Δύο μήνες αφότου άφησε την πατρίδα του, Αργεντινή, για τη Volleyleague και τη Θεσσαλονίκη, ο Τομάς Ντιλέο τονίζει πως έχει βρει ό,τι ακριβώς περίμενε στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, η οποία με τη βοήθεια των φιλάθλων θα κυνηγήσει την πρώτη της νίκη κόντρα στην Κηφισιά, το Σάββατο (23/11) στις 17:00, στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων, για την 4η αγωνιστική της Volleyleague.
 
«Περιμένουμε με μεγάλο κίνητρο και συγκέντρωση το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κηφισιά, για να φανεί η βελτίωσή μας και η δουλειά που κάνουμε. Το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν δύσκολο για εμάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποιους παραπάνω βαθμούς, αλλά το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο και θα μπορέσουμε να ξαναπαίξουμε με τους ίδιους αντιπάλους διεκδικώντας κάτι περισσότερο στο β’ γύρο. Από εδώ και πέρα, η ομάδα μας θα δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, επειδή αρχίζουμε να γνωριζόμαστε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προπονούμαστε πολύ καλά. Τα αποτελέσματα θα φανούν στα επόμενα ματς», δήλωσε ο Αργεντινός πασαδόρος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο αγωνιστικό επίπεδο της Volleyleague:
 
«Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι θετικές. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες και αυτό κάνει κάθε παιχνίδι ξεχωριστό και συναρπαστικό. Πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο, γιατί διαφορετικά μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω».
 
Με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια μίλησε και για το περιβάλλον που συνάντησε στους Αμπελοκήπους και στη Θεσσαλονίκη:
«Οι συνθήκες που συνάντησα στην Ελπίδα είναι εξαιρετικές. Βρήκα αυτά ακριβώς που μου είχαν περιγράψει και είμαι πολύ χαρούμενος με όλους τους ανθρώπους του συλλόγου: Με τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο, ακόμα και με τους ανθρώπους που με εξυπηρετούν στα γεύματά μου. Τους ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά τους και για όσα κάνουν».
 
Παράλληλα, o 23χρονος πασαδόρος απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φίλους της ομάδας, ώστε να δημιουργήσουν για άλλη μία φορά μία θερμή ατμόσφαιρα, αλλά πάντοτε σε αθλητικό πλαίσιο και χωρίς ακρότητες, διαφημίζοντας το ήθος που ο σύλλογος πρεσβεύει:
«Ο κόσμος της Ελπίδας είναι φανταστικός! Από τους φιλάθλους που έρχονται να μας δουν και να μας χειροκροτήσουν, μέχρι τα ball girls, όλοι τους μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυνατοί. Η βοήθεια του κόσμου είναι πάντοτε πολύ σημαντική για μία ομάδα. Τους θέλουμε κοντά μας σε κάθε παιχνίδι και φυσικά τους περιμένουμε και αυτό το Σάββατο».
 
Ο Τομάς Ντιλέο κατέληξε αναφερόμενος στην αγάπη του για την ποδοσφαιρική ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ, που όμως δεν συγκρίνεται με εκείνην που αισθάνεται για το ίδιο το βόλεϊ:
«Στην Αργεντινή υπάρχουν φανατικοί οπαδοί ακόμα και στο βόλεϊ, αλλά δεν συγκρίνονται με εκείνους του ποδοσφαίρου. Υποστηρίζω τη Ρίβερ Πλέιτ και παρακολουθώ όπως μπορώ τους αγώνες της. Όταν ήμουν στην πατρίδα μου και είχα αυτή τη δυνατότητα, προσπαθούσα να πηγαίνω στο “Μονουμεντάλ” για να τη δω να αγωνίζεται. Ωστόσο, το βόλεϊ είναι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να βλέπω αγώνες άλλων ομάδων, παλιότερα βίντεο με τα ινδάλματά μου, ή ακόμα και δικούς μου αγώνες, τους οποίους αναλύω προσπαθώντας να βρω σε ποια σημεία μπορώ να βελτιωθώ. Είμαι ερωτευμένος με το βόλεϊ».