Η τρίτη φορά σε προημιτελικό ήταν η τυχερή για τους Παίδες της Ελπίδας. Η ομάδα του Βαλάντη Μαμάη νίκησε έπειτα από δραματικό αγώνα τον Αίαντα Ευόσμου με 3-1 και κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μετά τις ήττες του 2014 και 2017.

Ο χτεσινός αγώνας κράτησε 132 λεπτά και καθήλωσε με την εξέλιξή του τους θεατές που γέμισαν το γυμναστήριο της Πολίχνης. Η Ελπίδα έκανε μέτρια εμφάνιση, βασικά λόγω του άγχους, ωστόσο οι νεαροί αθλητές της έδειξαν για μία ακόμη φορά χαρακτήρα πρωταθλητή στα κρίσιμα σημεία και έφτασαν στην επιτυχία, παραμένοντας αήττητοι και στον 19ο φετινό τους αγώνα. Τη δική τους νίκη σημείωσαν και οι φίλοι της Ελπίδας, που "πρασίνισαν" την κερκίδα και βοήθησαν αποφασιστικά την ομάδα.

Η ομάδα θα έχει τώρα περίπου 1,5 μήνα ώστε να προετοιμαστεί για το Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί 22-25 Ιουνίου. Το δεύτερο εισιτήριο από τον Βορρά πήρε ο Εβρος Σουφλίου, που νίκησε 3-1 την Ορεστιάδα, ενώ από το Νότο προκρίθηκαν η Καλαμάτα 80 και η ΓΕ Ηρακλείου. Ετσι, έπειτα από αρκετά χρόνια, θα διεξαχθεί τελική φάση χωρίς αθηναϊκή ομάδα!

Τα σετ: 28-26, 25-27, 25-22, 25-23

ΕΛΠΙΣ (Μαμάης): Σαλταφερίδης, Ρετζέπης, Σιμητός, Γιαμακίδης, Αθανασίου, Γιαμούκογλου, Πούλος (λ) - Μαγδαλιανίδης, Χατζηνάκος, Τακματζίδης.

ΑΙΑΣ (Σδραυκάκης): Ν. Σδραυκάκης, Πεντίδης, Καλαγασίδης, Ζλατίντσης, Ζαχαρόπουλος, Καραολάνης, Τσαβδαρίδης (λ) - Δρουμούζης (λ), Αφεντουλίδης, Γ. Σδραυκάκης.