Δεν «βγήκε» για τις Νεάνιδες της Ελπίδας το παιχνίδι με τον Ναύαρχο Βότση, με συνέπεια να γνωρίσουν ήττα με 3-0 σετ στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», για τη 2η αγωνιστική του Final Four του Πρωταθλήματος ΕΠΕΣΘ.

Οι «πράσινες» ήθελαν τη δεύτερη νίκη και κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια, για την οποία είναι άξιες συγχαρητηρίων, μολονότι αυτή δεν στάθηκε αρκετή απέναντι σ’ έναν πολύ δυνατό και πιο έμπειρο αντίπαλο. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, όμως, η νεανική ομάδα μας έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει και ότι θα έχει ως σύμμαχο τον χρόνο. 

Οι αθλήτριες του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν εκτός ρυθμού στο 1ο σετ, κάνοντας αρκετά λάθη, αλλά εμφανίστηκαν όπως πρέπει στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Παρότι μάλιστα έχασαν το αρχικό πλεονέκτημά τους (το υπέρ τους 11-6 μετατράπηκε σε 12-17) βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να πλησιάσουν στον πόντο (21-22), έστω και χωρίς να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.
Παρόμοιο φινάλε είχε και το 3ο σετ, στο οποίο η Ελπίδα επέστρεψε από το «-8» και ισοφάρισε σε 23-23 με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά στους κρίσιμους τελευταίους πόντους έλειψε η ψυχραιμία που θα χάριζε στην ομάδα ένα σετ που θα δικαιούταν.

Έπειτα από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο Ναύαρχος Βότσης έφτασε τους 6 βαθμούς και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά, ενώ η Ελπίδα και ο ΠΑΟΚ ισοβαθμούν με 3 βαθμούς και ο Άρης έχει 0 βαθμούς.

Για την ομάδα μας όλα είναι ανοιχτά και πλέον θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη (Τετάρτη 01/02, 21:00, LIVE STREAM: https://youtu.be/4nJhtTmpZPs), προκειμένου να εξασφαλίσει κατ’ ελάχιστον μία θέση στην τριάδα και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας με τον Ναύαρχο Βότση μεταδόθηκε «ζωντανά» από την ΕΠΕΣΘ στο YouTube: https://youtu.be/0tkvOCyxu-U

Τα σετ:
25-13, 25-21, 25-23.

ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ (Βαλσαμίδης): Τριλυράκη, Σκουλούδη, Ζαφειρίου, Καρακαβίδου, Καραντάκη, Κεραμιτσοπούλου / Παρασκευοπούλου (λ), Κυρμανίδου (λ), Κωστίκου, Εξιόγλου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Στάικου, Τριανταφύλλου, Γκιζάρη, Τσιουκάλα, Δουμπάρατζη, Βασιλειάδου / Σιάκη (λ), Σαουλίδου (λ), Μανικάκη, Ρουμπάκη, Ε. Μπαλούτη.

Στο άλλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη με 3-0 σετ (25-20, 25-19, 25-22).

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας:

3η αγωνιστική | Τετάρτη 02/02
19:00: Ν. Βότσης - ΠΑΟΚ (LIVE STREAM: https://youtu.be/D6J4i4Tvla8)
21:00: Άρης - ΑΣ Ελπίς (LIVE STREAM: https://youtu.be/4nJhtTmpZPs)