Μαγική βραδιά έζησε την Παρασκευή το «Ι. Λεμονίδης», καθώς η Ελπίδα θριάμβευσε επί της πολύ δυνατής ΕΑ Λάρισας με 3-1 και αγκάλιασε την πρώτη θέση του ομίλου. Μετά την επιτυχία τους αυτή, οι «πράσινες» χρειάζονται πλέον ένα βαθμό στον αγώνα του Σαββάτου με την Γαία Δράμας ώστε να εξασφαλίσουν την πρωτιά και να δώσουν τον προημιτελικό της Κυριακής στους Αμπελόκηπους.

Το ετήσιο ραντεβού Ελπίδας και ΕΑΛ πρόσφερε για μία ακόμη φορά δυνατές συγκινήσεις στο κοινό και χρειάστηκαν δύο ώρες και οι… συνηθισμένες ανατροπές για να αναδειχτεί ο νικητής. Εντυπωσιακή ήταν η βοήθεια που πρόσφερε ο κόσμος στις γηπεδούχες, με μπροστάρηδες τους νεαρούς αθλητές της ομάδας παίδων. Ηταν σίγουρα η καλύτερη κερκίδα της χρονιάς… μέχρι την επόμενη.

Καθώς τα τρία πρώτα σετ κύλησαν με ξεκάθαρη ισορροπία, η μεγάλη μάχη έγινε στο τέταρτο, όπου η Ελπίδα προηγήθηκε με 11-8, αλλά η ΕΑΛ προσπέρασε με 17-13 και 20-17. Και εκεί που όλα έδειχναν τάι μπρέικ, τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη βρήκαν τον τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση με σερί 5-1 και να προκαλέσουν… έκρηξη χαράς στο γήπεδο.

Τα σετ: 25-21, 16-25, 25-19, 25-21

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Αθανασιάδου, Δριντσούδη, Κιορπέογλου, Χριστοδούλου, Σουπιώνη, Ράντοβιτς, Ιασωνίδου (λ) - Θωμαΐδου (λ), Καλομοίρη, Πυργιώτη, Τάτση, Γούση.

ΕΑΛ (Παπαδημητρίου): Αλβίζου, Αποστόλου, Εξάρχου, Πλακιά, Μαργαριτοπούλου, Δέλιου, Μανδραβέλη (λ) - Παπαγιάννη (λ), Χύτα, Ριζούλη, Λαπούση.

* Στον άλλον αγώνα της ημέρας η Γαία Δράμας νίκησε την ΑΠ Καστοριάς με 3-1. Στον Α’ όμιλο η Ελασσόνα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-2 και ο Αρης την Πρέβεζα με 3-0.

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ελπίς 6, ΕΑΛ 3, Γαία 3, ΑΠ Καστοριάς 0.