Η τεράστια προσπάθεια των Παίδων της Ελπίδας Αμπελοκήπων δεν είχε ως ανταμοιβή μία ακόμα μεγαλύτερη διάκριση πέρα από την συμμετοχή τους στο Final Four του Πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ, όπου άγγιξαν το μετάλλιο αλλά το έχασαν στις λεπτομέρειες, στο καθοριστικό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η νεανική ομάδα του Χρήστου Μπαλάσκα ηττήθηκε στο τάι μπρέικ, έπειτα από έναν απόλυτα μοιρασμένο αγώνα, ο νικητής του οποίου θα κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο στο Final Four και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές στα σετ, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε ισάριθμες περιπτώσεις και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου το 8-5 μετατράπηκε σε 8-11, αλλά η ομάδα μας αντεπιτέθηκε και είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, προτού τελικά υποκύψει με 14-16.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στους παίκτες της Ελπίδας, τόσο για την σημαντική επιτυχία της πρόκρισης και της συμμετοχής τους στο Final Four όσο και για το μαχητικό πνεύμα που έδειξαν, αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Η αναμέτρηση μεταδόθηκε διαδικτυακά από το κανάλι της ΕΠΕΣΘ στο YouTube: https://youtu.be/BzWyJE5xLRQ

Τα σετ: 25-23, 16-25, 29-27, 13-25, 14-16.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Μπαλάσκας): Σταμάτης, Ελευθεριάδης, Στάικος, Κλεανθίδης, Τζιάφας, Γκανελας, Στεργίου (λ), Καραγιάννης (λ), Ιατρού, Στέφος, Κεφαλάς.

ΠΑΟΚ (Γκουτσίδης): Μαλετζίδης Μ., Ευαγγελίδης, Παντζάκης Αθ., Μαλετζίδης Φ., Παντζάκης Π., Μπάρτζας. Διαιτητές: Μπέλλος Ε., Καπλάνης, Ρορρου.