Σε έναν συναρπαστικό αγώνα που διήρκησε πάνω από 2 ώρες, οι νεάνιδες της Ελπίδας επικράτησαν με 3-2 (21-25, 25-22, 25-21, 24-26, 15-12) του ΠΑΟΚ στον τελικό και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ε.ΠΕ.Σ.Θ.!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα κορίτσια της Ελπίδας μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 4 πόντους στα μισά του πρώτου σετ, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη στο σετ, το οποίο ανέτρεψε υπέρ του δημιουργώντας προβλήματα από τη θέση του σερβίς.

Στα επόμενα δύο σετ η Ελπίδα πάλεψε σαν πραγματική μαχήτρια και παρά τις εναλλαγές στο σκορ, κατάφερε να κατακτήσει το 2ο και το 3ο σετ με ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις και καθοριστικά μπλοκ.

Στο τέταρτο σετ έσπασαν καρδιές, καθώς οι ομάδες βάδιζαν χέρι χέρι μέχρι το 20 χωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα. Εκεί η Ελπίδα προηγήθηκε με 23-20 και 24-22, όμως ο ΠΑΟΚ και πάλι ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ κι έφερε το σετ στα ίσα. Στο 24-24 μία αμφισβητούμενη φάση κατέληξε με απόφαση των διαιτητών στον ΠΑΟΚ και τελικά ήρθε και η ισοφάριση. 

Στο tie break τα κορίτσια της Ελπίδας αρχικά φάνηκαν να επηρεάζονται από την ανεβασμένη ψυχολογία του ΠΑΟΚ, ο οποίος προηγούνταν σταθερά με 2-3 πόντους μέχρι το 10. Εκεί μίλησε η ψυχή και η θέληση της ομάδας, καθώς το ματς ήρθε στα ίσα με 3 συνεχόμενους άσσους. Από 'κει και πέρα η ψυχολογία επέστρεψε στο τερέν της Ελπίδας, η οποία με την εμπειρία και των προηγούμενων ετών σε τελικούς αγωνίστηκε με περίσσειο πάθος, αποφασισμένη να στεφθεί πρωταθλήτρια, για τέταρτη φορά στην ιστορία της!

Ο προπονητής, Γιώργος Χρυσομαλλίδης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που πήρανε μέρος στο τουρνουά. Έγιναν αρκετά συναρπαστικοί αγώνες όσον Αφορά το σκορ, υπήρχε νευρικότητα και από τις τέσσερις ομάδες. Για μας είναι η τέταρτη κούπα σε έξι Final 4 Νεανίδων. Αυτό δείχνει ότι μια προσοχή, συνέπεια και συνέχεια στα αναπτυξιακά μας τμήματα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε ως σφήνα φέτος με καλό υλικό δυναμικά και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη μας. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος και ευτυχώς ρα καταφέραμε. Πλέον μας περιμένουν τα σπουδαία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Καλή επιτυχία στις τρεις ομάδες που συνεχίζουν και εύχομαι οι δύο να βρεθούν στον τελικό».

MVP αναδείχθηκε η αρχηγός του ΠΑΟΚ, Μαρία Κλέπκου, ενώ βραβεύτηκε ο σπουδαίος μεταμοσχευμένος αθλητής Απόστολος Χαριτωνίδης -μάλιστα πρώην αθλητής της Ελπίδας-, ο οποίος έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑΜΕΑ. Η Ελπίδα επίσης τίμησε τον Απόστολο Χαριτωνίδη, ο οποίος παρέλαβε από την αρχηγό των νεανίδων, Ιωάννα Σουπιώνη, αναμνηστική φανέλα με τις υπογραφές όλων των αθλητριών. Η διοργάνωση αφιερώθηκε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη δωρεά μυελού των οστών και την Τράπεζα Εθελοντών που διατηρεί ο σύλλογος «Όραμα Ελπίδας». 

ΑΣ Ελπίς (Χρυσομαλλίδης): Σουπιώνη, Αρμουτσή, Αθανασιάδου, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Ράντοβιτς, λ Ευγενίδου, Πατίκα, λ Ιασωνίδου.

ΠΑΟΚ (Χαριτωνίδης): Κλέπκου, Κυπαρίσση, Ηλιοπούλου, Τσώνη, Πιλιτσίδου, Λεονταρίδου, λ Σανιώτη, λ Λώλη.