Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της ομάδας Νεανίδων στη Β Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού λόγω της κακοκαιρίας, νίκησε στα Μουδανιά τον τοπικό ΠΟΜ με 3-0.

Τα σετ: 25-15, 25-12, 25-15

ΠΟΜ (Κατριλιώτη): Μάνου, Αρνάκη, Παπαβασιλείου, Ευτατόγλου, Ντ. Τζεϊρανίδου, Γιακουμάκη, Πάλιουρα (λ) - Παπασαραφιανού, Μαντάκη, Παπαδημητρίου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Νώτη, Καλαντάτζε, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Ντουμάνι, Δάκου, Σ. Τζεϊρανίδου, Μαμουλασβίλι, Αμπεριάδου.

Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η Ελπίδα υποδέχεται τον Ν. Βότση.

Από την Χαλκιδική θα ξεκινήσει η Β Φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ για τις νεάνιδες της Ελπίδας. Η ομάδα μας, που προκρίθηκε αήττητη, θα πάει την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στα Νέα Μουδανιά για να αντιμετωπίσει τον ΠΟΜ, ενώ στη συνέχεια θα παίξει με τον Ν. Βότση (εντός), τον ΕΟΣ (στην Σταυρούπολη), τον Αρη (εντός) και τους Μακεδόνες Αξιού (στα Κύμινα). Οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο Final Four.

* Οι έφηβοι θα αρχίσουν την Β Φάση του δικού τους πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Κατσάνειο, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά τον Αίαντα (στον Εύοσμο), την ΧΑΝΘ (εντός), τον Πήγασο (στην Πολίχνης) και τον Αρη (εντός). Η Β Φάση ολοκληρώνεται στις 18 Ιανουαρίου και θα οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο Final Four.

Αν και έχασε το πρώτο της σετ για φέτος, η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας νίκησε στο Ωραιόκαστρο τον ΔΑΣΩ με 3-1. Οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Γιωργου Χρυσομαλλίδη, παρά την μέτρια εμφάνισή της, κατάφερε να επικρατήσει.

Τα σετ: 24-26, 25-16 25-20, 25-15.

Η ομάδα εφήβων είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ενωση Τούμπας, ειδικά μετά τον τραυματισμό αντιπάλου στο δεύτερο σετ, και νίκησε με 3-0.

Πρώτη και αήττητη στον όμιλό της προκρίθηκε η Ελπίδα στην Β φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων, κερδίζοντας και τον Μ. Αλέξανδρο στην έδρα του με 3-0. Μαζί με την πρωταθλήτρια Ελλάδος Ελπίδα συνεχίζουν οι ΠΟ Μουδανιών, Μακεδόνες Αξιού, Ν. Βότσης και ένας από τους Απόλλωνα ή Αρη (παίζουν μεταξύ τους την Τετάρτη). Η κλήρωση της Β Φάσης θα γίνει την Πέμπτη και οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Τα σετ: 16-25, 18-25, 10-25

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Καμπερίδης): Ρουσίδου, Μιχαηλίδου, Παπανικολάου, Αντωνιάδου, Εμμανουηλίδου, Τζαφέρη, Παπαστεργίου, Παπαδοπούλου, Λαγοπούλου, Κυρατλή, Μορφουλά, Τσιολιαρίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Νώτη, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) - Ντουμάνι, Δάκου, Τζεϊρανίδου, Αμπεριάδου, Καρακατσιάνη.

* Αντίθετα, με ήττα 3-0 από τον πρωτοπόρο Πήγασο ολοκλήρωσε η Ελπίδα τους αγώνες της στην Α Φάση του πρωταθλήματος Εφήβων. Η ομάδα του Γιάννη Κυλίτση προκρίθηκε στην Β Φάση, μαζί με τους Πήγασο, Ηρακλή, Αίαντα, ΧΑΝΘ και Αρη. Η κλήρωση της Β Φάσης θα γίνει την Τρίτη και οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ώστε να αναδειχτούν οι τέσσερις που θα συνεχίσουν στο Final Four.

Τα σετ: 18-25, 21-25, 21-25

ΕΛΠΙΣ (Κυλίτσης): Σταυρίδης, Μάρτσης, Χρηματόπουλος, Μπατσαράς, Σταυρακάκης, Καραντάκης, Παπαδόπουλος, Καρακόλιας, Γιαμούκογλου, Μπέλλος, Ταλαμπίρης (λ).

ΠΗΓΑΣΟΣ (Γαϊδατζής): Κομητούδης, Χρηστάκος, Κιριμκίρογλου, Βελιχάι, Μωυσίδης, Γκρέμπενικ, Αντύπας, Σταυρίδης, Ριζόγλου, Κανελιάς, Γκιουγκής (λ), Τζιάβρας (λ).

Παίζοντας όσο χρειαζόταν, η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδα είχε εύκολο βράδυ με αντίπαλο την μαχητική ομάδα του Περσέα. Ετσι ήρθε το τρίτο συνεχόμενο 3-0 και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Ντεμπούτο στην ομάδα νεανίδων έκανε και η παγκορασίδα Μάγδα Αμπεριάδου, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.

Τα σετ: 25-14, 25-15, 25-16

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Αμπεριάδου, Ντουμάνι, Καρακατσιάνη, Τζεϊρανίδου.

ΠΕΡΣΕΑΣ (Ντίαζ): Κανικάτσικ, Χαλκιά, Κυριακίδου, Ψαρρού, Γκουρλίτσα, Αντωνιάδου, Γκαμάνη (λ) - Τσακνάκη, Μπαρμπαλιού, Νικολαΐδου.

Επόμενος αγώνας την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο Ωραιόκαστρο με τον ΔΑΣΩ (21.30).

Στον πιο δύσκολο αγώνα που έδωσε μέχρι τώρα, η Ελπίδα νίκησε με 3-0 τον ΠΟ Μουδανιών, μία από τις ομάδες που θα συναντήσει και στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων. Η ομάδα της Χαλκιδικής προέβαλε σθεναρή αντίσταση αλλά στο τέλος υπερίσχυσε η εμπειρία των αθλητριών της Ελπίδας, που αφιέρωσαν τη νίκη στον προπονητή τους Γιώργο Χρυσομαλλίδη για τα γενέθλιά του. H νίκη αφιερώθηκε επίσης στην άτυχη Αλεξάνδρα Δροσοπούλου, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του 2ου σετ, έχοντας παίξει μόλις τρεις πόντους. Η οικογένεια της Ελπίδας της εύχεται περαστικά και γρήγορη επάνοδο στα γήπεδα. Από τα χαρακτηριστικά του αγώνα και το ότι η πασαδόρος μας Σάρα Τζεϊρανίδου έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος με την αδελφή της Ντανιέλα...

Τα σετ: 25-20, 25-22, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Κουτούλα, Νώτη, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Σουπιώνη (λ) - Δάκου, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Αμπεριάδου, Σ. Τζεϊρανίδου.

ΠΟ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (Κατριλιώτη): Αρνάκη, Ντ. Τζεϊρανίδου, Μάνου, Ευτατόγλου, Παπαβασιλείου, Γιακουμάκη, Πάλιουρα (λ) - Μπιτλή, Μαντάκη.

Η Ελπίδα ολοκληρώνει τους αγώνες της για την 1η φάση την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο.

Την δυναμική της πορεία συνέχισε η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας και χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα νίκησε εύκολα στο Ασβεστοχώρι τη Νέα Γενεά με 3-0.

Τα σετ: 20-12, 8-25, 23-25.

Ν. ΓΕΝΕΑ (Χριστολιάκος): Λ. Αντωνιάδου, Ι. Αντωνιάδου, Θεοδώρου, Καρανάτσιου, Γεράνη, Τσιφλικιώτη, Μπάγγου (λ) - Ράντζου, Διονίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Καρακατσιάνη, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Νώτη, Σουπιώνη (λ) - Μαμουλασβίλι, Κουτούλα, Τζεϊρανίδου, Δροσοπούλου, Χυτίρογλου.

Την Δευτέρα 27/10 η Ελπίδα υποδέχεται στο "Ι. Λεμονιδης" τον Περσέα (21.30).

Την έκτη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η ομάδα Νεανίδων στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, με 3-0 επί του Πήγασου στην Πολίχνη. Αυτή τη φορά η ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά να φτάσει στο 3-0, ωστόσο συνεχίζει αήττητη και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Την επόμενη εβδομάδα η Ελπίδα υποδέχεται τον ΠΟ Μουδανιών.

Τα σετ: 15-25, 25-27, 22-25

ΠΗΓΑΣΟΣ (Πιπερίδης): Κεκιτζόγλου, Ματσαρόκη, Κανταρτζή, Κομνίνο, Δημητριάδου, Φλώρο, Παγκαλίδου, Μαυροματίδου, Ρόζου (λ), Μυρίδου (λ).

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Νώτη, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Καλαντάτζε, Δροσοπούλου.

Αντίθετα, η ομάδα εφήβων δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την ΧΑΝΘ στο «Ι. Λεμονίδης» με 0-3.

Χωρίς να συναντήσει αντίσταση, η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας ξεκίνησε το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ με νίκη 3-0 επί του ΕΟ Σταυρούπολης. Η εμφάνιση από τις πρωταθλήτριες Ελλάδος ήταν απόλυτα πειστική και έδειξε ότι και φέτος η Ελπίδα θα είναι από τα φαβορί για τον τίτλο, ενώ ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες.

Τα σετ: 25-12, 25-13, 25-14

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κουτούλα, Παπάζογλου, Σουπιώνη (λ), Δάκου (λ), Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Τζεϊρανίδου, Δροσοπούλου, Σκεφαλέ, Καρακατσιάνη.

ΕΟΣ (Ιωαννίδης): Σαββάογλου, Γιαννακίδου, Παπά, Τσαλουχίδου, Καδίρη, Σπάρταλη, Σολκίδου, Μπέκα, Τεμιρτζόγλου, Τσαρτσίδου, Σαχπαζίδου, Γεωργιάδου (λ).

Επόμενος αγώνας την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου (21.30) στο Ασβεστοχώρι με τη Νέα Γενεά.

 

Aλλη μία εύκολη νίκη σημείωσε η ομάδα Νεανίδων, αυτή τη φορά επί του Ανατόλια με 3-0. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση στο πρώτο σετ όπου η Ελπίδα έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες, χωρίς βέβαια να κινδυνέψει και στα υπόλοιπα, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και στάθηκε δυνατό να χρησιμοποιηθούν όλες οι αθλήτριες.

Τα σετ: 25-5, 25-13, 25-17.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Παπάζογλου, Κουτούλα, Ντολοπούλου, Νώτη, Καρακατσιάνη, Σουπιώνη (λ) - Δροσοπούλου, Τζεϊρανίδου, Σκλόπη, Αμπεριάδου, Χυτίρογλου.

ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Παπαδοπούλου): Σταμπουλή, Παπαθεμελή, Κουνουπίδου, Πέγιου, Μπακιρτζίδη, Καραβιώτη, Λυκούδη (λ) - Κώνστα, Ιορδανίδου.

Την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου η Ελπίδα αντιμετωπίζει τον Πήγασο στην Πολίχνη.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ- ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 2-3 (25-23, 25-22, 13-25, 16-25, 07-15)

 

Είμαστε πια πρωταθλητές! Η ομάδα μας τα κατάφερε και είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεάνιδες για πρώτη φορά στην ιστορία της, κερδίζοντας με τεράστια ανατροπή τη διοργανώτρια ομάδα του Μαρκόπουλου με 2-3! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, τα χρυσά κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να πετύχουν το μεγάλο τους στόχο που ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου, σκορπώντας τη χαρά στους φίλους της Ελπίδας και στους ανθρώπους που τρέχουν το σύλλογο και εργάζονται καθημερινά για τέτοιες επιτυχίες. Η Ελπίδα τα κατάφερε αήττητη πετυχαίνοντας τη 18η της νίκη σε 18 παιχνίδια, ρεκόρ απίστευτο που υπογράφει με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητα της, την αξία της κατάκτησής της καθώς επίσης δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια αθλητριών, προπονητικού τιμ, παραγόντων για να δούνε την ομάδα στην κορυφή και τα κορίτσια σε ένα υψηλό αθλητικό επίπεδο. Το μέγεθος της επιτυχίας είναι πραγματικά μεγάλο, η ομάδα έφτασε στην κορυφή χωρίς πολλές ανέσεις, με πολύ μεγάλη όμως όρεξη για δουλειά, σοβαρότητα, οικογενειακό κλίμα και σωστή οργάνωση. Η Ελπίδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια μεγάλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και αυτός είναι βασικός λόγος για να φτιάξεις μια ΟΜΑΔΑ στην οποία όλοι παλεύουν για έναν και ένας για όλους!

Στα αγωνιστικά η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στο πρώτο σετ έμεινε πίσω στις λεπτομέρειες και ηττήθηκε με 25-23, ενώ στο δεύτερο με πολλά λάθη, έχασε μια διαφορά 5-6 πόντων που έχτισε με ένα δυνατό ξεκίνημα. Το Μαρκόπουλο πίεσε και κατάφερε να τρέξει ένα σερί παίρνοντας κεφάλι στο σκορ και έχοντας τα ηνία έφτασε στο 2-0. Η ομάδα της Ελπίδας σε εκείνο το σημείο έδειχνε πολύ άσχημη ψυχολογία και φαινόταν ότι πάει να χάσει ότι έχτισε εδώ και μια σεζόν, μια χαρακτηριστική στιγμή όμως, στο τέλος του σετ με τα κορίτσια τα μαζεύονται στο κέντρο του γηπέδου, έδειξε πως τίποτα δεν έχει κριθεί το παιχνίδι άρχιζε εκείνη τη στιγμή για την Ελπίδα. Αυτό ήταν! Στα υπόλοιπα τρία σετ η ομάδα μας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, απογοητεύοντας τον φάση προς φάση, με πίεση στο σερβίς, πολύ καλά τελειώματα, δυνατό μπλοκ και μεγάλο πάθος. Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα έτρεξε ένα σερί 5-0 για να πάρει κεφάλι στο σκορ και κρατώντας τη διαφορά έφτασε στη μεγάλη επιτυχία! Συγχαρητήρια σε όλους!!!

 

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: "Από την αρχή της σεζόν θέσαμε αυτό τον στόχο και όσο έφτανε η ώρα, όσο πλησιάζαμε στη μεγάλη στιγμή, γίναμε ανυπόμονοι και νευρικοί. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκινούσαμε καλά αλλά κάπου στη συνέχεια δεν είχαμε την υπομονή να τελειώσουμε μπάλες και μείναμε πίσω. Στη συνέχεια όμως βρήκαμε την ηρεμία μας, τη συγκέντρωσή μας, κρατήσαμε σωστά την τακτική μας. Με υπομονή και σύνεση καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πετύχουμε μια μεγάλη ανατροπή και μια μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, τους αξίζει αυτή η επιτυχία! Τώρα το χαιρόμαστε το πανηγυρίζουμε, απολαμβάνουμε τις στιγμές, αλλά αυτή η ομάδα δε σταματάει. Οι υποχρεώσεις είναι εδώ, από την Τρίτη επιστρέφουμε στο γυναικείο και πάλι για τη δύσκολη συνέχεια και έχουμε και τις κορασίδες, το final 4."

 

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ιακωβίδου, Μπολέτου, Καλαντάτζε, Δέμπη, Παπάζογλου, Χατζηελευθερίου (λ)/ Δρακουλίδου, Νώτη, Ντολοπούλου, Φωτιάδου, Κατζικά

 

Μαρκόπουλο (Ορφανός): Πολυδώρου, Δικαιούλια, Λιάγκη, Γιανέλλου Χ, Γιανέλλου Ζ, Γκλιάτη, Ζήση (λ)/ Τουλγαρίδου, Καράμπελα, Πατέλη, Σουλιώτη

 

MVP αναδείχθηκε η κεντρικός της Ελπίδας Άννα Καλαντάτζε που δήλωσε σε Μ.Μ.Ε (volleynews): «Δεν περίμενα να κερδίσω το βραβείο, είναι σπάνιος ο κεντρικός να είναι πολυτιμότερος παίχτης. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όταν ένα παιχνίδι πάει στο τάι μπρέικ κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο».

 

 

Στην καλύτερη εφτάδα η Ελπίδα είχε άλλες 3 αθλήτριες με καλύτερη επιθετική την Άντζελα Δέμπη, καλύτερη πασαδόρο την Κωνσταντίνα Δρακουλίδου και καλύτερο λίμπερο την Ελευθερία Χατζηελευθερίου.

 

*Σε λίγο φωτογραφικό υλικό!