Νικηφόρο πέρασμα από το Ασβεστοχώρι για τις Νεάνιδες της Ελπίδας, που κέρδισαν τη γηπεδούχο Νέα Γενεά με 0-3 σετ, σε παιχνίδι για την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 15-25, 16-25, 23-25.

ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ (Πούλος): Φίτσιου, Νεοφύτου, Πολυνοπούλου, Κουκουβίτσκα, Τσουλφά, Κοβαλά / Μικρού (λ), Μπουζίνου

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης - Παπαδημητρίου): Ε. Γκιζάρη, Στ. Γκιζάρη, Κακαλή, Τσιουκάλα, Παπαδοπούλου, Μανικάκη / Δουλάκη (λ), Σιάκη (λ), Παπαθανασίου, Ταυλίκου, Καμπούρη.




Άλλο ένα «τρίποντο» πρόσθεσαν στην συγκομιδή τους οι Νεάνιδες, κερδίζοντας με 3-0 σετ το Πειραματικό στο «Ι. Λεμονίδης» για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ. Ο αγώνας δεν έκρυβε δυσκολίες για την Ελπίδα και επέτρεψε στον κόουτς Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσει όλες ανεξαιρέτως τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του.

Τα σετ: 25-11, 25-10, 25-13.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γ. Γεωργιάδης): Παπαθανασίου, Στ. Γκιζάρη, Παράσχου, Τσιουκάλα, Παπαδοπούλου, Μανικάκη / Δουλάκη (λ), Σιάκη (λ), Ταυλίκου, Κακαλή, Δουμπάρατζη, Καμπούρη.

ΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ (Θ. Δράμπας): Γαζέα, Γεωργιάδου, Σαπουζή, Κουγιουμτζόγλου, Κυριαζή, Ζιούπα / Μεϊμαρίδου (λ), Μπαρλούκα (λ), Τσαρεδάκη, Τσαντίλη, Μιχοπούλου.




Με την αναμέτρηση των δύο πρώτων του περυσινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα ανοίξει το φετινό πρωτάθλημα Νεανίδων (Κ20) της ΕΠΕΣΘ, καθώς η δευτεραθλήτρια Ελλάδος Ελπίδα θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτοι στα προημιτελικά και εκεί ο 1ος και ο 2ος θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Το πρόγραμμα της Ελπίδας (έναρξη 10/10):

Ρεπό
Ελπίς - ΠΑΟΚ
ΑΕ Φοίνικα - Ελπίς
Ελπίς - Ακαδ. Πεύκων
Ιωνικός - Ελπίς
Ελπίς - Πειραματικό
Νέα Γενεά - Ελπίς
Ελπίς - ΔΕΚΑ
Μακεδόνες Αξιού - Ελπίς

Τρίτη διαδοχική νίκη για τις Νεάνιδες της Ελπίδας στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, αυτή τη φορά επί του Ιωνικού Ιωνίας με 3-0 σετ εκτός έδρας, σε μία αναμέτρηση που έδωσε στον Γιώργο Γεωργιάδη τη δυνατότητα να δώσει ευκαιρίες σε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.

Τα σετ: 07-25, 13-25, 15-25.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ (Λ. Ντίαθ): Μ. Κοβάτσι, Χαριζακλή, Βισάρ, Μαραγκού, Κελανέρ, Ιορδαμλή / Καραγηλάνογλου (λ), Τσομπανοχρήστου (λ), Γκ. Κοβάτσι, Νετέλτσου, Τουλμαρίδου, Σκέφνι.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γ. Γεωργιάδης): Παπαθανασίου, Στ. Γκιζάρη, Κακαλή, Τσιουκάλα, Παπαδοπούλου, Παράσχου / Σιάκη (λ), Δουλάκη (λ), Πασενίδου, Ε. Γκιζάρη, Καμπούρη.


Με τον ομορφότερο τρόπο και με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος ολοκλήρωσαν οι Νεάνιδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων την απόλυτα επιτυχημένη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, το οποίο φιλοξένησε ως άψογος «οικοδεσπότης» ο ΑΣ Ελπίς, με συνδιοργανώτρια την ΕΟΠΕ και με την υποστήριξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης!

Στην τρίτη και τελευταία ημέρα του Final Four, οι «πράσινες» θριάμβευσαν επί του περσινού πρωταθλητή ΑΟ Μαρκόπουλου με 3-1 σετ (24-26, 25-18, 25-23, 25-16), με εκπληκτική απόδοση και με την ενθουσιώδη εξέδρα να παραδίδει ξανά μαθήματα αθλητικής παιδείας στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης έκρινε τη 2η θέση, με δεδομένο ότι λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει μαθηματικά την πρωτιά με «3 στις 3» νίκες, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πατρών με 3-0 σετ (25-13, 25-14, 25-23).

Η Ελπίδα, που είχε χάσει στις λεπτομέρειες από τον «Δικέφαλο» στην πρεμιέρα, έδειξε πάντως ξανά την αξία της και σάρωσε τον ΑΟ Μαρκοπούλου, παρότι η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε το πρώτο σετ στα σημεία (24-26) έπειτα από σκληρή μάχη.

Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στα κορίτσια του Γιώργου Γεωργιάδη, που ισοφάρισαν σε 1-1 ανατρέποντας τα δεδομένα με εντυπωσιακό επί μέρους σκορ 14-4 και φτάνοντας στο 25-18 με ένα σερί 6-0, με την Τσιουκάλα να είναι ασταμάτητη στο σέρβις.

Το τρίτο σετ είχε ανάλογη εξέλιξη αλλά κατακτήθηκε με 25-23, καθώς το Μαρκόπουλο πίεσε στο φινάλε, για να έρθει η ολοκληρωτική επικράτηση των «πράσινων» στο τέταρτο σετ, με 25-16 και με όλες τις αθλήτριες να συμμετέχουν στο πάρτι. Ακόμα και η τραυματισμένη Δουμπάρατζη είχε την ευκαιρία να μπει και να κερδίσει πόντο με επίθεση, μέσα σε αποθέωση, προτού η Βασιλειάδου διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα!

Οι διακρίσεις για την Ελπίδα συνεχίστηκαν και σε ατομικό επίπεδο, καθώς η Ξανθή Τριανταφύλλου αναδείχθηκε καλύτερη επιθετικός αλλά και καλύτερη σέρβερ της διοργάνωσης!
Επιπλέον, πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) και καλύτερη μπλοκέρ αναδείχθηκε η Κυριακή Τερζόγλου του ΠΑΟΚ, καλύτερη πασαδόρος η Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη του ΠΑΟΚ, καλύτερη υποδοχέας η Ελένη Παπαδοπούλου του ΠΑΟΚ.

Ο ΑΣ Ελπίς ευχαριστεί τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον ΠΑΟΚ, καθώς και τους Χορηγούς του συλλόγου μας, για την συμβολή τους στην επιτυχημένη τέλεση της διοργάνωσης, καθώς βέβαια και τους φιλάθλους μας, που μετέτρεψαν τους αγώνες σε πραγματική γιορτή και διαφήμιση του βόλεϊ!
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Final Four για την σπουδαία προσπάθειά τους!

Ο αγώνας και οι απονομές των μεταλλίων & βραβείων μεταδόθηκαν ζωντανά, μέσα από το κανάλι της ΕΟΠΕ στο YouTube: https://youtu.be/R3A46vo-p1s

Τα σετ: 24-26, 25-18, 25-23, 25-16.

*Οι πόντοι της Ελπίδας προήλθαν από 10 άσσους, 52 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του Μαρκόπουλου προήλθαν από 8 άσσους, 41 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γιώργος Γεωργιάδης): Βασιλειάδου 10 (6/10 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Γκιζάρη 8 (3/6 επ., 2 άσσοι, 3μ πλοκ), Ρουμπάτη 14 (14/31 επ., 39% υπ.), Στάικου 4 (4/8 επ.), Τριανταφύλλου 21 (16/43 επ., 5 άσσοι, 29% υπ.), Τσιουκαλά 13 (8/30 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ) / Σαουλίδου (λ, 38% υπ.), Σιάκη (λ, 27% υπ.), Δουμπαράτζη 1 (1/1 επ.), Ταυλίκου, Ξεφτέρη, Σιχλετίδη, Μανικάκη.

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL (Έλενα Κανελλοπούλου): Αλλαγιάννη 14 (9/14 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Γαροφαλάκη 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γράβαρη 8 (4/10 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Καραγιάννη 1 (1/23 επ., 29% υπ.), Κωτσαρά 9 (8/38 επ., 1 άσσος, 33% υπ.), Σπανάκη 22 (19/58 επ., 3 άσσοι) / Δήμου (λ, 30% υπ.), Μπενέζη, Οικονόμου.

Το βραβείο της MVP στη Κυριακή Τερζόγλου παρέδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Γκούντας και αυτό της καλύτερης μπλοκέρ ο υπεύθυνος ανάπτυξης της ΕΠΕΣΘ Μπάμπης Καρασαρλίδης.
Το βραβείο της κορυφαίας υποδοχέα στην Ελένη Παπαδοπούλου έδωσε ο Δημήτρης Σολκίδης, βοηθός προπονητής στην Εθνική νεανίδων.
Το βραβείο της κορυφαίας επιθετικού στην Ξανθή Τριανταφύλλου έδωσε ο Γιάννης Πετίδης, συντονιστής των κλιμακίων ΕΟΠΕ και αυτό της καλύτερης σέρβερ έδωσε στην ακραία της Ελπίδας η Μαρία Γαβαλά, βοηθός προπονήτρια στην Εθνική παγκορασίδων.
Το βραβείο της καλύτερη πασαδόρου έδωσε στην Αλεξάνδρα Μεροδουλάκη ο Γιάννης Κυλίτσης, επί σειρά ετών προπονητής στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.
Την απονομή του κυπέλλου στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ έκανε ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης.
Τα χρυσά μετάλλια στον ΠΑΟΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Νίκος Δατσέρης και ο Μανώλης Ιωαννίδης, αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Τα ασημένια μετάλλια στον ΑΣ Ελπίς που κατέλαβε την 2η θέση παρέδωσε ο Απόστολος Σταυρίδης, πρόεδρος του σωματείου ΑΣ Ελπίς.
Τα χάλκινα μετάλλια στον ΑΟ Μαρκοπούλου που κατέλαβε την 3η θέση παρέδωσαν ο Γιάννης Σταλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΕΠΕΣΘ και ο Γιώργος Γεωργιάδης μέλος της ΕΠΕΣΘ
Τα αναμνηστικά διπλώματα στον Απόλλωνα Πατρών που κατέλαβε την 4η θέση παρέδωσαν ο ταμίας της ΕΠΕΣΘ Γιώργος Πετρίδης και το μέλος Κώστας Νταής.


Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:

Παρασκευή 29 Απριλίου - 1η αγωνιστική (ΔΑΚ Πολίχνης)
Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΠΑΟΚ 2-3 (27-29, 25-22, 20-25, 25-23, 11-15)
Απόλλων Πατρών - ΑΟ Μαρκοπούλου 0-3 (21-25, 16-25, 19-25)

Σάββατο 30 Απριλίου - 2η αγωνιστική (ΕΑΚ Αμπελοκήπων)
ΑΟ Μαρκοπούλου - ΠΑΟΚ 1-3 (25-21, 23-25, 25-27, 08-25)
Απόλλων Πατρών - Ελπίδα Αμπελοκήπων 0-3 (22-25, 20-25, 18-25)

Κυριακή 1 Μαΐου - 3η αγωνιστική (ΕΑΚ Αμπελοκήπων)
ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών 0-3 (13-25, 14-25, 23-25)
Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΑΟ Μαρκοπούλου 3-1 (24-26, 25-18, 25-23, 25-16)

Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 8β. (9-3)
2. ΑΣ Ελπίς 7β. (8-4)
3. ΑΟ Μαρκοπούλου 3β. (5-6)
4. ΑΣΠ Απόλλων 0β. (0-9)



Δείγματα του ταλέντου τους έδειξαν οι Νεάνιδες της Ελπίδας, που επικράτησαν με 3-0 σετ απέναντι στις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ, έπειτα από δυναμική εμφάνιση, που δεν άφησε  περιθώρια αντίδρασης στη φιλοξενούμενη ομάδα.

Οι αθλήτριές μας χάρισαν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του «Ι. Λεμονίδης», προσφέροντας όμορφο θέαμα και δημιουργώντας αισιοδοξία για την συνέχεια της σεζόν.

Τα σετ: 25-15, 25-15, 25-15.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Παπαθανασίου, Γκιζάρη, Παράσχου, Τσιουκάλα, Παπαδοπούλου, Μανικάκη / Δουλάκη (λ), Σιάκη (λ), Ταυλίκου, Κακαλή, Πασενίδου, Καμπούρη.

ΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Παναγιώτου): Αργυροπούλου, Χατζή, Παγουρτζή, Ρούση, Οδοντοπούλου, Τσακμάκη / Μπάκη (λ), Ιορδανίδου (λ), Καζάζη, Παναγιώτου.


Τη νίκη με 3-0 σετ, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, πανηγύρισαν οι Νεάνιδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών για την 2η αγωνιστική του Final Four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μία θέση στην τριάδα των μεταλλίων και διατηρώντας μαθηματικές πιθανότητες ακόμα και για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Πάτρας και μπροστά στους ενθουσιώδεις φιλάθλους που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων, οι «πράσινες» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο σετ, το οποίο πήραν με ένα σερί 4-0 στο φινάλε και με την Γκιζάρη να γράφει το 25-22 με άσο.
Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου ισορροπημένο μέχρι τα μισά, αλλά στην συνέχεια οι αθλήτριες του Γιώργου Γεωργιάδη ξέφυγαν, δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας (24-17) και έφτασαν στο 25-20 με πλασέ της Τριανταφύλλου έπειτα από μια εντυπωσιακή φάση διαρκείας.
Στα πράσινα βάφτηκε και το τρίτο σετ, στο οποίο η ομάδα μας απέκτησε από νωρίς προβάδισμα και οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Το τελικό 25-18 ήρθε με επίθεση της Σιχλετίδη-Κλείτσα, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, που με την αγωνιστική αλλά και την συνολική παρουσία της στη διοργάνωση αναδεικνύει το αθλητικό πνεύμα, το οποίο και μας ενώνει.

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά, μέσα από το κανάλι της ΕΟΠΕ στο YouTube: https://youtu.be/z6iRcD1AvXU 

Τα σετ: 25-22, 25-20, 25-18.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Στάικου, Τριανταφύλλου, Μανικάκη, Τσιουκάλα, Ρουμπάκη, Βασιλειάδου / Σιάκη (λ), Σαουλίδου (λ), Γκιζάρη, Ταυλίκου, Δουμπάρατζη, Σιχλετίδη-Κλείτσα, Ξεφτέρη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Καγιαλή): Κούρκουλου, Μπένου, Α. Μπρούμα, Σπυροπούλου, Στεφανίδη, Χ. Μπρούμα / Σιδεράκη (λ), Κουραχάνη (λ), Δέμη, Μελ. Πόλη, Μαρ. Πόλη, Λιοφάγου.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του ΑΟ Μαρκόπουλου με 3-1 στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, διαμορφώνει τη βαθμολογία ως εξής, έπειτα από δύο αγωνιστικές:
1. ΠΑΟΚ 5 β.
2. Ελπίδα Αμπελοκήπων 4 β.
3. ΑΟ Μαρκοπούλου 3 β.
4. Απόλλων Πατρών 0 β.

Αύριο, Κυριακή 01/05, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Απόλλωνα Πατρών (15:00) και σε περίπτωση νίκης θα σφραγίσει τον τίτλο, ενώ σε ενδεχόμενο ήττας του «Δικεφάλου» η πρωτιά θα κριθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα της Ελπίδας με τον ΑΟ Μαρκοπούλου (17:30), η νικήτρια του οποίου θα κατακτήσει σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τη 2η θέση.








Στον Φοίνικα ήρθε η πρώτη νίκη για τις Νεάνιδες της Ελπίδας στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ. Οι αθλήτριές μας επικράτησαν με 3-0 απέναντι στην τοπική ομάδα, δείχνοντας προετοιμασμένες ώστε να διαχειριστούν ακόμα και απρόοπτες καταστάσεις χωρίς να παρεκκλίνουν από τον στόχο τους. 

Οι «πράσινες» επέβαλαν τον ρυθμό τους και παρότι η ΑΕ Φοίνικα προσπάθησε στο τελευταίο σετ να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε, η Ελπίδα έφτασε στη νίκη χωρίς να παραχωρήσει σετ, με τον κόουτς Παπαδημητρίου, που αναπλήρωσε τον Γιώργο Γεωργιάδη γι' αυτό το παιχνίδι, να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του.

Τα σετ: 09-25, 10-25, 21-25.

ΑΕ ΦΟΙΝΙΚΑ (Τσεκούρα): Σάββα, Ρεϊζόγλου, Γκανά, Βούλγαρη, Αρχοντή, Μπαμπαλιούτα / Ορφανίδου (λ), Ισλάμι (λ), Πέππα, Αγροδήμου, Παπαδοπούλου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Παπαδημητρίου): Παράσχου, Παπαθανασίου, Σ. Γκιζάρη, Κακαλή, Τσιουκάλα, Παπαδοπούλου / Δουλάκη (λ), Σιάκη (λ),  Ταυλίκου, Καμπούρη, Πασενίδου, Μανικάκη

Ένας βαθμός, αλλά και το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων, ήταν η επιβράβευση που πήραν οι Νεάνιδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων για την συγκλονιστική προσπάθειά τους στην πρεμιέρα του Final Four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ20.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έκανε κατάθεση ψυχής απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ στο Δ.Α.Κ. Πολίχνης, σε μία απόλυτα μοιρασμένη αναμέτρηση που θα μπορούσε να είχε καλύτερη κατάληξη. Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση για τις «πράσινες», που θα κυνηγήσουν πλέον νικηφόρα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες.

Η ισορροπία δυνάμεων φάνηκε από το πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ με 29-27 αξιοποιώντας το τέταρτο σετ μπολ που είχε και ενώ προηγουμένως οι «πράσινες» είχαν τη δική τους ευκαιρία να το κερδίσουν (26-25).

Η Ελπίδα ισοφάρισε σε 1-1 σετ αφού προηγήθηκε με 23-16 και παρότι έκανε για λίγο τα εύκολα δύσκολα, τελικά έφτασε στην επικράτηση με 25-22 με επίθεση της Τριανταφύλλου από την πίσω ζώνη.

Το τρίτο σετ είχε αντεστραμμένους ρόλους, με τον ΠΑΟΚ να αποκτά ευρύ προβάδισμα (16-24), την ομάδα μας να μειώνει με σερί τεσσάρων πόντων, υποκύπτοντας όμως στο τέλος με 20-25.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το τέταρτο σετ, με τα κορίτσια του Γιώργου Γεωργιάδη να έχουν το πάνω χέρι, να φτάνουν σε τριπλό σετ μπολ και να ισοφαρίζουν σε 2-2 έπειτα από μία απίστευτη φάση διαρκείας, που ολοκληρώθηκε με μπλοκ της Στάικου (25-23).

Η πολυπόθητη ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε στο τάι μπρέικ, όπου οι αθλήτριες του ΠΑΟΚ ήταν εκείνες που επικράτησαν στις λεπτομέρειες και έφτασαν στη νίκη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ικανοποίηση και περιθώρια αισιοδοξίας και στις δύο ομάδες.

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά, μέσα από το κανάλι της ΕΟΠΕ στο YouTube: https://youtu.be/zVajVvHCD4A

Τα σετ: 27-29, 25-22, 20-25, 25-23, 11-15.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Στάικου, Τριανταφύλλου, Γκιζάρη, Τσιουκάλα, Ρουμπάκη, Βασιλειάδου / Σιάκη (λ), Σαουλίδου (λ), Ξεφτέρη, Μανικάκη, Σιχλετίδη-Κλείτσα, Ταυλίκου, Πασενίδου.

ΠΑΟΚ (Μηλοβιανού - Ηλιοπούλου): Χατζέλια, Μεροδουλάκη, Μιχοπούλου, Τερζόγλου, Μπακή, Κάρμου / Παπαδοπούλου (λ), Μπιτσακτσή (λ), Ανατολάκη, Δ. Λόλα, Ο. Λόλα, Μαντούδη, Ματανάκη, Ντίαθ.

Η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται απόψε (Παρασκευή 29/04) με την αναμέτρηση ΑΟ Μαρκοπούλου - Απόλλωνα Πατρών.
Η σειρά των αγώνων θα μεταφερθεί στην συνέχεια στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων, όπου αύριο, Σάββατο 30/04, η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πατρών (ώρα έναρξης 18:30), ενώ την Κυριακή 01/05 θα αναμετρηθεί με τον ΑΟ Μαρκοπούλου (ώρα έναρξης 17:30) για την 3η και τελευταία αγωνιστική.


 

Δείγματα του ταλέντου αλλά και της ψυχικής τους δύναμης έδειξαν οι Νεάνιδες της Ελπίδας στο φετινό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων στο «Ι. Λεμονίδης» για την υπερπροσπάθειά τους απέναντι στον ΠΑΟΚ, έστω και αν έχασαν στο φινάλε την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη (2-3 σετ).

Η ανανεωμένη ομάδα μας άφησε υποσχέσεις, αφού παρότι έχασε τα δύο πρώτα σετ κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να διεκδικήσει τη νίκη στο τάι μπρέικ, σε ένα ματς-διαφήμιση του βόλεϊ που διάρκεσε πάνω από 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, με τελικό νικητή τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ.

Αξίζει ένα «μπράβο» στις αθλήτριές μας, που έδειξαν ότι έχουν τις προϋποθέσεις αλλά και τη διάθεση να φτάσουν ψηλά, με υπομονή, με πολλή δουλειά και με διαρκή βελτίωση μέσα από τους διαδοχικούς αγώνες της σεζόν που μόλις τώρα αρχίζει!

Τα σετ: 24-26, 15-25, 25-16, 26-24, 12-15.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Παπαθανασίου, Γκιζάρη, Παράσχου, Τσιουκάλα, Παπαδοπούλου, Μανικάκη / Δουλάκη (λ), Σιάκη (λ), Κακαλή, Πασενίδου, Καμπούρη, Ταυλίκου.

ΠΑΟΚ (Τερζής / Σταματίου): Μπάκη, Χατζελιά, Μεροδουλάκη, Γαργάλα, Ανατολάκη, Ο. Λόλα / Φουργκατσιώτη (λ), Παπαδοπούλου (λ), Ματανάκη, Ντίαθ, Δ. Λόλα, Αλεξίου, Χαλδέζου.

 



Η Θεσσαλονίκη και οι Αμπελόκηποι ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις κορυφαίες εκπροσώπους της νέας γενιάς του ελληνικού βόλεϊ, που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ20 (Νεανίδων), από την Παρασκευή 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 1 Μαΐου.

«Οικοδεσπότης» της τελικής φάσης θα είναι ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων, με συνδιοργανωτές την Ε.Ο.Π.Ε. και τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, σε μία διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης ο ΠΑΟΚ, ο ΑΟ Μαρκοπούλου και ο Απόλλων Πατρών.

Οι αγώνες της 1ης ημέρας θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πολίχνης και της 2ης και της 3ης ημέρας στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το επίσημο κανάλι της Ε.Ο.ΠΕ. στο YouTube.

«Ο σύλλογός μας ήταν ο πρώτος που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανάληψη της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με ξεκάθαρη πρόταση και χαιρόμαστε που θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στην πόλη μας τις κορυφαίες ομάδες από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που μας εμπιστεύθηκε την οργανωτική ευθύνη, όπως και τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την υποστήριξή του, αλλά και τον ΠΑΟΚ που ανέλαβε την κάλυψη μέρους των εξόδων των ομάδων της Νότιας Ελλάδας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣ Ελπίς και έφορος του τμήματος βόλεϊ Νεανίδων, Άγγελος Ταλαμπίρης, ο οποίος συμπλήρωσε:
«Έχουμε προετοιμαστεί ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας σε όλες τις αποστολές και να φέρουμε εις πέρας τη διοργάνωση με απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπως και όλες τις προηγούμενες που είχαμε αναλάβει στο παρελθόν, αφήνοντας όλες τις αποστολές ικανοποιημένες. Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία μίας πραγματικής γιορτής για το βόλεϊ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Να απολαύσουν όλες οι αθλήτριες αυτή την αγωνιστική εμπειρία και ας κερδίσει ο καλύτερος!»

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, υπογράμμισε την πολλαπλή υποστήριξη του Δήμου προς την Ελπίδα και προς όλη την αθλητική οικογένεια των Αμπελοκήπων:
«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης συμμετέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Υποστηρίζει με κάθε τρόπο την Ελπίδα όλα αυτά τα χρόνια και φέτος ειδικά βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, ύστερα από πολύχρονους αγώνες και διεκδικήσεις, να πετύχει την παραχώρηση έκτασης 9.700 τετραγωνικών μέτρων, στα οποία υπάρχει το Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων “Μέγας Αλέξανδρος” και το γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα “Απόστολος Αστρινίδης”. Αυτή την στιγμή έχουν αποπερατωθεί και μένουν οι συνδέσεις με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας δύο κλειστά γυμναστήρια στους Αμπελόκηπους, ένα στο τέρμα της οδού Πλαστήρα και ένα στην οδό Γεννηματά. Έτσι ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης διαθέτει τα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια από όλους τους Δήμους».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Μανώλης Ιωαννίδης, τόνισε: «Ο Δήμος μας στηρίζει τον αθλητισμό και είναι χαρά μας που φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση. Θα είμαι παρών στην εξέδρα και θα χειροκροτήσουμε όλες τις ομάδες και ακόμα περισσότερο την Ελπίδα».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Νεανίδων:

Παρασκευή 29 Απριλίου | 1η αγωνιστική (Δ.Α.Κ. Πολίχνης)
18:00: Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΠΑΟΚ
20:30: Απόλλων Πατρών - ΑΟ Μαρκοπούλου

Σάββατο 30 Απριλίου | 2η αγωνιστική (Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων)
16:00: ΑΟ Μαρκοπούλου - ΠΑΟΚ
18:30: Απόλλων Πατρών - Ελπίδα Αμπελοκήπων

Κυριακή 1 Μαΐου | 3η αγωνιστική (Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων)
15:00: ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών
17:30: Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΑΟ Μαρκοπούλου