Ενα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στο Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων έκανε η Ελπίδα, κερδίζοντας στην ημιτελική φάση της Λάρισας και τον Ηρακλή Ιωαννίνων με 3-0. Ετσι έγινε η μόνη ομάδα που διπλασίασε τις νίκες της και την Κυριακή αναμένεται να σφραγίσει την πρόκριση με αντίπαλο τον Ερμή Δράμας (21.00). Το Σάββατο η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έχει ρεπό.

Η Ελπίδα δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα της Παρασκευής και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-3 πόντους μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ. Στη συνέχεια ανέκαμψε και πέρασε μπροστά, αλλά δύο χαμένα σερβίς στον 23ο και τον 24ο πόντο ξανάβαλαν τον Ηρακλή στη διεκδίκηση του σετ. Στο τέλος η Ελπίδα ήταν πιο αποτελεσματική στις κόντρα επιθέσεις και έκανε το 1-0. Η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική, αφού οι "πράσινες" ανέβασαν στροφές, πίεσαν περισσότερο από τη γραμμή του σέρβις και η υποδοχή του Ηρακλή κατέρρευσε. Ετσι οι διαφορές άρχισαν να μεγαλώνουν συνεχώς και το παιχνίδι τελείωσε χωρίς προβλήματα.

Τα σετ: 26-24, 25-11, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Νώτη, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Δροσοπούλου, Δάκου (λ) – Ευγενίδου (λ), Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Σαλαγκούδη, Τσιφλικιώτη, Δριντσούδη, Πανταζή.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζιώγος): Κατσιμάνη, Δασκάλου, Ζερβοπούλου, Παναγιωτίδου, Ζιώγου, Καρατζόγλου, Α. Τσάνη (λ) – Αναστασούλη (λ), Ν. Τσάνη, Σταύρου, Γκλαντζούνη, Δημητρέλλου.

* Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο Αρχέλαος Κατερίνης νίκησε τον Ερμή Δράμας με 3-1.

Αρκετά δύσκολη ήταν η πρεμιέρα της ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων για την Ελπίδα, που κατάφερε να νικήσει με 3-1 τον μαχητικό Αρχέλαο Κατερίνης. Η κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες (και ειδικά από τον προημιτελικό του κυπέλλου) ήταν εμφανής όσο περνούσε η ώρα και έτσι η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, αφού πήρε εύκολα το πρώτο σετ, είχε πολλά προβλήματα στην υποδοχή. Ετσι ο Αρχέλαος ισοφάρισε και παρότι η Ελπίδα έκανε το 2-1 και φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι όταν προηγήθηκε στο τέταρτο σετ με 20-12, η ομάδα της Κατερίνης ισοφάρισε ξανά σε 23-23 και λύγισε στο τέλος.

Tα σετ: 25-14, 18-25, 25-17, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Δροσοπούλου, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Δάκου (λ) – Σαλαγκούδη, Πανταζή, Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Τσιφλικιώτη.

ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Τσιουπλής): Μάτιου, Γεωργαντά, Πεπονή, Τσιουτσιούλη, Ντίτσα, Χανδόλια, Συβρίδου (λ) – Α. Δερβένη (λ), Φ. Δερβένη, Τζιλίνη.

* Στο άλλο ματς της ημέρας η ΕΑ Λάρισας νίκησε τον Ερμή Δράμας επίσης με 3-1. Το Σάββατο (18.00) η Ελπίδα αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ιωαννίνων.

 

Στο γυμναστήριο του Νέου Ρυσίου, στις 1 και 2 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί το φετινό Final Four του πρωταθλήματος Νεανίδων, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΕΣΘ. Ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Ελπίδας και των Μακεδόνων Αξιού θα αρχίσει στις 21.00, ενώ δύο ώρες νωρίτερα (19.00) θα παίξουν ο Αρης με τον Αίαντα Ευόσμου. Τις ίδιες ώρες θα διεξαχθούν και οι τελικοί, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Το Ρύσιο ξυπνά πολύ ευχάριστες αναμνήσεις για την Ελπίδα, αφού η ομάδα μας είχε κατακτήσει εκεί το πρώτο της πρωτάθλημα Νεανίδων (2014) και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του Πανελλήνιου τίτλου. Το 2013, στο ίδιο γήπεδο, είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στη Λάρισα θα διεξαχθεί η προκριματική φάση του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, στην οποία θα συμμετάσχει και η Ελπίδα ως πρωταθλήτρια της ΕΠΕΣΘ. Οι αγώνες μετατέθηκαν κατά μία μέρα και θα διεξαχθούν το διάστημα 25-29 Φεβρουαρίου στο γυμναστήριο της Νεάπολης, όπου η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τον Αρχέλαο Κατερίνης, τον Ηρακλή Ιωαννίνων, τον Ερμή Δράμας και την γηπεδούχο ΕΑ Λάρισας. Το ΝΕΟ πρόγραμμα:

Με ένα εύκολο 3-0 επί του ΔΑΣΩ στο Ωραιόκαστρο ολοκλήρωσε η Ελπίδα την παρουσία της στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος Νεανίδων. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, πρωταθλήτρια τα δύο τελευταία χρόνια, τερμάτισε δεύτερη με 4 νίκες σε 5 αγώνες και θα είναι παρούσα στο Final Four για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Εκεί θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου της με αντίπαλο τους Μακεδόνες Αξιού, σε ένα… remake του περυσινού τελικού. Οι ημερομηνίες και η έδρα του Final Four αναμένονται από την ΕΠΕΣΘ.

Τα σετ: 25-9, 25-18, 25-13

ΔΑΣΩ (Ιωαννίδης): Κούσιου, Λεονταρίδου, Σολκίδου, Πιαλόγλου, Τζιβρή, Μαρκάδα, Τσάτσα (λ) - Θεοχαρίδου, Καλπία, Σκουλούδη.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Κ. Παπάζογλου, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Νώτη, Δάκου (λ) - Κιόσια (λ), Δροσοπούλου, Πανταζή, Α. Παπάζογλου, Τσιφλικιώτη, Σπανού, Λεονταρίδου.

ΤΟ... AFTER ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
(Φωτογραφίες: ΑΣ Ελπίς, Deltasports, Μπάμπης Καρασαρλίδης)

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

Παρούσα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΠΕΣΘ θα δώσει η Ελπίδα και θα έχει έτσι την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε τα δύο τελευταία χρόνια. Η πρόκριση εξασφαλίστηκε μετά τη νίκη της Δευτέρας επί του Αίαντα με 3-1, σε έναν αγώνα που πρόσφερε ευχάριστο θέαμα στους θεατές.

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, έχοντας όπλο το σέρβις, ήταν καταιγιστική στο πρώτο σετ και έφτασε να προηγηθεί με 23-15. Η ομάδα του Ευόσμου αντέδρασε στο δεύτερο σετ και κατάφερε να ισοφαρίσει, παρότι η Ελπίδα γύρισε το σετ από 21-16 σε 22-22. Η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στις «πράσινες», που τελείωσαν το ματς με σχετική ευκολία. Η Ελπίδα θα ολοκληρώσει την Β φάση του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΔΑΣΩ στο Ωραιόκαστρο (18/1).

Τα σετ: 25-18, 25-27, 25-12, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Κ. Παπάζογλου, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Δάκου (λ) - Κιόσια (λ), Δροσοπούλου, Α. Παπάζογλου, Δριντσούδη, Πανταζή, Σπανού, Λεονταρίδου.

ΑΙΑΣ (Ζυγούρης): Μακρή, Καλαγασίδου, Ξανθοπούλου, Ρουμελιώτη, Τζιαρλή, Χαμαλίδου, Καραγιάννη (λ) - Φαρμάκη, Περγαντοπούλου, Πεγκλίδη, Τοπούρτη.

Πρωταθλήτρια Νεανίδων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε στο Νέο Ρύσιο η Ελπίδα, κερδίζοντας στον συγκλονιστικό τελικό του Final Four τον Αρη με 3-2. Με την Κατερίνα Παπάζογλου να εμψυχώνει τις συμπαίκτριές της πριν τον αγώνα στα αποδυτήρια και κατά τη διάρκειά του από τον πάγκο, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι φτιαγμένη από το μέταλλο των πρωταθλητών…

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ αρχικά με 0-1 και στη συνέχεια με 1-2 και 13-19, πήρε βοήθειες από τις νεαρές αθλήτριες του πάγκου και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και την ισοφάριση. Στο τάι μπρέικ η Ελπίδα είχε εκρηκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 7-2, αλλά ο Αρης αντέδρασε με τη σειρά του και ισοφάρισε 12-12, για να κριθεί ο τελικός με τη μικρότερη δυνατή διαφορά.

Το τέλος του ματς ακολούθησαν τρομερές στιγμές, καθώς όλη η ομάδα έσπευσε να πανηγυρίσει τον τίτλο με την άτυχη Παπάζογλου και ακολούθησε η ανάδειξη της Αννας Καλαντάτζε ως πολυτιμότερης παίκτριας, αφού η διεθνής κεντρική έδειξε και πάλι την μεγάλη κλάση της σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να σηκώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος. Το πανηγύρι κορυφώθηκε στο παρκέ του Ρυσίου όταν η Αθηνά Καραμούτσα σήκωσε ένα ακόμη κύπελλο, με τις αθλήτριες των άλλων τμημάτων της Ελπίδας, τους γονείς και τους φίλους της ομάδας, που κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας.

«Τέτοιοι αγώνες αποτελούν μαθήματα ζωής για τις αθλήτριές μου και διαμορφώνουν χαρακτήρες. Για μία ακόμη φορά έδειξαν ότι δεν παρατάνε ποτέ τα παιχνίδια και η επιμονή αυτή ανταμείβεται με τίτλους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί άντεξαν στην πίεση του παιχνιδιού, δεν λύγισαν και δείχνουν το δρόμο και στα νεαρότερα κορίτσια της ομάδας. Είναι αυτονόητο ότι αφιερώνουμε τον τίτλο στην Κατερίνα Παπάζογλου και ελπίζουμε να κάνουμε το καλύτερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί η σπουδαία κίνηση των αθλητριών του Αρη, που μέσω της αρχηγού τους Λαμπριάνας Πήττα πρόσφεραν πριν τον αγώνα αναμνηστικό δώρο στην Παπάζογλου, μαζί με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Η άτυχη αθλήτριά μας χειροκροτήθηκε θερμά από όλο το γήπεδο, τόσο κατά την είσοδό της όσο και κατά την απονομή.

Tα σετ: 21-25, 25-16, 18-25, 25-21, 15-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Δροσοπούλου, Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Δάκου (λ) - Σαλαγκούδη, Α. Παπάζογλου, Χυτίρογλου, Τσιφλικιώτη, Πανταζή.

ΑΡΗΣ (Γιόβτσεφ): Σταματίου, Πήττα, Ζωίδου, Γουγούση, Καθάριου, Κοσμά, Χίτζιου (λ) - Λαϊνάκη, Μπάκα, Σαρηγιαννίδου, Βασιλείου.

TΟ PHOTOSTORY ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

 

Τις ομάδες βόλεϊ γυναικών και κορασίδων του ΓΣ Κοζάνης φιλοξένησε η Ελπίδα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, σε ανταπόδοση παλαιότερης επίσκεψης στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Παρουσία αρκετών θεατών, κυρίως γονέων από τις δύο ομάδες, οι ομάδες έδωσαν δύο αγώνες, στους οποίους η Ελπίδα χρησιμοποίησε μία ομάδα αποτελούμενη από νεάνιδες και την ομάδα των παγκορασίδων.

 

Ακριβά πλήρωσε, για άλλη μία φορά φέτος, η Ελπίδα μία επιτυχία της. Η ομάδα Νεανίδων προκρίθηκε ξανά στον τελικό και θα διεκδικήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της με αντίπαλο τον Αρη, αλλά έχασεα την Κατερίνα Παπάζογλου που τραυματίστηκε στο γόνατο κατά την διάρκεια του τρίτου σετ. Όπως είναι φυσικό, κανείς δεν χάρηκε τη μεγάλη νίκη - πρόκριση επί των Μακεδόνων Αξιού με 3-1, αλλά η ομάδα είναι αποφασισμένη να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο και να τον αφιερώσει στην άτυχη Κατερίνα...

Ο αγώνας στο Ρύσιο, μια επανάληψη του περυσινού τελικού, ξεκίνησε ιδανικά για την Ελπίδα, που ήταν καταιγιστική από τη γραμμή του σέρβις και πήρε εύκολα το πρώτο σετ. Οι Μακεδόνες αντέδρασαν κάπως στο δεύτερο σετ, χωρίς όμως να αποτρέψουν το 2-0 και στο τρίτο, με το σκορ στο 8-14, ήρθε ο τραυματισμός της Παπάζογλου που άλλαξε το μομέντουμ του παιχνιδιού. Η ομάδα των Κυμίνων μείωσε σε 2-1, αλλά στο τέταρτο σετ οι αθλήτριες της Ελπίδας ανέκτησαν την ψυχραιμία τους και έφτασαν με αρκετή ευκολία στη νίκη.

Οι φίλοι της Ελπίδας έδωσαν για μία ακόμη φορά βροντερό παρών στο Νέο Ρυσίο και αναμένεται να γεμίσουν το γυμναστήριο και στον τελικό της Τρίτης με τον Αρη, που θα ξεκινήσει στις 21.00. Οι "κίτρινες" απέκλεισαν στον άλλο ημιτελικό τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0.

Τα σετ: 25-13, 25-21, 20-25, 25-17

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Κ. Παπάζογλου, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Δάκου (λ) - Σαλαγκούδη, Τσιφλικιώτη, Α. Παπάζογλου, Δροσοπούλου.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Καλτσώνη, Παπαδοπούλου, Μητακίδου, Καραφουλίδου, Γκόλτσιου, Αντωνιάδου, Τζαγκαράκη (λ) - Σ. Μπορμπόκη (λ), Ρίσκου, Ευθυμιάδου, Καραγκούνη, Ε. Μπορμπόκη, Μόσχου.

Μεγάλη νίκη σημείωσε την Κυριακή η ομάδα νεανίδων της Ελπίδας στα Κύμινα με 3-1 επί των Μακεδόνων Αξιού, σε ένα… ρεμέικ του περυσινού τελικού. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, που αγωνίστηκε χωρίς την βασική πασαδόρο Αθηνά Καραμούτσα, χρειάστηκε δύο σετ για να… συνηθίσει το παγωμένο γυμναστήριο και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0.

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική, καθώς η Ελπίδα έδειξε υπομονή και εμπειρία και ανάγκασε τις αντιπάλους να υποπέσουν σε λάθη, με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη. Επόμενος αντίπαλος, την Δευτέρα 10/1, ο Αίας Ευόσμου στους Αμπελόκηπους, στον αγώνα που θα κρίνει και μαθηματικά την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Τα σετ: 25-20, 25-22, 21-25, 9-25, 11-15

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Αντωνιάδου, Καλτσώνη, Παπαδοπούλου, Μητακίδου, Καραφουλίδου, Γκόλτσιου, Τσαγκαράκη (λ) - Μπέγκα (λ), Καραγκούνη, Ρίσκου, Μπορμπόκη, Μόσχου, Ευθυμιάδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Κ. Παπάζογλου, Κομνίνο, Ντολοπούλου, Νώτη, Καλαντάτζε, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Δροσοπούλου, Σαλαγκούδη, Τσιφλικιώτη, Α. Παπάζογλου, Λεονταρίδου, Χυτίρογλου.

* Για το εφηβικό πρωτάθλημα η ομάδα της Ελπίδας ηττήθηκε στο Κατσάνειο από τον Ηρακλή με 3-0.