ΕΛΠΙΔΑ- ΑΙΑΣ 3-1 (24-26, 25-20, 25-14, 25-12) 

 

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων αναδείχτηκε νικήτρια στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΠΕΣΘ κερδίζοντας με 3-1 (24-26, 25-20, 25, 14, 25-12)τον Αίαντα Ευόσμου σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής.  Είναι αποδεδειγμένο εξάλλου ότι τα παιχνίδια μεταξύ των δύο συλλόγων  χρόνια τώρα έχουν ιδιαίτερο χρώμα και πάντα είναι ξεχωριστά αφού ομολογουμένως  οι δύο ομάδες είναι από τις κορυφαίες και αποτελούνται από ταλαντούχες και φέρελπις αθλήτριες.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ελπίδας απέναντι στον Αίαντα  καθώς προηγήθηκε αυτή του πρώτου γύρου με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος των νεανίδων.

Ο αγώνας διεξήχθη στο κατάμεστο Ι.Λεμονίδης με τους γονείς των κοριτσιών των δύο ομάδων αλλά και τους φίλους των δύο ομάδων να δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα.

Ενδεχομένως η ατμόσφαιρα αυτή να επηρέασε και τις αθλήτριες της Ελπίδας Αμπελοκήπων που αγχώθηκαν από την ανάγκη να πανηγυρίσουν τη νίκη μέσα στην έδρα τους ξεκινώντας κάπως νευρικά το παιχνίδι τους και κάνοντας πολλά λάθη. Γεγονός που εκμεταλλευτήκαν οι έμπειρες αθλήτριες του Αίαντα Ευόσμου που έστω και δύσκολα πήραν στην κόψη του ξυραφιού το πρώτο σετ 24-26.

Μέχρι εκεί όμως γιατί η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην Ελπίδα . Οι αθλήτριες του Γιώργου Χρυσομαλλίδη μετά και την απώλεια ου πρώτου σετ αφυπνίστηκαν και πέρασαν στην αντεπίθεση κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 25-20. Η ισοφάριση έφερε ισορροπία και ηρεμία στην ομάδα.

Το επόμενο σετ κύλησε ακόμα πιο εύκολα για τη γηπεδούχο ομάδα αφού ο Αίας δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο πιεστικό σερβίς της Ελπίδας με αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει εύκολα στα χέρια των γηπεδούχων με 25-14.

Στο ίδιο μοτίβο και ακόμα πιο εύκολα κύλησε το τέταρτο σετ με τα κορίτσια της  Μαρίας Γαβαλά να μη δείχνουν την ψυχική διάθεση να παλέψουν και να αναστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση δίνοντας την ευκαιρία στην Ελπίδα να το κατακτήσει με 25-12 και να φθάσει στο ροζ φύλλο αγώνα.

Μία ακόμη νίκη στον αγωνιστικό μαραθώνιο των κοριτσιών που κάνει προπονητή και διοίκηση να δικαιώνονται με τις επιλογές τους και τους στόχους που έχουν βάλει να γίνονται όλο και πιο ορατοί.  

 

 

Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Νώτη , Παπάζογλου, Ντολοπούλου, Καραμούτσα, Καλαντάτζε, Ιακωβίδου, Ντουντούδη, Μπολέτου Μ, Μπιλιούρη , Κατζικά, Δρακουλίδου, Χατζηελευθερίου