Σε μία όμορφη εκδήλωση στο κατάμεστο «Ι. Λεμονίδης» πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της πίτας της Ελπίδας Αμπελοκήπων, το μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου. Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, από τις ακαδημίες αλλά και από τα μεγαλύτερα τμήματα, προπονητές, διοικητικά στελέχη, γονείς, χορηγοί της Ελπίδας, αλλά και πλήθος επισήμων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ανέδειξαν τον ισχυρό αθλητικό και κοινωνικό ρόλο του συλλόγου, που μετρά πλέον 62 χρόνια προσφοράς στη νεολαία της Θεσσαλονίκης και αριθμεί σήμερα 500 παιδιά στα 33 τμήματά του.

Έπειτα από τον καθαγιασμό της πίτας από τον πατέρα Νικηφόρο, χαιρετισμό απεύθυνες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣ Ελπίς Άγγελος Ταλαμπίρης, δεδομένης της απουσίας του προέδρου κ. Απόστολου Σταυρίδη λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, που υπογράμμισε ότι η Ελπίδα θα λάβει για άλλη μία χρονιά από τον Δήμο την υψηλότερη επιχορήγηση μεταξύ όλων των αθλητικών - πολιτιστικών φορέων. Πρόσθεσε, μάλιστα, μέσα σε επευφημίες, ότι προσεχώς θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αντικατάσταση του δαπέδου στο «Ι. Λεμονίδης», με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συγχρηματοδότηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η πρώτη τιμητική βράβευση συγκέντρωσε και τα περισσότερα χειροκροτήματα, καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου τίμησαν τη μνήμη του Ιωάννη Λεμονίδη, του πρωταθλητή της άρσης βαρών και ήρωα πυροσβέστη ο οποίος έχασε τη ζωή του στο καθήκον αλλά παραμένει φωτεινό παράδειγμα και βρίσκεται πάντοτε στην σκέψη όλων. Την πλακέτα παρέλαβε η σύζυγος του εκλιπόντος, από τα χέρια της οικογενειακής της φίλης, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και χρυσής Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου, που μίλησε ιδιαίτερα συγκινημένη για τον Ιωάννη Λεμονίδη και την οικογένειά του. 

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ από την κοπή πίτας του συλλόγου στην σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε η βράβευση των κύριων χορηγών του ΑΣ Ελπίς, που με την πολύτιμη στήριξή τους συμβάλλουν στην επιτυχία των ομάδων μας: 

- Από το Φροντιστήριο «Διακρότημα», η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια σπουδών του Φροντιστηρίου στους Αμπελοκήπους κα Λίνα Μιρζογιάν βραβεύθηκε διά χειρός του Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου και του αρχηγού της ανδρικής ομάδας μπάσκετ Δημήτρη Τσιβεριώτη 

- Από το καφέ-μπαρ “Bad Habit, ο ιδιοκτήτης κ. Κοσμάς Καγκάνης βραβεύθηκε διά χειρός του Γενικού Γραμματέα του συλλόγου  Άγγελου Ταλαμπίρη και της αρχηγού της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Μελίνας Παντελίδου 

- Από την κτηματομεσιτική εταιρεία ARCUS Real Estate, ο ιδιοκτήτης κ. Χρήστος Μπουρνουξούζης βραβεύθηκε διά χειρός του μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου Άκη Ιακωβίδη και του αρχηγού της ανδρικής ομάδας βόλεϊ Θοδωρή Μάρτση 

- Από την εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου KYANA, ο ιδιοκτήτης κ. Γιάννης Βασιλειάδης βραβεύθηκε διά χειρός του Αντιπροέδρου του συλλόγου Κώστα Παπαγεωργίου και της αρχηγού της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Μαίρης Νάντσου 

Στην συνέχεια τιμήθηκαν για τις μεγάλες περσινές επιτυχίες τους η γυναικεία ομάδα βόλεϊ, που κέρδισε την άνοδο στην Pre League, καθώς και η ομάδα βόλεϊ νεανίδων, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2021-2022 για να ακολουθήσει η κοπή της πίτας. Εκτός από τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, τη διοίκηση, τους προπονητές και το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό της Ελπίδας, ένα κομμάτι περίμενε και καθέναν από τους επίσημους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ήταν, μεταξύ άλλων:

- Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου

- Η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου 

- Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αλέξανδρος Κουσενίδης 

- Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Απόστολος Φουκίδης

- Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κυριάκος Αβραμίδης

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γεώργιος Καζαντζίδης 

- Η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αγγελική Σεμερτζίδου

- Ο Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, Νίκος Σουσλόγλου 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλος Κεσόγλου 

- Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γεώργιος Κυριλλίδης 

- Η Δημοτική Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Μαρία Χαραλαμπίδου Καϊκατζάνη 

- Η Δημοτική Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κική Ζωναρέλη 

- Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κωνσταντίνος Ηλίας

- Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, Γιάννης Χαλκίδης

- Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, Θωμάς Πάντσης

- Ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, Κωνσταντίνος Καραμπέρας

- Η Διευθύντρια του Γραφείου Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Μάγδα Ρουσσέτη

- Ο πολιτευτής Σίμος Κουπελόγλου  

- Ο τέως Υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης

- Ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΘ, Νίκος Δατσέρης

- Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Γιάννης Τσουνής 

- Ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ, Κώστας Χαριτωνίδης

- Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΠΕΒΕΘ, Σωτήρης Δεληκωστίδης 

- Ο πρώην προπονητής του συλλόγου μας, επί σειρά δεκαετιών, Γιάννης Κυλίτσης 

Επιπλέον, χαιρετισμό απέστειλαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρασίνου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Βασίλης Μανωλόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Μανώλης Ιωαννίδης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Η λαμπρή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες ευχές όλων για το έτος 2023, ώστε η Ελπίδα να συνεχίσει να προοδεύει και οι αθλητές και αθλήτριές της να έχουν υγεία και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα! 


Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ από την κοπή πίτας του συλλόγου στην σελίδα μας στο Facebook