Γεμάτο δράση, χαρούμενα πρόσωπα και πολλά καλάθια περιείχαν τα τελευταία 24ωρα για τα τμήματα της Ακαδημίας και τα προαγωνιστικά τμήματα της Ελπίδας με τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές να δείχνουν το πλούσιο ταλέντο τους εντός παρκέ.
🏀Ο σκοπός των αγώνων για τα τμήματα υποδομής είναι τα παιδιά να αρχίσουν να αφομοιώνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα όσα δουλεύουν με τους προπονητές τους στις καθημερινές προπονήσεις. 
Τα φιλικά παιχνίδια αποτελούν μια καλή ευκαιρία  να περιέλθουν σε μια διαδικασία ομαδικής προσπάθειας.
Το Σάββατο 29/4 τα τμήματα της Ακαδημίας μας (Προμίνι 1 & Μπαμπίνι) αγωνίστηκαν σε φιλικά παιχνίδια με την ομάδα του Μακεδονικού στην Ευκαρπία με άριστη απόδοση.
👉Αυτά τα φιλικά ασφαλώς αποσκοπούν και στην ατομική και ομαδική βελτίωση των αθλητών και αθλητριών, την απόκτηση εξοικείωσης με την μπάλα, το ομαδικό πνεύμα, την ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και του αλληλοσεβασμού.
🏀Για τα προαγωνιστικά τμήματα το Σάββατο 29/4 το Προπαιδικό τμήμα αντιμετώπισε την ΔΕΚΑ εκτός έδρας και παρ' ότι πάλεψε όσο μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο στο τέλος δεν τα κατάφερε απέναντι σε μια ανώτερη και καλοδουλεμένη ομάδα.
Το γεμάτο δράση πρόγραμμα του Σαββάτου  ολοκληρώθηκε με τις αναμετρήσεις της Ελπίδας με τον ΕΟΣ Σταυρούπολης για τα ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ που μετά το καλό ξεκίνημα του ημιχρόνου η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη έτσι ώστε ήρθε φυσιολογικά η ήττα και το τμήμα των Παγκορασίδων που μετά από θαυμάσια εμφάνιση όλων των αθλητριών που αγωνίστηκαν νίκησε την ομάδα του Παναθλητικού στις Συκιές.
Την Κυριακή 30/4 το τμήμα του Μίνι Κοριτσιών αγωνίστηκε με τον ΕΟΣ Σταυρούπολης και πήρε ακόμη ένα "ροζ" φύλλο αγώνα μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια που έδωσε.
💪💯👏Αξίζουν Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές-τριες της Ελπίδας για την αγωνιστικότητά τους, την ομαδικότητα και την αυτοπεποίθησή τους, που αποτελούν παράδειγμα για το τι μπορούμε να επιτύχουμε με συστηματική δουλειά, επιμονή και προσήλωση στην επίτευξη των στόχων μας.♥️💯🏀