Η Θεσσαλονίκη και οι Αμπελόκηποι ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις κορυφαίες εκπροσώπους της νέας γενιάς του ελληνικού βόλεϊ, που θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ20 (Νεανίδων), από την Παρασκευή 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 1 Μαΐου.

«Οικοδεσπότης» της τελικής φάσης θα είναι ο ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων, με συνδιοργανωτές την Ε.Ο.Π.Ε. και τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, σε μία διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης ο ΠΑΟΚ, ο ΑΟ Μαρκοπούλου και ο Απόλλων Πατρών.

Οι αγώνες της 1ης ημέρας θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πολίχνης και της 2ης και της 3ης ημέρας στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το επίσημο κανάλι της Ε.Ο.ΠΕ. στο YouTube.

«Ο σύλλογός μας ήταν ο πρώτος που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανάληψη της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με ξεκάθαρη πρόταση και χαιρόμαστε που θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στην πόλη μας τις κορυφαίες ομάδες από όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που μας εμπιστεύθηκε την οργανωτική ευθύνη, όπως και τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την υποστήριξή του, αλλά και τον ΠΑΟΚ που ανέλαβε την κάλυψη μέρους των εξόδων των ομάδων της Νότιας Ελλάδας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣ Ελπίς και έφορος του τμήματος βόλεϊ Νεανίδων, Άγγελος Ταλαμπίρης, ο οποίος συμπλήρωσε:
«Έχουμε προετοιμαστεί ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας σε όλες τις αποστολές και να φέρουμε εις πέρας τη διοργάνωση με απόλυτη οργανωτική επιτυχία, όπως και όλες τις προηγούμενες που είχαμε αναλάβει στο παρελθόν, αφήνοντας όλες τις αποστολές ικανοποιημένες. Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία μίας πραγματικής γιορτής για το βόλεϊ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Να απολαύσουν όλες οι αθλήτριες αυτή την αγωνιστική εμπειρία και ας κερδίσει ο καλύτερος!»

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, υπογράμμισε την πολλαπλή υποστήριξη του Δήμου προς την Ελπίδα και προς όλη την αθλητική οικογένεια των Αμπελοκήπων:
«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης συμμετέχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Υποστηρίζει με κάθε τρόπο την Ελπίδα όλα αυτά τα χρόνια και φέτος ειδικά βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, ύστερα από πολύχρονους αγώνες και διεκδικήσεις, να πετύχει την παραχώρηση έκτασης 9.700 τετραγωνικών μέτρων, στα οποία υπάρχει το Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων “Μέγας Αλέξανδρος” και το γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα “Απόστολος Αστρινίδης”. Αυτή την στιγμή έχουν αποπερατωθεί και μένουν οι συνδέσεις με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας δύο κλειστά γυμναστήρια στους Αμπελόκηπους, ένα στο τέρμα της οδού Πλαστήρα και ένα στην οδό Γεννηματά. Έτσι ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης διαθέτει τα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια από όλους τους Δήμους».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Μανώλης Ιωαννίδης, τόνισε: «Ο Δήμος μας στηρίζει τον αθλητισμό και είναι χαρά μας που φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση. Θα είμαι παρών στην εξέδρα και θα χειροκροτήσουμε όλες τις ομάδες και ακόμα περισσότερο την Ελπίδα».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Νεανίδων:

Παρασκευή 29 Απριλίου | 1η αγωνιστική (Δ.Α.Κ. Πολίχνης)
18:00: Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΠΑΟΚ
20:30: Απόλλων Πατρών - ΑΟ Μαρκοπούλου

Σάββατο 30 Απριλίου | 2η αγωνιστική (Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων)
16:00: ΑΟ Μαρκοπούλου - ΠΑΟΚ
18:30: Απόλλων Πατρών - Ελπίδα Αμπελοκήπων

Κυριακή 1 Μαΐου | 3η αγωνιστική (Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων)
15:00: ΠΑΟΚ - Απόλλων Πατρών
17:30: Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΑΟ Μαρκοπούλου