι, οι υπεύθυνοι των δύο ομάδων επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις και τη φιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο συλλόγων.

 

Άρης (Μοσχοφίδης): Μέλκα, Χίτζιου, Κοσμά, Λαϊνάκη, Πήττα, Παπαδοπούλου (λ), Μπουσνάκη, Σαριγιαννίδου, Μάρκου, Μορφουλά, Μοδιώτη, Σακαράκη

 

 

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Ιακωβίδου, Καραμούτσα, Νώτη, Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Καλαντάντζε, Χατζηελευθερίου (λ), Μπολέτου, Μπιλιούρη, Κατζικά, Ντουντούδη, Δρακουλίδου