Σπουδαία νίκη πέτυχε η Ελπίδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νεανίδων με 3-0 επί του Αίαντα Ευόσμου. Οι «πράσινες» έπιασαν καλή απόδοση σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού και έκαναν σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στην β’ φάση.

Τα σετ: 25-19, 25-12, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Ταυλίκου, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Ράντοβιτς, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Τερζόγλου, Λιούτα, Πατίκα, Γούση, Τ. Αρμουτσή.

ΑΙΑΣ (Παλαβρατζή): Ματθαίου, Σαχανίδου, Αργυρίου, Γαρουφαλίδου, Δαμιανίδου, Γιορανίδου, Αμανατίδου (λ) - Β. Θεοδοσίου (λ), Πεγκλίδη, Πεχλιβάνη, Κλειδωνιάρη, Π. Θεοδοσίου.

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε η Ελπίδα το φετινό πρωτάθλημα νεανίδων, κερδίζοντας τον Ν. Βότση με 3-2. Παρά το γεγονός ότι είχε αποκλειστεί από το Final Four, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έπαιξε όπως αρμόζει στη βαριά της φανέλα και πέτυχε μία νίκη γοήτρου επί ενός αντιπάλου που ενδιαφερόταν για το αποτέλεσμα.

Η νίκη ήταν και το καλύτερο αποχαιρετιστήριο «δώρο» για την Χριστίνα Πανταζή και την Εβίτα Καρακατσιάνη, που ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στις αναπτυξιακές κατηγορίες έχοντας κατακτήσει όλους τους τίτλους Παγκορασίδων, Κορασίδων και Νεανίδων. Η Ελπίδα ευχαριστεί για την τόσο μεγάλη προσφορά τους και τις δύο αθλήτριες, που φυσικά συνεχίζουν στην γυναικεία ομάδα.

Τα σετ: 24-26, 23-25, 25-20, 25-20, 15-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Σουπιώνη, Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Καρακατσιάνη, Γκόλτσιου, Πανταζή, Καραγιάννη (λ) - Παπαφωτίου, Τσιφλικιώτη, Αθανασιάδου, Ταυλίκου, Αρμουτσή, Δριντσούδη, Ευγενίδου (λ).

Ν. ΒΟΤΣΗΣ (Βαλσαμίδης): Σαλαγκούδη, Αντύπα, Κυριακίδου, Κώστογλου, Γαϊτανίδου, Λιούτα, Αλέξη (λ) - Θεοτή, Θωμαΐδου, Τριλυράκη, Πετροπούλου, Αντωνιάδου, Γιορανίδου, Καλονίκου (λ).

Ασχημο ήταν το φινάλε της πρώτης φάσης για την ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας, που ηττήθηκε με 3-0 από τον Μυγδονιακό, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου και θα ξεκινήσει από μειονεκτική θέση στην β’ φάση του πρωταθλήματος (κλήρωση την Τετάρτη 6/12).

Η εικόνα στον αγώνα του Δρυμού δεν θύμισε σε καμία περίπτωση ντέρμπι κορυφής και μετά το πρώτο σετ, στο οποίο η Ελπίδα προσπάθησε να παρακολουθήσει το σκορ, στα άλλα δύο παραδόθηκε αμαχητί. Ασφαλώς όλοι περιμένουν κάτι καλύτερο από αθλήτριες με εμπειρία αγώνων της Α2 Γυναικών και Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Τα σετ: 25-22, 25-15, 25-15

ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ (Τρύψια): Καραντάκη, Μυλωνά, Λάκη, Καραγιάννη, Χατζησακούλα, Γιάμπαστου, Δάκου (λ) - Ιορδανίδου (λ), Ρωφαλίκου, Βεζύρη, Χατζηαστερίου, Χατζηευστρατίου, Κωστοπούλου, Μαράνα.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Σουπιώνη, Αρμουτσή, Παπαφωτίου, Γκόλτσιου, Καρακατσιάνη, Καραγιάννη (λ) - Ευγενίδου (λ), Ταυλίκου, Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Αθανασιάδου, Δριντσούδη, Τσιφλικιώτη.

Πικρή για την ομάδα νεανίδων ήταν η νίκη επί του Ηρακλή με 3-0, αφού η Ελπίδα αποκλείστηκε από το Final Four έπειτα από πέντε συνεχόμενες παρουσίες και τρεις τίτλους. Στην πραγματικότητα η Ελπίδα πλήρωσε την απρόσμενη ήττα της πρώτης αγωνιστικής στην Επανομή, με αποτέλεσμα η τύχη της να εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα.

Ετσι, αποχαιρέτησε την διοργάνωση μετά τις νίκες του Ν. Βότση και του Αίαντα και την τελευταία αγωνιστική θα δώσει στους Αμπελόκηπους την τελευταία της «παράσταση» με αντίπαλο τον Ν. Βότση. Οσο για τον αγώνα στο «Κατσάνειο», η Ελπίδα ξεκίνησε μουδιασμένα αλλά βελτιώθηκε όσο περνούσε η ώρα και έφτασε στη νίκη με όπλο το καλό της σέρβις.

Τα σετ: 18-25, 23-25, 16-25

ΗΡΑΚΛΗΣ (Χριστόπουλος): Σωτηρέλη, Μπουρλή, Ντουντούδη, Τζαφέρη, Βαμβακίδου, Τουκμενίδου, Κανονίδου (λ) - Μότσιανου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Τσιφλικιώτη, Παπάζογλου, Παπαφωτίου, Γκόλτσιου, Καρακατσιάνη, Καραγιάννη (λ) - Σουπιώνη, Αρμουτσή, Αθανασιάδου, Χυτίρογλου, Δριντσούδη.

Τον προτελευταίο της αγώνα για την Α’ φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων έδωσε η Ελπίδα και επικράτησε εύκολα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου με 3-0. Ετσι η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Μυγδονιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα 4/12 στον Δρυμό.

Τα σετ: 25-12, 25-6, 25-12

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Χυτίρογλου, Γκόλτσιου, Σουπιώνη, Παπάζογλου, Τ. Αρμουτσή, Καραγιάννη (λ) - Ευγενίδου (λ), Μ. Αρμουτσή, Γούση, Δριντσούδη, Ταυλίκου, Λιούτα, Τσιφλικιώτη.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Κύρκος): Νώτη, Μουσαφειριάδου, Στυλιανίδου, Ανανιάδου, Παπαϊωάννου, Σεβασλιάν, Πιπεριά (λ) - Θεοδωρίδου (λ), Κιόσια, Σαλπιγκτή, Περπερίδου, Νικολαΐδου, Τσολάκη, Δελαβερίδου.

Την πρώτη της νίκη στην Β’ φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων πέτυχε η Ελπίδα, κάνοντας έτσι καλό ποδαρικό στη νέα χρονιά. Οι «πράσινες» νίκησαν με 3-0 τον Ατρόμητο Τριαδίου και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση μίας θέσης στο Final Four, ωστόσο η Ελπίδα εξακολουθεί να παραμένει αουτσάιντερ, αφού εκτός από δύο «τρίποντα» στα εναπομείναντα παιχνίδια, θα χρειαστεί και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων.

Τα σετ: 25-16, 25-12, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Παπαφωτίου, Καρακατσιάνη, Παπάζογλου, Γκόλτσιου, Τσιφλικιώτη, Καραγιάννη (λ) - Χυτίρογλου, Ταυλίκου, Αθανασιάδου, Αμπεριάδου, Ευγενίδου (λ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γαϊδατζής): Παπλωματά, Μπέσσα, Σελαλμαζίδου, Κόλλια, Χ. Πατίκα, Ε. Πατίκα, Στεργιάκη (λ) - Νάνου, Κανικάτζικ, Μπουσνάκη, Πογωνίδου, Δίπλα.

* Το υπόλοιπο πρόγραμμα των διεκδικητών:

N. ΒΟΤΣΗΣ 8β.
Ν. Βότσης - Αριστοτέλης, Ελπίς - Ν. Βότσης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 8β.
Ν. Βότσης - Αριστοτέλης, Αριστοτέλης - Αίας

ΑΙΑΣ 7β.
Αίας - Ατρόμητος Τρ., Αριστοτέλης - Αίας

ΕΛΠΙΣ 4β.
Ηρακλής - Ελπίς, Ελπίς - Ν. Βότσης

Με ένα εύκολο 3-0 επί του Κεραυνού Αγ. Παύλου συνέχισε τις υποχρεώσεις της η ομάδα Νεανίδων. Η Ελπίδα έχει ήδη προκριθεί και έχει άλλους δύο αγώνες για να ολοκληρώσει τους αγώνες της στην πρώτη φάση.

Τα σετ: 25-10, 25-15, 25-11

ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Λιώση): Παπαμάρκου, Ζώτου, Μηνασίδου, Καζοτζή, Μπουραμά, Νταρούδη, Δοντσίδου (λ) - Σταμπουλή (λ), Φιλαράκου, Καλαντζίδου, Κορτσινίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Ταυλίκου, Χυτίρογλου, Σουπιώνη, Τ. Αρμουτσή, Πανταζή, Καραγιάννη (λ) - Ευγενίδου (λ), Παπάζογλου, Αθανασιάδου, Λιούτα, Δριντσούδη, Αμπεριάδου, Καπούτση.

Την δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε η ομάδα Νεανίδων στην Β’ φάση του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά ηττήθηκε στον Εύοσμο από τον Αίαντα με 3-1 και έχει πλέον μικρές πιθανότητες πρόκρισης στο Final Four.

Τα σετ: 25-22, 25-20, 21-25, 26-24

ΑΙΑΣ (Ζωλοσταθιάδης): Ηλιοπούλου, Μάτιου, Αργυρίου, Κλέπκου, Τζιαρλή, Χαμαλίδου, Γλυκίδου (λ) - Σαχανίδου, Ματθαίου, Ζούλφου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Χυτίρογλου, Ταυλίκου, Αρμουτσή, Γκόλτσιου, Τσιφλικιώτη, Καραγιάννη (λ) - Παπαφωτίου, Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Παπάζογλου, Δριντσούδη.

Άλλη μία νίκη σημείωσε την Δευτέρα η ομάδα Νεανίδων με 3-1 επί του ΔΑΣΩ και εξασφάλισε τουλάχιστον την δεύτερη θέση στον όμιλό της και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο αγώνας δεν ήταν εύκολος, απέναντι στην μαχητική ομάδα του Ωραιοκάστρου και οι αθλήτριες της Ελπίδας έκαναν αρκετά λάθη, ωστόσο στο τέλος επέβαλαν την ανωτερότητά τους.

Τα σετ: 25-23, 25-14, 20-25, 25-8

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Τσιφλικιώτη, Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Γκόλτσιου, Αρμουτσή, Καραγιάννη (λ) - Σουπιώνη, Ταυλίκου, Γούση, Λιούτα, Ευγενίδου (λ).

ΔΑΣΩ (Πιλπιλίδης): Μ. Μαρκάδα, Δ. Φωτοπούλου, Βαρδοπούλου, Α. Φωτοπούλου, Σολκίδου, Β. Μαρκάδα, Ι. Τσάτσα (λ) - Ε. Τσάτσα, Τσατσάνη, Τζιβρή.

Στραβοπάτησε με το… καλημέρα στην β’ φάση η ομάδα νεανίδων της Ελπίδας, που γνώρισε απρόσμενη ήττα στην Επανομή από τον Αριστοτέλη με 3-2 και μάλιστα με ανατροπή από 0-2. Οι «πράσινες» ξεκίνησαν δυνατά και έφτασαν με σχετική ευκολία στο 2-0, δείχνοντας ότι θα επιβάλουν την ανωτερότητά τους. Στο τρίτο σετ άρχισε η χαλάρωση και παρά το ότι η Ελπίδα «επέστρεψε» από 10-15 σε 19-19 ήρθε η μείωση του σκορ και στη συνέχεια η ήττα.

Τα σετ: 21-25, 17-25, 25-23, 25-15, 15-12

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Ντίαζ): Σπύρου, Τζεϊρανίδου, Ξανθοπούλου, Ντάμζι, Μπουζίκα, Ιορδανίδου, Σακκά (λ) - Ζιρζίρη, Καράνου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Παπάζογλου, Παπαφωτίου, Πανταζή, Σουπιώνη, Καρακατσιάνη, Καραγιάννη (λ) - Αθανασιάδου, Ταυλίκου, Χυτίρογλου, Δριντσούδη, Ευγενίδου (λ).

 

Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα, η ομάδα νεανίδων της Ελπίδας κινδύνεψε με απώλειες στα Λαγυνά, πριν επιβληθεί του ΑΣΚ Λαγκαδά με 3-1. Το πρώτο σετ κύλησε εύκολα και αυτό έφερε χαλάρωση, με αποτέλεσμα η μαχητική ομάδα του Λαγκαδά να ισοφαρίσει. Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχες ανέβαζαν την απόδοσή τους, ενώ οι αθλήτριες της Ελπίδας έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Στο τέλος απέφυγαν την πρώτη απώλεια βαθμών και διατήρησαν το αήττητο χάρη στην εμπειρία τους .

Tα σετ: 10-25, 25-23, 22-25, 23-25

ΛΑΓΚΑΔΑΣ (Κνάπεκ): Μουράτι, Σέρτη, Δρόσου, Αντωνίου, Τερζίδου, Δάνα, Νίκα (λ) - Τσαλκιτζή, Σγουρομάλλη, Κατσάκου, Κατσάνου, Νερσέσοβα (λ).

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Ταυλίκου, Παπαφωτίου, Γκόλτσιου, Παπάζογλου, Πανταζή, Καραγιάννη (λ) - Καπούτση, Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Ράντοβιτς, Αρμουτσή, Δριντσούδη, Ευγενίδου (λ).