Με μεγάλη επιτυχία σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/11 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η Ημερίδα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ». Η ημερίδα απευθυνόταν στα παιδιά των ακαδημιών του μπάσκετ και του βόλεϊ, στους γονείς, τους προπονητές και γενικά σε όλους όσους ασχολούνται με την “εκπαίδευση” των νεαρών αθλητών.

Οι θεματικές ενότητές της και οι ομιλητές ήταν:

Στάγκου Μυρτώ (ψυχολόγος): «Διαχείρηση των Συναισθημάτων στον Αθλητισμό»

Βλάχου Αθανασία (διατροφολόγος-διαιτολόγος): «Διατροφικές ανάγκες ενός αθλητή».

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τόσο των γονιών όσο και των αθλητών του συλλόγου μας σε θέματα διατροφής και ψυχολογίας από έμπειρους στον τομέα τους επιστήμονες.

Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος και ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης.

Την εισαγωγή και το συντονισμό της ημερίδας είχε η δημοσιογράφος Σαμολαδά Μαρία. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές ερωτήσεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τους γονείς που παραβρέθηκαν, τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Κυρίζογλου για την διάθεση του Πολιτιστικού Κέντρου που πραγματικά είναι ένα στολίδι στό Δήμο μας, τους υπαλλήλους του Δήμου για την πολύτιμη βοήθειά τους και τους χορηγούς μας: το τυρί ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ, την εταιρία ΒΙΚΟΣ, την BIOGAIA, την IOVIR και την εταιρία AETREX για την δωρεάν πελματογράφηση.