Την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων μπάσκετ, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσαν η ΕΟΚ και η ΕΚΑΣΘ, μεταθέτοντας κατά δύο εβδομάδες κάθε προγραμματισμένη αγωνιστική δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Με την ευχή ότι το 5ο επιδημικό κύμα του κορονοϊού θα είναι και το τελευταίο και μετά από τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (03/01) με τις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, αλλά και με άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε τη μετάθεση των επίσημων αγωνιστικών δραστηριοτήτων των Εθνικών πρωταθλημάτων κατά δύο εβδομάδες.

Η αγωνιστική του διήμερου 8-9/1 με την οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί το κάθε πρωτάθλημα, μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 22-23/1, παρατηρώντας φυσικά την εξέλιξη των δεδομένων σε όλη τη χώρα μέχρι τότε. Στη μετάθεση δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσημες, ήτοι με διαιτητές και γραμματεία, φιλικές αναμετρήσεις, αφού είναι βασικό ζητούμενο η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.
Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σε όλα τα σωματεία για κάθε διευκρίνιση ή βοήθεια που θα χρειαστούν. Εκφράζει δε, την εμπιστοσύνη της στην υπευθυνότητα όλων των ανθρώπων των σωματείων και τη βεβαιότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προστασίας προκειμένου η επιστροφή στη δράση να είναι εφικτή το συντομότερο δυνατόν.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΘ: 

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. συντασσόμενο με την κατευθυντήρια απόφαση της Ε.Ο.Κ. αλλά και με έντονη την κοινωνική ευθύνη για την υγεία όλων, εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης έξαρσης του covid-19 και ειδικότερα της μετάλλαξης Ο, αποφασίζει την μετάθεση όλων των πρωταθλημάτων της Ένωσης κατά δύο εβδομάδες.

Έτσι η αγωνιστική 7-12/01/2022 με την οποία συνεχίζονταν όλα τα πρωταθλήματα μετατίθεται για 20-26/01/2022, παρακολουθώντας φυσικά την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων και ακολουθούν στη συνέχεια οι υπόλοιπες αγωνιστικές, μεταθέτοντας έτσι τη λήξη όλων των πρωταθλημάτων κατά δύο εβδομάδες.

Σε ότι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό. Ακόμη παρακαλούμε όπως οι ομάδες αποφύγουν τους φιλικούς αγώνες, διότι το ζητούμενο με την παραπάνω απόφαση είναι η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.

Η Ένωση για οποιοδήποτε θέμα και διευκρίνιση είναι στη διάθεση των Σωματείων. Δηλώνει δε την εμπιστοσύνη της στην υπευθυνότητα όλων των ανθρώπων των σωματείων και τη βεβαιότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προστασίας προκειμένου η επιστροφή στη δράση να είναι εφικτή σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο.

Σημείωση: Για το εφηβικό πρωτάθλημα και τις σφιχτές ημερομηνίες ολοκλήρωσής του λόγω του πανελληνίου, θα αποφασιστεί ενδεχομένως η τέλεση εμβόλιμων αγωνιστικών.

Με την ευχή να είμαστε πρωτίστως όλοι υγιείς για να απολαύσουμε το μπάσκετ που αγαπάμε!