Ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη συνεργασίας με τη διεθνώς καταξιωμένη Βόσνια Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς, η οποία προστίθεται στο επιτυχημένο προπονητικό επιτελείο των Ακαδημιών Βόλεϊ του συλλόγου μας, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στην επόμενη γενιά αθλητριών και να ανεβάσει τις Ακαδημίες της Ελπίδας σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Προερχόμενη από μία σπουδαία σχολή του βόλεϊ, η 31χρονη Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες εκπροσώπους της χώρας της την τελευταία δεκαετία, καθώς διετέλεσε μέλος της Εθνικής Γυναικών της Βοσνίας από το 2008 και αρχηγός της στην συνέχεια. Με το ήθος και την αγωνιστικότητά της, καθ’ όλη την σταδιοδρομία της, κέρδισε την εκτίμηση όσων την έχουν γνωρίσει στον χώρο του βόλεϊ.

Ως αθλήτρια, έπειτα από σημαντική καριέρα σε διάφορες ομάδες της πατρίδας της, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2015 και αγωνίστηκε διαδοχικά στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό (Α1), στον Αίαντα Ευόσμου (Α1), στη Λαμία (Pre League), στον Άρη (Α1 Κατηγορία) και πέρσι στην Ελπίδα, έχοντας καθοριστική συμβολή στη θριαμβευτική πορεία και στην άνοδο της ομάδας μας στην Pre League.

Παράλληλα, έκανε τα πρώτα της βήματα ως προπονήτρια. Απέκτησε στη Βοσνία τον πανεπιστημιακό τίτλο της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και κατά την παρουσία της στην Ελλάδα εργάστηκε στις Ακαδημίες του Αίαντα Ευόσμου ταυτόχρονα με την αγωνιστική θητεία της εκεί. Επιπλέον, την τελευταία διετία υπήρξε προπονήτρια των μικρών αθλητριών του Αετού Φιλύρου, για να ενταχθεί πλέον στο προπονητικό δυναμικό της Ελπίδας.

Καλωσορίζουμε ξανά την Σάνια στον σύλλογό μας, αυτή τη φορά με την ιδιότητα της προπονήτριας, και της ευχόμαστε καλή αρχή στα νέα της καθήκοντα και στην προσπάθεια για ανάδειξη των μελλοντικών αστεριών του αθλήματος!