Στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε η αξιοπρόσεκτη πορεία των Εφήβων της Ελπίδας Αμπελοκήπων, έπειτα από την ήττα στην νοκ άουτ αναμέτρηση με τον Πήγασο Πολίχνης.

Απέναντι σ' έναν ιδιαίτερα ισχυρό αντίπαλο, η ομάδα μας έχασε το παιχνίδι με 3-0 σετ και μαζί και το εισιτήριο για τα τελικά του πρωταθλήματος, το οποίο κέρδισε ο Πήγασος.

Τα σετ: 25-12, 25-17, 25-19.

ΠΗΓΑΣΟΣ: Λώλας, Μποζίδης, Μιχαήλ, Σωτηρίου, Μπαρδούκας, Καρατζόγλου / Μπαλούκας (λ), Παλαιοχωρινός (λ), Διονάς, Σιαμπλίδης, Στεφανίδης, Μελίτος, Τέλιος, Τοκαμάνης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μ. Σταμάτης, Χριστοφορίδης, Γιαμούκογλου, Βαρσάμης, Παχιαδάκης, Τακματζίδης / Ζλατίντσης (λ), Στεργίου (λ), Χασίδης, Κεφαλάς, Ι. Σταμάτης.



Παρόντες στην ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα είναι οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων, έπειτα από την επικράτησή τους επί της ΧΑΝΘ με 3-0 σετ στο 3ο και τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης.

Οι παίκτες του Στέλιου Κουτουνίδη έδειξαν την ψυχραιμία και τις ικανότητές τους κατακτώντας τα δύο πρώτα σετ στις λεπτομέρειες (29-27 και 27-25) και καταφέρνοντας να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς άγχος.

Το εισιτήριο για την τελική φάση θα κριθεί την Κυριακή (13/03, 16:00) στο ΔΑΚ Πολίχνης, όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα με τον Πήγασο Πολίχνης, που τερμάτισε αήττητος στην κορυφή του άλλου ομίλου του Βορρά.

Τα σετ: 29-27, 27-25, 25-12.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κουτουνίδης - Παραφέστας): Στάικος, Παχιαδάκης, Χριστοφορίδης, Μ. Σταμάτης, Ζλατίντσης (λ), Ι. Σταμάτης, Σειράς, Βαρσάμης, Τακματζίδης, Γιαμούκογλου, Στεργίου (λ), Χασίδης, Κεφαλάς.

ΧΑΝΘ (Δημητρίου): Βαμβακάς, Ψαρράς, Πουλουτίδης, Φουντεδάκης, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Αδάμος, Ταμοζνίκοβ, Δημητρίου (λ).






Το «τρίποντο» που χρειάζονταν για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης κατέκτησαν οι Έφηβοι της Ελπίδας απέναντι στον ΑΟ Πρέβεζας, τον οποίο κέρδισαν με 3-0 σετ για τη 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν ένα ανάλογα επιτυχημένο αποτέλεσμα και στο τελευταίο και καθοριστικό ματς του ομίλου, αύριο (Σάββατο 12/03, 18:00) με αντίπαλο τη ΧΑΝΘ.

Τα σετ: 25-17, 25-16, 25-12.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Μ. Σταμάτης, Παχιαδάκης, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Χριστοφορίδης, Γιαμούκογλου / Ζλατίντσης (λ), Στεργίου (λ), Σειράς, Χασίδης, Κεφαλάς.

ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Ντεινάρης, Καζούκας, Ρούσος, Κατεργιαννάκης, Κακαβούλης, Τζάρας / Μπούτσι (λ), Πάτσης.



Την ήττα με 3-1 σετ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο άξιζαν και μπορούσαν να κερδίσουν κάτι παραπάνω, γνώρισαν οι Έφηβοι της Ελπίδας στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Οι «πράσινοι» έμειναν με άδεια χέρια, έπειτα από μεγάλη μάχη σχεδόν σε όλα τα σετ με αποκορύφωμα το 4ο, που τελείωσε 28-30 υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Πλέον όμως οφείλουν να γυρίσουν σελίδα και να κυνηγήσουν τις νίκες στα δύο προσεχή παιχνίδια τους, με τον ΑΟ Πρέβεζας (Παρασκευή 11/03, 19:30) και τη ΧΑΝΘ (Σάββατο 12/03, 18:00), προκειμένου να πάρουν ένα από τα δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση.

Τα σετ: 20-25, 28-26, 21-25, 28-30.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κουτουνίδης - Παραφέστας): Μ. Σταμάτης, Παχιαδάκης, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Χριστοφορίδης, Τακματζίδης / Στεργίου (λ), Χασίδης, Κεφαλάς.

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. (Ανδραβίζος): Κεσκίνης, Σουσουρίδης, Κοντοστάθης, Σαλαμπάσης, Μπατίδης, Παπάζογλου / Γκουσίδης (λ), Ηλιάδης, Καραμανίδης. 



Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα των αγώνων του Α' Ομίλου της Προημιτελικής Φάσης της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 θα έχει ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πέμπτη 10/3/2022 («Ι. Λεμονίδης», 18.00): ΑΣ Ελπίς - ΜΓΣ Εθνικός
Πέμπτη 10/3/2022 («Μ. Τσικίνας», 20.00): ΑΟ Πρέβεζας - ΧΑΝΘ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παρασκευή 11/3/2022 («Ι. Λεμονίδης», 19.30): ΑΣ Ελπίς - ΑΟ Πρέβεζας
Παρασκευή 11/3/2022 («Μ. Τσικίνας», 20.15): ΜΓΣ Εθνικός - ΧΑΝΘ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 12/3/2022 («Ι. Λεμονίδης», 18.00): ΧΑΝΘ - ΑΣ Ελπίς
Σάββατο 12/3/2022  (ΕΑΚ Σταυρούπολης, 18.00): ΑΟ Πρέβεζας - ΜΓΣ Εθνικός

Επίσης, το πρόγραμμα των αγώνων των Ομίλων Α' και Β' της Ημιτελικής Φάσης της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Κυριακή 13/3/2022  («Ι. Λεμονίδης», 15.30): (Α1) - (Β2)
Κυριακή 13/3/2022  (ΔΑΚ Πολίχνης, 16.00): (Β1) - (Α2)





Αποστολή εξετελέσθη για τους Εφήβους της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που κατέκτησαν την 3η θέση στο Final Four της ΕΠΕΣΘ και μαζί το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, κερδίζοντας με 3-0 σετ τον Άρη στο καθοριστικό παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής!

Η αναμέτρηση αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς οι «πράσινοι» δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους τους και έφτασαν χωρίς περιττό άγχος στην επικράτηση.

Τα σετ: 25-12, 25-19, 25-19.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κουτουνίδης - Παραφέστας): Τακματζίδης, Μοσχοφίδης, Παχιαδάκης, Γιαμούκογλου, Χασίδης, Χριστοφορίδης / Ζλατίντσης (λ), Στεργίου (λ), Μ. Σταμάτης, Βαρσάμης, Γ. Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Γκανέλας.

ΑΡΗΣ (Γκολίτσης): Δ. Πετίκας, Γιαμακίδης, Βακούλης, Τζιούτζιος, Σιώμος, Πατλάκας / Φιλιππίδης (λ), Μπαμπαλιούτας, Χαντζίδης.

Ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Κουτουνίδης δήλωσε: «Μπορούσαμε στον πρώτο αγώνα με τη ΧΑΝΘ να κάνουμε κάτι καλύτερο. Την πρώτη θέση δεν γινόταν να τη διεκδικήσουμε από τον Πήγασο, αλλά θα μπορούσαμε να πάρουμε τη δεύτερη. Απλά δεν κάναμε καλό παιχνίδι στην πρεμιέρα, ανάλογο με εκείνα που κάναμε χθες και σήμερα, που παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι. Θέλαμε να κερδίσουμε, νομίζω ότι είμαστε καλύτεροι από την ομάδα του Άρη αυτή την στιγμή και πλέον περιμένουμε την επόμενη φάση, για να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερες εμπειρίες».

Ο αρχηγός της Ελπίδας Λευτέρης Γιαμούκογλου τόνισε: «Η είσοδος στην τριάδα του Final Four και η πρόκριση ήταν ο στόχος μας εξαρχής. Τα δύο πρώτα αποτελέσματα δεν αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της ομάδας μας, αλλά είμαστε χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Επόμενος στόχος μας είναι να περάσουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά τον Πήγασο και τη ΧΑΝΘ που θα είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας και να προχωρήσουμε παραπέρα».

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της ΕΠΕΣΘ στο YouTube: https://youtu.be/XJZD1QfAVb8



Χωρίς ανταμοιβή έμεινε η προσπάθεια των Εφήβων της Ελπίδας Αμπελοκήπων κόντρα στον Πήγασο Πολίχνης, από τον οποίο ηττήθηκαν με 3-1 σετ για την 2η αγωνιστική του Final Four του Πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.

Οι «πράσινοι» πάλεψαν απέναντι σ' έναν ιδιαίτερα ισχυρό αντίπαλο, κατέκτησαν το πρώτο σετ, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι ανάλογο και στο τέταρτο σετ, ώστε να οδηγήσουν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Πλέον η Ελπίδα θα τα παίξει όλα για όλα στην αυριανή (Τρίτη 25/01) αναμέτρηση με τον Άρη, στην οποία θα χρειαστεί τη νίκη προκειμένου να τερματίσει στο «τοπ 3» και να πάρει την πρόκριαη για το Πανεπαρχιακό Πρωτάθλημα. 

Τα σετ: 23-25, 25-17, 25-12, 25-23.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Θεοδώρου): Σωτηρίου, Μποζίδης, Μιχαήλ, Λώλας, Μπαρδούκας, Καρατζόγλου / Μπαλούκας (λ), Καραμάνης (λ), Παλαιοχωρινός, Σιαμπλίδης, Τέλιος, Στεφανίδης, Αδαμίδης, Παναγιώτου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κουτουνίδης - Παραφέστας): Τακματζίδης, Μοσχοφίδης, Παχιαδάκης, Γιαμούκογλου, Βαρσάμης, Χριστοφορίδης / Ζλατίντσης (λ), Στεργίου (λ), Μ. Σταμάτης, Χασίδης, Γ. Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Γκανέλας.

Με ανατροπή στο τέταρτο σετ, η ΧΑΝΘ επικράτησε της Ελπίδας Αμπελοκήπων με 1-3 σετ  για την 1η αγωνιστική του Final 4 ΕΠΕΣΘ Κ21 Αγοριών στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα σετ: 18-25, 20-25, 25-21, 22-25.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δημητρίου, Εμμανουηλίδου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κουτουνίδης): Γιαμούκογλου, Παχιαδάκης, Χριστοφορίδης, Μοσχοφίδης, Τακματζίδης, Χασίδης / Ζλατίντσης (λ), Σταμάτης Μ., Σταμάτης Ι., Βαρσάμης.

ΧΑΝΘ (Σδραυκάκης): Βαμβακάς, Ψαρρής, Πουλουτίδης, Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Ταμοσνίκοβ / Δημητρίου (λ), Φουντεδάκης.

Στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής: Πήγασος Πολίχνης - Άρης 3-0 (25-11, 25-22, 25-16).

Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου:

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΔΕΥΤΕΡΑ 24/01)

18:00: ΑΣ Ελπίς - Πήγασος Πολίχνης
20:00: ΧΑΝΘ - ΑΣ Άρης

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΤΡΙΤΗ 25/01)

18:00:
 ΑΣ Άρης - ΑΣ Ελπίς (LIVE STREAM: https://www.youtube.com/watch?v=XJZD1QfAVb8)
20:00: Πήγασος Πολίχνης - ΧΑΝΘ (LIVE STREAM: https://www.youtube.com/watch?v=NRG0fujkd7U)


Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Ελπίδας Αμπελοκήπων - ΧΑΝΘ (πηγή: ΕΠΕΣΘ):


















Οι αγώνες του FINAL FOUR K21 ΑΓΟΡΙΩΝ στις 23, 24 & 25/1/2022 στο Ε.Γ. ΜΙΚΡΑΣ 1, θα διεξαχθούν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ που είναι σε ισχύ. Ο αριθμός των θεατών, σύμφωνα με το παραπάνω πρωτόκολλο, προβλέπεται στο ποσοστό 10% της χωρητικότητας του Γυμναστηρίου για το λόγο αυτό και για αποφυγή της ταλαιπωρίας του κόσμου, η Ένωση προέβλεψε και θα δοθούν 30 προσκλήσεις για κάθε ημέρα στα τέσσερα διαγωνιζόμενα σωματεία. Έτσι η είσοδος των θεατών θα γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ με προσκλήσεις.


Πηγή: ΕΠΕΣΘ



Ενόψει του Final 4 του Πρωταθλήματος Κ21 Αγοριών, το οποίο θα διεξαχθεί 23-25 Ιανουαρίου στο Ε.Γ. Μίκρας, οι προπονητές και αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων προχώρησαν σε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΘ. Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Ηρακλής Θεοδώρου (Προπονητής Πήγασου Πολίχνης): «Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο τουρνουά όπου θα αναδειχθούν νέα ταλέντα που θα ενισχύσουν το ελληνικό βόλεϊ. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τη θέση μας και να κατακτήσουμε εκ νέου τον τίτλο. Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και έχουν εμπειρίες και από αγώνες του Πήγασου στην  Pre League Ανδρών».

Κωνσταντίνος Μπαρδούκας (Αρχηγός Πήγασου Πολίχνης): Στόχος μας είναι η πρώτη θέση και να διεκδικήσουμε και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Έχουμε δυνατή ομάδα με βάθος στον πάγκο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και ευελπιστούμε να το παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Παναγιώτης Σδραυκάκης (Προπονητής ΧΑΝΘ): «Είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της ΧΑΝΘ σε ένα Final 4. Προσπαθούμε, στη μετά covid εποχή, να στήσουμε με τα νέα παιδιά το ανδρικό βόλεϊ της ΧΑΝΘ, με ένα μέσο όρο ηλικίας 21 ετών.
Πέρσι κατακτήσαμε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και παρά τα προβλήματα προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και χωρίς τραυματισμούς. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που θα γίνουν οι αγώνες υπό αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες».

Γιάννης Αδάμος (Αρχηγός ΧΑΝΘ): «Παρά τις δυσκολίες που έχουμε περάσει ως ομάδα, είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μια καλή θέση στο Final 4, ώστε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις υπόλοιπες τρεις ομάδες».

Στέλιος Κουτουνίδης (Προπονητής Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Στο Final 4 θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κάποιοι αθλητές της ομάδας μας έχουν μείνει πίσω από προπονήσεις, επειδή είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου, πράγμα που μας δημιουργεί μία δυσκολία. Επιπλέον, λόγω του κορωνοϊού, μετά τις γιορτές έχουμε πρόβλημα να συγκροτήσουμε μία καλή ομάδα, αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουν και όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Για τους παίκτες μας, αυτό το Final 4 με τους τρεις συνεχόμενους αγώνες θα αποτελέσει μία καινούργια, πρωτόγνωρη εμπειρία. Πιστεύω ότι υπάρχει φαβορί για τον τίτλο και είναι η ομάδα του Πήγασου Πολίχνης». 

Λευτέρης Γιαμούκογλου (Αρχηγός Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δηλώνουμε για άλλη μια φορά παρόντες στο Final  4 των εφήβων. Θα προσπαθήσουμε, παρ’ όλες τις δυσκολίες της χρονιάς, να έχουμε μία καλή απόδοση. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε μία θέση στο Πανεπαρχιακό και εν συνεχεία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τέλος, ευχόμαστε να κυλήσει ομαλά η διοργάνωση, χωρίς τραυματισμούς και ασθένειες». 

Σπύρος Γκολίτσης (Προπονητής Άρη): «Ο Άρης δίνει ξανά το «παρών» σε ένα Final 4, καλλιεργούνται τμήματα υποδομής σε όλες τις κατηγορίες. Θέλουμε τον Άρη να πρωταγωνιστεί. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας, καθώς μπήκαμε στο Final 4 ως τέταρτοι, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Χρήστος Γιαμακίδης (Αρχηγός Άρη): «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Final 4 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος. Είμαστε αουτσάιντερ αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για μία θέση στα μετάλλια».



Με την κλήρωση για τον καθορισμό της σειράς αγώνων ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το φάιναλ φορ του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 (Εφήβων) της ΕΠΕΣΘ, που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 23/01 μέχρι την Τρίτη 25/01 στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.

Βάσει της κλήρωσης του ομίλου της τελικής φάσης, η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει αρχικά τη ΧΑΝΘ, κατόπιν τον Πήγασο Πολίχνης και τέλος τον Άρη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φάιναλ φορ των Εφήβων:

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

18:00:
Πήγασος Πολίχνης - ΑΣ Άρης
20:00: ΑΣ Ελπίς - ΧΑΝΘ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

18:00:
ΑΣ Ελπίς - Πήγασος Πολίχνης
20:00: ΧΑΝΘ - ΑΣ Άρης

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

18:00:
ΑΣ Άρης - ΑΣ Ελπίς
20:00: Πήγασος Πολίχνης - ΧΑΝΘ

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των θεατών που θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την ΕΠΕΣΘ, λαμβάνοντας υπόψιν το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει κατά τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων. 

  

Την παρουσία τους στο φάιναλ φορ Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ επισφράγισαν και επίσημα οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων, έπειτα από τη νίκη τους επί του Αίαντα Ευόσμου με 3-0 σετ, σε παιχνίδι για την 9η και τελευταία αγωνιστική της Α' Φάσης, στο «Ι. Λεμονίδης».

Η αναμέτρηση αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς η ανωτερότητα της ομάδας μας ήταν εμφανής. Χάρη στην επικράτησή τους, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την Α' Φάση με τέσσερις νίκες - δύο ήττες, τερματίζοντας στην 4η θέση της κατάταξης και κατακτώντας την πρόκριση για το φάιναλ φορ μαζί τους Πήγασο Πολίχνης, ΧΑΝΘ και Άρη.

Τα σετ: 25-11, 25-05, 25-12.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Κουτουνίδης): Ελευθεριάδης, Παχιαδάκης, Χριστοφορίδης, Μ. Σταμάτης, Ζλατίντσης (λ), Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Μοσχοφίδης, Στεργίου (λ), Χασίδης.

ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Φίνος): Γ. Οικονόμου, Αφεντουλίδης, Κ. Οικονόμου, Πέπκολας, Κελεσίδης, Μπακιρτζής (λ), Τζίφας, Μπαργιώτης, Κωνσταντινίδης.








Άλλη μια νίκη πανηγύρισαν οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που επικράτησαν με 3-1 σετ στο κλειστό του «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον γηπεδούχο Άρη, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 18-25, 25-18, 19-25, 09-25.

ΑΣ ΑΡΗΣ (Κ. Μαζιώτης): Καζακλής, Μπαμπαλιούτας, Πατλάκας, Βασιλειάδης, Βακούλης, Τζιούτζιας, Σιώμος, Γιαμακίδης, Φιλιππίδης (λ).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Στ. Κουτουνίδης):
 Ελευθεριάδης, Παχιαδάκης, Χριστοφορίδης, Μ. Σταμάτης, Ζλατίντσης (λ), Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Μοσχοφίδης, Γιαμουκόγλου, Στεργίου (λ), Χασίδης.





Τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους και συνολικά τρίτη σε πέντε αγώνες, κατέκτησαν οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που ξεπέρασαν χωρίς προβλήματα το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 3-0 σετ στο "Ι. Λεμονίδης".

Τα σετ: 25-12, 25-10, 25-13.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Στ. Κουτουνίδης): Ζλατίντσης, Ελευθεριάδης, Χριστοφορίδης, Μ. Σταμάτης, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Μοσχοφίδης, Τακματζίδης, Γιαμουκόγλου, Στεργίου (λ), Χασίδης.

ΠΑΟΚ (Δ. Γκουτσίδης): Βλασακίδης, Παντζάκης, Μαυρίδης, Φ. Μαλετζίδης, Μπεχλιβάνης, Μ. Μαλετζίδης, Λιάμπας.

 

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που κέρδισε τον Ηρακλή με 3-1 σετ στο «Ι. Λεμονίδης» για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 25-11, 25-11, 22-25, 25-18.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ:  Ζλατίντσης, Ελευθεριάδης, Χριστοφορίδης, Μ. Σταμάτης, Ι. Σταμάτης, Βαρσάμης, Γιαμουκόγλου, Στεργίου (λ), Χασίδης.

ΝΕΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΣΘ 1908: Πασσάς (λ), Τζωρτζάτος, Μπαρμπαρούσης, Ράπτης, Σταματίου, Μυρωσίδης, Τ. Ναβροζίδης, Ψαθόπουλος, Βιολάρης, Π. Ναβροζίδης.

Δεν τα κατάφεραν οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων απέναντι στη ΧΑΝΘ, από την οποία γνώρισαν την ήττα με 3-0 σετ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, αν και θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει τουλάχιστον το 2ο σετ βάσει της εικόνας και της προσπάθειάς τους.

Τα σετ: 25-16, 25-23, 25-20.

ΧΑΝΘ: Βαμβακάς, Ψαρρής, Ποτουρίδης, Σδραυκάκης, Αδάμος, Τακιοζνίκοφ, Κουρτίδης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Στάικος, Ζλατίντσης, Ελευθεριάδης, Παχιαδάκης, Χριστοφορίδης, Μ. Σταμάτης, Ι. Σταμάτης, Τακματζίδης, Γιαμουκόγλου, Στεργίου (λ), Χασίδης.

Η προσπάθεια των Εφήβων της Ελπίδας Αμπελοκήπων έμεινε χωρίς ανταμοιβή στον δύσκολο αγώνα με την ισχυρή ομάδα του Πήγασου Πολίχνης, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στο «Ι. Λεμονίδης» (3-0 σετ), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 17-25, 14-25, 20-25.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Στ. Κουτουνίδης): Χασίδης, Χριστοφορίδης, Μοσχοφίδης, Τακματζίδης, Ι. Σταμάτης, Παχιαδάκης / Στεργίου (λ), Ζλατίντσης (λ), Ελευθεριάδης, Μ. Σταμάτης.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Η. Θεοδώρου): Μάγγος, Μιχαήλ, Λώλας, Μπαρδούκας, Καρατζόγλου, Σωτηρίου / Καραμάνης (λ), Μπαλούκας (λ), Σιαμιτίδης, Παλαιοχωρινός, Τέλιος, Μελίτος.

Με εκτός έδρας νίκη (1-3 σετ) στην Περαία απέναντι στον τοπικό Περσέα ξεκίνησε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων την πορεία της στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 26-28, 21-25, 25-23, 12-25.

ΟΠΑΘ ΠΕΡΣΕΑΣ: Λυμπέρης, Καραδημητράς, Λαδάς, Σάσκι, Πράτσικας,/ Μονιού (λ), Παπαϊωάννου, Κολλής.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ:  Γιαμουκόγλου, Χριστοφορίδης, Μοσχοφίδης, Ταχματζίδης, Σειράς, Παχιαδάκης / Στεργίου (λ), Γκέρτσης (λ), Χασίδης, Βαρσάμης, Ελευθεριάδης, Μ. Σταμάτης, Ι. Σταμάτης, Ακριτίδης.

 

 

 

 

Έπειτα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, η σειρά αγώνων της Ελπίδας Αμπελοκήπων στον ενιαίο Όμιλο της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 (πρώην Εφήβων) 2021-2022 της ΕΠΕΣΘ θα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική: Περσέας - ΑΣ Ελπίς
2η αγωνιστική: ΑΕΝ Πανοράματος - ΑΣ Ελπίς
3η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - Πήγασος Πολίχνης
4η αγωνιστική: ΧΑΝΘ - ΑΣ Ελπίς
5η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - Ηρακλής
6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΣ Ελπίς
7η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - Απόλλων Καλαμαριάς
8η αγωνιστική: Άρης - ΑΣ Ελπίς
9η αγωνιστική: ΑΣ Ελπίς - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

Η έναρξη της Α’ Φάσης είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου θα πάρουν το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης.









Με άδεια χέρια έμεινε η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στην Πολίχνη, όπου έχασε από τον Πήγασο με 3-0 σετ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Η ομάδα μας, που προερχόταν από δύο "καθαρές" νίκες, δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να δείξει τις δυνατότητές της και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, σε μια αναμέτρηση υψηλής δυσκολίας.

Τα σετ: 25-17, 25-20, 25-12.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρ. Θεοδώρου): Παλαιοχωρινός, Μελίτος, Αγγελίδης, Καλαϊτζής, Μπαρδούκας, Σωτηρίου, Παυλίδης, Κεσεσίδης, Καρατζόγλου, Αδαμίδης, Μπαλούκας (λ), Μποζίδης, Σιαμπλίδης, Χασίδης (λ).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Στ. Νανάς): Αναστασάκης, Αντωνιάδης (λ), Βαρσάμης, Γιαμούκογλου, Ζλατίντσης (λ), Κοτόρνος, Μαγδαλιανίδης, Μοσχοφίδης, Παπάζογλου, Παχιαδάκης, Ρετζέπης, Σιμητός, Ι. Σταμάτης, Τακματζίδης.


Δεύτερη διαδοχική νίκη για την εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που κέρδισε εύκολα με 3-0 σετ την ΑΕΝ Πανοράματος για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 25-21, 25-12, 25-13.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Νανάς): Σιμητός, Ρετζέπης, Παχιαδάκης, Ζλατίντσης (λ), Παπάζογλου, Μαγδαλιανίδης,
Τακματζίδης, Γιαμουκόγλου, Αντωνιάδης (λ), Κοτορνός, Αναστασάκης, Ι. Σταμάτης.

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: Π. Αραμπατζής (λ), Α. Καρακουλάκης, Μπινίκος, Π. Καρακουλάκης, Χαλιμούρδας, Μέλφος, Κλεπουσνιώτης, Κ. Αραμπατζής, Γιαννούλης, Ρότα, Παπακωνσταντίνου, Καλλιανίδης.

 





Με μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Άρη ξεκίνησε η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων την πορεία της στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ, καταθέτοντας από νωρίς ένα δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων της.


Η Ελπίδα πέρασε θριαμβευτικά από το κλειστό του «Κλ. Βικελίδης», με 3-0 σετ, για την 1η αγωνιστική της Α' Φάσης, παρά την αντίσταση που έδειξε το αξιόμαχο σύνολο του Άρη.

Τα σετ: 23-25, 20-25, 23-25.

ΑΣ ΑΡΗΣ (Αγγελής): Ιακωβίδης, Γιαμακίδης, Ψαθόπουλος, Μάντζιος, Πατίκας, Σαλταφερίδης, Βενετικίδης, Κασκανιώτης, Γκρουμούσας (λ), Δημητριάδης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Νανάς): Σιμητός, Ρετζέπης, Παχιαδάκης, Ζλατίντσης (λ), Παπάζογλου, Μαγδαλιανίδης, Σειράς, Ι. Σταμάτης, Μοσχοφίδης, Τακματζίδης, Γιαμουκόγλου, Αντωνιάδης (λ), Κοτορνός, Αναστασάκης.



Πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο του Αλεξανδρείου Μελάθρου και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας η κλήρωση του πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 (Εφήβων) της ΕΠΕΣΘ.

Οι δέκα συμμετέχουσες ομάδες (Ελπίδα Αμπελοκήπων, Πήγασος Πολίχνης, Αίας Ευόσμου, ΑΕΝ Πανοράματος, ΟΠΑΘ Περσέας, Άρης, Ηρακλής, ΧΑΝΘ, Απόλλων Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ) τοποθετήθηκαν όλες σε έναν όμιλο.

Το πρωτάθλημα των Εφήβων θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου 2020 και βάσει της κλήρωσης η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ΑΕΝ Πανοράματος για την 1η αγωνιστική.

Δείτε ΕΔΩ τους ομίλους και την σειρά αγώνων του πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 (Εφήβων) της ΕΠΕΣΘ


Ευχόμαστε καλή νέα σεζόν με υγεία, σε όλες τις ομάδες!



Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίχθηκε το ματς της 4ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Κ21 της ΕΠΕΣΘ, που βρήκε τους Εφήβους της Ελπίδας να παλεύουν μέχρι τέλους στο κλειστό της ΧΑΝΘ απέναντι στη γηπεδούχο ομάδα, να δίνουν ό,τι έχουν για τη νίκη, αλλά να χάνουν τελικά στο τάι μπρέικ.

Η ΧΑΝΘ έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας μπήκε με άνεση και κέρδισε το πρώτο σετ, αλλά η ομάδα μας απάντησε γρήγορα και έδειξε την ανωτερότητά της στο δεύτερο σετ. Τα συνεχόμενα λάθη έδωσαν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να προηγηθούν 2-1, ωστόσο οι «πράσινοι» επανήλθαν και εφάρμοσαν τις οδηγίες του προπονητή τους, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί, η Ελπίδα είχε σταθερό προβάδισμα, αλλά την τελευταία στιγμή ήρθε η ανατροπή και η ήττα με 3-2 σετ.

Κρατάμε τη μαχητικότητα των παιδιών μας και την εξαιρετική εμφάνιση που έκαναν εκτός έδρας, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθειά τους!

Τα σετ: 25-16, 19-25, 25-19, 21-25, 15-13.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κιύτα, Ρετζέπης, Καρατζίβας, Σιμητός, Γαληρόπουλος, Τακματζίδης / Ζλατίντσης (λ), Τολιόπουλος (λ), Μαγδαλιανίδης, Σέμα.



 

 

Εντός έδρας ήττα από τον ισχυρό Ηρακλή με 3-1 σετ γνώρισαν οι έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο «Ι. Λεμονίδης», για την 3η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, καθώς η προσπάθειά τους δεν αποδείχθηκε αρκετή για να τους χαρίσει το θετικό αποτέλεσμα.

Τα σετ: 19-25, 16-25, 25-22, 19-25.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κιύτα, Ρετζέπης, Καρατζίβας, Σιμητός, Γαληρόπουλος, Τακματζίδης / Ζλατιντσής (λ), Τολιόπουλος (λ), Σέμα, Μαγδαλιανίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στεφανίδης, Καλαϊτζίδης, Κεσεσίδης, Κοτόρνος, Κεσούδης, Τζουγκαράκης / Κωστάκογλου (λ), Καραμάνης (λ), Αναστασάκης, Ντούμας, Κονιόρδος.

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:


Το πολυπόθητο «τρίποντο» κατέκτησαν οι έφηβοι της Ελπίδας στο βοηθητικό του PAOK Sports Arena, όπου επικράτησαν επί του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ για τη 2η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος και κράτησαν ακέραιες τις πιθανότητές τους για είσοδο στο «τοπ 4» της τελικής κατάταξης.

Ο επόμενος αγώνας των «πράσινων» θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη (23/01), εντός έδρας, απέναντι στον Ηρακλή.

Τα σετ: 25-27, 12-25, 25-20, 19-25.

ΠΑΟΚ: Γιαμακίδης, Τερτίρογλου, Λιάμπας, Ζουρνατζής, Πουλουτίδης, Βερνίκος / Τσιανάβας (λ), Βέργος, Παντζαμίκας.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κιύτα, Ρετζέπης, Καρατζίβας, Σιμητός, Μαγδαλανίδης, Τακματζίδης / Ζλατιντής (λ), Τολιόπουλος (λ), Γαληρόπουλος.

Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:















Την ήττα από τον Άρη με 3-1 σετ γνώρισε η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο κλειστό του "Κλ. Βικελίδης", για την 1η αγωνιστική της β' φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 25-16, 27-25, 24-26, 25-18.

ΑΣ ΑΡΗΣ: Γεωργίου, Μάντζιος, Σαλταφερίδης, Αλεξάκης, Καρακαβίδης, Τέλιος, Παπαδόπουλος / Κάλφας (λ), Κατσαμίρας, Φραγκουλίδης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κιύτα, Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Τακματζίδης, Γαληρόπουλος / Ζλατίντσης (λ), Μαγδαλιανίδης, Σέμα, Καρατζίβας.

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, αμέσως μετά τον νικηφόρο αγώνα των Παίδων επί του ΟΠΑΘ Περσέας, πραγματοποιήθηκε στο «Ι. Λεμονίδης» το απόγευμα του Σαββάτου (11/01) η κοπή της βασιλόπιτας των τμημάτων βόλεϊ Εφήβων και Παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων.

Οι νεαροί παίκτες και τα στελέχη των δύο ομάδων αντάλλαξαν ευχές και ξεκίνησαν με ενθουσιώδη τρόπο τη νέα χρονιά, που προσδοκία όλων είναι να συνοδευτεί από αγωνιστική πρόοδο, επιτυχίες και πολλές όμορφες εμπειρίες.

Οι δύο μεγάλοι τυχεροί στην καθιερωμένη κοπή της πίτας ήταν ο Παναγιώτης Χατζηνάκος από την ομάδα των Εφήβων και ο Αντώνης Μοσχοφίδης από την αντίστοιχη των Παίδων, οι οποίοι κέρδισαν το φλουρί και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια όλων.

Καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες μας!

















Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β' Φάσης του πρωταθλήματος Κ21 Αγοριών της ΕΠΕΣΘ, που θα διεξαχθεί σε έναν γύρο, περιλαμβάνοντας συνολικά πέντε αγωνιστικές.

Οι αγώνες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 12-13 Ιανουαρίου 2020 και οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου θα προκριθούν στο Final Four.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελπίδας Αμπελοκήπων:

1η αγ.: ΑΣ Άρης - ΑΣ Ελπίς (12-13 Ιανουαρίου*)

2η αγ.: ΠΑΟΚ - ΑΣ Ελπίς (19-20 Ιανουαρίου*)

3η αγ.: ΑΣ Ελπίς - Ηρακλής (22-23 Ιανουαρίου*)

4η αγ.: ΧΑΝΘ - ΑΣ Ελπίς (26-27 Ιανουαρίου*)

5η αγ.: ΑΣ Ελπίς - Πήγασος Πολίχνης (02-03 Φεβρουαρίου*)

*Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές

Επιστροφή στις νίκες για τους Εφήβους της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που κέρδισαν με 3-0 σετ τον Αίαντα Ευόσμου στο γήπεδό τους, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Ο προπονητής της ομάδας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, δίνοντας σε όλους τους παίκτες την ευκαιρία να αγωνιστούν. Μάλιστα, με το τέλος της αναμέτρησης, που διήρκεσε ακριβώς μία ώρα, οι παίκτες της ομάδας μας συνέχισαν στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας μεταξύ τους ένα προπονητικό διπλό.

Τα σετ:
25-16, 25-13, 25-18.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κιύτα, Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Σιμητός, Γαληρόπουλος, Τακματζίδης / Ζλατίντσης (λ), Τολιόπουλος (λ), Καρατζίβας, Σειράς, Σέμα, Γιαμουκόγλου, Μαγδαλιανίδης, Βαρσάμης.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Μαδίτσης, Καραολάνης, Βαμβατήρας, Καλλιανίδης, Πεντίδης, Αφεντουλίδης / Σελένιτσα.




Εκτός έδρας ήττα από τον Άρη με 3-1 σετ γνώρισαν οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων, για το Πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, μένοντας με άδεια χέρια παρά τη μεγάλη προσπάθειά τους.

Τα σετ: 25-23, 25-15, 24-26, 25-21.

 

Με επιβλητικό τρόπο ήρθε η επιστροφή στις νίκες για τους Εφήβους της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που επικράτησαν επί του Πήγασου Πολίχνης με 3-1 σετ δείχνοντας την αξία τους, στην αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη βρέθηκε πίσω στα σετ, απέναντι σ' έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά η συνέχεια ήταν δική της και έφτασε τελικά στην πολυπόθητη νίκη στο "Ι. Λεμονίδης", σ' ένα παιχνίδι όπου το βάρος σήκωσε εξ ολοκλήρου η βασική επτάδα.

Τα σετ: 21-25, 25-21, 25-22, 25-21.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Σέμα, Γαληρόπουλος, Καρατζίβας, Σιμητός, Ρετζέπης, Τακματζίδης / Ζλατίντσης (λ).

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ: Μάγγος, Εξηνταβελόνης, Καλλέργης, Μπατιλής, Κομητούδης, Παυλίδης / Μπαλούκας (λ), Μελιτός, Σιαμπλίδης, Παλαιοχωρινός, Σωτηρίου.

 

 

 

 

Μάχη μέχρι τέλους έδωσαν οι Έφηβοι της Ελπίδας Αμπελοκήπων κόντρα στη ΧΑΝΘ, για το Πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ, χάνοντας στο τάι μπρέικ, έπειτα από μία αναμέτρηση γεμάτη από σασπένς και ανατροπές.

Η ομάδα μας βρέθηκε να χάνει δύο φορές, αλλά ισοφάρισε σε ισάριθμες περιπτώσεις, για να λυγίσει εν τέλει με 17-15 στο συγκλονιστικό πέμπτο σετ. Η Ελπίδα μετρά πλέον τρεις νίκες και δύο ήττες στην α' φάση της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-16, 16-25, 25-11, 19-25, 17-15.

ΧΑΝΘ: Γ. Σδραυκάκης, Πασχαλέρης, Αδάμος, Κουρτίδης, Ν. Σδραυκάκης, Τσαχλάρης, Ντιγκμπασάνης.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Σιμητός, Σέμα, Βαρσάμης, Ρετζέπης, Μαγδαλιανίδης, Γαληρόπουλος, Χατζηνάκος, Κιύτα, Τακματζίδης, Καρατζίβας, Σειράς, Ζλατίντσης (λ), Τολιόπουλος (λ).


 

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα των Εφήβων της Ελπίδας, στο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα μας επικράτησε εντός έδρας επί της ΑΕΝ Πανοράματος με 3-0 σετ, με εύκολο τρόπο, έπειτα από μία καλή εμφάνιση, με τους παίκτες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αγώνα και του προπονητή Γιώργου Γεωργιάδη.

Τα σετ: 25-16, 25-19, 25-22.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Σιμητός Ρ., Σέμα Κ., Ζλατίντσης Χ. (λ), Ρετζέπης Μ., Μαγδαλιανίδης Π., Γαληρόπουλος Θ., Χατζηνάκος Π., Κιύτα Β., Σειράς Γ., Τακματζίδης Αν., Τολιόπουλος Θ. (λ), Καρατζίβας Φ.

ΑΕΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ: Καρακουλάκης Αν., Αραμπατζής, Καρακουλάκης Π., Μπινίκος, Γκρουμούσας (λ), Κλεπουσνιώτης, Ρότα.








Έπειτα από δύο νικηφόρα αποτελέσματα, το εφηβικό τμήμα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ, χάνοντας με 3-1 σετ από τον γηπεδούχο και περσινό πρωταθλητή Εφήβων ΕΠΕΣΘ, Ηρακλή.

Τα δύο πρώτα σετ κύλησαν πόντο-πόντο στο μεγαλύτερο διάστημα, για να επικρατήσουν τελικά οι "κυανόλευκοι". Η ομάδα μας αντέδρασε και μείωσε σε 2-1 σετ, ωστόσο έχασε το τέταρτο σετ στις λεπτομέρειες, παρά την καλή της εμφάνιση.

Τα σετ: 25-19, 26-24, 23-25, 25-21.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015: Ντούμας, Κεσεσίδης, Χιζάρης, Γεράνης, Αναστασάκης, Καλαϊτζίδης, Τσακίρης, Τζουγκαράκης, Κοτορνός, Κεσούδης, Κωστάκογλου (λ), Καραμάνης (λ).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Σιμητός Ρ., Σέμα Χρ., Ρετζέπης Μ., Γαληρόπουλος Θ., Μαγδαλιανίδης Π., Κιύτα Β., Τακματζίδης Αν., Καρατζίβας Φ., Χατζηνάκος Π., Ζλατίντσης Χ. (λ).

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της, αλλά και πρώτη εντός έδρας, πανηγύρισε η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων, που υπερίσχυσε επί του Μακεδονικού με 3-1 σετ στο «Ι. Λεμονίδης» για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ.

Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο για την ομάδα μας, που βρέθηκε να χάνει με 0-1 σετ, αλλά μπόρεσε να ανασυνταχθεί και να φτάσει στην ολική ανατροπή, παίρνοντας άλλο ένα «τρίποντο».


Τα σετ: 22-25, 25-15, 25-22, 25-15.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γ. Γεωργιάδης):
Κιύτα, Γαληρόπουλος, Καρατζίβας, Σιμητός, Ρετζέπης, Τακματζίδης (Ζλατιντής -λ, Τολιόπουλος -λ, Σέμα, Μαγδαλιανίδης Χατζηνάκος).

ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Ηλιάδης, Παραφέστας, Βλαχοδήμος, Μόσχας, Αθανασίου,
Καριώτης (Φετώκης -λ, Βασιλειάδης, Κωστάρος, Ράπη, Διβάρης).

Επιτυχημένο ήταν για την εφηβική ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων το ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 της ΕΠΕΣΘ, καθώς επικράτησαν εκτός έδρας επί του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ για την 1η αγωνιστική.

Τα σετ: 09-25, 25-18, 21-25, 13-25.

ΠΑΟΚ: Γιαμακίδης-Κιοσσές, Τερτιρόγλου, Παντζάκης, Ζουρνατζής, Βέργος, Λιάμπας (Χατζηγιάννογλου, Πουλουτίδης).

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Κιύτα, Μαγδαλιανίδης, Καρατζίβας, Σιμητός, Ρετζέπης, Τακματζίδης (Σέμα, Χατζηνάκος).

Η ΕΠΕΣΘ γνωστοποίησε το πρόγραμμα αγώνων της Α’ Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγοριών Κ21 (πρώην Εφήβων) της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Η ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ως φιλοξενούμενη του ΠΑΟΚ, και θα τους ολοκληρώσει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της Α’ Φάσης των Αγοριών Κ21 (πρώην Εφήβων)

Στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» του Αλεξανδρείου Μελάθρου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (05/09) οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων ΕΠΕΣΘ της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Δείτε ΕΔΩ το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος Κ21 Αγοριών (πρώην Εφήβων)

Δείτε ΕΔΩ το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος Κ18 Αγοριών (πρώην Παίδων)

 

Το Δ.Σ της ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΉΠΩΝ ευχαριστεί τον προπονητή των αναπτυξιακών τμημάτων volley αγοριών και δεύτερου προπονητή της ανδρικής ομάδας Βαλάντη Μαμάη για την άψογη συνεργασία το ήθος και την εργατικότητα του στα υπέροχα 5 χρόνια στην ομάδα μας που γνωρίσαμε μεγάλες επιτυχίες. Θα θέλαμε να του ευχηθούμε καλή πορεία και προπονητική εξέλιξη στο νέο σταθμό της καριέρας του και είμαστε σίγουροι ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν.
 
Βαλάντη, Καλή Επιτυχία.

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για το εφηβικό με 3-2 επί του Πήγασου.

Παρά την απώλεια του πρώτου σετ η ομάδα μας μπήκε δυνατή και αποφασισμένη για να παλέψει και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το τρίτο σετ που ήταν και το καθοριστικό έγινε ωραίο παιχνίδι οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ αλλά τελικά το κέρδισε ο Πήγασος.

Στο τέταρτο και πέμπτο αφού όλα είχαν κριθεί οι προπονητές έδωσαν την δυνατότητα να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες για να φτάσουμε στο τελικό 3-2 υπέρ της ομάδας μας.

Με αυτό το σκορ οι έφηβοι ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους εδώ, καθώς δεν προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων.

Την ήττα με 3-1 γνώρισαν οι έφηβοι από τον Ίκαρο Έδεσσας.

Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηριστικό του ήταν τα πολλά αμυντικά λάθη της ομάδας μας είχε σαν αποτέλεσμα την ήττα.

Το Σάββατο η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο σ'ένα παιχνίδι που θα κρίνει τη συνέχεια στο δρόμο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πέτυχε η εφηβική ομάδα με 3-0 επί της Ορεστιάδας.

Η νίκη συνοδεύτηκε και από καλή εμφάνιση των αθλητών της Ελπίδας και με εξαίρεση το πρώτο σετ (όπου το 21-13 έγινε 24-21), οι «πράσινοι» δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση.

Τα σετ: 25-21, 25-15, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σαλταφερίδης, Σκλόπης, Ρετζέπης, Κουρτίδης, Καρακόλιας, Γιαμακίδης / Ζλατίντσης (λ), Αντωνιάδης (λ), Σδραυκάκης, Γιαμούκογλου, Γαληρόπουλος, Χατζηνάκος.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Κόβατς): Μποζίδης, Ελμαζούδης, Τσιρούδης, Λευκέλης, Σκαρλατίδης, Αντωνιάδης / Φιλιππίδης (λ), Δαρίδης (λ), Πάλλας, Παλλάκης, Πεχλιβανίδης, Νεραντζίδης.

 Την 3η θέση κατέκτησαν οι έφηβοι στο final four στη Μίκρα, επικρατώντας του Άρη με 3-1 σετ (25-15, 25-20, 24-26, 25-23). 

Οι πράσινοι μπήκαν με καθαρό μυαλό στα 2 πρώτα σετ κι έπαιξαν καλά τακτικά, εκμεταλλευόμενοι την κούραση του αντιπάλου. 

Στο 3ο σετ, ενώ ξεκίνησαν καλά, δεν είχαν υπομονή και υπέπεσαν σε εύκολα λάθη, πράγμα που τους έκανε να κυνηγάνε στο σκορ. Παρόλο που κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, κάποια συνεχόμενα λάθη στην υποδοχή οδήγησαν στην απώλεια του 3ου σετ.

Στο 4ο σετ η ομάδα έδειξε αποφασιστικότητα από την αρχή, όμως μερικά λάθη και πάλι έφεραν το σετ στα ίσα, αλλά στο 23-22 το ατομικό μπλοκ του Καρακόλια έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή και οδήγησε στην κατάκτηση του σετ και του αγώνα.

Με τη νίκη τους αυτή οι έφηβοι της Ελπίδας προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ελπίς (Μαμάης): Καρακόλιας, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Κουρτίδης, Σκλόπης, Ζλατίντσης (λ), Γιαμούκογλου, Γαληρόπουλος, Σδραυκάκης.

Άρης (Πάτρας): Αλεξάκης, Γκιτέρτσος, Καρανταΐδης, Καλογεράκης, Τέλιος, Φραγκουλίδης (λ), Κάλφας, Βέρρος, Μόσχας, Τσελεντάκης

 

 

Πάλεψαν οι έφηβοι αλλά ηττήθηκαν με 3-0 (25-21, 25-20, 26-24) από τον Ηρακλή στον ημιτελικό. 

Αύριο, Δευτέρα 11/2, στις 18:00 θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ηρακλής (Μπαμπαλιούτας): Καλαϊτζίδης, Στεφανίδης, Κονιόρδος, Βαρβεσιώτης, Μούχλιας, Κεσεσίδης, λ Κωστάκογλου, Σαμαράς. 

ΑΣ Ελπίς (Μαμάης): Καρακόλιας, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Ζλατίντσης (-λ), Γιαμκούκογλου. 

 

Τη νίκη με 3-0 απέναντι στον Αία πανηγύρισαν οι έφηβοι κάνοντας την ανατροπή κι έτσι με 2-1 νίκες είναι για έβδομη φορά στο φάιναλ 4 της ΕΠΕΣΘ.
 
Σ'ένα ποιοτικό παιχνίδι στο Ι. Λεμονίδης μπροστά σε αρκετούς φίλους του αθλήματος οι έφηβοι έδειξαν από νωρίς ότι θέλουν τη νίκη.  Ο Αίας όμως προς το τέλος του πρώτου σετ αντέδρασε και απείλησε με αποτέλεσμα να λήξει το σετ 27-25 για την ομάδα μας.
 
Η πίεση συνέχισε και σε όλο το δεύτερο σετ με αποτέλεσμα να λήξει και αυτό 27-25. 
 
Στο τρίτο σετ η ομάδα μας έδειξε ότι δε θα δώσει το δικαίωμα αμφισβήτησης κι έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση για να σφραγίσει το εισιτήριο του final 4.
 
Το επόμενο ραντεβού είναι στη Μίκρα την Κυριακή στις 18.00 με αντίπαλο τον Ηρακλή, στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας, όπου ο νικητής θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή τη Δευτέρα 11/2.
 
Στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Πήγασος με τον Άρη.

Το πλεονέκτημα για τα Play Off του πρωταθλήματος Εφήβων, που είχε κερδίσει την τελευταία αγωνιστική, έχασε το βράδυ της Δευτέρας η Ελπίδα, αφού ηττήθηκε στο «Ι. Λεμονίδης» από τον Αίαντα Ευόσμου με 2-3. Ετσι μετά το σπάσιμο της έδρας οι «πράσινοι» θα πρέπει να νικήσουν την επόμενη εβδομάδα στον Εύοσμο για να ισοφαρίσουν τη σειρά και να διεκδικήσουν στους Αμπελόκηπους το εισιτήριο για το Final Four.

Η νίκη του Αίαντα ήταν δίκαιη, καθώς οι παίκτες του ήταν πιο αποφασιστικοί και στο τέλος έκαναν λιγότερα λάθη. Η Ελπίδα αντίθετα μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, είχε τρομερά σκαμπανεβάσματα και παρά την ισοφάριση (2-2) παραδόθηκε στο δεύτερο μισό του τάι μπρέικ.

Τα σετ: 16-25, 25-21, 15-25, 25-15, 11-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Γαληρόπουλος, Σαλταφερίδης, Καρακόλιας, Αθανασίου, Σκλόπης, Ζλατίντσης (λ) - Ρετζέπης, Κουρτίδης, Γιαμούκογλου, Σδραυκάκης.

ΑΙΑΣ (Γιαννούσης): Κουμής, Ζαΐμης, Καλαγασίδης, Κάνουρας, Βαμβατήρας, Κερτικίδης, Σκαρλάτος (λ) - Τσιανάβας (λ), Καμαριώτης, Τσαβδαρίδης.

* Τα αποτελέσματα των άλλων προημιτελικών: Ηρακλής - ΧΑΝΘ 3-0, Πήγασος - Απόλλων 3-0, Ιωνικός - Αρης 2-3.

Η εφηβική ομάδα της Ελπίδας ολοκλήρωσε με νίκη την κανονική περίοδο και, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, κατάφερε να μπει την ύστατη στιγμή στην τετράδα και να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στον προημιτελικό.

Οι «πράσινοι» νίκησαν την ΑΕΝ Πανοράματος με 3-0 και θα αντιμετωπίσουν στα Play Off των προημιτελικών τον Αίαντα Ευόσμου. Εφόσον σημειώσουν δύο νίκες θα προκριθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four της ΕΠΕΣΘ και θα διεκδικήσουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα σετ: 25-21, 25-11, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμούκογλου, Καρακόλιας, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Ζλατίντσης (λ) - Αντωνιάδης (λ), Σδραυκάκης, Κουρτίδης, Ρετζέπης, Τακματζίδης, Χατζηνάκος.

ΑΕΝ (Αραμπατζής): Π. Καρακουλάκης, Α. Καρακουλάκης, Μπινίκος, Κ. Αραμπατζής, Θεοφανίδης, Ρότα, Π. Αραμπατζής (λ) - Κιοκπάσογλου, Νομικός.

* Τα ζευγάρια των προημιτελικών: Ηρακλής - ΧΑΝΘ, Πήγασος - Απόλλων, Ιωνικός - Αρης, Ελπίς - Αίας.

Την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας από τον πρωτοπόρο Ηρακλή. Οι «πράσινοι» προέβαλαν μικρή αντίσταση, θα τερματίσουν την κανονική περίοδο στην 4η ή 5η θέση και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final Four με αντίπαλο έναν εκ των Ιωνικού ή Αίαντα.

Τα σετ: 25-18, 25-15, 25-18

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπαμπαλιούτας): Καλαϊτζίδης, Κονιόρδος, Μούχλιας, Βαρβεσιώτης, Κεσίδης, Στεφανίδης, Κωστάκογλου (λ) - Νικολουδάκης (λ), Ναβροζίδης, Χιζάρης, Μαδίτσης, Λιούτας, Γιοβανέκος, Νικολαΐδης.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Ρετζέπης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Κουρτίδης (λ) - Γιαμούκογλου, Σιμητός, Σδραυκάκης, Μαγδαλιανίδης.

Εκτη νίκη (και πέμπτη συνεχόμενη) για την ομάδα των Εφήβων, που προσπαθεί να παραμείνει στην πρώτη τετράδα και να πάρει πλεονέκτημα στα Play Off. Ο Απόλλων πρόβαλε αντίσταση μετά το πρώτο σετ, εκμεταλλευόμενος και το χαλάρωμα των «πράσινων». Ακολουθεί ο εξ αναβολής αγώνας με τον Ηρακλή.

Τα σετ: 25-9, 25-19, 25-20

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σαλταφερίδης, Σκλόπης, Γιαμακίδης, Καρακόλιας, Γιαμούκογλου, Κουρτίδης, Ζλατίντσης (λ) - Ρετζέπης, Μαγδαλιανίδης, Σδραυκάκης, Τακματζίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Τζανής): Βοϊακόπουλος, Κ. Σκουμπάκης, Α. Σκουμπάκης, Μελίτος, Καλλέργης, Βαρσάμης, Νάκος (λ).

Χωρίς να δυσκολευτούν οι Εφηβοι της Ελπίδας νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 3-0 και βρίσκονται πάντα σε θέση… play off.

Τα σετ: 25-5, 25-14, 25-12

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σαλταφερίδης, Σκλόπης, Γιαμακίδης, Καρακόλιας, Κουρτίδης, Αθανασίου, Αντωνιάδης (λ) - Ζλατίντσης, Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Αδάμος, Σίσκος.

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Λιάμπας, Αμανατίδης, Ζουρνατζής, Παντζάκης, Χατζηγιάννογλου, Βέργος - Μπεχλιβάνης, Πουλουτίδης.

 

Οριστικά στην πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου θα είναι η εφηβική ομάδα της Ελπίδας μετά τη χτεσινή εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί του Αρη. Η Ελπίδα πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ αλλά στη συνέχεια δυσκολεύτηκε από την αντίδραση των γηπεδούχων.

Τα σετ: 13-25, 19-25, 26-24, 20-25

ΑΡΗΣ (Πάτρας): Φραγκουλίδης, Καρανταΐδης, Αλεξάκης, Γκιτέρσος, Μοσχάς, Τέλιος, Κάλφας (λ) - Γκότσης.

ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Γιαμακίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Ρετζέπης, Κουρτίδης, Αθανασίου, Ζλατίντσης (λ).

Σημαντική νίκη σημείωσε η ομάδα Εφήβων επί του Αίαντα Ευόσμου με 3-2 και ουσιαστικά εξασφάλισε μία θέση στην πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου.

Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις και η Ελπίδα έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο σετ, όταν προηγήθηκε 8-3 και δέχτηκε σερί 10-1. Ανταπέδωσε όμως στο τέταρτο σετ, αφού βρέθηκε πίσω με 15-20 και έφτασε στην ισοφάριση επίσης με σερί 10-1.

Το τάι μπρέικ κρίθηκε χωρίς μεγάλη δυσκολία, αφού η Ελπίδα πήρε από την αρχή διαφορά (2-6) και η νίκη συνδυάστηκε με την πρώτη φετινή εμφάνιση του Ραφαήλ Σιμητού, που μάλιστα πήρε και τον τελευταίο πόντο του ματς.

Τα σετ: 23-25, 25-16, 19-25, 25-21, 15-7

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κουρτίδης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Ρετζέπης, Ζλατίντσης (λ) - Σδραυκάκης, Γιαμούκογλου, Χατζηνάκος, Σιμητός.

ΑΙΑΣ (Φίνος): Κανιούρας, Καλαγασίδης, Καραολάνης, Βαμβατήρας, Ζαΐμης, Κούνης, Τσιανάκας (λ) - Μηλιώτης (λ), Βίττης, Καμαριώτης.

Δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 3-1 πέτυχε η ομάδα Εφήβων επί της ΧΑΝΘ και παρέμεινε κοντά στην πρώτη τετράδα.

Τα σετ: 25-14, 21-25, 21-25, 29-31

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος): Σιούτης, Αρτακιανός, Ρωσσιάδης, Νικολακάκης, Παππάς, Λεάνας - Σίνα.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Ζαλτίντσης, Αθανασίου, Γιαμακίδης, Κουρτίδης, Σκλόπης, Ρετζέπης, Αντωνιάδης (λ) - Καρακόλιας, Σδραυκάκης, Γιαμούκογλου.

Τα λάθη και τις απουσίες πλήρωσε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, που γνώρισε απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό με 1-3 και θα πρέπει να δώσει πλέον μάχη για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Οι «πράσινοι» (χωρίς τους τραυματίες Καρακόλια και Σαλταφερίδη) προηγήθηκαν στο σκορ αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποφασιστικοί και έκαναν δίκαια την ανατροπή.

Τα σετ: 25-20, 20-25, 11-25, 15-25

ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Σκλόπης, Κουρτίδης, Ζλατίντσης, Αθανασίου, Αντωνιάδης (λ) - Χατζηνάκος, Γιαμούκογλου.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κολεσιώτης): Αθανασιάδης, Κακαζιάνης, Φελεκίδης, Κωνσταντίνου, Σουλεϊμάνογλου, Μυλωνάς, Αλεξόπουλος (λ)Χορτοκονίδης, Γρηγοριάδης, Δημητριάδης.

Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχαν οι έφηβοι της Ελπίδας με 3-0 επί του Μακεδονικού, αν και αγωνίστηκαν με ελλείψεις.

Tα σετ: 7-25, 7-25, 9-25

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Κουτουνίδης, Αθανασίου, Μήτκος, Καριώτης, Παραφέστας, Βλαχοδήμος, Πασσάς (λ) - Τσελέπης, Φετώκης, Ηλιάδης, Φρονιμόπουλος.

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κουρτίδης, Σκλόπης, Γιαμακίδης, Καρακόλιας, Αθανασίου, Ρετζέπης, Ζλατίντσης (λ) - Αντωνιάδης (λ), Γιαμούκογλου, Τακματζίδης, Σδραυκάκης, Χατζηνάκος.

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η Ελπίδα από τον Πήγασο, στον πρώτο της αγώνα για το εφηβικό πρωτάθλημα. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού οι «πράσινοι» ήταν μπροστά σε όλα τα σετ αλλά δεν μπορούσαν να κρατήσουν τις διαφορές, ενώ στα δύο πρώτα είχαν και από ένα σετ μπολ.

Τα σετ: 24-26, 25-27, 23-25

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Κουρτίδης, Καρακόλιας, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Σκλόπης, Ρετζέπης, Πούλος (λ) - Ζλατίντσης (λ), Γιαμούκογλου, Αθανασίου.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγγελής): Αλεξούδης, Κοτζάι, Κ. Μπαρδούκας, Παυλίδης, Ανδριανίδης, Σδραυκάκης, Τζιάβρας (λ) - Δημητρακούδης.

To πέμπτο της χάλκινο μεταλλιο κατέκτησε η Ελπίδα στο Final Four της ΕΠΕΣΘ που ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με μία σχετικά εύκολη νίκη 3-0 επί του Αρη και ένα χάλκινο μετάλλιο, το πέμπτο στην ιστορία της διοργάνωσης για τον σύλλογο.

Ο αγώνας ήταν ο τελευταίος στα ηλικιακά πρωταθλήματα για τον Θάνο Επιτροπάκη, τον Ευθύμη Γαληρόπουλο, που κατέκτησαν μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την Ελπίδα, μετά από ανάλογες επιτυχίες στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα αντίστοιχα. Ηταν επίσης ο τελευταίος ηλικιακός αγώνας για τον Δημήτρη Μουράτη, που ήρθε φέτος στον σύλλογο.

Τα σετ: 25-20, 25-21, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Γαληρόπουλος, Χατζηνάκος, Σιμητός, Καλλέργης, Μουράτης, Καρακόλιας (λ) - Πούλος (λ), Γκιτέρσος, Αθανασίου, Σαλταφερίδης, Γιαμακίδης, Σκλόπης, Ρετζέπης.

ΑΡΗΣ (Ματσέλα): Λειβαδίτης, Σκαρλατίδης, Βιλδιρίδης, Δεληγιαννάκης, Τσαλικιάν, Μοσχάς, Τασιούρας (λ).

Αδοξο τέλος είχε και φέτος η προσπάθεια της Ελπίδας να πάει για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν στον ημιτελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ, έχασαν δίκαια από τον Πήγασο με 3-0 και θα περιοριστούν για πέμπτη φορά στον μικρό τελικό.

Η Ελπίδα παρουσιάστηκε στο γήπεδο χωρίς καθαρό μυαλό και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον αντίπαλό της. Οσο περνούσε η ώρα ο Πήγασος ανέβαζε στροφές, έχοντας ως επιθετική αιχμή τον Καπετανίδη, ενώ στην απέναντι πλευρά τα λάθη ήταν συνεχόμενα. Η Ελπίδα είχε μία αναλαμπή στο ξεκίνημα του β’ σετ, όταν προηγήθηκε με 3-7, αλλά η ομάδα της Πολίχνης ανέκτησε αμέσως τον έλεγχο (8-7, 12-9).

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους φίλους του συλλόγου, γονείς, αθλητές και αθλήτριες που ήρθαν στη Μίκρα και ενίσχυσαν την προσπάθεια της ομάδας μέχρι το τέλος. Την Δευτέρα η Ελπίδα θα διεκδικήσει στο ΕΓ Μίκρας (18.00) το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο τον Αρη, που ηττήθηκε από τον Ηρακλή στον άλλο ημιτελικό με 3-0.

Τα σετ: 25-19, 25-19, 25-19

ΠΗΓΑΣΟΣ (Μπρουκς): Καϊλής, Αϊβαλιώτης, Κοτζάι, Καπετανίδης, Εξηνταβελώνης, Μπούτος, Τζιάβρας (λ) - Μπαρδούκας.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Καρακόλιας, Μουράτης, Γκιτέρσος, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Καλλέργης (λ) - Νικολαΐδης (λ), Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Σιμητός.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Final Four Εφήβων της ΕΠΕΣΘ ξεκίνησε την Παρασκευή με την Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ενωση. Στις τηλεοπτικές κάμερες μίλησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ, που εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τους αγώνες.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εκ νέου εδώ για να εκπροσωπήσω την Ελπίδα και είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να είμαστε σε δεύτερο συνεχόμενο Final 4. Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία πέρσι και εύχομαι και φέτος να δείξουμε κάτι ανάλογο. Εχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας σε λίγες μέρες, γιατί μεσολαβεί και ο αγώνας της ανδρικής ομάδας. Παρόλα αυτά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και φυσικά έχουμε στόχο να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στον τελικό, την παρουσία μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το τρόπαιο», δήλωσε ο τεχνικός της Ελπίδας Γιώργος Καραβιδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Καρακόλιας επισήμανε: «Πιστεύω πως θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το Final 4, αφού όλες οι ομάδες είναι ισάξιες μεταξύ τους. Αρκετά από τα παιδιά αγωνίζονται και σε ανδρικές ομάδες της Α1 και Α2. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους, ένα τουρνουά χωρίς τραυματισμούς και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Το πρόγραμμα του Final Four:

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1
18.00 Ηρακλής - Αρης
20.00 Ελπίς - Πήγασος

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/1
18.00 Μικρός Τελικός
20.00 Τελικός

Με ήττα χωρίς συνέπειες από τον Πήγασο στην Πολίχνη ολοκλήρωσε η εφηβική ομάδα την παρουσία της στην β’ φάση του πρωταθλήματος, που φυσικά σφραγίστηκε με την πρόκριση στο Final Four για έκτη φορά στην ιστορία της. Εκεί η Ελπίδα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με αντίπαλο και πάλι τον Πήγασο.

Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και ο Γιώργος Καραβιδόπουλος χρησιμοποίησε παίδες και εφήβους που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, απέναντι στους γηπεδούχους που έπαιξαν σε όλο το παιχνίδι με τους βασικούς. Οι νεαροί «πράσινοι» τα πήγαν πολύ καλά και έχασαν οριακά το πρώτο και το τρίτο σετ, στα οποία προηγήθηκαν με 19-21 και 20-22.

Tα σετ: 25-23, 25-16, 25-23

ΠΗΓΑΣΟΣ (Μπρουκς): Καϊλής, Αϊβαλιώτης, Κοτζάι, Καπετανίδης, Εξηνταβελώνης, Μπούτος, Τζιάβρας (λ) - Ε. Παυλίδης (λ), Π. Παυλίδης, Παπαδημητρίου, Κομητούδης, Παραφέστας.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σιμητός, Καλλέργης, Αθανασίου, Γκιτέρσος, Σαλταφερίδης, Σκλόπης, Καρακόλιας (λ) - Πούλος (λ), Ρετζέπης, Κ. Χατζηνάκος, Μαγδαλιανίδης, Γιαμακίδης.

(Φωτογραφίες: Θ. Σγουρός)

Σε αγώνα που θύμιζε αγγαρεία, οι έφηβοι της Ελπίδας νίκησαν με 3-0 τον Μακεδονικό και περιμένουν πλέον το Final Four. Ο τελευταίος αγώνας με τον Πήγασο δεν έχει πλέον βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ούτως ή άλλως στον ημιτελικό και το απομένει να ξεκαθαρίσει είναι η τέταρτη ομάδα των τελικών που πιθανότατα θα είναι ο Αρης.

Τα σετ: 25-13, 25-19, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Γκιτέρσος, Σιμητός, Σαλταφερίδης, Καρακόλιας, Αθανασίου, Σκλόπης, Καλλέργης (λ) - Πούλος (λ), Ρετζέπης, Γιαμακίδης, Χατζηνάκος, Γιαμούκογλου, Μαγδαλιανίδης, Μουράτης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Οσσας): Τσελέπης, Αθανασίου, Τρούμπαλος, Μάμαλης, Μακανίκας, Καλτσίδης, Μποζίκης (λ) - Ρουσβανίδης (λ), Αρτακιανός, Ράπη, Μακρογιάννης, Φετώκης.

Αμεση ήταν η αντίδραση της εφηβικής ομάδας στην ήττα από τον Ηρακλή. Οι νεαροί αθλητές της Ελπίδας επανήλθαν στις νίκες με 3-0 επί του Αίαντα στον Εύοσμο και είναι πλέον με το ένα πόδι στο Final Four.

Τα σετ: 17-25, 11-25, 20-25

ΑΙΑΣ (Φίνος): καλαγασίδης, Καραολάνης, Ζαΐμης, Ανδριανίδης, Σδραυκάκης, Βαμβατήρας, Ζλατίντσης (λ) - Φελεκίδης, Μυλωνάς, Τερζής.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σκλόπης, Επιροπάκης, Καρακόλιας, Μουράτης, Γαληρόπουλος, Σαλταφερίδης, Καλλέργης (λ) - Πούλος (λ), Μαγδαλιανίδης, Γκιτέρσος, Ρετζέπης, Χατζηνάκος, Αθανασίου.

Την δεύτερη φετινή της ήττα γνώρισε η εφηβική ομάδα από τον Ηρακλή με 3-1, με αποτέλεσμα η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην β’ φάση να απομακρύνεται. Ωστόσο οι «πράσινοι» διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στο Final Four, αρκεί να βελτιωθούν στα επόμενα παιχνίδια.

Ο αγώνας της Κυριακής ήταν μία επανάληψη εκείνου της α’ φάσης: η Ελπίδα κέρδισε το πρώτο σετ με περίπατο, αλλά στη συνέχεια ο Ηρακλής μεταμορφώθηκε, πίεσε τους γηπεδούχους και ήταν εκείνος που πανηγύρισε στο τέλος.

Τα σετ: 25-13, 18-25, 21-25, 15-25

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Καρακόλιας, Μουράτης, Γαληρόπουλος, Σαλταφερίδης, Σκλόπης, Καλλέργης (λ) - Πούλος (λ), Γκιτέρσος, Γιαμακίδης, Αθανασίου, Μαγδαλιανίδης, Ρετζέπης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπαμπαλιούτας): Κονιόρδος, Στεφανίδης, Τζιουμάκας, Λιούτας, Βαρβεσιώτης, Κανέλος, Μπουράκης (λ) - Κάνιουρας, Καραμάνης, Μαδίτσης, Γιοβανέκος, Καρανταΐδης, Ιωαννίδης, Κωστάκογλου (λ).

Όπως και στην πρώτη φάση, οι έφηβοι της Ελπίδας συνάντησαν αντίσταση στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά στο τέλος κατάφεραν να νικήσουν με 3-1 και να πάρουν τους πρώτους τρεις βαθμούς στην μάχη για είσοδο στο Final Four.

Με αρκετούς παίκτες από εκείνους που αγωνίστηκαν την Κυριακή και στο τοπικό ντέρμπι της Α2 Ανδρών, η Ελπίδα αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα από τους μαχητικούς γηπεδούχους, αλλά στη συνέχεια σοβαρεύτηκε και έφτασε στην «καθαρή» νίκη, μερικές μέρες πριν το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Τα σετ: 25-21, 18-25, 18-25, 12-25

ΑΡΗΣ (Ματσέλα): Σκαρλατίδης, Βιλδιρίδης, Βέρρος, Τσαλικιάν, Μοσχάς, Καλογεράκης, Τασιούρας (λ) - Τσελεντάκης.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σκλόπης, Επιτροπάκης, Γαληρόπουλος, Μουράτης, Σιμητός, Καρακόλιας, Καλλέργης (λ) - Γκιτέρσος, Νικολαΐδης, Σαλταφερίδης, Αθανασίου, Χατζηνάκος, Γιαμακίδης, Πούλος (λ)

Δύσκολη νίκη σημείωσε η εφηβική ομάδα επί του Αίαντα στον Εύοσμο με 3-2 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση στην δεύτερη θέση. Η Ελπίδα περιμένει τώρα την κλήρωση της Τετάρτης για να μάθει την σειρά των αγώνων της με τους Ηρακλή, Πήγασο, Αίαντα, Αρη και Μακεδόνικό.

Τα σετ: 22-25, 25-20, 25-19, 20-25, 12-15

ΑΙΑΣ (Φίνος): Καλαγασίδης, Τερζής, Ζαΐμης, Ανδριανίδης, Σδραυκάκης, Μυλωνάς, Ζλατίντσης (λ) - Καραολάνης, Φελεκίδης, Ζαχαρόπουλος.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σκλόπης, Σιμητός, Καλλέργης, Μουράτης, Επιτροπάκης, Γαληρόπουλος, Νικολαΐδης (λ) - Γκιτέρσος, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Γιαμακίδης, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Πούλος (λ).

Μία ακόμη νίκη σημείωσε η Ελπίδα στην πρώτη φάση του εφηβικού πρωταθλήματος, επικρατώντας εύκολα του Μακεδονικού με 3-0. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου βρίσκεται σταθερά στην δεύτερη θέση και θα ολοκληρώσει την Α’ Φάση με αντίπαλο τον Αίαντα Ευόσμου.

Τα σετ: 25-12, 25-13, 25-16

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σιμητός, Καλλέργης, Μουράτης, Γκιτέρσος, Καρακόλιας, Σκλόπης, Πούλος (λ) - Χατζηνάκος, Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Αθανασίου, Σαλταφερίδης, Μαγδαλιανίδης (λ).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Οσσας): Τσελέπης, Αθανασίου, Τρούμπαλος, Μάμαλης, Μακανίκας, Μήτκος, Μποζίκης (λ) - Ράπη, Καριώτης, Μακρογιάννης, Καλτσίδης, Αρτακιανός, Συμεωνίδης (λ).

Με σύνθεση ανάγκης αγωνίστηκε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, ωστόσο κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας τον Αρη με 3-1, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της Α’ φάσης. Η Ελπίδα έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 17-25, 25-21, 21-25, 18-25

ΑΡΗΣ (Κουτουνίδης): Σκαρλατίδης, Βιλδιρίδης, Λειβαδίτης, Τσαλικιάν, Καλογεράκης, Τσελεντάκης, Τασιούρας (λ).

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σκλόπης, Σιμητός, Γαληρόπουλος, Μουράτης, Γκιτέρσος, Καρακόλιας, Πούλος (λ) - Χατζηνάκος, Γιαμακίδης, Σαλταφερίδης, Καλλέργης, Νικολαΐδης (λ).

Η Ελπίδα γνώρισε την Κυριακή την πρώτη της ήττα στο εφηβικό πρωτάθλημα από τον Ηρακλή με 3-1, σε έναν αγώνα που είχε μόνο χαρακτήρα γοήτρου. Εχοντας εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση, η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου κέρδισε το πρώτο σετ με καλή εμφάνιση, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή της έπεφτε συνεχώς και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

Tα σετ: 25-19, 19-25, 14-25, 18-25

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Καρακόλιας, Μουράτης, Γκιτέρσος, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Νικολαΐδης (λ) - Σιμητός, Καλλέργης, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Πούλος (λ).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπαμπαλιούτας): Κανέλλος, Κονιόρδος, Στεφανίδης, Τζιουμάκας, Λιούτας, Βαρβεσιώτης, Μπουράκης (λ) - Μαδίτσης, Κάνιουρας, Γιοβανέκος, Κωστάκογλου (λ).

Την φετινή της δύναμη έδειξε την Τρίτη η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, κερδίζοντας μέσα στην Πολίχνη τον πρωταθλητή Ελλάδος Πήγασο με 3-1, παρουσία πολλών θεατών που χάρηκαν το θέαμα των δύο ομάδων. Βαθμολογικά ο αγώνας δεν είχε ενδιαφέρον, αλλά η μεγάλη νίκη επί του κατόχου του τίτλου, την  άτυπη ρεβάνς του περυσινού τελικού, είναι μια ψυχολογική ένεση για τους αθλητές της Ελπίδας εν όψει των επόμενων αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ κακοί στο πρώτο σετ, με πολλά χαμένα σέρβις και ανύπαρκτο μπλοκ, αλλά άλλαξαν εικόνα με την είσοδο του Γκιτέρσου. Με τον Λαρισαίο πασαδόρο σε θέση διαγώνιου η Ελπίδα βελτιώθηκε στον μπλοκ, είχε καλύτερη κυκλοφορία στην δεύτερη μπαλιά και άρχισε να κάνει άμυνα. Οσο η ώρα περνούσε, οι νεαροί αθλητές του Γιώργου Καραβιδόπουλου έδειχναν μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη, υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε λάθη και στο τέλος πανηγύρισαν τη μεγάλη τους νίκη μαζί με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας που ήταν στις κερκίδες για να τους συμπαρασταθούν.

Τα σετ: 25-18, 21-25, 15-25, 22-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουτουνίδης): Κομητούδης, Καϊλής, Κοτζάι, Καπετανίδης, Αϊβαλιώτης, Μπούτος, Τζιάβρας (λ) - Εξηνταβελόνης, Παυλίδης, Δημητρακούδης, Κουτουνίδης, Παπαδημητρίου.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σιμητός, Επιτροπάκης, Καρακόλιας, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Μουράτης, Νικολαΐδης (λ) - Γκιτέρσος, Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος.

Χωρίς να συναντήσει αντίσταση, η εφηβική ομάδα της Ελπίδας νίκησε και τον ΠΑΟΚ με 3-0, αγωνιζόμενη κατά βάση με την παιδική ομάδα. Την ερχόμενη Τρίτη 31/10 ακολουθεί το πρώτο φετινό ντέρμπι με αντίπαλο τον πρωταθλητή Πήγασο στην Πολίχνη, στο οποίο οι δύο ομάδες θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Τα σετ: 25-7, 25-12, 25-10

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Κ. Χατζηνάκος, Γκιτέρσος, Καρακόλιας, Σκλόπης, Σιμητός, Σαλταφερίδης, Μαγδαλιανίδης (λ) - Γιαμούκογλου (λ), Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Π. Χατζηνάκος, Αθανασίου, Τακματζίδης.

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Φρονιμόπουλος, Μαρκίδης, Ζουρνατζής, Κωστής, Βέργος, Αμανατίδης, Στεφανίδης (λ) - Μπεχλιβάνης.

Δύσκολη μάχη εκτός έδρας έδωσε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας με την Hoop και ηττήθηκε με σκορ 44-37. Από το πρώτο δεκάλεπτο η αντίπαλη ομάδα προηγήθηκε στο σκορ, ενώ οι παίκτες της Ελπίδας ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να μειώσουν κατά πολύ τη διαφορά μετά το ημίχρονο και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα του Μάκη Γεροντίδη έπαιξε για ακόμα μια φορά με ψυχή, παρουσιάζοντας καλό θέαμα στο κοινό. Το επόμενο παιχνίδι της ομάδας (4/11) είναι εντός έδρας, απέναντι στον Χορτιάτη.

Δεκάλεπτα: 17-11, 30-11, 36-16, 44-37

Διαιτητές: Αγραφιώτης, Καμηλάρης

HOOP (Μασλαρινός): Μουρατίδης, Τσιρωνας 6, Τεκίδης 4, Κωτσιόπουλος 8, Νικος 3, Μανδαλης 2, Τσολχας 4, Καρβουνιάδης 4, Ζιντρο 8, Παντελίδης 5 (1), Πολυμένης

EΛΠΙΣ (Γεροντίδης): Γιαγλής, Σταματίου 2, Ιωαννίδης 17 (2), Σιμόπουλος 4, Ευγενιάδης, Μανελίδης, Χαρατσίδης 1, Μιχαλόπουλος 8, Στάμος 3, Λάντζας 2, Ηλιού.

Καταιγιστικοί ήταν για μία ακόμη φορά οι Εφηβοι της Ελπίδας, που επιβλήθηκαν του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική και ο Γιώργος Καραβιδόπουλος είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους αθλητές της παιδικής ομάδας.

Τα σετ: 25-10, 25-14, 25-14

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σιμητός, Σαλταφερίδης, Μουράτης, Γκιτέρσος, Καλλέργης, Σκλόπης, Νικολαΐδης (λ) - Πούλος (λ), Γιαμακίδης, Χατζηνάκος, Μαγδαλιανίδης, Ρετζέπης, Αθανασίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Τζανής): Παπαγεωργίου, Κ. Σκουμπάκης, Α. Σκουμπάκης, Μελίτος, Βαρσάμης, Αικατερινάρης, Νάκος (λ).

 

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν οι έφηβοι της Ελπίδας τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος με την ΧΑΝΘ. Παρουσία αρκετών θεατών στο «Ι. Λεμονίδης» η νέα ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου χρειάστηκε 60 λεπτά για να κερδίσει την ΧΑΝΘ με 3-0 και να πάρει τους πρώτους της βαθμούς.

Τα σετ: 25-11, 25-11, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Γκιτέρσος, Σιμητός, Καλλέργης, Γαληρόπουλος, Μουράτης, Σκλόπης, Νικολαΐδης (λ) - Πούλος (λ), Χατζηνάκος, Γιαμακίδης, Ρετζέπης, Αθανασίου, Σαλταφερίδης.

ΧΑΝΘ (Ζιώγας): Σακκάς, Κουρτίδης, Αδάμος, Παππάς, Ρωσσιάδης, Σιούτης, Μπουτόπουλος (λ) - Στοϊμένος.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων ανακοινώνει την απόκτηση των νεαρών πασαδόρων Χρήστου Γκιτέρσου και Χρήστου Γιαμακίδη, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις αναπτυξιακές ομάδες βόλεϊ του συλλόγου.

Ο Χρήστος Γκιτέρσος προέρχεται από την ΕΑ Λάρισας και πέρυσι αγωνίστηκε στη Νίκη Αιγινίου. Γεννήθηκε το 2000, έχει ύψος 1.86 και έχει κληθεί στην εθνική ομάδα Παίδων.

Ο Χρήστος Γιαμακίδης, που αγωνίστηκε και πέρυσι στην Ελπίδα, αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από την ΧΑΝΘ. Γεννήθηκε το 2002, έχει ύψος 1.91 και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας στα πρωταθλήματα Παίδων και Παμπαίδων.

Η Ελπίδα καλωσορίζει τους δύο αθλητές και τους εύχεται καλή αγωνιστική σεζόν.

Αισιόδοξος για το μέλλον, παρά την άδοξη απώλεια του τίτλου στους εφήβους, ήταν μετά τον τελικό ο Γιώργος Καραβιδόπουλος. Ο τεχνικός που οδήγησε την Ελπίδα για πρώτη φορά σε τελικό αναπτυξιακού πρωταθλήματος, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΘ: «Πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει στην Ελπίδα, θεωρώ πως στα τμήματα υποδομών γίνεται πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα δικαιώνουν το σωματείο και τις επιλογές του. Η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη».

Αναφερόμενος στον άτυχο τελικό, ο προπονητής της Ελπίδας σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους παίκτες μου γιατί έδωσαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Δυστυχώς μας κατέβαλε το άγχος του πρωτάρη. Σαφώς και το δεύτερο σετ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά αλλά δεν την διαχειριστήκαμε λόγω άγχους. Απέναντι μας βρέθηκε μία ομάδα με παίκτες που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, σταθήκαμε όμως στο ύψος των περιστάσεων και έγινε ένας ωραίος τελικός με δύο ισάξιες ομάδες. Δίκαια βρεθήκαμε ως εδώ και διεκδικήσαμε τον τίτλο".

Με σκοτσέζικο ντους έμοιαζε για την Ελπίδα ο τελικός του εφηβικού πρωταθλήματος, το βράδυ της Τρίτης στη Μίκρα. Επί 1,5 σετ η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου είχε ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο της στο παρκέ και πλησίαζε σε μία ιστορική επιτυχία, αλλά ένα «μπλακ άουτ» στα μέσα του δεύτερου σετ άλλαξε τα πάντα και έδωσε την ευκαιρία στον Πήγασο να πάρει τον τίτλο με 3-1. Η ομάδα αυτή έδειξε πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και είναι κρίμα που έχασε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά στα παιδιά και τους προπονητές αξίζει απλόχερα το χειροκρότημα για την σπουδαία φετινή τους προσπάθεια και την πορεία τους μέχρι τον τελικό.

Όλα ξεκίνησαν καλά για την Ελπίδα, που παρά το άγχος της πρώτης συμμετοχής σε τελικό έβαλε από την αρχή δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδος. Με καλό σέρβις και εντυπωσιακές άμυνες οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 16-12 και παρότι ισοφαρίστηκαν (18-18), έκαναν το 1-0 όταν πήγε στη γραμμή του σέρβις ο Επιτροπάκης.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ακόμη καλύτερα και με τον Σκλόπη στο σέρβις το σκορ εκτοξεύθηκε στο 16-8!. Η πράσινη κερκίδα είχε πάρει… φωτιά καθώς η Ελπίδα κυριαρχούσε στο γήπεδο και όδευε προς το 2-0, αλλά κάπου εκεί η εικόνα του ματς άλλαξε. Ο Πήγασος εκμεταλλεύτηκε τον εφησυχασμό και τα λάθη της Ελπίδας, ισοφάρισε με σερί 10-2 ισοφάρισε (18-18) και ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του κάνοντας το 1-1.Ανάλογη ανατροπή είχαμε και στο τρίτο σετ, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε με 11-5 αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Τα σετ: 25-23, 21-25, 24-26, 19-25

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Μπολέτος, Επιτροπάκης, Σκλόπης, Μιχελάκης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Σταυρίδης (λ) - Καρακόλιας, Καλλέργης, Σιμητός, Χατζηνάκος, Πούλος.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουτουνίδης): Χρηστάκος, Φωτιάδης, Ποχάνης, Χρηστινίδης, Καϊλής, Καπετανίδης, Τζιάβρας (λ) - Σταυρίδης, Κουτουνίδης, Δημητρακούδης, Μαμαλης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πέμπτη φορά ήταν και η… τυχερή για τους εφήβους της Ελπίδας, που στην πέμπτη τους συμμετοχή σε Final Four κατάφεραν να προκριθούν για πρώτη φορά στον τελικό και να «εξαργυρώσουν» έτσι την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Κερδίζοντας τον Περσέα με 3-1, η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου έμεινε για όγδοο συνεχόμενοι αγώνα αήττητη και η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στον τελικό της Τρίτης (ώρα 20.00) με αντίπαλο τον κάτοχο του τίτλου Πήγασο Πολίχνης.

Ο ημιτελικός ήταν αρκετά αγχωτικός για τους «πράσινους», που μπήκαν χωρίς καθαρό μυαλό στο γήπεδο της Μίκρας και έχασαν 12 σέρβις στα δύο πρώτα σετ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Περσέας να κάνει εύκολα το 1-0 και να παλέψει μέχρι τέλους το δεύτερο σετ. Η ισοφάριση, όμως, έφερε την ηρεμία στην Ελπίδα που επέβαλε την ανωτερότητά της στα επόμενα σετ και έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Tα σετ: 21-25, 25-23, 25-18, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Μπολέτος, Επιτροπάκης, Σκλόπης, Μιχελάκης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Σταυρίδης (λ) - Καρακόλιας, Καλλέργης, Σιμητός, Αθανασίου, Πούλος (λ).

ΠΕΡΣΕΑΣ (Πάτρας): Γραμμενούδης, Κυρίδης, Μπούτος, Ντουντούδης, Τσατσούλας, Βιλδιρίδης, Σακκάς (λ) - Γουσιόπουλος, Λυμπέρης, Χριστοφόρου.

* Στον άλλο ημιτελικό ο Πήγασος απέκλεισε τον Ηρακλή με 3-0 (25-23, 25-22, 25-18)

* Το πρόγραμμα της Τρίτης 14/2: 18.00 Περσέας - Ηρακλής (Μικρός Τελικός), 20.00 Ελπίς - Πήγασος (Τελικός)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη μάχη του Final Four ρίχνεται την Δευτέρα η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας, φιλοδοξώντας να φτάσει πιο ψηλά από την τρίτη θέση που ήταν μέχρι τώρα η καλύτερή της. Η Ελπίδα προκρίθηκε για πέμπτη φορά στη διοργάνωση και στις προηγούμενες τέσσερις έχει να επιδείξει ισάριθμα χάλκινα μετάλλια (2006, 2007, 2013 και 2014).

Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου, με παίκτες που στην πλειοψηφία αγωνίζονται στην Α2 με την ανδρική ομάδα, πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στην Β’ φάση του πρωταθλήματος, όπου τερμάτισε πρώτη και αήττητη με νίκης επί του Ηρακλή και του περυσινού πρωταθλητή Πήγασου. Στον ημιτελικό θα βρει μπροστά της τον Περσέα, τον οποίο νίκησε δύο φορές στην Περαία με 3-1 και ελπίζει να είναι στον τελικό το βράδυ της Τρίτης.

«Μέχρι τώρα όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ελπίζω να κάνουμε το ίδιο και στο Final Four. Θεωρώ ότι ο Πήγασος έχει προβάδισμα, αφού διαθέτει την εμπειρία και αθλητές που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω να καταφέρουμε πρώτα να προκριθούμε στον τελικό και μετά, αν μπορέσουμε, να πάρουμε και το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Γιώργος Καραβιδόπουλος στην συνέντευξη Τύπου της ΕΠΕΣΘ.

Το πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/2
18.00 Ελπίς - Περσέας
20.00 Πήγασος - Ηρακλής

ΤΡΙΤΗ 14/2
18.00 Μικρός Τελικός
20.00 Τελικός

Μία από τις πιο μεγάλες νίκες της πέτυχε την Δευτέρα η Ελπίδα, με 3-2 επί του Πήγασου Πολίχνης, και τερμάτισε αήττητη στην Β φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Παράλληλα, προκρίθηκε ως πρώτη στο Final Four και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Περσέα, ενώ ο Πήγασος θα βρει μπροστά του τον Ηρακλή. Η επιτυχία αυτή ήλθε μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αφού είχαν προηγηθεί πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς όλων των τμημάτων βόλεϊ.

Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου πραγματοποίησε το καλύτερό της παιχνίδι και κέρδισε το πρώτο σετ στο οποίο είχε βρεθεί να χάνει με 19-21. Στη συνέχεια κυριάρχησε για το 2-0, αλλά ο Πήγασος αντέδρασε και με όπλο το μπλοκ κατάφερε να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ελπίδα έχασε το αρχικό της προβάδισμα (8-2), επιτρέποντας στον Πήγασο να ισοφαρίσει (11-11), αλλά οι νεαροί «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα και υποχρέωσαν τον πρωταθλητή στην πρώτη του φετινή ήττα.

Τα σετ: 25-23, 25-16, 19-25, 18-25, 15-12

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Μπολέτος, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Σταυρίδης (λ) - Καρακόλιας, Σιμητός, Φελεκίδης, Σαλταφερίδης, Καλλέργης, Πούλος (λ).

ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουτουνίδης): Χρηστάκος, Ποχάνης, Καϊλής, Καπετανίδης, Χρηστινίδης, Φωτιάδης, Τζιάβρας (λ) - Σταυρίδης, Μάμαλης, Μπαρδούκας, Μακρογιάννης, Σακκάς, Ανδριανίδης, Γιαννακοβίτης (λ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλλη μία νίκη, την τέταρτη στη σειρά, πέτυχε η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας επί του Αίαντα με 3-0 και εξασφάλισε τουλάχιστον την δεύτερη θέση στην Β’ φάση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, ωστόσο η ανωτερότητά της ήταν εμφανής και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από ένα σετ.

Απομένει το ντέρμπι κορυφής με τον Πήγασο Πολίχνης, την Δευτέρα 30/1, που θα κρίνει την πρώτη θέση, ενώ την ίδια μέρα θα αναδειχτεί και ο αντίπαλος στον ημιτελικός του Final Four από τον αγώνα Αίαντα - Περσέα.

Τα σετ: 25-15, 18-25, 25-15, 25-16

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Μιχελάκης, Μπολέτος, Σκλόπης, Σταυρίδης (λ) - Πούλος (λ), Καρακόλιας, Καλλέργης.

ΑΙΑΣ (Φίνος): Βαμβατήρας, Κουντουρέτης, Κερτικίδης, Ζαΐμης, Καλαγασίδης, Κωνσταντίνου, Καραολάνης (λ) - Αθανασιάδης (λ), Ζλατίντσης, Σδραυκάκης, Ζαχαρόπουλος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Επιβλητική εκτός έδρας νίκη με 3-0 σημείωσε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας επί του Ηρακλή, την πρώτη της επί των «κυανολεύκων» μετά από τρία χρόνια. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου πραγματοποίησε στο Κατσάνειο την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, έδειξε ωριμότητα και παρέμεινε αήττητη μαζί με τον Πήγασο.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο σετ, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα μέχρι το τέλος. Η κατάκτηση του σετ έδωσε αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα η Ελπίδα να κυριαρχήσει στο τάραφλεξ έχοντας καλό σέρβις, αξιόπιστη υποδοχή και αποτελεσματικότητα στις κόντρα επιθέσεις. Με την πρόκριση στο Final Four εξασφαλισμένη, οι εναπομείναντες αγώνες με τον Αίαντα και τον Πήγασο θα καθορίσουν τον αντίπαλο του ημιτελικού.

Τα σετ: 23-25, 21-25, 15-25

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπαμπαλιούτας): Καλαϊτζίδης, Κονιόρδος, Στεφανίδης, Τζιουμάκας, Βαρβεσιώτης, Ιωαννίδης, Μπουράκης (λ) - Καρανταΐδης, Λαντζούρης.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Μπολέτος, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Σταυρίδης (λ) - Καρακόλιας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποδαρικό με το δεξί έκανε στο 2017 η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας, που νίκησε τον Αρη με 3-0 και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή της στο Final Four της ΕΠΕΣΘ μετά από δύο χρόνια απουσίας. Ηταν ένα παιχνίδι χωρίς… εξάρσεις, καθώς η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου ήταν καλύτερη και δεν πιέστηκε από τον αντίπαλό της. Την επόμενη αγωνιστική ακολουθεί η αναμέτρηση με τον επίσης αήττητο Πήγασο.

Τα σετ: 25-12, 25-20, 25-14

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Μπολέτος, Επιτροπάκης, Γαληρόπουλος, Σκλόπης, Καραβιδόπουλος, Μιχελάκης, Σταυρίδης (λ) - Πούλος (λ), Χατζηνάκος, Καρακόλιας, Καλλέργης, Σιμητός, Αθανασίου, Φελεκίδης.

ΑΡΗΣ (Ρούσος): Τσαλικιάν, Καλογεράκης, Σκαρλατίδης, Κανέλλος, Χατζηαράπης, Δεληγιαννάκης, Τασιούρας (λ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρώτη φάση ξεκίνησε η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας την β’ φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, κερδίζοντας στην Περαία τον Περσέα με 3-1. Αγωνιζόμενη χωρίς τον τραυματία Νίκο Καραβιδόπουλο, η Ελπίδα δεν ήταν καλή στο ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει από τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια όμως έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες και έφτασε σε μια εύκολη νίκη. Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου αγωνίζεται ξανά εκτός έδρας με τον Αρη και με νίκη θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο Final Four.

Τα σετ: 25-23, 11-25, 12-25, 17-25

ΠΕΡΣΕΑΣ (Πάτρας): Χριστοφόρου, Γραμμενούδης, Τσατσούλας, Κυρίδης, Μπούτος, Ντουντούδης, Λυμπέρης (λ) – Βιλδιρίδης, Γουσιόπουλος, Σακκάς.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Μπολέτος, Γαληρόπουλος, Καρακόλιας, Σκλόπης, Σταυρίδης (λ) – Πούλος (λ), Σιμητός, Καλλέργης.

Η εφηβική ομάδα βόλεϊ ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος με νίκη 3-0 επί του Αρη, αλλά έχασε το Νίκο Καραβιδόπουλο που υπέστη διάστρεμμα. Η Ελπίδα, όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλά μετά το πρώτο σετ χαλάρωσε και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου θα ξεκινήσει τους αγώνες της β’ φάσης την ερχόμενη Δευτέρα από την Περαία με αντίπαλο τον Περσέα.

Τα σετ: 25-19, 25-21, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σιμητός, Χατζηνάκος, Επιτροπάκης, Καρακόλιας, Σκλόπης, Μιχελάκης, Καραβιδόπουλος, Καλλέργης, Φελεκίδης, Γαληρόπουλος, Μπολέτος, Σταυρίδης (λ), Πούλος (λ).

ΑΡΗΣ: Δεληγιαννάκης, Λειβαδίτης, Τσαλικιάν, Χατζηαράπης, Κανέλλος, Σκαρλατίδης, Τασιούρας (λ).

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος της πρώτης φάσης, η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας επανήλθε στις νίκες και επικράτησε με 3-0 του Μακεδονικού. Ο Γιώργος Καραβιδόπουλος παρέταξε την παιδική ομάδα αλλά και αυτή δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα από τον αντίπαλό της.

Τα σετ: 25-11, 25-20, 25-11

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σιμητός, Γιαμακίδης, Σκλόπης, Κ. Χατζηνάκος, Σαλταφερίδης, Π. Χατζηνάκος, Ρετζέπης, Μυλωνάς, Αθανασίου, Καλλέργης, Φελεκίδης, Καρακόλιας, Παπαδόπουλος (λ), Πούλος (λ).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Οσσας): Τσελέπης, Μαυρίδης, Μακανίκας, Φεζόκης, Καλτσίδης, Παπαδόπουλος, Ράλη, Καριώτης, Μήτκος, Τσακίρης, Συμεωνίδης (λ).

Μεγάλη ευκαιρία να πετύχει σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή έχασε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, αφού προηγήθηκε με 2-0 και στο τέλος κατάφερε να χάσει με 2-3. Ηταν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο η καθίζηση στο τέλος του τρίτου σετ και ο τρόπος που χάθηκε το ματς δημιουργούν προβληματισμό, καθώς στην επόμενη φάση τέτοια λάθη θα είναι καταδικαστικά.

Η Ελπίδα επέβαλε το ρυθμό της στα δύο πρώτα σετ και έκανε σχετικά εύκολα το 2-0, χάρη στο καλό της σέρβις και την επιθετική δραστηριότητα των Γαληρόπουλου και Μπολέτου.Στο τρίτο η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι το 22-19, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι και έβαλε τον Ηρακλή ξανά στο παιχνίδι. Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα στο τέταρτο σετ, όπου η Ελπίδα απεμπόλησε διαφορά έξι πόντων (18-12), ενώ στο τάι μπρέικ ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα και είχε δύο ματς μπολ. Η Ελπίδα ισοφάρισε το 12-14, αλλά ένα χαμένο σέρβις και μία χαμένη επίθεση έφεραν τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Τα σετ: 25-15, 25-20, 23-25, 23-25, 14-16

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Γαληρόπουλος, Μιχελάκης, Επιτροπάκης, Καραβιδόπουλος, Μπολέτος, Σκλόπης, Σταυρίδης (λ) - Καρακόλιας, Καλλέργης, Χατζηνάκος.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπαμπαλιούτας): Καλαϊτζίδης, Βαρβεσιώτης, Στεφανίδης, Τζιουμάκας, Καρανταΐδης, Ιωαννίδης, Μπουράκης (λ) - Λαντζούρης, Παπαζήσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η εφηβική ομάδα βόλεϊ στην Πολίχνη από τον πρωταθλητή Ελλάδος Πήγασο με 3-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και εμπειρότεροι, ενώ η Ελπίδα ήταν σχετικά καλή στα δύο πρώτα σετ αλλά δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη. Για την ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ηρακλή.

Τα σετ: 25-22, 25-19, 25-16

ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουτουνίδης): Σταυρίδης, Φωτιάδης, Χρηστάκος, Καπετανίδης, Τρούμπαλος, Ποχάνης, Τζιάβρας (λ) - Μητσαράκης, Μακρογιάννης, Τζάμος, Μπαρδούκας, Δημητρακούδης, Μάμαλης, Νάκος (λ).

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Σκλόπης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Μπολέτος, Σταυρίδης (λ) - Καλλέργης, Χατζηνάκος, Φελεκίδης, Σιμητός, Καρακόλιας, , Πούλος (λ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άλλη μία νίκη, έστω και δύσκολη, σημείωσε η εφηβική ομάδα βόλεϊ και παρέμεινε αήττητη στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου νίκησε τον Περσέα με 3-1 και ετοιμάζεται πλέον για τα συνεχόμενα ντέρμπι με τους επίσης αήττητους Πήγασο και Ηρακλή.

Τα σετ: 27-25, 28-26, 20-25, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Σκλόπης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Μπολέτος, Σταυρίδης (λ) - Πούλος (λ), Χατζηνάκος, Καρακόλιας, Καλλέργης, Ρετζέπης, Φελεκίδης, Αθανασίου.

ΠΕΡΣΕΑΣ (Πάτρας): Ντουντούδης, Τσατσούλας, Κυρίδης, Βιλδιρίδης, Λυμπέρης, Μπούτος, Αλαγιάλογλου (λ) - Χριστοφόρου, Ρουσόπουλος, Σακκάς.

Αήττητη μετά από τέσσερις αγώνες και μάλιστα χωρίς απώλεια σετ παρέμεινε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, καθώς ετοιμάζεται για τα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε την ΧΑΝΘ με 3-0 και έχει τώρα μπροστά της τους αγώνες με τον Περσέα, τον Πήγασο και τον Ηρακλή.

Τα σετ: 25-15, 25-16, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Μπολέτος, Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Σκλόπης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Σταυρίδης (λ) - Πούλος (λ), Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Αθανασίου, Καλλέργης, Φελεκίδης, Μαγδαλιανίδης.

ΧΑΝΘ (Δράμπας): Τριφινόπουλος, Σφυρίδης, Ραζγκέλης, Παπαγεωργίου, Δημητρίου, Γιάγκος, Μπουτόπουλος (λ) - Κουρτίδης, Καρυπίδης, Μπουφίδης, Καραλής, Ρωσσιάδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το 2Χ2 επί του ΠΑΟΚ έκαναν οι νεαροί αθλητές της Ελπίδας, αφού νίκησαν τον αντίπαλό τους και στο εφηβικό πρωτάθλημα. Μάλιστα η Ελπίδα παρατάχθηκε ουσιαστικά με την παιδική της ομάδα, που είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ και το Σάββατο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Τα σετ: 25-5, 25-19, 25-13

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Ζουρνατζής, Αμανατίδης, Στεφανίδης, Κωνσταντινίδης, Δάρδας, Τραγανός, Φρονιμόπουλος, Μαρκίδης, Κωστής (λ).

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σιμητός, Γιαμακίδης, Καλλέργης, Κ. Χατζηνάκος, Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Μαγδαλιανίδης, Μυλωνάς, Αθανασίου, Π. Χατζηνάκος, Φελεκίδης, Σκλόπης, Παπαδόπουλος (λ), Πούλος (λ).

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε η εφηβική ομάδα βόλεϊ της Ελπίδας, επικρατώντας του Αίαντα με 3-0. Οι παίκτες του Γιώργου Καραβιδόπουλου δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση, ωστόσο νίκησαν χωρίς απώλειες στο γειτονικό ντέρμπι.

Τα σετ: 26-24, 25-22, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Σκλόπης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Μπολέτος, Σταυρίδης (λ) - Φελεκίδης, Καρακόλιας, Χατζηνάκος, Πούλος (λ).

ΑΙΑΣ (Φίνος): Σδραυκάκης, Ζαΐμης, Κουντουρέτης, Κωνσταντίνου, Βαμβατήρας, Καλαγασίδης, Αθανασιάδης (λ) - Ζλατίντσης.

Με εύκολη νίκη ξεκίνησαν το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ οι έφηβοι της Ελπίδας, που φέτος έχουν βάλει ψηλά τον πήχυ. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου νίκησε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0 (25-7, 25-18, 25-15), χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Αγωνίστηκαν οι Μπολέτος, Επιτροπάκης, Μιχελάκης, Σκλόπης, Καραβιδόπουλος, Γαληρόπουλος, Σταυρίδης (λ) - Πούλος (λ), Φελεκίδης, Καλλέργης, Ρετζέπης, Καρακόλιας, Αθανασίου, Χατζηνάκος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ηττα - αποκλεισμό από το Final Four γνώρισε το βράδυ της Δευτέρας η εφηβική ομάδα βόλεϊ από τον Αίαντα με 3-0 και ολοκλήρωσε έτσι τις φετινές της υποχρεώσεις. Σε έναν αγώνα που είχε χαρακτήρα τελικού, η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου παρουσιάστηκε νευρική και, παρότι προηγήθηκε και στα τρία σετ, δεν μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη.Η Ελπίδα προηγήθηκε με 12-6 στο δεύτερο σετ, ενώ στο τρίτο έφτασε στο 21-17, αλλά η αδυναμία να τελειώσει τις επιθέσεις της βοήθησε την ομάδα του Ευόσμου να φτάσει στην ανατροπή (21-23) και στη νίκη.

Τα σετ: 23-25, 22-25, 23-25

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Μπολέτος, Παντίρης, Σταυρακάκης, Μπατσαράς, Καραβιδόπουλος, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) - Σταυρίδης.

ΑΙΑΣ (Νανάς): Χρηστινίδης, Ξενίκας, Απ. Κερτικίδης, Μιχελάκης, Ζαΐμης, Κουντουρέτης, Νικολαΐδης (λ) - Αλ. Κερτικίδης, Αρτακιανός, Ανδριανίδης.

Την ήττα από τον πρωτοπόρο του εφηβικού πρωταθλήματος Πήγασο με 3-0 γνώρισε την Κυριακή η Ελπίδα και θα πρέπει πλέον να νικήσει την ερχόμενη Δευτέρα τον Αίαντα στους Αμπελόκηπους για να οριστικοποιήσει την πρόκρισή της στο Final Four. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου πάλαιψε το παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι περισσότερο, αλλά έκανε λάθη σε κρίσιμα σημεία και έφυγε με άδεια χέρια από την Πολίχνη.

Τα σετ: 25-23, 25-20, 25-20

ΠΗΓΑΣΟΣ (Κουτουνίδης): Κουκουμάκας, Χρηστάκος, Καπετανίδης, Ιωαννίδης, Μωυσίδης, Σταυρίδης, Τζιάβρας (λ) - Παραφέστας (λ), Κουτουνίδης, Κιριμκίρογλου, Δημητρακούδης, Μαυρίδης, Μακρογιάννης, Μάναλης.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Ταλαμπίρης, Μπατσαράς, Παντίρης, Σταυρακάκης, Μπολέτος, Καραβιδόπουλος, Καραντάκης (λ) - Σταυρίδης, Κόκκινος, Γεωργακούδης, Σκλόπης.

Ακόμη πιο κοντά στο Φάιναλ Φορ βρίσκεται η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της ΧΑΝΘ. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου ήταν καλύτερη και έφτασε δίκαια στην δεύτερή της νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Την Κυριακή 20/12 η Ελπίδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον κάτοχο του τίτλου Ηρακλή.

Τα σετ: 25-19, 25-18, 25-16

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Μπατσαράς, Παντίρης, Σταυρακάκης, Μπολέτος, Καραβιδόπουλος, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) - Κόκκινος, Σταυρίδης, Σκλόπης, Καραμούτσας (λ), Χατζηνάκος, Γεωργακούδης, Αθανασίου.

ΧΑΝΘ (Δράμπας): Σπανουδάκης, Παναγής, Γιάγκος, Νικολακάκης, Καλλέργης, Δημητρίου, Στοϊμένος (λ) - Καρυπίδης.

Όπως και στην πρώτη φάση, οι Εφηβοι της Ελπίδας πέρασαν νικηφόρα από την έδρα με 3-2, βάζοντας υποθήκη για την πρόκρισή τους στο Φάιναλ Φορ. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (1-0, 2-1) αλλά χρειάστηκε να φτάσει στο τάι μπρέικ για να επικρατήσει. Εκεί η Ελπίδα ξεκίνησε καλά (5-1) και έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση με ένα σερί 7-2, μετά το 8-7. Επόμενος αντίπαλος, την Δευτέρα 14/12, η ΧΑΝΘ.

Tα σετ: 26-28, 25-18, 25-27, 25-21, 9-15

ΑΡΗΣ (Ναλμπάντης): Χατζηαράπης, Κανακάκης, Μούχλιας, Μέλκας, Μήλης, Τέλιος, Τασιούρας (λ) - Γιαννακίδης, Λειβαδίτης.

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Παντίρης, Μπατσαράς, Σταυρακάκης, Καραβιδόπουλος, Ταλαμπίρης, Μπολέτος, Καραντάκης (λ) - Σταυρίδης, Καρακόλιας, Κόκκινος, Σκλόπης, Χατζηνάκος, Καραμούτσας (λ).

Ηττα που θα μπορούσε να αποφύγει γνώρισε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας στο Κατσάνειο από τον Ηρακλή με 3-0, σε αγώνα γοήτρου καθώς και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ήταν το πρώτο σετ, στο οποίο η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου προηγήθηκε με 22-18 αλλά δεν κατάφερε να το κερδίσει. Την Δευτέρα 30/11 η Ελπίδα ολοκληρώνει τους αγώνες της πρώτης φάσης με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τα σετ: 25-23, 25-20, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Ταλαμπίρης, Μπολέτος, Παντίρης, Σταυρακάκης, Μπατσαράς, Καραβιδόπουλος, Καραντάκης (λ) - Ρετζέπης (λ), Σταυρίδης, Κόκκινος, Πούλος, Καραμούτσας, Καρακόλιας, Χατζηνάκος.

Παρά τις δυσκολίες του αγώνα και την τεταμένη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, οι Εφηβοι της Ελπίδας νίκησαν εκτός έδρας τον Αρη με 3-2, πετυχαίνοντας άλλη μία ανατροπή από αυτές που έχουν συνηθίσει φέτος οι ομάδες βόλεϊ του συλλόγου.

Ο Αρης ήταν ελαφρά καλύτερος στα δύο πρώτα σετ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου πήρε τα ηνία του αγώνα και ισοφάρισε. Στο τάι μπρέικ ο προπονητής των αντιπάλων κατέφυγε στην ένταση, αλλά η τακτική του είχε αντίθετα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο ίδιος στο 6-6 και η Ελπίδα να κάνει σερί 5-0 και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι.

Οι ασχήμιες των γηπεδούχων συνεχίστηκαν, αλλά η Ελπίδα έφτασε στη νίκη που της εξασφαλίζει ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Επόμενος αντίπαλος, την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ο Αίας Ευόσμου.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 16-25, 22-25, 9-15

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Μπατσαράς, Παντίρης, Σταυρακάκης, Μπολέτος, Καραβιδόπουλος, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) - Κόκκινος, Σταυρίδης, Καραμούτσας, Σκλόπης.

* Την ίδια ώρα, η ομάδα Νεανίδων πρόσθεσε άλλη μία εύκολη νίκη στο ενεργητικό της και περιμένει την τυπική ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη παίζει στην Περαία με τον Περσέα.

Τα σετ: 25-12, 25-14, 25-19

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Νώτη, Α. Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Δροσοπούλου, Καλαντάτζε, Δάκου (λ) - Κιόσια (λ), Σαλαγκούδη, Χυτίρογλου, Τσιφλικιώτη, Σπανού, Αμπεριάδου, Λεονταρίδου.

Ασταμάτητη προς την δεύτερη φάση βαδίζει η εφηβική ομάδα της Ελπίδας, που μετά την ήττα της πρεμιίερας έχει βρει τον καλό εαυτό της. Την Δευτέρα η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου νίκησε τον Περσέα με 3-0 και την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αρη, με στόχο να σφραγίσει την πρόκρισή της.

Τα σετ: 25-8, 25-15, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): Σταυρίδης, Σταυρακάκης, Κόκκινος, Μπατσαράς, Καραβιδόπουλος, Μπολέτος, Ταλαμπίρης (λ) - Καραντάκης (λ), Γεωργακούδης, Αθανασίου, Καραμούτσας, Καρακόλιας, Φελεκίδης, Χατζηνάκος.

Εύκολη εκτός έδρας νίκη σημείωσαν οι έφηβοι της Ελπίδας επί της ΧΑΝΘ με 3-0, την δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ. Με εξαίρεση το ξεκίνημα, λόγω της ιδιαιτερότητας του γηπέδου, η ομάδα των Αμπελοκήπων είχε εύκολο έργο απέναντι στην περυσινή δευτεραθλήτρια και ο Γιώργος Καραβιδόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Την επόμενη εβδομάδα η Ελπίδα έχει ρεπό.

Τα σετ: 25-18, 25-18, 25-9

ΕΛΠΙΣ (Καραβιδόπουλος): καραβιδόπουλος, Μπολέτος, Παντίρης, Σταυρακάκης, Κόκκινος, Μπατσαράς, Ταλαμπίρης (λ) - Καραντάκης (λ), Σταυρίδης, Καρακόλιας, Καραμούτσας, Αθανασίου.

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου οι κληρώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων του βόλεϊ, στα οποία η Ελπίδα θα είναι παρούσα με πλήρεις ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις. Το πρόγραμμα των τμημάτων του συλλόγου είναι το εξής:

Αδοξα τελείωσε η σεζόν για τους Εφήβους της Ελπίδας, που ηττήθηκαν με 3-0 στην Πολίχνη από τον Πήγασο και έμειναν έξω από το Final Four. Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση έκανε πολλά λάθη απέναντι σε έναν αντίπαλο καλύτερο και ουσιαστικά πάλεψε μέχρι τέλους μόνο το δεύτερο σετ, το οποίο έχασε στις λεπτομέρειες.

Τα σετ: 25-19, 25-23, 25-21

ΠΗΓΑΣΟΣ (Γαϊδατζής): Κομητούδης, Βελιχάι, Κιριμκίρογλου, Μωυσίδης, Σταυρίδης Γκρέμπενικ, Τζιάβρας (λ) - Χρηστάκος, Αντύπας, Ριζόγλου, Κανελιάς.

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Μάρτσης, Σταυρίδης, Σταυρακάκης, Παπαδόπουλος, Ταλαμπίρης, Μπατσαράς, Καραντάκης (λ) - Χρηματόπουλος, Καρακόλιας, Γιαμούκογλου, Μπέλλος.

Μεγάλη νίκη, την πρώτη της στην Β φάση του πρωταθλήματος, σημείωσε η ομάδα βόλεϊ των εφήβων επί του Αρη με 3-2, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση. Θα μπορούσε μάλιστα να επικρατήσει ευκολότερα, αν δεν έχανε το δεύτερο σετ από 23-20. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση διατήρησε ζωντανές της ελπίδες της για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του πρωταθλήματος, εφόσον καταφέρει να κερδίσει και τον εξ αναβολής αγώνα με τον Πήγασο στην Πολίχνη (είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 23/1).

Τα σετ: 25-16, 23-25, 25-23, 14-25, 15-12.

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Παπαδόπουλος, Σταυρίδης, Σταυρακάκης, Μάρτσης, Μπατσαράς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) – Χρηματόπουλος, Καρακόλιας, Γιαμούκογλου, Μπέλλος.

ΑΡΗΣ (Κουτσονίκας): Α. Παπάζογλου, Κουτσονίκας, Καλλέμης, Μέλκας, Κ. Παπάζογλου, Μήλης, Μανίκας (λ) – Νίκου, Δεληγιαννάκης, Λειβαδίτης.

Την τρίτη της συνεχόμενη ήττα γνώρισε η εφηβική ομάδα της Ελπίδας στην Β Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση, παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, ηττήθηκε από την ΧΑΝΘ με 1-3. Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει στις 11 Ιανουαρίου και η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Πήγασο στην Πολίχνη.

Σετ: 29-27, 21-25, 23-25, 22-25

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Μάρτσης, Σταυρίδης, Σταυρακάκης, Παπαδόπουλος, Μπατσαράς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) - Βίττης, Καρακόλιας, Μπολέτος, Γιαμούκογλου, Μπέλος.

ΧΑΝΘ (Δράμπας): Νικολακάκης, Θεοδωρακάκης, Κρουστάλλης, Ντινόπουλος, Γ. Τερζόγλου, Γ. Τερζόγλου, Κουρτίδης, Ξένος (λ).

Παρά τις απουσίες της, η ομάδα Εφήβων πάλεψε στο Κατσάνειο και προέβαλε σθεναρή αντίσταση στον Ηρακλή, πριν ηττηθεί με 3-0.

Τα σετ: 25-23, 25-17, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Μάρτσης, Κανακάκης, Σταυρακάκης, Χρηματόπουλος, Μπατσαράς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) - Σταυρίδης, Καρακόλιας, Γιαμούκογλου, Μπέλλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Κουκουμάκας, Τσιράκης (λ), Κολτσιάκης, Φωτιάδης, Παπαδόπουλος, Ηλίας, Καϊλής, Τσατσούλας, Μπούτος, Καπετανίδης, Μούχλιας, Μπουράκης (λ).

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, η ομάδα Εφήβων της Ελπίδας νίκησε με 3-0 τον Περσέα στο γυμναστήριο της Περαίας. Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση θα ολοκληρώσει τους αγώνες της για την 1η φάση, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον Πήγασο στο «Ι. Λεμονίδης».

Τα σετ: 14-25, 21-25, 15-25

ΠΕΡΣΕΑΣ: Χριστοφόρου, Κόκκινος, Πλάκα, Γιουλδούρης, Παπαϊωάννου, Γουσιόπουλος, Λεωνιδόπουλος, Αλαγιάλογλου (λ).

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Παπαδόπουλος, Σταυρίδης, Σταυρακάκης, Μάρτσης, Μπατσαράς, Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ) - Χρηματόπουλος, Γιαμούκογλου, Κανακάκης, Μπέλλος.

Εύκολο έργο είχε η ομάδα Εφήβων της Ελπίδας στην Πυλαία όπου νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-0. Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση βρίσκεται σταθερά στις θέσεις που οδηγούν στην β’ φάση του πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-9, 25-8, 25-11.

ΕΛΠΙΣ: Σταυρίδης, Μάρτσης, Χρηματόπουλος, Μπατσαράς, Σταυρακάκης, Ταλαμπίρης, Παπαδόπουλος, Καρακόλιας, Γιαμούκογλου, Καραντάκης, Μπέλλος, Κανακάκης. ΠΑΟΚ: Μαρκίδης, Ν. Κωστής, Κανταρίδης, Μυρώνης, Αρβανιτάκης, Ναρισιάνης, Δ. Κωστής, Κοσκινίδης.

Την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται στο «Ι. Λεμονίδης» την ΧΑΝΘ.

Αμεση ήταν η «απάντηση» των Εφήβων στην ήττα της Κυριακής από τον Αίαντα. Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση έδωσε την Δευτέρα τον εξ αναβολής αγώνα με τον Αρη και επικράτησε εκτός έδρας με 3-0.

Τα σετ: 21-25, 20-25, 20-25

ΑΡΗΣ (Ναλμπάντης): Α. Παπάζογλου, Κ. Παπάζογλου, Λάμπρου, Μήλης, Κουτσονίκας, Μέλκας, Μανίκας (λ) - Νίκου, Λειβαδίτης, Καλλέμης.

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Ταλαμπίρης, Παπαδόπουλος, Σταυρίδης, Σταυρακάκης, Μάρτσης, Μπατσαράς, Καραντάκης (λ) - Γιαμούκογλου (λ), Καρακόλιας, Κανακάκης.

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η ομάδα μας υποδέχεται στο "Ι. Λεμονίδης" την Ενωση Τούμπας (21.30)

Την ήττα από τον Ηρακλή γνώρισε η Ελπίδα, στον πρώτο της αγώνα για το πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε στο «Ι. Λεμονίδης». Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση στάθηκε καλά απέναντι στους περυσινούς πρωταθλητές, ωστόσο η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων ήταν εμφανής.

Τα σετ: 20-25, 15-25, 17-25.

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Μάρτσης, Σταυρίδης, Σταυρακάκης, Παπαδόπουλος, Μπατσαράς, Μπέλος, Ταλαμπίρης (λ) - Καραντάκης (λ), Καρακόλιας.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Τζιουμάκας, Κουκουμάκας, Κολτσιάκης, Τσατσούλας, Φωτιάδης, Ηλίας, Τσιράκης (λ) - Παπαδόπουλος, Μπούτος, Καϊλής, Στεφανίδης, Καπετανίδης.

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου η Ελπίδα αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Ευόσμου τον Αίαντα (ώρα 17.00).

Ελπίδα Αμπελοκήπων- Επίκουρος Πολίχνης (25 -19, 25 -14 και 25 -13 )

 

Νίκη και 3η θέση για τους έφηβους, που επικράτησαν στο μικρό τελικό, του Επίκουρου με 3-0 σετ. Η Ελπίδα έπαιξε χωρίς άγχος και τα κατάφερε περίφημα απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Επίκουρος, που δε διακρίθηκε φέτος, αλλά διαθέτει εξαιρετικούς νεαρούς αθλητές. Η ομάδα μας δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα, σε κανένα από τα τρία σετ. Έτσι, τερμάτισε κάτω από Ηρακλή και Αίαντα, δείχνοντας ότι γίνονται σταθερά και σωστά βήματα στην ανάπτυξη του ανδρικού της βόλεϊ και οι αθλητές είναι στο σωστό δρόμο για να αποτελέσουν τον δυνατό κορμό του μέλλοντος και πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του προπονητή, Γιάννη Κυλίτση. Όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη φετινή πορεία, αλλά για τη γενικότερη προσπάθεια και αφοσίωση που δείχνουν στις αθλητικές υποχρεώσεις τους και την εξέλιξή τους ως αθλητές και άνθρωποι. Είναι ακόμη μια όμορφη στιγμή για τον σύλλογο, που βαδίζει στο δρόμο των επιτυχιών και το μεγαλύτερο μερίδιο πηγαίνει στα παιδιά που με μεράκι και αθλητικό πνεύμα, τιμούν τα χρώματα της Ελπίδας και....δίνουν ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον. 

 

Ελπίς (Κυλίτσης): Νικολακάκης, Μάρτσης, Πρώιος, Παπαδόπουλος, Π. Ταλαμπίρης, Φρ. Ταλαμπίρης, Καραντάκης (λ)/ Σταυρίδης, Καρακόλιας, Παππάς, Πολύχρους, Μπολέτος, Χρηματόπουλος

 

Επίκουρος (Γαϊδατζής): Χρηστάκος, Πετρίδης, Ιωαννίδης, Μωυσίδης, Κολτσιάκης, Κανελιάς, Γκιουγκής (λ)/ Γκρέμπενικ, Σταυρίδης, Τζιαβράς

 

ΗΡΑΚΛΗΣ- ΕΛΠΙΔΑ 3-1 (19-25, 25-19, 25-17, 25-18)

 

Δεν τα κατάφεραν οι έφηβοι στον ημιτελικό και ηττήθηκαν από τον Ηρακλή, με 3-1. Οι αθλητές του Γιάννη Κυλίτση, μπήκαν αποφασισμένοι και ψυχωμένοι στο γήπεδο και κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους απέναντι στον δυνατό Ηρακλή. Με καλό σερβίς, ισχυρό μπλοκ και καλά επιθετικά ποσοστά προηγήθηκαν 1-0 και έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους, δείχνοντας ότι αυτοί θα είναι στον τελικό. Τα πράγματα όμως άλλαξαν μετά το πρώτο σετ, αφού ο Ηρακλής πίεσε στις αδυναμίες της ομάδας μας, η οποία δεν είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί τις δυσκολίες και λύγισε, απέναντι στον έμπειρο Ηρακλή. Μεγάλη η προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, που θα παλέψουν σήμερα για την 3η θέση, αφού θα αντιμετωπίσουν στο μικρό τελικό, τον Επίκουρο, στις 19:00, στο Κλειστό Γήπεδο της Περαίας.

 

 

Ηρακλής(Πάτρας): Ηλίας, Ιωαννίδης, Κουκουμάκας, Σταυρακάκης, Τζιουμάκας, Δούρβος, Μπουράκης (λ)/ Καπετανίδης Β., Φωτιάδης, Καπετανίδης Κ., Ευγενίδης

 

Ελπίς (Κυλίτσης): Νικολακάκης, Μάρτσης, Πρώιος, Παπαδόπουλος, Ταλαμπίρης Π., Ταλαμπίρης Φρ., Καραντάκης (λ)

Έτοιμοι είναι οι έφηβοι της Ελπίδας, για το επερχόμενο final 4 σε λίγες μέρες, στην Περαία. Στόχος η κορυφή για τους αθλητές του Γιάννη Κυλίτση που θα ξεκινήσουν τη μάχη στις 20:00 την Κυριακή, με τον ημιτελικό απέναντι στον Ηρακλή. Καλή επιτυχία!!!

 

Το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την ΕΠΕΣΘ και τον σύλλογο «Περσέας» του Δήμου Θερμαϊκού διοργανώνουν το Final Four Πρωταθλήματος Volley Εφήβων αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Περαίας το διήμερο Κυριακής 9 & Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

 

Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο ως εξής

Κυριακή 09/02/2014
18:00 Αίας Ευόσμου - Επίκουρος Πολίχνης 
20:00 Ηρακλής - Ελπίς Αμπελοκήπων 

Δευτέρα 10/02/2014
19:00 Μικρός τελικός
21:00 Τελικός

Μετά τον Τελικό θα ακολουθήσουν βραβεύσεις των νικητών και απονομές των επάθλων από τον Πρόεδρο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και τους εκπροσώπους της ΕΠΕΣΘ, ενώ στην όλη διοργάνωση σημαντική είναι η συμβολή της χορηγού εταιρείας «Το Έρεισμα» Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Ανθέων 29 στην Περαία.

ΕΛΠΙΔΑ- ΠΑΟΚ 3-0 (25-10, 25-6, 25-15)

Άνετη επικράτηση του εφηβικού τμήματος απέναντι σε έναν πλήρως αδύναμο ΠΑΟΚ. Το τελικό 3-0 δεν αντέχει κριτικής καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Με αυτή την νίκη η ομάδα μας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της και προκρίθηκε στο final 4. Απόλυτη ικανοποίηση δήλωσαν ο προπονητής Γιάννης Κυλίτσης και ο έφορος του τμήματος Μάρτσης Θεόφιλος, για την μέχρι τώρα πορεία του και έδωσαν ραντεβού για τον ημιτελικό με τον Ηρακλή 9/2/2014.

 

Ελπίδα (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Μάρτσης, Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παππάς, Ταλαμπίρης Π., Ταλαμπίρης Φρ., Παπαδόπουλος, Πολύχρους, Μπολέτος, Χρηματόπουλος, Καραντάκης

 

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Μαυρίδης, Αντωνιάδης, Κακάλης, Παπαγιάννης, Μυρώνης, Αρβανιτάκης, Κωστής, Πουλημένος

 

ΑΡΗΣ- ΕΛΠΙΔΑ 0-3 (09-25, 22-25, 17-25)

 

Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ελπίδα Αμπελοκήπων καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 0-3  (9-25, 22-25, 17-25) σε ένα παιχνίδι που ο Γιάννης Κυλίτσης άδραξε την ευκαιρία και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του.

Η Ελπίδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και με εκπληκτικό σερβίς αλλά και υπεροχή σε όλους τους τομείς πήρε το πρώτο σετ πολύ εύκολα με 9-25. Στα δύο επόμενα σετ ο ρυθμός έπεσε οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν και έτσι οι «κίτρινοι» κατάφεραν να γεμίσουν περισσότερο τα σετ , χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά την Ελπίδα.

 

ΑΡΗΣ (Κουτσονίκας): Βίττης , Τασιούρας, Μαστοράκης, Μέλκας, Καλλέμης, Μπούτος, Βιλαιρίδης, Κουτσονίκας

 

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Μπολέτος, Τεκελής, Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παπά, Ταλαμπίρης Φρ, Πολύχρους, Χρηματόπουλος, Καραντάκης

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ- ΕΛΠΙΔΑ 2-3 (23-25, 27-25, 25-17, 18-25, 12-15)

 

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε μέσα στο κλειστό της Πολίχνης η Ελπίδα Αμπελοκήπων επικρατώντας του Επίκουρου με 2-3 (23-25, 27-25, 25-17, 18-25, 12-15) για το πρωτάθλημα των εφήβων της ΕΠΕΣΘ. Σε έναν αγώνα  για γερά νεύρα που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές ανατροπές στο σκορ οι παίκτες του Γιάννη Κυλίτση πιο αποτελεσματικοί στα κρίσιμα σημεία και φοβερά παθιασμένοι για το τελικό αποτέλεσμα  πανηγύρισαν δύσκολη νίκη στη ψυχοφθόρα διαδικασία του τάι μπρέικ. Αν και η Ελπίδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 κατάφερε να ισοφαρίσει και στο τέλος να πάρει τη νίκη με 2-3 . Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι το παιχνίδι θα κυλούσε δύσκολα με την Ελπίδα πιο αποτελεσματική στο μπλοκ-άμυνα αλλά και με περισσότερες επιλογές στην επίθεση να το κατακτά με 23-25. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε και το δεύτερο σετ με τον Επίκουρο να το κατακτά και να ισοφαρίζει σε 1-1. Σε αυτό το σημείο εάν η Ελπίδα ήταν πιο προσεκτική σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε ίσως να είχε προηγηθεί και με 0-2. Μετά και την υπερπροσπάθεια που έγινε στο τρίτο σετ οι παίκτες του Γιάννη Κυλίτση χαλάρωσαν, υπέπεσαν σε κάποια λάθη και έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 2-1. Η απάντηση της Ελπίδας Αμπελοκήπων ήρθε αμέσως μετά με τους παίκτες του Γιάννη Κυλίτση να ισοφαρίζουν αρχικά σε 2-2 και να στέλνουν το ματς στο τάι μπρέικ. Τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι ανώτεροι σε όλους τους τομείς και δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη.  

 

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Γαιδατζής Δημήτρης): Τζιαβράς, Χρηστάκος, Γκιουγκής, Κολτσιάκης, Πετρίδης , Μωυσίδης, Ιωννίδης, Κοντοκώστας, Σταυρίδης Σ, Ριζόγλου, Κανελιάς , Γκρέμπεννικ

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  (Κυλίτσης Γιάννης ): Σταυρίδης, Μάρτσης, Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παπά, Ταλαμπίρης Π, Παπαδόπουλος, Ταλαμπίρης Φ, Πολύχρους, Μπολέτος , Πρώιος , Καραντάκης

Μέτρια εμφάνιση και ήττα

 

Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΠΕΣΘ η Ελπίδα Αμπελοκήπων ηττήθηκε με 3-0 (25-22, 25-14, 25-22) μέσα στην Πολίχνη από τον Επίκουρο. Αιτία της ήττας η πολύ μέτρια εμφάνιση της Ελπίδας. Οι παίκτες του Γιάννη Κυλίτση δεν ήταν σε καλή ημέρα και έδωσαν δικαίωμα στον Επίκουρο να περάσει ένα εύκολο απόγευμα.

 

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ  (Γαιδατζής): Χρηστάκος, Κολτσιάκης, Πετρίδης, Μωισίδης, Ιωαννίδης,Τζιαβράς, Σταυρίδης, Ριζόγλου

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Τεκελής, Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παπά, Ταλαμπίρης Φρ, Πολύχρους, Χρηματόπουλος, Καραντάκης

Ελπίδα- Ηρακλής 3-1 (25-17, 18-25, 25-23, 25-18)

 

Με περίσσιο πάθος και εκπληκτική απόδοση η Ελπίδα Αμπελοκήπων πέτυχε σπουδαία νίκη για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος εφήβων κερδίζοντας με 3-1 (25-17, 18-25, 25-23, 25-18) τον έμπειρο Ηρακλή. Αναμφίβολα μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τρομερή εμπειρία σε αυτή την κατηγορία δίνει κουράγιο και αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά οι έφηβοι. Εξάλλου οι παίκτες του Γιάννη Κυλίτση έχουν αποδείξει ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανίζονται καλύτεροι κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα.

Τον αγώνα απόλαυσε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά τις κερκίδες του Ι.Λεμονίδης με τις δύο ομάδες να τον αποζημιώνουν με το υψηλό θέαμα.

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Κυλίτσης) : Σταυρίδης , Μάρτσης , Νικολακάκης, Καρακόλιας, Παπάς, Ταλαμπίρης Π, Παπαδόπουλος , Ταλαμπίρης Φ, Πολύχρους, Μπολέτος Γ, Πρώιος , Καραντάκης

 

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (Θωμόπουλος) : Κουκουμάκας , Ευγενίδης , Καπετανίδης, Σταυρακάκης, Ηλίας, Τζιουμάκας, Δούρβος, Τσιράκης, Σαλτίδης, Τσατσούλας, Καπετανίδης Κ., Ιωαννίδης

 

Δεν πρόλαβαν να ιδρώσουν οι έφηβοι

 

ΠΑΟΚ- Ελπίδα 0-3 (12-25 ,8-25 ,9-25)

 

 

 

 

Εύκολη εκτός έδρας νίκη σημείωσε η ομάδα των εφήβων της Ελπίδας Αμπελοκήπων επικρατώντας μέσα στο «PAOK Sports Arena» με 0-3 (12-25 ,8-25 ,9-25) της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας δεν αντέχει κριτική καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Κάτι που φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα αφού οι γηπεδούχοι με εξαίρεση το πρώτο σετ που τελείωσε 12-25 στα υπόλοιπα δύο δεν κατάφεραν να φθάσουν σε διψήφιο αριθμό πόντων.