Αήττητη και χωρίς να χάσει ούτε σετ προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η Ελπίδα, αφού και στον τελευταίο της αγώνα νίκησε την τοπική ομάδα με 3-0. Ετσι στον Final Four του Τυρνάβου (7-8 Μαρτίου) θα αντιμετωπίσει τον ΓΣ Ηλιούπολης, που προκρίθηκε ως δεύτερος από το Νότιο Ομιλο.

Μετά τα προηγούμενα αποτελέσματα, η Ελπίδα χρειαζόταν μόνο νίκη την Κυριακή για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πήρε με πολύ καλή εμφάνιση, αναγκάζοντας το κοινό που γέμισε το γυμναστήριο να χειροκροτήσει τις αθλήτριες της πρωταθλήτριας. Η μαχητική ομάδα της Καστοριάς προέβαλε αντίσταση μόνο στο 2ο σετ, όταν ο μικροτραυματισμός της Κατερίνας Παπάζογλου φάνηκε να επηρεάζει κάπως την ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη. Μέτρησε ωστόσο η εμπειρία της Ελπίδας και το παιχνίδι τελείωσε χωρίς… απρόοπτα.

Το δεύτερο εισιτήριο για τα τελικά πήρε η ΕΑ Λάρισας, παρά την ήττα της με 3-1 από τον Ηρακλή Ιωαννίνων, καθώς στην τριπλή ισοβαθμία με τον Ηρακλή και την ΑΠ Καστοριάς είχε καλύτερο συντελεστή στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τα σετ: 25-9, 25-19, 25-12

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη (λ) - Δροσοπούλου, Αμπεριάδου, Δάκου, Καρακατσιάνη, Αμπεριάδου

ΑΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Γεωργιάδης): Τζήλλα, Μίχου, Βαενά, Βλαχάβα, Σαββίδου, Αργυρίου, Ράτσου (λ) - Μουσούλη, Σπυροπούλου, Ηργη, Ζήδρου, Βλαχοδήμου.

Την πρώτη θέση του ομίλου της πανηγύρισε ουσιαστικά η Ελπίδα στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, αφού νίκησε στην Καστοριά και την ΕΑΛ με 3-0. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Χρυσομαλλίδη ήταν πολύ καλή, με μικρή εξαίρεση το δεύτερο σετ, όπου η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε με 11-5. Και πάλι όμως τα πράγματα διορθώθηκαν γρήγορα και η πρωταθλήτρια Ελλάδος επέβαλε την ανωτερότητά της.

Στον άλλον αγώνα της ημέρας η ΑΠ Καστοριάς έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Ηρακλή Ιωαννίνων με 3-2. Αυτό σημαίνει ότι η Ελπίδα χρειάζεται ένα σετ την Κυριακή (ώρα 15.00) στον αγώνα με την Καστοριά, για να είναι πρώτη, ενώ από τον αγώνα ΕΑΛ – Ηρακλή θα αναδειχτεί η δεύτερη του ομίλου, που θα πάει στα τελικά του Τυρνάβου.

Τα σετ: 25-12, 25-22, 25-12

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη (λ) - Κοκαβέση, Δροσοπούλου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη, Δάκου.

ΕΑΛ (Πνάκας): Σταυροθεωδόρου, Μπέη, Δούρου, Τάση, Γεροκώστα, Κοντονάσιου, Τσουκαλά (λ) - Ζιάγγα, Στατίρη, Γεωργάκα, Γίτση, Παπακώστα.

Οι τίτλοι συνεχίζουν να έρχονται στην Ελπίδα και το 2015 άρχισε με την ομάδα Νεανίδων να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ΕΠΕΣΘ και να παίρνει το εισιτήριο για ένα ακόμη Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, παρότι δεν έπιασαν την καλύτερή τους απόδοση, έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να κερδίσουν τους Μακεδόνες Αξιού με 3-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα, με τον αντίπαλο να παίρνει μεγάλη διαφορά στο πρώτο σετ (17-21), αλλά σταδιακά η Ελπίδα ανέκαμψε και έφτασε στην ισοφάριση (24-24), για να χάσει τελικά το σετ. Στα επόμενα δύο σετ η εικόνα ήταν ανάλογη, καθώς οι Μακεδόνες προηγήθηκαν με 18-13 (στο 2ο) και 18-14 (στο 3ο) αντίστοιχα, αλλά οι «πράσινες» βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν αυτές τις διαφορές και να προηγηθούν με 2-1. Στο 4ο σετ η Ελπίδα είχε από την αρχή το πάνω χέρι και, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, έφτασε στη νίκη, έχοντας και σημαντική βοήθεια από τον πάγκο.

Τα σετ: 25-27, 25-22, 25-22, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Δάκου, Κουτούλα, Αμπεριάδου, Δροσοπούλου, Πανταζή.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Δρακουλίδου, Αλεξάκου, Γιαννούλη, Ζίγκα, Καραφουλίδου, Παπαδοπούλου, Μπιζτούνα (λ) - Κρομμύδα (λ), Χαραβελούλη, Καρκαδάκη, Δημητρακάκη.

Με νίκη, που ουσιαστικά της εξασφάλισε από την πρώτη μέρα την πρόκριση στο Final Four, ξεκίνησε η Ελπίδα τους αγώνες της στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, που διεξάγονται στην Καστοριά. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος νίκησε τον Ηρακλή Ιωαννίνων και στον σημερινό αγώνα με την ΕΑ Λάρισας θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη καρδιοχτύπησε στο πρώτο σετ, όταν έκανε πολλά λάθη και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14-21 και 21-24! Κατάφερε όμως να ανατρέψει την κατάσταση με καλό σερβίς και μπλοκ και αφού έκανε το 1-0, επικράτησε εύκολα στα άλλα δύο σετ. Στο άλλο ματς της πρεμιέρας η ΕΑ Λάρισας επικράτησε της οικοδέσποινας ΑΠ Καστοριάς με 3-0.

Τα σετ: 26-24, 25-18, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Σουπιώνη (λ) – Κοκαβέση, Δροσοπούλου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη, Δάκου.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζιώγος): Σταύρου, Χαμπηλομάτη, Λώλη, Δασκάλου, Μπόσιου, Ζιώγου, Ποντίκη (λ) - Τσάμη Αθ. (λ), Δημητρέλου, Ντούση, Τσάμη Αν.

Παρούσα για δεύτερη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ θα είναι η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να πάει για μία ακόμη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα του Final Four που γίνεται στη Γέφυρα, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη νίκησε σχετικά εύκολα τον Αρη με 3-0, χωρίς πάντως να χρειαστεί να πιάσει υψηλή απόδοση. Αντίπαλος στον τελικό της Tρίτης θα είναι οι Μακεδόνες Αξιού, που απέκλεισαν τον Ν. Βότση με 3-2. Ο πρωταθλητής θα πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου στην Καστοριά.

Τα σετ: 25-14, 25-23, 25-14.

EΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Δάκου, Κουτούλα, Αμπεριάδου, Δροσοπούλου, Πανταζή.

ΑΡΗΣ (Κοκκίνου): Σαρηγιαννίδου, Μάρκου, Κούμρια, Κωνσταντινίδου, Θεοτή, Γουγούση, Χίτζιου (λ) - Κοσμά, Τσολακίδου, Μπουσνάκη, Ν. Πήττα, Δημητριάδου.

Στην Καστοριά, για τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, θα βρεθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο τα κορίτσια της Ελπίδας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος θα αγωνιστεί στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας με τον Ηρακλή Ιωαννίνων (Παρασκευή 27/2), την ΕΑ Λάρισας (Σάββατο 28/2) και τον τοπικό ΓΑΣ Καστοριάς (Κυριακή 1/3) έχοντας στόχο την πρώτη από τις δύο θέσεις που οδηγούν στα τελικά. Το Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Μαρτίου στον Τύρναβο.

Στο τρίτο της συνεχόμενο Final Four Νεανίδων θα συμμετάσχει σήμερα Δευτέρα και αύριο η Ελπίδα Αμπελοκήπων, καθώς ξεκινά την υπεράσπιση του πρώτου από τους πέντε τίτλους που κατέκτησε πέρυσι. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα πάει στην Γέφυρα έχοντας στο ρόστερ της αρκετές από τις αθλήτριες που κέρδισαν τον περυσινό τίτλο και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης τονίζει ότι περιμένει σκληρή δοκιμασία για την ομάδα του.

«Περιμένω τη φετινή διοργάνωση πιο δύσκολη, αφού οι υπόλοιπες ομάδες θέλουν πάντα να κερδίσουν την πρωταθλήτρια. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και κάθε ομάδα έχει τα δυνατά και τα τρωτά της σημεία. Γι’ αυτό και ο κόσμος της Γέφυρας και των γύρω περιοχών, που πιστεύω ότι θα γεμίσει το γήπεδο, θα δει ωραία και αμφίρροπα παιχνίδια», λέει ο Ελληνας τεχνικός.

Για την Αννα Καλαντάτζε η πρώτη θέση είναι ο μοναδικός στόχος της ομάδας. «Είναι ακόμη ένα δύσκολο Final Four και άλλη μία ευκαιρία διάκρισης για την Ελπίδα, και συμμετοχής σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μοναδική σκέψη όλης της ομάδας είναι η κατάκτηση του τίτλου», τονίζει η διεθνής κεντρικός. «Είναι δύσκολη χρονιά, γιατί οι περισσότερες είμαστε στην Γ’ Λυκείου και δεν κάνουμε πολλές προπονήσεις, αλλά είναι επιπλέον κίνητρο να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και έτσι. Εχουμε το πλεονέκτημα της ομοιογένειας, αφού παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί και είμαστε πολύ δεμένες».

Και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης συμπληρώνει: «Χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε Final Four και αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει ο σύλλογος. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι συνεχόμενοι αγώνες κάποιων παιδιών, ειδικά των διεθνών, αλλά και ότι έχουμε αρκετές αθλήτριες στην Γ’ Λυκείου. Ομως, όταν συμμετέχεις σε τελικούς τα ξεχνάς όλα και έχεις στόχο μόνο την πρώτη θέση».

Την ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας αποτελούν οι αθλήτριες Πηνελόπη Νώτη, Αθανασία Κουτούλα, Κατερίνα Παπάζογλου, Μαρίνα Ντουμάνι, Λιάνα Δάκου, Σταυρούλα Ντολοπούλου, Αθηνά Καραμούτσα, Χριστίνα Πανταζή, Αννα Καλαντάτζε, Νίνα Μαμουλασβίλι, Αλεξάνδρα Δροσοπούλου, Ελένη Σουπιώνη, Αννα Χυτίρογλου, Μάγδα Αμπεριάδου, Εβίτα Καρακατσιάνη.

Το πρόγραμμα του Final Four Νεανίδων στη Γέφυρα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/2: 18.00 Ελπίς - Αρης, 20.00 Μακεδόνες Αξιού - Ναύαρχος Βότσης.

ΤΡΙΤΗ 10/2: 18.00 Μικρός Τελικός, 20.00 Τελικός

Ξαναζήστε τους αγώνες της Ελπίδας στο Final Four Νεανίδων της Γέφυρας μέσα από τα βίντεο της ΕΠΕΣΘ TV...

Τελικός, Ελπίς - Μακεδόνες 3-1:  http://youtu.be/yqhj05R7WfY

 Ημιτελικός, Ελπίς - Αρης 3-0:  http://youtu.be/oUSQFs1qVBI

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο Final Four των Κορασίδων έκανε την Δευτέρα η Ελπίδα, σημειώνοντας την πρώτη νίκη επί του Ν. Βότση με 3-0. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος αγωνίστηκε χωρίς τις Κουτούλα και Χυτίρογλου και η επικράτησή της δεν ήταν εύκολη, αφού μετά τα μέσα του πρώτου σετ ο Ν. Βότσης ήταν ιδιαίτερα μαχητικός.

Στο δεύτερο σετ, μάλιστα, ο Ν. Βότσης προηγήθηκε με 23-19, αλλά η Ελπίδα κατάφερε να ανατρέψει το σκορ χάρη στην εμπειρία των αθλητριών της και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο γυμναστήριο του Βότση και η Ελπίδα χρειάζεται άλλη μία νίκη για να προκριθεί.

Τα σετ: 25-21, 25-23, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Δροσοπούλου, Παπάζογλου, Πανταζή, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη, Σκλόπη, Δάκου (λ) - Κοκαβέση, Μαμουλασβίλι, Ντουμάνι, Σπανού, Λεονταρίδου.

Ν. ΒΟΤΣΗΣ (Βαλσαμίδης): Κυριακίδου, Λιούτα, Θωμαΐδου, Αγίου, Σαρλή, Κώστογλου, Μολοπόδη (λ) - Κουτκούση, Λεμονά, Ευαγγελούδη, Καβαλιεράτου, Λαζαρίδου.

Μοναδικές στιγμές ακολούθησαν τη λήξη του τελικού στη Γέφυρα και την τελετή των απονομών, όπου η αρχηγός Αθηνά Καραμούτσα σήκωσε μία ακόμη «πράσινη» κούπα. Στο παρκέ του γηπέδου στήθηκε ένα τρελό πανηγύρι, στο οποίο συμμετείχαν οι έφοροι, οι γονείς και οι υπόλοιπες αθλήτριες του συλλόγου, που ακολούθησαν την ομάδα στη Γέφυρα, ενώ τα στιγμιότυπα του πάρτι κατέγραψαν με τις κάμερες οι «παλιές» Κατερίνα Μπολέτου και Ηλιάνα Ιακωβίδου.

«Υπολογίζοντας τα φετινά δεδομένα της ομάδας, μπορώ να χαρακτηρίσω άθλο την προσπάθεια των κοριτσιών. Ουσιαστικά όλη η ομάδα βρέθηκε μαζί στο γήπεδο την παραμονή του Final Four και στους δύο αγώνες», δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Χρυσομαλλίδης και συμπλήρωσε: «Ο τελικός δεν ήταν ποιοτικός, αλλά είχε πολύ… σασπένς και συνεχείς ανατροπές. Η έκβασή του κρίθηκε από την εμπειρία των αθλητριών μου και την κατάθεση ψυχής που έκαναν στο γήπεδα, αποδεικνύοντας πόσο μετρά η καρδιά του πρωταθλητή».

Επόμενος προορισμός για την ομάδα των Νεανίδων θα είναι η Καστοριά, όπου θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (25 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου) και οι δύο πρώτες ομάδες θα πάνε στον Τύρναβο για την Τελική Φάση (7-8 Μαρτίου). Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης θα γίνει την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και αντίπαλοι της Ελπίδας στην Καστοριά θα είναι ο ΑΠ Καστοριάς, ο Ηρακλής Ιωαννίνων, ο Ερμής Δράμας και η πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας.

Η διοίκηση της Ελπίδας συγχαίρει τις ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες και την ΕΠΕΣΘ για τη διοργάνωση του Final Four. Επίσης, ευχαριστεί τον Ηρακλή Γέφυρας για την άριστη φιλοξενία και εύχεται στην ομάδα του Καλή Επιτυχία στις υποχρεώσεις της. Πάνω από όλα, όμως, συγχαίρει τις αθλήτριες και τον προπονητή που έφεραν έναν ακόμη τίτλο στο Σύλλογο.

Ευχαριστούμε Αθηνά... Αννα... Κατερίνα... Ελένη... Πηνελόπη... Σταυρούλα... Εβίτα... Αθανασία... Αλεξάνδρα... Λιάνα... Χριστίνα... Μάγδα... και Γιώργο.

Αήττητη ολοκλήρωσε την Β Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας και φυσικά προκρίθηκε ως πρώτη στο Φάιναλ Φορ, όπου θα υπερασπίσει τον τίτλο της.

Στον τελευταίο αγώνα, που ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, η πρωταθλήτρια Ελλάδος νίκησε τον Αρη με 3-0 και οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στον ημιτελικό, αφού οι «κίτρινες» τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Στον άλλο ημιτελικό οι Μακεδόνες Αξιού θα αντιμετωπίσουν τον Ναύαρχο Βότση.

Τα σετ: 25-22, 25-23, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Νώτη, Καρακατσιάνη, Ντολοπούλου, Δροσοπούλου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Πανταζή, Σκλόπη, Αμπεριάδου, Δάκου, Χυτίρογλου.

ΑΡΗΣ (Κοκκίνου): Σαρηγιαννίδου, Κοσμά, Κωνσταντινίδου, Μάρκου, Ευθυμιάδου, Κούμρια, Χίτζιου (λ) - Τσολακίδου, Ν. Πήττα, Δημητριάδου, Γερομίχαλου, Καθάριου.