Την δυναμική της πορεία συνέχισε η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας και χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα νίκησε εύκολα στο Ασβεστοχώρι τη Νέα Γενεά με 3-0.

Τα σετ: 20-12, 8-25, 23-25.

Ν. ΓΕΝΕΑ (Χριστολιάκος): Λ. Αντωνιάδου, Ι. Αντωνιάδου, Θεοδώρου, Καρανάτσιου, Γεράνη, Τσιφλικιώτη, Μπάγγου (λ) - Ράντζου, Διονίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Καρακατσιάνη, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Νώτη, Σουπιώνη (λ) - Μαμουλασβίλι, Κουτούλα, Τζεϊρανίδου, Δροσοπούλου, Χυτίρογλου.

Την Δευτέρα 27/10 η Ελπίδα υποδέχεται στο "Ι. Λεμονιδης" τον Περσέα (21.30).

Χωρίς να συναντήσει αντίσταση, η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας ξεκίνησε το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ με νίκη 3-0 επί του ΕΟ Σταυρούπολης. Η εμφάνιση από τις πρωταθλήτριες Ελλάδος ήταν απόλυτα πειστική και έδειξε ότι και φέτος η Ελπίδα θα είναι από τα φαβορί για τον τίτλο, ενώ ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες.

Τα σετ: 25-12, 25-13, 25-14

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κουτούλα, Παπάζογλου, Σουπιώνη (λ), Δάκου (λ), Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Τζεϊρανίδου, Δροσοπούλου, Σκεφαλέ, Καρακατσιάνη.

ΕΟΣ (Ιωαννίδης): Σαββάογλου, Γιαννακίδου, Παπά, Τσαλουχίδου, Καδίρη, Σπάρταλη, Σολκίδου, Μπέκα, Τεμιρτζόγλου, Τσαρτσίδου, Σαχπαζίδου, Γεωργιάδου (λ).

Επόμενος αγώνας την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου (21.30) στο Ασβεστοχώρι με τη Νέα Γενεά.

 

Vollet Νεανίδων. Α' όμιλος- Ημιτελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος

Ελπίδα Αμπελοκήπων- ΑΠΣ Απόλλων 3-0 (25-18, 25-16, 25-15)

  

Νίκη στην πρεμιέρα για την Ελπίδα, που επικράτησε του Απόλλωνα με 3-0. Στα δύο πρώτα σετ η ομάδα μας δυσκολεύτηκε, χωρίς να πιάσει την απόδοση στην οποία μας έχει συνηθίσει, αλλά κατάφερε να έχει την ουσία, η οποία ήταν η κατάκτηση των σετ. Προηγούμενη 2-0 μπήκε δυνατά στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου ανέβασε την απόδοση της και ήταν σαφώς ανώτερη της αντιπάλου για να τελειώσει το παιχνίδι και να σημειώσει την πρώτη της νίκη για τον πρώτο όμιλο που διεξάγετε στη Λάρισα. Δυστυχώς οι υποδομές φάνηκαν ελλιπείς για να φιλοξενήσουν ένα τόσο σημαντικό τουρνουά, καθώς το Κλειστό Γήπεδο «Αλκαζάρ» δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ικανοποιημένος για τη νίκη, εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Ελπίδας, Γιώργος Χρυσομαλλίδης, ο οποίος τόνισε: ¨Δεν είχαμε καλή απόδοση στην αρχή, μας επηρέασε το ταξίδι καθώς φτάσαμε αργά στο γήπεδο. Παρά το αρχικό μούδιασμα επικρατήσαμε στα δύο πρώτα σετ, αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος μας. Με το σερβίς να λειτουργεί κατά κύριο λόγο, στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοση μας και καταφέραμε να πετύχουμε τον αυτοσκοπό μας ουσιαστικά, γιατί ήρθαμε εδώ για να πετύχουμε τις απαιτούμενες νίκες. Κομβικό το αυριανό παιχνίδι με το Φιλαθλητικό καθώς θεωρώ ότι αν κερδίσουμε θα πάρουμε την πρωτιά, είναι καθοριστικό για την πρώτη θέση το παιχνίδι αυτό¨.

 

 

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Μ. Μπολέτου, Δεμπη, Παπάζογλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Ιακωβίδου, Χατζηελευθερίου (λ), Νώτη, Φωτιαδου, Μ. Μπολέτου, Δρακουλίδου, Ντολοπούλου, Μπιλιούρη

 
Φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο facebook https://www.facebook.com/media/set/?set=a.272425959587203.1073741844.242001762629623&type=1

 
 
 

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ- ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 2-3 (25-23, 25-22, 13-25, 16-25, 07-15)

 

Είμαστε πια πρωταθλητές! Η ομάδα μας τα κατάφερε και είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεάνιδες για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας με τεράστια ανατροπή τη διοργανώτρια ομάδα του Μαρκόπουλου με 2-3! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, τα χρυσά κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να πετύχουν το μεγάλο τους στόχο που ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου, σκορπώντας τη χαρά στους φίλους της Ελπίδας και στους ανθρώπους που τρέχουν το σύλλογο και εργάζονται καθημερινά για τέτοιες επιτυχίες. Η Ελπίδα τα κατάφερε αήττητη πετυχαίνοντας τη 18η της νίκη σε 18 παιχνίδια, ρεκόρ απίστευτο που υπογράφει με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα της, την αξία της κατάκτησής της καθώς επίσης δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια αθλητριών, προπονητικού τιμ, παραγόντων για να δούνε την ομάδα στην κορυφή και τα κορίτσια σε ένα υψηλό αθλητικό επίπεδο. Το μέγεθος της επιτυχίας είναι πραγματικά μεγάλο, η ομάδα έφτασε στην κορυφή χωρίς πολλές ανέσεις, με πολύ μεγάλη όμως όρεξη για δουλειά, σοβαρότητα, οικογενειακό κλίμα και σωστή οργάνωση. Η Ελπίδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια μεγάλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και αυτός είναι βασικός λόγος για να φτιάξεις μια ΟΜΑΔΑ στην οποία όλοι παλεύουν για έναν και ένας για όλους!

Στα αγωνιστικά η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στο πρώτο σετ έμεινε πίσω στις λεπτομέρειες και ηττήθηκε με 25-23, ενώ στο δεύτερο με πολλά λάθη, έχασε μια διαφορά 5-6 πόντων που έχτισε με ένα δυνατό ξεκίνημα. Το Μαρκόπουλο πίεσε και κατάφερε να τρέξει ένα σερί παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και έχοντας τα ηνία έφτασε στο 2-0. Η ομάδα της Ελπίδας σε εκείνο το σημείο έδειχνε πολύ άσχημη ψυχολογία και φαινόταν ότι πάει να χάσει ότι έχτισε εδώ και μια σεζόν, μια χαρακτηριστική στιγμή όμως, στο τέλος του σετ με τα κορίτσια τα μαζεύονται στο κέντρο του γηπέδου, έδειξε πως τίποτα δεν έχει κριθεί το παιχνίδι άρχιζε εκείνη τη στιγμή για την Ελπίδα. Αυτό ήταν! Στα υπόλοιπα τρία σετ η ομάδα μας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, απογοητεύοντας τον φάση προς φάση, με πίεση στο σερβίς, πολύ καλά τελειώματα, δυνατό μπλοκ και μεγάλο πάθος. Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα έτρεξε ένα σερί 5-0 για να πάρει κεφάλι στο σκορ και κρατώντας τη διαφορά έφτασε στη μεγάλη επιτυχία! Συγχαρητήρια σε όλους!!!

 

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: "Από την αρχή της σεζόν θέσαμε αυτό τον στόχο και όσο έφτανε η ώρα, όσο πλησιάζαμε στη μεγάλη στιγμή, γίναμε ανυπόμονοι και νευρικοί. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκινούσαμε καλά αλλά κάπου στη συνέχεια δεν είχαμε την υπομονή να τελειώσουμε μπάλες και μείναμε πίσω. Στη συνέχεια όμως βρήκαμε την ηρεμία μας, τη συγκέντρωσή μας, κρατήσαμε σωστά την τακτική μας. Με υπομονή και σύνεση καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πετύχουμε μια μεγάλη ανατροπή και μια μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, τους αξίζει αυτή η επιτυχία! Τώρα το χαιρόμαστε το πανηγυρίζουμε, απολαμβάνουμε τις στιγμές, αλλά αυτή η ομάδα δε σταματάει. Οι υποχρεώσεις είναι εδώ, από την Τρίτη επιστρέφουμε στο γυναικείο και πάλι για τη δύσκολη συνέχεια και έχουμε και τις κορασίδες, το final 4."

 

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ιακωβίδου, Μπολέτου, Καλαντάτζε, Δέμπη, Παπάζογλου, Χατζηελευθερίου (λ)/ Δρακουλίδου, Νώτη, Ντολοπούλου, Φωτιάδου, Κατζικά

 

Μαρκόπουλο (Ορφανός): Πολυδώρου, Δικαιούλια, Λιάγκη, Γιανέλλου Χ, Γιανέλλου Ζ, Γκλιάτη, Ζήση (λ)/ Τουλγαρίδου, Καράμπελα, Πατέλη, Σουλιώτη

 

MVP αναδείχθηκε η κεντρικός της Ελπίδας Άννα Καλαντάτζε που δήλωσε σε Μ.Μ.Ε (volleynews): «Δεν περίμενα να κερδίσω το βραβείο, είναι σπάνιος ο κεντρικός να είναι πολυτιμότερος παίχτης. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όταν ένα παιχνίδι πάει στο τάι μπρέικ κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο».

 

 

Στην καλύτερη εφτάδα η Ελπίδα είχε άλλες 3 αθλήτριες με καλύτερη επιθετική την Άντζελα Δέμπη, καλύτερη πασαδόρο την Κωνσταντίνα Δρακουλίδου και καλύτερο λίμπερο την Ελευθερία Χατζηελευθερίου.

 

*Σε λίγο φωτογραφικό υλικό!

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης των πρωταθλήματος νεανίδων. Η ομάδα μας θα τεθεί αντιμέτωπη στον πρώτο όμιλο, με τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, τον Απόλλωνα και τον Ερμή Δράμας που επικράτησε του Ηρακλή Ιωαννίνων με 2-3 χθες στο "Ι. Λεμονίδης" (Η Ελπίδα παραχώρησε το γήπεδο για να διεξαχθεί ο αγώνας). Εναρκτήριο παιχνίδι την Παρασκευή στις 28/2 στη Λάρισα, στο Κλειστό γήπεδο "Αλκαζάρ", απέναντι στον Απόλλωνα στις 18:00.

ΝΕΑΝΙΔΩΝ

 

Α’ όμιλος: 
ΑΣ Ελπίς
Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός
ΑΣΠ Απόλλων
ΣΦΒ Ερμής Δράμας

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 28/2
ΑΣΠ Απόλλων - ΑΣ Ελπίς 18:00
ΣΦΒ Ερμής Δράμας - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 20:00

Σάββατο 1/3
ΣΦΒ Ερμής Δράμας  – ΑΣΠ Απόλλων 17:30
Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός - ΑΣ Ελπίς 19:30

Κυριακή 2/3
ΑΣ Ελπίς – ΣΦΒ Ερμής Δράμας 14:00
ΑΣΠ Απόλλων - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 16:00

Β’ όμιλος:
ΑΟ Μαρκοπούλου
ΓΣ Ηλιούπολης
ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου
Πρωταθλητής Ζ’ Περιφέρειας

Το πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 28/2
ΓΣ Ηλιούπολης – Πρωταθλητής Ζ’ Περιφέρειας
ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου – ΑΟ Μαρκοπούλου

Σάββατο 1/3
ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου – ΓΣ Ηλιούπολης
ΑΟ Μαρκοπούλου – Πρωταθλητής Ζ’ Περιφέρειας

Κυριακή 2/3
Πρωταθλητής Ζ’ Περιφέρειας – ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου
ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟ Μαρκοπούλου

*Οι αγώνες του Β' ομίλου θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης.
**Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην τελική φάση

ΕΛΠΙΔΑ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 3-0 (25-16 25-20 25-08)

 

Μια Ελπίδα αποφασισμένη και ψυχωμένη, νίκησε 3-0 την Ηλιούπολη και κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, που διεξάγεται στο Μαρκόπουλο! Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από τα κορίτσια που δεν άφησαν πραγματικά κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα, να ελπίζει και να πιστέψει πως έχει τύχες για είσοδο στον τελικό. Με καλό σερβίς και μπλοκ καθώς και σωστές επιθετικές επιλογές, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη από την αρχή επέβαλε το ρυθμό της και πήρε κεφάλι στο σκορ, ιδιαίτερα στο δεύτερο και στο τρίτο σετ. Στο πρώτο σετ το παιχνίδι άρχισε με την Ηλιούπολη να είναι μπροστά με 8-6. Από εκείνο όμως το σημείο και μετά έμεινε πίσω στο σκορ και δεν ξαναπέρασε μπροστά σε κανένα σημείο του αγώνα μέχρι το τέλος. Το τρίτο σετ ήταν τυπική διαδικασία, το 25-08 τα λέει όλα και η Ελπίδα υπέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την απόλυτη υπεροχή της πανηγυρίζοντας την είσοδό της στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαρκόπουλο (3-0 τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό) σε μια μεγάλη μάχη, αύριο Κυριακή στις 17:00! Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που έδειξαν για μια ακόμη φορά το καλύτερό τους πρόσωπο, καθώς και στον προπονητή Γιώργο Χρυσομαλλίδη, ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στα Μ.Μ.Ε:

«Όσα βίντεο έχω δει με την Ηλιούπολη έδειχνε πολύ καλύτερα πράγματα από αυτά που έβγαλε σήμερα το γήπεδο. Δεν ξέρω αν εμείς πιέσαμε πάρα πολύ ή η Ηλιούπολη δεν έπαιξε καλά. Σίγουρα δεν περιμέναμε να εξελιχθεί έτσι το παιχνίδι αλλά είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Δεν έχουμε κάποια προτίμηση στον αντίπαλο, θεωρώ είναι ισάξιες οι ομάδες. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι αντίπαλος στον τελικό».

 

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Γιώργος Χρυσομαλλίδης): Δέμπη 13, Παπάζογλου 11, Καραμούτσα 2, Καλαντάτζε 10, Ιακωβίδου 10, Μπολέτου 10, Χατζηελευθερίου (λ, 54% υπ)/ Νώτη 1, Ντολοπούλου, Φωτιάδου, Δρακουλίδου, Κατζικά

 

ΓΣ Ηλιούπολης (Δήμητρα Λυκογιάννη): Μαγγίνα 3, Πάτα 6, Κασάπογλου, Ευθυμιοπούλου 8, Πανταζοπούλου 1, Θώδη 7, Κυριαζοπούλου (λ, 17% υπ)/ Κατσιγιάννη, Μαγγίνα 1, Νάστου, Μίσια

 

Φωτογραφίες στη σελίδα της ομάδας μας στο facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.274938742669258.1073741845.242001762629623&type=1

Δεν άφησε περιθώρια και στέφθηκε για πρώτη φορά, πρωταθλήτρια ΕΠΕΣΘ στις νεάνιδες, η Ελπίδα!

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΗΡΑΚΛΗΣ 3-0 (26-24, 25-20, 25-16)

 

Για άλλη μια χρονιά, η Ελπίδα Αμπελοκήπων, σήκωσε τίτλο στη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να κάνει περήφανους τους υποστηρικτές της και τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτή και βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Τη φετινή χρονιά ήταν η σειρά των νεανίδων να βρεθούν στην κορυφή της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον γειτονικό Αία. Η Ελπίδα ολοκλήρωσε το φετινό final 4 με απόλυτη επιτυχία, με δύο νίκες 3-0. Στο μεγάλο τελικό απέναντι στον Ηρακλή, τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, ήταν αποφασισμένα για τη διάκριση. Έχοντας προίκα το αήττητο (12/12 φέτος), μπήκαν με αυτοπεποίθηση στον μεγάλο τελικό, σε ένα πρώτο σετ όμως που έκρυβε τελικά πολύ άγχος και έναν δυνατό αντίπαλο, που με όπλο την Όλγα Στράντζαλη, αναμετρήθηκε μέχρι το τέλος, στην κόψη του ξυραφιού, με την ομάδα μας. Το τελικό 26-24 ήρθε με μεγάλη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και ήταν όπως αποδείχθηκε και στον ημιτελικό, το ήμιση του παντός. Η Ελπίδα από τη στιγμή που προηγήθηκε 1-0 είχε την αυτοπεποίθηση στα ύψη και έβγαζε τη σιγουριά του νικητή, μέσα στο γήπεδο. Εφαρμόζοντας σωστά την πίεση στην υποδοχή του Ηρακλή με καλό σερβίς και παίζοντας καλά στο μπλοκ και στις άμυνες δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στα επόμενα δύο σετ, επικρατώντας με 25-20 και 25-16. Το τέλος, βρήκε αθλήτριες και τεχνικό επιτελείο, μια αγκαλιά, με τον κόσμο στην κερκίδα να επευφημεί τον άξιο νικητή. Η Ελπίδα στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορίας της, πρωταθλήτρια ΕΠΕΣΘ, στις νεάνιδες και πλέον θα προχωρήσει για το πανελλήνιο στο τέλος της σεζόν. Από την άλλη, αξίζουν συγχαρητήρια στον Ηρακλή, που έφτασε στον τελικό με μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Αίαντα, ενώ μετράει πέντε κατακτήσεις σε εννέα τελικούς, σε αυτό τον θεσμό.

 

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Ιακωβίδου, Καραμούτσα, Δέμπη, Καλαντάτζε, Μπολέτου, Παπάζογλου, Χατζηελευθερίου (λ)/ Σουπιώνη (λ), Δρακουλίδου, Μπιλιούρη, Νώτη, Ντολοπούλου 

Ηρακλής (Μίλεφ): Στράντζαλη, Κομνίνο, Κωνσταντινίδου, Γαζή, Κράβαρικ, Δαμιανίδου, Καλαϊτζίδου (λ)/ Αξάρη, Πετίδου, Δάρδα

 

Πολυτιμότερη παίκτρια του FinalFour ψηφίστηκε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους τεχνικούς των τεσσάρων φιναλίστ η ακραία της Ελπίδας, Ηλιάνα Ιακωβίδου, που παρέλαβε το έπαθλο "Θανάσης Γεωργιάδης" από τα χέρια του Αντρέι Κράβαρικ.

 

Ηλιάνα Ιακωβίδου (MVP, αθλήτρια Ελπίδας): ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

«Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πάρα πολύ με πολύ προπόνηση, πολύ πίεση. Το θέλαμε πάρα πολύ και το δικαιούμασταν. Όσο για τον τίτλο της MVPτου τουρνουά, δεν το περίμενα με τίποτα και χάρηκα πάρα πολύ γι’ αυτή τη διάκριση»

 

Γιώργος Χρυσομαλλίδης (Προπονητής Ελπίδας): ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 

 

«Πρώτα απ’ όλα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα κορίτσια. Πραγματικά αυτές τις δύο μέρες ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένες, πάρα πολύ προσηλωμένες στο στόχο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, την πρωτιά στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έχουμε ένα αβαντάζ με την έννοια ότι όποια ομάδα κερδίζει στη Θεσσαλονίκη φαίνετε να είναι καλύτερη από τις άλλες σε Πανελλήνιο επίπεδο. Θα θέλαμε να το γλεντήσουμε σήμερα, αλλά οι υποχρεώσεις της ομάδας τρέχουν και αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις κορασίδες, απέναντι στο Ναύαρχο Βότση. Οι κορασίδες οι οποίες ουσιαστικά ήταν όλες εδώ σήμερα».

 

Φάσεις και τέλος αγώνα εδώ: http://as-elpis.gr/index.php?option=com_allvideoshare&view=video&slg=elpida-iraklis-telikos-epesth&orderby=default&Itemid=196

 

http://as-elpis.gr/index.php?option=com_allvideoshare&view=video&slg=elpis-iraklis-3-0-telikos&orderby=default&Itemid=196

 

*Φωτογραφίες εδώ: http://as-elpis.gr/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=7&Itemid=234&limitstart=20 μέχρι το τέλος του album

Ελπίδα Αμπελοκήπων- Ερμής Δράμας 3-0 (25-17, 25-13, 25-20)

 

Τελείωσε επιτυχημένα η ομάδα μας με την τρίτη της νίκη στα τρία παιχνίδια που έδωσε στη Λάρισα να είναι γεγονός. Τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη επικράτησαν 3-0 του Ερμή Δράμας και τελείωσαν με την πρωτιά στον όμιλο πηγαίνοντας πλέον στα τελικά την επόμενη βδομάδα για να δώσουν τη μεγάλη τους μάχη (αντίπαλος η Ηλιούπολη). Ανώτερη η Ελπίδα στο σημερινό παιχνίδι, επέβαλε το ρυθμό της και νίκησε σε έναν αγώνα όπου φάνηκε η ομορφιά του αθλητισμού καθώς τέθηκαν αντιμέτωπες δύο ομάδες που ταξιδεύουν συνοδοιπόροι στο ίδιο λεωφορείο για το ταξίδι στη Λάρισα και το ταξίδι της επιστροφής και δύο σύλλογοι που διατηρούν άριστες σχέσεις και ιδιαιτέρως μεταξύ των κοριτσιών. Όσον αφορά τα νεότερα για την υγεία της Κικής Μπιλιούρη, περιμένουμε ενημέρωση με τις ευχές μας να τη συνοδεύουν για καλή ανάρρωση.

 

Ελπίς Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ιακωβίδου, Μπολέτου Μ, Δέμπη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Χατζηελευθερίου (λ), Νώτη, Φωτιάδου, Δρακουλίδου, Ντολοπούλου

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΕΟΣ 3-0 (26-24, 25-17, 25-11)

 

Νίκησε και πέρασε στον τελικό η Ελπίδα, με επικράτηση 3-0 επί του ΕΟΣ. Με αυτό τον τρόπο, δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν το παιχνίδι και κατόρθωσε να φτάσει και φέτος σε έναν ακόμα τελικό. Το παιχνίδι ξεκινά και σταματάει στο πρώτο σετ, όπου έγινε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μέχρι τα μέσα του, πόντο- πόντο. Η Ελπίδα προσπάθησε να ξεφύγει  αλλά δεν τα κατάφερε καθώς ο ΕΟΣ επιτέθηκε και προηγήθηκε με 20-22. Σε εκείνο το σημείο, η πίεση της Ελπίδας για να μη βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς, προκάλεσε προσωπικά λάθη των κοριτσιών του ΕΟΣ, και το σερί 4-0 έφερε το παιχνίδι στο 24-22. Τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη δεν είχαν την ψυχραιμία να τελειώσουν το σετ και ισοφαρίστηκαν αλλά τελικά κατάφεραν να προηγηθούν 1-0 αφού πήραν την αλλαγή στο 25-24 και τελείωσαν στη συνέχεια τη φάση, 26-24. Στο δεύτερο σετ, η Ελπίδα πίεσε από το ξεκίνημα με δυνατό σερβίς, ο ΕΟΣ δεν κράτησε καλά την υποδοχή και η διαφορά αυξήθηκε από νωρίς. Χωρίς λάθη, η ομάδα μας κράτησε το υπέρ της σκορ και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 με 25-17. Το τρίτο σετ ήταν τυπική διαδικασία. Το τελικό 25-11 τα λέει όλα, η Ελπίδα έφτασε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 21:00 τον Ηρακλή που στο άλλο παιχνίδι, έκανε την ανατροπή απέναντι στον Αία. Αυτό ήταν το δωδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο η Ελπίδα παρέμεινε αήττητη.

 

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Ιακωβίδου, Καραμούτσα, Δέμπη, Καλαντάτζε, Μπολέτου, Παπάζογλου, Χατζηελευθερίου (λ)/ Σουπιώνη (λ), Δρακουλίδου, Μπιλιούρη, Νώτη, Ντολοπούλου

 


ΕΟΣ (Πιλπιλίδης): Ζηνονίδου, Παππά, Παπαβασιλείου, Σαχπατζίδου, Βοζίκη, Παπουλίδου, Γεωργιάδου (λ)/ Σαβάογλου, Λουκά, Σταυρίδου

 

Φάσεις τις αναμέτρησης εδώ: http://as-elpis.gr/index.php?option=com_allvideoshare&view=video&slg=elpida-eos-final-4-neanidon-imitelikos&orderby=default&Itemid=196

 

http://as-elpis.gr/index.php?option=com_allvideoshare&view=video&slg=elpis-eos-fainal4-neanides-rysio&orderby=default&Itemid=196

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός – Ελπίδας Αμπελοκήπων 1-3 (23-25, 25-15, 16-25, 10-25)

 

Το 2 στα 2 είναι γεγονός για την Ελπίδα η οποία προκρίθηκε στα τελικά των νεανίδων! Νίκη σημείωσαν τα κορίτσια επί του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού σε ένα παιχνίδι δύσκολο από το οποίο η ομάδα μας κατάφερε να βγει αλώβητη δείχνοντας για άλλη μια φορά τη δυναμική της. Μια δυναμική η οποία δεν πηγάζει απλά από μία ή δύο παίκτριες με ταλέντο, αλλά είναι μία ΟΜΑΔΑ από παιδιά που αγαπάνε αυτό που κάνουν , και το κάνουν αγνά και με πάθος μέσα από την καρδιά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Κικης Μπιλούρη που με το πάθος της ανέτρεψε το παιχνίδι στο τρίτο σετ κρατώντας στο μπλοκ και καθηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τους αντιπάλους. Μία μαχητικότατη Κική η οποία μπήκε στο παιχνίδι και έκανε την διαφορά, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο της λόγω σοβαρού τραυματισμού στο δεξί γόνατο, που την ανάγκασε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και από την αποστολή με αναγκαστική επιστροφή της στην Θεσσαλονίκη για εξετάσεις, κατάφερε όμως να αφυπνίσει την ομάδα. Όλοι μας της ευχόμαστε περαστικά και καλή ανάρρωση.

Το παιχνίδι στο πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο και η Ελπίδα κατάφερε να το κατακτήσει με 25-23 παρότι βρέθηκε πίσω σε κρίσιμο σημείο με 15-19 ενώ αδικήθηκε από τη διαιτησία, αδικία που έγινε σφαγή στο δεύτερο σετ κυρίως. Αυτό το γεγονός στοίχισε, καθώς έφερε μεγάλο εκνευρισμό στην ομάδα αλλά και στην κερκίδα. Τελικά μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και την ανάκτηση δυνάμεων από την ανανέωση παικτριών, (Νώτη, Ντολοπούλου, Φωτιάδου, Δρακουλίδου, Μπιλιούρη) που μπήκαν στο παιχνίδι και έδωσαν μια άλλη τροπή, με σημαντική ενίσχυση στο μπλοκ, στο σέρβις, στην πάσα αλλά και γενικά σε όλα τα σημεία, η Ελπίδα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της , και να δείξει για μία ακόμη φορά την δυναμική της. Η νίκη ήρθε με 3-1 με χαρακτηριστικό το 25-10 του τέταρτου σετ. Η Ελπίδα κατάφερε να μείνει πρώτη στον όμιλο και συνεχίζει με το τρίτο παιχνίδι για να ολοκληρώσει τα ημιτελικά με το απόλυτο των νικών.

 


Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός (Πράππας): Κουτρουμπή Α., Μπέλλου, Χαραβελούλη, Φακοπουλίδου, Παραφέστα, Κουτρουμπή Ε., Κότσιρα (λ), Κορώνα, Ευαγγελοπούλου, Μπαζούκη, Στέργιου, Παπαθεοδώρου

 

Ελπίς Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ιακωβίδου, Μπολέτου Μ, Δέμπη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Χατζηελευθερίου (λ), Νώτη, Φωτιάδου, Δρακουλίδου, Μπιλιούρη, Ντολοπούλου

Στις 27 (Δευτέρα) και 28 (Τρίτη) Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το final 4 Νεανίδων της ΕΠΕΣΘ και θα είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση για το νέο έτος. Οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γυμναστηρίου Ρυσίου, θα φιλοξενήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχει η Ελπίδα Αμπελοκήπων, με στόχο την κορυφή και τη διατήρηση του αήττητου (11 στα 11 φέτος). Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον ΕΟΣ που κατάφερε να αποκλείσει τον Άρη και να γίνει η τέταρτη ομάδα που θα βρεθεί στο τουρνουά (η Ελπίδα τερμάτισε πρώτη και πήρε το εισιτήριο), ενώ στον άλλο ημιτελικό, ο Αίας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ηρακλή.

* Συνδιοργανωτές θα είναι ο Δήμος Θέρμης και η Αναγέννηση Ρυσίου, συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι. Χορηγός του Final Four θα είναι η εταιρία "AQUA LS - Λάζαρος Αγοραστός". 

 

 

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/1: 19.00 Ελπίς Αμπελοκήπων - ΕΟ Σταυρούπολης, 21.00 Αίας Ευόσμου - Ηρακλής 

ΤΡΙΤΗ 28/1: 19.00 Μικρός Τελικός, 21.00 Τελικός