Σπουδαία νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών πανηγύρισε η Ελπίδα Αμπελοκήπων στο Ασβεστοχώρι, όπου έκανε την ανατροπή απέναντι στη γηπεδούχο Νέα Γενεά με 3-1 σετ!

Σ’ έναν αγώνα που αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα, η ομάδα μας έδειξε ξανά δείγματα των αρετών της και έβγαλε νοκ άουτ έναν αξιόμαχο αντίπαλο, παίρνοντας τη νίκη με 3-1, ακριβώς όπως είχε συμβεί και στον πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων στο ίδιο στάδιο για την Α2 Γυναικών.

Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο για τις «πράσινες», που προηγήθηκαν στο πρώτο σετ αλλά δεν μπόρεσαν να το κάνουν δικό τους. Ωστόσο, η αντεπίθεσή ξεκίνησε στο δεύτερο σετ, όπου βρέθηκαν στο «-6» αλλά αντέδρασαν δυναμικά και τελικά το κέρδισαν καθαρά (20-25). Με το ίδιο σκορ κατέκτησαν και το τρίτο σετ οι αθλήτριες του Γιώργου Γεωργιάδη, κρατώντας όμως το καλύτερο για το τέλος:
Το τέταρτο σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ,  όπου η Ελπίδα έχασε προσωρινά το προβάδισμα (23-21 από 19-21), απάντησε με δικό της σερί φτάνοντας στο πρώτο ματς μπολ (23-24), άντεξε στην τελική αντεπίθεση των γηπεδούχων (25-24) και είπε την τελευταία λέξη, με την Κοσμά να κερδίζει τον νικητήριο πόντο (25-27), που έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς!

Χάρη στη νίκη της, η Ελπίδα προκρίθηκε στη 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης, μαζί με τις Ακαδημίες Πρωταθλητών και τη ΧΑΝΘ, οι οποίες επικράτησαν στα υπόλοιπα ζευγάρια. Μία από αυτές θα προκριθεί εν τέλει στη φάση των «16», μέσα από την ακόλουθη διαδικασία:
Οι τρεις ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα για να σχηματιστεί ένα νέο ζευγάρι, που θα δώσει νοκ άουτ αγώνα στις 5 Ιανουαρίου. Η νικήτρια αυτού του αγώνα θα αναμετρηθεί στην συνέχεια (στις 12 Ιανουαρίου) με την ομάδα που θα έχει περάσει χωρίς παιχνίδι, ώστε να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τον γύρο των «16».

Τα σετ: 25-21, 20-25, 20-25, 25-27.

ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ: Μπίτση, Σ. Κώστογλου, Σταυρίδη, Δαμιανίδου, Στ. Κώστογλου, Κόλλια / Φούρα (λ), Παλτιμσίζογλου (λ), Γεράνη, Καραϊσαρλή, Μπουρλή, Καντίδου.

ΑΣ ΕΛΠΙΣ: Παντελίδου, Σουπιώνη, Παπάζογλου, Κόγιτς-Τζούριτς, Κοσμά, Σκουλούδη / Ρουμπάκη (λ), Στεργιάκη (λ), Αθανασιάδου, Βασιλειάδου, Ράντοβιτς, Τριανταφύλλου, Κεσεσίδου.

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα Νέας Γενεάς - Ελπίδας στο YouTube: https://youtu.be/fQDHNY-glFM