ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΛΑΜΠΙΡΗΣ

 

"Η Ελπίδα δίνει όραμα"

 

 elpisgynnea2013

Λεζάντα: Το μέλος του δ.σ της Ελπίδας Αμπελοκήπων κ.Άγγελος Ταλαμπίρης(αριστερά) μαζί με τη γυνακεία ομάδα volley και τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη

 

Επιτυχημένη από όλες τις απόψεις ήταν σύμφωνα με το μέλος του δ.σ της Ελπίδας Αμπελοκήπων Άγγελου Ταλαμπίρη η αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώθηκε για τα τμήματα του συλλόγου. Σύμφωνα με τον παράγοντα της Ελπίδας δεν υπάρχουν μυστικά αλλά οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα του σωστού προγραμματισμού, της καλής οργάνωσης από τη διοίκηση, της σωστής επιλογής προπονητών αλλά και του οικογενειακού κλίματος που επικρατεί στο σωματείο. Για τις επιτυχίες που είχαν τα τμήματα του Α.Σ Ελπίς Αμπελοκήπων τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αλλά και τις σημαντικές διακρίσεις με πιο πρόσφατη αυτή της κατάκτησης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος από την ομάδα κορασίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων ο κ.Ταλαμπίρης επισήμανε:

 

“Δεν είναι τυχαίο αποτέλεσμα αλλά ένας προγραμματισμός και μία προσπάθεια των τελευταίων 3-4 ετών , η οποία απέδωσε καρπούς. Η Ελπίδα έχει επενδύσει σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες της, ενισχύοντας παράλληλα και τα τμήματα της με αθλητές και αθλήτριες από άλλες ομάδες. Η διοίκηση, η οποία είναι πάντα δίπλα στηρίζοντας όλη αυτή την προσπάθεια, έχει καταφέρει μέσα από την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα παιδιά και με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία χαρακτήρων με αρχές πάθος -αγωνιστικότητα, να πετύχει ένα κοινωνικό δέσιμο ομάδας -οικογένειας. Έχει καταφέρει μέσα από διαφανείς διεργασίες να φέρει τους γονείς και φίλους κοντά στην ομάδα και τους κάνει να νιώσουν σαν το σπίτι τους . Πράγμα που φάνηκε σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου”.

 

 

 

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων παίζει σύμφωνα με τον κ.Ταλαμπίρη η επιλογή προπονητών με την Ελπίδα να αναζητά έμπειρους και καταρτισμένους τεχνικούς που παράλληλα να μπορούν να μιλάνε στις ψυχές των παιδιών.

 

“Οι προπονητές μας φροντίζουμε πάντα μέσα στις δυνατότητες της ομάδας να είναι οι καλύτεροι δυνατοί για να στηρίζουν τους αθλητές μας. Φροντίζουμε από τυπικής πλευράς όλους τους να είναι πτυχιούχοι και καταρτισμένοι και από ρεαλιστικής πλευράς να μπορούν να είναι και ψυχολόγοι για να μπορούν να αναλάβουν αυτό το δύσκολοι έργο , να αγγίζουν τις ψυχές των παιδιών.

 

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ ονομαστικά σε όλους γιατί νομίζω ότι τους αξίζει για το δύσκολο έργο που κάνουν καθημερινά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιωάννη Κυλίτση, τον Γιώργο Γεωργιάδη, τον Γιώργο Τεμελούδη, τον Νίκο Ροδοπαίο, την Ελένη Αναστασιάδου Ελένη, τον Μάκη Γεροντίδης, τον Χριστόδουλο Μαλτέζος, όπως επίσης και όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια και άφησαν την υπογραφή τους. Πιστεύω ότι μόνο όταν αυτοί οι άνθρωποι δίνουν το 100% του εαυτού τους σε αυτή την προσπάθεια έρχεται το αποτέλεσμα και κρίνοντας από τα αποτελέσματα βγαίνουν τα συμπεράσματα. Κάνοντας μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε θεωρώ ήταν μια χρονιά άκρως επιτυχημένη σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η ανδρική ομάδα volley στην πρώτη της παρουσία στην Α2 κατηγορία των Εθνικών πρωταθλημάτων διέγραψε μια πολύ καλή πορεία. Το γυναικείο volley  κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ και μαζί και την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Το τμήμα κορασίδων κατέκτησε πρόσφατα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ τα τμήματα των παμπαίδων -εφήβων -νεανίδων πρωταγωνίστησαν στους τελικούς των πρωταθλημάτων τους. Όλα αυτά μαζί με την επιτυχή σύσταση του δ.σ και την ενίσχυση του με νέα μέλη (και όχι απλά μέλη αλλά με διάθεση και όραμα) μου δίνουν την άνεση να πω ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι απλά μια φούσκα είναι μια σοβαρή δουλειά που θα έχει μέλλον”.

 

Παράλληλα ο Άγγελος Ταλαμπίρης θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν ώστε η χρονιά να τελειώσει ιδανικά για τον σύλλογο:

 

“Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του συλλόγου Απόστολο Σταυρίδη για την στήριξη τη χρονιά που πέρασε αλλά και για αυτή που έρχεται αλλά κυρίως για τον ανιδιοτελή χαρακτήρα του, καθώς και όλο το δ.σ. Του συλλόγου, τους χορηγούς μας που με τόση αγάπη μας στηρίζουν τα τελευταία χρόνια και είναι κοντά μας όχι απλά σαν χορηγοί αλλά και σαν άνθρωποι. Τον τεχνικό διευθυντή και ψυχή του Συλλόγου Ιακωβίδη Ιάκωβο, έναν άνθρωπο που έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη ζωή του για αυτά τα παιδιά στηρίζοντας όλα τα τμήματα είτε έμμεσα είτε άμεσα.  

 

Την τοπική αρχή που μας δίνει τις βάσεις πάνω στις οποίες χτίζουμε τα όνειρα μας. Τους γονείς και φίλους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, που είναι μακριά μας όταν χρειάζεται για να κάνουμε το έργο μας αλλά και κοντά μας όταν τους χρειαζόμαστε για να μας βοηθάνε. Τους αθλητές μας που έχουν καταλάβει τον αγώνα που κάνουμε και έρχονται κοντά μας δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

 

Στόχος μας για αυτά τα παιδιά είναι να έχουν χαράξει μέσα στο μυαλό τους το σήμα ή το όνομα της Ελπίδας όχι απλά σαν μια ομάδα αλλά σαν ένα όραμα. Σαν ένα μαξιλάρι στήριξης και όποτε μιλάνε για την ΕΛΠΙΔΑ να μιλάνε για κάτι που τους δίνει πραγματικά ΕΛΠΙΔΑ και στο μέλλον να είναι κομμάτι του συλλόγου είτε ως προπονητές, είτε ως παράγοντες , είτε ως νέοι χορηγοί , είτε ως νέοι γονείς και φίλοι του συλλόγου. Τελειώνοντας να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους αν και κάποιοι θα κάνουν μικρό καλοκαίρι και για τη νέα χρονιά η Ελπίδα να αγγίζει τους στόχους της ακριβώς όπως έκανε και στην προηγούμενη”.