Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην φάση των «16» έκανε την Παρασκευή η ομάδα κορασίδων της Ελπίδας, κερδίζοντας την ΧΑΝΘ με 3-0 στον πρώτο αγώνα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Οι «πράσινες» χρειάζονται μία ακόμη νίκη το ερχόμενο Σάββατο, ωστόσο έχασαν την πασαδόρο Ευαγγελία Αθανασιάδου που τραυματίστηκε στο πόδι.

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση αλλά έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, η Ελπίδα κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ με σχετική άνεση. Παρά τον τραυματισμό της Αθανασιάδου, στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, οι γηπεδούχες διατηρούσαν συνεχώς το προβάδισμα και έφτασαν στο 20-15. Η μαχητική ομάδα της ΧΑΝΘ αντέδρασε και με σερί 6-0 πέρασε μπροστά στο σκορ, ωστόσο η Ελπίδα ξαναβρήκε την συγκέντρωσή της και με όπλο το σέρβις έφτασε στη νίκη.

Τα σετ: 25-15, 25-9, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Χριστοδούλου, Σουπιώνη, Δριντσούδη, Αρμουτσή, Καλομοίρη, Τσουμπέκη (λ) - Ιασωνίδου (λ), Γούση, Πυργιώτη, Ράντοβιτς, Τάτση.

ΧΑΝΘ (Θεοδώσης): Κράνα, Αδάμου, Ιεροκλή, Παπαγεωργίου, Πάντου, Μανδαλάκη, Πέλλα (λ) - Δημητράκη (λ), Κόντη, Τσακτσιρλή, Διαμαντή.

* Η Β' ομάδα Κορασίδων είχε ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ η Γ' ομάδα ηττήθηκε με 3-0 στη Νεάπολη από τον Μακεδονικό.