ΠΡΟΣ ΕΣΑΠ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη «φιλοξενία» του Ηρακλή

Το ΤΑΑ Ελπίς Αμπελοκήπων εκφράζει την απογοήτευση και αγανάκτησή του για την απαράδεκτη «φιλοξενία» εκ μέρους του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα μας για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.

Η ομάδα μας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (01/02) στο κλειστό της Μίκρας για την προγραμματισμένη προπόνησή της (09:00 - 10:00), για να διαπιστώσει όμως ότι ο γηπεδούχος Ηρακλής δεν είχε καλύψει τις μίνιμουμ υποχρεώσεις του και δεν είχε φροντίσει για τις κατάλληλες συνθήκες που οφείλει να παρέχει στη φιλοξενούμενη ομάδα: Ο αγωνιστικός χώρος ήταν απροετοίμαστος, τα φιλέ δεν ήταν «στημένα», δεν υπήρχαν μπουκάλια με νερό και, το κυριότερο, δεν υπήρχαν μπάλες για την προπόνησή μας.

Θα πρέπει οι άνθρωποι που εκπροσωπούν σήμερα το τεράστιο μέγεθος που λέγεται Ηρακλής, να συνειδητοποιήσουν ότι η συμπεριφορά σου είναι εκείνη που σε κάνει να θεωρείσαι μεγάλη ομάδα. Για να μπορείς να λέγεσαι «Αυτοκράτορας», οφείλεις να διαθέτεις τουλάχιστον τα βασικά στοιχεία οργάνωσης και σεβασμού προς τους άλλους συλλόγους και τελικά προς το ίδιο το άθλημα που όλοι καλλιεργούμε.

Εξίσου απογοητευτικές ήταν οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, στον οποίο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και αναγκαστήκαμε όλοι μας να αναπνέουμε την περίεργη μυρωδιά των τσιγάρων που κάπνιζαν διάφοροι περιφερόμενοι «φίλαθλοι», ακόμα και δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να υπάρξει καμία ευαισθητοποίηση από τους αρμόδιους. Τους το επισημάναμε, το παραδέχθηκαν αλλά δεν έπραξαν τίποτε απολύτως. 

Προς αποφυγή παρερμηνειών, ξεκαθαρίζουμε πως όλα τα παραπάνω δεν είχαν καμία σχέση με την έκβαση του αγώνα και με τη δίκαιη νίκη του Ηρακλή, την οποία αναγνωρίζουμε.

Είναι η πρώτη και ελπίζουμε η τελευταία φορά, στην σύντομη μέχρι στιγμής διαδρομή μας στο πρωτάθλημα της
Volley League, που υποχρεωνόμαστε να εκδώσουμε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας σε βάρος της διοίκησης άλλου σωματείου. Ο «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων δεν είναι κάτι που εκφράζει το αθλητικό μας ήθος, το οποίο φροντίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων και όπου αλλού βρεθεί η ομάδα μας. Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια στην κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας σεβασμού προς την ομάδα μας και προς το ίδιο το άθλημά μας. Ελπίζουμε αυτή η παρέμβαση να γίνει αφορμή, ώστε οι εμπλεκόμενοι να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διορθώσουν τα όποια σφάλματά τους από εδώ και πέρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ: Σταυρίδης Απ.
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μυλωνά Ευδ.