Δυνατές εμπειρίες και ανεκτίμητες στιγμές, ακόμα και για μία αθλήτρια καταξιωμένη όπως η ίδια, περιλάμβανε η χρονιά που φεύγει για την Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς, η οποία τίμησε με την παρουσία της την Ελπίδα Αμπελοκήπων και συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση της ανόδου στην Pre League Γυναικών.

Η πρώην αρχηγός της εθνικής Βοσνίας έκανε τον δικό της απολογισμό για τη αγωνιστική περίοδο 2021-2022, που ολοκληρώθηκε με τον ομορφότερο τρόπο για τις «πράσινες».

«Όταν ξεκινήσαμε πέρσι και είδα ότι θα έχω νεαρά κορίτσια για συμπαίκτριες, έκανα αρχικά κάποιες δεύτερες σκέψεις για το αν όντως θα καταφέρναμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Όσο περνούσε όμως ο καιρός και έβλεπα τις συμπαίκτριές μου στις προπονήσεις, κατάλαβα ότι βρίσκομαι σε μία νεανική αλλά πολύ ταλαντούχα ομάδα. Ταυτόχρονα, διαπίστωνα πόσο καλός και σπουδαίος είναι ο προπονητής μας, Γιώργος Γεωργιάδης. Μετά από όλα αυτά που έβλεπα, πλέον ήμουν σίγουρη ότι με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και με την καθοδήγηση του κόουτς θα φτάναμε στον στόχο της ανόδου. Στο τέλος, δηλαδή, τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα από ό,τι περίμενα!», τόνισε η Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς, προτού αναφερθεί στο καθοριστικό τελευταίο παιχνίδι, απέναντι στον Φιλαθλητικό Πρέβεζας στο κατάμεστο «Ι. Λεμονίδης»:

«Όλο το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο. Εκτός από την Πρέβεζα, υπήρχαν και άλλες ομάδες που μας είχαν κοντράρει δυνατά. Το τελευταίο παιχνίδι, όμως, έμοιαζε με τελικό. Με τον προπονητή μας είχαμε ετοιμαστεί πολύ καλά, ειδικά στο κομμάτι της τακτικής, και είχαμε μόνο “θετικό” άγχος. Μπήκαμε δυνατά από τον πρώτο πόντου, παίρνοντας πολλή δύναμη από τον κόσμο, που ήταν ο έβδομος παίκτης για την ομάδα μας. Μέσα στην έδρα μας, με αυτή την καταπληκτική ατμόσφαιρα, δεν γινόταν να χάσουμε.
Πανηγυρίσαμε την άνοδο στην Pre League και το γιορτάσαμε όλοι μαζί στο γήπεδό μας, με χαμόγελα, ευτυχία και συναίσθημα! Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, απερίγραπτη και ανεκτίμητη! Όλο αυτό ήταν και ένα παράδειγμα ότι με ομαδική δουλειά και στήριξη από τον κόσμο, κάθε όνειρο της ομάδας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η σπουδαία βολεϊμπολίστρια υπογράμμισε επίσης το οικογενειακό κλίμα και την άριστη οργάνωση που συνάντησε στην Ελπίδα, στοιχεία που κάνουν αυτόν τον σύλλογο ξεχωριστό:
«Από τη φετινή χρονιά θα μου μείνει αξέχαστη και η στήριξη που είχαμε από τη διοίκηση της ομάδας. Οι άνθρωποι της Ελπίδας βρίσκονταν από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία στο πλευρό μας, μας έκαναν να νιώσουμε οικογένειά τους. Πίστευαν σ’ εμάς, μας φρόντισαν και μας αγάπησαν με όλη τους την καρδιά. Αυτό φαινόταν εντός και εκτός γηπέδου. Γι’ αυτό τον λόγο μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ τυχερή που επέλεξα και έπαιξα σε αυτόν τον σύλλογο, που έχει όλο το πακέτο, σε επαγγελματικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο!»