Η επόμενη μέρα μετά την «περιπέτεια» της Α1 Γυναικών βρίσκει την Ελπίδα Αμπελοκήπων με πολύ διαφορετική μορφή και σχεδόν εξ ολοκλήρου διαφορετικό έμψυχο υλικό. Από το περυσινό 15μελες ρόστερ αποχώρησαν σημαντικές αθλήτριες και παρέμειναν μόνο η Αθηνά Καραμούτσα, η Ελένη Σουπιώνη, η Μαρία Μπολέτου και η Ελένη Γκοβεδάρου.

Αυτή η μεγάλης κλίμακας ανανέωση θα στηριχθεί κατά βάσιν από τις αθλήτριες των τμημάτων υποδομής και τρεις νεοαποκτηθείσες, την έμπειρη ακραία Σίσσυ Αποστολίδου και τις νεώτερες Ανθή Βασιλοπούλου (κεντρικός) και Πόπη Καραγιάννη (λίμπερο). «Βενιαμίν» της φετινής ομάδας είναι η 14χρονή κεντρική Τατιάνα Αρμουτσή, βασικό στέλεχος της Εθνικής Παγκορασίδων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Η φετινή περίοδος μοιάζει με επανεκκίνηση, αφού η Ελπίδα θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετική από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Στο ρόστερ έχουν προστεθεί πολλά παιδιά από τις ομάδες νεανίδων και κορασίδων, ενώ αρκετά από αυτά φοιτούν στην τελευταία τάξη του Λυκείου και δεν μπορούν να παρακολουθούν όλες τις προπονήσεις», δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Ο Ελληνας τεχνικός, που έχει βάλει την υπογραφή του σε όλες τις μεγάλες στιγμές του συλλόγου (4 Πανελλήνια πρωταθλήματα Κορασίδων - Νεανίδων και άνοδος στην Α1), επέστρεψε φέτος και στην ομάδα Κορασίδων προκειμένου να επιβλέψει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς αθλητριών. «Θέλουμε να αποφύγουμε γρήγορα τα πλέι άουτ, ώστε τα νέα παιδιά να απελευθερωθούν και με την βοήθεια των εμπειρότερων κοριτσιών να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Αλλώστε, στους στόχους μας είναι πάντα και η διάκριση στα ηλικιακά πρωταθλήματα», συμπλήρωσε.

H Eλπίδα δίνει τον πρώτο της αγώνα για το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Ν. Βότση στο "Ι. Λεμονίδης" (18.00). Στον όμιλο περιλαμβάνονται ακόμη η Νέα Γενεά Ασβεστοχωρίου, η Νίκη Αλεξανδρούπολης, ο ΑΟ Νέας Βύσσας, ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ο ΑΟ Καβάλας και ο Αρχέλαος Κατερίνης.

BINTEO