ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ Α.Σ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ

 

Με τις ευχές όλων αναχωρεί ο Χαριτωνίδης

img 8036

 

 

Με το σήμα του Α.Σ Ελπίς Αμπελοκήπων θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεταμοσχευμένων που θα διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική από τις 28 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου ο Απόστολος Χαριτωνίδης. Ο αθλητής βόλεϊ της Ελπίδας Αμπελοκήπων αφού είδε ότι η Πολιτεία του γύρισε πλάτη , αντί για το εθνόσημο αποφάσισε να αγωνιστεί με το σήμα της Ελπίδας στην οποία προσφέρει εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες του ως αθλητής του βόλεϊ. Η απόφαση του αθλητή αποτέλεσε τιμή για τον σύλλογο των Αμπελοκήπων που θέλει να σταθεί στο πλευρό του αθλητή της και να τον στηρίξει ψυχολογικά, προκειμένου για τρίτη φορά στην καριέρα του να συμμετέχει σε μια σπουδαία διοργάνωση όπως είναι αυτή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης μεταμοσχευμένων που θα διεξαχθεί στο Ντουρμπάν.

αφού τα οικονομικά δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού του αθλητή για την Νότια Αφρική. Μάλιστα η διοίκηση ανέλαβε να τυπώσει και να δωρίσει στον Απόστολο Χαριτωνίδη τις φανέλες που χρειάζονται για το ταξίδι με τον αθλητή να στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο “A Gift from the heart”, “Donate Life”, παροτρύνοντας όλους να να γίνει δωρητής οργάνων.

img 8031

Το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε ο Απόστολος Χαριτωνίδης πέρασε από το κλειστό γυμναστήριο Ιωάννης Λεμονίδης , και παρουσία αρκετών συμπαικτών του αλλά και του προπονητή Γιάννη Κυλίτση παρέλαβε τις φανέλες που του ετοίμασε η διοίκηση της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση του Απόστολου Χαριτωνίδη στη Νότιο Αφρική, εκεί όπου ο αθλητής του συλλόγου και μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης μεταμοσχευμένων θα επιδιώξει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ, πεταλούδα.

img 8035

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων θα συμμετέχουν 15 αθλητές από την Ελλάδα με τον Απόστολο Χαριτωνίδη να είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η Πολιτεία αρνείται να καλύψει τα έξοδα των μεταμοσχευμένων αθλητών που αναγκαστικά για να πάρουν μέρος θα αναγκαστούν να πληρώσουν από μόνοι τους τα έξοδα. Ανάλογη είναι και η στάση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και άλλων Ιδρυμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι και οι συμπαίκτες του Απόστολου Χαριτωνίδη ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό ένα σαφάρι προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός ή να βρεθεί ένας χορηγός υπερηφάνειας ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού που φθάνουν τις 3.160 ευρώ. Για αυτό ακριβώς φρόντισαν μέσω των ΜΜΕ να κάνουν γνωστή τη συγκλονιστική ιστορία του Απόστολου Χαριτωνίδη, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θέλησης και ζωής.

 

Στο πλευρό του Αποστόλη οι φίλοι και οι συμπαίκτες του ,απούσα μόνο η Πολιτεία

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη και αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα θέλησης για ζωή. Ο αθλητής βόλει της Ελπίδας Αμπελοκήπων διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2006 με βαριάς μορφής λευχαιμία και 90% κατεστραμμένο μυελό των οστών. Το σοκ ήταν τεράστιο για όλους. Ο καθένας θα λύγιζε μπροστά σε τέτοια νέα. Ο Αποστόλης με την αισιοδοξία του και την θέληση για ζωή αντιμετώπισε την κατάσταση με θαυμαστή ψυχραιμία και δε λύγισε ούτε στιγμή. Δεν ήταν γι'αυτόν τα κλάματα και η μεμψιμοιρία. Συνεχώς έλεγε "θα είμαι σύντομα κοντά σας" την ώρα που οι γιατροί έδιναν ελάχιστες πιθανότητες.

 

Η ασθένεια ήταν οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία, οι εξετάσεις άρχισαν άμεσα και ακολούθησαν οι χημειοθεραπείες. Όλο αυτό το διάστημα ο Αποστόλης δεν έχασε την πίστη του παρότι γνώριζε πως βρισκόταν στα όριά του. Μετά το πέρας των χημειοθεραπειών, το στοίχημα ήταν η μεταμόσχευση μυελού. Το ποσοστό επιτυχίας ήταν μονοψήφιος αριθμός. Ο Αποστόλης όμως τα κατάφερε, η μεταμόσχευση ήταν επιτυχής και στις 20 Σεπτεμβρίου βγήκε για πρώτη φορά από το νοσοκομείο. Η πορεία της υγείας του πήγαινε καλύτερα όμως οι πιθανότητες της ζωής του ήταν ακόμα εις βάρος του. Ταλαιπωρήθηκε πολύ με επίπονες εξετάσεις και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία κι όμως βρήκε τη δύναμη να δει για λίγους πόντους την ομάδα του στο γήπεδο. Η ισχυρή επιθυμία του να ξαναβρεθεί στο γήπεδο δικαιώθηκε 1 χρόνο αργότερα, όταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας βόλει , μπήκε αλλαγή στο ματς της Ελπίδας με τον Γαλαξία.

Ο Αποστόλης έδωσε μεγάλη μάχη, ψυχική και σωματική και βγήκε ζωντανός και δυνατός και συνεχίζει να αποτελεί τον φυσικό αρχηγό της ανδρικής ομάδας βόλει. Συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και στους αγώνες, πράγμα για το οποίο οι πιθανότητες στην αρχή φάνταζαν μηδενικές. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και κυρίως για όσους συνανθρώπους μας πάσχουν από κάποια βαριά ασθένεια.

Μάλιστα αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης μεταμοσχευμένων και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων πού έγινε στην Αυστραλία και στο Πανευρωπαϊκό που διεξήχθη στο Δουβλίνο. Το κράτος πλέον δεν χρηματοδοτεί τους αθλητές και ο Αποστόλης ψάχνει μόνος του χορηγούς για να μπορέσει να εκπροσωπήσει τα γαλανόλευκα χρώματα.

Το ποσό που θα χρειαστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντουρμπάν της Νότιας Αφρικής είναι 3.160ευρώ.

Ο Αποστόλης με τη συμμετοχή του στους Παγκόσμιους Αγώνες του 2013, επιδιώκει να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 50μ πεταλούδα. Εμείς θα είμαστε δίπλα του και δεσμευόμαστε να προβάλουμε οποιαδήποτε κίνηση / χορηγία για τον σκοπό αυτό. Αν και το κράτος είναι όπως πάντα απών, Ζητείται χορηγός υπερηφάνειας και ελπίδας”.

Μέχρι στιγμής τα όποια χρήματα έχουν μαζευτεί για το ταξίδι είναι από φίλους και συναθλητές του Απόστουλου με το Υπουργείο Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία να σφυρίζουν αδιάφορα.