Με πάθος και γενναιότητα έπαιξαν οι Νεάνιδες της Ελπίδας, που έπεσαν με το κεφάλι ψηλά χάνοντας στο τάι μπρέικ από τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική του Φάιναλ Φορ Κ20 της ΕΠΕΣΘ στη Μίκρα.

Η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν προκειμένου να παραμείνει στη διεκδίκηση μίας από τις δύο προνομιούχες θέσεις, ωστόσο οι νεαρές αθλήτριές μας είναι άξιες συγχαρητηρίων για το μαχητικό πνεύμα και για τις ικανότητες που έδειξαν σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, έστω και αν η τελική έκβαση δεν ήταν η επιθυμητή.

Οι «πράσινες» προηγήθηκαν στα σετ, βρέθηκαν να χάνουν με 2-1, αλλά δεν το έβαλαν κάτω και κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν στέλνοντας το παιχνίδι στο πέμπτο σετ. Στο τάι μπρέικ, όμως, δεν μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις στην πίεση του ΠΑΟΚ από το σέρβις, με συνέπεια να ηττηθούν με 3-2 σετ.

Τα εισιτήρια για την προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ20 (Πανεπαρχιακό) εξασφάλισαν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, έχοντας από δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ η Ελπίδα θα διεκδικήσει πλέον την τιμητική 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αυριανό αγώνα της με τον Αίαντα Ευόσμου, για την τελευταία αγωνιστική του Φάιναλ Φορ.

Τα σετ: 2-3 (25-22, 23-25, 19-25, 25-20, 04-15).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Δουμπάρατζη, Γκιζάρη Σ., Παράσχου, Τσιουκάλα, Παπαθανασίου, Μανικάκη, Σιάκη (λ), Ταυλίκου, Κακαλή, Δουλάκη (λ).

ΠΑΟΚ (Τερζής): Γαργάλα, Μπακή, Χατζέλια, Μεροδουλάκη, Ματανάκη, Αλεξίου, Μπιτσακτσή (λ), Χαλδέζου, Λαζαρίδου, Παπαδοπούλου (λ).

Στο άλλο ζευγάρι της 1ης αγωνιστικής, ο Άρης κέρδισε τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 σετ (25-13, 25-18, 30-32, 25-19).

Η βαθμολογία:
1. Άρης 6 β.
2. ΠΑΟΚ 5 β.
3. ΑΣ Ελπίς 1 β.
4. Αίας Ευόσμου 0 β.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Τρίτη 07/02):
17:30: ΠΑΟΚ - Άρης
19:30: Αίας Ευόσμου - ΑΣ Ελπίς

Δείτε σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από τη Μίκρα, τη Δευτέρα 06/02/2023 στις 19:00, την αναμέτρηση των Νεανίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων με τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική του Final Four Κ20 της ΕΠΕΣΘ.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΠΕΣΘ στο YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=uHH-wVLdQFA

Πολύτιμες συμβουλές για τη διαχείριση του στρες στον αθλητισμό αλλά και στο σχολείο πρόσφερε το Φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στις νεαρές βολεϊμπολίστριες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, μέσα από την ειδική ημερίδα που διοργάνωσε για αυτές.

Οι αθλήτριες των ομάδας Νεανίδων της Ελπίδας, συνοδευόμενες από τον υπεύθυνο των γυναικείων τμημάτων βόλεϊ του συλλόγου Άγγελο Ταλαμπίρη, ανταποκρίθηκαν με πολλή χαρά στην σχετική πρόσκληση της ιδιοκτήτριας και Διευθύντριας Σπουδών του Φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στους Αμπελοκήπους, κυρίας Λίνας Μιρζογιάν, που από φέτος τιμά τον σύλλογό μας με τη χορηγική υποστήριξή που προσφέρει.

Η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ (Ελ. Βενιζέλου 76, Αμπελόκηποι) και να απολαύσει τη ζεστή φιλοξενία της κυρίας Μιρζογιάν, η οποία υποδέχθηκε τις νεαρές αθλήτριές μας με χριστουγεννιάτικα κεράσματα, ενώ πρόσφερε ένα ξεχωριστό δώρο σε μία αθλήτριά μας, με μεγάλη κερδισμένη την Ευθυμία Γκιγκή έπειτα από την κλήρωση που έγινε.

Κυρίως, όμως, οι νεαρές «πράσινες» που συνδυάζουν το σχολείο με τον πρωταθλητισμό στην ηλικιακή κατηγορία τους, μπόρεσαν να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για το ζήτημα της διαχείρισης άγχους, μέσα από την ημερίδα με θέμα «Ο αθλητισμός στο προσκήνιο: Η σχέση μεταξύ αθλητισμού, σχολικής επίδοσης και στρες», με εισηγητή τον εξειδικευμένο Ψυχολόγο - Αφηγηματικό Θεραπευτή Δημήτριο Νέτο, ο οποίος έλυσε πολλές απορίες των αθλητριών μας!

Καθόλου τυχαία, μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα οι Νεάνιδές μας πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους επί της ΧΑΝΘ και την πρόκριση για το φάιναλ φορ της ΕΠΕΣΘ, έχοντας πάρει μέσα από την επίσκεψή τους στο Φροντιστήριο όλη τη θετική ενέργεια και την καθοδήγηση που χρειάζονταν, ώστε να αντιμετωπίζουν κάθε αγωνιστική ή σχολική πρόκληση με τον σωστό τρόπο σκέψης.

Ευχαριστούμε θερμά την ιδιοκτήτρια και Διευθύντριας Σπουδών του Φροντιστηρίου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στους Αμπελοκήπους, κυρία Λίνα Μιρζογιάν, για την ξεχωριστή πρόσκληση που απεύθυνε στην ομάδα μας!









 

Ιδανική αρχή αλλά άσχημο τέλος είχε ο πρώτος αγώνας των Νεανίδων της Ελπίδας στο Φάιναλ Φορ Κ20 της ΕΠΕΣΘ, κόντρα στον Άρη. Οι «πράσινες» προηγήθηκαν με 1-0 σετ και είχαν προβάδισμα και στα επόμενα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έμειναν από δυνάμεις και γνώρισαν την ήττα με 3-1.

Πλέον η ομάδα μας θα τα δώσει όλα για τη νίκη στον αγώνα της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ (19:00) στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, ώστε να παραμείνει σε τροχιά κατάκτησης μίας από τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Τα σετ: 3-1 (23-25, 25-18, 25-17, 25-18)

ΑΡΗΣ (Τρύψια): Τάνη, Πιτσιγκώνη, Χωριάτη, Νταφοπούλου, Λαμπριανίδου, Σωτηράκογλου, Καμπούρη (λ), Φετφατσίδη, Ίγγιλη, Παυλίδου, Κανελλοπούλου (λ).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Δουμπάρατζη, Γκιζάρη Σ., Παράσχου, Τσιουκάλα, Παπαθανασίου, Μανικάκη, Σιάκη (λ), Ταυλίκου, Κακαλή, Δουλάκη (λ).

Στο άλλο ζευγάρι της 1ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 σετ (20-25, 25-17, 25-16, 25-18).

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής (Δευτέρα 06/02):
17:00: Άρης - Αίας Ευόσμου
19:00: ΑΣ Ελπίς - ΠΑΟΚ










Ραντεβού για το φάιναλ φορ της ΕΠΕΣΘ έκλεισαν για άλλη μια χρονιά οι Νεάνιδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που ζευγάρωσαν τις νίκες τους επί της ΧΑΝΘ και κατέκτησαν την πολυπόθητη πρόκριση με 2-0 στους μεταξύ τους αγώνες.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι αθλήτριές μας σφράγισαν το εισιτήριο μέσα στο γήπεδο της ΧΑΝΘ και πλέον ατενίζουν ακόμα ψηλότερα.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας μας, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και αφήνουν την υπόσχεση ότι το μέλλον της Ελπίδας θα εξακολουθήσει να είναι λαμπρό!

Τα σετ: 0-3 (23-25, 21-25, 18-25).

ΧΑΝΘ: Κόντη, Αναγνωστοπούλου, Ν. Κοντονικολάου, Α. Κοντονικολάου, Καρτσαμάρη, Παπαγεωργίου, Διαμαντή, Φυλακτού, Πανούση, Αδάμου (λ), Βραχνάκη, Αποστολίδου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Σ. Γκιζάρη, Παράσχου, Καμπούρη, Δουλάκη (λ), Παπαδοπούλου, Πασενίδου, Ταυλίκου, Δουμπάρατζη, Τσιουκάλα, Ε. Γκιζάρη, Σιάκη (λ), Κακαλή, Παπαθανασίου, Μανικάκη.



Δείτε σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από τη Μίκρα, την Κυριακή 05/02/2023 στις 20:00, την αναμέτρηση των Νεανίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων με τον Άρη για την 1η αγωνιστική του Final Four Κ20 της ΕΠΕΣΘ.


Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΕΠΕΣΘ στο YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=PWgY_HN3oEY



Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ έκαναν οι Νεάνιδες της Ελπίδας, που κέρδισαν τη ΧΑΝΘ με 3-0 σετ στο «Ι. Λεμονίδης».

Πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση, μπροστά σε αρκετό κόσμο που ζέστανε με τις φωνές και το χειροκρότημά του την ατμόσφαιρα, οι «πράσινες» έφτασαν στην πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζονται για να πάρουν το εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

Η απουσία της Τσιουκάλα καλύφθηκε από τις υπόλοιπες συναθλήτριές της, που δεν άφησαν να φανεί σε κανένα σημείο του αγώνα το κενό της, ενώ η ροή του παιχνιδιού επέτρεψε στον κόουτς να δώσει χρόνο σε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του.

Η σειρά των παιχνιδιών μεταφέρεται πλέον στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, όπου την ερχόμενη Κυριακή (18/12) η ομάδα μας θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις νίκες της και να σφραγίσει την πρόκριση.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-17, 25-20). 

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Σ. Γκιζάρη, Παράσχου, Καμπούρη, Δουλάκη (λ), Παπαδοπούλου, Ταυλίκου, Δουμπάρατζη, Ε. Γκιζάρη, Σιάκη (λ), Κακαλή, Παπαθανασίου, Μανικάκη, Πασενίδου.

ΧΑΝΘ: Κόντη, Αναγνωστοπούλου, Ν. Κοντονικολάου, Α. Κοντονικολάου, Καρτσαμάρη, Παπαγεωργίου, Διαμαντή, Φυλακτού, Πανούση, Αδάμου (λ), Βραχνάκη, Αποστολίδου.





Στα γραφεία της ΕΠΕΣΘ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Final 4 Κ20 Κοριτσιών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ε.Γ. Μίκρας το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την κλήρωση, οι τρεις αγωνιστικές διαμορφώθηκαν ως εξής:

Κυριακή 5/2
18.00 Αίας Ευόσμου-ΠΑΟΚ
20.00 Άρης-ΑΣ Ελπίς

Δευτέρα 6/2
17.00 Άρης-Αίας Ευόσμου
19.00 ΑΣ Ελπίς-ΠΑΟΚ

Τρίτη 7/2
17.30 ΠΑΟΚ-Άρης
19.30 Αίας Ευόσμου-ΑΣ Ελπίς



Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι μπροστά σε ένα υπέροχο κοινό πρωταγωνίστησαν στα Κύμινα οι Νεάνιδες της Ελπίδας, που φιλοξενήθηκαν από τους Μακεδόνες Αξιού για την 9η αγωνιστική.

Έπειτα από μία αναμέτρηση που αποτέλεσε πραγματική διαφήμιση για το βόλεϊ χάρη στις προσπάθειες των δύο ομάδων αλλά και στην πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι, τα κορίτσια του Γιώργου Γεωργιάδη πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν και συνεχίζουν την πορεία τους.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας, καθώς και σε εκείνες των Μακεδόνων Αξιού!

Τα σετ: 21-25, 25-14, 27-29, 18-25.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ: Τσομπανίδου, Χ. Πουλιάκη, Γκίκα, Νικηφόρου, Αραμπατζή Ντογράματζη / Κυρμανίδου (λ), Ταλιουτσή (λ), Γούσιου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Παπαθανασίου, Σ. Γκιζάρη, Παράσχου, Παπαδοπούλου, Δουμπάρατζη, Μανικάκη / Δουλάκη (λ), Σιάκη (λ), Ταυλίκου, Τσιουκάλα, Καμπούρη.

 

 
 
Ενόψει του Final 4 του πρωταθλήματος Κ20 Κοριτσιών στο Ε.Γ. Μίκρας (5-7/2), οι προπονητές και αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων προχώρησαν στις ακόλουθες δηλώσεις.
 
 
Βαγγέλης Γιάννης (Προπονητής Αίαντα Ευόσμου): «Είναι τιμή για τον σύλλογο η συμμετοχή του σε ένα ακόμα Final 4 νεανίδων της πόλης. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, παρά τις κάποιες απουσίες που θα έχουμε, θα προσπαθήσουμε να φανούμε άκρως ανταγωνιστική ως ομάδα σε όλα τα παιχνίδια. Ευχομαι να γίνουν 6 παιχνίδια με πλούσιο θέαμα για τον κόσμο, ανταγωνιστικά, πάντα σε αθλητικά πλαίσια και οι δύο καλύτερες ομάδες να πάρουν την πρόκριση».

Σταυροπούλου Μαρία (Αρχηγός Αίαντα Ευόσμου): «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στην τελική φάση του πρωταθλήματος των νεανίδων Κ20 και εκπροσωπούμε τον σύλλογο μας έπειτα από χρόνια! Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας! Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλες τις ομάδες».

Τρύψια Αγγελική (Προπονήτρια Άρη): «Για ακόμα μια σεζόν ο Άρης βρίσκεται σε Final 4 ΕΠΕΣΘ και αυτό μας ικανοποιεί και μας δίνει προοπτική να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Εύχομαι να γίνει ένα τουρνουά που θα προσφέρει και θέαμα, χωρίς τραυματισμούς».

Τάνη Ευαγγελία (Αρχηγός Άρη): «Είμαστε πολύ χαρούμενες που για ακόμη μια φορά η ομάδα του Άρη συμμετέχει στο Final 4. Όλες οι ομάδες είναι αξιόλογες και πιστεύω ότι θα δούμε δυνατά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Εύχομαι να παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις αρκετός κόσμος και να γεμίσει το γήπεδο. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Έχουμε προσπαθήσει πολύ και εύχομαι να ανταμειφθούν οι κόποι μας».

Γεωργιάδης Γιώργος (Προπονητής Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Το Final Four είναι μία γιορτή για τη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι όλα τα παιδιά των τεσσάρων ομάδων να έχουν υγεία, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να απολαύσουμε ωραία παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά στη δική μας ομάδα, η ευχή μου είναι να πετύχουμε ό,τι και την περσινή χρονιά και να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχει η Ελπίδα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα».

Δουμπάρατζη Μαρία (Αρχηγός Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Πιστεύω πως και οι τέσσερις ομάδες είναι ισάξιες και θα δοθεί μεγάλη μάχη για την πρωτιά. Ο δικός μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να μπούμε στη δυάδα, παίζοντας συγκεντρωμένα και συγκροτημένα, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση και κατόπιν να διεκδικήσουμε την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Τερζής Θάνος (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Θεωρώ ότι θα συμμετάσχουν τέσσερις δυνατές ομάδες με ίδιες πιθανότητες κατάκτησης. Φέτος απ' ότι γνωρίζω μειώθηκαν οι θέσεις για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τρεις σε δύο, κάτι που κάνει το τουρνουά ακόμα πιο δύσκολο, δίχως περιθώρια λαθών. Στα θετικά είναι ότι πολλές αθλήτριες έχουν συμμετοχές και στις γυναικείες ομάδες των συλλόγων τους, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη των αθλητριών. Ο ΠΑΟΚ πάντα πρωταγωνιστεί, όντας και ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδος και ξεκάθαρος στόχος είναι η πρόκριση και είμαι σίγουρος ότι οι αθλήτριες μου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να το πετύχουν».

Γαργάλα Ελευθερία (Αρχηγός ΠΑΟΚ): «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την συμμετοχή μας στο Final 4 για ακόμα μία χρονιά. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Final 4 είναι ανταγωνιστικό, γι' αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε συγκεντρωμένα, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ομάδα. Τέλος, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, και συγχαρητήρια για την πορεία τους στο πρωτάθλημα».
 
 
 
 



Την έκτη συνεχόμενη νίκη τους πανηγύρισαν οι Νεάνιδες της Ελπίδας, έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στη μαχητική ομάδα του ΔΕΚΑ, που προσπάθησε μέχρι το φινάλε να πάρει ό,τι περισσότερο μπορούσε. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, για το ποιοτικό βόλεϊ και το όμορφο θέαμα που πρόσφεραν, δίνοντας στους φιλάθλους την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ωραίο παιχνίδι.

Για τις "πράσινες", η εξαιρετική Στέλλα Γκιζάρη μαζί με τις συμπαίκτριές της που ήταν επίσης πολύ καλές, κατάφεραν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους και να πάρουν τελικά το "τρίποντο" στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής. 

Τα σετ: 25-21, 25-21,23-25, 25-23.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης - Παπαδημητρίου): Παπαθανασίου, Στ. Γκιζάρη, Παράσχου, Δουμπάρατζη, Παπαδοπούλου, Μανικάκη / Δουλάκη (λ), Σιάκη (λ), Κακαλή, Τσιουκάλα.

ΔΕΚΑ (Γαβαλά): Γ. Κανάκη, Χατζηβρέττα, Ευθυμιάδου, Δανιηλίδου, Τσουκαλέλη, Φιλίππου / Καρατσιόλη (λ), Πασπάλη (λ), Π. Κανάκη, Λιοτοπούλου, Βλαχοπούλου, Καλούση, Αικατερίνη.