Τη νίκη με 3-0 σετ, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, πανηγύρισαν οι Νεάνιδες της Ελπίδας Αμπελοκήπων απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών για την 2η αγωνιστική του Final Four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μία θέση στην τριάδα των μεταλλίων και διατηρώντας μαθηματικές πιθανότητες ακόμα και για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Πάτρας και μπροστά στους ενθουσιώδεις φιλάθλους που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων, οι «πράσινες» δυσκολεύτηκαν στο πρώτο σετ, το οποίο πήραν με ένα σερί 4-0 στο φινάλε και με την Γκιζάρη να γράφει το 25-22 με άσο.
Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου ισορροπημένο μέχρι τα μισά, αλλά στην συνέχεια οι αθλήτριες του Γιώργου Γεωργιάδη ξέφυγαν, δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας (24-17) και έφτασαν στο 25-20 με πλασέ της Τριανταφύλλου έπειτα από μια εντυπωσιακή φάση διαρκείας.
Στα πράσινα βάφτηκε και το τρίτο σετ, στο οποίο η ομάδα μας απέκτησε από νωρίς προβάδισμα και οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Το τελικό 25-18 ήρθε με επίθεση της Σιχλετίδη-Κλείτσα, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, που με την αγωνιστική αλλά και την συνολική παρουσία της στη διοργάνωση αναδεικνύει το αθλητικό πνεύμα, το οποίο και μας ενώνει.

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά, μέσα από το κανάλι της ΕΟΠΕ στο YouTube: https://youtu.be/z6iRcD1AvXU 

Τα σετ: 25-22, 25-20, 25-18.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Στάικου, Τριανταφύλλου, Μανικάκη, Τσιουκάλα, Ρουμπάκη, Βασιλειάδου / Σιάκη (λ), Σαουλίδου (λ), Γκιζάρη, Ταυλίκου, Δουμπάρατζη, Σιχλετίδη-Κλείτσα, Ξεφτέρη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Καγιαλή): Κούρκουλου, Μπένου, Α. Μπρούμα, Σπυροπούλου, Στεφανίδη, Χ. Μπρούμα / Σιδεράκη (λ), Κουραχάνη (λ), Δέμη, Μελ. Πόλη, Μαρ. Πόλη, Λιοφάγου.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του ΑΟ Μαρκόπουλου με 3-1 στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, διαμορφώνει τη βαθμολογία ως εξής, έπειτα από δύο αγωνιστικές:
1. ΠΑΟΚ 5 β.
2. Ελπίδα Αμπελοκήπων 4 β.
3. ΑΟ Μαρκοπούλου 3 β.
4. Απόλλων Πατρών 0 β.

Αύριο, Κυριακή 01/05, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Απόλλωνα Πατρών (15:00) και σε περίπτωση νίκης θα σφραγίσει τον τίτλο, ενώ σε ενδεχόμενο ήττας του «Δικεφάλου» η πρωτιά θα κριθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα της Ελπίδας με τον ΑΟ Μαρκοπούλου (17:30), η νικήτρια του οποίου θα κατακτήσει σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον τη 2η θέση.