Στα γραφεία της ΕΠΕΣΘ πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου οι κληρώσεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών, στα οποία συμμετέχει και η Ελπίδα. Το πρόγραμμα των ομάδων του συλλόγου έχει ως εξής:

Ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Αυγούστου η προετοιμασία της ομάδας Νεανίδων της Ελπίδας, με πρόγραμμα φυσικής κατάστασης στο γήπεδο Beach Volley της Πολίχνης. Παλιές και νέες αθλήτριες της πρωταθλήτριας Ελλάδας έκαναν τους πρώτους… γύρους και τις πρώτες ασκήσεις της σεζόν, υπό την επίβλεψη του προπονητή Γιώργου Χρυσομαλλίδη και του νέου συνεργάτη του Θοδωρή Κολεσιώτη.

Αλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της έγραψε το Σάββατο η Ελπίδα, με την πρόκριση στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στον Παλαμά Καρδίτσας. Με επικεφαλής την πασαδόρο Αθηνά Καραμούτσα, που έκανε ένα από τα καλύτερά της παιχνίδια και με κατάθεση ψυχής από όλες τις αθλήτριες, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη μπήκε με αποφασιστικότητα στο γήπεδο και νίκησε το Μαρκόπουλο με 3-0. Ετσι σήμερα στις 17.00 θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της μετά από εκείνον του 2014, με αντίπαλο το Αιγάλεω.

Εχοντας την υποστήριξη των φίλων της, που έβαψαν... πράσινο το μισό γήπεδο του Παλαμά, η Ελπίδα αποδιοργάνωσε στα δύο πρώτα σετ τον αντίπαλό της με εξαιρετικό σέρβις και οι διαφορές έφτασαν στα επίπεδα του 20-10 και του 21-12. Στό τρίτο σετ η... καταιγίδα κόπασε και το Μαρκόπουλο, χάθηκαν αρκετά σέρβις και το Μαρκόπουλο άρχισε να ξεφεύγει και προηγήθηκε με 18-13. Η Ελπίδα ξεκίνησε την αντεπίθεση της και ισοφάρισε 19-19 με μπλοκ της Κομνίνο. Ακολούθησε μία σύντομη μάχη μέχρι το 21-21, με την Καλαντάτζε να σηκώνει πλέον το βάρος στην επίθεση. Το ματς κρίθηκε οριστικά όταν η διεθνής κεντρικός πήγε στη γραμμή του σέρβις και η λίμπερο Λιάνα Δάκου έβγαλε δύο τρομερές άμυνες σε επιθέσεις της Αλεξάκου.

Εκτός από τις Καραμούτσα και Καλαντάτζε που "έκλεψαν" την παράσταση, πρώτη σκόρερ της Ελπίδας ήταν η Πηνελόπη Νώτη με 13 πόντους, ενώ πολλές λύσεις και κρίσιμους πόντους πρόσφερε η Αλεξάνδρα Δροσοπούλου. Τέλος, σημαντική βοήθεια πρόσφεραν και οι υπόλοιπες αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν με έκπληξη την Εβίτα Καρακατσιάνη, που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος βασική αλλά κατάφερε με την εμπειρία της να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόκριση, ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης δήλωσε: «Πάντοτε ένας ημιτελικός δεν είναι πολύ ποιοτικός. Καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση στα κρίσιμα σημεία και αποφύγαμε τα λάθη». Στον άλλο ημιτελικό το Αιγάλεω νίκησε την ΕΑ Λάρισας με 3-0. Ο τελικός θα αρχίσει στις 17.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ (www.volleyball.gr). Νωρίτερα (14.30) θα αναμετρηθούν στον μικρό το Μαρκόπουλο και η ΕΑΛ.

Τα σετ: 25-18, 25-20, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη 13, Ντολοπούλου 3, Καραμούτσα 4, Καλαντάτζε 8, Δροσοπούλου 6, Καρακατσιάνη 1, Δάκου (λ) - Κομνίνο 2, Χυτίρογλου 2, Τσιφλικιώτη.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Καλαρά): Μπαμπίρη 3, Καρακάση 3, Αλεξάκου 16, Τσιάκουλα 3, Νικολογιάννη 8, Γεωργαντζή, Τουλγαρίδου (λ), Γεωργακοπούλου, Γκλιάτη 1.

 

Ενα ατέλειωτο πράσινο πάρτι στήθηκε στο γυμναστήριο του Παλαμά μετά τη λήξη του τελικού, με τις αθλήτριες της Ελπίδας να γιορτάζουν σε αποκριάτικο φόντο την κατάκτηση του τίτλου και τα φλας να ανάβουν συνεχώς για τις πρωταθλήτριες. Μαζί τους οι γονείς που έκαναν το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι άνθρωποι του τοπικού συλλόγου, που είδαν την Ελπίδα να κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο γήπεδό τους.

Mε την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, η Ελπίδα αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει αυτά το υπέροχα κορίτσια και τον προπονητή Γιώργο Χρυσομαλλίδη για τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισαν και φέτος. Η οικογένεια της Ελπίδας είναι περήφανη γι’ αυτές τις σπουδαίες αθλήτριες, όσες αγωνίστηκαν στο Final Four αλλά και όσες βοήθησαν την ομάδα στους προηγούμενους αγώνες. Με την ομαδική προσπάθεια ξεπέρασαν τα προβλήματα και τους τραυματισμούς και έφτασαν ξανά στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ.Ενα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στους γονείς και φίλους της ομάδας, που ταξίδεψαν στον Παλαμά με αντίξοες καιρικές συνθήκες και συμπαραστάθηκαν με μοναδικό τρόπο στα κορίτσια. Το χρυσό μετάλλιο αξίζει και σε αυτούς.

Η Ελπίδα συγχαίρει επίσης τους διοργανωτές του Final Four, τον Δήμο Παλαμά και τα στελέχη του τμήματος βόλεϊ των Τιτάνων Παλαμά για το υπέροχο διήμερο που μας πρόσφεραν στην φιλόξενη πόλη τους. Ακόμη συγχαίρει τον ΑΟ Αιγάλεω, την ΕΑ Λάρισας και τον ΑΟ Μαρκοπούλου για την συμμετοχή τους στην τελική φάση και το ήθος των αθλητριών τους.

Η χρονιά όμως δεν τελειώνει εδώ και η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Η γυναικεία μας ομάδα, η μοναδική αήττητη στην Α2 Γυναικών, ξεκινά τους αγώνες της στην Β’ Φάση του πρωταθλήματος, η ομάδα Κορασίδων ετοιμάζεται για το Final Four της ΕΠΕΣΘ και θα ακολουθήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων για τους νεαρούς αθλητές μας και η… τελική ευθεία για τις ομάδες των Παμπαίδων και Παγκορασίδων.

Τα καλύτερα έρχονται…

Ετοιμες και αποφασισμένες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους είναι οι Νεάνιδες της Ελπίδας, που ρίχνονται το Σάββατο στη μάχη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στον Παλαμά Καρδίτσας. Στο γήπεδο που έγραψε πέρυσι ιστορία, κατακτώντας για τρίτη φορά το Πανελλήνιο Κορασίδων, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την απουσία της Κατερίνας Παπάζογλου απέναντι στο Μαρκόπουλο (19.00) και να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Μιλώντας στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου, στον Παλαμά, ο προπονητής της Ελπίδας Γιώργος Χρυσομαλλίδης τόνισε: «Συμμετέχουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four και αυτό από μόνο του δείχνει την συνέπεια του συλλόγου στα αναπτυξιακά τμήματα. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που με πολύ κόπο έφτασαν εδώ. Εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω ότι θα δούμε συναρπαστικά παιχνίδια. Ας νικήσει ο καλύτερος και ας πάρει ο καθένας αυτό που του αξίζει». Από την πλευρά της η προπονήτρια του Μαρκόπουλου κ. Μαρία Καλαρά είπε: «Για δεύτερη φορά τα τελευταία 3 χρόνια το Μαρκόπουλο συμμετέχει στα τελικά Ηταν δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και ευχόμαστε στο τελείωμα αυτού του όμορφου γεγονότος να μας βρει όλους κερδισμένους».

Η αποστολή της Ελπίδας έφτασε στην Καρδίτσα το απόγευμα της Παρασκευής και προπονήθηκε χωρίς προβλήματα στο γυμναστήριο των αγώνων. Το πρόγραμμα των αγώνων (θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Live Streaming από το www.volleyball.gr):

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/3
16.30 ΕΑ Λάρισας – Αιγάλεω
19.00 ΑΟ Μαρκοπούλου – Ελπίς

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3
14.30 Μικρός Τελικός
17.00 Τελικός

 

Πρωταθλήτρια Ελλάδος για τέταρτη φορά και Πολυτιμότερη Παίκτρια σε Πανελλήνιο Final Four για τρίτη… Για την Αννα Καλαντάτζε δεν υπήρχε σίγουρα καλύτερος τρόπος να κλείσει τον κύκλο της στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στα οποία ήταν αναμφισβήτητα η πρωταγωνίστρια της τελευταίας πενταετίας. Η διεθνής κεντρικός της Ελπίδας ήταν η «βασίλισσα» του τελικού της Κυριακής στον Παλαμά και η επιλογή της ως MVP από τους προπονητές ήταν αναμενόμενη. Για την ίδια όμως πιο σημαντικός ήταν ο τίτλος, γι’ αυτό και τον πανηγύρισε έξαλλα με τις συμπαίκτριές της.

«Το ατομικό βραβείο βγήκε μέσα από την ομαδική προσπάθεια και δεν θα τα είχα καταφέρει αν δεν ήταν οι συμπαίκτριες μου, στις οποίες και το αφιερώνω. Δεν με ενδιέφερε να βγω MVP, ήθελα το κύπελλο και είμαι πολύ χαρούμενη που τα καταφέραμε. Για τις περισσότερες είναι η τελευταία μας χρονιά στα αναπτυξιακά τμήματα και την απολαύσαμε στο έπακρο. Θέλαμε να μας μείνει αξέχαστη και έτσι θα είναι. Η Ελπίδα δεν είναι απλά μια ομάδα, είναι οικογένεια», δήλωσε μετά την επιτυχία της.

Εχοντας κερδίσει τα πάντα με τις μικρές ομάδες της Ελπίδας, η Αννα κάνει ένα flashback σε αυτή την καταπληκτική πενταετία: «Αυτό που μου μένει, πέρα από τους τίτλους και τα μετάλλια, είναι ο τρόπος που κατακτήθηκαν αυτοί οι τίτλοι. Οι περισσότερες μεγαλώσαμε μαζί μέσα στο γήπεδο, μάθαμε να μην σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε και αυτό είναι που μας βοήθησε να πετύχουμε τόσες ανατροπές. Το άλλο μυστικό ήταν ο προπονητής μας. Εχουμε τον καλύτερο»!

Oμως, η σεζόν συνεχίζεται και η πρόκληση της Α2 είναι μπροστά. «Πράγματι, η άνοδος είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλη την ομάδα και θέλουμε πολύ να την ζήσουμε. Θέλουμε να ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά και ένα από τα όνειρά μου είναι να παίξω του χρόνου στην Α1 με την Ελπίδα», κατέληξε η 18χρονη πρωταθλήτρια.

 

Με την δεύτερη θέση του Α ομίλου της ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, επέστρεψε από τη Λάρισα η Ελπίδα, μετά την ήττα στον τελευταίο αγώνα από την ΕΑ Λάρισας με 3-2. Κατάφερε όμως να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four της διοργάνωσης (12 & 13 Μαρτίου στον Παλαμά Καρδίτσας) και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Μαρκόπουλο.

Το ντέρμπι κορυφής στη Λάρισα ήταν δραματικό μέχρι τέλους και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. H Ελπίδα μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και έφτασε να προηγείται με 17-10, με πρωταγωνίστρια την Καλαντάτζε. Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν (18-18) όταν πήγε στη γραμμή του σέρβις η Διάλλα, αλλά η Χυτίρογλου με 2 άσους έδωσε ξανά προβάδισμα. Στο δεύτερο σετ ήταν η σειρά της Λάρισας ναι προηγηθεί με 9-2 και 12-3 και όταν η Ελπίδα πλησίασε κάπως στο σκορ, ανέλαβε… δράση ο δεύτερος διαιτητής, που με τις υποδείξεις του διατήρησε το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Πολύ συναρπαστικό ήταν το τρίτο σετ, στο οποίο η Ελπίδα ήταν μπροστά μέχρι το 17-20, αλλά τα δικά της λάθη και καθοριστικά σφυρίγματα των διαιτητών έβγαλαν τις Λαρισαίες από το αδιέξοδο και τους… πρόσφεραν το 2-1. Στο τέταρτο η Ελπίδα έφτασε στην ισοφάριση αφού προηγήθηκε με 19-11 και 20-14 και το ντέρμπι κορυφώθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 11ο πόντο, όταν η ΕΑΛ ξέφυγε και προηγήθηκε 14-12. Η Ελπίδα ισοφάρισε με άσο της Παπάζογλου, αλλά οι γηπεδούχες έφτασαν στη νίκη.

Τα σετ: 22-25, 25-13, 29-27, 21-25, 16-14

ΕΑΛ (Πνάκας): Κοντονάσιου, Εξάρχου, Σταυροθεοδώρου, Διάλλα, Δούρου, Τάση, Μανδραβέλη (λ) - Παπακώστα, Γεροκώστα, Αλβίζου.

ΕΛΠΙΣ (Xρυσομαλλίδης): Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Δροσοπούλου, Νώτη, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Χυτίρογλου, Τσιφλικιώτη, Δριντσούδη, Παπάζογλου, Πανταζή, Σαλαγκούδη.

Στην τρίτη σεζόν που βρίσκεται στον πάγκο της Ελπίδας, ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το… άγγιγμα του Μήδα. Ο Ελληνας τεχνικός μετρά πλέον τέσσερις Πανελλήνιους τίτλους Νεανίδων και Κορασίδων, καθώς και άλλα τέσσερα τοπικά αναπτυξιακά πρωταθλήματα, ενώ φέτος οδηγεί την γυναικεία ομάδα στην κορυφή της Α2.Το πρωτάθλημα Νεανίδων που μόλις τελείωσε ήταν μια πρόκληση και γι’ αυτόν, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσε φέτος η ομάδα, γι’ αυτό το έζησε και ο ίδιος πιο έντονα από τις άλλες φορές, όταν η αρχηγός Αθηνά Καραμούτσα τον κάλεσε για να σηκώσουν μαζί το κύπελλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το δεύτερο πρωτάθλημα με τις νεάνιδες, γιατί για κάποια κορίτσια που αποτέλεσαν στυλοβάτες της ομάδας ήταν η τελευταία χρονιά και θέλαμε να κλείσει αυτός ο κύκλος με άλλον έναν τίτλο. Παρά την απουσία της Παπάζογλου στον ημιτελικό της ΕΠΕΣΘ καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Μετά είχαμε τον χρόνο να δουλέψουμε κάποια πράγματα για να μπορέσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να λύσουμε το πρόβλημα. Με πολλή προσπάθεια, αλλά που διαθέτουν αρκετές, όχι απλά κατάφεραν να καλύψουν την απουσία της, αλλά ξεπέρασαν και τον εαυτό τους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες», τόνισε ο προπονητής της Ελπίδας.

Την ανωτερότητα της Ελπίδας αναγνώρισε και η προπονήτρια του Αιγάλεω, Αγγελική Αντωνιάδη: «Είμαστε ευχαριστημένες από την συνολική μας προσπάθεια. Στόχος μας ήταν η συμμετοχή στο Final Four, τα καταφέραμε και η δεύτερη θέση που πήραμε ήταν πολύ υψηλή. Η Ελπίδα άξιζε τον τίτλο γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα και το απέδειξε στο γήπεδο».

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΣΘ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ Κ20 (πρώην ΝΕΑΝΙΔΩΝ) 2023-2024


Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της Α’ Φάσης, σε μορφή PDF

 

Αν στο πρώτο πρωτάθλημα Νεανίδων, το 2014, υπήρχε η τύχη και η ικανότητα του… πρωτάρη, στο δεύτερο υπήρχε η καρδιά του πρωταθλητή. Αυτή η ομάδα της Ελπίδας ήταν μια… κατηγορία μόνη της, έλιωσε με το πάθος της κάθε αντίσταση των αντιπάλων της και το βράδυ της Κυριακής στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Παλαμά, κερδίζοντας το Αιγάλεω με 3-1.

Ηταν το καλύτερο φινάλε στις αναπτυξιακές κατηγορίες για την «γενιά των 97άρηδων», την Αννα Καλαντάτζε, την Αθηνά Καραμούτσα, την Πηνελόπη Νώτη και την Σταυρούλα Ντολοπούλου που είχαν τόσο μεγάλη συμμετοχή στις επιτυχίες του συλλόγου, αλλά και την Σιμόνα Κομνίνο που ήρθε φέτος και κέρδισε το πρώτο της πρωτάθλημα.

Ηταν επίσης μια δίκαιη ανταμοιβή και για τις υπόλοιπες αθλήτριες που έφεραν την ομάδα στην κορυφή, την Αλεξάνδρα Δροσοπούλου που αγωνίστηκε στον τελικό με πρόβλημα στη μέση και ήταν από τις κορυφαίες, την Λιάνα Δάκου, την Εβίτα Καρακατσιάνη, την Αννα Χυτίρογλου, την Χριστίνα Πανταζή, τις νεότερες Αννα Παπάζογλου, Κωνσταντίνα Τσιφλικιώτη, Αγνή Ευγενίδου, Μαρία Σαλαγκούδη και Μαρία Δριντσούδη που κέρδισαν το πρώτο τους Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τις άτυχες Κατερίνα Παπάζογλου και Μάγδα Αμπεριάδου που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στις συναθλήτριές τους.

Γι’ αυτό και η κατάκτηση του τίτλου στον Παλαμά πανηγυρίστηκε έξαλλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τα κορίτσια αλλά και έξω από αυτόν από τους γονείς των αθλητριών, που ξεκίνησαν το πάρτι από νωρίς (για την ακρίβεια από το… προηγούμενο βράδυ), δημιούργησαν την καλύτερη κερκίδα που είχε ποτέ η Ελπίδα και έσπρωξαν με τον παλμό τους την ομάδα προς τη νίκη.

Αγωνιστικά ο τελικός δεν ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπος και αυτό χάρη στην σπουδαία εμφάνιση της ομάδας του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, που αυτή τη φορά άρχισε τον αγώνα με την Κομνίνο στην βασική εξάδα. Όπως και στον ημιτελικό, η Ελπίδα μπήκε στο πρώτο σετ με αποφασιστικότητα και πήρε αμέσως τον ρόλο του… αφεντικού. Στο δεύτερο το Αιγάλεω βελτίωσε το μπλοκ και την άμυνά του για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά το τρίτο ξεκίνησε με ένα εκπληκτικό σερί της Δροσοπούλου από τη γραμμή του σέρβις και η διαφορά έφτασε στο εντυπωσιακό 20-4, πριν οι αντίπαλοι «γεμίσουν» το σετ. Η Ελπίδα κυριάρχησε και στο τέταρτο σετ, ενώ μετά την λήξη οι αθλήτριες των ομάδων (με τη βοήθεια του Dj), δημιούργησαν όλες μαζί ένα κύκλο και το... έριξαν στον χορό.

Τα σετ: 25-19, 19-25, 25-13, 25-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη 13, Ντολοπούλου 2, Καραμούτσα 1, Καλαντάτζε 15, Δροσοπούλου 14, Κομνίνο 5, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Χυτίρογλου 7), Τσιφλικιώτη, Α. Παπάζογλου.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Αντωνιάδη): Βλάχου 5, Κουλοπούλου 6, Μανώλικα 12, Κομβόκη 4, Παλιοθόδωρου 9, Χαραλαμποπούλου 12, Αναστασιάδη (λ) - Οικονομοπούλου (λ), Μπλέκα 1, Παύλου.

Την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της σε Final Four Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων εξασφάλισε την Κυριακή η Ελπίδα, κερδίζοντας τον Ερμή Δράμας με 3-0. Ετσι την Δευτέρα θα παίξει με την ΕΑ Λάρισας (15.00) για την πρώτη θέση του ομίλου και στις 11 και 12 Μαρτίου θα είναι παρούσα στον Παλαμά.

Ο Ερμής αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στον αγώνα, προηγήθηκε με 2-7 και ήταν μπροστά μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ (8-11). Μετά η Ελπίδα πάτησε ...γκάζι και χάρη στο καλό σερβίς της Ντολοπούλου το σκορ ξέφυγε (21-12) και το σετ τελείωσε εύκολα. Ακόμη πιο εύκολα κύλησε το δεύτερο σετ, αφού οι νεαρές αθλήτριες της Δράμας δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση. Το κατάφεραν μέχρι ένα σημείο στο τρίτο σετ, αλλά η ανωτερότητα και η εμπειρία της Ελπίδας, παρότι αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με κορασίδες.

Τα σετ: 25-14, 25-5, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Δροσοπούλου, Νώτη, Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Καλαντάτζε, Κομνίνο, Δάκου (λ) – Ευγενίδου (λ), Παπάζογλου, Δριντσούδη, Τσιφλικώτη, Σαλαγκούδη, Χυτίρογλου, Πανταζή.

ΕΡΜΗΣ (Κυριαζίδης): Λαμπράκη, Μιχαηλίδου, Λασκαρίδου, Γαϊτανίδου, Παλλικάρη, Νταλιάνη, Στόικου (λ) - Ιωαννίδου (λ), Κάππα, Βροχίδου, Πασπαλά, Παπαποστόλου.