Η επιβλητική νίκη επί του ΟΦΗ, η πρώτη στους Αμπελοκήπους για τη νεοφώτιστη Ελπίδα, εκτόξευσε την αυτοπεποίθηση του Εξόσε Ιλουόνι και των συμπαικτών του, που πλέον μπορούν να σκέφτονται με μεγαλύτερη αισιοδοξία τα πλέι άουτ και την προσπάθεια παραμονής της ομάδας στη Volley League.

Ο 30χρονος κεντρικός από τη Δημοκρατία του Κονγκό ήταν από τους πρωταγωνιστές των «πράσινων» στην ιστορική εντός έδρας επικράτησή τους, που δημιουργεί νέα δεδομένα για την συνέχεια του πρωταθλήματος από ψυχολογικής άποψης:
«Έχουμε μία νεανική ομάδα και σίγουρα μπορούμε να πάμε καλύτερα από ό,τι έχουμε δείξει έως τώρα. Μετά τη νίκη μας απέναντι στον ΟΦΗ, αισθανόμαστε ότι οι πιθανότητές μας να παραμείνουμε στη μεγάλη κατηγορία έχουν αυξηθεί. Αν από εδώ και πέρα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στις προπονήσεις και στους αγώνες, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο Ιλουόνι μίλησε και για τις ατομικές διακρίσεις που έχει πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο είναι ο κορυφαίος τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτο αριθμό ολοκληρωμένων μπλοκ:
«Για μένα, είναι σαν θαύμα το ότι βρίσκομαι στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους μπλοκέρ του πρωταθλήματος και ότι έχω επιλεγεί δύο φορές στην καλύτερη επτάδα της αγωνιστικής. Δεν είναι εύκολο να διακρίνεσαι στις ατομικές κατηγορίες, όταν παίζεις σε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, όπου αναπόφευκτα γίνονται αρκετά λάθη σε κάθε αγώνα. Μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα και με τη βοήθεια των συμπαικτών μου πιστεύω ότι θα το πετύχω στην συνέχεια της πορείας μας».

Τέλος, αναφερόμενος στην προσεχή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή (01/03) στις 15:30 στο κλειστό του Αγίου Θωμά (LIVE STREAM στο κανάλι YouTube της Volley League) για τη 15η αγωνιστική, ο Κονγκολέζος κεντρικός δήλωσε:
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού και είναι δεδομένο ότι οι πιθανότητές μας να πάρουμε βαθμούς θα είναι μικρή. Είναι, όμως, για μας μία καλή ευκαιρία να παίξουμε ελεύθερα, να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε απέναντι σ’ έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο και να βελτιωθούμε ενόψει των επόμενων βημάτων μας στα πλέι άουτ».