Με τον εξ αναβολής αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν οι Παίδες της Ελπίδας την παρουσία τους στην Α' Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, που τους πρόσφερε σημαντικές εμπειρίες και πλούσιες αγωνιστικές παραστάσεις.

Τα σετ: 0-3 (11-25, 13-25, 11-25).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Καπουσούζης, Κόντσος, Γκέρμπουρας, Μπέμπης, Αγγελακούδης (λ), Κοντογιάννης.

ΠΑΟΚ: Παντζάκης, Ευαγγελίδης, Σαρρίδης, Τέλιος (λ), Τσουτάνης, Μαρμαρίδης, Χειλαδάκης, Μαυρίγκος, Γράβαλης (λ), Χατζηεμμανουήλ, Φανάρας, Ντίνας.



Στις λεπτομέρειες λύγισαν οι Παίδες της Ελπίδας στο Πανόραμα, όπου έδωσαν μεγάλη μάχη κόντρα στη γηπεδούχο ΑΕΝ Πανοράματος και προηγήθηκαν στα σετ, αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα με 3-1, αφήνοντας πάντως καλές εντυπώσεις με την προσπάθειά τους.

Τα σετ: 3-1 (22-25, 25-21, 25-20, 25-17).

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: Ασλανίδης, Γκάτκας, Μαρούδας, Παπακωνσταντίνου, Βαδής, Μπινίκος, Α. Καλλιανίδης, Δ. Καλλιανίδης, Ξεροσαββίδης, Μαριφόγλου, Τυμπανίδης (λ), Παπαδόπουλος, Μιάφος, Ρούκας (λ).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μπακάλης, Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Γκανέλας (λ), Καπουσούζης, Γκέρμπουρας, Μπέμπης, Αποστόλου, Κοντογιάννης.



Χρήσιμες εμπειρίες αποκόμισαν οι Παίδες της Ελπίδας απέναντι στα Μουδανιά, στον πρώτο αγώνα τους για το 2024, ο οποίος δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα, αλλά επέτρεψε στους μικρότερους σε ηλικία παίκτες της ομάδας μας να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να ανεβάσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους ενόψει του πρωταθλήματος της κατηγορίας Παμπαίδων που θα ακολουθήσει προσεχώς.

Τα σετ: 0-3 (12-25, 13-25, 18-25).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μπακάλης, Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Γκανέλας (λ), Καπουσούζης, Κόντσος, Γκέρμπουρας, Μπέμπης, Αγγελακούδης (λ), Αποστόλου, Κοντογιάννης.

ΠΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ: Παπαστεργίου, Γιαντλής, Βαλκάνης, Μέγας, Ζλατίντσης, Καραπέτσας, Κοτζάι, Βαμβακόγλου, Ευγενίου, Κόκκαλης (λ), Ροδοβίτης (λ).

Δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα οι Παίδες της Ελπίδας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ωστόσο ακόμα και μέσα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορούν να βγουν θετικά στοιχεία και να χρησιμεύσει η εμπειρία αυτή ως προετοιμασία για τους μικρότερους παίκτες, που θα συμμετάσχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των Παμπαίδων.

Τα σετ: 3-0 (25-09, 25-14, 25-13).

ΝΓΣΘ ΗΡΑΚΛΗΣ: Καρακανάκης, Βελισσαρίου, Θεοδοσούδης, Σιώης, Μαυρογιάννης, Γιουβανούδης, Παπαδημητρίου, Ράπτης, Παπαδόπουλος.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μπακάλης, Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Καπουσούζης, Κόντσος, Μπέμπης, Αγγελακούδης (λ), Αποστόλου, Κοντογιάννης.

Προσπάθησαν και δικαιώθηκαν οι Παίδες της Ελπίδας, που επικράτησαν με 3-0 σετ επί της ΧΑΝΘ έπειτα από μεγάλη μάχη, στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, χάρη στην αποτελεσματικότητά τους στα καθοριστικά σημεία κάθε σετ.

Τα σετ: 3-0 (26-24, 25-20, 25-23).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μπακάλης, Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Καπουσούζης, Κόντσος, Γκερμπουράς, Μπέμπης, Αγγελακούδης (λ), Αποστόλου, Κοντογιάννης.

ΧΑΝΘ: Καραΐσκος, Παπαγεωργίου, Γράνης (λ), Δημητρίου, Ραπτόπουλος, Τσαβδαρίδης, Κατιρτζής, Φωτιάδης, Δάλλας, Κουνταρδάς.

















Κατάθεση ψυχής έκαναν οι Παίδες της Ελπίδας στην Περαία, όπου αναμετρήθηκαν με τον Περσέα για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ, με τους γηπεδούχους να υπερισχύουν τελικά με 3-2 σετ. Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά επανήλθε δυναμικά και ισοφάρισε σε 2-2 έπειτα από συγκλονιστική μάχη, έστω και αν δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να επικρατήσει στο τάι μπρέικ.

Τα σετ:
3-2 (25-22, 25-18, 26-28, 25-27, 15-09).






Ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου γνώρισαν οι Παίδες της Ελπίδας στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής στο "Ι. Λεμονίδης", κρατώντας όμως για την συνέχεια τα καλά στοιχεία που έδειξαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ.

Τα σετ: 0-3 (11-25, 18-25, 12-25).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μπακάλης, Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Καπουσούζης, Κόντσος, Γκερμπουράς, Μπέμπης, Αγγελακούδης (λ), Αποστόλου, Κοντογιάννης.

ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Διέσης, Ν. Μουρατίδης, Καραολάνης, Γώγος, Δούμας, Μπακιρτζής (λ), Μαρκόπουλος, Ποζατζίδης, Ελευθεριάδης, Κοτσοπόδης (λ), Συμεωνίδης, Α. Μουρατίδης, Ρασπάκος, Τσαντεκίδης.





















Με όσες δυνάμεις είχαν πάλεψαν οι Παίδες της Ελπίδας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πήγασο Πολίχνης για την 4η αγωνιστική, αλλά η διαφορά ηλικία αποδείχθηκε καθοριστική και έφερε το τελικό 3-0. Παρόλα αυτά, η ομάδα μας αρχίζει να βγάζει ποιότητα και ξεκάθαρα το μέλλον της ανήκει...

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-14, 25-15).

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ: Παπαθανασίου, Στέφος, Ευστρατίου, Τουραμάνογλου (λ), Μεντεσίδης, Λαζαρίδης, Μελεκτσόγλου, Καλλιπότης, Παπαλάμπρου, Παντόγλου (λ), Παλαιοχωρίτης, Ιβανίδης, Θάνος, Τρόντελ.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μπακάλης, Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Καπουσούζης, Κόντσος, Γκερμπουράς, Μπέμπης, Αγγελακούδης (λ), Αποστόλου, Κοντογιάννης.












Καλύτερο αποτέλεσμα άξιζαν οι Παίδες της Ελπίδας απέναντι στον Άρη, από τον οποίο γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 3-0 σετ για την 3η αγωνιστική, χάνοντας όμως στις λεπτομέρειες τα δύο πρώτα σετ, που θα μπορούσαν να έχουν αντίθετη κατάληξη και να δώσουν εντελώς διαφορετική μορφή στο παιχνίδι. Η ομάδα μας κρατά πάντως την καλή προσπάθειά της και συνεχίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τα σετ: 0-3 (20-25, 21-25, 17-25).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μπακάλης, Μανζιέρι, Καμπούρης, Μαργαρίτης, Κόντσος, Γκερμπουράς, Καπουσούζης, Μπέμπης, Αγγελακούδης (λ), Αποστόλου, Κοντογιάννης.

ΑΣ ΑΡΗΣ: Αμπελάς, Κ. Αϊβαζόγλου, Σουμελίδης, Παπαδόπουλος, Μισαηλίδης, Α. Αϊβαζόγλου, Κλεπουσνιώτης, Παπαγεωργίου, Μανιάτης (λ), Λέκκας, Λουλουδάκης.

Στη μάχη του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ μπήκαν οι Παίδες της Ελπίδας, που αναμετρήθηκαν εκτός έδρας με τον Ιωνικό Ιωνίας για την 1η αγωνιστική, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 σετ. Η ομάδα μας μπήκε μουδιασμένη και δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική στα δύο πρώτα σετ, αλλά στην συνέχεια βρήκε τα πατήματά της και διεκδίκησε το τελευταίο σετ, το οποίο έχασε με 25-22.





Με πολλά χαμόγελα ξεκίνησε προπονήσεις για τη νέα σεζόν η ομάδα βόλεϊ Παίδων της Ελπίδας, υπό την καθοδήγηση του Βραζιλιάνου Λεονάρντο Ντος Σάντος, που αποτελεί νέο πρόσωπο στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου μας.

Το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας περιλαμβάνει μάλιστα αρκετή πρωτοτυπία, με προπονήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γήπεδο μπιτς βόλεϊ. Η πρωτοβουλία αυτή άρεσε πολύ στους νεαρούς παίκτες της ομάδας, οι οποίοι μπήκαν στην καινούργια περίοδο με πολλή όρεξη!

Καλή χρονιά στους "πράσινους" και σε όλες τις ομάδες, με υγεία και αγωνιστική πρόοδο!







Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Α' Φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (Παίδων) της ΕΠΕΣΘ, με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελπίδας να έχει ως εξής:

1η αγωνιστική (21/10): Ιωνικός - ΑΣ Ελπίς
2η αγωνιστική (04/11): Ρεπό
3η αγωνιστική (11/11): ΑΣ Ελπίς - Άρης
4η αγωνιστική (18/11): Πήγασος Πολίχνης - ΑΣ Ελπίς
5η αγωνιστική (25/11): ΑΣ Ελπίς - Αίας Ευόσμου
6η αγωνιστική (02/12): Περσέας - ΑΣ Ελπίς
7η αγωνιστική (09/12): ΑΣ Ελπίς - ΧΑΝΘ
8η αγωνιστική (16/12): Ηρακλής - ΑΣ Ελπίς
9η αγωνιστική (13/01): ΑΣ Ελπίς - Μουδανιά
10η αγωνιστική (20/01): Πανόραμα - ΑΣ Ελπίς
11η αγωνιστική (27/01): ΑΣ Ελπίς - ΠΑΟΚ



Εκτός έδρας ήττα για τους Παμπαίδες της Ελπίδας, που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο τρίτο σετ απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου αλλά τελικά έχασαν με 3-0, στην αναμέτρησή τους για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-10, 26-24).

ΑΠΣ ΑΙΑΣ: Μουρατίδης, Γώγος, Δούμας, Μπακιρτζής, Κοτσοπόδης, Σ. Σπατοβάλης, Μαρκόπουλος, Οικονόμου, Ρασπάσκος, Γ. Σπατοβάλης, Ποζατζίδης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Ιντσκιρβέλι, Πέτσας, Κόντσος, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Μπέμπης, Ιμανιμίδης, Γκερμπούρας, Αγγελακούδης.







Με την εξ αναβολής εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη για τη 10η αγωνιστική ολοκλήρωσαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων την παρουσία τους στην προκριματική φάση του πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ, στο οποίο κατέλαβαν την 9η θέση με συνολικό απολογισμό τέσσερις νίκες και επτά ήττες.

Το νεανικό σύνολο του Θοδωρή Κολεσιώτη, παρά την ήττα με 3-0, έδειξε καλά στοιχεία απέναντι στον Άρη και έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παικτών θα συμμετάσχει στις αρχές του 2023 και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Παμπαίδων, έχοντας περισσότερα εφόδια για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-19, 25-22).

 

 

 

 

 

Πολλαπλά κέρδη είχε για τους Παίδες της Ελπίδας η αναμέτρηση με τον Μακεδονικό, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ, καθώς συνοδεύτηκε από νίκη με 3-0 σετ, αλλά και από την αγωνιστική ευκαιρία που πήραν οι ηλικιακά μικρότεροι παίκτες, που είναι γεννημένοι το 2010.

Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-12, 25-21).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κεφαλάς, Πάσχος, Παστουρμάς, Κόντσος, Γκανέλας, Γεωργουλέτης, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Παπαστεργιάδης, Τζιάφας, Μανζιέρι (λ), Αγγελακούδης (λ).

ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Σίβης, Φωτιάδης, Χασάν-Σουκριόγλου, Καλαϊτζίδης, Καϊόπουλος, Κοκάρας, Αζάς.

Επανήλθαν στα νικηφόρα αποτελέσματα οι Παίδες της Ελπίδας, που κέρδισαν εντός έδρας τον Περσέα με 3-0 σετ για την 9η αγωνιστική και άφησαν θετικές εντυπώσεις με το αγωνιστικό πνεύμα που έδειξαν από την αρχή μέχρι το τέλος, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στους παίκτες του Περσέα για την προσπάθειά τους.

Τα σετ: 25-19, 25-14, 27-25.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κεφαλάς, Πάσχος, Λέτσας, Παστουρμάς, Γκανέλας, Γεωργουλέτης, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Μανζιέρι, Γεωργιάδης, Τζιάφας, Μπέμπης (λ), Μαργαρίτης (λ).

ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ: Καραδημητράς, Ιλιονίου, Χελιδόνης, Ισάκ, Τιφτικτζόγλου, Κάμπο, Βαβαρούτας.

















Άλλη μία χρήσιμη αγωνιστική εμπειρία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ανανεωμένη ομάδα των Παίδων της Ελπίδας, που αναμετρήθηκε εκτός έδρας με τα Μουδανιά για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Νικήτρια αναδείχθηκε η γηπεδούχος ομάδα με 3-0 σετ, ωστόσο οι παίκτες του Θοδωρή Κολεσιώτη έδειξαν καλά στοιχεία και προσπάθησαν να φανούν ανταγωνιστικοί, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ.

Τα σετ: 25-20, 25-09, 25-18.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ: Παπαστεργίου, Ζλατίντσης, Κοτζάι, Καραπέτσας, Βαμβακόγλου, Γαϊτανίδης, Κόκκαλης, Τάκος, Σαμώλης, Λυδιανός, Ροδοβίτης, Μαυρίδης (λ).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κεφαλάς, Πάσχος, Παστουρμάς, Κόντσος, Γκανέλας, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Τζιάφας, Μαργαρίτης (λ).

 

 

Πάλεψαν αλλά έχασαν από τον Ηρακλή με 0-3 σετ οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 19-25, 21-25, 14-25.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κολεσιώτης): Κεφαλάς, Πάσχος, Στάικος, Παστουρμάς, Γκανέλας, Γεωργουλέτης, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Μανζιέρι, Παπαστεργιάδης, Αγγελακούδης, Τζιάφας, Μπέμπης (λ), Μαργαρίτης (λ).

ΝΓΣΘ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 (Γιαμακίδης): Παρασκευάς, Ατματζίδης, Ράπτης, Σταματίου, Παπαδημητρίου, Παρασκευάς, Βελισσαρίου, Σιώης, Μακρογιάννης, Ναβροζίδης, Οσμανλλάρι (λ), Σαράτσης.














Το πολύ καλό ξεκίνημα των Παίδων στην Πολίχνη δεν στάθηκε αρκετό για να τους χαρίσει ένα θετικό αποτέλεσμα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πήγασο για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. 

Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 17-22 στο 1ο σετ, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην κατάκτησή του, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με ένα ράλι 8-0 (25-22), ενώ στα επόμενα σετ η ομάδα μας δεν κατάφερε να φανεί εξίσου δυνατή.

Παρόλα αυτά, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που δείχνουν κάθε φορά μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων τους!

Τα σετ: 25-22, 25-14, 25-15.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Κ. Μαζιώτης): Σεμερτζίδης, Τέλιος, Τσαλκιτζίδης (λ), Θάνος, Αυγερινίδης, Μ. Σδραυκάκης, Τουραμάνογλου (λ), Σαββίδης, Παπαλάμπρου, Δημόκας, Κλεανθίδης, Ευστρατίου, Α. Σδραυκάκης, Ουζούνης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Θ. Κολεσιώτης): Κεφαλάς, Πάσχος, Στάικος, Παστουρμάς, Κόντσος, Γκανέλας, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Μανζιέρι, Γεωργιάδης, Τζιάφας, Μπέμπης (λ), Μαργαρίτης (λ).





















Το δυνατό ξεκίνημα δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους Παίδες της Ελπίδας, που προηγήθηκαν στα σετ απέναντι στον Ιωνικό, έφτασαν πολύ κοντά στο να κάνουν το 2-0, αλλά τελικά δεν άντεξαν και ηττήθηκαν με 1-3 σετ, στην εντός έδρας αναμέτρησή τους για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 25-23, 25-27, 14-25, 14-25.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κεφαλάς, Πάσχος, Στάικος, Παστουρμάς, Κόντσος, Γκανέλας, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Αγγελακούδης, Μανζιέρι, Τζιάφας, Μπέμπης (λ), Μαργαρίτης (λ).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουμπούς, Μουραντιάν, Καλτσάς, Δημητριάδης, Αβραμίδης, Ανδριανίδης, Ρουσάκης, Καράογλου (λ).






Νικηφόρα πέρασαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων από το Πανόραμα, όπου αναμετρήθηκαν με την τοπική ΑΕΝ για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ και επικράτησαν με 3-0. Ο κόουτς της ομάδας μας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Τα σετ: 18-25, 21-25, 19-25. 

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κολεσιώτης): Τηλέμαχος Κεφαλάς, Θοδωρής Τζιάφας, Σωτήρης Παστουρμάς, Δημήτρης Γκανέλας, Δημήτρης Μαργαρίτης, Δημήτρης Λέτσας, Άγγελος Στάικος, Άγγελος Ελευθεριάδης, Νίκος Κόντζιος, Γιώργος Μπέμπης, Γιάννης Πάσχος, Γιάννης Μπακάλης.











Σημαντική προσπάθεια κατέβαλαν για άλλη μια φορά οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, χωρίς ωστόσο να συνοδευτεί με ένα θετικό αποτέλεσμα στον Εύοσμο, όπου ηττήθηκαν με 3-0 σετ για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ. Άλλη μία χρήσιμη εμπειρία για την ανανεωμένη ομάδα μας, που δουλεύει με στόχο την σταδιακή βελτίωση και με το βλέμμα στο μέλλον.

Τα σετ: 25-22, 25-17, 25-16.

ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Φίνος): Γ. Οικονόμου, Κεπεσίδης, Μουρατίδης, Δούμας, Μαρμαρίδης, Μπακιρτζής (λ), Μπαργιώτης, Α. Οικονόμου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κολεσιώτης): Κεφαλάς, Πάσχος, Στάικος, Παστουρμάς, Κόντσος, Γκανέλας, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Αγγελακούδης, Μπέμπης (λ), Μαργαρίτης (λ).



Η ανανεωμένη ομάδα των Παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων δεν μπόρεσε να συνδυάσει με νίκη το ξεκίνημά της στο φετινό Πρωτάθλημα Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, καθώς γνώρισε εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο σετ και θα έχει σύμμαχό της τον χρόνο, ώστε να βελτιώνεται μέσα από τους αγώνες και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, μέσα από την επίμονη και συστηματική δουλειά. 

Τα σετ: 25-22, 25-15, 25-17.

ΠΑΟΚ (Γκουτζίδης): Ευαγγελίδης, Μαυρίδης, Τσουτάνης, Δ. Μαλετζίδης, Μεταλλίδης, Μ. Μαλετζίδης, Μαυρίγκος, Χατζηεμμανουήλ, Δημητριάδης (λ), Αγιομαμίτης, Ι. Κυριακίδης, Χ. Κυριακίδης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κολεσιώτης): Κεφαλάς, Πάσχος, Λέτσας, Στάικος, Παστουρμάς, Γκανέλας, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης, Μπακάλης, Μαργαρίτης (λ), Μπέμπης (λ), Τζιάφας, Κόντσος, Γεωργιάδης.

 

 

Σε νέα εποχή μπαίνουν οι ομάδες Παίδων και Παμπαίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που υποδέχονται την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 με καινούργια πρόσωπα και με ανανεωμένη διάθεση. Με πολλή δουλειά, υπομονή, επιμονή, αισιοδοξία και μεράκι, πιστεύουμε ότι σύντομα οι προσδοκίες μας θα δικαιωθούν.

Ευχαριστούμε τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ που αποτελούν αρωγό στη νέα μας προσπάθεια. Ευχή και προσδοκία μας, να έχουμε κοινή πορεία προς την κορυφή!

 

 

 



Οι Παίδες της Ελπίδας θα δώσουν 11 αγώνες στην Α’ Φάση του Πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ και οι τέσσερις πρώτοι της κανονικής περιόδου θα προκριθούν στο Final Four.

Το πρόγραμμα (έναρξη 08/10):

ΠΑΟΚ - Ελπίς
Αίας - Ελπίς
Ελπίς - ΧΑΝΘ
ΑΕΝ Πανοράματος - Ελπίς
Ελπίς - Ιωνικός
Πήγασος - Ελπίς
Ελπίς - Ηρακλής
ΠΟ Μουδανιών - Ελπίς
Ελπίς - Περσέας
Αρης - Ελπίς
Ελπίς - Μακεδονικός



Την ερχόμενη Δευτέρα (29/08) πρόκειται να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ομάδων βόλεϊ Παίδων και Παμπαίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Θοδωρή Κολεσιώτη.

Το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (29/08) στις 15:45 στο «Ι. Λεμονίδης», ενώ το πρόγραμμα της εναρκτήριας εβδομάδας θα περιλαμβάνει προπονήσεις την ίδια ώρα και στο ίδιο γυμναστήριο, καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή (02/09).




Η τεράστια προσπάθεια των Παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων δεν είχε ως ανταμοιβή μία ακόμα μεγαλύτερη διάκριση πέρα από την συμμετοχή τους στο Final Four του Πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ, όπου άγγιξαν το μετάλλιο αλλά το έχασαν στις λεπτομέρειες, στο καθοριστικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η νεανική ομάδα του Χρήστου Μπαλάσκα ηττήθηκε στο τάι μπρέικ, έπειτα από έναν απόλυτα μοιρασμένο αγώνα, ο νικητής του οποίου θα κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο στο Final Four και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές στα σετ, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε ισάριθμες περιπτώσεις και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου το 8-5 μετατράπηκε σε 8-11, αλλά η ομάδα μας αντεπιτέθηκε και είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, προτού τελικά υποκύψει με 14-16.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στους παίκτες της Ελπίδας, τόσο για την σημαντική επιτυχία της πρόκρισης και της συμμετοχής τους στο Final Four όσο και για το μαχητικό πνεύμα που έδειξαν, αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Η αναμέτρηση μεταδόθηκε διαδικτυακά από το κανάλι της ΕΠΕΣΘ στο YouTube: https://youtu.be/BzWyJE5xLRQ

Τα σετ: 25-23, 16-25, 29-27, 13-25, 14-16.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Μπαλάσκας): Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Στάικος, Κλεανθίδης, Τζιάφας, Γκανελας, Στεργίου (λ), Καραγιάννης (λ), Ιατρού, Στέφος, Κεφαλάς.

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Μαλετζίδης Μ., Ευαγγελίδης, Παντζάκης Αθ., Μαλετζίδης Φ., Παντζάκης Π., Μπάρτζας. Διαιτητές: Μπέλλος Ε., Καπλάνης, Ρορρου.

 



Ο τρίτος αγώνας θα είναι και ο καθοριστικός για τους Παίδες της Ελπίδας στο Final Four του Πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ, όπου γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους από τον Πήγασο Πολίχνης (3-0 σετ) αλλά διατήρησαν ανέπαφες τις πιθανότητές τους για είσοδο στην προνομιούχο τριάδα της τελικής κατάταξης.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον Πήγασο, στο ματς της 2ης αγωνιστικής του Final Four στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζει σε τίποτε τον στόχο τους: Όλα θα κριθούν αύριο (Τρίτη 22/02) στις 19:00, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (LIVE STREAM στο YouTube: https://youtu.be/BzWyJE5xLRQ), ο νικητής του οποίου θα κατακτήσει την 3η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
Αντίστοιχα, η πρωτιά θα κριθεί στο ζευγάρι ΠΟ Μουδανιών - Πήγασου Πολίχνης (21:00, LIVE STREAM: https://youtu.be/qgJGNH24-Wc), των ομάδων που έχουν μέχρι στιγμής από δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.

Τα σετ: 25-11, 25-13, 25-10.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Μαζιώτης): Παναγιώτου, Πετρίδης, Στεφανίδης, Σεμερτζίδης, Αδαμίδης, Τέλιος Δ., Αυγερινός (λ), Τέλιος Ι. (λ), Σδραυκάκης, Δημόκας, Ουζουνίδης, Παπαλάμπρου, Μπαρλής, Θάνος.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Μπαλάσκας): Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Στάικος, Κλεανθίδης, Τζιάφας, Γκανέλας, Στεργίου (λ), Καραγιάννης (λ), Ιατρού, Στέφος, Κεφαλάς.




Με ήττα ξεκίνησαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων την παρουσία τους στο Final Four του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, καθώς δεν τα κατάφεραν απέναντι στον ΠΟ Μουδανιών και έχασαν με 3-0 σετ.

Η ομάδα του Χρήστου Μπαλάσκα έκανε μουδιασμένη αρχή αλλά άξιζε κάτι καλύτερο, αφού στο 3ο σετ προηγήθηκε με 15-20, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτησή του και να ξαναμπεί στο παιχνίδι με διαφορετική ψυχολογία.

Ωστόσο, η προσπάθεια της ομάδας μας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση το ερχόμενο διήμερο στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», με την προσδοκία για βελτιωμένες εμφανίσεις και για καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στον Πήγασο Πολίχνης (Δευτέρα 21/02, ώρα έναρξης 20:00) και κόντρα στον ΠΑΟΚ (Τρίτη 22/02, ώρα έναρξης 19:00, LIVE STREAM στο YouTube: https://youtu.be/BzWyJE5xLRQ), παρά το δύσκολο έργο που είναι δεδομένο ότι θα έχει.

Τα σετ: 25-08, 25-10, 25-21.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Ροδοβίτης): Αδάμος, Γαϊτανίδης, Κότσιου, Πατσικας, Καραπετσας, Κοτζάϊ, Μπερίδης (λ), Λυδιανός (λ), Λαμπριανίδης, Μαστραντώνης, Γλαράκης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Μπαλάσκας): Σταμάτης, Ιατρού, Στάϊκός, Κλεανθίδης, Τζιάφας, Κεφαλάς, Στεργίου (λ), Καραγιάννης (λ), Γκανέλας, Ελευθεριάδης.




Ενόψει του Final 4 Κ18 Αγοριών το οποίο θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» το τριήμερο 20-22 Φεβρουαρίου, οι προπονητές και αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό, προχώρησαν σε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΘ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Χρήστος Μπαλάσκας (Προπονητής Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε προκριθεί στο Final Four και που θα συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη γιορτή του βόλεϊ. Μπαίνουμε στην τελική φάση ως αουτσάιντερ, έπειτα από μία καλή πορεία, που μας έχει φέρει ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό μας και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μάριος Σταμάτης (Αρχηγός Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Μετά από μια δύσκολη διετία μακριά από τα γήπεδα, καταφέραμε φέτος με δουλειά και επιμονή να περάσουμε στο Final Four. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να κατακτήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση και να συνεχίσουμε την πορεία μας στους προκριματικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος».

Κωνσταντίνος Μαζιώτης (Προπονητής Πήγασου Πολίχνης): «Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες  για τη συμμετοχή τους στο Final 4. Εύχομαι να έχουμε μια ωραία διοργάνωση και να παρακολουθήσουμε δυνατά παιχνίδια. Η ομάδα μας προπονείται καθημερινά και είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τους στόχους μας».  

Γιώργος Μπαλούκας (Αρχηγός Πήγασου Πολίχνης): «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος σε ένα ακόμα Final 4. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και θα προσπαθήσουμε ως ομάδα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία! Ας νικήσει ο καλύτερος!»

Μανώλης Ροδοβίτης (Προπονητής ΠΟ Μουδανιών): «Μετά από αποχή δύο χρόνων συμμετέχουμε σε αυτό το Final 4 με μεγάλη χαρά και ανακούφιση . Τα παιδιά αυτά αν και δεν έχουν πολλές αγωνιστικές εμπειρίες έχουν δουλέψει πολύ και έφτασε η ώρα  να ζήσουν αυτό για το οποίο προσπάθησαν τόσα χρόνια. Ελπίζω όλες οι ομάδες να είναι πλήρεις και να μην χάσει κανένα παιδί αυτή τη γιορτή».

Στέφανος Αδάμος (Αρχηγός ΠΟ Μουδανιών): «Είναι μεγάλη η χαρά μας που συμμετέχουμε σε αυτό το Final 4. Στόχος μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα στο γήπεδο και να κυνηγήσουμε την πρώτη θέση».

Δημήτρης Γκουτσίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στο F4. Τα παιδιά της ομάδας δουλεύουν μαζί τα τελευταία τρία χρόνια, επομένως είναι μεγάλη επιβράβευση το να φτάνουν για ακόμη μία χρονιά στους τελικούς. Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση του Α.Σ. ΠΑΟΚ για την στήριξη που μας προσφέρει, αλλά και τους Εφόρους και τους γονείς των παιδιών, που στέκονται αρωγοί. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά, ωστόσο, μας ταλαιπώρησε ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής. Ανυπομονούμε για τη συμμετοχή μας στους αγώνες και εύχομαι να γίνει μία καλή διοργάνωση και η ομάδα μας να καταφέρει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί και να κάνει το βήμα παραπάνω».

Φώτης Μαλετζίδης (Αρχηγός ΠΑΟΚ): «Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει δουλέψει σκληρά όλο αυτόν τον καιρό και στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε πολύ καλές εμφανίσεις και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».



Με την κλήρωση για τον καθορισμό της σειράς αγώνων ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Final Four του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (Παίδων) της ΕΠΕΣΘ, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-21-22 Φεβρουαρίου στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης».

Βάσει της κλήρωσης του ομίλου της τελικής φάσης, η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει αρχικά τον ΠΟ Μουδανιών, κατόπιν τον Πήγασο Πολίχνης και τέλος τον ΠΑΟΚ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φάιναλ φορ των Παίδων:

1η αγωνιστική | Κυριακή 20/02/2022
17:00: ΠΟ Μουδανιών - ΑΣ Ελπίς
19:00: ΠΑΟΚ - Πήγασος Πολίχνης

2η αγωνιστική | Δευτέρα 21/02/2022
18:00: ΠΑΟΚ - ΠΟ Μουδανιών
20:00: Πήγασος Πολίχνης - ΑΣ Ελπίς

3η αγωνιστική | Τρίτη 22/02/2022
19:00: ΑΣ Ελπίς - ΠΑΟΚ
21:00: ΠΟ Μουδανιών - Πήγασος Πολίχνης



Ραντεβού για το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ έκλεισαν οι Παίδες της Ελπίδας, χάρη στον εκτός έδρας θρίαμβό τους επί του Αίαντα Ευόσμου με 3-0 σετ, στον τελευταίο αγώνα τους για την Α’ Φάση!

Η ομάδα του Χρήστου Μπαλάσκα χρειαζόταν μία νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να υποσκελίσει τον Αίαντα στην κατάταξη και να κατακτήσει την προνομιούχο 4η θέση και μαζί το εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

Η αποστολή εξετελέσθη για τους «πράσινους», που επικράτησαν με επιβλητικό τρόπο και θα είναι παρόντες στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος, μαζί με τον Πήγασο Πολίχνης, τον ΠΟ Μουδανιών και τον ΠΑΟΚ.

Τα σετ: 23-25, 20-25, 21-25.

ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Οικονόμου, Μουρατίδης, Μπακιρτζής, Δημητριάδης, Μαρμαρίδης, Κελεσίδης, Αλεξάνδρου (λ), Μπαργιώτης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Ιατρού, Στάικος, Ν. Σταμάτης, Κλεανθίδης, Στέφος, Γκανέλας, Ελευθεριάδης, Τζιάφας, Κεφαλάς, Καραγιάννης (λ).



«Ζωντανοί» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο φάιναλ φορ παρέμειναν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, έπειτα από την εκτός έδρας νίκη τους επί του Άρη (3-0 σετ), για την 9η και τελευταία αγωνιστική της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στην επικράτηση στο κλειστό του «Κλ. Βικελίδης» και πλέον όλα θα κριθούν στο εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Αίαντα Ευόσμου, απέναντι στον οποίο η ομάδα μας θα χρειαστεί τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ προκειμένου να τον υποσκελίσει στην τελική κατάταξη και να κατακτήσει την προνομιούχο 4η θέση.

Τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης και μαζί την παρουσία τους στο φάιναλ φορ έχουν ήδη εξασφαλίσει ο Πήγασος Πολίχνης, ο ΠΟ Μουδανιών και ο ΠΑΟΚ.

Τα σετ: 20-25, 18-25, 14-25.





Το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα δεν ήρθε για τους Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων κόντρα στον ΠΑΟΚ, από τον οποίο ηττήθηκαν στο "Ι. Λεμονίδης" με 3-1 σετ, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν ιδανικά και πήραν άνετα το πρώτο σετ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή. Καθοριστικό αποδείχθηκε το τρίτο σετ, το οποίο κέρδισε ο ΠΑΟΚ (27-25) και προηγήθηκε 2-1 για να φτάσει τελικά στην επικράτηση και στο "τρίποντο".

Πλέον η Ελπίδα θα χρειαστεί δύο νίκες και συνολικά πέντε βαθμούς στους ισάριθμους αγώνες που απομένουν, προκειμένου να τερματίσει στην προνομιούχο τετράδα και να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-15, 19-25, 25-27, 19-25.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Στάικος, Στεργίου, Ν. Σταμάτης, Κλεανθίδης, Γκανέλας, Ελευθεριάδης, Τζιάφας, Κεφαλάς, Ιατρού (λ), Καραγιάννης (λ).

ΠΑΟΚ: Ευαγγελίδης, Παντζάκης, Φ. Μαλετζίδης, Μ. Μαλετζίδης, Μπάρτζας, Χατζηεμμανουήλ, Δημητριάδης.

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, κερδίζοντας με άνεση εκτός έδρας τη ΧΑΝΘ με 3-0 σετ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 15-25, 12-25, 16-25.

ΧΑΝΘ: Καραϊσκος, Παπαγεωργίου, Δημητρίου, Σταμπολίεβ, Μουστακίδης, Δάλλας, Τσαβδαρίδης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Στάικος, Στεργίου, Ν. Σταμάτης, Κλεανθίδης, Γκανέλας, Ελευθεριάδης, Τζιάφας, Κεφαλάς, Ιατρού (λ).

Εκτός έδρας ήττα γνώρισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων από τον Πήγασο Πολίχνης, με 3-0 σετ, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα μας δεν κατόρθωσε να κοντράρει τον ισχυρό αντίπαλο που είχε απέναντί της, αλλά κάθε αγωνιστική εμπειρία αποτελεί ένα χρήσιμο μάθημα για την συνέχεια.

Τα σετ: 25-07, 25-08, 25-14.

Δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων απέναντι στον ΠΟ Μουδανίων, από τον οποίο γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 3-0 στο «Ι. Λεμονίδης», για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.
Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας θα είναι στην Πολίχνη απέναντι στον Πήγασο, το ερχόμενο Σάββατο (30/10).

Τα σετ:
 18-25, 19-25, 11-25.

Με νίκη 3-2 σετ επί της ΑΕΝ Πανοράματος συνοδεύτηκε η επίσημη φετινή πρεμιέρα της ομάδας βόλεϊ Παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Έπειτα από το ρεπό της 1ης αγωνιστικής, οι παίκτες του Χρήστου Μπαλάσκα μπήκαν στο πρωτάθλημα «με το δεξί», κερδίζοντας έστω και δύσκολα στο «Ι. Λεμονίδης» έναν αξιόμαχο αντίπαλο, σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Η Ελπίδα προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά το Πανόραμα κατάφερε να ισοφαρίσει, με συνέπεια το ματς να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ, όπου η ομάδα μας μπόρεσε τελικά να επικρατήσει.

Τα σετ: 26-24, 25-19, 24-26, 20-25, 15-13.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Χρ. Μπαλάσκας): Στάικος, Στεργίου, Μ. Σταμάτης, Κλεανθίδης, Γκανέλας, Ελευθεριάδης / Καραγιάννης (λ), Στέφος.

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: Τριπτσόγλου, Νέλφος, Καρατζιοβαλής, Παπακωνσταντίνου, Μπινίκος, Χαλιμούρδας.

Το «χτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν συνεχίζεται για τους Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που έδωσαν την πρώτη τους φιλική αναμέτρηση  το Σάββατο (02/10) στο «Ι. Λεμονίδης», υποδεχόμενοι τον Νέο ΓΣΘ Ηρακλή 1908.

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, αλλά και ότι θα γίνονται καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι, αξιοποιώντας τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης που έχουν ως σύνολο.

Οι Παίδες θα ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους στο Πρωτάθλημα Κ18 της ΕΠΕΣΘ το προσεχές Σάββατο (09/10), ως γηπεδούχοι απέναντι στην ΑΕΝ Πανοράματος.

Έπειτα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η σειρά αγώνων της Ελπίδας Αμπελοκήπων στον ενιαίο Όμιλο της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (πρώην Παίδων) 2021-2022 της ΕΠΕΣΘ θα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - Ηρακλής
2η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - ΑΕΝ Πανοράματος
3η αγωνιστική: ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΣ Ελπίς
4η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών
5η αγωνιστική: Πήγασος Πολίχνης - ΑΣ Ελπίς
6η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - Απόλλων Καλαμαριάς
7η αγωνιστική: ΧΑΝΘ - ΑΣ Ελπίς
8η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - ΠΑΟΚ
9η αγωνιστική: Άρης - ΑΣ Ελπίς

Η έναρξη της Α’ Φάσης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου θα πάρουν το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης.





Νέο ξεκίνημα για το παιδικό βόλεϊ της Ελπίδας, που έπειτα από δύο αρνητικά αποτελέσματα πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, κερδίζοντας εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ. Οι παίκτες του Χρήστου Μπαλάσκα φάνηκαν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί στα κρίσιμα σημεία και επικράτησαν στις λεπτομέρειες, τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο σετ, ώστε να φύγουν τελικά θριαμβευτές από το βοηθητικό του "PAOK Sports Arena". 

Τα σετ: 28-30, 21-25, 25-27.

ΠΑΟΚ (Δ. Γκουσίδης): Μπεχλιβάνης, Πουλουτίδης, Μαυρίδης, Μ. Μαλετζίδης, Λιάμπας, Παντζάκης / Πρόιος (λ), Φ. Μαλετζίδης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Χρ. Μπαλάσκας): Γκέρτσης, Ορφανόπουλος, Μοσχοφίδης, Κλεανθίδης, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης / Αντωνιάδης (λ), Στεργίου (λ), Ακριτίδης, Φανούλης, Ελευθεριάδης, Σειράς, Μ. Σταμάτης.

Πικρή ήττα υπέστησαν οι παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων από τη ΧΑΝΘ, στο τάι μπρέικ, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική τη Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η ομάδα μας, που αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον βασικό της πασαδόρο, προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 σετ, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην επικράτηση και τελικά η αντίπαλός της ήταν εκείνη που έφυγε νικήτρια από το «Ι. Λεμονίδης».

Οι παίδες, που είχαν ηττηθεί και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Πολίχνη, θα αναζητήσουν ένα νέο ξεκίνημα και την πρώτη τους νίκη το ερχόμενο Σάββατο (17/10) απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Τα σετ: 28-26, 21-25, 25-19, 22-25, 12-15.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Χρ. Μπαλάσκας): Γκέρτσης, Ορφανόπουλος, Μ. Σταμάτης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης / Αντωνιάδης (λ), Στεργίου (λ), Κλεανθίδης, Ελευθεριάδης, Φανούλης.

ΧΑΝΘ: Φουντελάκης, Αδάμου, Σίνα, Ντιγκμπασάνης, Νικολακάκης, Κουτσονίκος / Δημητρίου (λ).



 



Εκτός έδρας ήττα με 3-0 σετ από τον Πήγασο Πολίχνης 1 γνώρισαν οι παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, χάνοντας πάντως στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να κατακτήσουν το πρώτο σετ και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Το επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Χρήστου Μπαλάσκα θα είναι κόντρα στη ΧΑΝΘ, το ερχόμενο Σάββατο (10/10).

Τα σετ: 25-23, 25-17, 25-14.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Χρ. Μπαλάσκας): Ακριτίδης, Αντωνιάδης, Βαρσάμης, Γκέρτσης, Ελευθεριάδης, Ιατρού, Μοσχωφίδης, Ορφανόπουλος, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Μ. Σταμάτης, Στεργίου, Φανούλης, Ουργαντζίδης, Κλεανθίδης.



Πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο του Αλεξανδρείου Μελάθρου και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας η κλήρωση του πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (Παίδων) της ΕΠΕΣΘ.

Οι δώδεκα συμμετέχουσες ομάδες (Ελπίδα Αμπελοκήπων, Πήγασος Πολίχνης 1, Πήγασος Πολίχνης 2, Αίας Ευόσμου, ΑΕΝ Πανοράματος, ΟΠΑΘ Περσέας, ΠΟ Μουδανίων, Άρης, Ηρακλής, ΧΑΝΘ, Απόλλων Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ) τοποθετήθηκαν όλες σε έναν όμιλο.

Το πρωτάθλημα των Παίδων θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου 2020 και βάσει της κλήρωσης η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Περσέα για την 1η αγωνιστική.

Δείτε ΕΔΩ τους ομίλους και την σειρά αγώνων του πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 (Παίδων) της ΕΠΕΣΘ


Ευχόμαστε καλή νέα σεζόν με υγεία, σε όλες τις ομάδες!



Τις βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε να χτίζει η ομάδα βόλεϊ παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Χρήστου Μπαλάσκα, ο οποίος αποτελεί νέο μέλος στην οικογένεια του συλλόγου.

Οι παίδες άρχισαν προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Στάδιο «Κ. Καραμανλής» και πλέον θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους στο «Ι. Λεμονίδης», ώστε να φτάσουν σιγά-σιγά στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας και να παρουσιαστούν αξιόμαχοι στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας σεζόν.

Την προπονητική ευθύνη της ομάδας έχει από φέτος ο 41χρονος Χρήστος Μπαλάσκας, που τα προηγούμενα χρόνια είχε θητεύσει στον πάγκο του ΕΟΣ και της ΜΕΝΤ, με την οποία ως αθλητής είχε φτάσει στο παρελθόν μέχρι τη Volleyleague.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έρθει στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, μία ιστορική ομάδα στις Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης, την οποία ξέρουμε όλοι στον χώρο του βόλεϊ. Από φέτος έχω αναλάβει τους παίδες και τους παμπαίδες της Ελπίδας και επιδίωξή μας είναι να γίνουν τα παιδιά καλύτεροι άνθρωποι πρώτα απ’ όλα και καλύτεροι αθλητές μετέπειτα. Φυσικά, στόχος της Ελπίδας θα είναι να πρωταγωνιστήσουμε στα πρωταθλήματα όπου θα συμμετάσχουμε και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο καινούργιος προπονητής της ομάδας Παίδων και Παμπαίδων.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Χρήστου Μπαλάσκα

Στιγμιότυπα από τις πρώτες προπονήσεις της ομάδας παίδων στο Δημοτικό Στάδιο «Κ. Καραμανλής»:







Τη μοναδική τους ήττα στη β' φάση του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, έπειτα από τέσσερις αλλεπάλληλες νίκες, γνώρισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στην Πολίχνη, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι «πράσινοι» έχασαν από τον ισχυρό Πήγασο Πολίχνης με 3-0 σετ, στο φινάλε της β' φάσης, αν και θα μπορούσαν ίσως να αποσπάσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το πρώτο σετ χάθηκε καθαρά, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα, αλλά το πλέον καθοριστικό σετ ήταν το δεύτερο, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την τύχη να μην στέκεται με το μέρος της ομάδας μας, η οποία δεν κατόρθωσε να κοντράρει εξίσου πολύ τον Πήγασο στο τρίτο σετ.

Τα σετ: 25-14, 25-23, 25-17.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ: Μάγγος, Μπατίδης, Παλαιοχωρινός, Σιαμπλίδης, Μελίτος, Σωτηρίου / Παπαδημητρίου (λ), Μπαλούκας (λ), Πολιτίδης, Διονάς, Χασίδης, Κωνσταντάς, Στεφανίδης, Τέλιος.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Κλεανθίδης, Ορφανόπουλος, Βαρσάμης, Σειράς, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Γκέρτσης (λ), Ι. Σταμάτης.
 

Την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τη β' φάση του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ πήραν, έστω και δύσκολα, οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που υπέταξαν την αντίστοιχη ομάδα του ΠΟ Μουδανιών με 3-1 σετ.

Ο προπονητής των «πράσινων» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και πήρε σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο, με τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή να δείχνουν και αυτοί τις δυνατότητές τους, όπως ο Ακριτίδης, που είχε καθοριστική συμβολή στο φινάλε του αγώνα.

Τα σετ: 25-22, 25-23, 17-25, 25-23.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Κλεανθίδης, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Μ. Σταμάτης, Φανούλης, Ελευθεριάδης, Ορφανόπουλος, Ακριτίδης.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ: Κότσιου, Λεμονής, Μπουλάκης, Βαμβακάς, Αδάμος, Μοσχόπουλος / Κούσεκ (λ), Δάτσικας, Γεωργούδης, Κοτζάι.





Ούτε στο κλειστό της ΧΑΝΘ σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ομάδας βόλεϊ παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που πανηγύρισε την τρίτη της επικράτηση σε ισάριθμα παιχνίδια στη β' φάση του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η απουσία των πασαδόρων Αντώνη Μοσχοφίδη και Μάριου Σταμάτη λόγω ασθένειας, δεν στάθηκε εμπόδιο για τους "πράσινους", που κέρδισαν με 3-0 σετ.

Τα σετ: 20-25, 17-25, 17-25.

ΧΑΝΘ: Νικολακάκης, Σίνα, Ντιγκμπασάνης, Αδάμος, Κουτσονίκος, Φουντεδάκης / Δημητρίου (λ), Πλουμής.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Βαρσάμης, Σειράς, Ορφανόπουλος, Ελευθεριάδης, Κλεανθίδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Ακριτίδης, Ι. Σταμάτης, Θωμαΐδης, Γκέρτσης.





Άλλο ένα πολύτιμο «τρίποντο» πήραν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που επικράτησαν επί του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ στο «Ι. Λεμονίδης», για τη 2η αγωνιστική της β' φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η ομάδα μας έκανε άλλη μία επιτυχημένη εμφάνιση και συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα, που τη φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των αγωνιστικών στόχων τους.

Ο επόμενος αγώνας θα είναι εκτός έδρας, απέναντι στη ΧΑΝΘ, το ερχόμενο Σάββατο (25/01).

Τα σετ: 25-19, 25-22, 25-23.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ορφανόπουλος, Βαρσάμης, Μ. Σταμάτης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Κλεανθίδης, Ι. Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Φανούλης, Γκέρτσης, Ακριτίδης.

ΠΑΟΚ: Βέργος, Μπεχλιβάνης, Λιάμπας, Πουλουτίδης, Μαλετζίδης, Γιαντζάκης / Μαυρίδης.







«Ποδαρικό» με νίκη 3-1 σετ απέναντι στον ΟΠΑΘ Περσέας έκαναν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, στην πρεμιέρα της β' φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, καταφέρνοντας να γυρίσει το παιχνίδι μετά την απώλεια του πρώτου σετ.

Οι «πράσινοι» έκαναν έτσι το επιθυμητό ξεκίνημα στο 2020 αλλά και στη β' φάση του πρωταθλήματος, στο «Ι. Λεμονίδης», όπου το ερχόμενο Σάββατο (18/01) θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ, ξανά ως γηπεδούχοι.

Τα σετ: 16-25, 25-19, 25-19, 25-22.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Κλεανθίδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Ορφανόπουλος, Ελευθεριάδης, Γκέρτσης, Ακριτίδης, Θωμαΐδης.

ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ: Λαδάς, Κλεπουσνιώτης, Καραδημήτρης, Παπαϊωάννου, Κόλλης, Ελέζι / Ζαμπούνης (λ), Αντωνίου, Θεοδώρου, Παναγιωτίδης, Τσιώνης.







Άνετη ήταν η επικράτηση της ομάδας βόλεϊ Παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων στην Περαία, όπου νίκησαν τον Περσέα με 3-0 σετ, για την 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα μας ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την α' φάση της διοργάνωσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά τον Περσέα στην πρεμιέρα της β' φάσης, στις 11 Ιανουαρίου 2020, αλλά αυτή τη φορά στους Αμπελοκήπους.

Τα σετ: 16-25, 17-25, 19-25.

ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ: Λαδάς, Ζαμπούνης, Καραδημήτρης, Παπαϊωάννου, Κόλλης, Ελέζι / Κλεπουσνιώτης (λ), Θεοδώρου, Παναγιωτίδης, Τσιώνης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Σταμάτης, Βαρσάμης, Θωμαΐδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Ορφανόπουλος, Γκέρτσης, Ακριτίδης, Φανούλης, Ελευθεριάδης.











Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β' Φάσης του πρωταθλήματος Κ18 Αγοριών της ΕΠΕΣΘ, που θα διεξαχθεί σε έναν γύρο, περιλαμβάνοντας συνολικά πέντε αγωνιστικές.

Οι αγώνες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου 2020 και οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου θα προκριθούν στο Final Four.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελπίδας Αμπελοκήπων:

1η αγ.: ΑΣ Ελπίς - ΟΠΑΘ Περσέας

2η αγ.: ΑΣ Ελπίς - ΠΑΟΚ

3η αγ.: ΧΑΝΘ - ΑΣ Ελπίς

4η αγ.: ΑΣ Ελπίς - ΠΟ Μουδανίων

5η αγ.: Πήγασος Πολίχνης - ΑΣ Ελπίς

 

Άνετη νίκη σημείωσε η ομάδα βόλεϊ των Παίδων, κερδίζοντας εντός έδρας με 3-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για τη 10η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η ευκολία του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες της ομάδας του. Η επόμενη αγωνιστική θα βρει τους Παίδες να αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον ΟΠΑΘ Περσέας.

Τα σετ: 25-07, 25-06, 25-17.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Θωμαΐδης, Ορφανόπουλος / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Μ. Σταμάτης, Γκέρτσης, Ακριτίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κεφαλάς, Γραμμενόπουλος, Αγαθόπουλος, Τσουχνίκας, Κίσλας, Καλματζίδης / Σταμπολίεβ (λ), Κουτελάκης (λ), Παπαγεωργίου, Ασημακόπουλος, Χειλαδάκης, Κουμτζίδης, Μιχαηλίδης.







Με επιβλητική εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή (3-0 σετ) συνέχισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους.

Τα σετ: 14-25, 11-25, 20-25.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παυλίδης, Μπουγιουκλής, Γεράνης, Τζαμουράνης, Σιανίδης, Τζωρτζάτος / Σιώης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Ελευθεριάδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Ουργαντζίδης (λ), Θωμαΐδης, Ακριτίδης, Ορφανόπουλος, Φανούλης, Γκέρτσης, Μ. Σταμάτης.

δ



δ

Άνετη νίκη επί του Άρη με 3-0 σετ πανηγύρισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο "Ι. Λεμονίδης", στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Οι "πράσινοι" συνάντησαν αντίσταση μόνο στο δεύτερο σετ και μπόρεσαν τελικά να φτάσουν στην επικράτηση μέσα σε ακριβώς 60 λεπτά, με τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους 13 παίκτες του.

Τα σετ: 25-12, 25-21, 25-13.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μ. Σταμάτης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Ελευθεριάδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Γκερτσής (λ), Ουργαντζίδης, Θωμαΐδης, Ακριτίδης, Ορφανόπουλος, Φανούλης.

ΑΣ ΑΡΗΣ: Βενετικίδης, Λάμπρου, Γκότσης, Γαλαχτιός, Ψαθόπουλος, Όψιμος / Πετίκας (λ), Πάτρας, Χαντζίδης, Κανδύλας, Μπαμπαλιούτας.




Δίχως να συναντήσουν κανένα πρόβλημα, οι Παίδες της Ελπίδας επιβλήθηκαν με 3-0 σετ επί του ΠΑΟΚ, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ. Για την ομάδα μας, αυτή ήταν η έκτη νίκη σε σύνολο επτά αγώνων μέχρι στιγμής.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση, αποδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητές τους, σε έναν αγώνα στον οποίο όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Τα σετ: 19-25, 12-25, 14-25.

ΠΑΟΚ: Μαυρίδης, Μαλετζίδης Φ., Μπεχλιβάνης, Πουλουτίδης, Βέργος, Μαλετζίδης Μ., Παντζάκης, Νεφτετζίδης, Λιάμπας.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Σειράς Γ., Καρατζίβας Φ., Βαρσάμης Γ., Ορφανόπουλος Θ., Ελευθεριάδης Χ., Μοσχοφίδης Αν., Αντωνιάδης Ασ. (λ), Σταμάτης Ι., Γκέρτσης Κ., Ακριτίδης Γ., Θωμαΐδης Π., Φανούλης Π., Ουργαντζίδης Γ..






Εύκολα επικράτησε η ομάδα των Παίδων με 3-0 επί της ΧΑΝΘ εντός έδρας για την 6η αγωνιστική της Α' φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ. Στα πρώτα δύο σετ η διαφορά ήταν αισθητή, ενώ στο τρίτο σετ η ομάδα της ΧΑΝΘ προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, αλλά χωρίς επιτυχία.

Τα σετ: 25-18, 25-13, 28-26.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ορφανόπουλος, Βαρσάμης, Ελευθεριάδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Μ. Σταμάτης (λ), Σίσκος, Γκέρτσης.

ΧΑΝΘ: Πλουμής, Νικολακάκης, Φουντελάκης, Σίνα, Ντιγκμπασάνης, Αδάμος / Δημητρίου (λ), Αργυρόπουλος.

 

Την τέταρτη νίκη τους σε πέντε αγώνες στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ κατέκτησαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που κέρδισε με ευκολία τον Αίαντα Ευόσμου εκτός έδρας, με 3-0 σετ.

Επόμενος αντίπαλος της ομάδας μας θα είναι η ΧΑΝΘ, το ερχόμενο Σάββατο (16/11) στο «Ι. Λεμονίδης».

Τα σετ: 07-25, 14-25, 15-25.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Καμαριώτης, Μπαργιώτης, Κελεσίδης, Ρέντζος, Πέσκας, Οικονόμου / Ριζούδης (λ), Τάτος, Πελκολάι, Τσιολάκης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Θωμαΐδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Μ. Σταμάτης (λ), Σίσκος, Ακριτίδης, Ελευθεριάδης, Φανούλης, Ορφανόπουλος.
 
 

 

 

 

Την πρώτη τους ήττα γνώρισαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που ηττήθηκαν με 3-0 σετ από τον Πήγασο Πολίχνης στο "Ι. Λεμονίδης", στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Οι "πράσινοι" διεκδίκησαν στα ίσα το πρώτο σετ, το οποίο χάθηκε στις λεπτομέρειες (22-25), γεγονός που επηρέασε καθοριστικά την έκβαση του αγώνα, καθώς στην συνέχεια ο Πήγασος μπόρεσε να επιβληθεί με άνεση.

Επόμενος αντίπαλος της ομάδας Παίδων της Ελπίδας θα είναι ο Αίας Ευόσμου, το ερχόμενο Σάββατο (09/11).

Τα σετ: 22-25, 11-25, 12-25.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Μοσχοφίδης, Σειράς, Ορφανόπουλος, Βαρσάμης, Θωμαΐδης, Καρατζίβας / Αντωνιάδης (λ), Σταμάτης (λ), Ελευθεριάδης, Φανούλης.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ: Μάγγος, Μπατιλής, Παλαιοχωρινός, Σιαμπλίδης, Μελίτος, Σωτηρίου / Καλαϊτζής (λ), Μπαλούκας (λ), Χασίδης, Αδαμίδης, Στεφανίδης, Τέλιος, Διονάς.

Άλλη μία νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που επικράτησαν επί της ΑΕΝ Πανοράματος με 3-0 σετ στο κλειστό γυμναστήριο Βότση, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ.

Η ομάδα μας έδειξε την υπεροχή της και στα τρία σετ, τα οποία κατέκτησε με άνεση, με τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη να έχει την δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες της Ελπίδας.

Επόμενος αντίπαλος των Παίδων θα είναι ο Πήγασος Πολίχνης.

Τα σετ: 13-25, 11-25, 13-25.

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: Παπακωνσταντίνου, Χριστογιαννόπουλος, Νομικός, Χαλιμούρδας, Νέλφος, Κατσανεβάκης, Αστερίου, Τζέπος, Δάφτσιος, Μπινίκος -λ.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Ορφανόπουλος, Γκέρτσης, Σίσκος, Ελευθεριάδης, Ι. Σταμάτης, Καρατζίβας, Σειράς, Ουργαντίδης, Βαρσάμης, Θωμαΐδης, Μοσχοφίδης, Αντωνιάδης -λ, Μ. Σταμάτης -λ.

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

 


 


 


 

«Με το δεξί» ξεκίνησαν οι Παίδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο πρωτάθλημα Αγοριών Κ18 της ΕΠΕΣΘ, κερδίζοντας στο «Ι. Λεμονίδης» την ομάδα του Π.Ο. Μουδανιών με 3-0.

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής ουσιαστικά σε όλους τους παίκτες του. Επόμενος αντίπαλος των Παίδων θα είναι η ΑΕΝ Πανοράματος, σε μία εκτός έδρας αναμέτρηση.

Τα σετ: 25-22, 25-18, 25-17.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γ. Γεωργιάδης): Μοσχοβίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Βαρσάμης, Καρατζίβας (Αντωνιάδης -λ, Μ. Σταμάτης -λ, Θωμαΐδης, Γκέρτσης, Ουρταντζίδης, Ακριτίδης).

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Εμ. Ροδοβίτης): Κούσεκ, Λεμονής, Κότσιου, Βαμβακάς, Αδάμος, Οικονόμου (Λυδιανός -λ, Πατσίκας -λ, Θεοδωρίδης, Κοτζάι, Μοσχόπουλος, Γαϊτανίδης, Παπαλάγκας).

Με το χάλκινο μετάλλιο επέστρεψαν οι παίδες από την Αθήνα. 

Τα αγόρια μας έδωσαν για 3 ημέρες μεγάλες μάχες στο φιλέ, κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους κι ευχαριστήθηκαν τους αγώνες. 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1η αγωνιστική - Κυριακή 16 Ιουνίου:

ΑΣ Ελπίς - ΑΟΝΣ Μίλων: 1-3 (25-22, 20-25, 21-25, 21-25)

ΑΣ Πανερυθραϊκός - ΑΟ Ορεστιάδας: 3-1 (25-22, 25-22, 21-25, 25-19)

2η αγωνιστική - Δευτέρα 17 Ιουνίου:

ΑΟ Ορεστιάδας - ΑΟΝΣ Μίλων: 0-3 (15-25, 16-25, 9-25)

ΑΣ Πανερυθραϊκός - ΑΣ Ελπίς: 3-2 (25-20, 26-24, 21-25, 23-25, 15-13)

3η αγωνιστική - Τρίτη 18 Ιουνίου:

ΑΣ Ελπίς - ΑΟ Ορεστιάδας: 3-0 (26-24, 25-18, 25-19)

ΑΟΝΣ Μίλων - ΑΣ Πανερυθραϊκός: 3-0 (25-14, 25-15, 25-22)

 

Στις ειδικές βραβεύσεις του πανελληνίου πρωταθλήματος, η Ελπίς είχε έναν αθλητή, τον Χρήστο Γιαμακίδη, που μοιράστηκε το βραβείο του καλύτερου πασαδόρου με τον Σωκράτη Ζαρωτιάδη. Ειδικότερα:

MVP: Σπύρος Χάκας (ΑΟΝΣ Μίλων)

Καλύτερος Επιθετικός: Σπύρος Χάκας (ΑΟΝΣ Μίλων)

Καλύτεροι Πασαδόροι: Σωκράτης Ζαρωτιάδης (ΑΣ Πανερυθραϊκός), Χρήστος Γιαμακίδης (ΑΣ Ελπίς)

Καλύτερος Σέρβερ: Αντώνης Κωνσταντακόπουλος (ΑΟΝΣ Μίλων)

Καλύτερος Μπλοκέρ: Αντώνης Σταφυλοπάτης (ΑΣ Πανερυθραϊκός)

Καλύτερο Λίμπερο: Λευτέρης Φώλιας (ΑΣ Πανερυθραϊκός)

 

Ακόμα μία κούπα για την Ελπίδα, καθώς οι παίδες μας επικράτησαν του Πήγασου με 3-0 (25-22, 25-20, 25-16) και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Θεσσαλονίκης για 2η συνεχόμενη χρονιά!

MVP του final four ο ακραίος της ομάδας μας, Χρήστος Σαλταφερίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η ομάδα μας κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη (14/14 νίκες) και μάλιστα χωρίς απώλεια σετ (42-0)!

O προπονητής των πρωταθλητών, Βαλάντης Μαμάης, δήλωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που έδειξαν για ακόμα χρονιά ότι είναι οι καλύτεροι στην ηλικία τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση και στους γονείς που φέτος έφεραν τα παιδιά τους στην ομάδα. Ο πρώτος μεγάλος στόχος επιτεύχθη και πλέον έχουμε μπροστά μας τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, όπου θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο στον αξέχαστο Γιώργο Περσιανλή, στον Γιώργο Καραβιδόπουλο με τον οποίο συνεργαζόμασταν χρόνια αλλά και σε ένα συγγενικό μου πρόσωπο που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή».

ΑΣ Ελπίς (Μαμάης): Γιαμούκογλου, Ζλατίντσης, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Τακματζίδης, Κουρτίδης, λ Αντωνιάδης, Αδάμος, Σδραυκάκης,  λ Γκέρτσης.


Πήγασος Πολίχνης (Θεοδώρου): Μπαρδούκας, Σωτηρίου, Μάγγος, Σιαμλπίδης, Γιαννούλης, Στεφανίδης, λ Μπαλούκας, Χασίδης, Ιωαννίδης, Τέλιος, λ Τζήκας. 

Σε ένα παιχνίδι που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες οι παίδες νίκησαν με 3-0 τον Απόλλωνα.

Ο προπονητής Βαλάντης Μαμάης έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν όλα τα παιδιά. Τη Δευτέρα στις 20.00 ο τελικός με τον Πήγασο, όπου τα παιδιά θα χρειαστούν την στήριξη όλων για να φτάσουν στο στόχο τους.

Ελπίς (Μαμάης): Γιαμούκογλου, Ζλατίντσης, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Τακματζίδης, Κουρτίδης, Αντωνιάδης (λ), Ακριτίδης, Σείρας, Σδραυκάκης, Κλεανθίδης, Αδάμος, Σίσκος, Γκέρτσης (λ). 

Απόλλων Καλαμαριάς (Μελιδώνης): Σκουμπάκης, Κουρουρίκος, Μοσχοφίδης, Μελίτος, Καπλάνης, Βαρσάμης, λ Τσιγαρας, Κατσιμάνης

Με νίκη 3-0 επί της ΑΕΝ Πανοράματος ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος η ομάδα Παίδων και προκρίθηκε αήττητη στο Final Four. Στους ημιτελικούς η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ο ΠΟ Μουδανιών τον Πήγασο.

Τα σετ: 25-7, 25-16, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Σειράς, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Κλεανθίδης, Σίσκος, Αδάμος, Ακριτίδης, Θωμαΐδης, Σταμάτης.

ΑΕΝ (Αραμπατζής): Αραμπατζής, Νάσσης, Δεληγεωργάκης, Μπονίκος, Βασιλειάδης, Θεοδωρίδης, Χριστοφιλόπουλος (λ) - Κατσανεβάκης.

Μία αγωνιστική πριν το τέλος κρίθηκε οριστικά η κατάταξη στην κανονική περίοδο και τα τελευταία ματς θα έχουν πλέον τυπική σημασία. Η Ελπίδα είναι και μαθηματικά πρώτη, αφού κέρδισε στο παγωμένο γήπεδο της Περαίας τον Περσέα με 3-0 και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final Four τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τα σετ: 25-6, 25-23, 25-7

ΠΕΡΣΕΑΣ (Καλεντέρογλου): Λαδάς, Λυμπέρης, Καραδημητράς, Βράγγαλης, Ζαμπούλης, Καρατζίβας, Παναγιώτης, Θεοδωρίδης, Ιλιονίου, Παπαϊωάννου, Κόλλης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Σειράς, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Γιαμακίδης, Σταμάτης, Θωμαΐδης, Αδάμος, Ακριτίδης, Σίσκος.

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου η ομάδα Παίδων έκανε επίδειξη δύναμης στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον οποίο πιθανότατα θα αντιμετωπίσει και στον ημιτελικό του Final Four. Η Ελπίδα νίκησε με 3-0 και προετοιμάζεται πλέον για τους τελικούς.

Τα σετ: 25-9, 25-13, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης, Σαλταφερίδης, Τακματζίδης, Κουρτίδης, Αντωνιάδης (λ) - Θωμαΐδης (λ), Κλεανθίδης, Αδάμος, Σειράς, Σίσκος, Σταμάτης, Ακριτίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μελιδώνης): Σκουμπάκης, Κουκουρίκος, Μοσχοφίδης, Μελίτος, Καπλάνης, Βαρσάμης, Τσιγαράς (λ) - Αποστολούδης, Κατσιμάνης.

Με όμορφες εντυπώσεις και «προίκα» δύο δυνατούς αγώνες προετοιμασίας επέστρεψε από την Αθήνα η ομάδα Παίδων. Οι νεαροί αθλητές της Ελπίδας, που προετοιμάζονται για την τελική ευθεία των υποχρεώσεών τους, φιλοξενήθηκαν από τον Πανερυθραϊκό και τον Ολυμπιακό με τους οποίους προπονήθηκαν και έδωσαν φιλικούς αγώνες. Στον ελεύθερο χρόνο τους επισκέφτηκαν το Ιδρυμα Στ. Νιάρχος.

Η Ελπίδα ευχαριστεί τα σωματεία του Πανερυθραϊκού και του Ολυμπιακού για την φιλοξενία στα γυμναστήριά τους.

Χωρίς να συναντήσουν αντίσταση οι Παίδες νίκησαν εκτός έδρας και τον ΠΑΟΚ με 3-0. Επειτα από εννέα αγώνες η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη είναι αήττητη και έχει τρεις αγώνες μετά τις γιορτές για να σφραγίσει και τυπικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Στο τέλος του ματς ο Γιώργος Σδραυκάκης γιόρτασε τα 16α γενέθλιά του και δέχτηκε τις ευχές και τα πειράγματα των συμπαικτών του.

Τα σετ: 25-6, 25-9, 25-17

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Μπεχλιβάνης, Βέργος, Λιάμπας, Τράικος, Πουλουτίδης, Παντζάκης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σειράς, Τακματζίδης, Σδραυκάκης, Σαλταφερίδης, Αδάμος, Κλεανθίδης, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Θωμαΐδης, Σίσκος, Σταμάτης, Γιαμακίδης, Ακριτίδης, Κουρτίδης.

Πολύ καλή εμφάνιση και μεγάλη νίκη για την ομάδα των Παίδων επί του ΠΟ Μουδανιών με 3-0, στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος. Με τη νίκη αυτή, την όγδοη σε ισάριθμους αγώνες και χωρίς να χάσει ούτε σετ, η Ελπίδα εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και θα πάει με ψυχολογικό προβάδισμα στο Final Four.

Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους «πράσινους», που με τρομερή πίεση από τη γραμμή του σέρβις έκαναν περίπατο στο πρώτο σετ. Στη συνέχεια η ομάδα της Χαλκιδικής αντέδρασε, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την εμπειρία και τον τρόπο να ανατρέπουν την κατάσταση και να φτάσουν στη νίκη.

Τα σετ: 25-10, 25-18, 25-22

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κουρτίδης, Σαλταφερίδης, Γιαμακίδης, Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Τακματζίδης, Αντωνιάδης (λ).

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Τσάλας, Κασκανιώτης, Βαμβακάς, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Δ. Κλεπουσνιώτης.

Την έβδομη νίκη στη σειρά σημείωσε η ομάδα Παίδων και ετοιμάζεται πλέον για το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΟ Μουδανιών. Ο αγώνας ανάμεσα στις δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος θα κρίνει ουσιαστικά και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Τα σετ: 25-8, 25-7, 25-11

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σαλταφερίδης, Σδραυκάκης, Γιαμούκογλου, Κουρτίδης, Ζλατίντσης, Τακματζίδης, Αδάμος, Κλεανθίδης, Σίσκος, Σειράς, Σταμάτης, Θωμαΐδης, Αντωνιάδης (λ), Γκέρτσης (λ).

ΝΕΣΤΩΡ (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Παπαδόπουλος, Τσανικίδης, Σταυρακάκης, Ναλμπάντης, Μαμιάμ.

Ούτε ο Αρης μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στην ομάδα Παίδων της Ελπίδας, που νίκησε με 3-0 και οδηγεί αήττητη την κούρσα του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-13, 25-10, 25-5

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Αδάμος, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Κλεανθίδης, Σίσκος, Σταμάτης, Θωμαΐδης, Ακριτίδης, Σαλταφερίδης.

ΑΡΗΣ (Τσαγγαλίδης): Νταϊλιάνης, Τσελεντάκης, Πετίκας, Παπαφυλάκης, Αναστασόπουλος, Γκαλέτσας - Λάμπρου.

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα οι Παίδες νίκησαν εκτός έδρας τον Πήγασο με 3-0, μία από τις ομάδες που θα είναι στο Final Four. Ετσι εδραιώθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας χωρίς απώλεια βαθμών.

Τα σετ: 19-25, 15-25, 16-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Θεοδώρου): Στεφανίδης, Σωτηρίου, Μάγγος, Μπαρδούκας, Γιαννούλης, Σιαμπλίδης, Μπαλούκας (λ) - Καρκαντάς (λ), Ιωαννίδης,Πολιτίδης, Χασίδης, Τέλιος.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Γιαμακίδης, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Αδάμος, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Σδραυκάκης, Ακριτίδης.

Ούτε ο Ηρακλής μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην παιδική ομάδα της Ελπίδας, που νίκησε 3-0 και συνεχίζει αήττητη στο πρωτάθλημα.

Τα σετ: 25-11, 25-10, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Σειράς, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Θωμαΐδης, Σταμάτης, Αδάμος, Κλεανθίδης, Σίσκος, Ακριτίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανιώτης): Παυλίδης, Καραμάνης, Μπουγιουκλής, Τζαμουράνης, Χίταρης, Τζωρτζάτος - Κοκκόρης.

 

Τρίτη συνεχόμενη νίκη με 3-0 για την ομάδα Παίδων στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στη Νεάπολη επί του Μακεδονικού.

Τα σετ: 25-5, 25-6, 25-9

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Οσσας): Βασιλειάδης, Εμμανουηλίδης, Βλαχοδήμος, Δούκας, Φετώκης, Κωστάρος - Πασσάς.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σειράς, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Σδραυκάκης, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Σίσκος, Σταμάτης, Κλεανθίδης, Θωμαΐδης, Αδάμος, Ακριτίδης.

Άλλο ένα εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα Παίδων, που επικράτησε εύκολα της ΧΑΝΘ με 3-0 και ο Βαλάντης Μαμάης είχε τη δυνατότητα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Τα σετ: 25-4, 25-15, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Σειράς, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Αδάμος, Κλεανθίδης, Σίσκος, Σταμάτης, Θωμαΐδης.

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος): Νικολακάκης, Φουντεδάκης, Ντιγκμπασάνης, Σίνα, Δημητρίου, Κουτσονίκος - Σελεγγίδης, Πλουμής.

Νικηφόρα ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ομάδα Παίδων, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0. Οι περυσινοί πρωταθλητές πραγματοποίησαν σοβαρή εμφάνιση και η μορφή του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του.

Τα σετ: 8-25, 14-25, 13-25

ΑΙΑΣ (Φίνος): Αφεντουλίδης, Βασιλείου, Τσαβδαρίδης, Πατσίδης, Καμαριώτης, Σκαρλάτος - Περκολάι.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Τακματζίδης, Σειράς, Αντωνιάδης (λ) - Γκέρτσης (λ), Κλεανθίδης, Σίσκος, Σταμάτης, Αδάμος, Ακριτίδης, Θωμαΐδης.

Πέντε νεαρούς αθλητές απέκτησε η Ελπίδα Αμπελοκήπων κατά την περίοδο των μεταγραφών, ενισχύοντας έτσι τα αναπτυξιακά της τμήματα. Πρόκειται για τους ακραίους Χάρη Ζλατίντση (2002), Κλεάνθη Κλεανθίδη (2003) από τον Αίαντα Ευόσμου και Αλέξανδρο Κουρτίδη (2002) από την ΧΑΝΘ, τον πασαδόρο Γιώργο Σδραυκάκη (2002) από τον Αίαντα και τον κεντρικό Γιάννη Αδάμο (2003) από την ΧΑΝΘ.

Η Ελπίδα καλωσορίζει τους νέους της αθλητές, ευχαριστεί τα σωματεία τους για τη συνεργασία, καθώς και τους γονείς τους που εμπιστεύτηκαν τον σύλλογό μας.

Ιστορία ετοιμάζονται να γράψουν οι ομάδες Παίδων και Κορασίδων της Ελπίδας, αφού για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν και οι δύο στις τελικές φάσεις των αντίστοιχων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Για τους Παίδες θα είναι μάλιστα η πρώτη συμμετοχή σε Final Four, ενώ για τις κορασίδες η έκτη.

Η… διπλή «πράσινη» αποστολή αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης για την Αθήνα και θα την ακολουθήσουν την Παρασκευή αρκετοί γονείς και φίλοι του συλλόγου, για να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών μας. Οι αγώνες θα γίνουν στο Μοσχάτο για τα αγόρια και την Γλυφάδα για τα κορίτσια, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τους αντίστοιχους Δήμους.

Την ομάδα Παίδων αποτελούν οι Ραφαήλ Σιμητός, Χρήστος Γιαμακίδης, Σωκράτης Πέτρου, Λευτέρης Γιαμούκογλου, Χρήστος Σαλταφερίδης, Ασημάκης Αντωνιάδης, Μιχάλης Ρετζέπης, Παύλος Μαγδαλιανίδης, Γιώργος Σειράς, Παναγιώτης Χατζηνάκος, Ιάσων Αθανασίου, Τάσος Τακματζίδης, Βασίλης Παπουλίδης, Γιώργος Πούλος και την συνοδεύουν οι προπονητές Βαλάντης Μαμάης και Γιώργος Καραβιδόπουλος και ο έφορος Δημήτρης Χατζηνάκος.

Στην αποστολή των Κορασίδων συμμετέχουν οι αθλήτριες Δέσποινα Θωμαΐδου, Νίκη Κιορπέογλου, Τατιάνα Αρμουτσή, Στέλλα Ιασωνίδου, Μαρία Αντωνιάδου, Αλεξάνδρα Ράντοβιτς, Ιωάννα Σουπιώνη, Ηλιάνα Γούση, Ευαγγελία Αθανασιάδου, Ραφαέλα Καλομοίρη, Βαλεντία Πυργιώτη, Ευαγγελία Τσουμπέκη, Στέλλα Τάτση, Μαρία Δριντσούδη, Αναστασία Χριστοδούλου, ο προπονητής Γιώργος Χρυσομαλλίδης, η φυσιοθεραπεύτρια Ηώ Λουτατίδου και ο έφορος Αγγελος Ταλαμπίρης.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΠΑΙΔΕΣ (Μοσχάτο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6: 19.00 Εβρος Σουφιλίου - ΑΟ Καλαμάτα 80 21.00 Ελπίς - ΓΕ Ηρακλείου
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6: 19.00 Ελπίς - Εβρος 21.00 ΓΕ Ηρακλείου - Καλαμάτα 80
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6: 14.00 Ελπίς - Καλαμάτα 80 16.00 Εβρος - ΓΕ Ηρακλείου

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (Γλυφάδα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6: 18:00 Ελπίς - Ηρακλής Κηφισιάς 20:00 ΑΟ Μαρκοπούλου - Αρης
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6: 17:00 ΑΟ Μαρκοπούλου - Ηρακλής Κηφ. 19:00 Ελπίς - Αρης
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6: 13:00 Ελπίς - ΑΟ Μαρκοπούλου 15:00 Ηρακλής Κηφ. - Αρης

* Δείτε το Promo Video της Ελπίδας για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΕΔΩ

Η τρίτη φορά σε προημιτελικό ήταν η τυχερή για τους Παίδες της Ελπίδας. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε έπειτα από δραματικό αγώνα τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 και κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μετά τις ήττες του 2014 και 2017.

Ο χτεσινός αγώνας κράτησε 132 λεπτά και καθήλωσε με την εξέλιξή του τους θεατές που γέμισαν το γυμναστήριο της Πολίχνης. Η Ελπίδα έκανε μέτρια εμφάνιση, βασικά λόγω του άγχους, ωστόσο οι νεαροί αθλητές της έδειξαν για μία ακόμη φορά χαρακτήρα πρωταθλητή στα κρίσιμα σημεία και έφτασαν στην επιτυχία, παραμένοντας αήττητοι και στον 19ο φετινό τους αγώνα. Τη δική τους νίκη σημείωσαν και οι φίλοι της Ελπίδας, που "πρασίνισαν" την κερκίδα και βοήθησαν αποφασιστικά την ομάδα.

Η ομάδα θα έχει τώρα περίπου 1,5 μήνα ώστε να προετοιμαστεί για το Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί 22-25 Ιουνίου. Το δεύτερο εισιτήριο από τον Βορρά πήρε ο Εβρος Σουφλίου, που νίκησε 3-1 την Ορεστιάδα, ενώ από το Νότο προκρίθηκαν η Καλαμάτα 80 και η ΓΕ Ηρακλείου. Ετσι, έπειτα από αρκετά χρόνια, θα διεξαχθεί τελική φάση χωρίς αθηναϊκή ομάδα!

Τα σετ: 28-26, 25-27, 25-22, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Σιμητός, Γιαμακίδης, Αθανασίου, Γιαμούκογλου, Πούλος (λ) - Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος, Τακματζίδης.

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Ν. Σδραυκάκης, Πεντίδης, Καλαγασίδης, Ζλατίντσης, Ζαχαρόπουλος, Καραολάνης, Τσαβδαρίδης (λ) - Δρουμούζης (λ), Αφεντουλίδης, Γ. Σδραυκάκης.

Χωρίς να χάσει την συγκέντρωσή της, η Ελπίδα νίκησε εύκολα τον ΠΟ Μουδανιών με 3-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων ως πρώτη του ομίλου της. Ετσι, την Κυριακή 6/5 στις 15.00 θα αναμετρηθεί στο γυμναστήριο «Αλ. Νικολαΐδης» της Πολίχνης με τον Αίαντα Ευόσμου για μία θέση στο Final Four (22-25 Ιουνίου).

Ο ΠΟΜ δυσκόλεψε την Ελπίδα μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ, αλλά στη συνέχεια οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν και κυριάρχησαν στο γήπεδο. Η εικόνα του ματς έδωσε την δυνατότητα για ροτέισον εν όψει του προημιτελικού της Κυριακής, αφού υπήρχε και η κούραση από τον αγώνα με την Ορεστιάδα.

Τα σετ: 25-16, 25-15, 25-8

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Σιμητός, Γιαμακίδης, Αθανασίου, Γιαμούκογλου, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Πέτρου, Χατζηνάκος, Τακματζίδης.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Τσάλας, Κασκανιώτης, Ματθαίου, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Ιατρού, Δ. Κλεπουσνιώτης, Πούλος, Κουβράκης, Κατόγλου.

* Στον άλλον αγώνα η Ορεστιάδα νίκησε 3-0 την ΕΑ Λάρισας. Στον όμιλο του Ευόσμου ο Εβρος νίκησε 3-0 τον Αίαντα και η Πρέβεζα 3-2 τον Αριστοτέλη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ελπίς 8, Ορεστιάδα 7, ΠΟ Μουδανιών 3, ΕΑ Λάρισας 0.

* Το πρόγραμμα της Κυριακής 6/5 στην Πολίχνη: 15.00 Ελπίς - Αίας Ευόσμου, 17.00 Εβρος Σουφλίου - Ορεστιάδα. Οι νικητές των δύο αγώνων θα προκριθούν στο Final Four.

Δεύτερη μεγάλη νίκη σημείωσε η ομάδα των Παίδων και βαδίζει ολοταχώς προς την οκτάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Επειτα από θρίλερ δύο ωρών η Ελπίδα νίκησε τον ΑΟ Ορεστιάδας 3-2 και στον αγώνα του Σαββάτου (17.00) χρειάζεται νίκη επί του ΠΟ Μουδανιών για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να αντιμετωπίσει τον δεύτερο του Β’ ομίλου.

Το παιχνίδι πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στον κόσμο που γέμισε το «Ι. Λεμονίδης» και χειροκρότησε τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών. Η Ελπίδα μπήκε με ορμή και κατάκτησε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια έκανε δύο… απόπειρες αυτοκτονίας, χάνοντας το δεύτερο σετ από 21-17 και το τρίτο από 17-12. Παρόλα αυτά οι νεαροί αθλητές του Βαλάντη Μαμάη έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και αφού ισοφάρισαν, κυριάρχησαν στο τάι μπρέικ.

Τα σετ: 25-23, 23-25, 19-25, 25-19, 25-8

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σιμητός, Ρετζέπης, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Γιαμούκογλου, Πούλος (λ) - Μαγδαλιανίδης, Πέτρου.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Πασαλίδης): Παλλάκης, Εμαννουηλίδης, Κανταρίδης, Αντωνιάδης, Μποζίδης, Παπαναστασίου, Φιλιππίδης (λ) - Τσιρούδης, Σκαρλατίδης.

* Στον άλλον αγώνα ο ΠΟ Μουδανιών νίκησε την ΕΑ Λάρισας με 3-0, ενώ στον Εύοσμο ο Αίας νίκησε 3-0 τον Αριστοτέλη και ο Εβρος Σουφλίου επίσης με 3-0 την Πρέβεζα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ελπίς 5, Ορεστιάδα 4, ΠΟ Μουδανιών 3, ΕΑ Λάρισας 0.

* Το Σάββατο 5/5 η Ορεστιάδα αντιμετωπίζει την ΕΑ Λάρισας (15.00) και η Ελπίδα τον ΠΟ Μουδανιών (17.00).

Με το δεξί ξεκίνησε η Ελπίδα τους αγώνες της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε εύκολα την ΕΑ Λάρισας, πιάνοντας καλή απόδοση και έτσι την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Ορεστιάδας σε έναν αγώνα που έχει χαρακτήρα τελικού για την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα σετ: 25-14, 25-6, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σιμητός, Ρετζέπης, Σαλταφερίδης, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Γιαμούκογλου, Πέτρου, Τακματζίδης.

ΕΑΛ (Ματίκας): Νταφούλης, Σιώμος, Τσέτσιλας, Πανταζόπουλος, Ρήγας, Πράπας, Πηλίτσης (λ) - Σπανός, Γερομίχαλος, Αθανασιάς.

* Στον άλλον αγώνα του ομίλου ο ΑΟ Ορεστιάδας νίκησε τον ΠΟ Μουδανιών με 3-0. Στον όμιλο του Ευόσμου ο Αίας νίκησε 3-0 τον ΑΟ Πρέβεζας και ο Εβρος Σουφλίου με το ίδιο σκορ τον Αριστοτέλη Σκύδρας.

* Το πρόγραμμα της Παρασκευής 4/5:
17.00 ΠΟ Μουδανιών - ΕΑ Λάρισας
19.00 Ελπίς - ΑΟ Ορεστιάδας

Το πρώτο της πρωτάθλημα στους Παίδες και δεύτερο στα αναπτυξιακά τμήματα των αγοριών κατέκτησε το βράδυ της Δευτέρας η Ελπίδα, κερδίζοντας στον τελικό του Final Four τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1.

Ο τίτλος στο «Κατσάνειο» πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους νεαρούς αθλητές και τον κόσμο της Ελπίδας, ενώ MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο 16χρονος πασαδόρος Χρήστος Γιαμακίδης. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα κατέκτησε αήττητη το φετινό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και βάζει πλέον πλώρη για τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η σημασία του αγώνα και η απειρία των νεαρών αθλητών εμπόδισαν τις δύο ομάδες να παρουσιάσουν καλό θέαμα, αλλά το πάθος και η αγωνία ήταν σε υψηλά επίπεδα. Ο Αίας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 1-0, αλλά η Ελπίδα συνήλθε και έφτασε σχετικά εύκολα στο 2-1. Στο τέταρτο σετ έγινε η μεγαλύτερη μάχη καθώς οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο 24-22, ο Αίας ακύρωσε τα δύο ματς μπολ και ισοφάρισε (24-24), αλλά μία επίθεση του Σαλταφερίδη και ένα μπλοκ του Γιαμακίδη έκριναν οριστικά το παιχνίδι.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον έφορο της ομάδας Δημήτρη Χατζηνάκο, που με βοήθησε και με πίστεψε όλο αυτό το διάστημα, όπως και η υπόλοιπη διοίκηση. Ευχαριστώ επίσης τον κόσμο που μας στήριξε όλη τη χρονιά και ειδικά σήμερα με την μαζική παρουσία του», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών Βαλάντης Μαμάης.

Και συμπλήρωσε: «Η αξία του τίτλου αναδεικνύεται και από τον αντίπαλο. Είχαμε μία καταπληκτική χρονιά στην οποία τερματίσαμε αήττητο και ήταν η συνέχεια της περσινής πορείας των παμπαίδων. Στόχος μας πλέον είναι η διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στον Γιώργο Καραβιδόπουλο και στον αξέχαστο Γιώργο Περσιανλή».

Τα σετ: 22-25, 25-20, 25-16, 26-24

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Τακματζίδης, Γιαμούκογλου.

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Καλαγασίδης, Ζλατίντσης, Ζαχαρόπουλος, Ν. Σδραυκάκης, Καραολάνης, Πεντίδης - Αφεντουλίδης, Γ. Σδραυκάκης, Καμαριώτης.

Ένα βήμα μακρυά από τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στους Παίδες βρίσκεται η Ελπίδα, μετά την πρόκριση στον τελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε τον ΠΟ Μουδανιών με 3-0, παίρνοντας ρεβάνς για τον αντίστοιχο περυσινό αγώνα και κερδίζοντας από την πρώτη μέρα το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι την Δευτέρα στις 20.00 θα διεκδικήσει στο Κατσάνειο τον τίτλο της πρωταθλήτριας με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου.

Η εμφάνιση των «πρασίνων» στον ημιτελικό ήταν μετριότατη και η νίκη ήρθε χάρη στη διαφορά δυναμικότητας και τα ατομικά ξεσπάσματα των παικτών. Το ματς ξεκίνησε μάλιστα με έναν τραυματισμό του Ραφαήλ Σιμητού, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και ο νεαρός διαγώνιος συνέχισε το παιχνίδι. Η Ελπίδα δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, ενώ στο τρίτο χαλάρωσε επικίνδυνα όταν προηγήθηκε με 24-13 και ο ΠΟΜ κατάφερε να μειώσει σε 24-20.

Την παράσταση στο Κατσάνειο έκλεψε η κερκίδα των φίλων της Ελπίδας, που έδωσε παλμό στους παίκτες της ομάδας και σήμερα αναμένεται ακόμη πιο πολυπληθής.

Τα σετ: 25-22, 25-15, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Σαλτεφερίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Παπουλίδης, Γιαμούκογλου.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Ιατρού, Κασκανιώτης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Ματθαίου, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Λεονταρίδης (λ), Τσάλας, Δ. Κλεπουσνιώτης, Πούλος.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παμπαίδων, του πρώτου πρωταθλήματος αγοριών στην ιστορία της, η Ελπίδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο και στους Παίδες, συμμετέχοντας στο Final Four της ΕΠΕΣΘ που θα διεξαχθεί στο «Κατσάνειο».

Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη, αποτελούμενη από τους αθλητές που πρωταγωνίστησαν πέρυσι, τερμάτισε αήττητη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μετρώντας 13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στους 7 αγώνες της Β’ φάσης δεν έχασε ούτε σετ. Τώρα θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή αυτή πορεία ξεκινώντας από τον ημιτελικό της Κυριακής με τον ΠΟ Μουδανιών (18.00).

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΘ, ο προπονητής της ομάδας Βαλάντης Μαμάης ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε για ακόμα μία φορά σε ένα Final Four. Θέλουμε να το κατακτήσουμε, καθώς φτάσαμε ως εδώ αήττητοι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε την δύναμή μας μέσα στο γήπεδο. Πρωταρχικός σκοπός αποτελεί φυσικά η πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην ομάδα υπάρχει προσμονή και δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε. Το 90% των παιδιών συμμετείχαν και πέρυσι και η ομοιογένεια αποτελεί το πλεονέκτημα μας. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και να έρθει ο κόσμος να το απολαύσει».

Ελπίδα και ΠΟΜ έχουν… ανοικτούς λογαριασμούς από πέρυσι, καθώς η ομάδα της Χαλκιδικής είχε νικήσει με 3-2 στον ημιτελικό του περυσινού Final Four και 3-1 στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Για την Ελπίδα είναι η έβδομη συμμετοχή σε Final Four Παίδων και η έκτη τα τελευταία επτά χρόνια. Στις προηγούμενες έχει κατακτήσει ένα αργυρό και πέντε χάλκινα μετάλλια.

* Tο ρόστερ Ελπίδας αποτελούν οι Γιώργος Πούλος, Παναγιώτης Χατζηνάκος, Παύλος Μαγδαλιανίδης, Μιχάλης Ρετζέπης, Ραφαήλ Σιμητός, Ιάσων Αθανασίου, Μιχάλης Ηλιάδης, Χρήστος Σαλταφερίδης, Χρήστος Γιαμακίδης, Σωκράτης Πέτρου, Λευτέρης Γιαμούκογλου, Αναστάσης Τακματζίδης, Βασίλης Παπουλίδης, Ασημάκης Αντωνιάδης, Παύλος Θωμαΐδης, Δημήτρης Σίσκος, Γιώργος Σειράς.

* Το πρόγραμμα του Final Four:

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3
18.00 Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών
20.00 Αίας Ευόσμου - Πήγασος Πολίχνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3
18.00 Μικρός Τελικός
20.00 Τελικός

Την τελευταία της «παράσταση» για την κανονική περίοδο έδωσε η ομάδα των Παίδων και νίκησε στο κατάμεστο «Ι. Λεμονίδης» τον Αίαντα με 3-0. Ετσι, πραγματοποιώντας την καλύτερη πορεία της ιστορίας της, προκρίθηκε πρώτη και αήττητη στο Final Four και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε σετ. Από την αρχή της σεζόν η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη μετρά 13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Το ντέρμπι κορυφής ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο για την Ελπίδα, αλλά ο Αίας αντέδρασε στο δεύτερο σετ. Κατάφερε μάλιστα να αποτρέψει τρία σετ μπολ των «πράσινων» (προηγήθηκαν 24-21) και να ισοφαρίσει, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή. Η Ελπίδα έκανε το 2-0 και στη συνέχεια κατέκτησε εύκολα και το τρίτο σετ.

Τα σετ: 25-12, 30-28, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Τακματζίδης, Σιμητός, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Παπουλίδης, Πέτρου.

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Ζλατίντσης, Ζαχαρόπουλος, Καλαγασίδης, Ν. Σδραυκάκης, Καραολάνης, Πεντίδης, Δρουμούζης (λ) - Τσαβδαρίδης (λ), Καμαριώτης, Γ. Σδραυκάκης, Αφεντουλίδης.

* Στους ημιτελικούς του Final Four θα παίζουν Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών και Αίας - Πήγασος.

Εχοντας εξασφαλίσει την έκτη συνεχόμενη παρουσία της στο Final Four των παίδων, η Ελπίδα πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από το Κατσάνειο (3-0) και υποχρεώνει τον περυσινό πρωταθλητή να παίξει την πρόκριση στο τελευταίο του παιχνίδι.

Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε με 3-0 (25-16, 25-12, 25-10) και απομένει το ντέρμπι κορυφής με τον Αίαντα Ευόσμου που θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και την δυνατότητα ενός ημιτελικού με τον τέταρτο.

Στον αγώνα του Σαββάτου αγωνίστηκαν οι Σιμιτός, Γιαμούκογλου, Ρετζέπης, Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Παπουλίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Σαλταφερίδης, Πέτρου, Χατζηνάκος και Τακματζίδης.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος η ομάδα παίδων. Με εξαιρετική εμφάνιση, τουλάχιστον στα δύο πρώτα σετ, νίκησε με 3-0 τον ΠΟ Μουδανιών, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχτεί σε κακό της δαίμονα και παραμένει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα. Για την Ελπίδα ακολουθούν δύο ακόμη ντέρμπι, με τον Ηρακλή και τον Αίαντα, πριν το Final Four στο οποίο έχει ήδη προκριθεί.

Τα σετ: 25-14, 25-15, 25-22

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Τακματζίδης, Σιμητός, Μαδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Πούλος (λ) - Γιαμούκογλου, Ρετζέπης.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Ιατρού, Κασκανιώτης, Πούλος, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Δ. Κλεπουσνιώτης, Λεονταρίδης, Ματθαίου, Βαμβακάς.

Με ένα ακόμη 3-0 στην έδρα της ΧΑΝΘ έκλεισε το 2017 η ομάδα παίδων της Ελπίδας, που καλπάζει προς την πρώτη θέση της Β’ φάσης και το Final Four. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη κέρδισε εύκολα παρά τις ελλείψεις της και αμέσως μετά την διακοπή έχει το ντέρμπι με τον ΠΟ Μουδανιών.

Tα σετ: 16-25, 15-25, 16-25

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος): Καρούσης, Αδάμος, Ρωσσιάδης, Νικολακάκης, Μπουφίδης, Κουρτίδης, Φουντεδάκης (λ) - Δημητρίου.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σαλταφείδης, Ρετζέπης, Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Χατζηνάκος, Γιαμούκογλου, Παπουλίδης, Πέτρου.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα Παίδων με 3-0 σε ισάριθμους αγώνες της Β’ φάσης. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες, νίκησε σχετικά εύκολα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα σετ: 25-16, 25-7, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Τακματζίδης, Ρετζέπης, Πούλος (λ) - Γιαμούκογλου, Παπουλίδης, Χατζηνάκος, Πέτρου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μελιδώνης): Α. Σκουμπάκης, Κουκουρίκος, Μοσχοφίδης, Γ. Σκουμπάκης, Βαρσάμης, Μελίτος, Παπαγεωργίου (λ) - Καπλάνης, Τσιγαράς.

Δεύτερη νίκη για την ομάδα Παίδων της Ελπίδας, που από νωρίς τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία της β’ φάσης. Αυτή τη φορά οι «πράσινοι» είχαν εύκολο έργο στα Διαβατά, όπου νίκησαν τον Ιωνικό με 3-0 και αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η επιστροφή του Αναστάση Τακματζίδη ως αντιπάλου της προηγούμενης ομάδας του.

Τα σετ: 25-16, 25-7, 25-8

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κολεσιώτης): Χορτοκονίδης, Δ. Δημητριάδης, Καραδημητρίου, Κακαζιάνης, Γρηγοριάδης, Κηρόπουλος, Γ. Δημητριάδης (λ).

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Τακματζίδης, Σιμητός, Πούλος (λ) - Σαλταφερίδης, Πέτρου, Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Παπουλίδης, Αντωνιάδης (λ).

Με νίκη και καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ξεκίνησε η ομάδα Παίδων την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Απέναντι σε έναν από τους πιθανούς αντιπάλους στο Final Four, η Ελπίδα έπαιξε σοβαρά και δεν έδωσε δικαιώματα στην ομάδα της Πολίχνης.

Οπλο των «πρασίνων» ήταν το καλό σέρβις, που οδήγησε σε πολλά λάθη τους αντιπάλους και έδωσε εύκολους πόντους στα δύο πρώτα σετ. Μόνο μετά το 12-7 του τρίτου σετ υπήρξε μία χαλάρωση, χωρίς όμως συνέπειες.

Τα σετ: 25-15, 25-11, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σιμητός, Μαγδαλιανίδης, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Ρετζέπης.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Παραφέστας, Κωνσταντινίδης, Μπαρδούκας, Κομητούδης, Χαραλαμπίδης, Π. Παυλίδης, Ε. Παυλίδης (λ) - Νεόπουλος, Μάγγος, Πασσάς.

Με την έκτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια ολοκλήρωσε η ομάδα παίδων την πρώτη φάση του πρωταθλήματος και θα μάθει την Δευτέρα το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων της. Τελευταίο «θύμα» της ο Περσέας, τον οποίο νίκησε στην Περαία με 3-0 σε 57 λεπτά. Μαζί με την Ελπίδα στην επόμενη φάση προκρίθηκαν ο ΠΟ Μουδανιών, ο Πήγασος Πολίχνης, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Αίας Ευόσμου, ο Ηρακλής, η ΧΑΝΘ και ο Ιωνικός.

Τα σετ: 25-9, 25-5, 25-14

ΠΕΡΣΕΑΣ (Δράμπας): Μπάρμπας, Σωτηρίου, Λυμπέρης, Βογιατζόγλου, Καρατζίβας, Λαδάς - Παναγιωτίδης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Τακματζίδης, Σιμητός, Πούλος (λ) - Ρετζέπης, Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Παπουλίδης, Πέτρου, Αντωνιάδης (λ).

Με την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφαλισμένη, η ομάδα Παίδων είχε εύκολο έργο με αντίπαλο τον Μακεδονικό και επικράτησε με 3-0. Για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης απομένει ο αγώνας με τον Περσέα στην Περαία.

Τα σετ: 25-14, 25-13, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Γιαμούκογλου, Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Τακματζίδης, Σιμητός, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Σαλταφερίδης, Παπουλίδης, Χατζηνάκος, Πέτρου, Ακριτίδης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Οσσας): Καριώτης, Μποζίκης, Τσακίρης, Φετώκης, Ράπη, Μήτκος, Συμεωνίδης (λ) - Αλεξάκης, Ρουσβανίδης.

Δεν τα κατάφερε η παιδική ομάδα μπάσκετ και ηττήθηκε με σκορ 91-38 από την αντίστοιχη του Ολύμπου, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων. Το παιχνίδι ήταν από την αρχή δύσκολο για την ομάδα του Μάκη Γεροντίδη, καθώς η αντίπαλη ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο που έληξε με 27-10.

Στα επόμενα δεκάλεπτα η αντίπαλη ομάδα κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα του σκορ, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ελπίδας να αδυνατούν να την φτάσουν. Μετά το ημίχρονο η Ελπίδα βελτίωσε την επίθεσή της, ωστόσο δεν αποδείχτηκε αρκετό για να φέρει την ανατροπή. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τους Αετούς Πολίχνης.

Δεκάλεπτα: 10-27, 21-41, 34-59, 38-91

Διαιτητές: Μαλτέσιος, Κυριτζής

ΕΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Βογιατζής 3, Τσουλφαΐδης, Κουτούλας, Κέλογλου, Στόικος 5, Καμπάνταης 7, Στάμος 4, Αμπαζίδης, Καραπαναγιωτίδης, Λασπίδης 10, Κουτσομήτρος 9 (1).

ΟΛΥΜΠΟΣ (Θεοδώρου): Παππάς 11 (1), Αρβανιτίδης 6, Δαμαντης 37 (2), Μυροφορίδης 2, Μπαλάσκας, Μανώλκας 4, Νάντσιος 9 (1), Ανδρεάδης, Ντόμι 4, Χατζηβασιλειάδης 18 (1).

Μεγάλη νίκη με 3-2, που ουσιαστικά τους εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο, σημείωσαν οι Παίδες της Ελπίδας στην Πολίχνη επί του Πήγασου. Με βασικό το νεαρό πασαδόρο Βασίλη Παπουλίδη (αντί του απόντα Γιαμακίδη), οι «πράσινο» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά κατάφεραν με ανατροπή να παραμείνουν αήττητοι.

Τα σετ: 25-18, 19-25, 25-23, 14-25, 13-15

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Μπαρδούκας, Κομητούδης, Ν. Παυλίδης, Χαραλαμπίδης, Παραφέστας, Κωνσταντινίδης, Σ. Παυλίδης (λ) - Νεόπουλος, Πασσάς, Μάγγος.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Αθανασίου, Παπουλίδης, Ρετζέπης, Γιαμούκογλου, Σιμητός, Σαλταφερίδης, Πούλος (λ) - Πέτρου, Τακματζίδης, Μαγδαλιανίδης, Αντωνιάδης (λ).

Άλλη μία νίκη πέτυχαν οι Παίδες επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0, έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στην β’ φάση και κυνηγούν πλέον την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα σετ: 25-19, 25-18, 25-19

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Παπουλίδης, Ρετζέπης, Αθανασίου, Σιμητός, Μαγδαλιανίδης, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Σαλταφερίδης, Γιαμούκογλου, Πέτρου, Χατζηνάκος, Θωμαΐδης, Σειράς.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μελιδώνης): Α. Σκουμπάκης, Κουκουρίκος, Μοσχοφίδης, Κ. Σκουμπάκης, Βαρσάμης, Μελίτος, Παπαγεωργίου (λ) - Τσιγαράς, Αποστολούδης.

Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι Παίδες στα Μουδανιά, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν με 3-2 το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με αντίπαλο τον ΠΟΜ. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη μπήκε στον αγώνα νωθρά και πληρώνοντας τα πολλά λάθη της έδωσε την ευκαιρία στην ψυχωμένη ομάδα της Χαλκιδικής να προηγηθεί με 2-0. Μπροστά στο φάσμα της ήττας, όμως, οι αθλητές της Ελπίδας συνήλθαν και αφού ισοφάρισαν εύκολα, πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο τάι μπρέικ και έφτασαν στη νίκη.

Τα σετ: 25-23, 25-22, 5-25, 10-25, 11-15

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Θωμαδάκης, Ματθαίου, Ιατρού, Καστανιώτης, Θ. Κλεπουσνιώτης, Μέγας, Μωραϊτόπουλος (λ) - Λεονταρίδης, Πούλος, Δ. Κλεπουσνιώτης, Βαμβακάς, Λεμονής.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Τακματζίδης, Σιμητός, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος, Παπουλίδης, Γιαμούκογλου.

Με εύκολη νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ομάδα Παίδων της Ελπίδας, καθώς η ΑΕΝ Πανοράματος δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη, που έχει και φέτος υψηλούς στόχους, επικράτησε με 3-0 και ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, το Σάββατο 21/10 στα Μουδανιά.

Τα σετ: 25-11, 25-9, 15-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σιμητός, Ρετζέπης, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Τακματζίδης, Πούλος (λ) - Αντωνιάδης (λ), Παπουλίδης, Πέτρου, Θωμαΐδης, Γιαμούκογλου, Σίσκος.

ΑΕΝ (Αραμπατζής): Κιουπάσογλου, Ρότα, Δ. Καρακουλάκης, Π. Καρακουλάκης, Βασιλειάδης, Νομικός, Π. Αραμπατζής (λ) - Χριστοφιλόπουλος (λ), Θεοδωρίδης, Κατσανεβάκης, Νάσσης.

Μάχη μέχρι τέλους έδωσε η ομάδα παίδων της Ελπίδας, στην τελευταία μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την οκτάδα αφού ηττήθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-2.

Οι Εβρίτες, που χρειαζόταν ένα σετ για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου, προηγήθηκαν με 2-0. Στη συνέχεια οι παίκτες της Ελπίδας άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, έφτασαν στην ισοφάριση και προσπάθησαν για την ανατροπή, προηγήθηκαν μάλιστα στο τάι μπρέικ με 7-5, αλλά στο τέλος υπέκυψαν στην εμπειρία των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ολοκλήρωσε έτσι μία πολύ καλή χρονιά με την τρίτη θέση στο Final Four της ΕΠΕΣΘ, τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σοβαρή υποθήκη για να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή με τους προημιτελικούς Εθνικού - Εβρου Σουφλίου (Ι. Λεμονίδης 17.00) και Ηρακλή - ΠΟ Μουδανιών (Κατσάνειο 18.00).

Τα σετ: 19-25, 18-25, 25-22, 25-11, 11-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) – Μαγδαλιανίδης, Φελεκίδης, Καλλέργης, Μυλωνάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Τσουλκανάκης): Ανδραβίζος, Αλεξάκης, Μούχλιας, Ποιμενίδης, Κεσεσίδης, Παπάζογλου, Μακρίδης (λ) - Μύρος (λ), Γκότοβος, Χατζίδης, Δημητριάδης, Ραπτόπουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων πέτυχε την Τετάρτη η Ελπίδα, κερδίζοντας με 3-0 τον ΓΣ Αντίκυρας. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν φανερή και αυτό επέτρεψε στην ομάδα του Βαλάντη Μαμάη να παίξει πιο ελεύθερα από ότι στην πρεμιέρα. Μετά το αποτέλεσμα αυτό και τη νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί του ΠΟ Μουδανιών με 3-0, η ομάδα του Εβρου χρειάζεται ένα σετ για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ η Ελπίδα πρέπει να κερδίσει τον Εθνικό με οποιοδήποτε σκορ για να προκριθεί στην οκτάδα (θα υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία). Ο «τελικός» μεταξύ Ελπίδας και Εθνικού θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 16.00 στο «Ι. Λεμονίδης».

Τα σετ: 25-15, 25-18, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) – Μαγδαλιανίδης, Φελεκίδης, Καλλέργης, Μυλωνάς.

ΓΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (Γουγούσης): Παπαδημητρόπουλος, Νοικοκύρης, Δημόπουλος, Οικονόμου, Κουμπόγιαννος, Ζηλιαναίος, Λαμπρόπουλος (λ) – Αλασώνας (λ), Βαρκούτας, Χασμπάλα.

* Το πανόραμα του Α' ομίλου

ΤΡΙΤΗ 13/6
Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 1-3
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΣ Αντίκυρας 3-0
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6
Εθνικός Αλ. - ΠΟ Μουδανιών 3-0
Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 3-0
ΠΕΜΠΤΗ 15/6
16.00 Ελπίς - Εθνικός Αλ.
18.00 ΠΟ Μουδανιών - ΓΣ Αντίκυρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6
17.00 Ι. Λεμονίδης: Προημιτελικός Α1-Β2
18.00 Κατσάνειο: Προημιτελικός Β1-Α2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Εθνικός 6-0 4
2. ΠΟ Μουδανιών 3-4 3
3. Ελπίς 4-3 3
4. ΓΣ Αντίκυρας 0-6 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το άγχος της έδρας εμπόδισε την Ελπίδα να ξεκινήσει όπως θα ήθελε στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, που ξεκίνησε την Τρίτη στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ηττήθηκε με 3-1 από τον… κακό της δαίμονα ΠΟ Μουδανιών και απογοήτευσε τους φίλους της που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες, μαζί με εκείνους από την Χαλκιδική.

Ο ΠΟΜ κατέκτησε με σχετική ευκολία το πρώτο σετ αλλά στο δεύτερο η Ελπίδα έγινε πιο ανταγωνιστική, αγωνιζόμενη με τους αθλητές της ομάδας Παμπαίδων. Το σετ χάθηκε κυρίως εξαιτίας των πολλών χαμένων σέρβις, πριν οι «πράσινοι» μειώσουν εύκολα σε 2-1. Και ενώ στο τέταρτο σετ η «μάχη» ήταν δυνατή, μία σειρά λαθών στο 16-16 έκαναν το 16-21 και εκεί χάθηκε η ευκαιρία για την ισοφάριση.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό και την εύκολη νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η Ελπίδα χρειάζεται πλέον δύο νίκες για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην οκτάδα. Επόμενος αντίπαλος την Τετάρτη (19.00) είναι ο ΓΣ Αντίκυρας, η ομάδα της Βοιωτίας που πέρυσι είχε αποκλείσει τους «πράσινους» στην ίδια διοργάνωση.

Τα σετ: 21-25, 23-25, 25-17, 19-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) - Μαγδαλιανίδης, Σαλταφερίδης, Γιαμακίδης, Μυλωνάς.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Τερζής, Ματθαίου, Τσαχλάρης, Κοτζάι, Τερτίλογλου, Μιχαλάκης, Μωραϊτόπουλος (λ) - Θωμαδάκης (λ), Πελέκας, Κασκανιώτης, Μαυρόπουλος, Οικονόμου.

* Το πανόραμα του Α' ομίλου:

ΤΡΙΤΗ 13/6
Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 1-3
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΣ Αντίκυρας 3-0
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6
17.00 Εθνικός Αλ. - ΠΟ Μουδανιών
19.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας
ΠΕΜΠΤΗ 15/6
16.00 Ελπίς - Εθνικός Αλ.
18.00 ΠΟ Μουδανιών - ΓΣ Αντίκυρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6
17.00 Ι. Λεμονίδης: Προημιτελικός Α1-Β2
18.00 Κατσάνειο: Προημιτελικός Β1-Α2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Η ώρα για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα έφτασε και η Ελπίδα, πίστη στο ραντεβού με τη διάκριση, ετοιμάζεται να δώσει μάχες σε δύο μέτωπα. Την αυλαία θα ανοίξουν την Τρίτη 13/6 οι Παίδες, που θα είναι οικοδεσπότες του Α’ όμιλου της Β’ φάσης στο «Ι. Λεμονίδης», με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα τελικά (14-16 Ιουλίου).

Πρώτος αντίπαλος θα είναι ο ΠΟ Μουδανιών, που είχε αποκλείσει την Ελπίδα στον ημιτελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ με 3-2, ενώ στον όμιλο συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΓΣ Αντίκυρας, ομάδες που είχε συναντήσει και πέρυσι η ομάδα μας. Στόχος είναι η κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και η πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουμε έναν από τους δύο πρώτους του Β’ ομίλου. Ο Β’ όμιλος διεξάγεται τις ίδιες μέρες στο Κατσάνειο και συμμετέχουν ο Ηρακλής, ο Εβρος Σουφλίου, ο ΑΟ Πρέβεζας και ο Ικαρος Εδεσσας.

Την ομάδα της Ελπίδας αποτελούν οι αθλητές Θοδωρής Μυλωνάς, Θωμάς Μυλωνάς, Μάρκος Καλλέργης, Μιχάλης Φελεκίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Πούλος, Παναγιώτης Χατζηνάκος, Παύλος Μαγδαλιανίδης, Μιχάλης Ρετζέπης, Ραφαήλ Σιμητός, Ιάσων Αθανασίου, Χρήστος Σαλταφερίδης, Χρήστος Γιαμακίδης, Σωκράτης Πέτρου, Λευτέρης Γιαμούκογλου, Βασίλης Παπουλίδης και Ασημάκης Αντωνιάδης με προπονητή τον Βαλάντη Μαμάη.

Η Ελπίδα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων για πέμπτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια και ελπίζει να κερδίσει για πρώτη φορά την πρόκριση στα τελικά. Το 2012, 2013 και 2016 δεν μπόρεσε να περάσει από την Β’ φάση, ενώ το 2014 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από τον Επίκουρο Πολίχνης.

* Το πρόγραμμα του Α' ομίλου:

ΤΡΙΤΗ 13/6
17.00 Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών
19.00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΓΣ Αντίκυρας

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6
17.00 Εθνικός Αλ. - ΠΟ Μουδανιών
19.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας

ΠΕΜΠΤΗ 15/6
16.00 Ελπίς - Εθνικός Αλ.
18.00 ΠΟ Μουδανιών - ΓΣ Αντίκυρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6
17.00 Ι. Λεμονίδης: Προημιτελικός Α1-Β2
18.00 Κατσάνειο: Προημιτελικός Β1-Α2

 

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο Final Four του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΕΣΘ και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ του Αίαντα Ευόσμου και του Συλλόγου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από όλους τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές, τους διαιτητές, τους αθλητές, τους εκπροσώπους των σωματείων ΑΠΣ Αίας, ΠΟ Μουδανιών και ΓΣ Ηρακλής, καθώς και τους γονείς των αθλητών και τους φίλους του αθλήματος που παραβρέθηκαν στο ΔΓ Περαίας.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα είναι παρούσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων η Ελπίδα, αφού στον μικρό τελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ νίκησε τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ηταν η δικαίωση για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το χρόνο οι αθλητές και ο προπονητής Βαλάντης Μαμάης, σε έναν αγώνα που ήταν και πάλι δραματικός, με πολλά λάθη και σκαμπανεβάσματα εκατέρωθεν.

Η Ελπίδα πήρε το πρώτο σετ χάρη στο καλό της σέρβις, αν και βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο προηγήθηκε με 20-16, αλλά ο Αίας ισοφάρισε σε 22-22 και έφτασε στο 1-1, για να ακολουθήσει ένα ακόμη εύκολο σετ για τους «πράσινους». Στο καθοριστικό τέταρτο σετ ο Αίας μπήκε πιο αποφασιστικά και πήρε κεφάλι στο σκορ, αλλά η Ελπίδα δεν άφηνε τον αντίπαλό της να ξεφύγει. Η τελική αντεπίθεση άρχισε όταν ο Αίας προηγήθηκε με 23-20 και το σετ «γύρισε» με σερί 5-2.

Τα σετ: 25-21, 23-25, 25-18, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καλλέργης, Θωμ. Μυλωνάς, Σιμητός, Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Πούλος (λ) - Σαλταφερίδης, Γιαμακίδης, Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος (λ).

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Ζλατίντσης, Βαμβατήρας, Καλαγασίδης, Ν. Σδραυκάκης, Σουλεϊμάνογλου Καραολάνης, Αθανασιάδης (λ) - Πεντίδης, Γ. Σδραυκάκης, Ζαχαρόπουλος.

* Το πανόραμα του Final Four:
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ: Ηρακλής - Αίας 3-1, Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 2-3
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Ελπίς - Αίας 3-1
ΤΕΛΙΚΟΣ: Ηρακλής - ΠΟ Μουδανιών 3-2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση που οδηγεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει η ομάδα Παίδων της Ελπίδας, την Παρασκευή 10/3 στην Περαία (18.30) με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ηττήθηκε στον ημιτελικό της Πέμπτης από τον ΠΟ Μουδανιών με 3-2, έπειτα από έναν αγώνα δραματικό, με πολλή ένταση και σοβαρά παράπονα για την ανεπάρκεια των διαιτητών.

Η Ελπίδα ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε 1-0, παρά την αντίσταση του αντιπάλου και τα πολλά χαμένα σέρβις. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες παρουσίασαν πολλά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα τα επόμενα τρία σετ να κριθούν με μεγάλες διαφορές. Στο τάι μπρέικ η ομάδα των Μουδανιών ξέφυγε στο σκορ (8-4) και η Ελπίδα, εκτός από τα δικά της λάθη, πλήρωσε και τις λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, όσες φορές πλησίασε τους αντιπάλους της στο σκορ.

Τα σετ: 25-19, 14-25, 25-14, 13-25, 10-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Θωμ. Μυλωνάς, Σιμητός, Πούλος (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Ρετζέπης, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Χατζηνάκος, Θεοδ. Μυλωνάς.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Οικονόμου, Κοτζάι, Τερτίρογλου, Ματθαίου, Τσαχλάρης, Τερζής, Θωμαδάκης (λ) - Μωραϊτόπουλος (λ), Μαυρόπουλος, Πελέκας, Μιχαλάκης, Κασκανιώτης, Μαυρόπουλος.

* Το πανόραμα του Final Four:
ΠΕΜΠΤΗ 9/3: Ηρακλής - Αίας 3-1, Ελπίς - ΠΟ Μουδανιών 2-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3: 18.30 Αίας- Ελπίς (Μικρός Τελικός), 20.30 Ηρακλής - ΠΟ Μουδανιών (Τελικός)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εύκολο έργο είχε στον τελευταίο αγώνα της Β’ Φάσης η ομάδα Παίδων του βόλεϊ, που νίκησε τον Ιωνικό με 3-0 και στρέφει πλέον την προσοχή της στο Final Four. Χάρη σε μία ανατροπή της τελευταίας στιγμής, αντίπαλος της Ελπίδας στον ημιτελικό θα είναι ο ΠΟ Μουδανιών, μετά την ήττα του από τον Ηρακλή. Την άλλη θέση στον τελικό θα διεκδικήσουν ο Ηρακλής και ο Αίας Ευόσμου.

Τα σετ: 25-15, 25-11, 25-10

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Παπαδόπουλος (λ) - Πούλος (λ), Γιαμακίδης, Πέτρου, Σαλταφερίδης, Μαγδαλιανίδης, Θωμ. Μυλωνάς, Θεοδ. Μυλωνάς.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κολεσιώτης): Δημητριάδης, Τακματζίδης, Εζανίδης, Γρηγοριάδης, Κατσακιόρης, Κηρόπουλος, Αλεξόπουλος (λ) - Κακαζιάνης, Καραδημητρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κακή εμφάνιση και ήττα για την ομάδα Παίδων του βόλεϊ στα Μουδανιά, που της στοίχισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και της φέρνει τον Ηρακλή στον ημιτελικό του Final Four. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ, αλλά έκανε πολλά λάθη στην υποδοχή και αυτό δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Η Ελπίδα ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 10-3, αλλά γρήγορα έχασε το προβάδισμα εξαιτίας της υποδοχής της. Ο ΠΟΜ έφτασε στο 23-20, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 23-23, αλλά ένα χαμένο σερβίς και ένας άσος έκαναν το 1-0. Στο δεύτερο σετ ο ΠΟΜ μπήκε από την αρχή μπροστά και προηγήθηκε με 18-11. Η Ελπίδα πλησίασε στο 18-17, αλλά έχασε και αυτό το σετ, με αποτέλεσμα στο τρίτο να παραδοθεί.

Τα σετ: 25-23, 25-18, 25-15

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Κοτζάι, Πούλος, Ματθαίου, Τσαχλάρης, Τερζής, Μιχαλάκης, Θωμαδάκης (λ) - Μωραϊτόπουλος (λ), Οικονόμου, Πελέκας, Μαυρόπουλος.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Πούλος (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Σαλταφερίδης, Θωμάς Μυλωνάς, Μαγδαλιανίδης, Γιαμακίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εύκολη νίκη σημείωσε η ομάδα Παίδων του βόλεϊ στην Πολίχνη με 3-0 επί του Πήγασου, του περυσινού πρωταθλητή Ελλάδος. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη, που εντυπωσιάζει με την φετινή της πορεία, παραμένει αήττητη στην Β’ Φάση και στρέφει πλέον την προσοχή της στο ντέρμπι κορυφής με τον επίσης αήττητο ΠΟ Μουδανιών, το ερχόμενο Σάββατο στη Χαλκιδική.

Τα σετ: 16-25, 12-25, 13-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Χατζηγιάννογλου, Μπαρδούκας, Παυλίδης, Κωνσταντινίδης, Χαραλαμπίδης, Νεόπουλος, Πασσάς (λ) - Νάκος (λ), Παπάς, Ηλιάδης. ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Ρετζέπης, Αθανασίου, Παπαδόπουλος (λ) - Πούλος (λ), Γιαμακίδης, Πέτρου, Σαλταφερίδης, Θωμ. Μυλωνάς, Θεοδ. Μυλωνάς, Παπουλίδης.

Για ένα δυσκολεύτηκε η ομάδα Παίδων του βόλεϊ απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ωστόσο παρέμεινε αήττητη και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΟ Μουδανιών. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη, επηρεασμένη από την διακοπή των Χριστουγέννων, παρουσιάστηκε νωθρή στο ξεκίνημα και βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 20ο πόντο. Κατάφερε να κερδίσει με… δραματικό τρόπο το πρώτο σετ, που διήρκεσε 40 λεπτά και στη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό της και δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα.

Τα σετ: 37-35, 25-11, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ρετζέπης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Παπαδόπουλος (λ) - Πούλος (λ), Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Γιαμούκογλου, Θωμ. Μυλωνάς, Μαγδαλιανίδης, Θεοδ. Μυλωνάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Κ. Στουμπάκης, Εξηνταβελόνης, Καλμαζίδης, Αικατερινάρης, Τσάκος, Τσιγαράς, Α. Στουμπάκης (λ) - Παπαγεωργίου, Βαρσαμής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σπουδαία εκτός έδρας σημείωσαν το Σάββατο στο Κατσάνειο οι Παίδες της Ελπίδας επί του Ηρακλή, αν και με λίγη προσοχή θα είχαν αποφύγει το τάι μπρέικ. Όπως και να ‘χει, το 3-2 επί των «κυανολεύκων» βάζει ουσιαστικά από τώρα την ομάδα του Βαλάντη Μαμάη στο Final Four και αποτελεί σημαντική «ένεση» ηθικού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους παίκτες της Ελπίδας περισσότερο αγχωμένους από ότι έπρεπε και έτσι έχασαν το αρχικό τους προβάδισμα και το πρώτο σετ. Μετά την εύκολη ισοφάριση η κακή εικόνα επανήλθε στο τρίτο σετ, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε 15-12 αλλά ο Ηρακλής πήρε το σετ, ωστόσο στη συνέχεια οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν εύκολα το 2-2 (προηγήθηκαν μέχρι και 22-15). Το τάι μπρέικ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αφού το σκορ έγινε 10-1 και η Ελπίδα έφυγε θριαμβεύτρια από το Κατσάνειο.

Τα σετ: 25-23, 22-25, 25-22, 18-25, 7-15

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μοσχοφίδης): Φραγκουλίδης, Κονιόρδος, Μαδίτσης, Καλαϊτζίδης, Κάνιουρας, Βαρβεσιώτης, Κωστάκογλου (λ) - Αθανασίου (λ), Καράτσαλης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Ρετζέπης, Πούλος (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Γιαμακίδης, Θεοδ. Μυλωνάς, Θωμ. Μυλωνάς, Σαλταφερίδης, Μαγδαλιανίδης, Γιαμούκογλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με νίκη συνέχισε η ομάδα Παίδων του βόλεϊ τους αγώνες της στην Β’ φάση, δείχνοντας ότι μόνο από αυτήν εξαρτάται η πρόκρισή της στο φετινό Final Four. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη υπέπεσε σε λιγότερα λάθη από όσα έκανε πριν από δύο εβδομάδες στον Εύοσμο και έφτασε στην «καθαρή» νίκη επί του Αίαντα με 3-0.

Τα σετ: 25-17, 25-23, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Φελεκίδη, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) – Παπαδόπουλος (λ), Θεοδ. Μυλωνάς, Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Γιαμούκογλου, Αντωνιάδης.

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Βαμβατήρας, Καλαγασίδης, Ν. Σδραυκάκης, Ζαχαρόπουλος, Καραολάνης, Ζλατίντσης, Αθανασιάδης (λ) – Καμαριώτης (λ), Γ. Σδραυκάκης, Πεντίδης, Σουλεϊμάνογλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εντυπωσιακή νίκη σημείωσαν οι παίδες της Ελπίδας, στην πρεμιέρα της β’ φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε στη Μηχανιώνα τον Περσέα με 3-0 χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση και ετοιμάζεται πλέον για το γειτονικό ντέρμπι με τον Αίαντα.

Τα σετ: 4-25, 9-25, 5-25

ΠΕΡΣΕΑΣ (Μανθάτης): Θ. Κλεπουσνιώτης, Δ. Κλεπουσνιώτης, Κ. Καρατζίβας, Βογιατζόγλου, Λυμπέρης, Σωτηρίου - Φ. Καρατζίβας, Χριστοφοράκης, Μανδράου.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Πούλος (λ) - Παπαδόπουλος, Γιαμακίδης, Γιαμούκογλου, Παπουλίδης, Πέτρου, Μυλωνάς, Ρετζέπης.

Με νίκη ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος οι Παίδες της Ελπίδας, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Αίαντα Ευόσμου με 3-2. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη έκανε και πάλι τα εύκολα δύσκολα, αφού προηγήθηκε εύκολα με 2-0 αλλά ισοφαρίστηκε και χρειάστηκε να δυσκολευτεί στο τάι μπρέικ μέχρι να φτάσει στη νίκη.

Τα σετ: 21-25, 17-25, 25-21, 25-21, 12-15

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Ζαχαρόπουλος, Βαμβατήρας, Σουλεϊμάνογλου, Αφεντουλίδης, Καλαγασίδης, Ζλατίντσης, Καραολάνης, Δρουμούζης, Πεντίδης, Ν. Σδραυκάκης, Γ. Σδραυκάκης, Ιασωνίδης, Αθανασιάδης (λ), Καμαριώτης (λ).

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Αθανασίου, Καλλέργης, Σαλταφερίδης, Μυλωνάς, Χατζηνάκος, Πέτρου, Πούλος (λ).

* Με νίκη ολοκλήρωσε την πρώτη φάση και η Β’ ομάδα των Παίδων, που επικράτησε του Αρη με 3-0 (25-8, 25-17, 25-18).

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γιαμούκογλου, Αντωνιάδης, Ρετζέπης, Θωμαΐδης, Ηλιάδης, Κοτζιαμπουγιού, Μυλωνάς, Παπουλίδης, Παπαδόπουλος (λ).

ΑΡΗΣ: Αποστολούδης, Γκαλέτσας, Χωριάτης, Καλογεράκης, Χατζηαντωνίου, Μυρωσίδης, Κωσταρέλος, Τσελεντάκης, Θεοδωρίδης, Πετίκας, Κατσιμάδης.

* Η κλήρωση της Β' φάσης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28/11.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τη νικηφόρα πορεία τους συνέχισαν οι ομάδες Παίδων του βόλεϊ, που περιμένουν πλέον την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Την πιο σημαντική νίκη σημείωσε η Ελπίδα 2 στα Μουδανιά, όπου έσπασε το αήττητο του ΠΟΜ με 3-2. Τα αποτελέσματα:

Ελπίς 1 - Ιωνικός 3-0 (25-13,25-16,25-16)
ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμεσίνης, Ρετζέπης, Θωμ. Μυλωνάς, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Καλλέργης, Φελεκίδης, Θωμαΐδης, Πούλος (λ).
ΙΩΝΙΚΟΣ (Κολεσιώτης): Δημητριάδης, Εζανίδης, Κατσακιόρης, Γρηγοριάδης, Κηρόπουλος, Κακαζιάνης, Τακματζίδης, Αλεξόπουλος (λ).

ΠΟ Μουδανιών - Ελπίς 2 2-3 (23-25, 23-25, 25-20, 25-23, 11-15)
ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Τερτίρογλου, Τερζής, Ιατρού, Τσαχλάρης, Μιχαλάκης, Θωμαδάκης, Κασκανιώτης, Οικονόμου, Μαυρόπουλος, Πελέκας, Φυλάττος, Λεονταρίδης (λ), Μωραϊτόπουλος (λ).
ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γιαμακίδης, Πέτρου, Γιαμούκογλου, Αντωνιάδης, Ρετζέπης, Μαγδαλιανίδης, Θεοδ. Μυλωνάς, Παπουλίδης, Παπαδόπουλος (λ).

Δύο στροφές πριν από το τέλος της πρώτης φάσης, η ομάδα Παίδων της Ελπίδας γνώρισε την πρώτη της ήττα από τον Ηρακλή με 3-1 (25-16, 22-25, 25-23, 26-24). Ο αγώνας κρίθηκε από τα λάθη των παικτών της Ελπίδας και θα μπορούσε να έχει διαφορετική μορφή, αφού η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη έχασε από 22-16 το τρίτο σετ και είχε σετ μπολ στο τέταρτο. Αγωνίστηκαν οι Φελεκίδης, Καλλέργης, Χατζηνάκος, Θωμ. Μυλωνάς, Μαγδαλιανίδης, Αθανασίου, Πούλος (λ).

* Αντίθετα, η Β΄ ομάδα της Ελπίδας παρέμεινε αήττητη αφού επικράτησε του Μακεδονικού με 3-0 (25-19, 25-18, 25-13) και το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει τον επίσης αήττητο ΠΟ Μουδανιών. Αγωνίστηκαν οι Σιμητός, Γιαμακίδης, Γιαμούκογλου, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Θεοδ. Μυλωνάς, Αντωνιάδης, Ηλιάδης, Κοτζιαμπουγιού, Παπαδόπουλος (λ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με νίκες συνέχισαν οι Παίδες της Ελπίδας στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ και θα βρίσκονται σίγουρα στην επόμενη φάση, για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο Final Four. Το επόμενο Σάββατο μάλιστα θα έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο ντέρμπι με τον Ηρακλή. Τα αποτελέσματα:

* Ελπίς 1 - Απόλλων 3-0
Τα σετ: 25-16, 25-16, 25-17
ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμεσίνης, Μαγδαλιανίδης, Μυλωνάς, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Φελεκίδης, Πούλος, Καλλέργης (λ).
ΑΠΟΛΛΩΝ (Γκιτζέκος): Τσάκος, Αβραμίδης, Καλμαζίδης, Βουλκόπουλος, Αικατερινάρης, Κ. Σκουμπάκης, Μελίτος, Τσιγαράς, Α. Σκουμπάκης, Παπαγεωργίου (λ).

* Πήγασος - Ελπίς 2 0-3
Τα σετ: 19-25, 14-25, 22-25
ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Τζήκας, Χατζηγιάννογλου, Ηλιάδης, Μπαρδούκας, Μελικόκης, Παυλίδης, Νεόπουλος, Χαραλαμπίδης, Κωνσταντινίδης Σ., Παπάς, Παραφέστας, Σ. Κωνσταντινίδης, Πασσάς (λ), Νάκος (λ).
ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γιαμακίδης, Πέτρου, Γιαμούκογλου, Αντωνιάδης, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Μυλωνάς, Παπουλίδης, Παπαδόπουλος (λ).

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η Β’ ομάδα Παίδων του βόλεϊ και παραμένει στην κορυφή του ομίλου της. Οι νεαροί αθλητές νίκησαν εκτός έδρας την ΑΕΝ Πανοράματος με 3-0 (25-11, 25-15, 25-4).

ΑΕΝ (Αραμπατζής): Α. Καρακουλάκης, Π. Καρακουλάκης, Νομικός, Ρότα, Βασιλειάδης, Οκπάσογλου, Μπινίκος.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Πέτρου, Φωτιάδης, Αντωνιάδης, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Μυλωνιάς, Χατζηνάκος, Γιαμακίδης, Παπαδόπουλος (λ).

* Φόρα πήρε και η Β’ ομάδα των Κορασίδων, που σημείωσε την Κυριακή την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της επί του Ν. Βότση με 3-0 (25-8, 25-18, 26-24). Ο Γιώργος Τεμελούδης χρησιμοποίησε τις Ηλία, Κρότκα, Κιρτσάνη, Κολιού, Λαζαρίδου, Ρουμελιώτη, Πυργιώτη, Κοτέλλη, Τσουμπέκη, Ακριτίδου, Χ. Τάτση, Αντωνιάδου (λ) και Κοκαβέση (λ).

Με δύο ακόμη εύκολες νίκες συνέχισαν οι ομάδες Παίδων του βόλεϊ στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ.

ΕΛΠΙΣ 2 - ΠΑΟΚ 3-0 (25-5, 25-13, 25-6)
ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γιαμούκογλου, Αντωνιάδης, Σαλταφερίδης, Παπαδόπουλος (λ), Ρετζέπης, Κοτζιαμπουγιού, Ηλιάδης, Φωτιάδης, Φελεκίδης. ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Ζουρνατζής, Στεφανίδης, Κωστής, Κσοφίδης, Δάρδας, Μπεχλιβάνης, Βέργος, Πουλουτίδης, Φρονιμόπουλος.

ΧΑΝΘ - ΕΛΠΙΣ 1 0-3 (3-25, 8-25, 8-25)
ΧΑΝΘ (Τζανής): Δημητρίου, Μπουφίδης, Κουρτίδης, Μπόγκους, Μποιζούδης, Ιωαννίδης (λ), Αδάμος, Καρούσης, Φουντεδάκης, Ρωσιάδης.
ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μαγδαλιανίδης, Πέτρου, Γιαμακίδης, Μυλωνάς, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Καλλέργης, Παπουλίδης, Πούλος (λ).

Με το δεξί ξεκίνησαν την σεζόν οι ομάδες Παίδων του βόλεϊ, αφού και οι δύο επικράτησαν με 3-0 στην πρεμιέρα των αντιπάλων τους. Η Ελπίδα 1 είχε το πιο εύκολο έργο, αφού ο αγώνας με τον αδύναμο Νέστωρα τελείωσε 3-0 (25-1, 25-7, 25-1) και κράτησε μόλις 40 λεπτά. Ο Βαλάντης Μαμάης χρησιμοποίησε τους Πούλο, Φελεκίδη, Καλλέργη, Αθανασίου, Χατζηνάκο, Θωμά Μυλωνά, Μαγδαλιανίδη, Γιαμακίδη και Καραμεσίνη.

Λίγες ώρες αργότερα η Ελπίδα 2 αγωνίστηκε στην Περαία και νίκησε επίσης με 3-0 (25-7, 25-11, 25-10). Στον αγώνα αυτό έπαιξαν οι Σιμητός, Γιαμούκογλου, Αντωνιάδης, Σαλταφερίδης, Παπαδόπουλος, Ρετζέπης, Θεοδ. Μυλωνάς και Παπουλίδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μία «οικογενειακή» βραδιά αποχαιρέτησαν την αγωνιστική περίοδο οι ομάδες Παίδων και Εφήβων της Ελπίδας στο γυμναστήριο «Ι. Λεμονίδης». Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνα μεταξύ των νεαρών αθλητών και των γονέων τους, οι οποίοι «ενισχύθηκαν» με τον βετεράνο, πλέον, Φώτη Βασιλειάδη και ακολούθησε το καθιερωμένο ψήσιμο στο προαύλιο του γυμναστηρίου.

Με νίκη χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα (3-2) ολοκλήρωσε η παιδική ομάδα της Ελπίδας την παρουσία της στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη χρειαζόταν νίκη με 3-0 ή 3-1 για να προκριθεί στην οκτάδα, προηγήθηκε με 2-0, αλλά επέτρεψε στον Εθνικό να ισοφαρίσει και… έστειλε τον ΓΣ Αντίκυρας στον προημιτελικό.

Η Ελπίδα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο ο Εθνικός αντέδρασε και προηγήθηκε με 23-20. Με ένα εκπληκτικό σερί 5-0 η Ελπίδα κατάφερε να «κλέψει» το σετ και να κάνει το 2-0, αλλά και πάλι δεν είχε συνέχεια στην απόδοσή της και οι Εβρίτες μείωσαν σε 2-1.

Δραματικό ήταν το τέταρτο σετ, το οποίο η Ελπίδα γύρισε από 16-21 και 21-24. Παρά την ισοφάρισή της (24-24) δεν κατάφερε ούτε εδώ να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και έγινε το 2-2. Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα κατέβαλε προσπάθεια και το κέρδισε, πετυχαίνοντας μία νίκη γοήτρου και στέλνοντας την Αντίκυρα στην οκτάδα.

Τα σετ: 25-20, 25-23, 21-25, 25-27, 16-14

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Σκλόπης, Αθανασίου, Καρακόλιας, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Γεωργακούδης, Πούλος.

* Τα αποτελέσματα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4: Εθνικός Αλεξ. - Αίας 0-3, Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 2-3

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4: ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ. 2-3 Ελπίς - Αίας 1-3

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4: Αίας - ΓΣ Αντικύρας 3-0, Ελπίς - Εθνικός Αλεξ. 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αίας 6
2. ΓΣ Αντίκυρας 4
3. Εθνικός Αλεξ. 4
4. Ελπίς 4

Παρουσιάζοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο από ότι την πρώτη μέρα, η παιδική ομάδα της Ελπίδας ηττήθηκε μεν από τον Αίαντα με 3-1, αλλά έδειξε ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση στην οκτάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει την Μ. Τετάρτη (ώρα 19.00 στην Πολίχνη) τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, εφόσον στο πρώτο ματς της ημέρας ο Αίας επικρατήσει του ΓΣ Αντίκυρας.

Η Ελπίδα ήταν ανταγωνιστική στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Βαλάντη Μαμάη πάλεψαν μέχρι το τέλος, όπως έκαναν και μέχρι τα μέσα του τέταρτου, αλλά η ομάδα του Ευόσμου ήταν πιο συγκεντρωμένη στο τέλος και έφτασε στη νίκη.

Τα σετ: 25-16, 19-25, 25-21, 25-16

ΑΙΑΣ (Νανάς): Ζαΐμης, Αρτακιανός, Κωνσταντίνου, Γαβαλάς, Ανδριανίδης, Κερτικίδης, Αθανασιάδης (λ) - Νάκος (λ), Νικολαΐδης, Σδραυκάκης, Κρότκας, Βίττης, Καραολάνης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Σκλόπης, Αθανασίου, Σιμητός, Καρακόλιας (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Ρετζέπης, Γεωργακούδης, Πούλος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
Εθνικός Αλεξ. - Αίας 0-3
Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 2-3

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ. 2-3
Ελπίς - Αίας 1-3

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4
13.00 (Κατσάνειο): Α1-Β2
15.00 (Κατσάνειο): Β1-Α2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αίας 4
2. Εθνικός Αλεξ. 3
3. ΓΣ Αντίκυρας 3
4. Ελπίς 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Deltasports.gr

Απρόσμενη ήττα με 3-2 υπέστη η ομάδα παίδων της Ελπίδας, στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, από τον ΓΣ Αντίκυρας. Η εμφάνιση της Ελπίδας ήταν επηρεασμένη από το άγχος, αλλά έστω και έτσι κατάφερε να πάρει μικρές διαφορές στο τέλος των δύο πρώτων σετ και να προηγηθεί με 2-0. Στη συνέχεια όμως η ομάδα της Βοιωτίας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών της ομάδας του Βαλάντη Μαμάη και έφτασε στην ισοφάριση, για να κυριαρχήσει πλήρως στο τάι μπρέικ.

Τα σετ: 25-21, 25-23, 21-25, 23-25, 6-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Γεωργακούδης, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Πούλος, Σιμητός, Αθανασίου, Π. Χατζηνάκος, Κ. Χατζηνάκος, Γεωργακούδης.

ΓΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (Γουγούσης): Μιστήλης, Νοικοκύρης, Σαμουήλ, Παπαδημητρόπουλος, Οικονόμου, Ζηλιανάκος, Δημόπουλος (λ) - Γεράκιος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
Εθνικός Αλεξ. - Αίας 0-3
Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας 2-3

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
17.30 ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ.
19.30 Ελπίς - Αίας

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

 

Στη μάχη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ρίχνεται από σήμερα η ομάδα Παίδων του βόλεϊ, που θα αγωνιστεί στο γυμναστήριο «Αλ. Νικολαΐδης» της Πολίχνης. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη θα έχει αντιπάλους στον Β’ Ομιλο τον Αίαντα Ευόσμου, τον πρωταθλητή Αν. Μακεδονίας & Θράκης Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον πρωταθλητή Κεντρ. Ελλάδας ΓΣ Αντικύρας. Στον Α’ Ομιλο κληρώθηκαν οι Πήγασος, Εβρος Σουφλίου, Ικαρος Εδεσσας και ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν χιαστί στο Κατσάνειο για τα δύο εισιτήρια της τελικής φάσης.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Ελπίδας:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
18.00 Εθνικός Αλεξ. - Αίας
20.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
17.30 ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ.
19.30 Ελπίς - Αίας

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4
13.00 (Κατσάνειο): Α1-Β2
15.00 (Κατσάνειο): Β1-Α2

Οριστικά στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα η προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, στην οποία θα μετάσχει και η Ελπίδα. Ο σύλλογός μας κληρώθηκε στον Β’ Ομιλο και θα αγωνιστεί στο γυμναστήριο «Αλ. Νικολαΐδης» της Πολίχνης με αντιπάλους τον δευτεραθλητή της ΕΠΕΣΘ Αίαντα Ευόσμου, τον πρωταθλητή Αν. Μακεδονίας & Θράκης Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον πρωταθλητή Κεντρ. Ελλάδας ΓΣ Αντικύρας. Στον Α’ Ομιλο κληρώθηκαν οι Πήγασος, Εβρος Σουφλίου, Ικαρος Εδεσσας και ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα αγωνιστούν χιαστί στο Κατσάνειο για τα δύο εισιτήρια της τελικής φάσης.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Ελπίδας:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4
18.00 Εθνικός Αλεξ. - Αίας
20.00 Ελπίς - ΓΣ Αντίκυρας

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4
17.30 ΓΣ Αντικύρας - Εθνικός Αλεξ.
19.30 Ελπίς - Αίας

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4
17.00 Αίας - ΓΣ Αντικύρας
19.00 Ελπίς - Εθνικός Αλεξ.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4
13.00 (Κατσάνειο): Α1-Β2
15.00 (Κατσάνειο): Β1-Α2

Ο Αίας Ευόσμου, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΓΣ Αντίκυρας από τη Βοιωτία θα είναι οι αντίπαλοι της Ελπίδας στον Β' προκριματικό όμιλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, που θα διεξαχθεί το διάστημα 25-28 Απριλίου. Η έδρα των αγώνων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη με φαβορί την Θεσσαλονίκη και τα γήπεδα «Αλ. Νικολαΐδης» της Πολίχνης και Κατσάνειο. Στην περίπτωση αυτή, η Ελπίδα θα αγωνιστεί στην Πολίχνη. Το πρόγραμμα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4: ΓΣ Αντίκυρας - Ελπίς, Εθνικός - Αίας

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4: Ελπίς - Αίας, ΓΣ Αντίκυρας - Εθνικός

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4: Εθνικός - Ελπίς, Αίας - ΓΣ Αντίκυρας

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4: Α1-Β2, Β1-Α2

Στον Α όμιλο κληρώθηκαν ο Πήγασος Πολίχνης, ο Ικαρος Εδεσσας, ο Εβρος Σουφλίου και ο ΑΟ Πρέβεζας.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Final Four Παίδων της ΕΠΕΣΘ κατέκτησε η ομάδα Παίδων της Ελπίδας και μαζί εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού νίκησε τον ΠΟ Μουδανιών με 3-2. Ηταν μια νίκη παληκαρίσια, που ήλθε με τον... παραδοσιακό τρόπο της Ελπίδας, την ανατροπή. Και αυτό γιατί η ομάδα της Χαλκιδικής προηγήθηκε με 2-0, αλλά η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ξέφυγε στο τρίτο σετ με 9-1 χάρη στα σερβίς του Καρακόλια και στη συνέχεια επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της.

Tα σετ: 22-25, 15-25, 25-21, 25-20, 15-8

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Κ. Χατζηνάκος, Καραμούτσας, Αθανασίου, Ρετζέπης (λ) – Μαγδαλιανίδης (λ), Πούλος, Σκλόπης, Σιμητός, Γεωργακούδης, Π. Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Ροδοβίτης): Κοτσάι, Μαυρόπουλος, Τσαχλάρης, Τσαλούκης, Τερτίρογλου, Οικονόμου, Αθανασιάδης (λ) – Πελέκας (λ), Θωμαδάκης, Μωραϊτόπουλος, Μιχαλάκης, Ματθαίου, Κασκανιώτης, Πούλος.

Πολύ καλή αλλά και άτυχη ήταν η ομάδα παίδων της Ελπίδας στον ημιτελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ, καθώς το 3-0 από τον Αίαντα Ευόσμου δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ήταν πολύ ανταγωνιστική στα δύο πρώτα σετ και τα έχασε στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Ειδικά στο δεύτερο σετ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12-18, αλλά κατάφερε να το γυρίσει, φτάνοντας δύο φορές σε σετ μπολ (24-23, 25-24), πριν το χάσει με 27-25. Το Σάββατο η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό (17.00) τον ΠΟ Μουδανιών με έπαθλο μία θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα σετ: 22-25, 25-27, 17-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Καραμούτσας, Σιμητός, Ρετζέπης (λ) – Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Αθανασίου, Πούλος, Γεωργακούδης, Παπαδόπουλος, Π. Χατζηνάκος.

ΑΙΑΣ (Νανάς): Αρτακιανός, Νικολαϊδης, Βίττης, Κωνσταντίνου, Ζαϊμης, Κερτικίδης, Αθανασιάδης (λ) – Νάκος (λ), Γαβαλάς, Σδραυκάκης, Ανδριανίδης, Καλαγασίδης, Καραολάνης.

Ενα τριήμερο γεμάτο συγκινήσεις αρχίζει σήμερα για το βόλεϊ της Ελπίδας, καθώς οι ομάδες Παίδων και Νεανίδων θα πάρουν μέρος στα Final Four των κατηγοριών τους. Την αρχή θα κάνουν σήμερα Παρασκευή οι Παίδες, που μετά από απουσία ενός χρόνου επανέρχονται σε Final Four της ΕΠΕΣΘ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κατσάνειο, εκεί όπου η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη εξασφάλισε την πρόκριση αποκλείοντας τον κάτοχο του τίτλου Ηρακλή, ωστόσο η Ελπίδα είναι το αουτσάιντερ της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Αίαντα Ευόσμου, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/3
18.00 Πήγασος Πολίχνης - ΠΟ Μουδανιών
20.00 Αίας Ευόσμου - Ελπίς Αμπελοκήπων

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3
17.00 Μικρός Τελικός
19.00 Τελικός

Οι Νεάνιδες στον Παλαμά

Η ομάδα των Νεανίδων αναχωρεί το μεσημέρι της Παρασκευής για τον Παλαμά Καρδίτσας, όπου το Σαββατοκύριακο θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη θα προσπαθήσει να διαχειριστεί την απουσία της Κατερίνας Παπάζογλου καλύτερα από ότι στην ημιτελική φάση της Λάρισας και να προκριθεί κατ’ αρχήν στον τελικό.

Αντίπαλος στον αυριανό ημιτελικό θα είναι το Μαρκόπουλο, σε μία επανάληψη του προ διετίας τελικού, όπου η Ελπίδα είχε κατακτήσει τον τίτλο. Στον άλλο ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωπες η ΕΑ Λάρισας και το Αιγάλεω.Η Ελπίδα θα προπονηθεί απόψε στο γυμναστήριο του Παλαμά, όπου πέρυσι είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ (www.volleyball.gr).

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3
16.30 ΕΑ Λάρισας – Αιγάλεω
19.00 Μαρκόπουλο – Ελπίς

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3
14.30 Μικρός Τελικός
17.00 Τελικός

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΣΘ ΑΓΟΡΙΩΝ Κ18 (πρώην ΠΑΙΔΩΝ) 2023-2024

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της Α’ Φάσης Αγοριών Κ18

 

 

Επειτα από απουσία ενός χρόνου η παιδική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας επιστρέφει στα Final Four. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε εύκολα τον Περσέα με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους τελική φάση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Ελπίδα άφησε εκτός Final Four τον πρωταθλητή Ελλάδος Ηρακλή, που μένει έξω από την τετράδα για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια (από το 2000) και 11 Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Στον ημιτελικό του Final Four η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα Ευόσμου, ενώ το άλλο εισιτήριο του τελικού θα διεκδικήσουν ο Πήγασος Πολίχνης και ο ΠΟ Μουδανιών. Στο προηγούμενο Final Four Παίδων που είχε πάρει μέρος (το 2014), η Ελπίδα είχε τερματίσει δεύτερη και είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-7, 25-17, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κόκκινος, Πούλος, Καραμούτσας, Σκλόπης, Αθανασίου, Σιμητός, Παπαδόπουλος (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Π. Χατζηνάκος, Σταμπουλίδης, Ρετζέπης, Φελεκίδης.

ΠΕΡΣΕΑΣ (Τζανής): Βογιατζόγλου, Τυροβούζης, Β. Στεφανίδης, Ν. Στεφανίδης, Νικολακάκης, Χατζηδημητρίου, Λυμπέρης (λ) - Κλεπουσνιώτης, Ψαραδέλλης.

Την ευκαιρία να προκριθεί από τώρα στο Final Four έχασε η ομάδα Παίδων, αφού ηττήθηκε στα Μουδανιά από τον ΠΟΜ με 3-2. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη είχε γενικά καλή απόδοση, αλλά στα κρίσιμα σημεία έλειψε η συγκέντρωση. Τελευταίος αγώνας της Β Φάσης το Σάββατο 23/1 στους Αμπελόκηπους με αντίπαλο τον Περσέα και ζητούμενο η νίκη που θα σημαίνει πρόκριση.

Τα σετ: 25-13, 6-25, 26-24, 20-25, 15-10

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Σκλόπης, Καραμούτσας, Αθανασίου, Σιμητός, Κόκκινος, Μαγδαλιανίδης (λ) - Παπαδόπουλος (λ), Κ. Χατζηνάκος, Π. Χατζηνάκος, Ρετζέπης, Πούλος, Γεωργακόυδης.


Τελευταίες οδηγίες στο λεωφορείο...

Tην ήττα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Πήγασο με 3-0 γνώρισε η παιδική ομάδα της Ελπίδας, ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει στην τετράδα. Για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final Four, η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη χρειάζεται μία νίκη στους δύο αγώνες που απομένουν, με τον ΠΟ Μουδανιών και τον Περσέα.

Τα σετ: 18-25, 13-25, 11-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Αθανασίου, Σιμητός, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καραμούτσας, Σκλόπης, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Π. Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος, Πούλος, Γεωργακούδης.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Γεωργιάδης): Κουτουνίδης, Καπετανίδης, Γ. Παραφέστας, Δημητρακούδης, Μιχαλίτσιος, Μακρογιάννης, Τζιάβρας (λ) - Σακκάς, Παυλίδης, Χατζηγιάννογλου, Ν. Παραφέστας.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και παρά την απουσία του τραυματία Καρακόλια, οι παίδες της Ελπίδας νίκησαν εκτός έδρας την Ενωση Τούμπας με 3-0 και βρίσκονται με το… ένα πόδι στο Final Four της ΕΠΕΣΘ. Τυπικά η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη χρειάζεται άλλη μία νίκη στους τρεις αγώνες που απομένουν (με Πήγασο, ΠΟ Μουδανιών και Περσέα), ώστε να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση. Στον πρώτο αγώνα του 2016, στις 9/1, η Ελπίδα υποδέχεται τον Πήγασο.

Τα σετ: 25-19, 25-9, 25-19

ΕΝ. ΤΟΥΜΠΑΣ (Αντωνιάδης): Κατσιμάνης, Μπαρδούκας, Κανιούρας, Μυρωσίδης, Μπαντάς, Τσελεντάκης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Σιμητός, Κ. Χατζηνάκος, Αθανασίου, Καραμούτσας, Κόκκινος, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Γεωργακούδης, Πούλος, Σκλόπης, Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Π. Χατζηνάκος.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχαν οι παίδες επί της ΧΑΝΘ με 3-1, στην β’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Πάντως, η εμφάνιση των παικτών του Βαλάντη Μαμάη ήταν μέτρια και η νίκη αρκετά αγχωτική, αφού έπαιξε ρόλο και ο απρόοπτος τραυματισμός του Καρακόλια στην προθέρμανση. To Σάββατο 19/12 η Ελπίδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ενωση Τούμπας.

Τα σετ: 25-22, 25-22, 18-25, 25-22

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Πούλος, Σιμητός, Σκλόπης, Κόκκινος, Αθανασίου, Καραμούτσας, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Καρακόλιας, Γεωργακούδης, Φελεκίδης, Παπαδόπουλος, Π. Χατζηνάκος, Κ. Χατζηνάκος.

ΧΑΝΘ (Χρυσάφης): Καλλέργης, Γιαμακίδης, Κουρτίδης, Λολίδης, Καραλής, Στοϊμένος.

Μεγάλη νίκη, που τους βάζει σε τροχιά Final Four, πέτυχαν οι παίδες στο Κατσάνειο επί του Ηρακλή με 3-1. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη έχασε το πρώτο σετ μέσα από τα χέρια της (προηγήθηκε με 22-19), αλλά στη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό της και επιβλήθηκε του απερχόμενου πρωταθλητή Ελλάδος.

Τη μεγάλη νίκη στο Κατσάνειο ακολούθησε γεύμα της ομάδας με τους εφόρους και τους γονείς. Το Σάββατο 12/12 η Ελπίδα φιλοξενεί στο «Ι. Λεμονίδης» την ΧΑΝΘ και με νίκη θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση στα τελικά.

Τα σετ: 25-23, 18-25, 22-25, 23-25.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μανθάτης): Βιλδιρίδης, Καλαΐτζίδης, Κονιόρδος, Αλεξανδρίδης, Λαντσούρης, Καρανταΐδης, Τσατσούλας (λ) - Αθανασίου (λ), Μαδίτσης, Βάβουρας, Βαρβεσιώτης, Στεφανίδης, Ζέρβας. Φραγκουλίδης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Πούλος, Καρακόλιας, Σκλόπης, Γεωργακούδης, Μαγδαλιανίδης (λ) - Ρετζέπης (λ), Π. Χατζηνάκος, Κ. Χατζηνάκος, Παπαδόπουλος, Φελεκίδης, Σιμητός, Αθανασίου.

Με ήττα ξεκίνησε τους αγώνες της στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος Παίδων η Ελπίδα, χάνοντας μέσα στους Αμπελόκηπους από τον Αίαντα με 3-0. Η ομάδα του Ευόσμου ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια, αφού οι αθλητές του Βαλάντη Μαμάη δεν μπόρεσαν να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση, με εξαίρεση το τρίτο σετ. Το Σάββατο 5/12 η Ελπίδα έχει ένα ακόμη δύσκολο ματς, με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Κατσάνειο.

Τα σετ: 14-25, 16-25, 22-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Αθανασίου, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Κ. Χατζηνάκος, Πούλος, Π. Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Σιμητός, Παπαδόπουλος.

ΑΙΑΣ (Νανάς): Κερτικίδης, Ζαΐμης, Αρτακιανός, Νικολαΐδης, Γαβαλάς, Κωνσταντίνου, Αθανασιάδης (λ) - Νάκος (λ), Βίττης, Καλαγασίδης, Κριστέας, Ζλατίντσης, Καραολάνης, Ανδριανίδης.

Με μία εύκολη νίκη έκλεισαν την παρουσία τους στην Α φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ οι παίδες της Ελπίδας. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε με 3-0 στο Χαριλάου και προκρίθηκε μαζί με άλλες επτά ομάδες στην οκτάδα του πρωταθλήματος. Η κλήρωση της Β φάσης θα γίνει την Δευτέρα 23/11.

Τα σετ: 25-17, 25-12, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Καρακόλιας, Κ. Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Καραμούτσας, Κόκκινος, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Παπαδόπουλος, Πούλος, Αθανασίου, Σκλοπης, Π. Χατζηνάκος, Σιμητός.

Την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ γνώρισε η Ελπίδα, με 3-1 από τον Πήγασο. Αν και ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί, η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη παρουσιάστηκε νευρική και έκανε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα η ομάδα της Πολίχνης να περάσει σχετικά εύκολα από τους Αμπελόκηπους. Η Ελπίδα ολοκληρώνει τους αγώνες της στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος το Σάββατο 21/11 με αντίπαλο τον Αρη.

Τα σετ: 23-25, 27-25, 21-25 18-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Φελεκίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Καραμούτσας, Κόκκινος, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Παπαδόπουλος, Πούλος, Αθανασίου, Σκλοπης, Αμανατίδης, Σιμητός.

Λιγότερο από μία ώρα (…μόλις 58 λεπτά) χρειάστηκε η ομάδα Παίδων της Ελπίδας για να νικήσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0 και να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της στην οκτάδα του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, ωστόσο πρόσφερε την ευκαιρία στον Βαλάντη Μαμάη να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πήγασο Πολίχνης, που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου.

Τα σετ: 25-11, 25-5, 25-10

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γ. Χατζηνάκος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Γεωργακούδης, Μαγδαλιανίδης (λ) - Ρετζέπης, Αμανατίδης, Πούλος, Παπαδόπουλος, Π. Χατζηνάκος.

Καλή εμφάνιση και εύκολη νίκη για τους παίδες της Ελπίδας επί του Μακεδονικού με 3-0 και η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη βρίσκεται πλέον κοντά στην πρόκριση στην οκτάδα του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η μορφή του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον κόουτς να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η Ελπίδα αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τα σετ: 25-17, 25-4, 25-19

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καραμούτσας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Σκλόπης, Πούλος, Αθανασίου, Παπαδόπουλος, Αμανατίδης, Σιμητός.

Μεγάλη νίκη σημείωσε η ομάδα των Παίδων, κερδίζοντας για πρώτη φορά τον Ηρακλή με 3-2 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην β’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και παρά την απώλεια του πρώτου σετ προηγήθηκε με 2-1.

Θα μπορούσε μάλιστα να τελειώσει νωρίτερα το ματς, αφού προηγήθηκε στο τέταρτο σετ με 22-17, ενώ στο τάι μπρέικ έχασε δύο ματς μπολ πριν υποχρεώσει τον πρωταθλητή Ελλάδος στην πρώτη του φετινή ήττα. Ο αγώνας - θρίλερ, που παρακολούθησε πολύς κόσμος στο «Ι. Λεμονίδης» κράτησε 2,5 ώρες. Το επόμενο Σάββατο η Ελπίδα έχει ρεπό.

Τα σετ: 16-25, 25-21, 25-23, 25-27, 16-14.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Καρακόλιας, Κόκκινος, Φελεκίδης, Καραμούτσας, Σκλόπης, Αθανασίου, Ρετζέπης (λ) - Μαγδαλιανίδης (λ), Χατζηνάκος, Σιμητός, Αμανατίδης, Παπαδόπουλος, Πούλος, Γεωργακούδης.

Με ήττα ξεκίνησαν τη σεζόν οι Παίδες στα Νέα Μουδανιά. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη πραγματοποίησε κακή εμφάνιση (αν και έχασε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες), με αποτέλεσμα να ηττηθεί 3-0. Το Σάββατο 17/10 η Ελπίδα φιλοξενεί στο «Ι. Λεμονίδης» τον Ηρακλή.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το τμήμα βόλεϊ των παίδων. Τυχερός της ημέρας ήταν ο Αντώνης Χρηματόπουλος που βρήκε το φλουρί.

Σπουδαία νίκη, που συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση, σημείωσαν οι Παίδες της Ελπίδας στα Μουδανιά με 3-1. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη έκλεισε έτσι τη χρονιά με χαμόγελα και θα ολοκληρώσει την φετινή της παρουσία την Τρίτη στο «Ι. Λεμονίδης» με τον εξ αναβολής αγώνα εναντίον του Αίαντα Ευόσμου.

Σετ: 20-25, 19-25, 25-18, 17-25.

ΠΟΜ (Ροδοβίτης): Κοτζάι, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Σιαμπάνης, Παπαβασιλείου, Κουβράκης, Τσαλκούκης (λ) - Πελέκας, Τερτίρογλου, Τσαχλάρης, Κουτσουρές, Κωνσταντάρας.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μπολέτος, Σταυρίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Σιμητός, Γιαμούκογλου, Καραντάκης (λ) - Φελεκίδης, Γεωργακούδης, Τέκελης, Βίττης, Ρετζέπης.

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος της Α Φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, η ομάδα Παίδων της Ελπίδας είχε εύκολο έργο και νίκησε τον Μακεδονικό με 3-0. Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη ολοκληρώνει τους αγώνες της στη Χαλκιδική με αντίπαλο τον ΠΟ Μουδανιών.

Τα σετ: 25-17, 25-11, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μπολέτος, Σταυρίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Σιμητός, Γιαμούκογλου, Καραντάκης (λ) - Σκλόπης, Γεωργακούδης, Τέκελης, Βίττης, Ρετζέπης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Πούλος, Μαυρίδης, Μακανίκας, Χατζηκυριακίδης, Χαραλάμπους, Ντουμανίδης, Μέντας, Αθανασίου.

Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι και έχοντας σημαντικές απουσίες (Μπολέτος, Σταυρίδης, Χατζηνάκος, Σκλόπης), η ομάδα Παίδων επιβλήθηκε εκτός έδρας του Αρη με 3-0. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται τον Μακεδονικό.

Τα σετ: 10-25, 18-25, 20-25

ΑΡΗΣ (Ναλμπάντης): Καλλέμης, Παπαφυλάκης, Δεληγιαννάκης, Μπύρος, Λειβαδίτης, Μανίκας.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Αμανατίδης, Βίττης, Καρακόλιας, Τέκελης, Γιαμούκογλου, Καραντάκης, Ρετζέπης (λ) - Φελεκίδης, Σιμητός, Γεωργακούδης.

Χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα, η ομάδα Παίδων νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0 και παραμένει κοντά στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. 

Τα σετ: 25-9, 25-9, 25-10

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μπολέτος, Σταυρίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Σιμητός, Γιαμούκογλου, Καραντάκης (λ) - Γεωργακούδης, Ρετζέπης, Βίττης, Τέκελης, Φελεκίδης.

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Ριλαμάνι, Σανάρας, Κοσοφίδης, Βαρλαντσάκης, Ν. Κωστής, Α. Κωστής, Καταρτζής, Μαρκίδης, Καϊσούδης.

Το επόμενο Σάββατο η Ελπίδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αρη.

Λίγη ώρα μετά τον αγώνα των ανδρών, η ομάδα Παίδων δεν μπόρεσε να επαναλάβει το ίδιο αποτέλεσμα στην Πολίχνη και έχασε από τον Πήγασο με 3-2. Ετσι, ενώ απομένουν πέντε αγώνες για το τέλος της Α φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, η πρόκριση στο Final Four για μία ακόμη χρονιά δυσκόλεψε αρκετά.

Αν και προηγήθηκαν δύο φορές, οι Παίδες της Ελπίδας δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν από την ΧΑΝΘ με 3-2. Οι μικροί του Βαλάντη Μαμάη προηγήθηκαν δύο φορές (1-0, 2-1), αλλά στο τέλος δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, που θα τους έδινε προβάδισμα για την πρόκριση στο Final Four.

Τα σετ: 25-20, 12-25, 25-21, 19-25, 12-15.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμούκογλου, Μπολέτος, Σταυρίδης, Καρακόλιας, Τέκελης, Γεωργακούδης, Καραντάκης (λ) - Βίττης, Ρετζέπης, Σιμητός, Φελεκίδης, Χατζηνάκος.

ΧΑΝΘ (Δράμπας): Μαξ. Καλλέργης, Δημητρίου, Τριφινόπουλος, Καραβιδόπουλος, Καρυπίδης, Παπαγεωργίου, Μαρ. Καλλέργης (λ) - Γιαμακίδης.

Το επόμενο Σάββατο 15/11 η Ελπίδα φιλοξενείται στην Πολίχνη από τον Πήγασο.

Την πρώτη της ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε η ομάδα Παίδων από τον Ηρακλή με 3-0. Παρά την απουσία του Μπολέτου, η ομάδα προσπάθησε και πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ηττήθηκε από έναν ανώτερο αντίπαλο.

Τα σετ: 25-13, 26-24, 25-15

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Καπετανίδης, Στεφανίδης, Τζιουμάκας, Χ. Τσατσούλας, Κατλής, Μπούτος, Μπουράκης (λ) - Γ. Τσατσούλας (λ), Μανωλόπουλος, Βιλδιρίδης, Παπαζήσης, Καραμάνης.

ΕΛΠΙΔΑ (Μαμάης): Σταυρίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Τέκελης, Γιακούμογλου, Χατζηνάκος, Καραντάκης (λ) - Βίττης, Σιμητός, Ρετζέπης, Γεωργακούδης.

To Σάββατο 8 Νοεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται την ΧΑΝΘ στο «Ι. Λεμονίδης».

(Οι φωτογραφίες είναι από τα "αποδυτήρια" του Κατσάνειου)

 

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα σημείωσαν οι Παίδες της Ελπίδας, επικρατώντας στο ¨"Ι. Λεμονίδης" της Ενωσης Τούμπας (πρώην ΜΕΝΤ) με 3-0. 

Τα σετ: 25-14, 25-18, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμούκογλου, Μπολέτος, Σταυρίδης, Καρακόλιας, Τέκελης, Φελεκίδης, Καραντάκης (λ) - Βίττης, Σιμητός, Ρετζέπης, Γεωργακούδης, Σκλόπης.

ΕΝ. ΤΟΥΜΠΑΣ (Καλπάκης): Τασιούρας, Στοϊμένος, Σιούτης, Μουράτης, Λάσπας, Καραλής, Νάκος (λ) - Μπαρδούκας, Βαρβεσιώτης.

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ακολουθεί ο δύσκολος αγώνας με τον Ηρακλή στο Κατσάνειο (20.00)

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα Παίδων στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ. Με τον Βαλάντη Μαμάη για πρώτη φορά στον πάγκο, η περυσινή δευτεραθλήτρια επικράτησε στην Περαία του Περσέα με 3-0 (25-18, 25-10, 25-14).

Αγωνίστηκαν οι Σκλόπης, Σταυρίδης, Τέκελης, Βίττης, Καρακόλιας, Φελεκίδης, Γιαμούκογλου, Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Μπολέτος, Καραντάκης (λ).

Το επόμενο Σάββατο οι παίδες υποδέχονται στο "Ι. Λεμονίδης" την ΜΕΝΤ (ώρα 19.00).

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Χρυσοβαλάντη Μαμάη, που θα αναλάβει την ομάδα παίδων του συλλόγου. Ο κ. Μαμάης, πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, υπήρξε αθλητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ εργάστηκε και σαν προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου της Καλαμαριάς και του Μ. Αλεξάνδρου. Ακόμη, διατέλεσε συνεργάτης των ομοσπονδιακών προπονητών εφήβων και παίδων το 2008 και 2010.

Παράλληλα, η Ελπίδα ανανέωσε τη συνεργασία της με τους προπονητές Γιάννη Κυλίτση, Γιώργο Χρυσομαλλίδη και Γιώργο Τεμελούδη.

Θετική έκβαση είχε η προσπάθεια των παίδων, στους τρεις αγώνες του ομίλου στην προημιτελική φάση των πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς με 2 νίκες και μια ήττα ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση σε τριπλή ισοβαθμία, έχοντας υπέρ της τα σετ και πήρε το εισιτήριο για τον νοκ- άουτ ημιτελικό στη Θεσσαλονίκη.

 

Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση ξεκίνησε με το δεξί στο πρώτο παιχνίδι, με τον Σπαρτιατικό επικρατώντας με 3-0. Ήταν ένα ματς στο οποίο η Ελπίδα ήταν ανώτερη και κατόρθωσε να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα μη αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα προβλήματα. Το πρώτο βήμα έγινε και εν συνεχεία το ενδιαφέρον στράφηκε στο δεύτερο παιχνίδι με την Πρέβεζα.

 

ΓΣ Σπαρτιατικός - ΑΣ Ελπίς 0-3 (18-25, 20-25, 22-25)

 

ΓΣ Σπαρτιατικός (Ρηγάκος): Καραγιαννάκος, Μπάσο, Αλατσάς, Ρηγάκος, Ρετσίνας, Δρακάκης, Παπαϊωάννου (λ)/ Λαμπράκος, Μουτσάκης,

 

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Μπολέτος, Σταυρίδης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Ταλαμπίρης, Πολύχρους, Καραντάκης (λ)/ Καρακόλιας,  Παππάς, Γιαμούκογλου

 

 

Ως αντίπαλος η Πρέβεζα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Ήταν εξάλλου και η ομάδα που στο τέλος προκρίθηκε χέρι- χέρι με τη δική μας. Αμφότερες προσέφεραν ένα συναρπαστικό παιχνίδι τους θεατές με 5 σετ και πολλές συγκινήσεις. Η ομάδα που χαμογέλασε ήταν η Πρέβεζα που επικράτησε 3-2. Πολλές ανατροπές και σασπένς σε έναν αγώνα που ξεκίνησε υπέρ της Ελπίδας που ήταν καλύτερη στο πρώτο σετ και προηγήθηκε. Στο δεύτερο σετ έγινε μεγάλη μάχη με την ομάδα μας να μη καταφέρνει να έχει την τύχη μαζί της και στην τελευταία φάση να χάνει το σετ. Ίδιο σκηνικό και στη συνέχεια, με την Πρέβεζα να κάνει τη μεγάλη ανατροπή για το 1-2 και τα παιδιά του Κυλίτση με περίσσιο πάθος και ψυχή να φτάνουν στην ισοφάριση 2-2 με 26-24. Στο τάι μπρέικ με μεγαλύτερη ψυχραιμία η αντίπαλός μας, κατάφερε να τελειώσει τις σημαντικές φάσεις και να πάρει τη νίκη. Το τρίτο παιχνίδι θα έκρινε τα πάντα για την Ελπίδα.

 

ΑΣ Ελπίς – ΑΟ Πρέβεζας 2-3 (25-19, 23-25, 22-25, 26-24, 11-15)

 

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Μπολέτος, Σταυρίδης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ)/ Παππάς

 

 

Πρέβεζα (-): Αντύπας, Μπάμπης, Βαγγέλι, Πηλιοκάτερος, Σωτηρίου, Τσαμπάφτι, Μπουτόπουλος (λ)/ Κασιάρας

 

 

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι αντίπαλος ήταν ο ΣΠΑΚ. Τα παιδιά του Γιάννη Κυλίτση έκαναν μεγάλη εμφάνιση και κατάφεραν να πετύχουν όχι μόνο τη νίκη αλλά και ένα καθαρό 3-0 που έδωσε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση. Η Ελπίδα βρήκε από την αρχή ρυθμό και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα από την Καρδίτσα να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. 

 

 

 

ΣΠΑ Καρδίτσας – ΑΣ Ελπίς 0-3 (18-25, 17-25, 07-25)

 

ΣΠΑΚ (Καλογεράς): Μοϊανός, Μαλλιώρας, Παπαδόπουλος, Τρέμας, Αντωνίου Π., Φούκας, Ζιαζόπουλος (λ)/ Καρράς, Βασιλάκος, Αντωνίου Κ., Κούτσικος, Λοΐζος

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Μπολέτος, Καραντάκης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης, Καρακόλιας (λ)/ Παππάς, Χατζηνάκος, Σταυρίδης, Γιαμουκόγλου

 

 

Η βαθμολογία
1.Ελπίδα (8-3) 5
2.ΑΟ Πρέβεζας (8-6) 5
3.ΓΣ Σπαρτιατικός (6-6 ) 5
4.ΣΠΑ Καρδίτσας (2-9) 2

 

 

 

Στον ημιτελικό η Ελπίδα αντιμετώπισε τον Επίκουρο. Πολύ δύσκολο το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς, απέναντι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Η Ελπίδα πάλεψε στα δύο πρώτα σετ καταφέρνοντας να κατακτήσει το δεύτερο με 25-23 και χάνοντας το πρώτο στις λεπτομέρειες και με συγκλονιστική εξέλιξη (25-27). Στη συνέχεια η απόδοση των παιδιών έπεσε ενώ αντίστοιχα ο Επίκουρος ανέβηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα 2-1. Στο τελευταίο σετ τα παιδιά της Ελπίδας έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Έτσι, η πορεία σταμάτησε στον ημιτελικό, όμως είναι επιτυχημένη με την Ελπίδα να κάνει το βήμα παραπάνω και να δείχνει πως είναι στο σωστό δρόμο όσον αφορά την ανάπτυξη του ανδρικού της βόλεϊ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον προπονητή που δουλεύει εδώ και χρόνια με μεθοδικότητα και σταδιακά ανεβαίνει το επίπεδο και ο πήχης για την Ελπίδα.

 

 

Ελπίδα- Επίκουρος (25-27, 25-23, 15-25, 20-25)

 

 

ΕΛΠΙΔΑ (Κυλίτσης): Μπολέτος, Νικολακάκης, Σταυρίδης,Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης/ Καραντάκης –λ , Πάππα, Καρακόλιας

 

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ (Γαϊδατζής): Ρίζογλου, Χρηστάκος, Ιωαννίδης, Μωυσίδης Κολτσιάκης, Πετρίδης/Τζιάβρας –λ , Σταυρίδης, Τίγγος

Την Παρασκευή ξεκινά η προημιτελική φάση των παίδων με την Ελπίδα να αντιμετωπίζει τον Δευτεραθλητή Πελοποννήσου που θα γνωρίζουμε αύριο, με το τέλος του final4 στη Σπάρτη. Η ομάδα μας συμμετέχει στον όμιλο με τον ΣΠΑΚ και την Πρέβεζα με τις οποίες θα τεθεί αντιμέτωπη την 3η και την 2η αγωνιστική αντίστοιχα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

 

ΠΑΙΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Β ΟΜΙΛΟΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ)


Παρ. 27/6/2014
Κατσάνειο
14.00
Δευτ/της Πελ/νήσου- ΑΣ Ελπίς


Παρ. 27/6/2014
Κατσάνειο
20.00
ΣΠΑ Καρδίτσας- ΑΟ Πρέβεζας


Σαβ. 28/6/2014
Κατσάνειο
15.00
ΑΣ Ελπίς- ΑΟ Πρέβεζας


Σαβ. 28/6/2014
Κατσάνειο
17.00
Δευτ/της Πελ/νήσου- ΣΠΑ Καρδίτσας


Κυρ. 29/6/2014
Κατσάνειο
12.00
ΑΟ Πρέβεζας- Δευτ/της Πελ/νήσου


Κυρ. 29/6/2014
Κατσάνειο
14.00
ΣΠΑ Καρδίτσας- ΑΣ Ελπίς

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά παρά την ήττα 0-3 (17-25, 22-25, 21-25) στον τελικό από τον Ηρακλή. Η Ελπίδα λύγισε από τα προβλήματα και την κούραση απέναντι σε έναν ανώτερο και πιο έμπειρο αντίπαλο. Μια μεγάλη προσπάθεια που στέφθηκε με τη δεύτερη θέση στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ομάδα των παίδων πέρνει ταυτόχρονα και το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή για τη δίκαιη κατάκτηση του τίτλου και στην Ε.Πε.Σ.Θ, το Δήμο Θερμαϊκού και τις ομάδες της Μηχανιώνας για την άρτια διοργάνωση.

 

Η σύνθεση της ομάδας: Προπονητής Γιάννης Κυλίτσης: Μπολέτος, Σταυρίδης, Νικολακάκης, Χρηματόπουλος, Πολυχρούς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ)/ Παπάς, Καρακόλιας, Σιμήτος, Φωτιάδης, Ρετζέπης, Τεκελής. 

ΑΙΑΣ- ΕΛΠΙΔΑ 2-3 (10-25, 22 25, 25-11 25-17, 11-15)

 

Στον μεγάλο τελικό οι παίδες! Παλικαρίσια νίκη επί του Αίαντα με 3-2 σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο final 4 που διεξάγετε στο κλειστό της Μηχανιώνας. Τα παιδιά του Γιάννη Κυλίτση τα κατάφεραν παρά το ψυχολογικό σοκ αφού ισοφαρίστηκαν από 2-0 σε 2-2 και παρά τα προβλήματα καθώς ο Νικολακάκης αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού σε όλο τον αγώνα, ενώ ο Ταλαμπίρης δεν έχει ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα λόγω τρίτης λυκείου. Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά και αποφασισμένη και επικράτησε με το απίστευτο 25-10 στο πρώτο σετ, ενώ με ψυχή και πάθος κατάφερε να πάρει τους καθοριστικούς πόντους για να επικρατήσει 25-22 στο δεύτερο σετ και να κάνει το 2-0. Από εκεί και έπειτα η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε καθώς ο Αίαντας ανέβασε την απόδοσή του και εκμεταλλευόμενος την κόπωση της Ελπίδας κατάφερε να κάνει δικό του το τρίτο σετ με μεγάλη ευκολία και τελικό 25-11. Ίδια εικόνα και στο τέταρτο σετ αφού η ομάδα του Ευόσμου προηγήθηκε από νωρίς και κράτησε το υπέρ της σκορ, τελειώνοντας το σετ με 25-17. Το τάι μπρέικ ήταν για γερά νεύρα με τα παλικάρια της Ελπίδας να δείχνουν τα δόντια τους και με τεράστια αποθέματα θέλησης και πάθους κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση μιας πολύ καλής ομάδας όπως ο Αίας και να φωνάξουν σε όλους πως είναι στη διοργάνωση για να φτάσουν στην κορυφή! Το αουτσάιντερ κατά πολλούς τα κατάφερε και αύριο στις 8 το βράδυ θα είναι παρόν στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο τον Επίκουρο ή τον Ηρακλή (παίζουν αυτή τη στιγμή). Τα αγόρια της Ελπίδας ακολουθούν το δρόμο των κοριτσιών και είναι έτοιμα να φτάσουν στην κορυφή, αρκεί να το πιστέψουν αύριο! Απολύτως ικανοποιημένος μετά το τέλος του ημιτελικού, ο προπονητής μας Γιάννης Κυλίτσης συνεχάρη τους αθλητές του για την ψυχή που έδειξαν και τόνισε: «Στα πρώτα δύο σετ ήμασταν πολύ καλοί και καταφέραμε να προηγηθούμε. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη ψυχή και τα κατάφεραν παρά τα προβλήματα και το γεγονός ότι ξεκίνησαν τη διοργάνωση ως αουτσάιντερ. Ο Αίας θεωρείτε καλύτερη ομάδα αλλά εμείς είχαμε το πάθος τη δύναμη της θέλησης και οι αθλητές μου έδωσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Στα δύο σετ στα οποία ισοφαριστήκαμε νομίζω πως έφταιξε το γεγονός της κόπωσης. Δεν έχουμε βάθος πάγκου λόγω μικρής ηλικίας αρκετών παιδιών, ενώ αγωνιζόμασταν με έναν από τους κορυφαίους παίκτες μας το Νικολακάκη, τραυματία. Προς τιμήν του έσφιξε τα δόντια και έβγαλε όλο το παιχνίδι! Στο τάι μπρέικ επιστρέψαμε σε απόδοση καλή και νομίζω πως η ψυχή των παιδιών ήταν αυτή που μας χάρισε το σετ. Σε γενικές γραμμές τακτικά θεωρώ πως ήμασταν καλοί στις άμυνες και κρατήσαμε την τακτική μας, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αύριο ο μεγάλος τελικός, θεωρώ πως ήμαστε αουτσάιντερ αλλά θα είμαστε εκεί να τα δώσουμε όλα και να τα καταφέρουμε. Το πρόβλημά μας ακούει στο όνομα Νικολακάκης, δυστυχώς είναι δύσκολο να τον έχουμε κοντά μας και θα είναι μεγάλη απώλεια εφόσον δε μπορέσει να παίξει. Συγχαρητήρια στα παλικάρια μου, είναι μαχητές!»

 

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Βασίλης Σταυρίδης, Θωμάς Τεκελής, Μιχάλης Ρετζέπης, Κώστας Νικολακάκης, Δημήτρης Καρακόλιας, Ηλίας Παππάς, Ηρακλής Φωτιάδης, Φρειδερίκος Ταλαμπίρης, Ραφαήλ Σημίτος, Θωμάς Πολυχρους, Γιώργος Μπολέτος, Ανέστης Χρηματόπουλος, Μάριος Καραντάκης

 

Φωτογραφικό υλικό: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.277570412406091.1073741848.242001762629623&type=1

Στο καινούργιο Δημοτικό Γυμναστήριο Μηχανιώνας "Αινείας", που βρίσκεται μεταξύ Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου, διεξάγεται την Κυριακή 16 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου το Final Four του 36ου Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΠΕΣΘ, που θα αναδείξει τον φετινό πρωταθλητή και τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την ΕΠΕΣΘ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Συνδιοργανωτές του Final Four θα είναι η Δ.Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού και τα σωματεία Ποσειδών Μηχανιώνας και Αγ. Νικόλαος Μηχανιώνας και χορηγός της διοργάνωσης η εταιρεία " VELALIS, Αφοι Βελαλή & ΣΙΑ ΟΕ". Στην διοργάνωση έχουν προκριθεί κάτοχος του τίτλου Ηρακλής, ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου Αίας Ευόσμου, ο περυσινός φιναλίστ Επίκουρος Πολίχνης και η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΚΥΡΙΑΚΗ 16/3: 17.30 Αίας Ευόσμου - Ελπίς Αμπελοκήπων, 19.30 Επίκουρος Πολίχνης - Ηρακλής

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/3: 18.00 Μικρός Τελικός, 20.00 Τελικός


ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Αποστόλης Κερτικίδης

Ιορδάνης Χατζηευστρατιάδης

Πέτρος Ζαΐμης

Βασίλης Κόκας

Κυριάκος Κουντουρέτης

Βαγγέλης Ατματζάκης

Δημήτρης Χρηστινίδης

Θοδωρής Παπαϊωάννου

Αλέξανδρος Κωνσταντίνου

Βασίλης Αγγουράς

Βασίλης Χατζηαράπης

Γιώργος Ξενίκας

Νίκος Καραβιδόπουλος

Κώστας Βαργεμιτζίδης

Προπονητής: Στέφανος Νανάς



ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Αντώνης Κουτουνίδης

Παναγιώτης Δημητρακούδης

Γιώργος Χρηστάκος

Γιώργος Κολτσιάκης

Κωνσταντίνος Τίγγος

Χρήστος Πετρίδης

Δημοσθένης Ανδριανίδης

Τάσος Μωυσίδης

Βασίλης Τρούμπαλος

Στέφανος Μακρογιάννης

Θεόδωρος Ιωαννίδης

Αθανάσιος Μάμαλης

Δημήτρης Τζιάβρας

Στέλιος Κρανίδης

Σταύρος Σταυρίδης

Νίκος Ρίζογλου

Προπονητής: Δημήτρης Γαϊδάτζης



ΗΡΑΚΛΗΣ

Πάνος Μανωλόπουλος

Νικηφόρος Φωτιάδης

Αγγελος Στεφανίδης

Παναγιώτης Κουκουμάκας

Στέλιος Τζιουμάκας

Αλέξανδρος Γραμμενούδης

Χρυσόστομος Τσατσούλας

Χρήστος Τοσουνίδης

Αντώνης Μπουράκης

Αλέξης Παπαζήσης

Κώστας Καπετανίδης

Τάσος Σταυρακάκης

Προπονητής: Χρήστος Πάτρας



ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Βασίλης Σταυρίδης

Θωμάς Τεκελής

Μιχάλης Ρετζέπης

Κώστας Νικολακάκης

Δημήτρης Καρακόλιας

Ηλίας Παππάς

Ηρακλής Φωτιάδης

Φρειδερίκος Ταλαμπίρης

Ραφαήλ Σημίτος

Θωμάς Πολυχρους

Γιώργος Μπολέτος

Ανέστης Χρηματόπουλος

Μάριος Καραντάκης

Προπονητής: Γιάννης Κυλίτση



Χρυσή βίβλος

1979 Εσπερος Βυζαντίου

1980 Π.Α.Ο.Κ.

1981 Αρης

1982 Αρης

1983 Β.Α.Ο.

1984 Χ.Α.Ν.Θ.

1985 Γαλαξίας

1986 Μέγας Αλέξανδρος

1987 Αετός

1988 Αρης

1989 Αρης

1990 Αετός

1991 Παναθλητικός Συκεών

1992 Εσπερος Βυζαντίου

1993 Αρης

1994 Αρης

1995 Ορφέας Ηλιούπολης

1996 ΠΟ Μουδανιών

1997 Ορφέας Ηλιούπολης

1998 Ορφέας Ηλιούπολης

1999 Ορφέας Ηλιούπολης

2000 Αίας Ευόσμου

2001 Ηρακλής

2002 Ηρακλής

2003 Μέγας Αλέξανδρος

2004 Ηρακλής

2005 Ηρακλής

2006 Ηρακλής

2007 Ηρακλής

2008 Ηρακλής

2009 Ηρακλής

2010 Ηρακλής

2011 Ηρακλής

2012 Ηρακλής

2013 Ηρακλής

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ- ΕΛΠΙΔΑ 0-3

 

Πανηγυρικά την πρόκριση στο φάιναλ φορ εξασφάλισε  η ομάδα παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων που για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΠΕΣΘ νίκησε εκτός έδρας με 3-0 τον Μακεδονικό και κατέλαβε την 4η θέση στη βαθμολογία.  Με αυτό τον τρόπο η Ελπίδα Αμπελοκήπων σφράγισε τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος, όπου τις δύο προηγούμενες χρονιές κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Στο φάιναλ φορ εκτός από την Ελπίδα Αμπελοκήπων προκρίθηκαν ο Αίας Ευόσμου , ο Επίκουρος Πολίχνης και ο Ηρακλής που κατέλαβαν την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη θέση στη βαθμολογία αντίστοιχα.

Όσο αφορά τον αγώνα με τον Μακεδονικό η Ελπίδα Αμπελοκήπων δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους της αθλητές που αντεπεξήλθαν τον καλύτερο τρόπο.

 

 

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Μπολέτος, Ταλαμπίρης, Χρηματόπουλος, Πολύχρους,Καρακόλιας, Παπάς, Καραντάκης, Σιμητίς, Ρετζέπης, Λορκίδης, Παπαδόπουλος

ΕΛΠΙΔΑ- ΑΙΑΣ 0-3 (21-25, 21-25, 18-25)

 

Το ζεστό χειροκρότημα των φίλων της Ελπίδας Αμπελοκήπων που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ιωάννης Λεμονονίδης για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας μας με τον πρωτοπόρο της κατάταξης Αίαντα Ευόσμου κέρδισαν οι παίδες του Γιάννη Κυλίτση. Η Ελπίδα παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες ωστόσο η προσπάθεια των αθλητών ήταν συγκινητική.  Αν και η Ελπίδα Αμπελοκήπων ηττήθηκε με 0-3 (21-25, 21-25, 18-25)  από τον Αίαντα Ευόσμου για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι νεαροί παίκτες του Γιάννη Κυλίτση κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του αγώνα. Ο βασικός πασαδόρος της ομάδας Βασίλης Σταυρίδης αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού και έτσι  σαν πασαδόρος κλήθηκε να αγωνιστεί το λίμπερο της ομάδας Μάριος Καραντάκης, και Παπάς αντίστοιχα κλήθηκε να παίξει ως λίμπερο.  Σε συνδυασμό και με τις απουσίες των Τεκελή και Νικολακάκη (ο δεύτερος είχε υποχρεώσεις με την ανδρική ομάδα) η Ελπίδα Αμπελοκήπων παρατάχθηκε με ένα ανορθόδοξο σχήμα. Παρόλα αυτά η ομάδα έπαιξε με πολύ πάθος και κοίταξε στα μάτια την αήττητη ομάδα του Αίαντα Ευόσμου. Ή ήττα ήρθε μοιραία για την Ελπίδα Αμπελοκήπων με τον τεχνικό της Ελπίδας Αμπελοκήπων να δηλώνει: «Πραγματικά τους χάρηκα. Αν και έπαιξαν με διαφορετική σύνθεση και με βασικές απουσίες έπαιξαν με πολύ πάθος και ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου παιχνιδιού. Αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον. Ακολουθεί ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να προκριθούμε και μαθηματικά στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος για τρίτη φορά.  

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γιάννης Κυλίτσης ): Ταλαμπίρης Φ ,  Πολύχρους , Χρηματόπουλος, Καραντάκης, Μπολέτος, Αρβανιτάκης, Παπά (λ)

ΠΑΟΚ- ΕΛΠΙΔΑ 0-3

 

Κάτι λιγότερο από μία ώρα χρειάστηκε η Ελπίδα Αμπελοκήπων για να κερδίσει εκτός έδρας με 3-0 τον ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΠΕΣΘ. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, γεγονός που φαίνεται και από τη μεγάλη διαφορά στα σετ , γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο προπονητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων Γιάννης Κυλίτσης για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του.  Ο αγώνας δεν έχριζε δάφνες ποιότητας με την Ελπίδα να φθάνει σε μία πολύ εύκολη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης.

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Γιάννης Κυλίτσης ): Ταλαμπίρης Φ , Σταυρίδης, Τεκελής Πολύχρους , Χρηματόπουλος, Καραντάκης, Μπολέτος, Αρβανιτάκης, Νικολακάκης

 

ΠΑΟΚ(Γκουτζίδης Γιάννης):  Πουλημένος, Κωστής, Μυρώνης, Ζαρκίδης, Ζαλαγιάννης

Ασταμάτητοι οι παίδες

 

Ελπίδα- ΜΕΝΤ 3-0 (25-11, 25-07, 25-10)

Μία ακόμα νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι παίδες του Γιάννη Κυλίτση.

Για την 7ηαγωνιστική του πρωταθλήματος παίδων της ΕΠΕΣΘ η Ελπίδα Αμπελοκήπων επικράτησε μέσα στο Ι.Λεμονίδης με 3-0 (25-11, 25-7, 25-10) της ΜΕΝΤ. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση οι παίδες της Ελπίδας δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους που με εξαίρεση το πρώτο σετ δεν είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια γεγονός που φαίνεται και από το σκορ. Οι αθλητές του Γιάννη Κυλίτση χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από μία ώρα για να φθάσουν στο ροζ φύλλο αγώνα.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Τεκελής, Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παπά, Καραμούτσα, Ταλαμπίρης Φ, Λορκίδης, Πολύχρους, Μπολέτος, Χρηματόπουλος, Καραντάκης

 

ΜΕΝΤ: Μελισσίδης, Λάσπας, Παστέλης, Αποστόλου, Μπαξεβανάκης, Μαλεφκερίδης, Μουράτης, Λολίδης, Μπουζούδης

ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 3-0 (25-13, 25-09, 25-14)

 

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η ομάδα παίδων της Ελπίδας επικράτησε 3-0 επί του Μ. Αλέξανδρου. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση για τους νεαρούς του Γιάννη Κυλίτση και του Νίκου Ροδοπαίου που έπιασαν πολύ καλά ποσοστά επιθέσεων καθώς και υποδοχής, μετατρέποντας τον αγώνα σε τυπική διαδικασία.

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Τεκελής, Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παπά, Ταλαμπίρης Φ, Πολύχρους, Μπολέτος , Χρηματόπουλος, Καραντάκης

 

 

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Καλπάκης): Καλλέργης, Στοιμένος,  Βερβεσιώτης , Αραμπατζής, Παπαγεωργίου, Λιόντας, Αρτακιανός, Καραλής, Δημητρίου, Σπάτης, Μπέλλος, Νάκος