Τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Ελπίδας στο πρωτάθλημα Νεανίδων. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη νίκησε εύκολα (3-0) τον Πήγασο Πολίχνης και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου.

Τα σετ: 25-18, 25-18, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Ταυλίκου, Χυτίρογλου, Γκόλτσιου, Παπάζογλου, Πανταζή, Καραγιάννη (λ) - Ευγενίδου (λ), Αθανασιάδου, Κουτούλα, Αρμουτσή, Λιούτα, Δριντσούδη, Αμπεριάδου.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Αναστασιάδης): Μαυροματίδου, Αθανασιάδου, Ε. Θεοδωρίδου, Μαρκέττι, Χατζηαναγνώστου, Παπαδοπούλου (λ) - Βελέη (λ), Χαϊτλή, Τρομάρα, Ιακώβου, Χατζηλάμπρου.

Την δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε στο Ασβεστοχώρι η ομάδα νεανίδων, με 3-0 επί της Νέας Γενεάς. Η Ελπίδα χρειάστηκε να κινδυνέψει στο πρώτο σετ, μέχρι να βρει τα πατήματά της, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και έφτασε στο τρίποντο απέναντι σε μία πολύ μαχητική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκαν όσες αθλήτριες είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στον κυριακάτικο αγώνα των γυναικών (Σουπιώνη, Παπαφωτίου, Καρακατσιάνη, Τ. Αρμουτσή).

Τα σετ: 23-25, 13-25, 18-25

Ν. ΓΕΝΕΑ (Κοτόρτσης): Πέιου, Ζαχαρή, Σταυρίδη, Προδρομίδου, Ντίτσιου, Μπουρλή, Παπάζογλου (λ) - Αλιού, Γεωργιάδου, Αλαμπουρνού.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Κουτούλα, Χυτίρογλου, Γκόλτσιου, Παπάζογλου, Πανταζή, Καραγιάννη (λ) - Ταυλίκου, Αθανασιάδου, Λιούτα, Αμπεριάδου, Δριντσούδη, Μ. Αρμουτσή, Ευγενίδου (λ).

Αλλη μία βραδιά γεμάτη αγωνία πέρασαν την Δευτέρα οι φίλοι της Ελπίδας… Η ομάδα Νεανίδων ηττήθηκε από τον Αρη με 2-3 στους Αμπελόκηπους, αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει την πρόκριση για το Final Four αφού την ίδια ώρα ο αδιάφορος βαθμολογικά Ηρακλής απέκλεισε τους Μακεδόνες (3-2) και ο Αίας επικράτησε του Καμπανιακού (3-1). Τα αποτελέσματα αυτά έφεραν την Ελπίδα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Final Four της ΕΠΕΣΘ και της δίνουν τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατακτά τα τρία τελευταία χρόνια.

To ντέρμπι της Δευτέρας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ο Αρης ήταν πιο ψύχραιμος στους τελευταίους πόντους του 4ου και 5ου σετ. Οι φιλοξενούμενες κυριάρχησαν στο ξεκίνημα αλλά παρά την αποχώρηση της (εξουθενωμένης από το θρίλερ της Κυριακής) Κατερίνας Παπάζογλου, η Ελπίδα έδειξε χαρακτήρα και προηγήθηκε με 2-1. Ο Αρης κατάφερε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ και εκεί η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη προηγήθηκε με 5-0 και 8-4. Στη συνέχεια άρχισε μία σειρά λαθών, με αποκορύφωμα ένα κρίσιμο χαμένο σέρβις στο 13-13 και οι φιλοξενούμενες τα εκμεταλλεύτηκαν και πανηγύρισαν τη νίκη.

Στους ημιτελικούς του Final Four, που θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 6 & 7 Φεβρουαρίου, η Ελπίδα θα αντιμετωπίσει τον Αίαντα Ευόσμου και ο Αρης τον «πρωτάρη» Καμπανιακό.

Tα σετ: 19-25, 25-21, 25-21, 23-25, 14-16

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Μυλωνά, Κ. Παπάζογλου, Δροσοπούλου, Αρμουτσή, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Α. Παπάζογλου, Γκόλτσιου, Τσιφλικιώτη, Αθανασιάδου, Κουτούλα, Χυτίρογλου.

ΑΡΗΣ (Τσαϊρέλης): Αλεξάκου, Γουγούση, Σταματίου, Λ. Πήττα, Καθάριου, Ζωΐδου, Γκαμάνη (λ) - Σανιώτη (λ), Μπάκα, Σιδοπουλου, Ν. Πήττα, Μπουσνάκη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με νίκη αλλά και ένα χαμένο σετ ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα η ομάδα των Νεανίδων, που επικράτησε του Ηρακλή με 3-1. Η Ελπίδα ξεκίνησε το παιχνίδι με πολλά λάθη στην υποδοχή και χαμένα σέρβις, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν κεφάλι στο σκορ μέχρι το 21-16. Κάπου εκεί η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη αντέδρασε, μείωσε σε 21-20 και ισοφάρισε σε 24-24, ενώ θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο διαιτητής δεν έκανε λάθος υπόδειξη σε μπλοκ της Ελπίδας.

H απώλεια του σετ ήταν το καμπανάκι που ξύπνησε τις "πράσινες" και η διαφορά δυναμικότητας έγινε εμφανής στη συνέχεια, αφού τα επόμενα σετ τελείωσαν με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ στα δύο ο Ηρακλής πήρε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Τα σετ: 24-26, 25-8, 25-7, 25-13

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Αρμουτσή, Χυτίρογλου, Γκόλτσιου, Καρακατσιάνη, Αθανασιάδου, Καραγιάννη (λ) - Ευγενίδου (λ), Σουπιώνη, Ταυλίκου, Λιούτα, Παπάζογλου.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Χριστόπουλος): Βαμβακίδου, Τουκμενίδου, Ντουντούδη, Μπουρλή, Τζαφέρη, Σωτηρέλη, Κανονίδου (λ) - Μότσιανου, Καστοριάδου, Φερεκίδου, Τζήκα.

Μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στο Final Four έκανε η ομάδα Νεανίδων, που νίκησε στο «Κατσάνειο» τον Ηρακλή με 3-1. Παρά τα αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έδειξε πάθος στα κρίσιμα σημεία και με την Κατερίνα Παπάζογλου να πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση έφτασε στην σπουδαία αυτή νίκη.

Παρότι στο τέλος οι διαφορές ήταν μεγάλες, ο Ηρακλής προέβαλε σθεναρή αντίσταση και στα δύο τελευταία σετ έγινε μάχη, μέχρι να ξεφύγει η Ελπίδα χάρη στο καλό της σέρβις. Για να οριστικοποιήσει την πρόκρισή της στη Final Four, η Ελπίδα θα πρέπει να νικήσει τον Αρη ή, σε περίπτωση ήττας, να αποφύγει τριπλή ισοβαθμία με τους Μακεδόνες και τον Αίαντα.

Τα σετ: 13-25, 25-11, 11-25, 14-25

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μοσχοφίδης): Βαζυργιαννίδου, Κοντονάσιου, Α. Φωτοπούλου, Καστοριάδου, Δ. Φωτοπούλου, Ντουντούδη, Κανονίδου (λ) - Μπουρλή, Οικονόμου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Κ. Παπάζογλου, Αρμουτσή, Μυλωνά, Γκόλτσιου, Καρακατσιάνη, Ευγενίδου (λ) - Τσιφλικιώτη, Κουτούλα, Α. Παπάζογλου, Αθανασιάδου, Παπαφωτίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για την Ελπίδα, η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΠΕΣΘ με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης πριν από λίγες μέρες, σήμανε και το «αντίο» στις αναπτυξιακές διοργανώσεις για μία από τις πλέον πετυχημένες γενιές αθλητριών που έβγαλε ελληνικός σύλλογος από τις ακαδημίες του. Η Ελπίδα έγινε σημείο αναφοράς για τα ηλικιακά πρωταθλήματα της χώρας, αφού από το 2011 μέχρι φέτος κατέκτησε 2 Πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων (2014, 2016), 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κορασίδων (2013, 2014, 2015), ένα χάλκινο μετάλλιο σε Πανελλήνιο Νεανίδων (2015) και ένα αργυρό σε Πανελλήνιο Κορασίδων (2012). Σε επίπεδο Θεσσαλονίκης έχει κατακτήσει οκτώ ηλικιακά πρωταθλήματα (3 νεανίδων, 2 κορασίδων, 3 παγκορασίδων) και ισάριθμα μετάλλια διαφορετικού χρώματος σε αυτές τις διοργανώσεις (2 νεανίδων, 4 κορασίδων και 2 παγκορασίδων).

Ολα αυτά τα χρόνια η Ελπίδα έχει πετύχει ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθούν, όπως αυτό του 2014 όταν έγινε ο μοναδικός σύλλογος που κατέκτησε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο σε μία χρονιά. Και η συνεχόμενη παρουσία σε όλες τις τελικές φάσεις των ηλικιακών διοργανώσεων είναι η απόδειξη ότι στον σύλλογο υπάρχει διάρκεια και αναδεικνύονται συνεχώς αθλήτριες από τις ακαδημίες καθώς και τα ταλέντα που έχουν έρθει με μεταγραφή.

Η «χρυσή» γενιά των αθλητριών που γεννήθηκαν από το 1995 μέχρι το 1998 είναι το καμάρι του συλλόγου, αφού πρωταγωνίστησαν στις κατακτήσεις τίτλων, βοήθησαν το σύλλογο να αναρριχηθεί από τις τοπικές κατηγορίες μέχρι την Α1 Γυναικών και αρκετές από αυτές φόρεσαν τη φανέλα των Εθνικών ομάδων. Αθλήτριες όπως οι Ηλιάνα Ιακωβίδου, Αντζελα Δέμπη, Ελένη Σουπιώνη, Αθήνα Καραμούτσα, Αννα Καλαντάτζε, Κατερίνα Παπάζογλου, Αθανασία Κουτούλα, Χριστίνα Πανταζή, Εβίτα Καρακατσιάνη, Μαρίνα Ντουμάνη, Αναστασία Σκεφαλέ, Αντριάνα Ιασωνίδου και πολλές ακόμη που συνεχίζουν σε άλλους συλλόγους, έγραψαν την ιστορία του τμήματος βόλεϊ της Ελπίδας.

Μαζί τους τα κορίτσια που ήλθαν στον σύλλογο σε μικρή ηλικία, όπως η αρχηγός της γυναικείας ομάδα Κατερίνα Μπολέτου και οι Μαρία Μπολέτου, Πηνελόπη Νώτη, Λιάνα Δάκου, Αλεξάνδρα Δροσοπούλου, Σταυρούλα Ντολοπούλου, Μάγδα Αμπεριάδου, Αννα Χυτίρογλου και Κωνσταντίνα Τσιφλικιώτη. Η Ελπίδα, για να τιμήσει την προσφορά τους, αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να πορευτεί στην Α1 έχοντας αρκετά από αυτά τα παιδιά στον βασικό κορμό της γυναικείας ομάδας.

Το 2017 έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος για τα αναπτυξιακά τμήματα και ανοίγει ένας καινούργιος. Οι υπεύθυνοι της Ελπίδας είναι αισιόδοξοι ότι τα νέα παιδιά που καλούνται να φορέσουν την… βαριά πράσινη φανέλα είναι έτοιμα να ανταποκριθούν και να γράψουν τη δική τους ιστορία. Τα πρώτα δείγματα από τις ομάδες κορασίδων και παγκορασίδων είναι πολύ θετικά και υπόσχονται ότι το ταξίδι θα έχει συνέχεια.

Την πρώτη της νίκη στην β’ φάση του πρωταθλήματος πέτυχε την Δευτέρα η ομάδα Νεανίδων της Ελπίδας, κερδίζοντας με 3-0 τον Καμπανιακό. Σε έναν αγώνα όπου έπαιζε την... επιβίωσή της, η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη έκανε το πιο ώριμο φετινό της παιχνίδι, ήταν πολύ συγκεντρωμένη και έδειξε μέρος από τις δυνατότητές της. Με τη νίκη αυτή η Ελπίδα παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης και μετά τις γιορτές θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή για να σφραγίσει την είσοδό της στο Final Four.

Τα σετ: 25-16, 25-18, 25-18

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Δροσοπούλου, Πανταζή, Μυλωνά, Καρακατσιάνη, Κουτούλα, Δάκου (λ) - Γκόλτσιου.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (Αγγουράς): Κουντουρά, Κελπέκη, Βαγγέλη, Γουγούλα, Στεφανίδη, Βελικά, Δόγρανλη (λ) - Στεφανοπούλου (λ), Μητροπούλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Deltasports

Μετά από τρία συνεχόμενα τοπικά και δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων, η Ελπίδα γνώρισε την ήττα στον τελικό του Final Four της ΕΠΕΣΘ από τον Αρη με 3-0 και ολοκλήρωσε την πορεία της για τη φετινή σεζόν.

Tα σετ: 25-23, 25-15, 25-8

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Κ. Παπάζογλου, Κουτούλα, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Ευγενίδου (λ), Αθανασιάδου, Γκόλτσιου, Παπαφωτίου, Αρμουτσή, Τσιφλικιώτη, Α. Παπάζογλου.

ΑΡΗΣ (Τσαϊρέλης): Λ. Πήττα, Ζωΐδου, Αλεξάκου, Καθάριου, Γουγούση, Σταματίου, Γκαμάνη (λ) - Σιδοπούλου, Μπάκα, Ν. Πήττα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ (Deltasports)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ AΠΟΝΟΜΩΝ

Αλλη μία άσχημη βραδιά για την ομάδα νεανίδων της Ελπίδας, που έχασε και στο παγωμένο ΔΑΚ Ευόσμου από τον Αίαντα με 3-2 και βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση. Μπορεί η επιστροφή από το 0-2 να ήταν ενθαρρυντικό μήνυμα, αλλά στο τάι μπρέικ οι αθλήτριες της Ελπίδας θυμήθηκαν τον κακό εαυτό τους και με ένα αρνητικό σερί 0-4 «δώρισαν» το παιχνίδι στους αντιπάλους.

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη παρουσιάστηκε νωθρή και φοβισμένη στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο 0-2 χωρίς ουσιαστική αντίσταση. Οι αλλαγές προσώπων και σχήματος βοήθησαν τις «πράσινες» να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά και να ξεκινήσουν με αυτοπεποίθηση το τάι μπρέικ. Η Ελπίδα διατηρούσε διαφορά 2-3 πόντων μέχρι το 12-9, αλλά στο κρίσιμο εκείνο σημείο έγιναν μαζεμένα λάθη στην υποδοχή και την επίθεση με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα. Πλέον η Ελπίδα χρειάζεται τουλάχιστον δύο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια, ώστε να μην μετατραπεί από πρωταθλήτρια σε απερχόμενη πρωταθλήτρια…

Τα σετ: 25-19, 25-13, 22-25, 15-25, 15-12

ΑΙΑΣ (Ζωλασταθιάδης): Ξανθοπούλου, Κλέπκου, Χαμαλίδου, Τζιαρλή, Πεγκλίδη, Βασιλοπούλου, Κούρτογλου (λ) – Καραγιάννη (λ), Ιωαννίδου, Κανταρτζή, Ματθαίου, Σαχανίδου.

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Τσιφλικιώτη, Μυλωνά, Παπαφωτίου, Δροσοπούλου, Καρακατσιάνη, Πανταζή, Δάκου (λ) – Ιασωνίδου (λ), Γκόλτσιου, Αθανασιάδου, Δριντσούδη, Α. Παπάζογλου, Κουτούλα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΠΕΣΘ προκρίθηκε η Ελπίδα, αποκλείοντας τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0 και σήμερα Τετάρτη θα υπερασπιστεί τον τίτλο της και θα διεκδικήσει το μοναδικό εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αντίπαλος, όπως και πέρυσι, θα είναι ο Αρης που απέκλεισε με το ίδιο σκορ τον Καμπανιακό.

Ο ημιτελικός της Τρίτης ήταν εντελώς διαφορετικός από την συνάντηση των δύο ομάδων στον όμιλο, πριν από δύο μήνες. Αυτή τη φορά η Ελπίδα ήταν πλήρης, καλύτερα προετοιμασμένη και είχε συνεχώς τον έλεγχο του αγώνα, χάρη στο καλό σερβίς και την αποτελεσματικότητα στο μπλοκ και τις κόντρα επιθέσεις. Ο Αίας προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν προηγήθηκε με 19-15 στο τρίτο σετ, αλλά οι «πράσινες» απάντησαν άμεσα με σερί 6-0. Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτήρισε την Ελπίδα ήταν η σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν, ερχόμενες από τον πάγκο, οι Παπαφωτίου και Γκόλτσιου.

Στις κερκίδες η παρουσία της Ελπίδας ήταν επίσης έντονη, αφού οι γονείς και φίλοι της ομάδας δεν σταμάτησαν να παροτρύνουν τα κορίτσια, μαζί με τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας και την ομάδα των κορασίδων.

Τα σετ: 25-18, 25-13, 25-22

ΕΛΠΙΣ: Κ. Παπάζογλου, Δροσοπούλου, Κουτούλα, Μυλωνά, Πανταζή, Καρακατσιάνη, Δάκου (λ) - Παπαφωτίου, Γκόλτσιου.

ΑΙΑΣ: Ξανθοπούλου, Πεγκλίδη, Κλέπκου, Τζιαρλή, Βασιλοπούλου, Χαμαλίδου, Κούρτογλου (λ) - Κανταρτζή, Μότσιανου, Ιωαννίδου, Ματθαίου, Καραγιάννη (λ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με ήττα ξεκίνησε η ομάδα Νεανίδων τους αγώνες της στην β’ φάση του πρωταθλήματος, πληρώνοντας την πολύ κακή της εμφάνιση αλλά και τα  προβλήματά της. Με την Παπάζογλου τραυματία και την Μυλωνά να προέρχεται από αποχή επίσης λόγω τραυματισμού, η Ελπίδα δεν θύμιζε ομάδα που υπερασπίζεται τον τίτλο της και έχασε φυσιολογικά με 3-0 από έναν καλύτερο αντίπαλο. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ και στη συνέχεια παραδόθηκε.

Τα σετ: 21-25, 11-25, 15-25

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Πανταζή, Παπαφωτίου, Δροσοπούλου, Τσιφλικιώτη, Καρακατσιάνη, Κουτούλα, Δάκου (λ) - Ευγενίδου, Μυλωνά, Γκόλτσιου, Αθανασιάδου, Αρμουτσή, Αμπεριάδου, Α. Παπάζογλου.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Καραφουλίδου, Τσουκαλά, Παπαδοπούλου, Μπορμπόκη, Μανδράου, Μητακίδου, Ευθυμιάδου (λ) - Μπέγκα (λ), Καραγκούνη, Μουτσίκα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ