Στιγμές γεμάτες… Ελπίδα έζησε το Δημαρχείο της Ορεστιάδας καθώς ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Αποστόλης Χαριτωνίδης, υλοποιώντας την υπόσχεσή του παρουσία του μέντορά του Γιάννη Κυλίτση, παρέδωσε στον Δήμο Ορεστιάδας, αφιερώνοντας στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, το χρυσό μετάλλιο της δισκοβολίας που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων αθλητών.

Η εκδήλωση, μία ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Κυλίτση, συνδυάστηκε με την παρουσία των ομάδων ανδρών και γυναικών του συλλόγου στην πόλη της Ορεστιάδας για τους προγραμματισμένους αγώνες τους. Σύσσωμες οι αποστολές παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μαζί με τις ομάδες βόλεϊ της Ορεστιάδας και της Ν. Βύσσας και μικρούς αθλητές από τις ακαδημίες ομάδων της πόλης. Παρών ήταν επίσης και ο πρώην αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Φώτης Βασιλειάδης, που ταξίδεψε στον Εβρο για να τιμήσει τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του.

Ο Αποστόλης, που δεν ξεχνά την Ελπίδα Αμπελοκήπων και την τιμά με τις τεράστιες επιτυχίες του, μπορεί να μην γεννήθηκε ή να έζησε στην Ορεστιάδα, ωστόσο έχοντας «πνευματικό πατέρα» τον Γιάννη Κυλίτση, αγάπησε την πόλη και είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία του με επιστολή του η οποία διαβάσθηκε στον φετινό αγώνα παλαιμάχων «Παίζω για τον Νίκο».

Εχοντας βγει νικητής από την μάχη κατά της λευχαιμίας, συνέχισε να αγωνίζεται και να κερδίζει καθημερινές μάχες και έφτασε για άλλη μία φορά στην κορυφή του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων αθλητών που φιλοξενήθηκε στην Μάλαγα. Αυτό το μετάλλιο παρέδωσε στον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, που το παρέλαβε εμφανώς συγκινημένος και υπερήφανος. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει φυσικά ο Γιάννης Κυλίτσης, που συνόδεψε τον Χαριτωνίδη στην πόλη όπου ο ίδιος διέπρεψε ως αθλητής του ΑΟ Ορεστιάδας.

«Τα μετάλλια και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία αξία, αν δεν έχουν και αντίκτυπο στην κοινωνία. Με την πράξη μου αυτή ήθελα να τιμήσω το Νίκο Σαμαρά, καθώς επίσης να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο ως προς την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και να δώσω ελπίδα στους συνανθρώπους μου που περνούν αυτά που πέρασα κι εγώ πριν από δέκα χρόνια», δήλωσε ο Αποστόλης στο Ράδιο Εβρος, ενώ ο Γιάννης Κυλίτσης συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος γιατί ο Απόστολος, χαρίζοντας αυτό το μετάλλιο στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, το χαρίζει στην πόλη και τον αθλητισμό της Ορεστιάδας. Ο Αποστόλης έγινε ένας από μας και ελπίζω η πράξη του να αφυπνίσει τον αθλητικό κόσμο της πόλης και να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές».

Το ΔΣ της Ελπίδας συγχαίρει τον Αποστόλη για την πρωτοβουλία του και τον ευχαριστεί που για μία ακόμη φορά τίμησε το όνομα του συλλόγου και έδωσε ένα μάθημα ζωής στους νεώτερους αθλητές και αθλήτριές μας.