Δυναμική η επιστροφή των Νεανίδων στο F4.

Ανανεωμένη και διψασμένη επιστρέφει η Ελπίδα. Τα κορίτσια δηλώνουν έτοιμα να παλέψουν για να περάσουν αυτή την μεγάλη δοκιμασία, που θα τους δώσει το κλειδί για την επόμενη. Όλος ο κόσμος της Ελπίδας ανυπομονεί να χειροκροτήσει αυτή την προσπάθεια.

Ο προπονητής Χρυσομαλλίδης Γιώργος δηλώνει "Συμμετέχουμε στα F4 εδώ και 7 χρόνια με απουσία μόνο ενός έτους. Αυτό δείχνει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Συλλόγου, Προπονητών και Παικτών . Το τμήμα των Νεανίδων είναι τρομερά δύσκολο λόγω της ηλικίας των παιδιών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα σχολείο. Ας μην ξεχνάμε τα τριτάκια του Λυκείου που τρέχουν σαν παλαβά, τα πρωτοετή που μπαίνουν σε έναν καινούριο κόσμο και μέχρι να συνέλθουν θέλουν τον χρόνο τους, και έναν προπονητή που τα θέλει όλα δικά του. Παρ' όλες όμως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, κάθε μέρα είναι στην προπόνηση και προετοιμάζονται για αυτή την μεγάλη στιγμή. Ελπίζω και θα επιδιώξω να γίνουν παιχνίδια αντάξια της δυναμικής που έχει η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας και ας κερδίσει ο καλύτερος" 

Η Αρχηγός της ομάδας Σουπιώνη Ιωάννα δηλώνει "Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε με τόσο κόπο να φτάσουμε σε αυτό το πλατύσκαλο του πρωταθλήματος. Έχουμε υποσχεθεί να τιμήσουμε και να ιδρώσουμε για αυτή την πράσινη φανέλα  που κρύβει μέσα της τόσο μεγάλη δύναμη. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε αυτό  που θέλουμε. Μεγάλη μας χαρά επίσης είναι που ένας τόσο μεγάλος αθλητής του Συλλόγου μας όπως ο Απόστολος Χαριτωνίδης θα βραβευθεί σε αυτή την διοργάνωση. Τον έβλεπα να παίζει μέσα στην Ελπίδα και πάντα τον Θαύμαζα. Η δύναμη με την οποία αντιμετώπιζε τις δύσκολες στιγμές και χωρίς να το καταλάβει, την πέρασε μέσα στην ομάδα. Για μένα ήταν ένα ίνδαλμα. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα πολύ να του χαρίσω μία ακόμη κούπα. Μακάρι να έρθουν όλα καλά και να το κάνουμε έργο. Καλή επιτυχία σε όλους"

Μετά από απουσία ενός χρόνου η Ελπίδα επιστρέφει στα Final Four των Νεανίδων, όπου θα πάρει μέρος για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Οι «πράσινες» πέρασαν με εντυπωσιακό τρόπο από τα Κύμινα, όπου κέρδισαν τους Μακεδόνες Αξιού ξανά με 3-0 και προκρίθηκαν με 2-0 νίκες.

Οι αθλήτριες του Γιώργου Χρυσομαλλίδη μπήκαν στον αγώνα αποφασισμένες να μην δώσουν δικαιώματα στις γηπεδούχες και ήταν εξαιρετικές στα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο οι Μακεδόνες αντέδρασαν αλλά η Ελπίδα δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του αγώνα και θα έχει πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας της και, κυρίως, ένα από τα τρία εισιτήρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα σετ: 11-25, 10-25, 20-25

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Οικονομίδης): Καλτσώνη, Παπαδοπούλου, Καραφυλίδου, Δορούκα, Ευθυμιάδου, Μπορμπόκη, Καμανά (λ) - Μελιγγάνη (λ), Ρίσκου, Παπάζη, Αντωνιάδου, Ηλιάδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Σουπιώνη, Τ. Αρμουτσή, Ράντοβιτς, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Πατίκα, Μ. Αρμουτσή, Λαζαρίδου, Λιούτα, Αμπεριάδου, Παπάζογλου.

* Τα αποτελέσματα των άλλων προημιτελικών: ΕΟΣ - Αρης 0-3 (0-2 νίκες), Πήγασος - Ν. Βότσης 0-3 (0-2), Αίας - ΠΑΟΚ 0-3 (0-2).

* Οι ημιτελικοί του Final Four: Αρης - ΠΑΟΚ, Ελπίς - Ν. Βότσης.

Μόλις 42 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα Νεανίδων για να νικήσει εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο, στον πιο γρήγορο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.

Τα σετ: 3-25, 7-25, 4-25

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Γιάντσιου): Γκιζάρη, Ξανθοπλά, Γοργία, Παδιώτη, Ρουσσίδου, Γκουντιού, Πασόγλου (λ) - Αθανασιάδου (λ), Ζουφλάκη, Μπουακέλ, Ναζάρη, Πασχαλίδου, Γερομιχαλού, Καρατζοβαλή.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανσιάδου, Σουπιώνη, Ταυλίκου, Λιούτα, Παπαδοπούλου, Ράντοβιτς, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Δριντσούδη, Αμπεριάδου, Λαζαρίδου, Μ. Αρμουτσή, Πατίκα.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο Final Four Νεανίδων έκανε η Ελπίδα κερδίζοντας με 3-0 τους Μακεδόνες Αξιού και απομένει να σφραγίσει την πρόκριση την Τρίτη 22/1 στα Κύμινα. Οι «πράσινες» πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στα δύο πρώτα σετ, χαλάρωσαν κάπως στο τρίτο, αλλά σε κανένα σημείο δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα.

Τα σετ: 25-15, 25-13, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Σουπιώνη, Ταυλίκου, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Τ. Αρμουτσή, Αθανασιάδου, Ιασωνίδου (λ) - Μ. Αρμουτσή, Ράντοβιτς, Αμπεριάδου, Πατίκα, Λιούτα, Γούση.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Οικονομίδης): Καλτσώνη, Δορούκα, Καραφυλίδου, Αντωνιάδου, Παπαδοπούλου, Μπορμπόκη, Ευθυμιάδου (λ) - Ρίσκου, Καμανά, Ηλιάδου.

* Οι άλλοι προημιτελικοί: Ν. Βότσης - Πήγασος 3-2, ΠΑΟΚ - Αίας 3-0, Αρης - ΕΟΣ (15/1).

Η μοναχική πορεία στην κορυφή συνεχίζεται για την ομάδα Νεανίδων, που επικράτησε με 3-0 και του Αριστοτέλη Επανομής.

Τα σετ: 25-13, 25-6, 25-8

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Ράντοβιτς, Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Ταυλίκου, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Λιούτα, Πατίκα, Γούση, Τερζόγλου, Μ. Αρμουτσή, Αμπεριάδου.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Μητρούδης): Πρώιου, Βουδούρη, Τελετζίδου, Ράμα, Μπρέντα, Σταμάτη - Ξανθοπούλου.

Με την πρώτη της ήττα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος η ομάδα Νεανίδων. Εχασε με 3-2 από τον Αρη στο Χαριλάου, έπειτα από δραματικό αγώνα 2,5 ωρών και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου. Ετσι στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τους Μακεδόνες Αξιού με πλεονέκτημα έδρας και θα χρειαστεί δύο νίκες για να προκριθεί στο Final Four.

Οσο για τον αγώνα, ουσιαστικά ήταν ντέρμπι μόνο στο τάι μπρέικ, αφού ο Αρης πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ και η Ελπίδα έφτασε επίσης εύκολα στην ισοφάριση. Στο πέμπτο σετ οι «πράσινες» ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν 3-6 αλλά οι γηπεδούχες με όπλο το σέρβις πέρασαν μπροστά 8-7. Ακολούθησε μάχη πόντο με πόντο, η Ελπίδα είχε δύο ματς μπολ (13-14, 15-16) αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς ενώ ο Αρης εκμεταλλεύτηκε τις δικές του ευκαιρίες.

Τα σετ: 25-14, 25-18, 18-25, 19-25, 19-17

ΑΡΗΣ (Τσαϊρέλης): Κωνσταντίνου, Παπαδοπούλου, Ζωίδου, Μπάκα, Βάνη, Βασιλείου, Πετρινόλη (λ) - Καραβάτου, Κουτσολουκά, Μπρουκς, Μιχαηλίδου, Νταντούλα.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Ράντοβιτς, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Τ. Αρμουτσή, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Λιούτα, Γούση, Αμπεριάδου, Πατίκα, Μ. Αρμουτσή.

* Τα ζευγάρια των προημιτελικών: Αρης - ΕΟΣ, Ελπίς - Μακεδόνες, ΠΑΟΚ - Αίας, Ν. Βότσης - Πήγασος.

Χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα και έχοντας αρκετές αλλαγές, η Ελπίδα πέρασε εύκολα από τη Νεοχωρούδα, όπου νίκησε τον ΔΑΣΩ με 3-0.

Τα σετ: 9-25, 11-25 9-25

ΔΑΣΩ (Πυργιώτης): Κάλπια, Μαλίκα, Γκιέγκι, Πυργιώτη, Καλομοίρη, Σκουλούδη, Σιάκη (λ) - Δόση, Γαβριηλίδου, Μαντά, Τούνη.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Ράντοβιτς, Αθανασιάδου, Μ. Αρμουτσή, Σουπιώνη, Λιούτα, Παπαδοπούλου, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Λαζαρίδου, Αμπεριάδου, Δριντσούδη, Πατίκα, Ταυλίκου.

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος της Α’ Φάσης, οι Νεάνιδες της Ελπίδας νίκησαν εύκολα και τον ΑΣ Ωραιόκαστρο με 3-0. Ετσι απομένει το ντέρμπι με τον επίσης αήττητο Αρη που θα καθορίσει την πρώτη θέση του ομίλου και τον αντίπαλο στα Play Off.

Τα σετ: 25-8, 25-13, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Μ. Αρμουτσή, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Ταυλίκου, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Λιούτα, Παπάζογλου, Γούση, Αμπεριάδου, Ράντοβιτς, Δριντσούδη.

ΑΣΩ (Βαγγέλης): Μαρκάδα, Τσατσάνη, Πετρίδου, Βογιατζή, Φιλίππου, Τεμελεκίδου, Κυρμανίδου (λ) - Κουτσοκώστα (λ), Κράστεφ, Χατζηπαρασκευά, Τρύφων.

Άλλη μία εύκολη νίκη με 3-0 σημείωσαν οι Νεάνιδες, αυτή τη φορά απέναντι στη μαχητική ομάδα του Ιωνικού.

Τα σετ: 25-6, 25-18, 25-11

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Ταυλίκου, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Ράντοβιτς, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Λιούτα, Γούση, Μ. Αρμουτσή, Αμπεριάδου, Δριντσούδη, Χριστοδούλου.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κολεσιώτης): Βατίτση, Καραμάνη, Γρίβα, Κούρτογλου, Ουμουντουμίδου, Τσομπανοχρήστου, Σκουλαριώτη (λ) - Κόττη, Γεωργιάδου.

Σημαντική νίκη που της εξασφάλισε μαθηματικά μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και πλεονέκτημα έδρας στα Play Off, σημείωσαν οι νεάνιδες της Ελπίδας στην Πολίχνη επί του Πήγασου με 3-0. Ο αγώνας ήταν δυνατός, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν πολύ μαχητικοί, αλλά στο τέλος υπερίσχησε η ποιότητα των «πρασίνων».

Στον άλλο όμιλο είχαμε επίσης σημαντικά παιχνίδια και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει ότι αντίπαλος της Ελπίδας στα προημιτελικά θα είναι ένας από τους Μακεδόνες ή ΕΟΣ. Στην κορυφή του ομίλου βρίσκεται ο Ν. Βότσης, καθώς ο ΠΑΟΚ που τον κέρδισε, πλήρωσε τις απώλειες βαθμών στα άλλα ματς.

Τα σετ: 20-25, 14-25, 16-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Χριστόπουλος): Αναστασιάδου, Νικολάου, Χαϊτλή, Αρχοντή, Χατζηαναγνώστου, Χατζηλάμπρου, Ιορδανίδου (λ) - Βελέη (λ), Μαρκέτι, Δόντσιου, Ιακώβου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Γκόλτσιου, Σουπιώνη, Παπαδοπούλου, Ράντοβιτς, Μ. Αρμουτσή, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Γούση, Τερζόγλου, Ταυλίκου, Αμπεριάδου, Δριντσούδη.

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία η ομάδα Νεανίδων νίκησε τον ΒΑΟ στις Συκιές με 3-0 σε 54 λεπτά και μάλιστα πήρε το τρίτο σετ με 25-1!

Τα σετ: 8-25, 12-25, 1-25

ΒΑΟ (Ματζουράνης): Σουλέ, Μορφοπούλου, Γιατσίδου, Χατζησπύρου, Χατζηανδρέου, Γεωργιάδου, Μιχαηλίδου (λ) - Κατσιγιάννη (λ), Κατσούλα, Γκαντιτζικίδου, Μπουντράκη, Ονταμπάσογλου, Δημότση, Τσιώλη.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Σουπιώνη, Ταυλίκου, Γκόλτσιου, Παπαδοπούλου, Ράντοβιτς, Ευγενίδου (λ) - Ιασωνίδου (λ), Πατίκα, Λιούτα, Λαζαρίδου, Μ. Αρμουτσή, Αμπεριάδου, Χριστοδούλου.