Με μεγάλη πρόοδο είδαμε να μπαίνουν οι Κορασίδες μας στον αγώνα με το ΠΚ Νεάπολης, όμως δεν έλειψε και η συγκίνηση καθώς ήταν ο τελευταίος επίσημος αγώνας της ΕΚΑΣΘ για δύο αθλήτριες του τμήματός μας! Η Δήμητρα Γιωρούδη και η Μαρία Κωνσταντινίδου έπαιξαν τον τελευταίο τους αγώνα ως κορασίδες και τώρα μεταβαίνουν πλέον και επίσημα στο γυναικείο τμήμα της Ελπίδας! Ευχόμαστε τα καλύτερα στις παίκτριές μας αλλά και σε όλα τα κορίτσια μας... Τα καλύτερα έρχονται...👏👏💪🏀💚🤍💚






Μετά από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που έπαιξαν θεαματικό μπάσκετ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του παιδικού της Ελπίδας δεν τα κατάφερε και έχασε στο ΔΑΚ Αμπελοκήπων από τον Δημόκριτο.

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και τους προπονητές τους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην συνέχεια.



Διακρίσεις για τα κορίτσια του μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Τα κορίτσια μας Φωτεινή Γερασίμου και Μαρία Κωνσταντινίδου αρίστευσαν φέτος και αποφοίτησαν από το γυμνάσιο με βαθμό 19 και 6/15 και με 19 και 7/15 αντίστοιχα και βραβεύτηκαν από την ΕΚΑΣΘ. Οι αθλήτριές μας οι οποίες αγωνίζονται στο τμήμα των Κορασίδων απέδειξαν περίτρανα ότι με σοβαρή δουλειά μπορούν να είναι και πρώτες στον αθλητισμό αλλά και στο σχολείο. Η διοίκηση και οι προπονητές του συλλόγου είμαστε περήφανοι για αυτά τα παιδιά και δίνουμε τα συγχαρητήρια μας σε αυτά και στους γονείς τους για την προσπάθεια τους. Τους ευχόμαστε και εις ανώτερα σε όλα τα επίπεδα!

Οι Κορασίδες της Ελπίδας ήταν όλες παρούσες στον αγώνα με την Ευκαρπία και έστειλαν πραγματικό μήνυμα Ελπίδας! Σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα, που ανέδειξε νικήτρια τη γηπεδούχο ομάδα, αφού οι "πράσινες" έφυγαν επίσης νικήτριες από την αναμέτρηση και προχωράνε για τα επόμενα παιχνίδια ακόμα πιο δυνατές!

Με χαμηλή αυτοπεποίθηση μπήκαν οι Kορασίδες της Ελπίδας αυτή τη φορά, πράγμα στο οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει τελευταία. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν βελτιωμένη στο β' ημίχρονο, στο οποίο μπήκαν ορεξάτες, αλλά αυτό δεν έφτανε για να καλυφθεί η διαφορά στο σκορ. Περιμένουμε να τις δούμε πιο κεφάτες το επόμενο Σαββατοκύριακο!

Μετά τον αγώνα, το τμήμα των Κορασίδων έκοψε την πίτα του στο ψητοπωλείο Merci που είναι και χορηγός του τμήματος, ενώ το δώρο που κέρδισε η τυχερή μας αθλήτρια ήταν μία ευγενική προσφορά του φαρμακείου Freshpharmacy.

Πολύ καλή εμφάνιση από τις Κορασίδες μας απέναντι στην ομάδα του Σταυρού στο ΔΑΚ Αμπελοκήπων. Άλλο ένα Σαββατοκύριακο που τα κορίτσια μας κάνουν σημαντικά βήματα προόδου.



















Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κορασίδες της Ελπίδας στο γήπεδο του Κορδελιού με αντίπαλο τον Πρωτέα το Σάββατο και συνέχισαν να μας γεμίζουν αισιοδοξία για την συνέχεια. Τα κορίτσια μας κάνουν μεγάλη προσπάθεια καθημερινά στο γήπεδο και αυτό αρχίζει να φαίνεται και στους αγώνες.









Πολύ καλή εμφάνιση από τις Κορασίδες της Ελπίδας στον αγώνα του Σαββάτου. Χάρηκαν το μπάσκετ τα κορίτσια μας και μας γέμισαν χαμόγελα και αισιοδοξία για την συνέχεια.





Δύο αθλήτριες των τμημάτων υποδομής μπάσκετ του ΑΣ Ελπίς, η Γεωργία Μελετιάδου και η Δήμητρα Γιωρούδη, κλήθηκαν στη Μικτή ΕΚΑΣΘ Κ14 για να αυμμετάσχουν τον αγώνα Κορασίδων εναντίον του Ηρακλή, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 31/10 στις 21:30 στο "Ιβανώφειο".

Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας για την κλήση τους και καλή επιτυχία στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους με τη Μικτή ΕΚΑΣΘ!

 

Το Σάββατο 11/3 το JR NBA της Ελπίδας έκανε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με αντίπαλο αυτή την φορά τον Αετό Πολίχνης και διατηρεί την πρώτη θέση στην West- Northwest Division.
Το τμήμα των Παγκορασίδων την Κυριακή 12/3 αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι το αντίστοιχο του Παναθλητικού Συκεών και αποκόμισε πολλά οφέλη για το Τουρνουά παγκορασίδων της ΕΚΑΣΘ που θα αρχίσει σύντομα.
Λίγο αργότερα το Παιδικό αγωνίστηκε στο τελευταίο του παιχνίδι στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ με τον Αίαντα Ευόσμου όπου ηττήθηκε από ένα δυνατό αντίπαλο.
Με υπομονή, δουλειά και επιμονή στις προπονήσεις, τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν για όλους!
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις ομάδες μας στη συνέχεια!!
 


Φιλικό παιχνίδι έδωσαν οι Κορασίδες  της Ελπίδας κόντρα στο αντίστοιχο τμήμα της Ασπίδας Ξάνθης.
 
Τα νεαρά κορίτσια έπαιξαν, διασκέδασαν και το χάρηκαν με την ψυχή τους. O χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε σε όλες τις αθλήτριες.
 
Ο αγώνας είχε προπονητικό χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες καθώς σκοπός ήταν οι αθλήτριες να επικεντρωθούν στην χαρά του Μπάσκετ.
 
Ευχαριστούμε τον κόουτς της Ασπίδας και τα κορίτσια για το φιλικό παιχνίδι και τους ευχόμαστε Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά.












Συνεχίστηκαν την Κυριακή 13/3 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
🏀 Την Κυριακή 13/3 έγινε ο αγώνας των Παίδων με το ΒΑΟ, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων όπου οι Παίδες δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο παρά την καλή απόδοση! 
Το παιχνίδι ήταν και μια πρόβα των αθλητών του τμήματος Παμπαίδων για το τουρνουά Παμπαίδων της ΕΚΑΣΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! 
Οι αθλητές του τμήματος Παμπαίδων δείχνουν σημαντική βελτίωση, απόρροια των δυνατών προπονήσεων που γίνονται απο τον κόουτς Κοκκινίδη! 
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους 💯






🏀 Το Σάββατο 5/3 έγινε ο αγώνας των παίδων με την Ευκαρπία,στο ΔΑΚ Ευκαρπίας όπου οι παίδες δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο παρά την καλή απόδοση και την συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα! Το παιδικό τμήμα που σε μεγάλο ποσοστό αποτελείται από παμπαίδες αθλητές και από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει σημαντική βελτίωση, απόρροια των δυνατών προπονήσεων που γίνονται από τον κόουτς Κοκκινίδη! 
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯








Συνεχίστηκαν την Κυριακή 27/2 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
🏀 Την Κυριακή 27/2 έγινε ο αγώνας των παίδων με τον Άτλα, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων όπου οι παίδες δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα παρά την φιλότιμη αγωνιστική προσπάθεια.
👏 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά 💯

Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 4-5/12 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
Το παιχνίδι των  Εφήβων με τον Αετό Φιλύρου αναβλήθηκε!
🏀Το Σάββατο 4/12 οι Κορασίδες στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων αντιμετώπισαν την ομάδα της ΧΑΝΘ όπου κέρδισαν, μετά από συναρπαστικό αγώνα καί πολύ καλή εμφάνιση, τό πρώτο ροζ φύλλο αγώνα!
🏀Την Κυριακή 5/12 οι Παίδες στο  ΕΑΚ Αμπελοκήπων πάλεψαν αλλά έχασαν καθαρά από την ομάδα της Ευκαρπίας!
🏀Το παιχνίδι των Εφήβων όπως είπαμε αναβλήθηκε παρόλο αυτά οι αθλητές μας έκαναν ένα τυπικό «ζέσταμα» μαζί με τους αθλητές τού Φιλύρου αποδεικνύοντας ότι πάνω από όλα κυρίαρχη είναι η φιλία καί ο αλληλοσεβασμός, αποδεικνύοντας την «υγεία» πού βγάζουν τα δύο σωματεία!
🏀Η καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής συνεχίζετε στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών!
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες! 💯

Στιγμιότυπα από τα παιχνίδια:

Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 27-28/11 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!
Οι Έφηβοι είχαν ρεπό!
🏀Το Σάββατο 27/11 οι Κορασίδες στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων αντιμετώπισαν την ομάδα του ΠΚ Νεάπολης όπου έχασαν μετά από καλή εμφάνιση!
🏀Την Κυριακή 28/11 οι Παίδες στο γήπεδο του Επταπυργίου πάλεψαν αλλά έχασαν καθαρά από την ομάδα του Άτλα!
🏀Η καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής συνεχίζετε στις προπονήσεις των τμημάτων με μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών!
👏Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες! 💯
 
Στιγμιότυπα από τα παιχνίδια:











Συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο 30-31/10 τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ!

Δεν αγωνίστηκαν όλα τα τμήματα μας και αυτό γιατί το παιχνίδι του Εφηβικού με τον Αριστοτέλη Σταυρού το Σάββατο 30/10 αναβλήθηκε!

Την Κυριακή 31/10 οι κορασίδες έχασαν από την ομάδα της Ευκαρπίας αν και η εμφάνιση τους έδωσε ελπίδες για πολύ καλύτερες εμφανίσεις στην συνέχεια!

Το παιδικό γνώρισε την ήττα από την ΑΕΑ Αμπελοκήπων και κοιτάει πλέον το επόμενο παιχνίδι!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες! Φ

Στιγμιότυπα από τα παιχνίδια:

 











Για παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων ήταν ανταγωνιστικό και διεκδικούσε τη νίκη απέναντι στον Αίαντα στο ΔΑΚ Ευόσμου, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο λύγισε και έχασε το παιχνίδι με 69-51.

Η καλή παρουσία της ομάδας του κόουτς Γουναρίδη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αφήνει ελπίδες για καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα!







Με ήττα συνέχισαν οι Κορασίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ.
Για την ιστορία, η ομάδα μας ηττήθηκε με 12-57 από τον Αίαντα Ευόσμου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.
Τα κορίτσια μας έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια και έδειξαν καλά στοιχεία κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, πριν λυγίσουν από την κούραση.
Το τμήμα χτίζεται και ελπίζουμε μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα κορίτσια να έρθουν κοντά μας και να γινόμαστε καλύτεροι.


Δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων και ηττήθηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από τα Κουφάλια με 37-65.
 
Στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο η απόδοση των παικτών του κόουτς Γουναρίδη είχε σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα η ομάδα των Κουφαλίων να πάρει μια διαφορά, την οποία δεν κατάφερε να καλύψει στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα μας, παρά την αξιόλογη προσπάθειά της.
 
Τα δεκάλεπτα: 10-21, 21-39, 27-58, 37-65.
 

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΘ, βάσει της οποίας η ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων θα αγωνιστεί στον 3ο Όμιλο.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελπίδας και την σειρά αγώνων του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΘ


Ευχόμαστε καλή νέα σεζόν με υγεία, σε όλες τις ομάδες!

Οι παίκτες του παιδικού τμήματος μπάσκετ της Ελπίδας πλήρωσαν το πολύ κακό τρίτο (κυρίως) αλλά και τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΘ με εντός έδρας ήττα 46-55 από την Σταυρούπολη. Έτσι τερμάτισαν στην πέμπτη θέση του ομίλου και δεν μπόρεσαν να προκριθούν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Τους αξίζουν όμως συγχαρητήρια γιατί πάλεψαν αρκετά σε όλα τα παιχνίδια, κάνανε ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά μερικές άτυχες στιγμές σε ορισμένα παιχνίδια τους στέρησαν την πολυπόθητη πρόκριση!

 



 



 

Την ομάδα της Δόξας Δρυμού αντιμετώπισε το παιδικό τμήμα την Κυριακή (09/02) στον Δρυμό. Η ομάδα μας παρουσίασε μια ικανοποιητική εικόνα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και έχασε με 54-41. Συγχαρητήρια στα παιδιά και συνεχίζουμε την προσπάθεια όσο αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΘ. 

Ακόμα μία νίκη πήρε το Παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, επικρατώντας της ομάδας του Μακεδονικού με 43-60 εκτός έδρας χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση. Παίζοντας καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον προπονητή.





Εύκολη νίκη για το παιδικό τμήμα μπάσκετ επί των Τζίπσι Κινγκς. Η ομάδα του Γιώργου Θεοδώρου πήρε το προβάδισμα από την αρχή και δεν είχε πρόβλημα να φτάσει εύκολα στη νίκη με 55-42. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόουτς της Ελπίδας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του.
 
 

Εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 49-70 επί του Αριστοτέλη Σταυρού πέτυχε το Παιδικό τμήμα μπάσκετ, για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Η ομάδα της Ελπίδας έβαλε τις βάσεις για την νίκη από την 1η περίοδο και με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να συντηρήσει μια διαφορά γύρω στους 15 πόντους, στην συνέχεια του παιχνιδιού, παρά την προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας να μειώσει περισσότερο.

Να σημειώσουμε τις πολλές απουσίες λόγω ίωσης.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εμφάνιση και την νίκη, συνεχίζουμε την προσπάθεια!









Την ομάδα του Ερμή Λαγκαδά αντιμετώπισε το παιδικό τμήμα την Κυριακή (12/01) στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.Η ομάδα μας κατάφερε να παρουσιάσει μια ικανοποιητική εικόνα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και έχασε με 56-61. Μια ήττα που μπορεί να αποβεί μοιραία όσο αφορά την πρόκριση της στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ. 







Ζευγάρωσε τις νίκες της επί του Δημοκρίτου το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, κερδίζοντας εκτός έδρας με σκορ 49-64, στο τελευταίο ματς του φετινού έτους.

Η ομάδα της Ελπίδας έβαλε τις βάσεις για την νίκη από την 1η περίοδο και με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να συντηρήσει μια διαφορά γύρω στους 10 πόντους στην συνέχεια του παιχνιδιού, παρά την προσπάθεια της αντίπαλης ομάδας να μειώσει περισσότερο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και συνεχίζουμε την προσπάθεια για πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης!















Έπειτα από ένα δύσκολο ματς, το Παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας υπέταξε τον Αετό Φιλύρου με 60-56.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 18-13, ενώ οι ομάδες στο πρώτο ημίχρονο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με το υπέρ μας 39-30. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες μας να διατηρούν το μικρό προβάδισμα και το σκορ στο 30′ να διαμορφώνεται σε 50-46. Στην τελευταία περίοδο, η ομάδα μας έβγαλε ψυχή στα κρίσιμα σημεία και κατάφερε να κατακτήσει ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα, με σκορ 60-56.





Δεν τα κατάφερε το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας και ηττήθηκε από το ΠΣ Ευκαρπίας με 52-51 εκτός έδρας, στο ΔΑΚ Ευκαρπίας. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε καθαρά στην γηπεδούχο ομάδα ενώ το δεύτερο στην Ελπίδα, που παρόλο την καλή προσπάθεια έχασε το ροζ φύλλο αγώνα στις λεπτομέρειες!




Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας και ηττήθηκε από το ΕΚ Σταυρούπολης με 79-64, στο ΔΑΚ Ηλιούπολης. Η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε μπροστά από το πρώτο δεκάλεπτο και παρόλο που η Ελπίδα πάλεψε να την πλησιάσει στο σκορ, τελικά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή.

 
 



Η ομάδα Παίδων της Ελπίδας δεν τα κατάφερε κόντρα στην Δόξα Δρυμού και ηττήθηκε με 60-66 εντός έδρας.

Το παιχνίδι είχε πολλή ένταση και συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ. Η ομάδα του κόουτς Θεοδώρου πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει τη νίκη, αλλά τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.








Με πολύ καλή απόδοση σε όλο τον αγώνα, οι Παίδες της Ελπίδας επικράτησαν εύκολα εντός έδρας του Μακεδονικού με 80-51.

Οι παίκτες μας έδειξαν για ένα ακόμη παιχνίδι πολύ βελτιωμένοι και υποσχέθηκαν ακόμα καλύτερες εμφανίσεις για την συνέχεια, αποδίδοντας αρκετά καλό μπάσκετ.

Ακόμα μία νίκη πήρε το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, επικρατώντας επί της ομάδας των Τζίπσι Κινγκς με 18-76 μετά από έναν εύκολο αγώνα, στον οποίο ο χρόνος μοιράστηκε ανάμεσα στους παίκτες μας από τον κόουτς Θεοδώρου. Ήδη από το 1ο δεκάλεπτο φάνηκε η υπεροχή της ομάδας, αφού η επιθετική και αμυντική λειτουργία μας ήταν άψογη, με συνέπεια το τέλος της αναμέτρησης να μας βρει με το ροζ φύλλο.




Με πολύ καλή απόδοση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, οι Παίδες της Ελπίδας επικράτησαν εύκολα εντός έδρας του Αριστοτέλη Σταυρού με 84-73.

Οι παίκτες μας έδειξαν για ένα ακόμη παιχνίδι πολύ βελτιωμένοι και υποσχέθηκαν ακόμα καλύτερες εμφανίσεις για την συνέχεια, αποδίδοντας αρκετά καλό μπάσκετ.


Κάθε φορά και καλύτερο παρουσιάζεται το Παιδικό μας τμήμα στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, όπου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη. Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό εμπόδιο,  μετά από έναν εύκολο αγώνα, στον οποίο ο χρόνος μοιράστηκε ανάμεσα στους παίκτες μας, οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων νίκησαν με 67-51 την αντίστοιχη ομάδα του Δημόκριτου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό του ΕΑΚ Αμπελοκήπων με τους αθλητές μας να παίρνουν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση και δείχνοντας ότι παιχνίδι με παιχνίδι γίνονται καλύτεροι.
Συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια!

 

 

 



 



 

Την ήττα με τελικό σκορ 53-65 γνώρισε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων από το ΠΣ Ευκαρπίας, στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι το σύνολό μας προσπάθησε αρκετά, αλλά κατάφερε να πιάσει τα στάνταρ της απόδοσης του μόνο σε συγκεκριμένα διαστήματα του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!









Πολλά συγχαρητήρια στο Παιδικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μας που μπορεί να αποκλείστηκε από την Β' φάση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ με αντίπαλο την ΒΕΡΓΙΝΑ (επαναληπτικός αγώνας 63-55) αλλά μας έκανε υπερήφανους με την πολλή καλή φετινή πορεία του.


Η διοίκηση της Ελπίδας συγχαίρει όλους τους αθλητές (Εφηβικό & Παιδικό) για τις προσπάθειες και τους κόπους που κατέβαλαν καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς! Συνεχίστε την σκληρή δουλειά,το μέλλον σας ανήκει!

Η πρώτη διάκριση για τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής της Ελπίδας είναι γεγονός! Το παιδικό τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μετά την εκτός έδρας νίκη του επί του ICBS με σκορ 40-50 την Κυριακή 10/2 πανηγύρισε την πρόκρισή στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.
 
Η εκπληκτική πορεία των νεαρών παικτών της Ελπίς στον Α' γύρο του φετινού πρωταθλήματος,μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τόσο από πλευράς υπευθύνων του τμήματος, προπονητών, όσο βεβαίως και των ίδιων των αθλητών.
 
 
Τεχνικός Διευθυντής (Γκούμας Αστέριος): Δικαιώθηκαν οι κόποι των παιδιών.
 
Αξίζουν συγχαρητήρια στο προπονητή και σε όλα τα παιδιά για την επιτυχία αυτή. Το πάλεψαν μέχρι τέλους. Έδειξαν από την αρχή καλή διάθεση και οι κόποι τους δικαιώθηκαν. Το κλειδί είναι το ευχάριστο κλίμα που υπάρχει και η διάθεση.

Μία νίκη και μία ήττα πραγματοποίησαν τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του συλλόγου μας για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ.

Το εφηβικό τμήμα το Σάββατο έχασε εύκολα από ένα καλύτερο αντίπαλο την ομάδα του ICBS με 35-79, ενώ το παιδικό πήρε την νίκη εύκολα επικρατώντας εντός έδρας με σκορ 51-36 του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ. 

 

Η Ελπίδα είχε και πάλι την τιμητική της στην ετήσια γιορτή για την κοπή της πίτας της ΕΚΑΣΘ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με έπαινο έξι αθλητές μας (Βεκηδημητριάδης Χρήστος, Βογιατζής Αριστείδης, Κετικίδης Ανδρέας, Κουτούλας Αθανάσιος, Αβράμης Γεώργιος και Δεληγιαννάκης Χαράλαμπος) από τα τμήματα υποδομής του μπάσκετ που αρίστευσαν στα μαθήματά τους και κατάφεραν να συνδυάσουν την καλαθοσφαιρική τους ενασχόληση με την άριστη σχολική τους επίδοση.

Επαινούμε την κάθε προσπάθεια των αθλητών μας, τη διάκρισή τους στον αθλητισμό, τα γράμματα αλλά και σε κάθε πτυχή της συνύπαρξής τους με τους συνανθρώπους τους.

Ηττες για το παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ελπίδας στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ από τα αντίστοιχα τμήματα της ΕΚ Σταυρούπολης.

Το παιδικό τμήμα του coach Θεοδώρου έχασε στις λεπτομέρειες στην παράταση με σκόρ 63-66! Ένα δυνατό και καλό παιχνίδι απο τα παιδιά της ομάδας μας που βελτιώνονται μέρα με την ημέρα που πάλεψαν απέναντι σε μια ισάξια ομάδα αν και στο τέλος ήρθε η ήττα. Το πολλά υποσχόμενο τμήμα έχει όλο το χρόνο μπροστά του για ακόμα περισσότερη δουλειά.

Το εφηβικό τμήμα του coach Γεροντίδη ηττήθηκε με σκόρ 55-59 σε ένα παιχνίδι με διακυμάνσεις κοντινές στο σκόρ και για τις δύο ομάδες. Πολύ καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά που με ακόμα περισσότερη δουλειά θα έρθουν τα αποτελέσματα που φυσικά τους αξίζουν.

Για άλλη μια αγωνιστική τα αγωνιστικά μας τμήματα πάλεψαν για το καλύτερο!

Δεν τα κατάφεραν οι έφηβοι του Μάκη Γεροντίδη σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αν και προηγήθηκαν στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο και έχασαν από την Αρμενική με 63-52!

Ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο που χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη σε άμυνα αλλά και επίθεση ήταν αρκετό για να χάσει το παιδικό τμήμα στην Ευκαρπία από την ομώνυμη ομάδα με 47-38,αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να ανακάμψει χωρίς αποτέλεσμα!

Ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες πρόσθεσαν στις αθλητικές τους παραστάσεις τα τμήματα υποδομής μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, οι νεαροί αθλητές και οι γονείς τους την Παρασκευή παρακολούθησαν τον αγώνα της Euroleague ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ. Οι μικροί μπασκετμπολίστες αφού παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό μπασκετικό θέαμα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με μεγάλους αστέρες του μπάσκετ.

Το Σάββατο το πρωί πήραν μέρος σε φιλικούς αγώνες με αντίστοιχα τμήματα του Ιωνικού Νίκαιας αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην συνέχεια. Το Σάββατο το βράδυ επισκέφθηκαν τον όμορφο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σταύρος Νιάρχος» με τον οποίο εντυπωσιάστηκε όλη η αποστολή.

Ήταν μια δράση που γέμισε με εικόνες τους καλαθοσφαιριστές της Ακαδημίας μας, που αξίζουν συγχαρητήρια για την υποδειγματική στάση τους στην διάρκεια της εκδρομής. Στο αθλητικό & εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά όλων των ηλικιακών τμημάτων της Ακαδημίας καθώς και γονείς.

Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας. Χωρίς να συναντήσει προβλήματα και παίζοντας καλό μπάσκετ σε όλο το διάστημα του αγώνα, με καλή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, νίκησε εύκολα τον Αριστοτέλη Σταυρού με 74-44.

Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας. Χωρίς να συναντήσει προβλήματα και παίζοντας καλό μπάσκετ σε όλο το διάστημα του αγώνα νίκησε εύκολα την Δόξα Δρυμού με 76-64. Η καλή δουλειά που γίνεται και οι σκληρές προπονήσεις φαίνονται πλέον μέσα στο γήπεδο!

Έχοντας προβάδισμα από την αρχή του αγώνα οι παίδες της Ελπίδας επικράτησαν εκτός έδρας του Ε.Κ Σταυρούπολης με 58-68. Η ομάδα μας βρέθηκε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να διατηρήσει μια σταθερή διαφορά περίπου δέκα πόντων από τους αντιπάλους μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 12-21, 14-24, 18-11, 14-12

Διαιτητές: Μάγη-Κουκουσεράκης

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (Κουρσιανίδης): Ζλιάκας 6, Σιούλας 5, Ατματζίδης, Ακριβόπουλος 4, Δημάκης 2, Καρτάλης 2, Σαχινίδης 2, Καπάτσης 16, Χατζηκωνσταντίνου, Πασχαλίδης 2, Παπαδόπουλος 2, Καλαιτζής 17 (1).

ΕΛΠΙΣ (Θεοδώρου): Δεληγιαννάκης, Κετικίδης 20 (1), Βεκιδημητριάδης, Φωτίδης, Βογιατζής, Κουτούλας 18 (4), Αβράμης, Στεάι, Στάμος 19, Βογιατζής 4, Κέλογλου 6.

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα της Ελπίδας και ηττήθηκε από την Ευκαρπία με 46-55, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε μπροστά από το δεύτερο δεκάλεπτο και παρόλο που η Ελπίδα κατάφερε να την πλησιάσει στο σκορ, τελικά δεν κατάφερε να φέρει την ανατροπή.

Δεκάλεπτα: 16-9,7-13,12-15,11-18

Διαιτητές: Ξενιτόπουλος, Κασούμης

ΕΛΠΙΣ (Θεοδώρου): Δεληγιαννάκης, Δημητριάδης, Βογιατζής Λ 7 (2), Στεάι, Κουτούλας 3, Κέλογλου 7, Κετικίδης 16 (4), Στάμος 11, Βογιατζής Α, Βεκιδημητριάδης, Αμπαζίδης.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Δαδάλας): Μπάρμας 2, Κορυφάς, Σιαμάτρας 2, Σίββας 11, Βουτσάς, Πανίδης 13 (2), Λάντζος 2, Κράσι, Κουκλουδίνης 8, Φέτκας 5, Τούτογλου 8 (1), Αποστολίδης.

Με νίκη ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Κυριακής για την παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στον Αριστοτέλη Σταυρού, με σκορ 41-49 εκτός έδρας . Η ομάδα του Γιώργου Θεοδώρου βρέθηκε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να διατηρήσει μια σταθερή διαφορά περίπου δέκα πόντων από τους αντιπάλους μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Παρά τα μερικά λάθη που έγιναν στην άμυνα, οι παίκτες της Ελπίδας έπαιξαν καλά στην επίθεση και παρουσίασαν ωραίο θέαμα.

Δεκάλεπτα : 9-14,10-15,10-6,12-14

Διαιτητές: Δημακόπουλος, Σκρίνος

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Κουτσιανούδης): Καλογιάννης 6, Δαγκακης 6, Ναούμ 5, Μπεντοσβίλι, Παλιάκας 8, Πεγιας 3, Καραθανάσης 5, Μειμάρογλου, Βασιλόπουλος, Δογιαμας, Ιωάννου 8, Σαραγιώτης.

ΕΛΠΙΣ (Θεοδώρου): Δεληγιάννης 1, Ελευθεριάδης, Φωτίδης 11, Βογιατζής Λ 4, Στεάι 2, Κουτούλας 10 (3), Κέλογλου 4, Στάμος 11, Βογιατζής Α 2, Καραπαναγιωτίδης, Βεκηδημητριάδης, Αμπαζίδης 2.

Ήττα στις λεπτομέρειες για το παιδικό τμήμα της Ελπίδας στον αγώνα απέναντι στην ομάδα των Αετών Πολίχνης χάνοντας 52-43. Η ομάδα του Γιώργου Θεοδώρου μπήκε μουδιασμένη στο παρκέ, έχοντας κενά στην άμυνα με λάθη και αστοχίες στις επιθέσεις, έτσι έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να προηγείται συνέχεια στο σκορ.

Δεκάλεπτα: 15-10, 28-25, 41-30, 52-43.

Διαιτητές: Μάγκη, Νάκας

ΑΕΤΟΙ (Καραγιαννίδης): Κεσκερίδης 8, Τσορτανίδης 6, Νικολόπουλος 10, Λάντζος 8, Κοντόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Ντώνας 6, Δασβρίτης 10.

ΕΛΠΙΣ (Θεοδώρου): Δεληγιαννάκης 5, Τσουλφαίδης, Φωτίδης, Βογιατζής Λ, Αβράμης, Στεάι 5, Κουτούλας 7 (1), Στάμος 21 (1), Κέλογλου 2, Βογιατζής Α 3, Καραπαναγιωτίδης, Αμπαζίδης.

Πρεμιέρα με νίκη για το παιδικό τμήμα της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την σεζόν 2018 – 2019, καθώς αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Δόξα Δρυμού στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΘ, και επικράτησε με τελικό σκορ ( 65-80 ). Η Ελπίδα έλεγξε το παιχνίδι από νωρίς και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

ΕΛΠΙΣ (Θεοδώρου): Δεληγιαννάκης 2, Ελευθεριάδης 1, Δημητριάδης, Φωτίδης 6, Βογιατζής Λ 7(1), Αβράμης 2, Κουτούλας 10(1), Κέλογλου 3, Κετικίδης 23(6), Στάμος 21(3), Βογιατζής Α 3, Βεκηδημητριάδης 2.

Η Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει το νέο εξειδικευμένο προπονητικό team των τμημάτων υποδομής μπάσκετ, οι οποίοι με το ήθος, τις γνώσεις τους και την πλούσια εμπειρία τους για το μπάσκετ, θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης των τμημάτων:

Head Coach & Υπεύθυνος Ακαδημίας: Γουναρίδης Σταύρος

Εφηβικό & Μίνι Μπάσκετ: Γεροντίδης Μάκης

Παιδικό & Προπαιδικό: Θεοδώρου Γιώργος

Προπονητές Ακαδημιών: Καδής Θεόδωρος & Μπίκης Παναγιώτης

Η Ελπίς Αμπελοκήπων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε αθλητές που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα, ώστε μέσα από τα Tryouts να γίνει η επιλογή και να δοθεί μία ευκαιρία σε όλους για συμμετοχή στα αγωνιστικά τμήματα υποδομής της σεζόν 2018-19.

Οι δοκιμές για την στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (16.15 - 17.30) και κάθε Σάββατο (15.30 - 17.00) στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Αγόρια και Κορίτσια γεννημένα από το 2001 έως το 2005.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6932132614 & 2310 748470 (19.00 - 21.00).

Σας περιμένουμε!

Με ήττα ολοκληρώθηκε τον Σάββατο για την παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στην Σταυρούπολη με σκορ 72-60. Οι παίχτες του Μάκη Γεροντίδη δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και με τα αβίαστα λάθη χαρακτήρισαν τον τρόπο του παιχνιδιού και έδωσαν τον χώρο στην αντίπαλη ομάδα να δημιουργήσουν διαφορά από την αρχή του αγώνα και να νικήσουν.

Δεκάλεπτα: 22-12, 23-12, 12-17,15-19.

Διαιτητές: Ξενιτόπουλος, Μιμηκόπουλος.

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (Κουταλίδης): Σιουλας 2,Αρμένης,Ακριβόπουλος 8, Μαυρόπουλος, Μητράκος 8, Σταμούλης 20, Καπατζης 2,Βουτσας 17 (1), Κυρπιζλίδης 11, Καρταλης , Μαυρομιχάλης 4.

ΕΛΠΙΣ(Γεροντίδης): Βογιατζής 9 (1),ΤσουλφαΪδης 3, Κουτουλας 7 (1), Κέλογλου 6, ΣτοΪκος 4, Στάμος 4, Αμπατζίδης, Καραπαναγιωτιδης, Λασπίδης, Κουτσομήτρος 23.

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα της Ελπίδας και επέστρεψε ηττημένη (63-53) από τον εξ αναβολής αγώνα με τον Μακεδονικό. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη βρέθηκε πίσω από το πρώτο δεκάλεπτο αφήνοντας την αντίπαλη ομάδα να προηγηθεί 25-10, χωρίς όμως να σταματά την προσπάθεια τους να κάνουν την διαφορά αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να έχουν διαφορά 10 πόντων. Όμως τελικά δεν τα κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ παίρνοντας την νίκη ο Μακεδονικός.

Δεκάλεπτα: 25-10, 16-16,15-10,7-17

Διαιτητές : Τζεκακης, Μιμηκος

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γουναρίδης): Καραγκιόζης 6 (1), Παπαδόπουλος 4, Εμμανουηλίδης 6, Καλαιτζής, Καρακάρης 2, Κυλαντωνίδης 12 (1), Μποσταντζής 14, Αμπατζίδης 6 (1), Κερασίδης 5,Κιορμες 2, Καλαποθαράκος, Παπαδόπουλος 6.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 6, Τσουλφαiδης 1, Κουτουλας 8, Κέλογλου 2, Στοικος 12 (1), Στάμος 9, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης 2, Κουτσομήτρος 13.

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε το παιδικό τμήμα της Ελπίδας στον αγώνα απέναντι στην ομάδα Αετοί Πολίχνης χάνοντας 34-70. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε μουδιασμένη στο παρκέ, έχοντας κενά στην άμυνα με λάθη και αστοχίες στις επιθέσεις έτσι έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να προηγηθεί στο σκορ. Την επόμενη αγωνιστική (4/3) η ομάδα θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με την Σταυρούπολη.

Δεκάλεπτα: 10-20, 10-9, 11-20, 3-21.

Διαιτητές: Παραστατίδου, Κουτσοδήμας

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 8,ΤσουλφαΪδης 3, Κουτουλας 1, Κέλογλου 1, Στόικος 12, Στάμος 9, Αμπαζιδης, Λασπίδης.

ΑΕΤΟΙ (Καραγιαννίδης): Ντώνας 10, Σωτηριάδης 9, Τσορτανίδης, Κετικίδης, Ελευθεριάδης 3 (1), Φωτιάδης 4, Παπαστεργίου 3 (1), Τζιμουλιας 2, Σιμογλου, Σαλαμανδρακης 14, Ταμπουρης 21 (1), Κωνσταντουδης 2.

Δεν μπόρεσε να αντισταθεί η παιδική ομάδα της Ελπίδας στον Ολυμπο και επέστρεψε από το Κορδελιό με βαριά ήττα 120-42. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο με 37-15 και στη συνέχεια οι αντίπαλοι κατάφεραν να μεγαλώσουν την διαφορά, λόγω των κακών επιδόσεων της Ελπίδας σε άμυνα και επίθεση. Την επόμενη αγωνιστική (11/2) η ομάδα της Ελπίδας θα υποδεχτεί τους Αετούς Πολίχνης.

Δεκάλεπτα: 37-15 ,31-12, 29-11, 23-4

Διαιτητές: Δημακόπουλος, Σκρινος

ΟΛΥΜΠΟΣ (Θεοδώρου): Παππας 18, Κοκονας 8 (1), Διαμαντής 21 (1), Πυροφοριδης 11 (1) , Μπαλάσκας, Φωτιάδης 8, Μανωλκας 15 (1), Γαλατάς 1, Ναντσιος 8, Παλαμίδας 9 (1), Ντομι 2, Χατζηβασιλειάδης 19.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 4, ΤσουφλαΪδης 2, Κουτούλας 4, Κέλογλου 4, Στόικος 9,Στάμος 17 (1), Αμπατζίδης 1, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης.

Τα κατάφεραν οι παίδες της Ελπίδας στον αγώνα απέναντι στον Μακεδονικό που εξελίχθηκε σε ντέρμπι και κρίθηκε στην παράταση. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη κατάφερε να φέρει την ανατροπή στα τελευταία δεύτερα της παράτασης και να επικρατήσει του Αίαντα με σκορ 66-65.

Οι παίκτες της Ελπίδας μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και πέρασαν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά δέκα πόντων από την αντίπαλη ομάδα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο σημειώθηκαν μερικές λάθος κινήσεις σε άμυνα και επίθεση, αφού χάθηκαν ριμπάουντ και λέι απ με αποτέλεσμα να αφήσουν περιθώριο στους αντιπάλους να τους φτάσουν στο σκορ. Μετά το ημίχρονο η Ελπίδα ανέβασε στροφές και άνοιξε τη διαφορά παίζοντας περισσότερο συστηματική επίθεση.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως έπαιξε νωχελική άμυνα με αποτέλεσμα να την φτάσει ξανά ο Αίας και να λήξει ισόπαλος ο αγώνας. Στην παράταση επικράτησε αγωνία αφού η διαφορά κρίθηκε στον πόντο και τελικά ο αγώνας έληξε υπέρ της Ελπίδος. Την επόμενη αγωνιστική (4/2) η παιδική ομάδα θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τον Όλυμπο.

Δεκάλεπτα: 17-7, 32-31, 50-38, 57-57, 66-65

Διαιτητές: Γαβρίδης, Μήρτσιος

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 5 (1), Κουτούλας 7, Κέλογλου 3, Στόικος 25 (1), Στάμος 26, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης.

ΑΙΑΣ (Μαγουλιώτης): Καρακαλίδης 5, Ζαρίφης, Ψαρριανης, Μήτρος 2, Κατσαρός 12, Οργαντζής 6, Λεμπιτσιώνης, Κραιπαλίδης 26 (1), Τρουμπουκίδης 7 (1), Σωτηρογλου 7 (1), Μπάμπης.

Δεν τα κατάφερε στον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς η παιδική ομάδα της Ελπίδας και ηττήθηκε με 42-55 από την αντίστοιχη ομάδα της Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας κακή άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα η αντίπαλη ομάδα να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφερε να περάσει μπροστά με διαφορά ενός πόντου από τους αντιπάλους, όμως μετά το ημίχρονο δεν παρουσίασε καμία βελτίωση. Την επόμενη αγωνιστική (21/01) η παιδική ομάδα θα αναμετρηθεί με τον Μακεδονικό στο γήπεδο του Μακεδονικού.

Δεκάλεπτα: 8-13, 24-23, 32-38, 42-55

Διαιτητές: Μάγη, Δασκάλου

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 2, Τσουλφαΐδης, Κουτούλας, Κέλογλου 5, Στάμος 8, Αμπαζίδης 1, Καραπαναγιωτίδης 6, Λασπίδης 4 (1), Κουτσομήτρος 16.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Μαλτέζος): Τζανη 7, Καραγιαννίδης, Πρίφτη 12, Μπουραζάνης 7, Παπαδημητρίου 8, Τονα 8, Σαράφας 10.

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα της Ελπίδας και επέστρεψε ηττημένη από τον αγώνα με τον Πρωτέα στο γήπεδο του Κορδελιού, που έληξε με σκορ 67-49.

Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη ενώ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο δεκάλεπτο πλησίασε αρκετά στο σκορ τον Πρωτέα, στη συνέχεια του παιχνιδιού η αντίπαλη ομάδα κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά και να παραμείνει μπροστά στο σκορ. Αν και οι παίκτες της Ελπίδας προσπάθησαν από το δεύτερο δεκάλεπτο να βελτιώσουν άμυνα και επίθεση, δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν μια καλή εμφάνιση.

Η επόμενη αγωνιστική με τη νέα χρονιά (14/01) , θα βρει την παιδική ομάδα της Ελπίδας αντιμέτωπη με την ομάδα Αμπελόκηποι-Μενεμένη στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

ΠΡΩΤΕΑΣ (Αποστόλου): Δαρμαρης 2, Γεωργιάδης 2, Γιαννακούδης 39 (2), Αμπατζής 4, Χρυσοβέργης 6, Λουκίδης , Βεβές, Μουχατζίρης, Σδραυκάκης 6, Γρηγοριάδης, Τσιπουρας 6, Τσαρουχας 2.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 6, Τσουλφαΐδης (3), Κουτούλας 2 , Κέλογλου 6, Στόικος 18 , Καμπάνταης , Στάμος 10 , Αμπαζίδης , Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης 4.

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα της Ελπίδας και ηττήθηκε από την ΔΕΚΑ Ευόσμου με 85-50, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε μπροστά από το πρώτο δεκάλεπτο με 18-13 και παρόλο που η Ελπίδα κατάφερε να την πλησιάσει στο σκορ, τελικά δεν κατάφερε να φέρει την ανατροπή.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες της Ελπίδας βελτίωσαν την επίθεση όμως μετά το ημίχρονο οι επιδόσεις τους μειώθηκαν σημαντικά κι έτσι ο αγώνας συνεχίστηκε μέχρι τη λήξη του με την ΔΕΚΑ να προηγείται.

Την επόμενη αγωνιστική (17/12) η παιδική ομάδα της Ελπίδας θα αναμετρηθεί με τον Πρωτέα στο γήπεδο του Ελευθέριου Κορδελιού.

Δεκάλεπτα: 18-13, 34-29, 56-37, 85-56

Διαιτητές: Γαβρίδης, Καραβάς

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής, Τσουλφαΐδης, Κουτούλας 4, Κέλογλου, Στόικος 7 (1), Καμπάνταης 15, Στάμος 6, Αμπαζίδης 2, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης, Κουτσομήτρος 17.

ΔΕΚΑ (Παϊτζόγλου): Μουτσίκας 8, Παγωνίδης, Ζωγράφος 10, Ντόντης, Αδαμίδης 18, Χατζηιωάννης 16, Δασυαπόπουλος 10, Καλαποθαράκος 8, Χρονόπουλος, Λιλης 7, Κυρίζογλου 2.

Με νίκη ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Κυριακής για την παιδική ομάδα της Ελπίδας απέναντι στην Σταυρούπολη, με σκορ 66-55 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη βρέθηκε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να διατηρήσει μια σταθερή διαφορά περίπου δέκα πόντων από τους αντιπάλους μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Παρά τα μερικά λάθη που έγιναν στην άμυνα, οι παίκτες της Ελπίδας έπαιξαν καλή επίθεση και παρουσίασαν ωραίο θέαμα. Την επόμενη αγωνιστική (10/12) η παιδική ομάδα θα αναμετρηθεί με την ΔEKA Ευόσμου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Δεκάλεπτα: 17-10, 29-19, 51-41, 66-55

Διαιτητές:Τράκας, Ξενιτόπουλος

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 3 (1), Τσουλφαΐδης, Κουτούλας 5, Κέλογλου, Στόϊκος 18, Καμπάνταης 9, Στάμος 8, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης, Κουτσομήτρος 22.

ΕΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κουταλίδης): Σιούλας 4, Αρμενης, Ακριβόπουλος, Αδάκτυλος 19, Δημάκος, Μαυρόπουλος, Μητράκος 12, Βασιλακάκης 5, Βουτσάς 15 (1), Κυρπιζλίδης, Καρτάλης.

Με ήττα για την Ελπίδα ολοκληρώθηκε ο εξ αναβολής αγώνας των παίδων απέναντι στους Αετούς Πολίχνης, με σκορ 69-45 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο με 11-7, ωστόσο στη συνέχεια οι αντίπαλοι κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά και να τη διατηρήσουν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο έγιναν κάποια λάθη σε άμυνα και επίθεση και παρόλο που στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελπίδα «πήρε τα πάνω» της, δεν μπόρεσε να φέρει την ανατροπή. Την επόμενη αγωνιστική (3/12) η παιδική ομάδα της Ελπίδας θα αναμετρηθεί με την Σταυρούπολη Ε.Κ. στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Δεκάλεπτα: 7-11, 33-21, 56-28, 69-45

Διαιτητές: Τρακας, Παραστατίδου

ΑΕΤΟΙ (Καραγιαννίδης): Ντώνας 16, Σωτηριάδης 6, Κωνσταντούδης 3, Νικολόπουλος 2, Ελευθεριάδης 2, Λαζαρίδης 7 (1), Φωτιάδης, Λάντζος 2, Κετικίδης 4, Παπαστεργίου 5, Ταμπούρης 16, Σιμογλου 10.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 2, Τσουλφαΐδης, Κουτούλας 5 (1), Κέλογλου, Στόϊκος 5, Καμπάνταης 8, Στάμος 17, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης, Κουτσομήτρος 6.

Με νίκη ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Κυριακής για την παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου, με σκορ 80-63 στο ΔΑΚ Ευόσμου. Ο αγώνας ήταν γεμάτος ένταση από την αρχή μέχρι τη λήξη του, όμως οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την πίεση που τους ασκούσαν οι αντίπαλοι καθώς και να βρεθούν μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο. Την επόμενη αγωνιστική (12/11) η ομάδα θα αναμετρηθεί με την αντίστοιχη του Ολύμπου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Δεκάλεπτα: 23-13, 43-32, 62-46, 78-63

Διαιτητές: Χατζίδου, Καρπουσνιώτου

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 2, Τσουλφαΐδης 1, Κουτούλας 9, Κέλογλου, Στόϊκος 25, Καμπάνταης 14, Στάμος 15, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης, Κουτσομήτρος.

ΑΙΑΣ (Μαγουλιώτης): Καρακαλίδης 3 (1), Αυγερινίδης, Ράπτης, Μήτρος 3, Καψάλης 6, Κατσαρός 6, Εγγονίδης 7 (1), Ουργαντζής, Λεμπιτσιώνης, Κραιπαλίδης 19 (3), Μπαμπης 19 (1).

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα της Ελπίδας στον αγώνα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Μακεδονικό με 90-47. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη βρέθηκε πίσω στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, αφήνοντας την άλλη ομάδα να προηγηθεί με 25-12. Η διαφορά στο σκορ παρέμεινε μεγάλη και στα επόμενα δεκάλεπτα, μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού.

Οι παίκτες προσπάθησαν αρκετά αλλά η πίεση που ασκούσαν οι αντίπαλοι, σε συνδυασμό με την κούραση λόγω έλλειψης παικτών λειτούργησαν εναντίον τους. Την επόμενη αγωνιστική (5/11) η παιδική ομάδα της Ελπίδας θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τον Αίαντα Ευόσμου.

Δεκάλεπτα: 25-12, 43-23, 68-35, 90-47

Διαιτητές: Τζεκάκης, Παραστατίδου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γουναρίδης): Καραγκιόζης 5, Παπαδόπουλος, Εμμανουηλίδης 6, Καλαϊτζής 4, Καρακάρης 18, Κυλαντωνίδης 11, Καβούκης 4, Μποσταντζής 5, Λαζαρίδης 10, Βαμβουρας 17, Καλαντίδης, Καλαποθαράκος 10.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Κουτούλας 8, Κουτσομήτρος 2, Κέλογλου 7, Στόϊκος 10, Στάμος 13, Καμπάνταης 4, Αμπαζίδης 2, Καραπαναγιωτίδης 1.

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας με 73-48 επί των Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετατρέποντας και αυτό το ντέρμπι σε… περίπατο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ εξαιτίας των αδυναμιών της Ελπίδας στην άμυνα. Από το δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά και έκαναν πολύ καλή εμφάνιση με όπλο την επίθεση. Την επόμενη αγωνιστική (22/10) η ομάδα θα αναμετρηθεί εντός έδρας με τον Μακεδονικό.

Δεκάλεπτα: 18-10, 39-21, 58-34, 73-48

Διαιτητές: Κομνηνόπουλος, Κλεπουσνιώτου

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Μαλτέζος): Καραγιαννίδης, Πρίφτης 10 (1), Τσελεκίδης 2, Παπαδημητρίου, Μπουραζάνης 4, Σαράφας 4, Χαμπίδης, Φυτόπουλος 18, Τονα, Τζανη 10.

Ελπίς (Γεροντίδης): Τσουλφαΐδης, Κουτούλας 6, Κέλογλου 2, Στόϊκος 10, Στάμος 24, Καμπανταης 10, Αμπατζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Κουτσομήτρος 18 (1), Βογιατζής 3.

Την πρώτη νίκη σημείωσε για φέτος το παιδικό τμήμα της Ελπίδας επί του Πρωτέα με 62-32 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Μάκη Γεροντίδη να παρουσιάζει μια κακή εμφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η αντίπαλη να την φτάσει επικίνδυνα. Ωστόσο, στο δεύτερο άρχισε να παίρνει «τα πάνω της» και ανέβασε τη διαφορά στο σκορ διατηρώντας την μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας είναι ξανά εντός έδρας στις 15/10 με την ομάδα Αμπελόκηποι Μενεμένη.

Τα δεκάλεπτα: 10-8, 33-22, 48-32, 62-32

Διαιτητές: Κασόλης, Ξενιτόπουλος

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Τσουλφαΐδης 5, Κουτούλας 6, Κουτσομήτρος 16, Βογιατζής 4, Στόικος 6, Στάμος 13, Καμπανταης 12, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης.

ΠΡΩΤΕΑΣ (Αποστόλου): Μηλιόπουλος, Λουκίδης, Μουχατζίρης, Αμπατζής 6, Γεωργιάδης 2, Παπαδόπουλος, Βεβες 6, Λάτσιος 5, Σδραυκάκης 7, Γρηγοριάδης 4, Τσιπούρας, Μουλλά 2.

Ηττημένη επέστρεψε από το πρώτο της παιχνίδι για φέτος η παιδική ομάδα της Ελπίδας από την ομάδα ΔΕΚΑ Ευόσμου, που επικράτησε με 75-34. Από το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού η Ελπίδα βρέθηκε πίσω στο σκορ χωρίς να καταφέρει την ανατροπή μέχρι τη λήξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλή επίθεση και άμυνα, ενώ το άγχος και η πίεση οδήγησαν τους παίκτες της Ελπίδας σε λάθος επιλογές σε άμυνα κι επίθεση. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Ελπίδα να αναμένει μια καλύτερη συνέχεια.

Δεκάλεπτα: 19-09, 39-19, 55-26, 75-34

Διαιτητές: Καραβάς, Σκρίνος

ΔΕΚΑ (Ταγιτζόγλου): Αδαμίδης 18, Παγωνίδης 2, Μπολδόγλου 2, Ζωγράφος 4, Ντολτης 4, Καλαποθαράκος, Πετρίδης, Χατζηιωαννίδης 5 (1), Αικατερινίδης 2, Χρονόπουλος 13, Μουτζίκας 10, Λιλης 15 (1).

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Τσουφλίδης, Κουτσομήτρος 4, Βογιατζής 6 (1), Στόϊκος 10, Κουτούλας 6, Στάμος 7, Καμπάνταης 1, Αμπατζίδης , Καραπαναγιωτίδης.

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα της Ελπίδας κα ηττήθηκε από την αντίστοιχη του Αίαντα Ευόσμου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με σκορ 49-63. Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο προηγήθηκαν στο σκορ και σημείωσαν τη διαφορά των 8 πόντων. Στην συνέχεια και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Αίαντας συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και δημιούργησε μία διαφορά λίγο πάνω από τους 10 πόντους την οποία διατήρησε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Η διαφορά αυτή ήταν καθοριστική στην έκβαση του αγώνα, που βρήκε την Ελπίδα να αποχαιρετά το πρωτάθλημα με ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 25-36, 42-55, 49-63

Διαιτητές: Μιμηκόπουλος, Μάγη

ΕΛΠΙΣ(Γεροντίδης): Γιαγλής, Τσουλφαϊδης, Χαρατσίδης, Κουτσομήτρος 4, Κέλογλου 1, Ευγενιάδης 6, Στόικος 4, Κουτούλας, Μιχαλόπουλος 16, Στάμος 10, Καμπάνταης 4.

ΑΙΑΣ (Ξανθόπουλος): Πρώιος 2, Κεφαλίδης, Δάρας 14 (3), Ασλανίδης, Ηλιάδης, Αγατσιώτης 6, Ανδρεάδης, Τσελεκίδης 20, Μπαρμπίτσας 10, Κουλιούδης 5, Γκίντσας 4, Κοσμίδης.

Με απογοητευτική εμφάνιση και εκτός έδρας ήττα έκλεισε το Σαββατοκύριακο για το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας, το οποίο ηττήθηκε με σκορ 100-34 από το αντίστοιχο τμήμα των Δ.Ε.Κ.Α. Το παιχνίδι από την αρχή ήταν δύσκολο για την ομάδα του Μάκη Γεροντίδη, η οποία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής με τον αγώνα να είναι παράσταση για ένα ρόλο. Οι αντίπαλοι παρά την μεγάλη διαφορά που δημιούργησαν από την αρχή, δεν σταμάτησαν να προσπαθούν διαρκώς να ανοίξουν την ψαλίδα του σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 31-7, 53-22, 84-26, 100-34

Διατητές: Ευσταθιάδης, Κιλιπίρης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 6 (1), Χαρατσίδης 4, Κουτσομήτρος 2, Κέλογλου, Ευγενιάδης, Στόικος 10 (1), Κουτούλας 2, Μιχαλόπουλος 7, Στάμος.

Προσφέροντας ωραίο θέαμα, η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας παίζοντας εκτός έδρας ανέτρεψε το σκορ και επικράτησε του Μακεδονικού με σκορ 62-74. Η γηπεδούχος ομάδα κυριάρχησε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού καταφέρνοντας να επικρατεί με μικρή διαφορά από την Ελπίδα με τα πρώτα δύο δεκάλεπτα να λήγουν 19-13 και 28-35 αντίστοιχα.Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη μπήκαν στο παρκέ με πάθος και κατάφεραν γρήγορα να γυρίσουν το σκορ υπέρ τους με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 53-58. Το πάνω χέρι διατήρησαν μέχρι και τη λήξη του αγώνα διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά κερδίζοντας ένα παιχνίδι αμφίρροπο.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 28-35, 53-58, 62-74

Διαιτητές: Μιμηκόπουλος, Παμπουκόγλου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γουναρίδης): Παπαδόπουλος 3, Τρούβας 7, Καραγκιόζης 23, Καρακάρης 2,Καλαϊτζής, Μακάρας 2 , Μάνκο 17, Βαμβούρα 2, Λαζαρίδης 2, Κυπαντωνίδης 15.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Τσουλφαΐδης, Χαρατσίδης 2, Κουτσομήτρος 6, Κέλογλου, Ευγενιάδης 10, Στόικος, Κουτούλας, Μιχαλόπουλος 18 (1), Στάμος 20, Καμπαντάης 20.

* Αντίθετα, στον δεύτερο αγώνα που έδωσε το Σαββατοκύριακο, η Ελπίδα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Αναγέννηση Φλόγας με σκορ 50-54 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να έχει το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο με τα δεκάλεπτα να λήγουν 15-10 και 29-26 αντίστοιχα. Το τρίτο δεκάλεπτο κρίθηκε καταστροφικό για τους γηπεδούχους, με τους φιλοξενουμένους να ανασυγκροτούνται και να περνάνε μπροστά στο σκορ με διαφορά 4 πόντων. Η ομάδα των Αμπελοκήπων δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να κατακτήσει το ροζ φύλλο του αγώνα με το παιχνίδι να λήγει 54-50.

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 29-26, 38-42,50-54

Διαιτητές: Κωνσταντινέλης, Κατσαβέλης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγκλής, Τσουλφαΐδης, Χαρατσίδης 4, Κέλογλου, Ευγενιάδης 3, Κουτούλας 3, Μιχαλόπουλος 12 (1), Στάμος 12, Καμπάνταης 7.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τσιόγκας): Θεοδώρου 4,Στεργίου 9 (3) Γιώβανας 24 (2), Κουτσοπαλίσης, Πάντος, Τζημούλης, Πόπα, Δαμανίδης 6 (2), Δεδέσογλου, Σινιάκης 5, Μυρίδης, Κριθαρίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την πρώτη νίκη της για φέτος σημείωσε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας επί της Ευκαρπίας με 64-44. Το παιχνίδι ξεκίνησε με αμφίρροπο το πρώτο ημίχρονο με την κακή εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο δεκάλεπτο και τους γηπεδούχους να προηγούνται με 4 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη ξεκίνησε την αντεπίθεση και επικράτησε με 25-27.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα των Αμπελοκήπων παίζοντας καλό μπάσκετ ανέβασε στροφές και αύξησε σημαντικά τη διαφορά από την ομάδα της Ευκαρπίας επικρατώντας στο τρίτο δεκάλεπτο με 33-46 για να επικρατήσουν στο τέλος με 44-64. Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας είναι στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων στις 29 Ιανουαρίου επί της Αναγέννησης Φλόγας Πολίχνης.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 25-27, 33-46, 44-64

Διαιτητής: Μπαχτσεβανόπουλος

EΥΚΑΡΠΙΑ (Παπαδόπουλος): Μπάρμπας, Παπαδόπουλος 8 (2), Στούπας, Σίββας 5 (1), Καλαϊτζίδης, Μανταρλής 6, Μαλοβέτσης 4, Τούτογλου 2, Χατζόπουλος, Βούζιος 21. ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 4, Τσουλφαϊδης 2, Χαρατσίδης 7, Κουτσομήτρος 8, Κέλογλου Ευγενιάδης 14 (2), Στόικος, Κουτούλας 2, Μιχαλόπουλος 14, Στάμος 14, Καμπάνταης 4.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με ήττα ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο για την παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, απέναντι στην Hoop με σκορ 55-87, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και δεν κατάφεραν να κερδίσουν το ροζ φύλλο του αγώνα. Τα αβίαστα λάθη χαρακτήρισαν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και έδωσαν τον χώρο στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν διαφορά από την αρχή του παιχνιδιού, με τα δεκάλεπτα να λήγουν 16-23, 29-47,50-70 και 55-87 αντίστοιχα. Η παιδική ομάδα της Ελπίδας θα αγωνιστεί ξανά την Κυριακή 22 Ιανουαρίου εκτός έδρας με την Ευκαρπία .

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 29-47, 50-70, 55-87

Διαιτητές: Μιμηκόπουλος, Μητσιμπόνας

ΕΛΠΙΣ(Γεροντίδης): Γιαγλής 4 (1), Τσουλφαΐδης, Χαρατσίδης 3, Κουτσομήτρος, Κέλογλου 3 (1), Ευγενιάδης 3 (1), Στόικος 5 (1), Κουτούλας, Μιχαλόπουλος 17, Στάμος 4, Καμπάνταης 16.

HΟΟΡ(Μασλαρινός): Πρατσίδης 6, Μουρατίδης 31 (6), Χατζηγεωργίου 5, Τεκίδης 6, Κωτσιόπουλος, Παντελίδης 17 (1), Ξενίδης, Τσόχλας 2, Τσινασιάδης 5, Δαϊκος 7, Καρβουνιάδης 8, Ζίντρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακόμη μία ήττα πρόσθεσε στο παθητικό της η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας από τους Αετούς Πολίχνης στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με σκορ 40-62, σε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα της. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη μπήκαν από το πρώτο δεκάλεπτο νωχελικοί και μουδιασμένοι στο παρκέ, επιτρέποντας στους αντιπάλους να κάνουν γρήγορες επιθέσεις και να προηγηθούν με 9-16. Τα λάθη και οι άστοχες επιθέσεις συνεχίστηκαν και σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές άφησαν χώρο στους φιλοξενουμένους που διεύρυναν τη διαφορά. Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού η Ελπίδα δεν μπόρεσε να απειλήσει τους αντιπάλους της.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 22-31, 30-48, 40-62

Διαιτητές: Κούσης, Παμπούκογλου

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγκλής, Τσουλφαΐδης, Χαρατσίδης, Κουτσομήτρος 3 (1), Κέλογλου, Ευγενιάδης 4, Στόικος 11, Κουτούλας, Μιχαλόπουλος 14 (1), Στάμος 4, Καμπάνταης 4.

ΑΕΤΟΙ (Καραγιαννίδης): Ταμπούρης 7 (1), Ελευθεριάδης, Κετικίδης, Σαλαμπλιδράκης 16, Λαζαρίδης 2,Μάνδαλης 6, Ντώνας 15, Τσορτανίδης 1, Σιμόγλου 15.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε το παιδικό τμήμα μπάσκετ της Ελπίδας στον αγώνα απέναντι στη Σταυρούπολη με την τελευταία να κερδίζει με 66-47. Από το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Σταυρούπολης κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά 18 πόντων με την Ελπίδα να πετυχαίνει 6 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη βελτίωσε αισθητά την αποτελεσματικότητα της επίθεσής της, μειώνοντας τη διαφορά στη μέση του δεκαλέπτου στους 10 πόντους, η οποία αυξήθηκε στη συνέχεια από λάθος επιλογές στα σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πάνω στο σκορ, βρίσκοντας κενά στην άμυνα της Ελπίδας, τα οποία τους επέτρεψαν να σκοράρουν εύκολα καλάθια και να αυξήσουν κατά αυτό τον τρόπο την διαφορά στο σκορ. Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας είναι στις 18/12 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, όπου η Ελπίς θα αναμετρηθεί με τους Αετούς Πολίχνης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 24-6, 43-28, 55-36, 66-47

Διαιτητές: Λόλι, Παπαδοπούλου Κ.

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (Κουταλίδης): Μαρκαντωνάκης, Καραγιαννάκης 2, Μπάρμπακας 2, Βασιλακάκης 4, Σαββίδης 2, Πασχαλίδης 20, Γιαντσόπουλος 11 (1), Μητράκος, Κυρπιζλίδης 4, Λαγίδης 19, Χριστοφορίδης 2.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Τσουλφαϊδης, Κουτσομήτρος 10, Κέλογλου 2, Ευγενιάδης 11, Στόικος 8 (1), Κουτούλας, Μιχαλόπουλος 5 (1), Στάμος 5, Καμπάνταης 6.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σκληρή μάχη έδωσαν οι παίδες της Ελπίδας με τον Αίαντα Ευόσμου στο ΔΑΚ Ευόσμου αλλά ηττήθηκαν με 68-61. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και η Ελπίδα ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι την αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, ενώ κατά διαστήματα μεγάλωναν. Όμως κάποια επιπόλαια λάθη και άστοχες επιθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν στο σκορ και να κερδίσουν στο τέλος το παιχνίδι. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη πάλεψαν μέχρι τέλους ήταν μαχητικοί και παρουσίασαν καλή εικόνα, κάνοντας περήφανο τον προπονητή τους.

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 26-29, 43-44 ,68-61

Διαιτητές: Παπαδοπούλου, Αγραφιώτης

ΑΙΑΣ (Ξανθόπουλος): Πρώιος, Κεφαλίδης, Δάρας 11 (3), Ασλανίδης, Ηλιάδης 10 (1), Αγατσιώτης 6, Ανδρεάδης, Τσελεκίδης 24 (1), Μπαρμπίτσας, Κουλιούδης, Γκίντσας, Κοσμίδης 17.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 2, Τσουλφαΐδης, Κουτσομήτρος 4, Κελόγλου, Ευγενιάδης 8, Στόικος 8, Κουτούλας 2, Μιχαλόπουλος 21, Στάμος 14, Καμπάνταης 6.

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας απέναντι στο αντίστοιχο της Δόξας Ελπίδος Ευόσμου στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 35-105. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπήκε μουδιασμένη στο παρκέ, είχε κενά στην άμυνα και δεν έκανε ολοκληρωμένες επιθέσεις. Με την διαφορά δυναμικότητας αισθητή και έχοντας απουσίες βασικών παικτών, η ομάδα των Αμπελοκήπων δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τους αντιπάλους της, οι οποίοι πίεζαν ασταμάτητα. Το επόμενο παιχνίδι, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, είναι με αντίπαλο τον Αίαντα, την Κυριακή 27/11 στο 11ο Δημ. Σχολείο Ευόσμου.

Τα δεκάλεπτα: 7-23, 13-49, 23- 78, 35-105

Διαιτητές: Λάσπα, Παμπουκόγλου

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής 4, Τσουλφαΐδης 2, Κουτσομήτρος 4, Κέλογλου, Ευγενιάδης 2, Στόικος 6, Κουτούλας 4, Μιχαλόπουλος 7, Στάμος 5, Καμπάνταης 1.

ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Παπασαβόγλου 11, Βενετίδης 10, Βασιλείου 12, Κόντελης 13, Παπαπασχάλης 8, Νούσκαλης, Τσιροποίλης 8, Τσιροποίλης 8, Πετρίδης 6, Πέρρας 14, Κουρσούμαλλος 11 (1), Τσίκας 6.

Η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας νίκησε την αντίστοιχη της Αναγέννησης Φλόγας με σκορ 53-62 στο ΔΑΚ Πολίχνης, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει τον καλύτερο της εαυτό. Οι παίκτες της Ελπίδας μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο διαμορφώνοντας διαφορά 8 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο οι κακές πάσες και τα κενά στην άμυνα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο σκορ. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με την ομάδα του Μάκη Γεροντίδη μπροστά, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας στο σκορ, μετατρέποντας στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι σε ντέρμπι.

Τα δεκάλεπτα: 7-15, 24-31, 40-53, 53-62

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τσιόγκας): Στεργίου 7 (1), Κριθαρίδης, Πάντος 1, Κουτσοπαλίσης, Γκότζιας, Τζημούλης 2, Θεοδώρου 17 (2), Δαμανίδης 5 (1), Πόπα, Σινιάκης 21 (1), Μυρίδης, Ευθυμιάδης.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγκλής 3 (1), Τσουλφαΐδης, Κέλογλου, Ευγενιάδης 14 (1), Στόικος, Κουτούλας 2, Μιχαλόπουλος 22 (1), Στάμος 2, Καμπάνταης 19.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε εντός έδρας μάχη επικράτησαν οι παίδες της Ελπίδας επί του αντίστοιχου τμήματος της Ευκαρπίας, παίρνοντας τη νίκη με 59-46. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι σημειώνοντας 24 πόντους και διαμορφώνοντας τη διαφορά από τους αντιπάλους στους 16. Η ομάδα χειρίστηκε σωστά μέχρι τέλους τη διαφορά που έχτισε στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους αντιπάλους για να διαμορφώσει το τελικό σκορ 59-46 σημειώνοντας μία σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 33-16, 45-33, 59-46

ΕΛΠΙΣ( Γεροντίδης): Τσουλφαΐδης, Κουτσομήτρος 19 (1), Κέλογλου , Ευγενιάδης 11, Στόικος 2, Κουτούλας 2, Μιχαλόπουλος 12, Στάμος 9, Καμπάνταης 4.

ΕΥΚΑΡΠΙΑ (Παπαδόπουλος): Μπάρμπας, Στούπας 2, Τσεκάνης 6, Σάββας 13 (3), Παναγιωτίδης, Δήμου, Μανταρλής 4, Μαλασέτσης 18 (2), Τούτογλου, Καλαϊτζίδης, Λατσόπουλος, Κούρτσιος 3.

Με ήττα ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο για την παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, απέναντι στην Hoop με σκορ 65-36, στο γήπεδο της Νεάπολης. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και παρά την μέτρια εμφάνιση των αντιπάλων τους δεν κατάφεραν να κερδίσουν το ροζ φύλλο του αγώνα. Η αστοχία και τα αβίαστα λάθη χαρακτήρισαν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Η παιδική ομάδα της Ελπίδας θα αγωνιστεί ξανά στις 6 Νοεμβρίου με την Ευκαρπία στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Τα δεκάλεπτα: 12-9, 38-15, 52-22, 65-36 Διαιτητές: Λάσπα, Δαϊτσης

HΟΟΡ (Μασλαρινός): Σαχινίδης, Μουρατίδης 11 (1),Καρβουνιάδης 7, Τεκίδης 6, Κωτσιόπουλος, Ζίντρο 2, Βυρσώκυνος 4, Νίκος 6, Πρατσίδης 2,Δαϊκος 8, Παντελίδης 17, Παπαδόπουλος 2.

ΕΛΠΙΣ(Γεροντίδης): Τσουλφαΐδης, Χαρατσίδης 2, Κουτσομήτρος 2, Κέλογλου 2, Ευγενιάδης 10, Στόικος, Κουτούλας 2, Μιχαλόπουλος 7, Στάμος 8, Καμπάνταης 5.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσφέροντας πολύ καλό θέαμα, η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας επικράτησε του Μακεδονικού στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με σκορ 80-42. Η καλή συνεργασία των παικτών σε συνδυασμό με την αποτελεσματική επίθεση μετέτρεψαν το παιχνίδι σε… περίπατο. Από την αρχή του αγώνα η Ελπίδα έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά στο σκορ άνοιξε, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του Μάκη Γεροντίδη να παίξει καλό μπάσκετ προσφέροντας παράλληλα θέαμα στο κοινό.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 30-22, 58-26, 80-42

Διαιτητές: Καμηλάρης, Τζιαμπάσης

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Τσουλφαΐδης, Χαρατσίδης 8, Κουτσομήτρος 10, Κέλογλου 2, Ευγενιάδης 17, Στόικος 7, Κουτούλας 4, Μιχαλόπουλος 24 (1), Στάμος 2, Καμπαντάης 6.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γουναρίδης): Καραγκιόζης 10 (1), Τρούβας 1, Εμμανουηλίδης, Καλαϊτζής 4, Καρακάρης 8, Παπαδόπουλος, Μποσταντζής 4, Μάνκο 7, Μακάρας, Βαμβούρα 5, Τσαρουλίδης 3, Κυπαντωνίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη σημείωσε η ομάδα παίδων της Ελπίδας απέναντι στους Αετούς Πολίχνης με σκορ 38-51, στο κλειστό της Πολίχνης. Παρά το αρχικό της προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (8-15), η ομάδα βρέθηκε να χάνει με 20-19 στο τέλος του ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο, ιδιαίτερα το τέταρτο δεκάλεπτο, υπήρξε καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού, με την ομάδα του Μάκη Γεροντίδη να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα και να φτάνει στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 20-19, 30-35, 38-51

ΑΕΤΟΙ (Καραγιαννίδης): Μάνδαλης 6, Κετικίδης, Κωνσταντούδης 11 (1), Ταμπούρης 6, Ελευθεριάδης, Σπάρταλης 7, Ντώνας, Παπαστεργίου 4, Τσορτανίδης 4, Σιμόγλου.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Τσουλφαϊδης, Χαρατσίδης 2, Κουτσομήτρος 14 (1) Κέλογλου 6, Ευγενιάδης 9, Στόικος 4, Κουτούλας , Μιχαλόπουλος 10, Στάμος 6.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματικό ντέρμπι αποτέλεσε το παιχνίδι των Παίδων του μπάσκετ ενώπιον του ΕΚ Σταυρούπολης στους Αμπελοκήπους, το οποίο έληξε με σκορ 39-51. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι δύο ομάδες βρισκόταν πολύ κοντά στο σκορ με τα δεκάλεπτα να λήγουν 12-9 το πρώτο και 20-19 το δεύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη πάλεψε μέχρι το τέλος, η κούραση ήταν αισθητή επιτρέποντας την φιλοξενούμενη ομάδα να περάσει μπροστά στο σκορ και να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους.

Διαιτητές: Μπαχτσεβανόπουλος, Δημακόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 12-9, 20-19, 29-33, 39-51

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Χαρατσίδης 4, Κουτσομήτρος 16, Κέλογλου, Ευγενιάδης 10, Στάμος, Καραπανταής, Μιχαλόπουλος 5, Κουτούλας, Στόικος 4.

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (Κουταλίρης): Μαρκαντωνάκης, Καραγιαννάκης, Μπάρμπακας, Βασιλακάκης 4, Σαββίδης 9, Κωτσιόπουλος 8, Πασχαλίδης 4, Παντσόπολους 15, Κυρπιζαϊδης 4, Λαγίδης 3, Χριστοφορίδης 4.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε φιλικό αγώνα που έγινε το περασμένο Σάββατο στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, η παιδική ομάδα της Ελπίδας ηττήθηκε από την αντίστοιχη του Ολύμπου Κορδελιού. Το παιχνίδι έγινε με σκοπό να σπάσει η μονοτονία των συνεχών προπονήσεων, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έχουν τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό.

Η ομάδα του Ολύμπου ήταν ανώτερη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έχοντας στη σύνθεση της και έφηβους αθλητές, με αποτέλεσμα να υπερτερεί σημαντικά έναντι της Ελπίδας. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε έναν πιο δύσκολο αντίπαλο, βοηθώντας τον προπονητή τους να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια και το μέλλον της ομάδας.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΘ ΠΑΙΔΩΝ 2023-2024

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΑΣΘ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2023-2024

 

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον προκριματικό γύρο του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ η ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, αφού στο τελευταίο και βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι έχασε από τον Ερμή Λαγκαδά με 62-50. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, με αρκετή ένταση και τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι στάθηκαν πιο τυχεροί και έχοντας κάποια ευνοϊκά σφυρίγματα κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και τελικά να κατακτήσουν τη νίκη γοήτρου. Ο Μάκης Γεροντίδης έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και αν αυτοί ήταν πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε ορισμένες τελικές προσπάθειες, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 16-12, 14-11, 16-14.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Σιμόπουλος 10 (2), Ιωαννίδης 5, Γιαγλής, Μπάρμπας 7, Γυμνόπουλος 17 (1), Ευγενιάδης, Μανελίδης, Στόικος, Μιχαλόπουλος 7, Σταματίου 4, Βατάλης, Χερνάντεζ.

Εύκολο απόγευμα είχε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, που επικράτησε των Αμπελοκήπων με 61-28. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, αφού η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν παραπάνω από φανερή. Ο Μάκης Γεροντίδης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες και να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς, οι οποίοι παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ κατάφεραν εύκολα να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Δεκάλεπτα: 14-8, 15-10, 18-5, 14-5.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Σιμόπουλος 8, Ιωαννίδης 13, Γιαγλής 3 (1), Μπάρμπας 2, Γυμνόπουλος, Ευγενιάδης 7 (1), Μανελίδης 4 (1), Στόικος 10, Μιχαλόπουλος 12, Σταματίου, Βατάλης 2, Χερνάντεζ.

Την ήττα γνώρισε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων από τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου με 56-45, αφού οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παρά την μέτρια απόδοση των αντιπάλων δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Οι δυο ομάδες από την αρχή του παιχνιδιού συμβάδιζαν στο σκορ χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει. Ο Κεραυνός ήταν πιο τυχερός σε κάποια κρίσιμα σημεία και, εκμεταλλευόμενος τα διαδοχικά λάθη των παικτών της Ελπίδας, ευστόχησε σε αρκετά σουτ τριών πόντων και κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 9-13, 11-14, 13-10, 12-19

ΕΛΠΙΔΑ (Γεροντίδης): Σιμόπουλος 10, Ιωαννίδης 12 (1), Γιαγλής, Μπάρμπας 2, Γυμνόπουλος 6 (1), Ευγενιάδης, Μανελίδης 2, Στόικος, Μιχαλόπουλος 7, Σταματίου 4, Βατάλης 2, Χερνάντεζ.

Εκτός έδρας ήττα γνώρισε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας από τη Δόξα Ελπίδος με 70-47. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη πάλεψαν όσο μπορούσαν, έβγαλαν μεγάλο πάθος και αγωνιστικότητα και παρά την εμφανή διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων, κατάφεραν να τους κοντράρουν αρκετά και να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Αν μάλιστα δεν υπήρχε το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου το σκορ ήταν 22-3, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Πολύ καλή η διαιτησία των Τζιβελεκίδου και Κασαπίδη.

Τα δεκάλεπτα: 22-3, 14-19, 14-9, 20-16.

ΕΛΠΙΣ: Σιμόπουλος 12, Ιωαννίδης 8, Γιαγλής 2, Μπάρμπας, Γυμνόπουλος 2, Ευγενιάδης 2, Μανελίδης 3 (1), Στόικος 3 (1), Μιχαλόπουλος 12, Σταματίου 3, Βατάλης, Χερνάντεζ.

Εντός έδρας ήττα, στο πρώτο παιχνίδι για το 2016, γνώρισε η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας από την αντίστοιχη του Αριστοτέλη Σταυρού με 61-56. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 29-25. Στη συνέχεια η ομάδα του Σταυρού βελτίωσε την άμυνά της και παίζοντας μερικές φορές υπέρμετρα σκληρά κατάφερε να προηγηθεί με 12 πόντους στις αρχές της 4ης περιόδου. Οι παίκτες της Ελπίδας στο τελευταίο πεντάλεπτο έπαιξαν πιο πιεστική άμυνα και προσπάθησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι, αλλά η αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 11-14, 13-20, 14-16.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Σιμόπουλος 2, Ιωαννίδης 29 (1), Γιαγλής, Μπάρμπας 5 (1), Γυμνόπουλος 4, Ευγενιάδης 6 (2), Μανελίδης, Στόικος, Μιχαλόπουλος 8, Σταματίου, Βατάλης, Χερνάντεζ .

Με νίκη αποχαιρέτησε το 2015 η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, καθώς επικράτησε της Δόξας Δρυμού στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με σκορ 61-48. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα, κάνοντας αρκετά λάθη κυρίως στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την Ελπίδα να μπαίνει πιο δυνατά και αποφασιστικά και με κάποια ξεσπάσματα, κυρίως στην τέταρτη περίοδο, κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ, να πάρει διαφορά ασφαλείας και να κατακτήσει δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 12-18, 17-11, 17-8

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Σιμόπουλος 7, Ιωαννίδης 26 (1), Γιαγλής, Μπάρμπας 2, Γυμνόπουλος 1, Ευγενιάδης 1, Μανελίδης, Στόικος, Μιχαλόπουλος 8, Σταματίου, Βατάλης 4, Χερνάντεζ 12.

Εκτός έδρας νίκη για την παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων επί του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου με 59-45 στο Κονταξοπούλειο. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ξεκίνησαν τον αγώνα πολύ δυνατά, παίζοντας καλή άμυνα και με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Ιωαννίδη και τη συνδρομή των υπόλοιπων παικτών, πήραν μια διαφορά ασφαλείας από το πρώτο δεκάλεπτο την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 10-11, 9-15, 17-14.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Σιμόπουλος 8, Ιωαννίδης 25 (5), Γιαγλής 1, Μπάρμπας, Γυμνόπουλος 3, Ευγενιάδης 3 (1), Μανελίδης, Στόικος 4, Μιχαλόπουλος 3, Σταματίου 4, Βατάλης.

Την ήττα γνώρισε η παιδική ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων από την αντίστοιχη των Ελπίδων Ηλιούπολης με σκορ 64-55. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με την Ελπίδα να έχει μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη αγωνίστηκαν με μεγάλο πάθος και τα έδωσαν όλα για τη νίκη, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε η απώλεια (στο 17ο λεπτό) του βασικού καθοδηγητή και ηγέτη της ομάδας Ιωαννίδη, ο οποίος χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γείρει η πλάστιγγα στο τέλος προς το μέρος των φιλοξενούμενων.

Δεκάλεπτα: 13-11, 19-16, 9-24, 14-13.

ΕΛΠΙΔΑ (Γεροντίδης): Σιμόπουλος 9 (2), Ιωαννίδης 20 (2), Γιαγλής, Μπάρμπας 5, Γυμνόπουλος 4, Ευγενιάδης, Μανελίδης, Στόικος 3, Μιχαλόπουλος 4, Σταματίου, Χερνάντεζ 10.

Την ήττα γνώρισαν οι παίδες του μπάσκετ στο Σταυρό από τον τοπικό Αριστοτέλη με 61-45, Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ξεκίνησαν καλά τον αγώνα και διατηρούσαν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, αλλά το πολύ σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων εκνεύρισε τους αθλητές της Ελπίδας, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε αρκετά λάθη και η ομάδα του Σταυρού να γυρίσει το ματς. Την επόμενη εβδομάδα υπάρχει ρεπό λόγω του τριημέρου.

Δεκάλεπτα: 7-14, 15-5, 23-11, 16-15.

Αγωνίστηκαν οι Μπάρμπας 13, Ιωαννίδης 11 (1), Γυμνόπουλος 10 (2), Μιχαλόπουλος 7, Σταματίου 3, Βατάλης 1, Γιαγλής, Σιμόπουλος και Ευγενιάδης.

Ζευγάρωσε τις νίκες της η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, αφού στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ, νίκησε δίκαια την Δόξα Δρυμού με 62-56. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη έπαιξαν κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. "Αχίλλειος πτέρνα" της ομάδας ήταν και πάλι οι ελεύθερες βολές, αφού οι παίκτες της Ελπίδας ευστόχησαν μόνο στις 10 από τις 41 βολές που εκτέλεσαν συνολικά.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 13-18, 12-14, 19-17.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Ιωαννίδης 21 (3), Σιμόπουλος 11 (3), Μιχαλόπουλος 11, Σταματίου 6, Γυμνόπουλος 5, Χερνάντεζ 4, Βατάλης 2, Μπάρμπας 2, Γιαγλής.

Την πρώτη της νίκη πέτυχε η παιδική ομάδα της Ελπίδας στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι και με αρκετό άγχος στα τελευταία λεπτά, επικράτησαν του Δ.Α.Σ.Ω. με 47-36 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η Ελπίδα θα πάει στο Δρυμό με την τοπική Δόξα.

Τα δεκάλεπτα: 15-9, 12-9, 11-2, 9-16

ΕΛΠΙΣ: Ιωαννίδης 25, Χερνάντεζ 7, Σταματίου 5, Γυμνόπουλος 5, Σιμόπουλος 3, Μιχαλόπουλος 2.

Εύκολη εντός έδρας νίκη πέτυχαν οι παίδες της Ελπίδας επί του ICBS με 64 – 47 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, καθώς οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, αλλά οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ήταν πιο αποφασιστικοί και έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η Ελπίδα μπήκε πιο δυνατά και ασκώντας μεγάλη πίεση στους αντιπάλους κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ και να πάρει διαφορά ασφαλείας.

Από την ομάδα της Ελπίδας διακρίθηκαν οι Ιωαννίδης και Θεολόγου που πέτυχαν από 24 πόντους ο καθένας. Καλή η διαιτησία του Γαβρίδη, με λάθη του Κασόλη.

Δεκάλεπτα: 13-9, 15-17, 24-12, 12-9.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Καλενδέρης 6, Ιωαννίδης 24, Γιαγλής, Μπάρμπας, Γυμνόπουλος 2, Ευγενιάδης 6, Κωλέτας, Θεολόγου 24, Μιχαλόπουλος, Χερνάντεζ 2.

ICBS (Τσικίνας): Αποστολίδης, Παπαθανασίου, Μικρόπουλος 2, Λουκάς, Σοφικίτης 7, Καραγιαννίδης 3, Λυπιρίδης 17, Χατζηλίδης, Στουγιάννης, Πίκουλας 12.

* Στην ενότητα MEDIA GALLERY μπορείτε να δείτε βίντεο με φωτογραφίες από το τουρνουά μπάσκετ Ακαδημιών που έγινε τα Χριστούγεννα στη Σταυρούπολη και συμμετείχε ο σύλλογός μας.

Με ήττα ξεκίνησε η νέα χρονιά για τους παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που έχασαν στον Εύοσμο από την Δόξα Ελπίδα με 66-46. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη άντεξαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο την πίεση των αντιπάλων τους και ήταν κοντά στο σκορ παίζοντας καλή άμυνα. Στο δεύτερο μέρος η Δόξα συνέχισε να πιέζει, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ελπίδας να υποπέσουν σε αρκετά λάθη και σε συνδυασμό με την κούραση να έρθει φυσιολογικά η ήττα. Η Δόξα ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Καλή η διαιτησία των Στρατόγλου και Αναστασιάδη.

Δεκάλεπτα: 18-19, 17-11, 21-7, 10-9.

ΔΟΞΑ (Χατζηβρέττας): Παναγιώτου 8, Δαμιανίδης 8, Αλεξομανωλάκης 13, Μπεκίρι 15, Σίσκος 5 (1), Τρανός, Μποδιτσόπουλος 4, Κυνηγόπουλος, Βαφειάδης 4, Παπαδόπουλος 3, Πιπερίδης 2.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Καλενδέρης 4, Ιωαννίδης 12 (1), Γιαγλής, Βατάλης 2, Γυμνόπουλος 8, Ευγενιάδης 2, Κωλέτας 3 (1), Θεολόγου 4, Μιχαλόπουλος 9, Χερνάντεζ 2, Μπάρμπας.

Εκτός έδρας ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα γνώρισε η παιδική ομάδα της Ελπίδας στα Ελευθέρια από τον Ολυμπο Κορδελιού με σκορ 53 – 50. Το παιχνίδι είχε τα στοιχεία του ντέρμπι, καθώς οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνέχεια στο σκορ. Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά προδόθηκαν από την αστοχία τους στις ελεύθερες βολές, αφού ευστόχησαν μόνο στις 8 από τις 26 που εκτέλεσαν. Καλή η διαιτησία των Γρηγοράσκου και Λάσπα.

Δεκάλεπτα: 11-9, 16-20, 8-9, 18-12.

ΟΛΥΜΠΟΣ (Μακαλέκας): Κοκονέσης 2, Γαλάκτιος 4, Φαχιρίδης 9, Αραβίας, Δεμπερδεμίδης 14 (1), Τζελέπης 3, Χατζηγεωργαντής, Β. Παγοντζίκης 4, Καντούρης, Α. Παγοντζίκης 7 (1), Αρβανιτίδης 10.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Καλενδέρης 6, Ιωαννίδης 13 (2), Γιαγλής, Βατάλης 4, Γυμνόπουλος 4, Ευγενιάδης, Κωλέτας 5, Θεολόγου 8, Μιχαλόπουλος 10.

Εύκολη εντός έδρας νίκη για τους παίδες της Ελπίδας επί της Δόξας Δρυμού με το ευρύ 70-19. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο Μάκης Γεροντίδης ξεκούρασε τους βασικούς του, χρησιμοποιώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Καλύτεροι για την Ελπίδα οι Καλενδέρης, Θεολόγου και Χερναντέζ. Εύκολο το έργο των διαιτητών Καμηλάρη και Μωυσίδη.

Δεκάλεπτα: 17-5, 17-2, 26-8, 10-4

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Καλενδέρης 19, Ιωαννίδης 11, Βατάλης 3, Γυμνόπουλος 5, Ευγενιάδης 2, Θεολόγου 18, Μιχαλόπουλος 2, Χερνάντεζ 10.

ΔΟΞΑ (Παντελίδης): Μ. Σταυρούσης 6, Γκαλέτσης, Μανιάτης 2, Πατσιάλας, Μουρατίδης 4, Γιαμπαστός, Π. Σταυρούσης 3, Σμαράγδας 2, Σπυρίδωνας 2, Παπαοικονόμου.

Νίκη στο φινάλε για τους παίδες της Ελπίδας επί του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου με σκορ 59 - 57, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Η Ελπίδα, έχοντας σε καλή μέρα τους Ιωαννίδη, Καλενδέρη και Θεολόγου (πέτυχαν 51 από τους 59 πόντους της ομάδας), κατάφερε να σημειώσει το νικητήριο καλάθι 10 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα και να κατακτήσει το ροζ φύλλο. Καλή η διαιτησία του Λόλι, με λάθη του Αναστασιάδη.

Δεκάλεπτα: 14-11, 19-17,13-22, 13-7.

ΕΛΠΙΔΑ (Γεροντίδης): Καλενδέρη 17 (1), Ιωαννίδης 20 (1), Γιαγλής, Βατάλης, Γυμνόπουλος 3 (1), Ευγενιάδης 3, Κωλέτας, Θεολόγου 14, Μιχαλόπουλος 2.

ΔΑΣΩ (Θεοχαρόπουλος): Ελευθεριάδης 17, Καπελάνος 4, Κάκαλης 18 (1), Καλπιάς 12, Γιαννούσης 6, Αβραμίδης, Πίβατς, Πλιούκας, Γεωργιάδης.

Εκτός έδρας ήττα στον Εύοσμο γνώρισε η παιδική ομάδα της Ελπίδας από την αντίστοιχη του Αστέρα Ιπποδρομίου, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ, με το ευρύ 63-24. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη κατέβαλλαν φιλότιμη προσπάθεια, αλλά λόγω της υπεροχής των αντιπάλων σε ύψος, δεν μπορούσαν να πάρουν εύκολα τα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να φτάνουν με μεγάλη δυσκολία στο καλάθι. Καλή η διαιτησία των Τσαμακτσή και Καμηλάρη.

Δεκάλεπτα: 20-4, 18-7, 13-4, 12-9.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Νικολαΐδης, Κυριαζής): Κωνσταντίνου, Φυλάκης 6, Βράκας, Ιωαννίδης 7, Α. Παπασαβόγλου 13, Αρ. Παπασαβόγλου, Ζαχαρίας 6, Πυλαράκης 2, Δέτσικας 8, Φύλλας 4, Καλονικίδης 11, Δημητριάδης 6.

ΕΛΠΙΔΑ (Γεροντίδης): Καλενδέρης 3, Ιωαννίδης 13 (1), Γιαγλής, Βατάλης 2, Γυμνόπουλος 5 (1), Ευγενιάδης, Κωλέτας, Θεολόγου, Μιχαλόπουλος 1, Χερνάντεζ.

Σε εξ’ αναβολής αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, ύστερα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι της ομάδας των Αμπελοκήπων - Μενεμένης με 45-37. Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ήταν πιο ψύχραιμοι και με κορυφαίο τον Ιωαννίδη που πέτυχε 25 πόντους, έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 7-6, 15-10, 6-7, 9-22.

ΕΛΠΙΔΑ (Γεροντίδης): Καλενδέρης 4, Ιωαννίδης 25 (2), Γιαγλής, Βατάλης, Γυμνόπουλος 4, Ευγενιάδης, Κωλέτας, Θεολόγου 8, Μιχαλόπουλος 4, Χερνάντεζ.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ (Χριστοφορίδης): Θωμάς, Σιμόπουλος, Καλαϊτζίδης, Σεβάς 8, Μπράμε, Γκόσιος, Πασενίδης 10, Καραπαναγιώτης 2, Χαρατσίδης, Κορελίδης 2, Παππάς 15 (3), Τσουλφαΐδης.

Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ, η ομάδα Παίδων της Ελπίδας γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου με 65-33. Δυστυχώς η έκταση του σκορ αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού σε καμία περίπτωση οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του αγώνα. Μοναδική όαση ο Θεολόγου, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες. Δίκαιη η επικράτηση για τους παίκτες του Κεραυνού, που ήταν καλύτεροι σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με αρκετά λάθη η διαιτησία των Θρασυβουλίδη και Μεντεσίδη.

Δεκάλεπτα: 21-9, 12-8, 18-7, 14-9.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Χριστοφορίδης): Κόκκαλης 2, Καρράς 7, Σωτηρέλης 13 (1), Τσελνίκου 22 (2), Χονδρογιώργης, Πατσιαβούρας, 13, Πατεράκης 2, Βερνίτης 6, Πάτρωνας.

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Καλενδέρης 6, Ιωαννίδης 3, Γιαγλής, Βατάλης 4, Γυμνόπουλος 5 (1), Εγενιάδης, Κωλέτας 1, Θεολόγου 14, Μιχαλόπουλος, Χερνάντεζ.

Εύκολο απόγευμα είχε η Παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας, που νίκησε τον Πρωτέα στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων με 65-24, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΘ. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική και ο Μάκης Γεροντίδης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του. Κορυφαίοι ήταν οι Ιωαννίδης και Θεολόγου.

Δεκάλεπτα: 10-8, 24-6, 11-8, 20-2.

Η σύνθεση της Ελπίδας: Καλεντέρογλου 8, Ιωαννίδης 10, Γιαγλής 4, Βατάλης 4, Γυμνόπουλος 4, Ευγενιάδης 8, Κουλέτας 4, Θεολόγου 10, Μιχαλόπουλος 9, Ερνάντεζ 4.

Αντίο 2013 με νίκη

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2013 η ομάδα μπάσκετ παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων  επικρατώντας εκτός έδρας με 34-58 της ομάδας του Ολύμπου. Παρά την απουσία  του Δημήτρη Δημητρακόπουλο που είναι και από τους βασικούς σκόρερ της Ελπίδας η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την αντίπαλη έδρα. Ο αγώνας δεν έχριζε δάφνες ποιότητας καθώς η ομάδα του Ολύμπου έχει ένα πολύ νεανικό αλλά πολλά υποσχόμενο ρόστερ για τις επόμενες χρονιές. Η Ελπίδα έβαλε τις βάσεις από το πρώτο δεκάλεπτο παίρνοντας μια καλή διαφορά στο σκορ με 6-19.  Ένα ξέσπασμα των παικτών του Μάκη Γεροντίδη στο τελευταίο δεκάλεπτο άνοιξε ακόμα την ψαλίδα της διαφοράς με την Ελπίδα να παίρνει τη νίκη με 24 πόντους.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 6-19, 4-8, 13-9, 11-22

ΟΛΥΜΠΟΣ(Κοτανίδης):  Κοκονέσης 4, Παγοντζίδης Β, Παγοντζίδης Α 7, Γχάνεμ, Χατζηγεωργαντής 2, Αραβιάς 3, Γαλάκτιος 4, Σαχηρίδης 6, Βαντούρης 6, Δεμπερδεμίδης 2

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γεροντίδης): Κέλογλου 8, Καλεντέρης 23, Ιωαννίδης 2, Κεφαλούρος 3, Δημητρακόπουλος Α 8. Θεολ'πογπου 10. Τανακίδης , Ξενοκράτης 4

 

 

Πήρε φόρα

 

Στον αγώνα που έριξε την αυλαία στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων της ΕΚΑΣΘ η Ελπίδα Αμπελοκήπων επικράτησε εύκολα με 63-40  του Αριστοτελείου Κολλεγίου δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη «ξέσπασε» στη δεύτερη περίοδο και με ένα επιμέρους 17-2 διέλυσε την ομάδα του Αριστοτελείου που παρατάχθηκε με μόλις έξι παίκτες στο παρκέ. Η Ελπίδα στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα κάνοντας κυρίως αναγνώριση των δυνατοτήτων του αντιπάλου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μάκη Γεροντίδη ήταν καταιγιστικοί πέτυχαν 17 πόντους έναντι 2 που σημείωσαν  οι φιλοξενούμενοι με την Ελπίδα Αμπελοκήπων να προηγείται στο πρώτο ημίχρονο με 32-15. Ακόμα πιο απλά έγιναν τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Μάκη Γεροντίδη να διατηρούν τη διαφορά μέχρι τέλους και να παίρνουν τη νίκη με 23 πόντους διαφορά για το 63-40. 
Δεκάλεπτα: 15-13, 32-15, 42-27, 63-40

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ(Γεροντίδης): Μωϋσίδης 2, Μαχαιρίδης 15, Μηνασίδης 12, Αργυρίου 5(1), Φουτσιτζής 7(1), Ξενιτίδης, Παπαδημητρίου 6, Καραμπίδης 10(1), Σπυριδωνίδης 6.

 Διαιτητές: Αγραφιώτης Ι., Τοκμακίδης.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ(Μπατής): Μπάπκας 9, Βαφόπουλος 8, Μίντσης 13(1), Πουλατσίδης, Ανδρέου 3, Ματακίδης 7.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1) ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ            16           711-356                355

2) ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ        15           612-483                129

3) ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ      15           522-415                107

4) ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ            13           678-573                105

5) ΒΑΟ  13           545-518                27

6) ΓΑΛΑΖΙΟΙ        12           445-556                -111

7) ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ             11           446-455                -9

8) ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ        11           427-508                -81

9) ΗΡΑΚΛΗΣ       10           453-545                -92

10) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ     10           407-604                -197

11) ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚ.           9              348-581                -233

 

*Γαλάζιοι και Κεραυνός Ωραιοκάστρου δεν έκαναν το ρεπό τους.

Ήττα στην κόψη του ξυραφιού

 

Χιτσκοκικό ήταν το φινάλε του αγώνα Ελπίδα Αμπελοκήπων –ICBS που πήγε στην παράταση με την φιλοξενούμενη ομάδα να παίρνει τη νίκη στις λεπτομέρειες με 57-58. Η Ελπίδα Αμπελοκήπων έχασε τον αγώνα από δικά της λάθη καθώς 17΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ οι γηπεδούχοι  ήταν μπροστά σκορ με 57-56 , έχασαν την μπάλα και στην επόμενη φάση έκαναν φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν τις βολές και πήραν τη νίκη με 57-58. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 47-47. Καθ όλη την διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο –πόντο με την Ελπίδα να κάνει στο φινάλε κρίσιμα λάθη που της στέρησαν τη νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 15-16, 12-15, 7-8, 13-8 παράταση  11-10

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γεροντίδης):   Κέλογλου , Καλεντέρης 24( 1), Ιωαννίδης 6, Δημητρακόπουλος  Δ 17 (1), Κεφαλούρος 3, Κόντης , Δημητρακόπουλος  Αθ.  2, Θεολόγου 2, Τανακίδης , Ξενοκράτης 3

 

ICBS (Tσιγκίνας):  Αποστολίδης , Παπαδόπουλος 4, Ελευθεριάδης,  Σταυρόπουλος 12( 1), Χανιώτης, Χατζηηλίδης,   Κυπριαγκόπουλος 1, Καραγιαννίδης , Παπανικολάου  5, Ταγκίλης 8, Τσιτορίδης , Πίκουλας 28(2)

Εύκολα οι παίδες

 

Ανώτερη σε όλους τους τομείς η Ελπίδα Αμπελοκήπων λύγισε μέσα στον Εύοσμο με 36-49 τη Δόξα Ελπίδος που αν και προσπάθησε δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει την ομάδα του Μάκη Γεροντίδη. Μάλιστα εάν οι παίκτες της Ελπίδας ήταν πιο σοβαροί και δεν χαλάρωναν η διαφορά στο σκορ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη,

Δεκάλεπτα: 7-11, 9-14, 8-20, 12-4

ΔΟΞΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ(Χατζηβρέττας): Αιβαζίδης 3, Ξανθόπουλος 4, Αλεξομανωλάκης 8, Καλογύρος 1, Μαυρόπουλος , Μανούκας , Μποζητόπουλος 14(1), Μπεκίρης 2, Καραπέτσης, Μπρουσιάκης , Μυλόπουλος 4, Βασιλειάδης

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γεροντίδης): Κέλογλου 3, Καλεντέρης 4, Ιωαννίδης 3, Δημητρακόπουλος Δ 5, Κεφαλούρος , Δημητρακόπουλος Α 8, Θεολόγου 20, Ξενοκράτης 6

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά

 

Βαριά ήττα με 59-22 γνώρισε η Ελπίδα Αμπελοκήπων από τον ΑΟ Αμπελοκήπων στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής. Μακριά από τον καλό τους εαυτό οι παίδες του Μάκη Γεροντίδη και με πολύ κακά ποσοστά στην  επίθεση έπεσαν θύμα της καλής εμφάνισης του ΑΟ Αμπελοκήπων, σε ένα παιχνίδι πολύ νευρικό. Η γηπεδούχος ομάδα είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και χωρίς να απειληθεί έφθασε στο ροζ φύλλο αγώνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η εμφάνιση της Ελπίδας ήταν απογοητευτική με τους αθλητές της να μην μπορούν να παίξουν ομαδικά.

 

Τα δεκάλεπτα: 12-5, 12-6, 16-6, 19-5

 

ΑΟ Αμπελοκήπων (Μαλτέζος): Θωμάς , Πολυχρονιάδης Χ. 3 (1), Κυριακίδης ,Καλογερίδης, 9(3), Πολυχρονιάδης Θ 4, Μπερτάλι 18(3), Μανασίδης 2, Διάρας 2, Καλτσίδης 6, Κωνσταντινίδης 6, Παππάς 7(2), Αντωνίου 2. ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γεροντίδης): Κέλογλου, Καλεντέρης 2, Ιωαννίδης 3, Δημητριάδης Δ9, Κεφαλούρος 8, Δημητριάδης Α, Κόντης , Θεολόγου 6, Τζίμας, Τανακίδης, Ξενοκράτης.

Ήττα για τους παίδες

 

Βαριά ήττα με 33-63 από τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου γνώρισε η Ελπίδα Αμπελοκήπων για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΘ. Ουσιαστικά οι παίδες του Μάκη Γεροντίδη άντεξαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Η συνέχεια ήταν καταστροφική με τους παίκτες της Ελπίδας να έχουν δύο καταστροφικά δεκάλεπτα που άνοιξαν τη ψαλίδα της διαφοράς. Κάπου εκεί χάθηκε η ψυχολογία , έλειψε το καθαρό μυαλό με τους παίδες να κυνηγάνε συνέχεια στο σκορ τους φιλοξενούμενους που πανηγύρισαν εύκολη νίκη με 33-63.

 

 Τα δεκάλέπτα 10-11, 6-20, 6-21, 11-11

 

 

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γεροντίδης):  Κέλογλου 2, Καλεντέρης 6, Ιωαννίδης 4, Δημητρακόπουλος Δ 4, Κεφαλούρος , Κόντης 2, Δημητρακόπουλος Θ 8, Θεολόγου 5, Τζήμας ,Κανακίδης , Ξενοκράτης 2

 

 

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Τσελεμπής):  Κόκκαλης , Πατσιαβούρας 13, Πατρωνάς 5, Τσερνίκου. Στρέτζος 14, Ματσιουδάκης 6, Εγκβαλά 2, Ιατρίδης 4, Κρουσταλάκης 2, Χατζής 5

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ : ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  -ΔΟΞΑ ΕΛΠΙΔΟΣ

 

Ποδαρικό με το …δεξί! 

 

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις η παιδική ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την αγωνιστική περίοδο 2013 –2014. Στην πρεμιέρα η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη επικράτησε με 55-42 της Δόξας Ελπίδος κάνοντας τη καλύτερη εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα. Η Ελπίδα έλεγχε καθ όλη τη διάρκεια το παιχνίδι φθάνοντας έτσι δίκαια στη νίκη. Ο προπονητής της Ελπίδας Μάκης Γεροντίδης έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών του βλέποντας τους παίκτες του να παίζουν κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ. Στο κυρίως αγωνιστικό κομμάτι η Ελπίδα μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ και με καλή άμυνα και υπεροχή στην επίθεση ξέφυγε με 19-5. Πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Μάκη Γεροντίδη να μην αποφεύγουν τα λάθη που οφείλονται στο νεαρό της ηλικίας τους. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες της Ελπίδας επέβαλλαν τον ρυθμό τους και διατήρησαν  το προβάδισμα 43-28.  Στο τέτρτο δεκάλεπτο η Δόξα Ελπίδος πέτυχε δύο πόντους παραπάνω 12-14 αλλά τα πάντα είχαν πια κριθεί με την Ελπίδα να πανηγυρίζει τη νίκη με 55-44.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Μάκης Γεροντίδης): Κέλογλου (1), Καλενδέρης 13, Ιωαννίδης , Δημητρακόπουλος Δ 6, Κεφαλούρος , Δημητρόπουλος Αθ 4, Θεολόγου 17, Τζήμας 5, Ξενοκράτης 3.

ΔΟΞΑ ΕΛΠΙΔΟΣ (Χατζηβρέττας): Καλογήρος 7, Ξανθόπουλος 14(2), Αλεξομανωλάκης 6, Κουζούνης, Δαμιανίδης 2, Μανούκας 3, Μποδιτσόπουλος 3, Μπεκίρης,  Βασιλειάδης, Αιβαζίδης 2, Μυλώπουλος 1, Παπαδόπουλος 4.