Το καθιερωμένο ραντεβού του Final Four Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ έφτασε και η Ελπίδα Αμπελοκήπων είναι πλέον έτοιμη να συμμετάσχει από την Πέμπτη στην διοργάνωση για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Με δεδομένο ότι και φέτος τρεις ομάδες θα προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι νεαρές «πράσινες» έχουν ως βασικό στόχο να κατακτήσουν ένα από τα τρία αυτά εισιτήρια, όπως συνέβη και τα προηγούμενα επτά χρόνια με απολογισμό 2 χρυσά, 2 αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια. Ωστόσο και αυτό προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο, αφού το φετινό Final Four είναι ιδιαίτερα ισορροπημένο.

Με αφορμή το τριήμερο που θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Νεάπολης, η διοίκηση της Ελπίδας στέλνει το δικό της μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους ώστε το Final Four να είναι μία γιορτή του βόλεϊ:
«Ευχή μας είναι σε αυτή την διοργάνωση (όπως πρέπει και σε κάθε διοργάνωση), βασικοί πρωταγωνιστές να είναι οι αθλήτριες και το τουρνουά να μείνει στο μυαλό τους χαραγμένη με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σ’ αυτό, διοργανωτές, σύλλογοι, γονείς και θεατές. Για οτιδήποτε άλλο, βασικοί υπαίτιοι θα είμαστε εμείς. Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτό το Final Four και ας χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας για την προσπάθειά τους. Καλή Επιτυχία σε όλους».

Η Ελπίδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της το απόγευμα της Τετάρτης και ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης (που έχει κατακτήσει δύο Πανελλήνια Κορασίδων) δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΠΕΣΘ:
«Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε για όγδοη συνεχόμενη φορά στο Final Four. Ο ανταγωνισμός είναι κάθε χρόνο μεγαλύτερος και αυτό διατηρεί το βόλεϊ της πόλης σε υψηλό επίπεδο και φέρνει εδώ τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, σε μία όμορφη, φίλαθλη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
Στόχος μας να πάμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και φυσικά να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Όταν αγωνίζεσαι σκέφτεσαι μόνο την νίκη και αυτή θα κυνηγήσουμε σε όλα τα παιχνίδια».

* Το φετινό ρόστερ της Ελπίδας περιλαμβάνει αρκετά από τα κορίτσια που είχαν φτάσει πέρυσι μέχρι τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Το αποτελούν οι αθλήτριες Μαρία Δριντσούδη, Αναστασία Χριστοδούλου Δέσποινα Θωμαΐδου, Νίκη Κιορπέογλου, Τατιάνα Αρμουτσή, Στέλλα Ιασωνίδου, Μαρία Αντωνιάδου, Αλεξάνδρα Ράντοβιτς, Ιωάννα Σουπιώνη, Ηλιάνα Γούση, Ευαγγελία Αθανασιάδου, Ραφαέλα Καλομοίρη, Βαλεντία Πυργιώτη, Στέλλα Τάτση και Ευαγγελία Τσουμπέκη.

* Το πρόγραμμα του Final Four:

ΠΕΜΠΤΗ 15/2
18.00 Ελπίς - Ν. Βότσης
20.00 ΠΑΟΚ - Άρης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/2
18.00 Ν. Βότσης - Άρης
20.00 Ελπίς - ΠΑΟΚ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/2
17.00 ΠΑΟΚ - Ν. Βότσης
19.00 Ελπίς - Άρης