Οπως κάθε χρόνο το Τμήμα Βόλεϊ της Ελπίδας παρουσιάζει την χρονιά που πέρασε με ένα βίντεο. Είναι μια ευκαιρία για όλους να θυμηθούμε όσα ζήσαμε το 2017, τις μικρές και μεγάλες στιγμές που μοιραστήκαμε βλέποντας το Another Year in Green.

Γιατί η Ελπίδα είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ της και πάνω απ' όλα τα ΠΑΙΔΙΑ της.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 

Την φιλόξενη αγκαλιά της άνοιξε για μία ακόμη φορά η Ελπίδα Αμπελοκήπων για τα ΑΜΕΑ. Με πρωτοβουλία της διοίκησης και των προπονητών των τμημάτων υποδομής βολεϊ τα μέλη του ΚΔΑΠ/ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν, όπως κάθε μήνα, στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» και έπαιξαν αθλητικά παιχνίδια μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια η «Καλύτερη Ομάδα» αποχαιρέτησε τη χρονιά με… μπάρμπεκιου, το οποίο είχαν προετοιμάσει οι γονείς των αθλητών της Ελπίδας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο κ. Γιώργος Κυριλλίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση», η δημοτική σύμβουλος κ. Κική Ζωναρέλλη και σύσσωμο το ΔΣ της Ελπίδας. Φυσικά, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πετύχει χωρίς τη βοήθεια των μικρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου, που είχαν μαζική παρουσία στο γυμναστήριο.

* Υλοποιώντας και μία ακόμη κοινωνική δράση, η Ελπίδα Αμπελοκήπων βοηθά το νεοσύστατο Κοινωνικόύ Παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης και καλεί τους φίλους του Συλλόγου να ενισχύσουν με είδη μακράς διάρκειας (τρόφιμα, είδη καθαριότητας κλπ) την προσπάθεια αυτή. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι συλλογής ειδών στα γυμναστήρια «Ι. Λεμονίδης» και ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

VIDEO

 

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ηΕλπίδα άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο υπεύθυνος ακαδημιών της Ελπίδας και εμπνευστής της προσπάθειας Χρήστος Γκαλμπένης, μαζί με τον προπονητή Γιάννη Κυλίτση, φιλοξένησαν τα μέλη του ΚΔΑΠ και τους γονείς τους στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» και τους έδωσαν την ευκαιρία να αθληθούν και να διασκεδάσουν επί μία ώρα. Συνεργάτες στο event ήταν το προσωπικό του ΚΔΑΠ και οι αθλήτριες από τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων της Ελπίδας, που όπως κάθε φορά ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση. Παρών στο γήπεδο ήταν και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κατζικάς και αρκετά μέλη του ΔΣ της Ελπίδας.

Εδώ και λίγο καιρό ο Σύλλογος συμφώνησε με το ΚΔΑΠ ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιείται πλέον σε μηνιαία βάση, με σκοπό την άθληση των ΑΜΕΑ υπό την επίβλεψη του Γιάννη Κυλίτση. Αλλωστε, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ αποτελούν την καλύτερη ομάδα της Ελπίδας...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

Γιορταστική θα είναι η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση της Ελπίδας με τα ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 16.30, στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης».

Οι αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων βόλεϊ θα υποδεχτούν, όπως κάθε μήνα, τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας και θα αποχαιρετήσουν μαζί το 2017, με αθλητικά παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα χάπενινγκ.

Αλλωστε, τα μέλη του ΚΔΑΠ είναι η Καλύτερη Ομάδα της Ελπίδας

Εδώ και δύο χρόνια η Ελπίδα Αμπελοκήπων συνεργάζεται με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, δείχνοντας με κάθε ευκαιρία το κοινωνικό της πρόσωπο.

Ετσι, σε συνέχεια των προηγούμενων εκδηλώσεων που διοργανώνονταν περιστασιακά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιούν πλέον συνάντηση σε μηνιαία βάση στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης», με σκοπό την άθληση των ΑΜΕΑ. Την ευθύνη της εκγύμανσης των μελών του Κέντρου αναλαμβάνει ο τεχνικός της Ελπίδας Γιάννης Κυλίτσης, σε συνεργασία με το προσωπικό του ΚΔΑΠ.

Η πρώτη συνάντηση της χρονιάς θα γίνει την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 16:30.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων, στα πλαίσια ενίσχυσης του νεοσύστατου Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, καλεί τους φίλους του Συλλόγου να ενισχύσουν με είδη μακράς διάρκειας (τρόφιμα, είδη καθαριότητας κλπ) την προσπάθεια αυτή. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι συλλογής ειδών στα γυμναστήρια «Ι. Λεμονίδης» και ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Την συνεργασία τους σε επίπεδο ακαδημιών μπάσκετ επισημοποίησαν η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Δημόκριτος, τα δύο ιστορικά σωματεία του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, με σκοπό να αγκαλιάσουν όλα τα παιδιά της περιοχής και να τα φέρουν πιο κοντά στον αθλητισμό. Οι δύο σύλλογοι σφράγισαν την συνεργασία τους εκδίδοντας την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελπίδας Αμπελοκήπων και του Δημοκρίτου αποφάσισαν να συνεργαστούν στις ακαδημίες μπάσκετ, με σκοπό το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο τεχνογνωσίας, οργάνωσης και στελέχωσης δυναμικού.
Φιλοσοφία και των δύο συλλόγων, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τα παιδιά, είναι να μεταδώσουμε στους αθλητές τις γνώσεις του μπάσκετ, τα ιδεώδη του αθλητισμού και να συμβάλλουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην πνευματική τους καλλιέργεια, με το πνεύμα του σεβασμού, της αυτοεκτίμησης, της αθλητικής εντιμότητας, της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι.
Η πρώτη συγκέντρωση των αθλητών μας, γεννηθέντων το 2003 και νεώτερων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.30, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων.

Το ΔΣ του ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Το ΔΣ του ΜΑΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει, η Ελπίδα δέχτηκε για δεύτερη φορά φέτος τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ο υπεύθυνος ακαδημιών της Ελπίδας και εμπνευστής της προσπάθειας Χρήστος Γκαλμπένης, μαζί με τον προπονητή Γιάννη Κυλίτση, φιλοξένησαν τα μέλη του ΚΔΑΠ και τους γονείς τους στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης» και τους έδωσαν την ευκαιρία να αθληθούν και να διασκεδάσουν επί μία ώρα. Συνεργάτες στο event ήταν το προσωπικό του ΚΔΑΠ και οι αθλήτριες από τα τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων της Ελπίδας, που όπως κάθε φορά ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση.

Η Ελπίδα έχει συμφωνήσει με το ΚΔΑΠ ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση, με σκοπό την άθληση των ΑΜΕΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων, ο κορυφαίος σύλλογος σε επίπεδο υποδομών στην Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το καθιερωμένο καλοκαιρινό καμπ, υπό την επίβλεψη του προπονητή και παλαιού διεθνή αθλητή Γιάννη Κυλίτση και του Βαλάντη Μαμάη, προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας παμπαίδων.

Το καμπ θα έχει διάρκεια πέντε εβδομάδες και θα διεξάγεται πρωινές ώρες στο κλιματιζόμενο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973 031033 και στα γραφεία του συλλόγου (18.30-21.30), τηλ. 2310 748470.

Διασκεδάστε και μάθετε τα μυστικά του βόλεϊ εκεί που φτιάχνονται οι πρωταθλητές.

Στιγμές γεμάτες… Ελπίδα έζησε το Δημαρχείο της Ορεστιάδας καθώς ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Αποστόλης Χαριτωνίδης, υλοποιώντας την υπόσχεσή του παρουσία του μέντορά του Γιάννη Κυλίτση, παρέδωσε στον Δήμο Ορεστιάδας, αφιερώνοντας στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, το χρυσό μετάλλιο της δισκοβολίας που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων αθλητών.

Η εκδήλωση, μία ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Κυλίτση, συνδυάστηκε με την παρουσία των ομάδων ανδρών και γυναικών του συλλόγου στην πόλη της Ορεστιάδας για τους προγραμματισμένους αγώνες τους. Σύσσωμες οι αποστολές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μαζί με τις ομάδες βόλεϊ της Ορεστιάδας και της Ν. Βύσσας και μικρούς αθλητές από τις ακαδημίες ομάδων της πόλης. Παρών ήταν επίσης και ο πρώην αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Φώτης Βασιλειάδης, που ταξίδεψε στον Εβρο για να τιμήσει τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του.

Ο Αποστόλης, που δεν ξεχνά την Ελπίδα Αμπελοκήπων και την τιμά με τις τεράστιες επιτυχίες του, μπορεί να μην γεννήθηκε ή να έζησε στην Ορεστιάδα, ωστόσο έχοντας «πνευματικό πατέρα» τον Γιάννη Κυλίτση, αγάπησε την πόλη και είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία του με επιστολή του η οποία διαβάσθηκε στον φετινό αγώνα παλαιμάχων «Παίζω για τον Νίκο».

Εχοντας βγει νικητής από την μάχη κατά της λευχαιμίας, συνέχισε να αγωνίζεται και να κερδίζει καθημερινές μάχες και έφτασε για άλλη μία φορά στην κορυφή του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων αθλητών που φιλοξενήθηκε στην Μάλαγα. Αυτό το μετάλλιο παρέδωσε στον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, που το παρέλαβε εμφανώς συγκινημένος και υπερήφανος. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει φυσικά ο Γιάννης Κυλίτσης, που συνόδεψε τον Χαριτωνίδη στην πόλη όπου ο ίδιος διέπρεψε ως αθλητής του ΑΟ Ορεστιάδας.

«Τα μετάλλια και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία αξία, αν δεν έχουν και αντίκτυπο στην κοινωνία. Με την πράξη μου αυτή ήθελα να τιμήσω το Νίκο Σαμαρά, καθώς επίσης να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο ως προς την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και να δώσω ελπίδα στους συνανθρώπους μου που περνούν αυτά που πέρασα κι εγώ πριν από δέκα χρόνια», δήλωσε ο Αποστόλης στο Ράδιο Εβρος, ενώ ο Γιάννης Κυλίτσης συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος γιατί ο Απόστολος, χαρίζοντας αυτό το μετάλλιο στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, το χαρίζει στην πόλη και τον αθλητισμό της Ορεστιάδας. Ο Αποστόλης έγινε ένας από μας και ελπίζω η πράξη του να αφυπνίσει τον αθλητικό κόσμο της πόλης και να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές».

Το ΔΣ της Ελπίδας συγχαίρει τον Αποστόλη για την πρωτοβουλία του και τον ευχαριστεί που για μία ακόμη φορά τίμησε το όνομα του συλλόγου και έδωσε ένα μάθημα ζωής στους νεώτερους αθλητές και αθλήτριές μας.

Ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη στις αρχαιρεσίες της 17ης Μαΐου 2017, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απόστολος Σταυρίδης
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Κασαπίδης
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Παπαγεωργίου
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ευδοξία Μυλωνά
ΤΑΜΙΑΣ: Ιάκωβος Ιακωβίδης
ΜΕΛΗ ΔΣ: Βασίλης Καραμπίδης, Αγγελος Ταλαμπίρης, Θεόφιλος Μάρτσης, Θεοχάρης Τάτσης, Δέσποινα Ξαντινίδου, Χρήστος Γκαλμπένης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΣ: Δημήτρης Χατζηνάκος, Λάζαρος Τσουμπέκης, Γεώργιος Ταυλίκος, Γεώργιος Γιαννακίδης.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.